Grillit & grillaus

Riippuu kovasti emalipinnan laadusta, huonoimmat kestää hädin tuskin 200 astetta. Ja ongelma ei käsittääkseni ole mahdollinen emali ruoan joukossa, vaan mikrobit joka kasvavat emalipinnan halkeamissa, ja eritoten se että ne eivät lähde sieltä normaalissa pesussa.

Jaa mitkäs mikrobit kestävät yli 200'C pitkiä lämpötiloja? Ja miksei ne mikrobit toimi valuraudassa?
 
Talven jäljiltä valurautagrillin ritilässä jonkinlaista valkoista höttöä, ehkä hometta. Ei lähtenyt kuumentamalla pois. Mikä on yleensä toimiva aine ritilän puhdistamiseen, onko esim. nämä hyviä valuraudalle vai onko enemmänkin teräsosia varten? Jääkö niistä jotain makua tms.? Onko aineissa muuta eroa kuin hinta?


 
Jaa mitkäs mikrobit kestävät yli 200'C pitkiä lämpötiloja? Ja miksei ne mikrobit toimi valuraudassa?
Ei ole tainnut sellaisia vielä löytyä, toki harvempi meistä pitää parillaa tulilla 24/7. Olen ymmärtänyt että osa mikrobeista jättää jälkeensä myrkyllistä kuonaa joka taas kestää kuumuutta paremmin kuin itse bakteeri, ei mitään käsitystä missä lämpötilassa nämä neutralisoituvat. Kyllähän mikrobit elää valuraudassa varsin iloisesti, taitaa olla jopa kokolailla yleinen ongelma näin keväällä kun otetaan grilliä käyttöön talven jäljiltä. Harvempi meistä ottaa sen homeisen ritilän suoraan käyttöön, ilman minkäänlaista puhdistusoperaatiota, vaikka se homeitiö ei grillin lämpöä kestäkkään.
 
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.

Ei se 400€ kiveen hakattua ole, vaan ajattelin pysyä kohtuudessa. Pihassa on muutakin rahan arvoista kampetta, ja ihan kaikkea ei auta ruuan laittoon panostaa. Kaasugrilli, rengaspoltin, savustus pönttö, pihagrilli, pizzauuni... Onhan noita. Se hiiligrilli uupuu ja kovasti sitä miettinyt. Ei liian pientä tai epäsopivaa kannata ostaa, kun se on pelkkää rahan tuhlausta. Valinnan vaikeus... Se onkin homma se.
 
Talven jäljiltä valurautagrillin ritilässä jonkinlaista valkoista höttöä, ehkä hometta. Ei lähtenyt kuumentamalla pois.

Samanlaista totesin omasta tänään kun eka kertaa talven jäljiltä luukkua avasin. En minä muuta tehnyt kuin peruspuhdistus, eli täysi hönkä päälle ~vartiksi ja messinkiharjalla harjaamalla paska irti, oli sitten mustaa tai valkoista.

Muita aineita en käyttänyt kuin olutta sisäisesti.
 
Jos kaipaa hyvää hiiligrilliä sen pyöreän Weberin sijaan, niin useamman vuoden käytön jälkeen pisteet tälle kannellisena.

 
Nyt löytyi ehdoton hitti tälle kesälle:

Ja on kyllä hyviä! En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla, mutta sopii kyllä alkupaloiksi hyvin. Ja näyttää olevan saatavilla useasta paikasta ja paikallisessa äässissäkin oli vaan 1,5e pussi ja siitä riittää hyvin. Noi kyllä menee ehdottomasti jatkoon!
 
Nyt löytyi ehdoton hitti tälle kesälle:

Ja on kyllä hyviä! En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla, mutta sopii kyllä alkupaloiksi hyvin. Ja näyttää olevan saatavilla useasta paikasta ja paikallisessa äässissäkin oli vaan 1,5e pussi ja siitä riittää hyvin. Noi kyllä menee ehdottomasti jatkoon!
Näille +++ Grillailin noita viime kesänä, kun löytyi vahingossa Lidlistä. Napsin niitä siinä grillatessa, jotenkin parhaimmillaan siinä rajalla, kun meinaa polttaa suunsa.
 
