Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Käyttö on helppoa, mutta savun maku on mieto. Se onko se riittävä on mielipidekysymys, mutta jos vahvempaa savua haluaa niin sehän onnistuu pallogrillillä. Itese olen kuitenkin ollut tyytyväinen. Ainoana grillinä ei ehkä paras, mutta koska rinnalla on Weber 57 niin combona hyvä. Itsellä tosin vain pro 22 joka maksoi 500€ ja voi sanoa että hintansa väärti. Maksaisinko siitä enemmän? Ehkä on pakko sillä mökille pitäisi ostaa ilmeisesti sama.Minulla on käytössä tällä hetkellä Weberin 57 pallo ja toistaiseksi olen sillä pärjännyt. Toki grillaaminen on aikalailla värkkäämistä varsinkin pitkissä vedoissa sillä. Ajan kanssa olen lämpötilan säätöä oppinut, sen saan pidettyä ihan ok halutulla alueella nykyään.
Te joilla on traeger, ootteko kokenut että on tonnin väärti? Saako sillä mielestänne savun makua riittävästi? Siitä tuntuu olevan monenmoista keskustelua.
Olisiko se siis optimi kombo pallon kylkeen?
Kokemuksia olisi mukava kuulla!
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.
Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
Tjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.
Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
Landmannin kaasugrillit ovat myöskin laadukkaitaTjaa, kevätaurinko paistaa ja kai se pitäis yhden kesän tauon jälkeen taas grilli hommailla. Suunnitteilla kaasugrilli sivukeittimellä eli esim 3+1. Onko noissa edullisen pään tuotteissa juuri väliä minkä valitsee? Eli nämä ~300e ja alle kuten Lucifer Jadeite 3. Tuon hintasia on pilvin pimein, Motonetin omat mallit jne jne. Vai panostaako suosiolla Weberiin / Napoleoniin tai vastaavaan. Itselläni tosin edellinen oli joku Kodin Terran ~300e grilli ja sillä pärjäsi peruskäytössä ihan hyvin 5-6 kesää joten suht hankala on Weberin hintaa perustella tavan pulliaisen "pihvi ja maissi" -grillailuun.
Kaasugrilli tulee terassille ja kaveriksi on tarkoitus tehdä kesän aikana sivummalle erillinen "nuotiopaikka" johon sitten muurikivistä tms simppeli tulipaikka puulle/hiilille. Siihen ritilä ja avot. Kaasugrilli hoitaa helpot ja nopeat grillailut.
Tuolla sivulla 17 on mainittu tuosta. Kannattaa testailla tuo ja tarkistaa myös se lämpötila. Noita alipaineventtiili vikojakin on on kyllä ollut, että takuusta pitäisi saada uusi tilalle jos vika on siinä.En kyllä muista tuota lämpötilalukemaa. Syksyllä ollut viimeksi käytössä. Voi hyvin olla, ettei kaasua tule kunnolla. Mikä tuo kaasunrajoitin on?
Kiitos tästä! Täytyypä tutkia asia.Tuolla sivulla 17 on mainittu tuosta. Kannattaa testailla tuo ja tarkistaa myös se lämpötila. Noita alipaineventtiili vikojakin on on kyllä ollut, että takuusta pitäisi saada uusi tilalle jos vika on siinä.
Meille ei riittänyt edes L-koko...Stockmannilla olisi hullut päivät -tarjouksena Mustangin S-kokoinen kamado 299e oliskohan tuollainen hyvä peli kahdelle hengelle kaasugrillin kaveriksi?
Tässä on hyvä ohjeistus, mutta tuohon kolmoskohtaan toki on vaihtoehto ostaa Weberin mastertouch, rahaa ei pala kuin reilu 300€ ja pääsee hiiligrillauksen makuun. Itse ostin aikoinaan tuon Spirit 2sen ja muutaman vuoden grillattuani siirryin palloon enkä ole katunut. Helpompaa ja ennen kaikkea paremman makuista ruokaa. Itsellä nyt seuraavana mielessä joko Kamado tai Traegerin savustin. Ja pizzauunin muuraus siintää myös suunnitelmissaÄlä toista minun virheitäni, joten älä tee näin:
1. Katso weberin hintaa, hikoile kun maksaa liikaa -> osta hieman halvempi, mutta muka yhtä laadukas grilli
2. Ole hetken tyytyväinen, ensi keväänä grilli on jo lähes susi - kiroile helvetisti ja valita myyjälle. kävi hullu tuuri että maahantuoja oli lopettanut (jatkanut taas) ja sain 650e grilli rahat takaisin ja grilli lähti takas valmistajalle.
3. osta weber spirit 2 ja ole älyttömän tyytyväinen miten grilli toimii todella hyvin, jopa seuraavana keväänä
4. tutustuin kamado grilleihin ja miten järjettömän hyvää ruokaa siitä tulee ja miten helppo sitä on käyttää
5. ostin 850 euron kamado ja en tuskin käytä weberin grilliä enää koska ruoka maistuu 10 kertaa paremmalta kun se tulee kamadosta
saa itse päättää missä kohdassa lopettaa... weberi toimii kyllä muttei sitä halua edes kiireessä enää käyttää.
Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa
Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.
Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
Ajattelin täyttää porsaan ulkofileen. File levyksi, päälle halutut täytteet, rullalle ja sidonta. Ehkäpä täyteaineiksi voisi survoa timjamia, persiljaa, chiliä, valkosipulia, vaikkapa limemehua, öljyä, sinappia ja esipaistettua sipulia sekä pekonisilppua. 63 sisälämpö ja kylkeen paistoliemestä sorvattu kastike ja vaikka muusi kevyellä parmesanilla.Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa
Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.
Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
Mikäli päädyit lampaan sisäfileeseen, kerrohan, kuinka onnistuit!Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa
Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.
Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
Smoky mountain on todella helppo ja vähän vaativa kunhan saa hivenen kokemusta miten se käyttäytyy. Ekat kerrat menee vähän harjoitellessa. Itselläni on nämä kolme Weberin laitetta ja spirit käytän enää noin 3x vuodessa muiden grillien ritilöiden puhdistukseen polttamalla.Terassilta löytyy Weberin master touch ja vähälle käytölle jäänyt spiritti. Pitkät savustukset onnistuu pallolla, mutta ovat tuskaisia kun lämpöjen säätelyyn saa tehdä työtä. Grilli tulilla kerran kaks viikossa ja BBQ 2-3vk välein. En tiedä innostuisiko enemmänkin savustaa jos olisi vähemmän sitovaa. Mitä tehdä/ostaa elämää helpottaakseni smoky mountain vai kamado? Ja jos kamado, niin mikä?
Roskiin moinen. Ja kannattaa antaa palautetta valmistajalle, voi hyvin olla että korvaavat vähintään rahallisen menetyksen. Itsellä kerran sattui vastaava kinkku ja ei siitä tullut hyvää vaikka miten yritti pelastaa.Sattuipa sitten kumikinkku pääsiäiseksi ... 3 kiloinen juhlakinkku veti itsensä palloksi paistaessa ja on sitkee kuin mikä. Pitäiskö paistaa uudelleen vai syöttää susille.
Jos oikein muistan niin taitaa olla samaa roskaa kuin muutkin halpamerkit. Savuttaa niin saatanasti ja jättää ruokaan pahan maun. Ihan varmaksi en mene sanomaan mutta muistaakseni näin.Onko kellään kokemusta Motonetin roastmaster briketeistä?
Itsellä ollut pari vuotta mustangin L kamado ja oon tosi tyytyväinen ollut.Kesäksi pitäisi hankkia uusi grilli ja kamado kiinnostaisi. Tähän asti on tullut grillattua lähinnä kaasugrilleillä, joten tekee mieli kokeilla jotain vähän erilaista ja kamado olisi myös monikäyttöisempi.
Tässä ketjussa ei ihan tuoreeltaan ole vertailtu eri merkkejä, mutta mitä kamadoa techiläiset suosittelette? Kamado Joe ja Big green egg saavat yleisesti paljon kehuja ja näistä ehkä Kamado Joe tuntuu jotenkin viimeistellymmältä. Tosiaalta molemmilla on hintaa moninkertaisesti kilpailijoihin verrattuna. Budjetti kyllä venyy näihinkin, mutta kun ei näistä kamadoista lainkaan kokemusta ole, niin kiinnostaa tietää, tarjoaisiko joku muu merkki parempaa vastinetta rahalle?
Mitä eroja näissä grilleissä nyt ylipäätään on? Kuitenkin loppujen lopuksi kamadot vaikuttavat sen verran yksinkertaisilta kapistuksilta, että hintaerot eli valmistajien tuotteiden välillä ihmetyttävät. Selkeimpiä erottavia tekijöitä näyttäisivät olevan esim esim saranat ja tiivisteet. Onko keraamisten osien laadussa paljon eroja? Toimiiko näiden premium kamadojen elinikäinen takuu Suomessa?
Yhtenä kamadogrillejä erottelevana tekijänä pidetään myös lisävarusteita ja tältäkin osin BGE ja KJ saavat kehuja. Mutta onko todella niin, että tietyn valmistajan lisävarusteet eivät sovi kilpailijoiden tuotteisiin? Eli onko esim mahdollista käyttää KJ:n lisävarusteita jossain halvemmassa merkissä?
Miten olette säilyttäneet kamadoja talvella? Kestävätkö nämä Suomen talvea ulkosalla vai aiheutuuko lämpötilojen vaihteluista vahinkoa keraamisille osille?
Sama tilanne tässä ittellä ja tuli käytettyä useita tunteja pähkäilyyn ja tiedon hankkimiseen.Kesäksi pitäisi hankkia uusi grilli ja kamado kiinnostaisi. Tähän asti on tullut grillattua lähinnä kaasugrilleillä, joten tekee mieli kokeilla jotain vähän erilaista ja kamado olisi myös monikäyttöisempi.
Tässä ketjussa ei ihan tuoreeltaan ole vertailtu eri merkkejä, mutta mitä kamadoa techiläiset suosittelette? Kamado Joe ja Big green egg saavat yleisesti paljon kehuja ja näistä ehkä Kamado Joe tuntuu jotenkin viimeistellymmältä. Tosiaalta molemmilla on hintaa moninkertaisesti kilpailijoihin verrattuna. Budjetti kyllä venyy näihinkin, mutta kun ei näistä kamadoista lainkaan kokemusta ole, niin kiinnostaa tietää, tarjoaisiko joku muu merkki parempaa vastinetta rahalle?
Mitä eroja näissä grilleissä nyt ylipäätään on? Kuitenkin loppujen lopuksi kamadot vaikuttavat sen verran yksinkertaisilta kapistuksilta, että hintaerot eli valmistajien tuotteiden välillä ihmetyttävät. Selkeimpiä erottavia tekijöitä näyttäisivät olevan esim esim saranat ja tiivisteet. Onko keraamisten osien laadussa paljon eroja? Toimiiko näiden premium kamadojen elinikäinen takuu Suomessa?
Yhtenä kamadogrillejä erottelevana tekijänä pidetään myös lisävarusteita ja tältäkin osin BGE ja KJ saavat kehuja. Mutta onko todella niin, että tietyn valmistajan lisävarusteet eivät sovi kilpailijoiden tuotteisiin? Eli onko esim mahdollista käyttää KJ:n lisävarusteita jossain halvemmassa merkissä?
Miten olette säilyttäneet kamadoja talvella? Kestävätkö nämä Suomen talvea ulkosalla vai aiheutuuko lämpötilojen vaihteluista vahinkoa keraamisille osille?
Riippuu mihin vertaa ja mihin käyttää ja mitkä on odotukset.Anton Oliver 3 -kaasugrilli 249,99 onko tämmöisestä kokemusta? Onko aivan susi?
Tuskin aivan susi on, mutta jotain voi päätellä siitä, että takuuta on vain 2v verrattuna Weberin 10 vuoteen. Varaosien saatavuus voi myös olla heikompi.Anton Oliver 3 -kaasugrilli 249,99 onko tämmöisestä kokemusta? Onko aivan susi?
Siinä tapauksessa skippaa muut ja siirry Weberiin.Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi
Tuli tehtyä burgereita pallossa ja aika pitkälle itse tehtyä settiä.
Sämpylät Resepti kanavan Mikon ohjeella
Sinne sisään naudan burger jauheliha pihvi, cheddar, salaatti, tomaatti, suolakurkku ja soosi.
Soosi tuli tehtyä niin että majoneesin jämiin sekaan ketsuppia, sinappia, Wings soosia, suola ja pippuri. Silleen arvalla.
Bataattiranet airfryerissä ja salaatti sit.
Oikein onnistunut setti.
Mä oon nähtävästi jo pari vuotta sitten vastaillut tänne seuraavaa:Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi
Eli nyt lähti eilen viides kesä menemään, kun grillaillaan satasen halpispaskalla. Hyvin toimii edelleen, mutta onhan tuota edelleenkin pidetty ns. hyvin ja ei ole tosiaan jätetty säiden armoille. Ei ole pelkoa pystyyn ruostumisesta ja käsiin hajoamisesta.Meillä on pihalla kolmatta vuotta tällainen samantyylinen halpis-grilli, joka on ostettu esittelykappaleena Tokmannilta. Toimii juuri siihen perus grillaukseen oikein hyvin. Savustuskaapit meillä on erikseen kylmä-/lämminsavustukseen. Samaa vikaa on meilläkin tuon hieman vääntyneen hiilihyllyn kanssa, mutta olenkin polttanut siinä myös pikkuklapia jonkun kerran. Muuten ei mitään vikaa. Ei ole grilli ruosteessa, koska se on putsattu aina grillausten jälkeen ja grilli on säilytetty myöskin suojahupun alla aina. Tuo hiilihylly on ainut mistä oikeastaan edes näkee, että grillillä on ikää.
Tuo hiilihissi on ihan näppärä ominaisuus, jolla saa vähän pelivaraa grillaukseen, mutta ei se tosiaan mikään "lämmönsäädin" ole.
Tuosta vuotamisesta sen verran, että kun grillauksen jälkeen laittaa ilmaräppänät/piipun/kannen kiinni, niin kyllä meillä sinne aina jää vähän hiiliä, joten kyllä ne sinne tukahtuu, eikä kaikki pala tuhkaksi. Piippusytyttimen kanssa kun grillailee, niin hiilien kulutus on todella pientä. Yhdellä pesälliselläkin grillaa pihvit ja makkarat ihan kepeästi. Isommalla porukalla onnistuu isommankin satsin grillaus kohtuullisella hiilikulutuksella.
Perus grillaukseen siis ihan ok (varsinkin perinteiseen "mökkigrillailuun") ja mielestäni näppärämpi, kuin perinteinen pallogrilli.
Joten kyllä, ihan hyvin näillä halpispaskoilla grillailee.
Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi
Anton Oliver 3 -kaasugrilli 249,99 onko tämmöisestä kokemusta? Onko aivan susi?
Juu se paino oli pienoinen yllätys, itsellä E-310.Weber E-210 tuli haettua ja hyvältä kyllä vaikuttaa Pelkästään paino jo kertoo että on pikkusen eri tason laite kun noi "markettigrillit" jotka vastaavan kokosena painaa puolet vähemmän
Juu se paino oli pienoinen yllätys, itsellä E-310.
Sellainen kiva jumppakuutio, onneksi K-raudassa asiakaspalvelu toimi ja sain kanto-ja nostoapua auton takaluukkuun nostaessa
Joko kasasit? Menee ihan käsittämättömän hyvin yhteen kaikki osat, näkee tuotekehityksen ja valitettavasti sen hinnankin.
Sori että puhkaisin sun kuplan mutta se E-210 on aika pieni
E-310 tuntuu välillä jopa kahdelle hengelle pieneltä
Grilliharjoista ylivoimaisesti paras on tämänlainen malli. Weber grilliharja 45 cm | Motonet OyMitä lisätarvikkeita suosittelette ensimmäisen kaasugrillin kaveriksi (Napoleon Freestyle 365)?
Varmaankin joku välinesarja (grillipihdit ja -lasta sekä puhdistusharja, esim Grillaustarvikesarja Napoleon 3-osainen) sekä mahdollisesti joku irtonainen parila (esim. Valurautainen parila grilliin | Motonet Oy)
Valurautapannu on aika kiva grilliin ku grilliin. Toki myös sisätiloihin sopiva.Mitä lisätarvikkeita suosittelette ensimmäisen kaasugrillin kaveriksi (Napoleon Freestyle 365)?
Varmaankin joku välinesarja (grillipihdit ja -lasta sekä puhdistusharja, esim Grillaustarvikesarja Napoleon 3-osainen) sekä mahdollisesti joku irtonainen parila (esim. Valurautainen parila grilliin | Motonet Oy)
Napoleonissa on suojafoliot rasvapellin päällä ja folio rasvakuppi.Valurautapannu on aika kiva grilliin ku grilliin. Toki myös sisätiloihin sopiva.
Jos ei tosiaan mitään ole niin pihdit ja lasta aika perusväline. Sit jonkinlainen harja. Itse olen tykännyt Weberin grilliharjasta.
Kannattaa melkein ostella aina kun tulee tarvetta... sitähän tulee tietty aina ja on noita kertynytkin... Lidlissä on kesäisin kans hyviä tuotteita ollut.
Itse kaasugrilli aikoina tuli paksulla foliolla päällystettyä se rasvapelti ja sit se oli helppo putsata kun vaihtoi vain folion.
Juu se paino oli pienoinen yllätys, itsellä E-310.
Sellainen kiva jumppakuutio, onneksi K-raudassa asiakaspalvelu toimi ja sain kanto-ja nostoapua auton takaluukkuun nostaessa
Joko kasasit? Menee ihan käsittämättömän hyvin yhteen kaikki osat, näkee tuotekehityksen ja valitettavasti sen hinnankin.
Sori että puhkaisin sun kuplan mutta se E-210 on aika pieni
E-310 tuntuu välillä jopa kahdelle hengelle pieneltä