tjkoo
Tukijäsen
- Liittynyt
- 20.10.2016
- Viestejä
- 3 183
Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
Miksei toimisi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
Noitahan vois kokeillaMä teen tossa aina emännälle alkupalaks valkosipulivoissa friteerattuja jättikatkaravun pyrstöjä. On kuulemma hyviä.
No sehän on pinnoite.Miksei toimisi?
Emali on vaaratonta plus että sen hajoamiseen tarvittava lämpötila on melkoisen korkea mitä grilleissä harvoin saa. Emalihan on käytännössä lasia, eli booria ja mitä lienee. Toki emalia voi irrota mutta vain kun emalipinnan saa rikki ja sitä ei käytännössä grillilämmöillä saa.No sehän on pinnoite.
Eihän sen läpi rasva imeydy?
Eikös yleensä noi emaloidut myös kestä silleen huonommin lämpöjä että tyhjänä korkeassa lämmössä halkeilevat? Pinnoite siis, ei itse rauta.
Tostahan ei näe onko halkeamia kun on mustan väristä, mutta eikai se hyväksi ole jos niistä jotain irtoaa ruokaan.
Tämä kyllä siis mutuilua vaan, en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin.
Samaa tavaraa on myös Napoleonin kaasugrillien ritilät, että kai ne ihan hyvin toimivat.Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
Samoin WeberissäSamaa tavaraa on myös Napoleonin kaasugrillien ritilät, että kai ne ihan hyvin toimivat.
Varmistin asian aspasta ja vahvistivat epäilykseni eli säästin 300€.Huomasin ettei tuo weberin koko parila (Weber Genesis -parila, 300-sarja 295,99) onnistukaan.....
Oma Genesis E-330 GBS on oletettavasti mallivuodeltaan ennen tuota 2016, koska nykyisen ritilän mitat on 66 x 50 cm.
Ei valitettavasti kyllä riitä toi koko kamadolle, toi on livenä ihan käsittämättömän iso ero masterin ja ton välillä.Arvon asiantuntijat. Tässä jo pari kesää miettinyt hiiligrillin ostoa ja nyt taas mielen päällä. Yleisgrilli hakusessa jolla voisin myös savustaa. 4 henkinen perhe ja ennestään löytyy kaasugrilli. Haen sitä hiilien tuomaa makua ja mahdollisuutta savustaa. Savustekseen löytyy puilla soiva pönttö, mutta sen hallinta on kieltämättä hankalaa. Rasvainen kala sillä vielä menee, mutta siihen se rajoittuukin. Mietin vaihtoehtoina kahta hyvin erilaista vaihtoehtoa, eli pallogrilli tai kamado. Weber Master-Touch GBS E-5775 ja Jamestown Kamado S. Toinen 57cm ja toinen 40cm, eli grillausalassa aika iso ero. Riittääkö pienempi koko perheen tarpeisiin, vai vaatiiko isompaa pykälään? Rahaa en viitsisi kuitenkaan tuota 400€ enempää laittaa. Mitä ajatuksia? Molemmat toimii kaiketi ihan hyvin savustekseen, mutta mitä muita asioita tai etuja toisiinsa nähden? Ulkomailla tuo Kamado oli saanut hyviä arvosteluita ja taitaa kaikki vastaavat tulla samalta tuotantolinjalta? Olisko mielipiteitä tai apuja laittaa? Thanks..
Mikä tekee kamadosta 10x paremman? Ihan oikea kysymys kun kiinnostaa, ei siis vittuilua. Hiilien kulutuksella ei omilla käyttömäärillä ole väliä ja syksyn sateissa tai talvipakkasilla ei grillailu kiinnosta. Mikä tekee savustamisesta helpompaa? En ole sitä kokenut hankalaksi Weberilläkään.varmaan saa mutta on oikeasti sen 10x parempi laite grillaamiseen kuin toi weberi.
Kuluttaa hiiliä helvetisti vähemmän, savustus onnistuu paljon helpommin ja kamadoa voi käyttää ympärivuoden.
Ei järjestyksessä nyt muutama mitä tulee lonkalta mieleen:Mikä tekee kamadosta 10x paremman? Ihan oikea kysymys kun kiinnostaa, ei siis vittuilua. Hiilien kulutuksella ei omilla käyttömäärillä ole väliä ja syksyn sateissa tai talvipakkasilla ei grillailu kiinnosta. Mikä tekee savustamisesta helpompaa? En ole sitä kokenut hankalaksi Weberilläkään.
Ei järjestyksessä nyt muutama mitä tulee lonkalta mieleen:
Syttyy Paljon helpommin ja nopeammin.
Ulkonäkö.
Hiilien tehokkuus.
Pitempi käyntiaika pienemmällä määrällä hiiliä.
Parempi lämpötilan hallinta.
Parempi pizzan kanssa.
Grillausjärjestelmien kanssa paljon paremmin ja kätevämmin saa hallittua lämpötiloja eri puolelle grilliä.
Kamadoa ei vittuakaan kiinnosta onko ulkona pakkasta vai hellettä.
Ympärivuotinen käyttö.
Parempi savustukseen.
Sivupöydät.
Kamado on 100% tiivis, master-touch on ihan parhaimmillaankin vain ehkä 90% tiivis.
Voi käyttää ihan perinteisenä uunina esim leipomiseen paljon helpommin kuin palloa.
Tossa nyt muutama mitä tuli mieleen.
Ei master touchiin tee mieli ikinä koskea sen jälkeen kun kerran kamadolla grillaa, oma weberikin lähti käytettynä uuteen kotiin tässä pari viikkoa sitten, vuoden sitä pidin sillä ajatuksella että jos sitä tekisi mieli käyttää tai tai tarve käyttää mutta ei todellakaan, pelkkä se kun poltin säilytyksessä tulleet homeet helvettiin ennen myymistä sai muistamaan miksi se on niin paska: kun kannen avaa niin tuhkaa lentää niin vitusti ylöspäin ja samalla huomasin että mun ikuisuusongelma grillatessa: rutikuivat limakalvot johtui nimenomaan tosta pallon käytöstä, ne loppui siihen kun kamado tuli kotiin, ja ton puhdistuksen jälkeen taas oli aivan kuivana...
Edit: Savustus on helpompaa koska lämpötiloja on helpompi hallita eikä esim tuuli vaikuta paljoa käyttöön, jossain kamadoissa myös on erikseen luukku mistä saa kesken grillailun savustuspuruja lisättyä ilman että tarvii avata kantta.
Paska peltinen pallogrilli silti on.Suosittelen kamadon sijasta Weber Performer Deluxe GBS 57 cm -hiiligrilli kaasusytytyksellä 745,99
Voin luvata että syttyy paljon helpommin kuin kamado
Sivupöytä isompi kuin kamadoissa
Kevyempi ja helpompi liikutella
Ei halkea
Mutta joo, ei ole tullut tänä keväänä lämmennyt Weberin vielä, traegeria tullut sen sijaan käytettyä useaan otteeseen
Mee nyt halimaan sitä kamadoasiPaska peltinen pallogrilli silti on.
Ja tossa on yksi (ei pois taivuteltava) sivupöytä vs kamadon kaksi.
Ja tuo vie säilytystilaa ihan älyttömästi.
Ei ole edelleenkään hyvä talvella.
Eikä ne kamadotkaan halkea kun järkeä käyttää, ei sitä kannata 20 asteen pakkasella sytyttää räjähdysmäisesti.
Kaasusytytys vs se että hiilet syttyy ihan oikeassa paikassaan paljon nopeammin ei voi verrata.
Ei siitä ladasta vaan saa ferraria vaikka miten koria parantelisi, on aika absurdia että joku oikeasti luulee että pallogrilli voittaa kamadon, kun ei ne ole edes samalla viivalla, ero on ihan massiivinen
Aina kun kuljen ohiMee nyt halimaan sitä kamadoasi
Riippuu kovasti emalipinnan laadusta, huonoimmat kestää hädin tuskin 200 astetta. Ja ongelma ei käsittääkseni ole mahdollinen emali ruoan joukossa, vaan mikrobit joka kasvavat emalipinnan halkeamissa, ja eritoten se että ne eivät lähde sieltä normaalissa pesussa.Emali on vaaratonta plus että sen hajoamiseen tarvittava lämpötila on melkoisen korkea mitä grilleissä harvoin saa. Emalihan on käytännössä lasia, eli booria ja mitä lienee. Toki emalia voi irrota mutta vain kun emalipinnan saa rikki ja sitä ei käytännössä grillilämmöillä saa.
Riippuu kovasti emalipinnan laadusta, huonoimmat kestää hädin tuskin 200 astetta. Ja ongelma ei käsittääkseni ole mahdollinen emali ruoan joukossa, vaan mikrobit joka kasvavat emalipinnan halkeamissa, ja eritoten se että ne eivät lähde sieltä normaalissa pesussa.
Ei ole tainnut sellaisia vielä löytyä, toki harvempi meistä pitää parillaa tulilla 24/7. Olen ymmärtänyt että osa mikrobeista jättää jälkeensä myrkyllistä kuonaa joka taas kestää kuumuutta paremmin kuin itse bakteeri, ei mitään käsitystä missä lämpötilassa nämä neutralisoituvat. Kyllähän mikrobit elää valuraudassa varsin iloisesti, taitaa olla jopa kokolailla yleinen ongelma näin keväällä kun otetaan grilliä käyttöön talven jäljiltä. Harvempi meistä ottaa sen homeisen ritilän suoraan käyttöön, ilman minkäänlaista puhdistusoperaatiota, vaikka se homeitiö ei grillin lämpöä kestäkkään.Jaa mitkäs mikrobit kestävät yli 200'C pitkiä lämpötiloja? Ja miksei ne mikrobit toimi valuraudassa?
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.
Talven jäljiltä valurautagrillin ritilässä jonkinlaista valkoista höttöä, ehkä hometta. Ei lähtenyt kuumentamalla pois.
Näille +++ Grillailin noita viime kesänä, kun löytyi vahingossa Lidlistä. Napsin niitä siinä grillatessa, jotenkin parhaimmillaan siinä rajalla, kun meinaa polttaa suunsa.Nyt löytyi ehdoton hitti tälle kesälle:
Pimientos de padron -grillipaprikat
Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.www.soppa365.fi
Ja on kyllä hyviä! En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla, mutta sopii kyllä alkupaloiksi hyvin. Ja näyttää olevan saatavilla useasta paikasta ja paikallisessa äässissäkin oli vaan 1,5e pussi ja siitä riittää hyvin. Noi kyllä menee ehdottomasti jatkoon!
Nappasin pari päivää sitten Weber Spirit II E-310 GBS ja kasailin sen eilen. Ihan soivalta peliltä tuntuu.Alkaa riittämään grillin uusiminen 2-3 vuoden välein. Nyt viimeisin, ihan siisti, verkkokauppa.comin Anton Oliver GS-300 on palvellut, hetkinen... Olikin hankittu 2016. Sehän on merkittävä ikä 179e grillille. Eli kysymykseen, onko Weber sellainen, joka kestää "isältä pojalle"? Edes 10 vuotta? Ovatko tupla- ja triplahinnat perusteltuja?
Nykyisen Anton Oliverin ulkopinnat, polttimot ja runko lähes virheettömät. Rasvapelti alkaa olla puhki. Uuden voisi teettää paikallisesti, tuskin montaa kymppiä maksaa. Lämmönjakolevyt alkavat niin ikään olla tiensä päässä. Samoin runko niiltä osin, missä polttimo lepää. Saisi tätä varmaankin vielä elvytettyä.
Weber Master Touch on ollut kohtuu tiheällä käytöllä keväästä syksyyn nyt reippaan 10 vuotta. Koko ajan ollut taivasalla, talvet huppu päällä. Grilli- ja hiiliritilän olen vaihtanut, mutta muuten vehje porskuttaa oikein hyvin. Alapuolen ilmanohjain on tosin hieman jumissa, mutta ei haittaa. Hiilet olen aina sammuttanut pistämällä yläilmanohjaimen kiinni ja kansi päälle. Vaikka lämmöt nousevat 400-500+ astetta, ei kansi valskaa eli laatu kyllä näkyy. Minusta aika hyvä vastine rahalle, kun sen 200€ tarjouksesta aikanaan ostin.Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.
En edes omista kamadoa, mutta weberin pallon omistan ja voin silti todeta että kamado olisi takuuvarmasti parempi kaikessa. Jätin itselleni weberin viisseiskan traegerin kaveriksi vain pintojen paistoa varten ja satunnaisia suoria grillauksia (esim hampurilaispihvit).Mee nyt halimaan sitä kamadoasi
Moi, täällä on paljon juttua grilleistä ja paljon infoa on saatukin.
Kysyn nyt kuitenkin onko kellään omakohtaista kokemusta Landmannin Tennesee-hiiligrillistä? Lähinnä verrattuna Motonetin Roastmasteriin?
En pääse vertailemaan noita livenä, niin kysymys on kannattaako tuosta Landmannista maksaa satanen enemmän? Käsittääkseni sekin on kiinan kamaa vaikka sivuilla ei sitä kerrotakaan?
Kävin katsomassa kehutun Weberin, mutta vaikkakin laadukas, ei se taitaisi antaa juurikaan lisätilaa verrattuna nykyiseen.
Grillaamiseni on melko vähäistä, kesäisin ehkä pari kertaa kuussa, mutta pallogrillini on jäänyt pieneksi koska grillaan monenlaisia kasviksia ja ruokia kerralla. Myös määrät saattaa olla useammalle aikuiselle. Eli sellainen grilli missä on tilaa ja ylähylly. Ja en pysty/halua laittaa juurikaan enempää rahaa kiinni kun tuon 2-3 sataa.
Kaasugrilliä en halua enää.
Vittu sentäs.Grillaustarvikkeita myyvät liikkeet noita myy. Hikkori, omena, yms. En ite osaa sanoa et mikä on paras. Kokeilemalla se selviää. Esim weberin pellettiä. Löytyy varmaan muitakin merkkejä.
Katoitko e-villen testin ostaessasi tuon uunin?
Vaikutti tosi työläältä ja tosi usein piti pellettiä lisätä. Varsinkin jos useampaa pizzaa tekee mieli. Aika pieni se pellettikori kuitenkin on.
Itse tuollaisella uunilla saattaisin kokeilla myös brikettiä. En tiä saisko sillä tulen kestämään sopivassa lämmössä vähän kauemmin.
Vaatii varmaan aika paljon yritystä ja erehdystä, ennen ku oikea tapa löytyy.
Onnea siihen
Mä kyllä jotenkin arvasinNo sen käyttö oli kyllä aika puhdasta helvettiä
Mulla oli kanssa hiilihyllyllinen Anton Oliver ja olihan se aika surkee laitos. Hiilihylly sinällään oli aivan loistava idea, sillä sai näppärästi lämpöä säädettyä. Siihen se sitten jäikin koska muita konsteja lämpöä ei sitten ollutkaan säätää. Räppänät olivat ihan turhia koska koko laitos vuosi kuin seula ja hiilet/briketit paloi aina täysillä ja loppuun ja niitä kului kesän aikana ihan järjetön määrä. Hiilihylly oli parissa vuodessa vääntynyt ihan soiroon ja hiilet asettui siihen miten sattuu. Kolmisen vuotta sillä kärvistelin kunnes se pelleily riitti kun ei sillä käytännössä voinut tehdä muuta kuin suorasuuntausgrillausta ja tosiaan hiiliä/brikettejä meni isossa grillissä aivan järjettömästi.Miulla oli tuollainen muutaman vuoden. Siinä ajassa alkoi jo tulla kaikenlaista jumitusta hiilitason nosto/laskumekanismiin. Hiilet ja briketit palaa noissa aina loppuun joka grillauksella, koska ei saa tiiviisti suljettua luukkuja. Tämän vuoksi myös lämpötilan säätöä on hankala tehdä. Briketit ja hiilet palaa enemmän tai vähemmän täysillä koko ajan. En usko että vastaavat halvemmat olisivat paljon huonompia laadultaan. Isosta grillauspinta-alasta ja ylähyllystä plussaa.
Itsellä myös Weber57, Traeger ja löytyy myös kamado (Bono 13" picnic) kaiken muun grillauskamppeen (Weber-kaasu, Muurikka-kesäkeittiö, Muurikka-savustin) lisäksi.En edes omista kamadoa, mutta weberin pallon omistan ja voin silti todeta että kamado olisi takuuvarmasti parempi kaikessa. Jätin itselleni weberin viisseiskan traegerin kaveriksi vain pintojen paistoa varten ja satunnaisia suoria grillauksia (esim hampurilaispihvit).
Ei niitä pitkiä vetoja weberin kanssa ole kyllä yhtään ikävä. Kauhea säätäminen ja aina liikaa savua tai liian korkea lämpö tai jotain muuta vastaavaa. Voi olla etten vaan osaa, mutta ainakaan opiskelusta tai kokeilusta ei jäänyt kiinni.
En tiiä mutta marienburgit ja biolanit pitäs olla aika samalla viivalla.Onko kokemuksia Napoleonin grillihiilistä? Miten vertautuu Marienburgiin?
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea?
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm
Grillisuojus Premium Small Rustan Premium grillipeite on hyvä. Terassi eteläpuolella taloa ja siihen paahtaa aurinko käytännössä koko päivän. Rustan peite on nyt kolmatta vuotta käytössä ja aivan kuin uusi edelleen. Vieressä olevan Kamadon niskassa on Mustangin grillipeite ja se muuttui harmaaksi alle 2kk aikana. Painoa tuolla on sen verran ettei lähde heti tuulen mukana, sivuilla on pikalukolliset kiristettävät soljet ja molemmissa kyljissä verkkoa, niin ilmakin tuolla kiertää.Hyvä vinkki tuo Sini suojapeite, kiitokset.
Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm
Itse olen tuolta ostanut pellettejä .....Onks kukaan keksiny mitään halpoja pellettejä?
Tai edes ei sikahintaisia, weberin on 21e/8kg…
Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.
Juu mä en kanssa oikein näe että mikä tilanne on sellanen että niistä hupuista olisi hyötyä…