Alkaa riittämään grillin uusiminen 2-3 vuoden välein. Nyt viimeisin, ihan siisti, verkkokauppa.comin Anton Oliver GS-300 on palvellut, hetkinen... Olikin hankittu 2016. Sehän on merkittävä ikä 179e grillille. Eli kysymykseen, onko Weber sellainen, joka kestää "isältä pojalle"? Edes 10 vuotta? Ovatko tupla- ja triplahinnat perusteltuja?

Nykyisen Anton Oliverin ulkopinnat, polttimot ja runko lähes virheettömät. Rasvapelti alkaa olla puhki. Uuden voisi teettää paikallisesti, tuskin montaa kymppiä maksaa. Lämmönjakolevyt alkavat niin ikään olla tiensä päässä. Samoin runko niiltä osin, missä polttimo lepää. Saisi tätä varmaankin vielä elvytettyä.
Nappasin pari päivää sitten Weber Spirit II E-310 GBS ja kasailin sen eilen. Ihan soivalta peliltä tuntuu.
 
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.
Weber Master Touch on ollut kohtuu tiheällä käytöllä keväästä syksyyn nyt reippaan 10 vuotta. Koko ajan ollut taivasalla, talvet huppu päällä. Grilli- ja hiiliritilän olen vaihtanut, mutta muuten vehje porskuttaa oikein hyvin. Alapuolen ilmanohjain on tosin hieman jumissa, mutta ei haittaa. Hiilet olen aina sammuttanut pistämällä yläilmanohjaimen kiinni ja kansi päälle. Vaikka lämmöt nousevat 400-500+ astetta, ei kansi valskaa eli laatu kyllä näkyy. Minusta aika hyvä vastine rahalle, kun sen 200€ tarjouksesta aikanaan ostin.

Olen ymmärtänyt, että kamadot ovat omaa luokkaansa, mutta niin on myös niiden hinta ja paino. Siirtelyyn weber on parempi ja perusgrillaamiset sujuvat sillä kuin kamadollakin. Piippusytyttimellä weberin käyttö on todella helppoa, 10-15 minuutissa hiilet ovat valmiita ilman kaasua tai sytytysnesteitä. Ymmärtääkseni kamadot pääsevät oikeuksiinsa pitkäkestoisissa grillauksissa, savustuksissa, talvella ja tarkkaa lämmönsäätöä vaativissa hommissa. Toki kamado on sellainen ratkaisu, että ei tarvitse pohtia olisiko voinut hankkia vielä paremman.
 
Moi, täällä on paljon juttua grilleistä ja paljon infoa on saatukin.
Kysyn nyt kuitenkin onko kellään omakohtaista kokemusta Landmannin Tennesee-hiiligrillistä? Lähinnä verrattuna Motonetin Roastmasteriin?
En pääse vertailemaan noita livenä, niin kysymys on kannattaako tuosta Landmannista maksaa satanen enemmän? Käsittääkseni sekin on kiinan kamaa vaikka sivuilla ei sitä kerrotakaan?
Kävin katsomassa kehutun Weberin, mutta vaikkakin laadukas, ei se taitaisi antaa juurikaan lisätilaa verrattuna nykyiseen.
Grillaamiseni on melko vähäistä, kesäisin ehkä pari kertaa kuussa, mutta pallogrillini on jäänyt pieneksi koska grillaan monenlaisia kasviksia ja ruokia kerralla. Myös määrät saattaa olla useammalle aikuiselle. Eli sellainen grilli missä on tilaa ja ylähylly. Ja en pysty/halua laittaa juurikaan enempää rahaa kiinni kun tuon 2-3 sataa.
Kaasugrilliä en halua enää.
 
Mee nyt halimaan sitä kamadoasi :facepalm:
En edes omista kamadoa, mutta weberin pallon omistan ja voin silti todeta että kamado olisi takuuvarmasti parempi kaikessa. Jätin itselleni weberin viisseiskan traegerin kaveriksi vain pintojen paistoa varten ja satunnaisia suoria grillauksia (esim hampurilaispihvit).

Ei niitä pitkiä vetoja weberin kanssa ole kyllä yhtään ikävä. Kauhea säätäminen ja aina liikaa savua tai liian korkea lämpö tai jotain muuta vastaavaa. Voi olla etten vaan osaa, mutta ainakaan opiskelusta tai kokeilusta ei jäänyt kiinni.
 
Moi, täällä on paljon juttua grilleistä ja paljon infoa on saatukin.
Kysyn nyt kuitenkin onko kellään omakohtaista kokemusta Landmannin Tennesee-hiiligrillistä? Lähinnä verrattuna Motonetin Roastmasteriin?
En pääse vertailemaan noita livenä, niin kysymys on kannattaako tuosta Landmannista maksaa satanen enemmän? Käsittääkseni sekin on kiinan kamaa vaikka sivuilla ei sitä kerrotakaan?
Kävin katsomassa kehutun Weberin, mutta vaikkakin laadukas, ei se taitaisi antaa juurikaan lisätilaa verrattuna nykyiseen.
Grillaamiseni on melko vähäistä, kesäisin ehkä pari kertaa kuussa, mutta pallogrillini on jäänyt pieneksi koska grillaan monenlaisia kasviksia ja ruokia kerralla. Myös määrät saattaa olla useammalle aikuiselle. Eli sellainen grilli missä on tilaa ja ylähylly. Ja en pysty/halua laittaa juurikaan enempää rahaa kiinni kun tuon 2-3 sataa.
Kaasugrilliä en halua enää.


Miulla oli tuollainen muutaman vuoden. Siinä ajassa alkoi jo tulla kaikenlaista jumitusta hiilitason nosto/laskumekanismiin. Hiilet ja briketit palaa noissa aina loppuun joka grillauksella, koska ei saa tiiviisti suljettua luukkuja. Tämän vuoksi myös lämpötilan säätöä on hankala tehdä. Briketit ja hiilet palaa enemmän tai vähemmän täysillä koko ajan. En usko että vastaavat halvemmat olisivat paljon huonompia laadultaan. Isosta grillauspinta-alasta ja ylähyllystä plussaa.
 
Grillaustarvikkeita myyvät liikkeet noita myy. Hikkori, omena, yms. En ite osaa sanoa et mikä on paras. Kokeilemalla se selviää. Esim weberin pellettiä. Löytyy varmaan muitakin merkkejä.
Katoitko e-villen testin ostaessasi tuon uunin?
Vaikutti tosi työläältä ja tosi usein piti pellettiä lisätä. Varsinkin jos useampaa pizzaa tekee mieli. Aika pieni se pellettikori kuitenkin on.
Itse tuollaisella uunilla saattaisin kokeilla myös brikettiä. En tiä saisko sillä tulen kestämään sopivassa lämmössä vähän kauemmin.
Vaatii varmaan aika paljon yritystä ja erehdystä, ennen ku oikea tapa löytyy.
Onnea siihen :thumbsup:
Vittu sentäs.
Nyt käytin ekaa kertaa tota.
No sen käyttö oli kyllä aika puhdasta helvettiä :D
Pistin pohjaksi 5 weberin brikettiä, joka oli ihan vitusti liikaa, vei liikaa tilaa pois pelleteiltä.
Pellettejä sai oikeasti 3min välein lisätä uuden puolikkaan kauhallisen.
Lämmöt laski ihan sika nopeasti sen takia kun noi sammuili vähän väliä.
Sitten kaiken kruunasi että se astia mihin polttoaine tungetaan vääntyi lämmöstä eikä sitä saanut enää kiinni, eli käytettiin sitten sentti raollaan.

Olin jo päättänyt heittää ryssää tolla saatanan koneella mutta sitten otin pizzan pois sieltä ja se silti oli ylivoimaisesti parasta mitä olen tehnyt (sähköisellä pizzauunilla, kamadolla, uunilla) vaikka en saanut kiveäkään kuin jonnekkiin 320 asteeseen.
Noi liekit sai jollain ihmeen konstilla ihan uskomattomat aromit irti pepperoni makkaroista :love:

Lopulta sain sullottua sen luukunkin kiinni toisen pizzan kohdalla, mutta nyt se sitten ei tietenkään enää aukea.
Onneksi oli vimppa pizza :D

Nyt mä pohdin että onko toi uskomattoman hyvä pizza sitten kaiken tuon kidutuksen arvoista...
Varmaan ton luukun työkaluilla auki saisi väännettyä ja raudanhan aina manipuloitua saa muotoonsa vasaralla....

Toki varmaan saisin ton palautettua koska toi luukku ei pelitä niinkuin kuuluisi, mutta viime viikon ooni karu 199e tarjouskin on ohi nyt ja se on kyllä ihan maksimi mitä voisin sijoittaa (tämä oli 93e + 20e pelletit), oonin kanssa tarttis vielä puutakin ostaa...

Jätin ton oonin ostamatta koska siinä ei ole lämpömittaria, eikä sen kanssa ainakaan oonin mukaan saa käyttää pellettejä...

Kaasulla toimiva ei oikein ole vaihtoehto koska sit tarttis ostaa myös kaasupullo...
 
No sen käyttö oli kyllä aika puhdasta helvettiä :D
Mä kyllä jotenkin arvasin
Mut ideahan tossa on pirun hyvä ja kyllä varmasti maku on kohdillaan.
Toteutus on vaan aika huono. Joku metallimies tohon jonkun pellettisiilon ja annostelijan suunnittelis.
 
Miulla oli tuollainen muutaman vuoden. Siinä ajassa alkoi jo tulla kaikenlaista jumitusta hiilitason nosto/laskumekanismiin. Hiilet ja briketit palaa noissa aina loppuun joka grillauksella, koska ei saa tiiviisti suljettua luukkuja. Tämän vuoksi myös lämpötilan säätöä on hankala tehdä. Briketit ja hiilet palaa enemmän tai vähemmän täysillä koko ajan. En usko että vastaavat halvemmat olisivat paljon huonompia laadultaan. Isosta grillauspinta-alasta ja ylähyllystä plussaa.
Mulla oli kanssa hiilihyllyllinen Anton Oliver ja olihan se aika surkee laitos. Hiilihylly sinällään oli aivan loistava idea, sillä sai näppärästi lämpöä säädettyä. Siihen se sitten jäikin koska muita konsteja lämpöä ei sitten ollutkaan säätää. Räppänät olivat ihan turhia koska koko laitos vuosi kuin seula ja hiilet/briketit paloi aina täysillä ja loppuun ja niitä kului kesän aikana ihan järjetön määrä. Hiilihylly oli parissa vuodessa vääntynyt ihan soiroon ja hiilet asettui siihen miten sattuu. Kolmisen vuotta sillä kärvistelin kunnes se pelleily riitti kun ei sillä käytännössä voinut tehdä muuta kuin suorasuuntausgrillausta ja tosiaan hiiliä/brikettejä meni isossa grillissä aivan järjettömästi.

Sitten vähän panostin ja ostin Weberin MT eikä ole kyllä hetkeäkään kaduttanut. Hiiliä/brikettejä menee varmaan kymmenesosa mitä vanhalla paskalla ja saa tehtyä monipuolisempaa ruokaa erilaisilla tavoilla ja savustuskin on ihan eri planeetalta.
Pyöreä muoto vähän vaatii tottumista ja mielummin kyllä käyttäisin suorkaiteen muotoista grillausalaa mutta tottumiskysymys.
 
En edes omista kamadoa, mutta weberin pallon omistan ja voin silti todeta että kamado olisi takuuvarmasti parempi kaikessa. Jätin itselleni weberin viisseiskan traegerin kaveriksi vain pintojen paistoa varten ja satunnaisia suoria grillauksia (esim hampurilaispihvit).

Ei niitä pitkiä vetoja weberin kanssa ole kyllä yhtään ikävä. Kauhea säätäminen ja aina liikaa savua tai liian korkea lämpö tai jotain muuta vastaavaa. Voi olla etten vaan osaa, mutta ainakaan opiskelusta tai kokeilusta ei jäänyt kiinni.
Itsellä myös Weber57, Traeger ja löytyy myös kamado (Bono 13" picnic) kaiken muun grillauskamppeen (Weber-kaasu, Muurikka-kesäkeittiö, Muurikka-savustin) lisäksi.

Lähes täysin samaa mieltä 57:n ominaisuuksista ..... varsinkin korkeussäädön puute grillauksessa tuo omat haasteensa, kun isoilla hiilillä on haasteellista saada hiillosta tarpeeksi matalalle suorassa grillauksessa. Ikävä otella ritilää pois ja siirrellä hiiliä. Laitetta toki käytän paljon ... burgerit, wingsit, ribsit jne tulee tehtyä sillä. Traeger on sitten enemmän slow&low-juttuihin.

Nyt pitäis alkaa tuota picnic:ä käyttämään enemmän, vaikkakin ihan vitsinä sen ostin kun halvalla sai. Vasta kamado-jumalille paistetut makkara-uhrit on tullut grillattua....
1682395012070.png
 
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm
 
Hyvä vinkki tuo Sini suojapeite, kiitokset. :thumbsup:

Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.
 
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm
Hyvä vinkki tuo Sini suojapeite, kiitokset. :thumbsup:

Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.
Grillisuojus Premium Small Rustan Premium grillipeite on hyvä. Terassi eteläpuolella taloa ja siihen paahtaa aurinko käytännössä koko päivän. Rustan peite on nyt kolmatta vuotta käytössä ja aivan kuin uusi edelleen. Vieressä olevan Kamadon niskassa on Mustangin grillipeite ja se muuttui harmaaksi alle 2kk aikana. Painoa tuolla on sen verran ettei lähde heti tuulen mukana, sivuilla on pikalukolliset kiristettävät soljet ja molemmissa kyljissä verkkoa, niin ilmakin tuolla kiertää.

Ei toki halvin mahdollinen jos joutuu tuon Large koon ostaa, mutta 5v takuu tuolle annetaan.

E: näytti tulleen valikoimiin myös Round mallia. Pitääpä käydä ihmettelemssä, että olisko tuosta Kamadoon sopiva peite. Mustangin oma ei kyllä vakuuttanut.
E2: lisäilin vähä kokemuksia tuosta Rustan peitteestä.
 
Viimeksi muokattu:
Mitkä grillien suojapeitteet olette todenneet kestävän myös talvea? Ettei materiaali repeile jäätyessään. Grilliä kun ei saa edes katoksen alle osittaiseen suojaan ja muutenkin haastavaa löytää kohtuullisesti istuvaa, ettei tuuli sitä repäise purjeeksi. Koko kun on 130 x 106 x 56 cm

Tämä on yllättänyt vuoden kokemuksella positiivisesti, kestänyt talven ilman ongelmia ja paljon laadukkaampi kuin aiemmat peitteeni. Löytyy kolmea eri kokoa.

 
Millaseen hintaa tota Traeger d2 575 on saanu suomesta ? Muistelisin nähneeni halvemmalla ainakin kun tuo motonetin 949e. Ei sinällään ole mikään kiire jos edes satasen halvemmalla irtois joskus..
 
Onks kukaan keksiny mitään halpoja pellettejä?
Tai edes ei sikahintaisia, weberin on 21e/8kg…
 
Mulla se paksumpi/kalliimpi Weberin peite on alkanut rapistumaan ja meinaa kahva jo jäädä käteen. Uutta samanalaista ei innosta enää ostaa kun hintaa on apaut 70€, joten menee tuo Sinin tuote hankintalistalle.

Piti ihan tarkistaa miten kauan tuo Weberin Premium -mallinen suojapeite on mulla ollut, ja sehän täyttääkin tänä kesänä jo 11 vuotta että melko pitkään se näköjään kesti. Reikää ja repeämää havaitsin kyllä jo viime kesänä.

Hintaa oli ostettaessa 45€ eli himppasen on noussut siitä, tai sitten ollut joku hyvä tarjous. 57 cm pallogrilli mulla.

SuojapeitePremium57.jpg
 
Mulla Weberin kaasu- ja hiili(57)grilli ulkona ympärivuoden säiden armoilla ilman peitteitä, jotka toki tuli grillien mukana. Mitään ongelmaa suojaamattomuudesta ei ole ollut.

Samoin Traeger on ilman huppua, tämän mukana semmoista ei edes tullut.
 
Juu mä en kanssa oikein näe että mikä tilanne on sellanen että niistä hupuista olisi hyötyä…
 
Juu mä en kanssa oikein näe että mikä tilanne on sellanen että niistä hupuista olisi hyötyä…

No esimerkiksi sellainen, jossa ympärillä on paljon puita, jotka varistavat lehtiä, tiputtavat siitepölyä ja valuvat ties mitä mahlaa. Ja meren lähellä on aina kostea ilma, joka edistää kaikenlaisen pölyn tarttumista joka puolelle. Ja muitakin syitä lienee, kun hieman ajattelee oman pihan ulkopuolelta.
 
No esimerkiksi sellainen, jossa ympärillä on paljon puita, jotka varistavat lehtiä, tiputtavat siitepölyä ja valuvat ties mitä mahlaa. Ja meren lähellä on aina kostea ilma, joka edistää kaikenlaisen pölyn tarttumista joka puolelle. Ja muitakin syitä lienee, kun hieman ajattelee oman pihan ulkopuolelta.
Laitteissa on kansi kiinni eikä se paska ulkopuolella vaikuta itse grillaukseen mitään. Sisäpuolikin puhdistuu lämmitysvaiheessa. vaikka olisi homeessa. Itse en ole ns. pessyt grillejä sisältä vuosiin, webrun pallosta joskus/jouluna raapinut sisältä savustusrasva&hiilitöhnä kasat irti, samoin kaasugrillista sen kartion mallisen valumarasvapellin raapinut jos kertynyt siihen kauhea kasa ettei leimahda tuleen. Keväällä vetänyt painepesurilla kerran päältä samalla kun terassin pessyt pahimman siitepölyn jälkeen.
 
Laitteissa on kansi kiinni eikä se paska ulkopuolella vaikuta itse grillaukseen mitään.

Tässä on varmaan sitten eri koulukuntia. Itse tykkään että grilli on puhdas myös ulkoa. Samoin kuin pesen auton ja huollan kengät, pesen ja huollan grillinkin. Kyllähän sillä autolla ajaisi ja kengillä kävelisi pesemättä ja huoltamattakin.
 
Se huppuhan sen tekee että koko grilli muhii kosteudessa, niin se ulkopuolelta ehkä voi hitusen paremmin mutta sisäpuolelta huonommin…
 
Se huppuhan sen tekee että koko grilli muhii kosteudessa, niin se ulkopuolelta ehkä voi hitusen paremmin mutta sisäpuolelta huonommin…

Jaa, en ole kyllä tuollaista huomannut tai ainakaan että sisäpuoleen hupulla olisi negatiivista vaikutusta.
 
Jaa, en ole kyllä tuollaista huomannut tai ainakaan että sisäpuoleen hupulla olisi negatiivista vaikutusta.
No hometta tulee jos on huppu.
Itselläni esim oli weberin mastertouch ulkovarastossa talven säilössä huppu päällä ja homeessahan tuo oli keväällä, vaikka oli kyllä kuivana kun pistettiin säilöön.
Sen lisäksi edistää noiden sisäritilöiden ruostumista, koska kosteus.
 
No hometta tulee jos on huppu.
Itselläni esim oli weberin mastertouch ulkovarastossa talven säilössä huppu päällä ja homeessahan tuo oli keväällä, vaikka oli kyllä kuivana kun pistettiin säilöön.
Sen lisäksi edistää noiden sisäritilöiden ruostumista, koska kosteus.

Mulla on ollut hometta Weberissä yhden kerran, kun grilliä edellisen kerran käyttänyt ei ollut sitä puhdistanut kunnolla (eli polttanut paskoja ja harjannut ritilää) ennen huputtamista. Ei se huppu yksinään tietenkään riitä ja varmaan joo joidenkin tapauksessa voi pahentaakin tilannetta.
 
Joo ei sitä huppua tule missään nimessä säilytyksessä pitää päällä, homehtuu ja syöpyy polttimot.
 
Tässä on varmaan sitten eri koulukuntia. Itse tykkään että grilli on puhdas myös ulkoa. Samoin kuin pesen auton ja huollan kengät, pesen ja huollan grillinkin. Kyllähän sillä autolla ajaisi ja kengillä kävelisi pesemättä ja huoltamattakin.
On minullakin grillit puhtaita niin päältä kuin sisältäkin vaikken niitä huppuja käytä. Samalla kun esim. pyyhin pöydät jne ennen ruokailua, niin samalla helppo pyyhkäistä pölyt myös grillin päältä. Lähinnähän niihin kertyy keväällä/kesällä hieman siitepölyä pinnalle.
 
Grillaajissa on paljon sellaista väkeä, jota se pieni paskaisuus ja hiekka ei haittaa. Pääasia että "saa grillata makkaraa" ja siihen kelpaa hiekkainen grilli ja edellisvuodesta asti nurmikolla lojuneet grillipihdit. Vakavammin ruokaa laittaville puhtaus, pöytätasot ja ruokaan kosketuksissa olevat asiat ovat puhtaita ja pestään käytön jälkeen. Koskee niin paistinpannuja kuin grillipihtejä ja lautasia.

Sivutasojen puhtaanapitoon huppu on ihan kätevä varsinkin jos arkigrillaailee pimeällä, pakkasella ja muutoinkin haluaa vaivatta. Tai jos paikka on sellainen että linnut paskovat, pysyy hygienia parempana.

Kesällä toisaalta ei se grillin ympäristön luuttuaminen ole iso vaiva katupölykauden ulkopuolella. Ulkopöydät, työtasot ja lavuaarit ym. pitää kuitenkin luututa kertaalleen.
 
Itsellä on suojahuput vain kesäisin käytössä, lähinnä siitepölyn vuoksi ja jostain syystä linnut tykkää tykittää oikein huolella paskaa tuohon terassille, niin ei oo grillit sitten ihan kuran peitossa. Talveksi nostan grillit lasitetulle terassille ilman peitteitä ja kannen väliin laitan puukalikat että ilma pääsee kiertämään. Ei tuokaan täysin homeen kasvamista estä, kun väkisinkin sinne rasvaa jää, mutta pääsee ainakin vähemmällä hinkkauksella sitten kun grilliä herätellään uuteen kauteen. Kamado on talven aikana pari kertaa käytössä.
 
Joo itsekin laitan hupun kunhan varpuset alkaa grillin yläpuolelle pesiään taas rakentaa. Nyt kevät menty ilman. Näen molempien koulukuntien edut.

Talvella huppu on lähes pakollinen, kun lunta jäätä taivaalta tuppaa tulemaan. Helppo vaan nostaa huppu lumineen pois ja aloittaa grillaus. Ja kun muuta roipettakin grilliin kuuluu (roskista, öljypulloa, suolaa, puhdistusharjaa, kankaita) niin ei voi muutenkaan lumen alle jättää.
 
Millaseen hintaa tota Traeger d2 575 on saanu suomesta ? Muistelisin nähneeni halvemmalla ainakin kun tuo motonetin 949e. Ei sinällään ole mikään kiire jos edes satasen halvemmalla irtois joskus..

Ostin 599,9€ hintaan, mutta siitä toki muutama vuosi aikaa.
 
Osaisiko joku tehdä tuon MEATER ohjelman tietokoneelle? Sama ohjelma tai custom, ei väliä kunhan toimisi tietokoneella.

Ilman mitään Bluestackkia, tai Android emulaattoria siis.

Tietokoneessani on Bluetooth sekä Wifi.

Yritin pyytää MEATERilta ja sieltä tuli vaan joku lakimiehen narsistinen hömppä vastaus "Meillä on Android sovellus"
 
Kaikesta pitäis aina olla työpöytäversiot. Ärsyttää räpeltää aina luuria.
Ruuvi tag, Meater, HUE, Tyua näin esimerkkinä.
 
Mikä "grilli" parvekkeelle? Itse tykkään puun polttamisesta, mutta parvekkeella ei voi mitään liekkejä tehdä. Ei siis puuta, hiiltä tai kaasua.

Mutta jokin sähkö"grilli" ei oikein innosta. lihat/makkarat sisään, luukku kiinni ja sitten nököttää siinä parvekkeella. Ei kiitos.

Ajattelin, että ostaisin jonkun semmoisen induktiolevyn sinne ja sitten ison pannun. Ehkä siinä olisi sitten kiva käristellä jotain. Mutta sitten kuulin, että induktiolevyt pitää semmoista ääntä. Ei kiitos.

No millä minä sitten parvekkeella laitan herkkuja? Taidan vaan nököttää sisällä koko kesän... Kun ei ole terveyttä eikä rahaa.
 
Mikä "grilli" parvekkeelle? Itse tykkään puun polttamisesta, mutta parvekkeella ei voi mitään liekkejä tehdä. Ei siis puuta, hiiltä tai kaasua.

Mutta jokin sähkö"grilli" ei oikein innosta. lihat/makkarat sisään, luukku kiinni ja sitten nököttää siinä parvekkeella. Ei kiitos.

Ajattelin, että ostaisin jonkun semmoisen induktiolevyn sinne ja sitten ison pannun. Ehkä siinä olisi sitten kiva käristellä jotain. Mutta sitten kuulin, että induktiolevyt pitää semmoista ääntä. Ei kiitos.

No millä minä sitten parvekkeella laitan herkkuja? Taidan vaan nököttää sisällä koko kesän... Kun ei ole terveyttä eikä rahaa.

Kaasugrilliä voi käyttää parvekkeella, siitä löytynee juttua tästä ketjusta :)
Itsellä oli kaasugrilli vuoden päivät parvekkeella kun kerrostalossa asuin ja kukaan ei kitissyt..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 738
Viestejä
4 871 847
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom