- Liittynyt
- 21.11.2016
- Viestejä
- 6 736
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.
Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
Viime kesänä kun vanhasta grillistä aika jätti niin pähkin samaa kysymystä. Päädyin ostamaan Motonetin nelipolttimisen version tuosta samasta grillistä, ”kun halvalla sai”. Onhan se ihan hyvä, parempi kuin vanha oli, mutta lopulta jäi kalvamaan ettei tullut sitä Weberiä hankittua. Ärsytys nousee pintaan erityisesti joka kerta kun jonkun muun luona griillaa Weberillä.
Mun täysin subjektiivinen mielipiteeni on siis, jos budjetti ei ole ongelma niin Weberi tai Napoleon. On ne vaan parempia.
Halpagrillistä mietteitäni löytyy tästä ketjusta:
Grillit & grillaus
Reverse sear -metodia kun käyttää, niin kannattaa se lepuuttelu tehdä siinä välissä ennen kuin ottaa pinnan. Ainakin omaan makuun tulee noin paras liha. Rapea päältä ja mehukas sisältä.
bbs.io-tech.fi
Grillit & grillaus
Käytättekö muuten ihan tylysti fariinisokeria "brown sugarin" korvikkeena? Ruokokidesokeria/demerarasokeria, jota on helpompi käsitellä kun ei paakkuunnu samalla tavalla kuin muscovadosokeri tai fariinisokeri.
bbs.io-tech.fi