Grillit & grillaus

Huomasin ettei tuo weberin koko parila (Weber Genesis -parila, 300-sarja 295,99) onnistukaan.....
1682005788872.png


Oma Genesis E-330 GBS on oletettavasti mallivuodeltaan ennen tuota 2016, koska nykyisen ritilän mitat on 66 x 50 cm.
 
Miksei toimisi?
No sehän on pinnoite.
Eihän sen läpi rasva imeydy?
Eikös yleensä noi emaloidut myös kestä silleen huonommin lämpöjä että tyhjänä korkeassa lämmössä halkeilevat? Pinnoite siis, ei itse rauta.
Tostahan ei näe onko halkeamia kun on mustan väristä, mutta eikai se hyväksi ole jos niistä jotain irtoaa ruokaan.

Tämä kyllä siis mutuilua vaan, en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin.
 
No sehän on pinnoite.
Eihän sen läpi rasva imeydy?
Eikös yleensä noi emaloidut myös kestä silleen huonommin lämpöjä että tyhjänä korkeassa lämmössä halkeilevat? Pinnoite siis, ei itse rauta.
Tostahan ei näe onko halkeamia kun on mustan väristä, mutta eikai se hyväksi ole jos niistä jotain irtoaa ruokaan.

Tämä kyllä siis mutuilua vaan, en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin.
Emali on vaaratonta plus että sen hajoamiseen tarvittava lämpötila on melkoisen korkea mitä grilleissä harvoin saa. Emalihan on käytännössä lasia, eli booria ja mitä lienee. Toki emalia voi irrota mutta vain kun emalipinnan saa rikki ja sitä ei käytännössä grillilämmöillä saa.
 
Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
Samaa tavaraa on myös Napoleonin kaasugrillien ritilät, että kai ne ihan hyvin toimivat.
 
Huomasin ettei tuo weberin koko parila (Weber Genesis -parila, 300-sarja 295,99) onnistukaan.....
1682005788872.png


Oma Genesis E-330 GBS on oletettavasti mallivuodeltaan ennen tuota 2016, koska nykyisen ritilän mitat on 66 x 50 cm.
Varmistin asian aspasta ja vahvistivat epäilykseni eli säästin 300€.

Jännästi menee tuo nimeäminen eli ensin oli Genesis, sitten tuli Genesis II ja nyt uudet ovat taas tuolla Genesis-nimikkeellä. Varmasti ovat ajatelleet ettei kellään ole yli 10v grillejä käytössä :D
 
Arvon asiantuntijat. Tässä jo pari kesää miettinyt hiiligrillin ostoa ja nyt taas mielen päällä. Yleisgrilli hakusessa jolla voisin myös savustaa. 4 henkinen perhe ja ennestään löytyy kaasugrilli. Haen sitä hiilien tuomaa makua ja mahdollisuutta savustaa. Savustekseen löytyy puilla soiva pönttö, mutta sen hallinta on kieltämättä hankalaa. Rasvainen kala sillä vielä menee, mutta siihen se rajoittuukin. Mietin vaihtoehtoina kahta hyvin erilaista vaihtoehtoa, eli pallogrilli tai kamado. Weber Master-Touch GBS E-5775 ja Jamestown Kamado S. Toinen 57cm ja toinen 40cm, eli grillausalassa aika iso ero. Riittääkö pienempi koko perheen tarpeisiin, vai vaatiiko isompaa pykälään? Rahaa en viitsisi kuitenkaan tuota 400€ enempää laittaa. Mitä ajatuksia? Molemmat toimii kaiketi ihan hyvin savustekseen, mutta mitä muita asioita tai etuja toisiinsa nähden? Ulkomailla tuo Kamado oli saanut hyviä arvosteluita ja taitaa kaikki vastaavat tulla samalta tuotantolinjalta? Olisko mielipiteitä tai apuja laittaa? Thanks..
 
Arvon asiantuntijat. Tässä jo pari kesää miettinyt hiiligrillin ostoa ja nyt taas mielen päällä. Yleisgrilli hakusessa jolla voisin myös savustaa. 4 henkinen perhe ja ennestään löytyy kaasugrilli. Haen sitä hiilien tuomaa makua ja mahdollisuutta savustaa. Savustekseen löytyy puilla soiva pönttö, mutta sen hallinta on kieltämättä hankalaa. Rasvainen kala sillä vielä menee, mutta siihen se rajoittuukin. Mietin vaihtoehtoina kahta hyvin erilaista vaihtoehtoa, eli pallogrilli tai kamado. Weber Master-Touch GBS E-5775 ja Jamestown Kamado S. Toinen 57cm ja toinen 40cm, eli grillausalassa aika iso ero. Riittääkö pienempi koko perheen tarpeisiin, vai vaatiiko isompaa pykälään? Rahaa en viitsisi kuitenkaan tuota 400€ enempää laittaa. Mitä ajatuksia? Molemmat toimii kaiketi ihan hyvin savustekseen, mutta mitä muita asioita tai etuja toisiinsa nähden? Ulkomailla tuo Kamado oli saanut hyviä arvosteluita ja taitaa kaikki vastaavat tulla samalta tuotantolinjalta? Olisko mielipiteitä tai apuja laittaa? Thanks..
Ei valitettavasti kyllä riitä toi koko kamadolle, toi on livenä ihan käsittämättömän iso ero masterin ja ton välillä.
Suosittelisin kyttäämään esim mustang L jostain tarjouksesta, ei sitä tohon 400e varmaan saa mutta on oikeasti sen 10x parempi laite grillaamiseen kuin toi weberi.

Kuluttaa hiiliä helvetisti vähemmän, savustus onnistuu paljon helpommin ja kamadoa voi käyttää ympärivuoden.

edit: Itellä siis just toi mustang L ja se on kahdelle ihmiselle ihan minimi jos haluaa lihan lisäksi tehdä lisukkeita.
 
varmaan saa mutta on oikeasti sen 10x parempi laite grillaamiseen kuin toi weberi.

Kuluttaa hiiliä helvetisti vähemmän, savustus onnistuu paljon helpommin ja kamadoa voi käyttää ympärivuoden.
Mikä tekee kamadosta 10x paremman? Ihan oikea kysymys kun kiinnostaa, ei siis vittuilua. Hiilien kulutuksella ei omilla käyttömäärillä ole väliä ja syksyn sateissa tai talvipakkasilla ei grillailu kiinnosta. Mikä tekee savustamisesta helpompaa? En ole sitä kokenut hankalaksi Weberilläkään.
 
Mikä tekee kamadosta 10x paremman? Ihan oikea kysymys kun kiinnostaa, ei siis vittuilua. Hiilien kulutuksella ei omilla käyttömäärillä ole väliä ja syksyn sateissa tai talvipakkasilla ei grillailu kiinnosta. Mikä tekee savustamisesta helpompaa? En ole sitä kokenut hankalaksi Weberilläkään.
Ei järjestyksessä nyt muutama mitä tulee lonkalta mieleen:
Syttyy Paljon helpommin ja nopeammin.
Ulkonäkö.
Hiilien tehokkuus.
Pitempi käyntiaika pienemmällä määrällä hiiliä.
Parempi lämpötilan hallinta.
Parempi pizzan kanssa.
Grillausjärjestelmien kanssa paljon paremmin ja kätevämmin saa hallittua lämpötiloja eri puolelle grilliä.
Kamadoa ei vittuakaan kiinnosta onko ulkona pakkasta vai hellettä.
Ympärivuotinen käyttö.
Parempi savustukseen.
Sivupöydät.
Kamado on 100% tiivis, master-touch on ihan parhaimmillaankin vain ehkä 90% tiivis.
Voi käyttää ihan perinteisenä uunina esim leipomiseen paljon helpommin kuin palloa.

Tossa nyt muutama mitä tuli mieleen.

Ei master touchiin tee mieli ikinä koskea sen jälkeen kun kerran kamadolla grillaa, oma weberikin lähti käytettynä uuteen kotiin tässä pari viikkoa sitten, vuoden sitä pidin sillä ajatuksella että jos sitä tekisi mieli käyttää tai tai tarve käyttää mutta ei todellakaan, pelkkä se kun poltin säilytyksessä tulleet homeet helvettiin ennen myymistä sai muistamaan miksi se on niin paska: kun kannen avaa niin tuhkaa lentää niin vitusti ylöspäin ja samalla huomasin että mun ikuisuusongelma grillatessa: rutikuivat limakalvot johtui nimenomaan tosta pallon käytöstä, ne loppui siihen kun kamado tuli kotiin, ja ton puhdistuksen jälkeen taas oli aivan kuivana...

Edit: Savustus on helpompaa koska lämpötiloja on helpompi hallita eikä esim tuuli vaikuta paljoa käyttöön, jossain kamadoissa myös on erikseen luukku mistä saa kesken grillailun savustuspuruja lisättyä ilman että tarvii avata kantta.
 
Ei järjestyksessä nyt muutama mitä tulee lonkalta mieleen:
Syttyy Paljon helpommin ja nopeammin.
Ulkonäkö.
Hiilien tehokkuus.
Pitempi käyntiaika pienemmällä määrällä hiiliä.
Parempi lämpötilan hallinta.
Parempi pizzan kanssa.
Grillausjärjestelmien kanssa paljon paremmin ja kätevämmin saa hallittua lämpötiloja eri puolelle grilliä.
Kamadoa ei vittuakaan kiinnosta onko ulkona pakkasta vai hellettä.
Ympärivuotinen käyttö.
Parempi savustukseen.
Sivupöydät.
Kamado on 100% tiivis, master-touch on ihan parhaimmillaankin vain ehkä 90% tiivis.
Voi käyttää ihan perinteisenä uunina esim leipomiseen paljon helpommin kuin palloa.

Tossa nyt muutama mitä tuli mieleen.

Ei master touchiin tee mieli ikinä koskea sen jälkeen kun kerran kamadolla grillaa, oma weberikin lähti käytettynä uuteen kotiin tässä pari viikkoa sitten, vuoden sitä pidin sillä ajatuksella että jos sitä tekisi mieli käyttää tai tai tarve käyttää mutta ei todellakaan, pelkkä se kun poltin säilytyksessä tulleet homeet helvettiin ennen myymistä sai muistamaan miksi se on niin paska: kun kannen avaa niin tuhkaa lentää niin vitusti ylöspäin ja samalla huomasin että mun ikuisuusongelma grillatessa: rutikuivat limakalvot johtui nimenomaan tosta pallon käytöstä, ne loppui siihen kun kamado tuli kotiin, ja ton puhdistuksen jälkeen taas oli aivan kuivana...

Edit: Savustus on helpompaa koska lämpötiloja on helpompi hallita eikä esim tuuli vaikuta paljoa käyttöön, jossain kamadoissa myös on erikseen luukku mistä saa kesken grillailun savustuspuruja lisättyä ilman että tarvii avata kantta.

Suosittelen kamadon sijasta Weber Performer Deluxe GBS 57 cm -hiiligrilli kaasusytytyksellä 745,99

Voin luvata että syttyy paljon helpommin kuin kamado
Sivupöytä isompi kuin kamadoissa
Kevyempi ja helpompi liikutella
Ei halkea

Mutta joo, ei ole tullut tänä keväänä lämmennyt Weberin vielä, traegeria tullut sen sijaan käytettyä useaan otteeseen
 
Suosittelen kamadon sijasta Weber Performer Deluxe GBS 57 cm -hiiligrilli kaasusytytyksellä 745,99

Voin luvata että syttyy paljon helpommin kuin kamado
Sivupöytä isompi kuin kamadoissa
Kevyempi ja helpompi liikutella
Ei halkea

Mutta joo, ei ole tullut tänä keväänä lämmennyt Weberin vielä, traegeria tullut sen sijaan käytettyä useaan otteeseen
Paska peltinen pallogrilli silti on.
Ja tossa on yksi (ei pois taivuteltava) sivupöytä vs kamadon kaksi.
Ja tuo vie säilytystilaa ihan älyttömästi.
Ei ole edelleenkään hyvä talvella.
Eikä ne kamadotkaan halkea kun järkeä käyttää, ei sitä kannata 20 asteen pakkasella sytyttää räjähdysmäisesti.
Kaasusytytys vs se että hiilet syttyy ihan oikeassa paikassaan paljon nopeammin ei voi verrata.

Ei siitä ladasta vaan saa ferraria vaikka miten koria parantelisi, on aika absurdia että joku oikeasti luulee että pallogrilli voittaa kamadon, kun ei ne ole edes samalla viivalla, ero on ihan massiivinen
 
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.
 
Paska peltinen pallogrilli silti on.
Ja tossa on yksi (ei pois taivuteltava) sivupöytä vs kamadon kaksi.
Ja tuo vie säilytystilaa ihan älyttömästi.
Ei ole edelleenkään hyvä talvella.
Eikä ne kamadotkaan halkea kun järkeä käyttää, ei sitä kannata 20 asteen pakkasella sytyttää räjähdysmäisesti.
Kaasusytytys vs se että hiilet syttyy ihan oikeassa paikassaan paljon nopeammin ei voi verrata.

Ei siitä ladasta vaan saa ferraria vaikka miten koria parantelisi, on aika absurdia että joku oikeasti luulee että pallogrilli voittaa kamadon, kun ei ne ole edes samalla viivalla, ero on ihan massiivinen
Mee nyt halimaan sitä kamadoasi :facepalm:
 
Emali on vaaratonta plus että sen hajoamiseen tarvittava lämpötila on melkoisen korkea mitä grilleissä harvoin saa. Emalihan on käytännössä lasia, eli booria ja mitä lienee. Toki emalia voi irrota mutta vain kun emalipinnan saa rikki ja sitä ei käytännössä grillilämmöillä saa.
Riippuu kovasti emalipinnan laadusta, huonoimmat kestää hädin tuskin 200 astetta. Ja ongelma ei käsittääkseni ole mahdollinen emali ruoan joukossa, vaan mikrobit joka kasvavat emalipinnan halkeamissa, ja eritoten se että ne eivät lähde sieltä normaalissa pesussa.
 
Riippuu kovasti emalipinnan laadusta, huonoimmat kestää hädin tuskin 200 astetta. Ja ongelma ei käsittääkseni ole mahdollinen emali ruoan joukossa, vaan mikrobit joka kasvavat emalipinnan halkeamissa, ja eritoten se että ne eivät lähde sieltä normaalissa pesussa.

Jaa mitkäs mikrobit kestävät yli 200'C pitkiä lämpötiloja? Ja miksei ne mikrobit toimi valuraudassa?
 
Talven jäljiltä valurautagrillin ritilässä jonkinlaista valkoista höttöä, ehkä hometta. Ei lähtenyt kuumentamalla pois. Mikä on yleensä toimiva aine ritilän puhdistamiseen, onko esim. nämä hyviä valuraudalle vai onko enemmänkin teräsosia varten? Jääkö niistä jotain makua tms.? Onko aineissa muuta eroa kuin hinta?


 
Jaa mitkäs mikrobit kestävät yli 200'C pitkiä lämpötiloja? Ja miksei ne mikrobit toimi valuraudassa?
Ei ole tainnut sellaisia vielä löytyä, toki harvempi meistä pitää parillaa tulilla 24/7. Olen ymmärtänyt että osa mikrobeista jättää jälkeensä myrkyllistä kuonaa joka taas kestää kuumuutta paremmin kuin itse bakteeri, ei mitään käsitystä missä lämpötilassa nämä neutralisoituvat. Kyllähän mikrobit elää valuraudassa varsin iloisesti, taitaa olla jopa kokolailla yleinen ongelma näin keväällä kun otetaan grilliä käyttöön talven jäljiltä. Harvempi meistä ottaa sen homeisen ritilän suoraan käyttöön, ilman minkäänlaista puhdistusoperaatiota, vaikka se homeitiö ei grillin lämpöä kestäkkään.
 
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.

Ei se 400€ kiveen hakattua ole, vaan ajattelin pysyä kohtuudessa. Pihassa on muutakin rahan arvoista kampetta, ja ihan kaikkea ei auta ruuan laittoon panostaa. Kaasugrilli, rengaspoltin, savustus pönttö, pihagrilli, pizzauuni... Onhan noita. Se hiiligrilli uupuu ja kovasti sitä miettinyt. Ei liian pientä tai epäsopivaa kannata ostaa, kun se on pelkkää rahan tuhlausta. Valinnan vaikeus... Se onkin homma se.
 
Talven jäljiltä valurautagrillin ritilässä jonkinlaista valkoista höttöä, ehkä hometta. Ei lähtenyt kuumentamalla pois.

Samanlaista totesin omasta tänään kun eka kertaa talven jäljiltä luukkua avasin. En minä muuta tehnyt kuin peruspuhdistus, eli täysi hönkä päälle ~vartiksi ja messinkiharjalla harjaamalla paska irti, oli sitten mustaa tai valkoista.

Muita aineita en käyttänyt kuin olutta sisäisesti.
 
Jos kaipaa hyvää hiiligrilliä sen pyöreän Weberin sijaan, niin useamman vuoden käytön jälkeen pisteet tälle kannellisena.

 
Nyt löytyi ehdoton hitti tälle kesälle:

Ja on kyllä hyviä! En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla, mutta sopii kyllä alkupaloiksi hyvin. Ja näyttää olevan saatavilla useasta paikasta ja paikallisessa äässissäkin oli vaan 1,5e pussi ja siitä riittää hyvin. Noi kyllä menee ehdottomasti jatkoon!
 
Nyt löytyi ehdoton hitti tälle kesälle:

Ja on kyllä hyviä! En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla, mutta sopii kyllä alkupaloiksi hyvin. Ja näyttää olevan saatavilla useasta paikasta ja paikallisessa äässissäkin oli vaan 1,5e pussi ja siitä riittää hyvin. Noi kyllä menee ehdottomasti jatkoon!
Näille +++ Grillailin noita viime kesänä, kun löytyi vahingossa Lidlistä. Napsin niitä siinä grillatessa, jotenkin parhaimmillaan siinä rajalla, kun meinaa polttaa suunsa.
 
Alkaa riittämään grillin uusiminen 2-3 vuoden välein. Nyt viimeisin, ihan siisti, verkkokauppa.comin Anton Oliver GS-300 on palvellut, hetkinen... Olikin hankittu 2016. Sehän on merkittävä ikä 179e grillille. Eli kysymykseen, onko Weber sellainen, joka kestää "isältä pojalle"? Edes 10 vuotta? Ovatko tupla- ja triplahinnat perusteltuja?

Nykyisen Anton Oliverin ulkopinnat, polttimot ja runko lähes virheettömät. Rasvapelti alkaa olla puhki. Uuden voisi teettää paikallisesti, tuskin montaa kymppiä maksaa. Lämmönjakolevyt alkavat niin ikään olla tiensä päässä. Samoin runko niiltä osin, missä polttimo lepää. Saisi tätä varmaankin vielä elvytettyä.
Nappasin pari päivää sitten Weber Spirit II E-310 GBS ja kasailin sen eilen. Ihan soivalta peliltä tuntuu.
 
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.
Weber Master Touch on ollut kohtuu tiheällä käytöllä keväästä syksyyn nyt reippaan 10 vuotta. Koko ajan ollut taivasalla, talvet huppu päällä. Grilli- ja hiiliritilän olen vaihtanut, mutta muuten vehje porskuttaa oikein hyvin. Alapuolen ilmanohjain on tosin hieman jumissa, mutta ei haittaa. Hiilet olen aina sammuttanut pistämällä yläilmanohjaimen kiinni ja kansi päälle. Vaikka lämmöt nousevat 400-500+ astetta, ei kansi valskaa eli laatu kyllä näkyy. Minusta aika hyvä vastine rahalle, kun sen 200€ tarjouksesta aikanaan ostin.

Olen ymmärtänyt, että kamadot ovat omaa luokkaansa, mutta niin on myös niiden hinta ja paino. Siirtelyyn weber on parempi ja perusgrillaamiset sujuvat sillä kuin kamadollakin. Piippusytyttimellä weberin käyttö on todella helppoa, 10-15 minuutissa hiilet ovat valmiita ilman kaasua tai sytytysnesteitä. Ymmärtääkseni kamadot pääsevät oikeuksiinsa pitkäkestoisissa grillauksissa, savustuksissa, talvella ja tarkkaa lämmönsäätöä vaativissa hommissa. Toki kamado on sellainen ratkaisu, että ei tarvitse pohtia olisiko voinut hankkia vielä paremman.
 
Moi, täällä on paljon juttua grilleistä ja paljon infoa on saatukin.
Kysyn nyt kuitenkin onko kellään omakohtaista kokemusta Landmannin Tennesee-hiiligrillistä? Lähinnä verrattuna Motonetin Roastmasteriin?
En pääse vertailemaan noita livenä, niin kysymys on kannattaako tuosta Landmannista maksaa satanen enemmän? Käsittääkseni sekin on kiinan kamaa vaikka sivuilla ei sitä kerrotakaan?
Kävin katsomassa kehutun Weberin, mutta vaikkakin laadukas, ei se taitaisi antaa juurikaan lisätilaa verrattuna nykyiseen.
Grillaamiseni on melko vähäistä, kesäisin ehkä pari kertaa kuussa, mutta pallogrillini on jäänyt pieneksi koska grillaan monenlaisia kasviksia ja ruokia kerralla. Myös määrät saattaa olla useammalle aikuiselle. Eli sellainen grilli missä on tilaa ja ylähylly. Ja en pysty/halua laittaa juurikaan enempää rahaa kiinni kun tuon 2-3 sataa.
Kaasugrilliä en halua enää.
 
Mee nyt halimaan sitä kamadoasi :facepalm:
En edes omista kamadoa, mutta weberin pallon omistan ja voin silti todeta että kamado olisi takuuvarmasti parempi kaikessa. Jätin itselleni weberin viisseiskan traegerin kaveriksi vain pintojen paistoa varten ja satunnaisia suoria grillauksia (esim hampurilaispihvit).

Ei niitä pitkiä vetoja weberin kanssa ole kyllä yhtään ikävä. Kauhea säätäminen ja aina liikaa savua tai liian korkea lämpö tai jotain muuta vastaavaa. Voi olla etten vaan osaa, mutta ainakaan opiskelusta tai kokeilusta ei jäänyt kiinni.
 
Moi, täällä on paljon juttua grilleistä ja paljon infoa on saatukin.
Kysyn nyt kuitenkin onko kellään omakohtaista kokemusta Landmannin Tennesee-hiiligrillistä? Lähinnä verrattuna Motonetin Roastmasteriin?
En pääse vertailemaan noita livenä, niin kysymys on kannattaako tuosta Landmannista maksaa satanen enemmän? Käsittääkseni sekin on kiinan kamaa vaikka sivuilla ei sitä kerrotakaan?
Kävin katsomassa kehutun Weberin, mutta vaikkakin laadukas, ei se taitaisi antaa juurikaan lisätilaa verrattuna nykyiseen.
Grillaamiseni on melko vähäistä, kesäisin ehkä pari kertaa kuussa, mutta pallogrillini on jäänyt pieneksi koska grillaan monenlaisia kasviksia ja ruokia kerralla. Myös määrät saattaa olla useammalle aikuiselle. Eli sellainen grilli missä on tilaa ja ylähylly. Ja en pysty/halua laittaa juurikaan enempää rahaa kiinni kun tuon 2-3 sataa.
Kaasugrilliä en halua enää.


Miulla oli tuollainen muutaman vuoden. Siinä ajassa alkoi jo tulla kaikenlaista jumitusta hiilitason nosto/laskumekanismiin. Hiilet ja briketit palaa noissa aina loppuun joka grillauksella, koska ei saa tiiviisti suljettua luukkuja. Tämän vuoksi myös lämpötilan säätöä on hankala tehdä. Briketit ja hiilet palaa enemmän tai vähemmän täysillä koko ajan. En usko että vastaavat halvemmat olisivat paljon huonompia laadultaan. Isosta grillauspinta-alasta ja ylähyllystä plussaa.
 
Grillaustarvikkeita myyvät liikkeet noita myy. Hikkori, omena, yms. En ite osaa sanoa et mikä on paras. Kokeilemalla se selviää. Esim weberin pellettiä. Löytyy varmaan muitakin merkkejä.
Katoitko e-villen testin ostaessasi tuon uunin?
Vaikutti tosi työläältä ja tosi usein piti pellettiä lisätä. Varsinkin jos useampaa pizzaa tekee mieli. Aika pieni se pellettikori kuitenkin on.
Itse tuollaisella uunilla saattaisin kokeilla myös brikettiä. En tiä saisko sillä tulen kestämään sopivassa lämmössä vähän kauemmin.
Vaatii varmaan aika paljon yritystä ja erehdystä, ennen ku oikea tapa löytyy.
Onnea siihen :thumbsup:
Vittu sentäs.
Nyt käytin ekaa kertaa tota.
No sen käyttö oli kyllä aika puhdasta helvettiä :D
Pistin pohjaksi 5 weberin brikettiä, joka oli ihan vitusti liikaa, vei liikaa tilaa pois pelleteiltä.
Pellettejä sai oikeasti 3min välein lisätä uuden puolikkaan kauhallisen.
Lämmöt laski ihan sika nopeasti sen takia kun noi sammuili vähän väliä.
Sitten kaiken kruunasi että se astia mihin polttoaine tungetaan vääntyi lämmöstä eikä sitä saanut enää kiinni, eli käytettiin sitten sentti raollaan.

Olin jo päättänyt heittää ryssää tolla saatanan koneella mutta sitten otin pizzan pois sieltä ja se silti oli ylivoimaisesti parasta mitä olen tehnyt (sähköisellä pizzauunilla, kamadolla, uunilla) vaikka en saanut kiveäkään kuin jonnekkiin 320 asteeseen.
Noi liekit sai jollain ihmeen konstilla ihan uskomattomat aromit irti pepperoni makkaroista :love:

Lopulta sain sullottua sen luukunkin kiinni toisen pizzan kohdalla, mutta nyt se sitten ei tietenkään enää aukea.
Onneksi oli vimppa pizza :D

Nyt mä pohdin että onko toi uskomattoman hyvä pizza sitten kaiken tuon kidutuksen arvoista...
Varmaan ton luukun työkaluilla auki saisi väännettyä ja raudanhan aina manipuloitua saa muotoonsa vasaralla....

Toki varmaan saisin ton palautettua koska toi luukku ei pelitä niinkuin kuuluisi, mutta viime viikon ooni karu 199e tarjouskin on ohi nyt ja se on kyllä ihan maksimi mitä voisin sijoittaa (tämä oli 93e + 20e pelletit), oonin kanssa tarttis vielä puutakin ostaa...

Jätin ton oonin ostamatta koska siinä ei ole lämpömittaria, eikä sen kanssa ainakaan oonin mukaan saa käyttää pellettejä...

Kaasulla toimiva ei oikein ole vaihtoehto koska sit tarttis ostaa myös kaasupullo...
 
No sen käyttö oli kyllä aika puhdasta helvettiä :D
Mä kyllä jotenkin arvasin
Mut ideahan tossa on pirun hyvä ja kyllä varmasti maku on kohdillaan.
Toteutus on vaan aika huono. Joku metallimies tohon jonkun pellettisiilon ja annostelijan suunnittelis.
 
Miulla oli tuollainen muutaman vuoden. Siinä ajassa alkoi jo tulla kaikenlaista jumitusta hiilitason nosto/laskumekanismiin. Hiilet ja briketit palaa noissa aina loppuun joka grillauksella, koska ei saa tiiviisti suljettua luukkuja. Tämän vuoksi myös lämpötilan säätöä on hankala tehdä. Briketit ja hiilet palaa enemmän tai vähemmän täysillä koko ajan. En usko että vastaavat halvemmat olisivat paljon huonompia laadultaan. Isosta grillauspinta-alasta ja ylähyllystä plussaa.
Mulla oli kanssa hiilihyllyllinen Anton Oliver ja olihan se aika surkee laitos. Hiilihylly sinällään oli aivan loistava idea, sillä sai näppärästi lämpöä säädettyä. Siihen se sitten jäikin koska muita konsteja lämpöä ei sitten ollutkaan säätää. Räppänät olivat ihan turhia koska koko laitos vuosi kuin seula ja hiilet/briketit paloi aina täysillä ja loppuun ja niitä kului kesän aikana ihan järjetön määrä. Hiilihylly oli parissa vuodessa vääntynyt ihan soiroon ja hiilet asettui siihen miten sattuu. Kolmisen vuotta sillä kärvistelin kunnes se pelleily riitti kun ei sillä käytännössä voinut tehdä muuta kuin suorasuuntausgrillausta ja tosiaan hiiliä/brikettejä meni isossa grillissä aivan järjettömästi.

Sitten vähän panostin ja ostin Weberin MT eikä ole kyllä hetkeäkään kaduttanut. Hiiliä/brikettejä menee varmaan kymmenesosa mitä vanhalla paskalla ja saa tehtyä monipuolisempaa ruokaa erilaisilla tavoilla ja savustuskin on ihan eri planeetalta.
Pyöreä muoto vähän vaatii tottumista ja mielummin kyllä käyttäisin suorkaiteen muotoista grillausalaa mutta tottumiskysymys.
 
En edes omista kamadoa, mutta weberin pallon omistan ja voin silti todeta että kamado olisi takuuvarmasti parempi kaikessa. Jätin itselleni weberin viisseiskan traegerin kaveriksi vain pintojen paistoa varten ja satunnaisia suoria grillauksia (esim hampurilaispihvit).

Ei niitä pitkiä vetoja weberin kanssa ole kyllä yhtään ikävä. Kauhea säätäminen ja aina liikaa savua tai liian korkea lämpö tai jotain muuta vastaavaa. Voi olla etten vaan osaa, mutta ainakaan opiskelusta tai kokeilusta ei jäänyt kiinni.
Itsellä myös Weber57, Traeger ja löytyy myös kamado (Bono 13" picnic) kaiken muun grillauskamppeen (Weber-kaasu, Muurikka-kesäkeittiö, Muurikka-savustin) lisäksi.

Lähes täysin samaa mieltä 57:n ominaisuuksista ..... varsinkin korkeussäädön puute grillauksessa tuo omat haasteensa, kun isoilla hiilillä on haasteellista saada hiillosta tarpeeksi matalalle suorassa grillauksessa. Ikävä otella ritilää pois ja siirrellä hiiliä. Laitetta toki käytän paljon ... burgerit, wingsit, ribsit jne tulee tehtyä sillä. Traeger on sitten enemmän slow&low-juttuihin.

Nyt pitäis alkaa tuota picnic:ä käyttämään enemmän, vaikkakin ihan vitsinä sen ostin kun halvalla sai. Vasta kamado-jumalille paistetut makkara-uhrit on tullut grillattua....
1682395012070.png
 
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm
 
Hyvä vinkki tuo Sini suojapeite, kiitokset. :thumbsup:

Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.
 
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm
Hyvä vinkki tuo Sini suojapeite, kiitokset. :thumbsup:

Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.
Grillisuojus Premium Small Rustan Premium grillipeite on hyvä. Terassi eteläpuolella taloa ja siihen paahtaa aurinko käytännössä koko päivän. Rustan peite on nyt kolmatta vuotta käytössä ja aivan kuin uusi edelleen. Vieressä olevan Kamadon niskassa on Mustangin grillipeite ja se muuttui harmaaksi alle 2kk aikana. Painoa tuolla on sen verran ettei lähde heti tuulen mukana, sivuilla on pikalukolliset kiristettävät soljet ja molemmissa kyljissä verkkoa, niin ilmakin tuolla kiertää.

Ei toki halvin mahdollinen jos joutuu tuon Large koon ostaa, mutta 5v takuu tuolle annetaan.

E: näytti tulleen valikoimiin myös Round mallia. Pitääpä käydä ihmettelemssä, että olisko tuosta Kamadoon sopiva peite. Mustangin oma ei kyllä vakuuttanut.
E2: lisäilin vähä kokemuksia tuosta Rustan peitteestä.
 
Viimeksi muokattu:
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm

Tämä on yllättänyt vuoden kokemuksella positiivisesti, kestänyt talven ilman ongelmia ja paljon laadukkaampi kuin aiemmat peitteeni. Löytyy kolmea eri kokoa.

 
Millaseen hintaa tota Traeger d2 575 on saanu suomesta ? Muistelisin nähneeni halvemmalla ainakin kun tuo motonetin 949e. Ei sinällään ole mikään kiire jos edes satasen halvemmalla irtois joskus..
 
Onks kukaan keksiny mitään halpoja pellettejä?
Tai edes ei sikahintaisia, weberin on 21e/8kg…
 
Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.

Piti ihan tarkistaa miten kauan tuo Weberin Premium -mallinen suojapeite on mulla ollut, ja sehän täyttääkin tänä kesänä jo 11 vuotta että melko pitkään se näköjään kesti. Reikää ja repeämää havaitsin kyllä jo viime kesänä.

Hintaa oli ostettaessa 45€ eli himppasen on noussut siitä, tai sitten ollut joku hyvä tarjous. 57 cm pallogrilli mulla.

SuojapeitePremium57.jpg
 
Mulla Weberin kaasu- ja hiili(57)grilli ulkona ympärivuoden säiden armoilla ilman peitteitä, jotka toki tuli grillien mukana. Mitään ongelmaa suojaamattomuudesta ei ole ollut.

Samoin Traeger on ilman huppua, tämän mukana semmoista ei edes tullut.
 
Juu mä en kanssa oikein näe että mikä tilanne on sellanen että niistä hupuista olisi hyötyä…
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 601
Viestejä
4 510 293
Jäsenet
74 441
Uusin jäsen
Antti Hongisto

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom