Grillit & grillaus

Oletteko kokeilleet tämän vuoden Lidlin hiiliä, ovatko mitenkään erityisiä? Huomasin niiden sisältävän mm. aitalyhtyakaasiaa joka tunnetaan Kuubassa nimillä El Marabú ja Marabou weed. Mitään takeita tuskin on että kaikkia lajeja olisi tasaisesti joka pussissa, mutta mielenkiintoista jos tuollaisia lajeja alkaa näkyä halpamerkeissä. Tässä ketjussa on pari vuotta Lidlin hiiliä kutsuttu roskahiiliksi, lieneekö enää sama valmistaja. Joo, en ollut autolla ja jatkoin muualle niin en viitsinyt lähteä raahaamaan säkkiä :)
 
Oletteko kokeilleet tämän vuoden Lidlin hiiliä, ovatko mitenkään erityisiä? Huomasin niiden sisältävän mm. aitalyhtyakaasiaa joka tunnetaan Kuubassa nimillä El Marabú ja Marabou weed. Mitään takeita tuskin on että kaikkia lajeja olisi tasaisesti joka pussissa, mutta mielenkiintoista jos tuollaisia lajeja alkaa näkyä halpamerkeissä. Tässä ketjussa on pari vuotta Lidlin hiiliä kutsuttu roskahiiliksi, lieneekö enää sama valmistaja. Joo, en ollut autolla ja jatkoin muualle niin en viitsinyt lähteä raahaamaan säkkiä :)
Omat kokemukset tosiaan usemman vuoden takaa ja silloin ne oli kuten briketitkin täyttä roskaa.
Voishan hiilille kokeilla antaa toisen mahdollisuuden, mutta pahasti kyllä veikkaan että koostumus on ainakin lähempänä hiilipölyä kuin hiilipaloja.
 
Olikos suositusta grillihanskalle? Periaatteessa yksi kpl. riittää.
 
Oletteko kokeilleet tämän vuoden Lidlin hiiliä, ovatko mitenkään erityisiä? Huomasin niiden sisältävän mm. aitalyhtyakaasiaa joka tunnetaan Kuubassa nimillä El Marabú ja Marabou weed. Mitään takeita tuskin on että kaikkia lajeja olisi tasaisesti joka pussissa, mutta mielenkiintoista jos tuollaisia lajeja alkaa näkyä halpamerkeissä. Tässä ketjussa on pari vuotta Lidlin hiiliä kutsuttu roskahiiliksi, lieneekö enää sama valmistaja. Joo, en ollut autolla ja jatkoin muualle niin en viitsinyt lähteä raahaamaan säkkiä :)

3kg punainen pussi?
Koko näytti olevan noin 2x1cm puolivälissä pussia.

E49B8FE1-475C-4920-9819-EC0303A481D9.jpeg
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!

Teräskamado voisi olla hyvä ratkaisu gillausalan, hinnan ja painon puolesta

Hiiligrilli Char-Griller Akorn 20 Kamado | Talotarvike.com

Mulla on ollut vastaava ( Char Boil Kamander ) pari vuotta ja ollut erittäin tyytyväinen, onnistuu niin 400C pizzanpaisto kuin 10h @ 100c
 
Mites joku tällanen kamado?

Vai onko tuollaiset mistään kotoisin. Mielummin ottaisin vielä pykälää isomman grillausalan, mutta tollaisessa hinta olisi vähän lompakkoystävällisempi.
Tuolla hintaa ottaisin mieluummin Mustangin kamadon L kokoisena. Niissä on nykyään 10v takuu. Toki Jamestownissa tulee vakiona tuo kaksiosainen ritilä, mutta lämmönjakokivi näyttää olevan kuitenkin yksiosainen, niin en tiedä onko tuosta nyt sitten hirveästi iloa. Mustangiin saa tilattua jälkikäteen tuon grillausjärjestelmän jos sellaista kaipaa.

Toki jos tuon 700e hinta luokkaan laittaa reilun satkun lisää, niin saa jo 24" Evolvea jossa tuleekin paremmin varusteita mukana ja elinikäinen takuu keramiikalle.
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!

Itsellä kamadon lisäksi tämä smoker jonka löysin viime vuonna tarjouksessa 400 egellä. Käytössä ollut koko talvenkin ja erittäin tyytyväinen. Useinmiten porukkaa sen verran että kamado ei riitä.
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!
Weber 57cm pallo. Sillä onnistuu nuo kaikki mitä mainitset ja voit ostaa sen parhaimman mallin missä on lämmönjakolevyt, rosteriritilät ja savustukselle lämmölle oma asetus ilmaraoksi Tosin tämä foorumi on niin kamadoissaan että tämä ehdotus tullaan tyrmäämään.
 
Itsellä kamadon lisäksi tämä smoker jonka löysin viime vuonna tarjouksessa 400 egellä. Käytössä ollut koko talvenkin ja erittäin tyytyväinen. Useinmiten porukkaa sen verran että kamado ei riitä.
Onko ton hintaluokan tollaset offset savustimet mistään kotoisin? Toi näyttää aika samanlaiselta kun toi mustangin offsetti paitsi että rasva-astia puuttuu pohjalta. Jotenkin tuntuu oudolta, että tuollaisia olisi 400€ hintaluokassa kun toisaalta niitä löytyy myös useamman tonnin hintaluokassa, niin väkisinkin hiipii mieleen sellanen, että onko noi sitten ulkoa ja sisältä ruosteessa muutaman vuoden jälkeen ja onko noi rakenteeltaan niin laadukkaita, että esim tiiveyden puolesta saa lämpötiloja hallittua riittävän tarkasti ja johdonmukaisesti? Tollanen kyllä palvelisi käytössä kaasugrillin kaverina hyvin, kun grillipesä on kokoluokaltaan sellanen perusgrillailuun ja esim pihvien pintojen ottamiseen sopiva, ja sitten taas tulipesässä esim ihan vaan hiilillä saisi epäsuoraa lämpöä savustuspuolelle vaikka tavoitteena ei olisikaan savustaa, ja tavara maistuisi hiiligrilliltä eikä kaasutetulta.
 
Onko ton hintaluokan tollaset offset savustimet mistään kotoisin? Toi näyttää aika samanlaiselta kun toi mustangin offsetti paitsi että rasva-astia puuttuu pohjalta. Jotenkin tuntuu oudolta, että tuollaisia olisi 400€ hintaluokassa kun toisaalta niitä löytyy myös useamman tonnin hintaluokassa, niin väkisinkin hiipii mieleen sellanen, että onko noi sitten ulkoa ja sisältä ruosteessa muutaman vuoden jälkeen ja onko noi rakenteeltaan niin laadukkaita, että esim tiiveyden puolesta saa lämpötiloja hallittua riittävän tarkasti ja johdonmukaisesti? Tollanen kyllä palvelisi käytössä kaasugrillin kaverina hyvin, kun grillipesä on kokoluokaltaan sellanen perusgrillailuun ja esim pihvien pintojen ottamiseen sopiva, ja sitten taas tulipesässä esim ihan vaan hiilillä saisi epäsuoraa lämpöä savustuspuolelle vaikka tavoitteena ei olisikaan savustaa, ja tavara maistuisi hiiligrilliltä eikä kaasutetulta.
En tiedä vielä kestävyydestä kun vasta 9 kk käytössä, mutta vähän ruostetta sieltääl muttei haittaa. Ohkasempi kun jenkkiversiot, siksi halvempi. Pientä omaa modausta Youtuubin vinkeillä niin toimii. Tivarinauhaa mm vetänyt kansiin, rasvaämpäri päädyssä, lisämittarin, hiilikorin etc.
 
Ostin sunsetcharcoalista 2x10kg coffee kovapuuhiiliä. Savut on liian voimakkaat rivarissa grillaamiseen. Ruoka on ollut kyllä ihan hyvää, mutta voimakkaan savuista.

Olisko joku halunnut hakea avaamattoman 10kg säkin vaikka 15€ hintaan? Asustan Jyväskylässä. Jos jotain kiinnostaa testata erittäin voimakasta savuhiiltä, niin laita yv. Tilailen jotain neutraalimpaa tilalle.

Edit. Hiilet löysi itselleen uuden kodin.
 
Viimeksi muokattu:
Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Vinkkejä otetaan vastaan!

Mulla on alle 200e weberin pallo (57) ollu tos toista kesää nyt ja aivan hienosti silläkin low and slow meiningit savun kera onnistuu. Pidempii hommii tekee "käärmeen" ja taas sit näihin alle parin tunnin juttuihin nii epäsuoralla vaan ja hiilien / brikettejen päälle pari savu palaa. Tai no mielen mukaa tottakai saa enemmänkin laittaa....

Mutta TLDR: Onnistuu.

e: Kamadoinen yleisöhän täällä on paikalla, mutta tosiaan melkeenpä kaikenlainen muu on tullut kokeiltua kuin isompi brisket ja kaikki on onnistunut oikein hyvin ihan tuolla perus 57 weberil.

Imo jos hiiligrilleistä ei oo kokemusta nii tolla niihin hiilihommiin ja savustelun aloitteluun. Sit ku tuntuu ettei riitä nii sit kamadoa tms.
Noi weberit menee kyllä hyvällä hinnalla käytettynäkin eteenpäin.
 
Mulla on alle 200e weberin pallo (57) ollu tos toista kesää nyt ja aivan hienosti silläkin low and slow meiningit savun kera onnistuu. Pidempii hommii tekee "käärmeen" ja taas sit näihin alle parin tunnin juttuihin nii epäsuoralla vaan ja hiilien / brikettejen päälle pari savu palaa. Tai no mielen mukaa tottakai saa enemmänkin laittaa....

Mutta TLDR: Onnistuu.

e: Kamadoinen yleisöhän täällä on paikalla, mutta tosiaan melkeenpä kaikenlainen muu on tullut kokeiltua kuin isompi brisket ja kaikki on onnistunut oikein hyvin ihan tuolla perus 57 weberil.

Imo jos hiiligrilleistä ei oo kokemusta nii tolla niihin hiilihommiin ja savustelun aloitteluun. Sit ku tuntuu ettei riitä nii sit kamadoa tms.
Noi weberit menee kyllä hyvällä hinnalla käytettynäkin eteenpäin.
Joo, pallogrilli mulla on aiemmin ollutkin. Päädyin nyt kuitenkin kamadoon tällä kertaa, mielenkiinto oli liian suuri.
 
Minkäslaisia varusteita olisi syytä hommata tollasen kamadon kaveriksi, kun ajattelin sen sijoittaa katetulle aidatulle, mutta lasittamattomalle terassille. Kattomateriaalina on tollanen valokate, enkä ole erityisen huolissani mistään savuista tai nokeamisesta. Ainakin tollanen suojahuppu/suojapeite lienee järkevä, kun grillin sijoituspaikka on tuo terassi ympärivuotisesti. Kamadoksi valikoitui Mustangin L-koko, jos jollekin ei osunut silmiin ylempää keskustelusta.

Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?

Sitten muita varusteita, suosituksia voisi seuraavista hommista tarjoilla:

-Hyvän hintalaatusuhteen hanskat, onko esim jotkut hitsaus tms hanskat hyviä?
-Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin? Käytättekö jotain kertis folioastioita, vai ootteko investoineet johonkin rosteri tms kulhoon?

Tuleeko jotain muuta mieltä suositella? Teen pääsääntöisesti grillissä liharuokia, myös low and slow hommia ja aika-ajoin vaan mahdollisimman kuumalla sous videllä kypsennettyihin lihoihin pinnat. Onko esimerkiksi joku tollanen arinaristikko tuonne hiilien alle suositeltava, tai näettekö selkeää lisarvoa jollain korokeritilöillä ja onko noissa varusteissa sellanen ristiin yhteensopivuus yleistä. Onko esimerkiksi tuollaisilla monitoimiritilöillä, joilla tulee tuollaiset puolikuun muotoiset lämmönjakolevyt, sen verran iso tuo kahden ritilätason korkeusero, että tuollainen ajaisi paremmin tuollaisen 2 tasoisen ritilän osalta asiansa. Tuollaisella nyt ainakin saisi pikkasen kätevämmin hoidettua esimerkiksi "vedetään pinnat kiinni ja sitten epäsuoralle lämmölle" - tyyliset setit joillekin pihveille, jos haluaa sitten vetää steikkien ruskistuksen jälkeen jotain kasviksia sinne suoralle lämmölle.

Alla listattuna bigshopista heidän kamadoidensa lisävarusteita, mutta suosituksia saa antaa toki muistakin liikkeistä, tai jos esim "ikeasta löytyy hyvä rst astia drip astiaksi" niin voi vinkata.


En ole kaikkea mahdollista suinpäin ostamassa, lähinä kiinnostaisi kuulla yleiskommentteja siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata hommata. Mulla on perus grillausvälineitä muuten ihan hyvät valikoimat, eli löytyy piippusytytintä edellisestä hiiligrillistä, löytyy isoa ja pienempää lastaa, grillipihtejä, grillin puhdistusharjoja, valurautaparilaa smash burgereille yms, joten lähinä tuollaiset kamadospesifit elämänlaatua parantavat asiat olisi tässä nyt ensisijaisesti listalla.
 
Minkäslaisia varusteita olisi syytä hommata tollasen kamadon kaveriksi, kun ajattelin sen sijoittaa katetulle aidatulle, mutta lasittamattomalle terassille. Kattomateriaalina on tollanen valokate, enkä ole erityisen huolissani mistään savuista tai nokeamisesta. Ainakin tollanen suojahuppu/suojapeite lienee järkevä, kun grillin sijoituspaikka on tuo terassi ympärivuotisesti. Kamadoksi valikoitui Mustangin L-koko, jos jollekin ei osunut silmiin ylempää keskustelusta.

Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?

Sitten muita varusteita, suosituksia voisi seuraavista hommista tarjoilla:

-Hyvän hintalaatusuhteen hanskat, onko esim jotkut hitsaus tms hanskat hyviä?
-Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin? Käytättekö jotain kertis folioastioita, vai ootteko investoineet johonkin rosteri tms kulhoon?

Tuleeko jotain muuta mieltä suositella? Teen pääsääntöisesti grillissä liharuokia, myös low and slow hommia ja aika-ajoin vaan mahdollisimman kuumalla sous videllä kypsennettyihin lihoihin pinnat. Onko esimerkiksi joku tollanen arinaristikko tuonne hiilien alle suositeltava, tai näettekö selkeää lisarvoa jollain korokeritilöillä ja onko noissa varusteissa sellanen ristiin yhteensopivuus yleistä. Onko esimerkiksi tuollaisilla monitoimiritilöillä, joilla tulee tuollaiset puolikuun muotoiset lämmönjakolevyt, sen verran iso tuo kahden ritilätason korkeusero, että tuollainen ajaisi paremmin tuollaisen 2 tasoisen ritilän osalta asiansa. Tuollaisella nyt ainakin saisi pikkasen kätevämmin hoidettua esimerkiksi "vedetään pinnat kiinni ja sitten epäsuoralle lämmölle" - tyyliset setit joillekin pihveille, jos haluaa sitten vetää steikkien ruskistuksen jälkeen jotain kasviksia sinne suoralle lämmölle.

Alla listattuna bigshopista heidän kamadoidensa lisävarusteita, mutta suosituksia saa antaa toki muistakin liikkeistä, tai jos esim "ikeasta löytyy hyvä rst astia drip astiaksi" niin voi vinkata.


En ole kaikkea mahdollista suinpäin ostamassa, lähinä kiinnostaisi kuulla yleiskommentteja siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata hommata. Mulla on perus grillausvälineitä muuten ihan hyvät valikoimat, eli löytyy piippusytytintä edellisestä hiiligrillistä, löytyy isoa ja pienempää lastaa, grillipihtejä, grillin puhdistusharjoja, valurautaparilaa smash burgereille yms, joten lähinä tuollaiset kamadospesifit elämänlaatua parantavat asiat olisi tässä nyt ensisijaisesti listalla.
Minulla tuli suojahuppu kamadon mukana, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitään syytä käyttää sitä vaikka kesät pönttö onkin taivasalla. En ole myöskään vielä keksinyt miksi deflektorin päälle tarvisis tippa-astiaa. Nesteet valukoon sen päälle.

Grillimaton hyöty lienee lähinnä se, että saattaa suojata terassia rasvalta.

Itsellä on useammat hanskat:
Arinan sijaan kannattaa ostaa hiilikori, esim:
 
Minkäslaisia varusteita olisi syytä hommata tollasen kamadon kaveriksi, kun ajattelin sen sijoittaa katetulle aidatulle, mutta lasittamattomalle terassille. Kattomateriaalina on tollanen valokate, enkä ole erityisen huolissani mistään savuista tai nokeamisesta. Ainakin tollanen suojahuppu/suojapeite lienee järkevä, kun grillin sijoituspaikka on tuo terassi ympärivuotisesti. Kamadoksi valikoitui Mustangin L-koko, jos jollekin ei osunut silmiin ylempää keskustelusta.

Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?

Sitten muita varusteita, suosituksia voisi seuraavista hommista tarjoilla:

-Hyvän hintalaatusuhteen hanskat, onko esim jotkut hitsaus tms hanskat hyviä?
-Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin? Käytättekö jotain kertis folioastioita, vai ootteko investoineet johonkin rosteri tms kulhoon?

Tuleeko jotain muuta mieltä suositella? Teen pääsääntöisesti grillissä liharuokia, myös low and slow hommia ja aika-ajoin vaan mahdollisimman kuumalla sous videllä kypsennettyihin lihoihin pinnat. Onko esimerkiksi joku tollanen arinaristikko tuonne hiilien alle suositeltava, tai näettekö selkeää lisarvoa jollain korokeritilöillä ja onko noissa varusteissa sellanen ristiin yhteensopivuus yleistä. Onko esimerkiksi tuollaisilla monitoimiritilöillä, joilla tulee tuollaiset puolikuun muotoiset lämmönjakolevyt, sen verran iso tuo kahden ritilätason korkeusero, että tuollainen ajaisi paremmin tuollaisen 2 tasoisen ritilän osalta asiansa. Tuollaisella nyt ainakin saisi pikkasen kätevämmin hoidettua esimerkiksi "vedetään pinnat kiinni ja sitten epäsuoralle lämmölle" - tyyliset setit joillekin pihveille, jos haluaa sitten vetää steikkien ruskistuksen jälkeen jotain kasviksia sinne suoralle lämmölle.

Alla listattuna bigshopista heidän kamadoidensa lisävarusteita, mutta suosituksia saa antaa toki muistakin liikkeistä, tai jos esim "ikeasta löytyy hyvä rst astia drip astiaksi" niin voi vinkata.


En ole kaikkea mahdollista suinpäin ostamassa, lähinä kiinnostaisi kuulla yleiskommentteja siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata hommata. Mulla on perus grillausvälineitä muuten ihan hyvät valikoimat, eli löytyy piippusytytintä edellisestä hiiligrillistä, löytyy isoa ja pienempää lastaa, grillipihtejä, grillin puhdistusharjoja, valurautaparilaa smash burgereille yms, joten lähinä tuollaiset kamadospesifit elämänlaatua parantavat asiat olisi tässä nyt ensisijaisesti listalla.
Itsellä myös Mustang L. Pärjännyt hiilikorilla+divide/conquer+pizzakivellä. Paistotila vaan se ongelma jos vähänkin enemmän tavaraa. Siksi hankin kaveriksi sen offset smokerin jossa tilaa vajaa metri x 44 cm ....
 
Viimeksi muokattu:
Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?
Riski on käytännössä 0, jollet nyt ala kesken grillailujen kaapia tuhkia ja tippuneita hiiliä alaluukun kautta. Alaluukku on kaksiosainen, siinä on umpinainen peltiluukku ja sitten tuollainen rei'itetty tuulensuoja luukku. Jos tuulen suojaluukun pitää kiinni, niin sieltä ei voi tippua mitään. Mutta jos kovia lämpöjä tarvii, niin tuo kuristaa liikaa. Itselläni ei ole vielä koskaan kamadosta tippunut mitään kuumaa pois, mutta odotankin aina seuraavaan päivään/grillailuun ennenkuin tyhjennän tuhkat pois tuolta. Hiiletkin palaa suurimmaksi osaksi kokonaan pois , niin ei tuossa mitään riskiä pitäisi olla.

Itsellä myös Mustang L. Pärjännyt hiilikorilla+divide/conquer+pizzakivellä.
Minkä merkkinen hiilikori sulla on? En ole vieläkäään saanut aikaiseksi ostaa tuohon M-kokoiseen koria.
 
Minkä merkkinen hiilikori sulla on? En ole vieläkäään saanut aikaiseksi ostaa tuohon M-kokoiseen koria.
[/QUOTE]
En muista.K-Raudasta ostin
 
Minulla tuli suojahuppu kamadon mukana, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitään syytä käyttää sitä vaikka kesät pönttö onkin taivasalla. En ole myöskään vielä keksinyt miksi deflektorin päälle tarvisis tippa-astiaa. Nesteet valukoon sen päälle.

Grillimaton hyöty lienee lähinnä se, että saattaa suojata terassia rasvalta.

Itsellä on useammat hanskat:
Arinan sijaan kannattaa ostaa hiilikori, esim:
Todella kuumien kamojen nosteluun kuten ritilöiden käytän vanhoja vuorellisia nahkahanskoja. Siis ihan perus talvihanskoja. Pitää nahan ja vuoren avulla sormet turvassa vaikka se pinnan nahka käryää.
Lihan siirtelyyn paketti näitä https://www.amazon.de/-/en/Arnomed-...=&sr=1-1-1890b328-3a40-4864-baa0-a8eddba1bf6a
 
Perus vuorelliset nahkahanskat toimii varmasti tiettyyn pisteeseen asti, mutta helposti palaa kyllä näpi jos aikoo kuumia lämmönjakolevyjä käsitellä. Kumihanskojen kanssa sama homma: näpit palaa kun käsittelee isompia lihaköntsiä.
 
Kiitoksia kommenteista, pitänee katsella hiilikoria, mikäli tarvetta ilmenee ja tuota alusmattoa samaten, mikäli tarvetta ilmenee. Nuo kahteen eri tasoon asetettavat lämmönjakokivet ja niiden tuo monitoimiritilä voi olla sellainen, mikä mahdollisesti lähtee hankintaan, mikäli alkaa näyttämään siltä, että haluaisi tavaraa mahduttaa kahteen kerrokseen, mutta eiköhän tuolla nyt mainiosti pärjätä, kun pääasiassa grillausta on 2-4 henkilölle ja kaasugrilli toki kaverina esimerkiksi kasvispuolen hommille, jos grilli alkaa vaikuttaa ahtaalta.
 
Jos tonni ois budjetti ostaa kaasugrilli, joka kestää seuraavat 10+ vuotta, niin mikä olis paras? Sais olla iso grillausala ja ei tarvi parilalevyjä. Weberin genesis 325s:ää katselin ja ois ollu jokin aika sit tarjouksessa 900e. Normihintahan taitaa olla 1200e.
Mitään markettiromua en enää suostu ostamaan.
Offsetti jo löytyy, niin ei tarvi kamadoita yms suositella.
 
Jos tonni ois budjetti ostaa kaasugrilli, joka kestää seuraavat 10+ vuotta, niin mikä olis paras? Sais olla iso grillausala ja ei tarvi parilalevyjä. Weberin genesis 325s:ää katselin ja ois ollu jokin aika sit tarjouksessa 900e. Normihintahan taitaa olla 1200e.
Mitään markettiromua en enää suostu ostamaan.
Offsetti jo löytyy, niin ei tarvi kamadoita yms suositella.
Suurin Napoleon tai Weberi mikä budjettiin sopii ja on saatavuutta. Ei mene pieleen. Esim. Napoleon Rogue R425SB-1 tai tosiaan tuo Weber Genesis E-325s. Weberissä vähän isompi grillausala, Napoleonissa vähän pidempi takuu 12v vs 15v. En muista oliko takuuohjelmassa minkälaisia eroja nykyisissä malleissa. Ilman SearZonea tuo Rogue taitaa olla 200e halvempi.
 
Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin?
Jos kaipaa erillistä tippa-astiaa niin tällä kaksi kärpästä yhdellä iskulla:

Tuota olen itse käyttänyt, ei peitä 23" grillissä kokonaan lämmönjakolevyjä, mutta suurimman osan.
 
Minkä merkkinen hiilikori sulla on? En ole vieläkäään saanut aikaiseksi ostaa tuohon M-kokoiseen koria.

Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
 
Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
Joo, piippusytytinkin löytyy joten eiköhän tuossa ole nyt ne oleellisimmat muuten.
 
Suurin Napoleon tai Weberi mikä budjettiin sopii ja on saatavuutta. Ei mene pieleen. Esim. Napoleon Rogue R425SB-1 tai tosiaan tuo Weber Genesis E-325s. Weberissä vähän isompi grillausala, Napoleonissa vähän pidempi takuu 12v vs 15v. En muista oliko takuuohjelmassa minkälaisia eroja nykyisissä malleissa. Ilman SearZonea tuo Rogue taitaa olla 200e halvempi.
Noista se pitää alkaa katselemaan sopivaa. Rogue xt425 saa sen sivupolttimen pinnan paistoon. Se on samoissa hinnoissa tuon genesiksen kanssa.
Molemmilla kyllä takuut kohdillaan.
 
Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
Joo vinkkaillaan. Isompiin sopivia koreja on kyllä tullut vastaan montakin. Saattaisi tuo Kamado Joe Classicin hiilikori sopia, mutta tuntuu että siinä on hinnassa aika paljon brändi lisää. Pitää ottaa sisämitat tuosta tulipesästä ilman ylempää rengasta, niin sitten löytynee helpommin sopiva.
 
Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
Luulisi jonkun näistä sopivan:

Median paistopinta on halkaisijaltaan 18".
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
Omena on se oma ikisuosikki kaikkeen.
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
Tammi nyt ainakin sopii ku nyrkki silmään savustukseen.
 
Omena on se oma ikisuosikki kaikkeen.
Joo näin voi olla, mutta sitä en nyt kysynyt, vaan kysyin, että kun pihalta löytyy noita puulajeja, niin mitkä niistä on sellasia mitä kannattaisi ottaa sivuun savustushommia ajatellen ihan vaikka testimielessä.

Tammi nyt ainakin sopii ku nyrkki silmään savustukseen.
Tammea itseasiassa jo viimevuonna pilkoin ja kuorin sellasiksi klapipaksuisiksi kepeiksi savustushommia odottamaan ostoskassillisen.
 
Joo näin voi olla, mutta sitä en nyt kysynyt, vaan kysyin, että kun pihalta löytyy noita puulajeja, niin mitkä niistä on sellasia mitä kannattaisi ottaa sivuun savustushommia ajatellen ihan vaikka testimielessä.


Tammea itseasiassa jo viimevuonna pilkoin ja kuorin sellasiksi klapipaksuisiksi kepeiksi savustushommia odottamaan ostoskassillisen.
Joo, sori, luin huomaamattomasti :btooth:
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
Noista tammea käyttänyt paljon.
 
Onko weber-miehillä antaa vinkkejä? Ostin käytetyn wsm 47:an ja tuntuu että ilmavuotoja olisi, koska lämmöt vähän karkaa ja kokkauksen loputtua briketit ei sammu vaikka luukut kääntää kiinni.

Itse epäilen luukkua. Saako niihin jotain tiivisteitä?
 
Onko weber-miehillä antaa vinkkejä? Ostin käytetyn wsm 47:an ja tuntuu että ilmavuotoja olisi, koska lämmöt vähän karkaa ja kokkauksen loputtua briketit ei sammu vaikka luukut kääntää kiinni.

Itse epäilen luukkua. Saako niihin jotain tiivisteitä?
Laita se kansi lattiaa vasten ja katso onko se vino. Sitä voi jonkin verran vääntää suoraksi.
 
Onko weber-miehillä antaa vinkkejä? Ostin käytetyn wsm 47:an ja tuntuu että ilmavuotoja olisi, koska lämmöt vähän karkaa ja kokkauksen loputtua briketit ei sammu vaikka luukut kääntää kiinni.

Itse epäilen luukkua. Saako niihin jotain tiivisteitä?
Itsellä wsm 37 ja eihän se luukku tai kansi ole erityisen tiivis, omaa käyttöä ei ole haitannut. Mutta voisihan noihin laittaa esim takanluukkuihin tarkoitettua tiivistysnauhaa
 
Onkos porukalla Kamadoissa ollut sellaista ongelmaa, että sisemmät irralliset keraamiset osat eivät oikein 100% istu, vaan on erinäistä keikkumista osissa? Sain just aamulla toimitetun mustangin kasaan ja asentelin nuo sisäpuolen keramiikat grilliin, ja ne koostuvat kahdesta palasta, alempi on sellanen "hiilikulho" ja ylempi on vaan sellanen rengas, jonka päälle grilliritilä tai deflectori nostetaan. Tuo ylempi rengas ei ole aivan "pöytäflätti" vaan istuu alemman renkaan päällä kiikkerästi, jolloin myös grilliritilän taso keikkuu. Laitoin tuosta jo ostopaikkaan tiedustelua, josko osa vaihdettaisiin suoraan takuuseen. Tuntuu oudolta, että tuon hintaluokan vehkeessä ei olisi hommat kunnossa.

Kanssaeläjiltä kokemuksia odotellessa!
 
Mustangista ei kokemusta, pari Cellon kamadoa on ollut. Molemmissa osat olivat tukevia, ei keikkumista.
 
Onkos porukalla Kamadoissa ollut sellaista ongelmaa, että sisemmät irralliset keraamiset osat eivät oikein 100% istu, vaan on erinäistä keikkumista osissa? Sain just aamulla toimitetun mustangin kasaan ja asentelin nuo sisäpuolen keramiikat grilliin, ja ne koostuvat kahdesta palasta, alempi on sellanen "hiilikulho" ja ylempi on vaan sellanen rengas, jonka päälle grilliritilä tai deflectori nostetaan. Tuo ylempi rengas ei ole aivan "pöytäflätti" vaan istuu alemman renkaan päällä kiikkerästi, jolloin myös grilliritilän taso keikkuu. Laitoin tuosta jo ostopaikkaan tiedustelua, josko osa vaihdettaisiin suoraan takuuseen. Tuntuu oudolta, että tuon hintaluokan vehkeessä ei olisi hommat kunnossa.

Kanssaeläjiltä kokemuksia odotellessa!
Omassa keikkui hiilipesä, laitoin viestiä suoraan Mustangin maahantuojalle eli tuotetuki[ät]tammerbrands.fi. Sieltä tuli nopeasti uusi tulipesä ja ylärengas, mutta nekin keikkuivat. Lopputulema oli, että kuulemma valmistusprosessissa saattaa jäädä grillin pohjaan epätasaisuuksia jotka sitten aiheuttavat pientä keikkumista. Sain pitää tuon ylimääräisen hiilipesän ja ylärenkaan. Nykyään tuo ei mielestäni juurikaan keiku, tulee aina vähän hierottua tulipesää paremmin kohdilleen, kun tyhjennän hiilet, niin ehkä tuolta on sitten käytössä kulunut joku ylimääräinen nyppylä pois.

Mutta laita tuonne tuotetukeen viestiä, siellä hoidetaan hommat nopeasti ja asiallisesti. Jos sulla tuo ylärengas keikkuu, niin sieltä tulee todennäköisesti kotiinkuljetuksella uusi tulipesä ja rengas.
 
Mulla kans 47 weberi tuntuu käyvän kuumana , lienee ominaisuus tuossa pienemmässä grillissä.
Ainakin kun täyden piippusytyttimellisen laitoin syttyneitä hiiliä.
 
Mulla kans 47 weberi tuntuu käyvän kuumana , lienee ominaisuus tuossa pienemmässä grillissä.
Ainakin kun täyden piippusytyttimellisen laitoin syttyneitä hiiliä.
Pitää yrittää varmaan pienempää määrää syttyneitä hiiliä, ja jos laittaisi ne vaan ihan keskelle eikä ympäriinsä
 
Pää lyö tyhjää ja en mukamas löydä mistään tuommoista grillin kestävää ritilä&pannuyhdistelmää....

1685514517762.png


Vinkkiä mistä olette tuommoisia hommanneet?

Jäähdytysritilän nimellä tuota ritilää toki myydään, mutta kestääkö se grilliä, kun ainakin osa on kromattua terästä?

Mallikuvan tuote kestää vain 450F ja on jotain silikonipinnoitettua, niin en edes linkkiä laita tänne... eli en hiiligrilliin tuotakaan laittaisi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 564
Viestejä
4 508 816
Jäsenet
74 436
Uusin jäsen
Syrtsy

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom