Grillit & grillaus

miksi mitään grillin sisuskaluja tarvitsee pestä? Grilli niin kuumaksi kuin saa vartiksi ja sitten harjaa noet pois. Ihan sama idea kuim pyrolyysi uuneissa.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun sinne sisuksiin on kertynyt tarpeeksi moskaa niin voi saada kunnon tulipalon aikaiseksi.
Nimimerkillä ajattelin päästä helpolla ja polttaa paskat pois, lopputulemana oli pakko hakea sammutuspeite viereen kun alkoi vähän jännittää
 
Sama tilanne tässä ittellä ja tuli käytettyä useita tunteja pähkäilyyn ja tiedon hankkimiseen.
Hyvä FB ryhmä on Kamado Suomi johon kannattanee liittyä. Siellä olleessa galluppissa Kamado Bono ja Kobe yleisimmät vastaajien kesken.
Itte päädyin Koben XL:n kun on tarjouksessa ja kamdoon siksi, että grillailua olisi mahdollista myös talvisin. Ehkä olisin valmis preemioon jos sais tukea paikallisempaa valmistusta.

Oliko sinulla Koben valinnalle jotain muita syitä kuin hinta? Miksi nuo Bono ja Kobe sinun käsityksesi mukaan ovat olleet niin suosittuja?

Ei ole itsellä FB-tiliä, mutta pitääkö nyt tämän takia tehdä joku feikkitili :D
 
Oliko sinulla Koben valinnalle jotain muita syitä kuin hinta? Miksi nuo Bono ja Kobe sinun käsityksesi mukaan ovat olleet niin suosittuja?

Ei ole itsellä FB-tiliä, mutta pitääkö nyt tämän takia tehdä joku feikkitili :D

Minulla Bono ja valitsin sen koska kuullut hyviä kokemuksia harrastajilta.

Rajoitettu elinikäinen takuu (eli pitää olla eka omistaja)

Hyvin saa lisävarusteista ja Kamado Joen varaosat käy osittain myös Bonoon.
 
Tuli tehtyä tänään paljon parjattua kotimaista briskettiä vajaan kolmen kilon pala. Weberin pallossa 7 tuntia yhdellä vedolla. Hyvin piti lämmöt ja ennen kaikkea aivan helvetin hyvää lihaa.

Grilli 110-130 asteinen, voipaperiin ja folioon sisälämpötilan ollessa 65. Käärin pyyhkeeseen ja heitin kylmälaukkuun sisälämmön ollessa 95.
 
Tuli tehtyä tänään paljon parjattua kotimaista briskettiä vajaan kolmen kilon pala. Weberin pallossa 7 tuntia yhdellä vedolla. Hyvin piti lämmöt ja ennen kaikkea aivan helvetin hyvää lihaa.

Grilli 110-130 asteinen, voipaperiin ja folioon sisälämpötilan ollessa 65. Käärin pyyhkeeseen ja heitin kylmälaukkuun sisälämmön ollessa 95.

Paappa kuvaa kun ulkona. Tuliko kunnon bark?
 
Bono on normihintaisena jonkin verran paremmin varusteltu ja takuu on hyvä. Sen olisin itse ottanut, ellei olisi Kobe ollut tarjouksessa. Premiumista ilman muuta KJ.
Kobesta oli muutama postaus rikkoutumisista, mutta oli mennyt takuisiin. Kobea taitaa olla myyty vaan sen verran paljon. Tyytyväisiä Kobeltajia ja Mustangittajia siellä myös postailee.
 
Paappa kuvaa kun ulkona. Tuliko kunnon bark?
Kuvat jäi ottamatta. Sen verran nopeaan se porukkaan upposi mutta omasta mielestäni ihan kaunis kaarna. Oli valmiiksi jo hyvin trimmattu, että läskipuolelta en ottanut käytännössä mitään pois ja lihapuolelta parit kovettumat.

Pari tuntia pidin kylmälaukussa. Sen verran aikaa vievää, ettei tuota nyt joka viikonloppu kyllä viitsi värkätä. Tietysti jos porukalla riipii vinettoa, niin mikäs siinä on savuja haistellessa. Vaikkakin pallo pitää hyvin tasaisesti lämpönsä, niin onhan siinä aina se oma jännäämisensä. Joku pellettisavustin olisi tuohon kyllä yliveto.

Tein briketeistä käärmeen ja alkupanoksen hiilillä. Kolme nyrkin kokoista omenapuun palaa ja kourallinen haketta riitti siihen, että maistoi vielä itse lihaakin eikä pelkkää savua. En ole henkilökohtaisesti mikään tönkkösavustetun ystävä.
 
Tuli tehtyä tänään paljon parjattua kotimaista briskettiä vajaan kolmen kilon pala. Weberin pallossa 7 tuntia yhdellä vedolla. Hyvin piti lämmöt ja ennen kaikkea aivan helvetin hyvää lihaa.

Grilli 110-130 asteinen, voipaperiin ja folioon sisälämpötilan ollessa 65. Käärin pyyhkeeseen ja heitin kylmälaukkuun sisälämmön ollessa 95.

Käytitkö mitään tasapainottamaan lämpötilaa? Vesiastiaa brikettien vieressä, tiiliskiveä tms?
 
Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun sinne sisuksiin on kertynyt tarpeeksi moskaa niin voi saada kunnon tulipalon aikaiseksi.
Nimimerkillä ajattelin päästä helpolla ja polttaa paskat pois, lopputulemana oli pakko hakea sammutuspeite viereen kun alkoi vähän jännittää
Totta, hyvät rasvapalot saa aikaan kun on grillannut kanan reisiä tai muuta vastaavaa. Oma 10v vanha weber spirit on monta rasvapaloa nähnyt ja varovaisuutta tarvitaan.
 
Mun pelletti/hiili/hiili pizzauuni on tulossa huomenna, onkos kellään vinkata mistä noita pellettejä/pieniksi leikattuja puita kannattaisi ostaa?

Noita pellettejä myös kun on eri lajikkeista niin mikähän tohon parhaiten sopisi, itse ajattelin että joku mikä tekee vahvempaa savua, mutta mikä sellanen sit on?
 
Grillaustarvikkeita myyvät liikkeet noita myy. Hikkori, omena, yms. En ite osaa sanoa et mikä on paras. Kokeilemalla se selviää. Esim weberin pellettiä. Löytyy varmaan muitakin merkkejä.
Katoitko e-villen testin ostaessasi tuon uunin?
Vaikutti tosi työläältä ja tosi usein piti pellettiä lisätä. Varsinkin jos useampaa pizzaa tekee mieli. Aika pieni se pellettikori kuitenkin on.
Itse tuollaisella uunilla saattaisin kokeilla myös brikettiä. En tiä saisko sillä tulen kestämään sopivassa lämmössä vähän kauemmin.
Vaatii varmaan aika paljon yritystä ja erehdystä, ennen ku oikea tapa löytyy.
Onnea siihen :thumbsup:
 
Grillaustarvikkeita myyvät liikkeet noita myy. Hikkori, omena, yms. En ite osaa sanoa et mikä on paras. Kokeilemalla se selviää. Esim weberin pellettiä. Löytyy varmaan muitakin merkkejä.
Katoitko e-villen testin ostaessasi tuon uunin?
Vaikutti tosi työläältä ja tosi usein piti pellettiä lisätä. Varsinkin jos useampaa pizzaa tekee mieli. Aika pieni se pellettikori kuitenkin on.
Itse tuollaisella uunilla saattaisin kokeilla myös brikettiä. En tiä saisko sillä tulen kestämään sopivassa lämmössä vähän kauemmin.
Vaatii varmaan aika paljon yritystä ja erehdystä, ennen ku oikea tapa löytyy.
Onnea siihen :thumbsup:
Tekisin hyvin harvoin yli 2 pizzaa kerralla niin eiköhän toi hyvin mene, katsoin kyllä testin.

Ooni Karussa taas ei oonin mukaan saa käyttää pellettejä, ja siinä pelleteille tarkoitetussa taas ei muuta ku pellettejä niin se on niissä iso heikkous…

Tässä E-Villen mallissa kun voi käyttää kaikkia paitsi kaasua…
 
Pizzauunin ohjeissa käsketään PESEMÄÄN pizzakivi, ja vielä tiskiaineella, eihän tota nyt varmaan mikään pakko ole tehdä?
Eikös se ny riitä kun sen kiven vaa huolella kuumentaa ennen käyttöä…
 
Pizzauunin ohjeissa käsketään PESEMÄÄN pizzakivi, ja vielä tiskiaineella, eihän tota nyt varmaan mikään pakko ole tehdä?
Eikös se ny riitä kun sen kiven vaa huolella kuumentaa ennen käyttöä…
Mun ohjeissa taas sanottiin että ei IKINÄ vedellä koska kivi imee sen itseensä ja halkeaa. Harjaamalla ja lastalla pois tai korkeintaan pyyhkii kostealla ja antaa hyvin kuivua.
 
Mun ohjeissa taas sanottiin että ei IKINÄ vedellä koska kivi imee sen itseensä ja halkeaa. Harjaamalla ja lastalla pois tai korkeintaan pyyhkii kostealla ja antaa hyvin kuivua.
Sitähän mä itsekin ihmettelin että mitä vittua :D
 
Sitähän mä itsekin ihmettelin että mitä vittua :D

Kivi kyllä kestää pesun, ja uusi kivi saattaakin olla miellyttävä pestä moskasta pois, kunhan sen antaa kuivaa ennen kuumentamista.

Käytössä ihan sama, kun kuumennus tuhoaa satavarmasti kaikki taudinaiheuttajat.

Jotkut valmistajat "kieltävät" pesun koska eivät halua korvata halkeilleita kiviä. Samaan tapaan kuin valuraudan pesun käsitiskiaineella ei tee sille pahaa, kunhan muistaa öljytä pinnan. Pari valmistajaa kieltää tämän kun eivät halua reklamaatioita ruostuneista pannuista.
 
Kivi kyllä kestää pesun, ja uusi kivi saattaakin olla miellyttävä pestä moskasta pois, kunhan sen antaa kuivaa ennen kuumentamista.

Käytössä ihan sama, kun kuumennus tuhoaa satavarmasti kaikki taudinaiheuttajat.

Jotkut valmistajat "kieltävät" pesun koska eivät halua korvata halkeilleita kiviä. Samaan tapaan kuin valuraudan pesun käsitiskiaineella ei tee sille pahaa, kunhan muistaa öljytä pinnan. Pari valmistajaa kieltää tämän kun eivät halua reklamaatioita ruostuneista pannuista.
Veikkaan että tolla kestää niin kauan kuivua että en kyllä jaksa odotella, huomenna pitäis pizzaa tehdä ja sitä ennen vielä saada poltettua mömmöt pinnoilta pois.
 
Ootteko hankkinu millasia pariloita grilleihin? Itelläni on Weberin genesis ii 330 gbs ja siihen ois olemassa noita ihan omia pariloita, mutta mietin että onko myös jotain muita toimivia ratkasuja?
 
Ootteko hankkinu millasia pariloita grilleihin? Itelläni on Weberin genesis ii 330 gbs ja siihen ois olemassa noita ihan omia pariloita, mutta mietin että onko myös jotain muita toimivia ratkasuja?
Itsellä ollut käytössä tuo Weberin oma (Weber Gourmet BBQ System - paistolevy / valurautapannu 69,99)
1681975890207.png


Ja aika vähälle käytölle on jäänyt. Genesiksessä olen muutaman kerran käyttänyt, mutta hiiligrillissä en kertaakaan.

Toisaalta nyt harkinnut tuota Genesikseen saatavaa kokoparilaan (Weber Genesis -parila, 300-sarja 295,99)
1681976047733.png


Kun tuo Genesis jäänyt niin vähälle käytölle, niin tuon päivityksen jälkeen ois siinä näppärä smash-burgerit tehdä, aamupalat ym ruoat, joissa tarvitaan tuota parilaa. Lähinnä tuo hinta hiukan hirvittää :oops: :hmm:
 
Itsellä ollut käytössä tuo Weberin oma (Weber Gourmet BBQ System - paistolevy / valurautapannu 69,99)
1681975890207.png


Ja aika vähälle käytölle on jäänyt. Genesiksessä olen muutaman kerran käyttänyt, mutta hiiligrillissä en kertaakaan.

Toisaalta nyt harkinnut tuota Genesikseen saatavaa kokoparilaan (Weber Genesis -parila, 300-sarja 295,99)
1681976047733.png


Kun tuo Genesis jäänyt niin vähälle käytölle, niin tuon päivityksen jälkeen ois siinä näppärä smash-burgerit tehdä, aamupalat ym ruoat, joissa tarvitaan tuota parilaa. Lähinnä tuo hinta hiukan hirvittää :oops: :hmm:
Mulla on vanhempi Genesis ja siinä "puoliparila". Hyvin toimii ja hinta oli noin satasen. Aika vähän tulee kyllä käytettyä, melkein useammin on pikkuparila irtokahvalla jossa saa sitten kys. ruuan suoraan pöytään kun monesti siinä parilalla on vain lisuke.
 
Mikä tahansa valurautainenhan käy kunhan pinta on sellainen mitä etsii ja mahtuu grilliin.
Sileä pinta ainakin pitää olla smashburgereille.

Itsellä on mustangin neliön mallinen parila isossa kamadossa ja se on hyvin toiminut, pieneen kamadoon ostin mustangin pyöreän parilan mutta en oo ehtinyt sitä vielä testaamaan.

Toristahan noita kanssa näkyy löytyvän jos sattuu paikkakunta täsmäävän.
 
Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
 
Parila Itsellä taitaa olla tuo. Oli kyl viel edullisempi silloin kun ostin mutta toiminut hyvin. Lisäksi 2 pientä paistinpannua Rustasta kympin kipale, myöskin näppärät.
1682002154446.png

1682002447011.png
 
Viimeksi muokattu:
Itsellä pari tuommoista valurautaista "blinipannua" (Ø 13cm) esim. kanamunan, sipulin ym paistamiseen.

1682003178553.png
 
Itsellä pari tuommoista valurautaista "blinipannua" (Ø 13cm) esim. kanamunan, sipulin ym paistamiseen.

1682003178553.png
Mä teen tossa aina emännälle alkupalaks valkosipulivoissa friteerattuja jättikatkaravun pyrstöjä. On kuulemma hyviä.
 
  • Tykkää
Reactions: KUK
Miksei toimisi?
No sehän on pinnoite.
Eihän sen läpi rasva imeydy?
Eikös yleensä noi emaloidut myös kestä silleen huonommin lämpöjä että tyhjänä korkeassa lämmössä halkeilevat? Pinnoite siis, ei itse rauta.
Tostahan ei näe onko halkeamia kun on mustan väristä, mutta eikai se hyväksi ole jos niistä jotain irtoaa ruokaan.

Tämä kyllä siis mutuilua vaan, en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin.
 
No sehän on pinnoite.
Eihän sen läpi rasva imeydy?
Eikös yleensä noi emaloidut myös kestä silleen huonommin lämpöjä että tyhjänä korkeassa lämmössä halkeilevat? Pinnoite siis, ei itse rauta.
Tostahan ei näe onko halkeamia kun on mustan väristä, mutta eikai se hyväksi ole jos niistä jotain irtoaa ruokaan.

Tämä kyllä siis mutuilua vaan, en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin.
Emali on vaaratonta plus että sen hajoamiseen tarvittava lämpötila on melkoisen korkea mitä grilleissä harvoin saa. Emalihan on käytännössä lasia, eli booria ja mitä lienee. Toki emalia voi irrota mutta vain kun emalipinnan saa rikki ja sitä ei käytännössä grillilämmöillä saa.
 
Tuo lidlin parila on myös emalipinnoitettua valurautaa.
Mikähän helvetin idea tossakin nyt sitten on, eihän se sit yhtä hyvin grillissä toimi, vai missaanko jotain?
Samaa tavaraa on myös Napoleonin kaasugrillien ritilät, että kai ne ihan hyvin toimivat.
 
Huomasin ettei tuo weberin koko parila (Weber Genesis -parila, 300-sarja 295,99) onnistukaan.....
1682005788872.png


Oma Genesis E-330 GBS on oletettavasti mallivuodeltaan ennen tuota 2016, koska nykyisen ritilän mitat on 66 x 50 cm.
Varmistin asian aspasta ja vahvistivat epäilykseni eli säästin 300€.

Jännästi menee tuo nimeäminen eli ensin oli Genesis, sitten tuli Genesis II ja nyt uudet ovat taas tuolla Genesis-nimikkeellä. Varmasti ovat ajatelleet ettei kellään ole yli 10v grillejä käytössä :D
 
Arvon asiantuntijat. Tässä jo pari kesää miettinyt hiiligrillin ostoa ja nyt taas mielen päällä. Yleisgrilli hakusessa jolla voisin myös savustaa. 4 henkinen perhe ja ennestään löytyy kaasugrilli. Haen sitä hiilien tuomaa makua ja mahdollisuutta savustaa. Savustekseen löytyy puilla soiva pönttö, mutta sen hallinta on kieltämättä hankalaa. Rasvainen kala sillä vielä menee, mutta siihen se rajoittuukin. Mietin vaihtoehtoina kahta hyvin erilaista vaihtoehtoa, eli pallogrilli tai kamado. Weber Master-Touch GBS E-5775 ja Jamestown Kamado S. Toinen 57cm ja toinen 40cm, eli grillausalassa aika iso ero. Riittääkö pienempi koko perheen tarpeisiin, vai vaatiiko isompaa pykälään? Rahaa en viitsisi kuitenkaan tuota 400€ enempää laittaa. Mitä ajatuksia? Molemmat toimii kaiketi ihan hyvin savustekseen, mutta mitä muita asioita tai etuja toisiinsa nähden? Ulkomailla tuo Kamado oli saanut hyviä arvosteluita ja taitaa kaikki vastaavat tulla samalta tuotantolinjalta? Olisko mielipiteitä tai apuja laittaa? Thanks..
 
Arvon asiantuntijat. Tässä jo pari kesää miettinyt hiiligrillin ostoa ja nyt taas mielen päällä. Yleisgrilli hakusessa jolla voisin myös savustaa. 4 henkinen perhe ja ennestään löytyy kaasugrilli. Haen sitä hiilien tuomaa makua ja mahdollisuutta savustaa. Savustekseen löytyy puilla soiva pönttö, mutta sen hallinta on kieltämättä hankalaa. Rasvainen kala sillä vielä menee, mutta siihen se rajoittuukin. Mietin vaihtoehtoina kahta hyvin erilaista vaihtoehtoa, eli pallogrilli tai kamado. Weber Master-Touch GBS E-5775 ja Jamestown Kamado S. Toinen 57cm ja toinen 40cm, eli grillausalassa aika iso ero. Riittääkö pienempi koko perheen tarpeisiin, vai vaatiiko isompaa pykälään? Rahaa en viitsisi kuitenkaan tuota 400€ enempää laittaa. Mitä ajatuksia? Molemmat toimii kaiketi ihan hyvin savustekseen, mutta mitä muita asioita tai etuja toisiinsa nähden? Ulkomailla tuo Kamado oli saanut hyviä arvosteluita ja taitaa kaikki vastaavat tulla samalta tuotantolinjalta? Olisko mielipiteitä tai apuja laittaa? Thanks..
Ei valitettavasti kyllä riitä toi koko kamadolle, toi on livenä ihan käsittämättömän iso ero masterin ja ton välillä.
Suosittelisin kyttäämään esim mustang L jostain tarjouksesta, ei sitä tohon 400e varmaan saa mutta on oikeasti sen 10x parempi laite grillaamiseen kuin toi weberi.

Kuluttaa hiiliä helvetisti vähemmän, savustus onnistuu paljon helpommin ja kamadoa voi käyttää ympärivuoden.

edit: Itellä siis just toi mustang L ja se on kahdelle ihmiselle ihan minimi jos haluaa lihan lisäksi tehdä lisukkeita.
 
varmaan saa mutta on oikeasti sen 10x parempi laite grillaamiseen kuin toi weberi.

Kuluttaa hiiliä helvetisti vähemmän, savustus onnistuu paljon helpommin ja kamadoa voi käyttää ympärivuoden.
Mikä tekee kamadosta 10x paremman? Ihan oikea kysymys kun kiinnostaa, ei siis vittuilua. Hiilien kulutuksella ei omilla käyttömäärillä ole väliä ja syksyn sateissa tai talvipakkasilla ei grillailu kiinnosta. Mikä tekee savustamisesta helpompaa? En ole sitä kokenut hankalaksi Weberilläkään.
 
Mikä tekee kamadosta 10x paremman? Ihan oikea kysymys kun kiinnostaa, ei siis vittuilua. Hiilien kulutuksella ei omilla käyttömäärillä ole väliä ja syksyn sateissa tai talvipakkasilla ei grillailu kiinnosta. Mikä tekee savustamisesta helpompaa? En ole sitä kokenut hankalaksi Weberilläkään.
Ei järjestyksessä nyt muutama mitä tulee lonkalta mieleen:
Syttyy Paljon helpommin ja nopeammin.
Ulkonäkö.
Hiilien tehokkuus.
Pitempi käyntiaika pienemmällä määrällä hiiliä.
Parempi lämpötilan hallinta.
Parempi pizzan kanssa.
Grillausjärjestelmien kanssa paljon paremmin ja kätevämmin saa hallittua lämpötiloja eri puolelle grilliä.
Kamadoa ei vittuakaan kiinnosta onko ulkona pakkasta vai hellettä.
Ympärivuotinen käyttö.
Parempi savustukseen.
Sivupöydät.
Kamado on 100% tiivis, master-touch on ihan parhaimmillaankin vain ehkä 90% tiivis.
Voi käyttää ihan perinteisenä uunina esim leipomiseen paljon helpommin kuin palloa.

Tossa nyt muutama mitä tuli mieleen.

Ei master touchiin tee mieli ikinä koskea sen jälkeen kun kerran kamadolla grillaa, oma weberikin lähti käytettynä uuteen kotiin tässä pari viikkoa sitten, vuoden sitä pidin sillä ajatuksella että jos sitä tekisi mieli käyttää tai tai tarve käyttää mutta ei todellakaan, pelkkä se kun poltin säilytyksessä tulleet homeet helvettiin ennen myymistä sai muistamaan miksi se on niin paska: kun kannen avaa niin tuhkaa lentää niin vitusti ylöspäin ja samalla huomasin että mun ikuisuusongelma grillatessa: rutikuivat limakalvot johtui nimenomaan tosta pallon käytöstä, ne loppui siihen kun kamado tuli kotiin, ja ton puhdistuksen jälkeen taas oli aivan kuivana...

Edit: Savustus on helpompaa koska lämpötiloja on helpompi hallita eikä esim tuuli vaikuta paljoa käyttöön, jossain kamadoissa myös on erikseen luukku mistä saa kesken grillailun savustuspuruja lisättyä ilman että tarvii avata kantta.
 
Ei järjestyksessä nyt muutama mitä tulee lonkalta mieleen:
Syttyy Paljon helpommin ja nopeammin.
Ulkonäkö.
Hiilien tehokkuus.
Pitempi käyntiaika pienemmällä määrällä hiiliä.
Parempi lämpötilan hallinta.
Parempi pizzan kanssa.
Grillausjärjestelmien kanssa paljon paremmin ja kätevämmin saa hallittua lämpötiloja eri puolelle grilliä.
Kamadoa ei vittuakaan kiinnosta onko ulkona pakkasta vai hellettä.
Ympärivuotinen käyttö.
Parempi savustukseen.
Sivupöydät.
Kamado on 100% tiivis, master-touch on ihan parhaimmillaankin vain ehkä 90% tiivis.
Voi käyttää ihan perinteisenä uunina esim leipomiseen paljon helpommin kuin palloa.

Tossa nyt muutama mitä tuli mieleen.

Ei master touchiin tee mieli ikinä koskea sen jälkeen kun kerran kamadolla grillaa, oma weberikin lähti käytettynä uuteen kotiin tässä pari viikkoa sitten, vuoden sitä pidin sillä ajatuksella että jos sitä tekisi mieli käyttää tai tai tarve käyttää mutta ei todellakaan, pelkkä se kun poltin säilytyksessä tulleet homeet helvettiin ennen myymistä sai muistamaan miksi se on niin paska: kun kannen avaa niin tuhkaa lentää niin vitusti ylöspäin ja samalla huomasin että mun ikuisuusongelma grillatessa: rutikuivat limakalvot johtui nimenomaan tosta pallon käytöstä, ne loppui siihen kun kamado tuli kotiin, ja ton puhdistuksen jälkeen taas oli aivan kuivana...

Edit: Savustus on helpompaa koska lämpötiloja on helpompi hallita eikä esim tuuli vaikuta paljoa käyttöön, jossain kamadoissa myös on erikseen luukku mistä saa kesken grillailun savustuspuruja lisättyä ilman että tarvii avata kantta.

Suosittelen kamadon sijasta Weber Performer Deluxe GBS 57 cm -hiiligrilli kaasusytytyksellä 745,99

Voin luvata että syttyy paljon helpommin kuin kamado
Sivupöytä isompi kuin kamadoissa
Kevyempi ja helpompi liikutella
Ei halkea

Mutta joo, ei ole tullut tänä keväänä lämmennyt Weberin vielä, traegeria tullut sen sijaan käytettyä useaan otteeseen
 
Suosittelen kamadon sijasta Weber Performer Deluxe GBS 57 cm -hiiligrilli kaasusytytyksellä 745,99

Voin luvata että syttyy paljon helpommin kuin kamado
Sivupöytä isompi kuin kamadoissa
Kevyempi ja helpompi liikutella
Ei halkea

Mutta joo, ei ole tullut tänä keväänä lämmennyt Weberin vielä, traegeria tullut sen sijaan käytettyä useaan otteeseen
Paska peltinen pallogrilli silti on.
Ja tossa on yksi (ei pois taivuteltava) sivupöytä vs kamadon kaksi.
Ja tuo vie säilytystilaa ihan älyttömästi.
Ei ole edelleenkään hyvä talvella.
Eikä ne kamadotkaan halkea kun järkeä käyttää, ei sitä kannata 20 asteen pakkasella sytyttää räjähdysmäisesti.
Kaasusytytys vs se että hiilet syttyy ihan oikeassa paikassaan paljon nopeammin ei voi verrata.

Ei siitä ladasta vaan saa ferraria vaikka miten koria parantelisi, on aika absurdia että joku oikeasti luulee että pallogrilli voittaa kamadon, kun ei ne ole edes samalla viivalla, ero on ihan massiivinen
 
Weberi Master Touch on ollu pari vuotta. Kyllä sillä voi kaikkea tehdä ja olla ihan tyytyväinen. Kala ja pihvit savustuu iloisesti. Pulled pork ihan jees kanssa. Briskettiin oli hankala. Ei myöskään kannata talvella alkaa taistelemaan lämpöhen ja kohtuullisen viiman kanssa. Puhdistus on helppoa. Ei ole reunoiltaan tiivis, ellei laita tiivisteitä ja säädä saranoiden kanssa. Sanomattakin selvää, että kamado on parempi ja helpompi. Tolla 400€ budjetilla Weberin ottaisin. Jos laittaa tuplat kamadoon niin saa kyllä vastinetta rahalle. Jos pelkäät, että nälkä kansvaa grillatessa niin buy once cry once.
 
Paska peltinen pallogrilli silti on.
Ja tossa on yksi (ei pois taivuteltava) sivupöytä vs kamadon kaksi.
Ja tuo vie säilytystilaa ihan älyttömästi.
Ei ole edelleenkään hyvä talvella.
Eikä ne kamadotkaan halkea kun järkeä käyttää, ei sitä kannata 20 asteen pakkasella sytyttää räjähdysmäisesti.
Kaasusytytys vs se että hiilet syttyy ihan oikeassa paikassaan paljon nopeammin ei voi verrata.

Ei siitä ladasta vaan saa ferraria vaikka miten koria parantelisi, on aika absurdia että joku oikeasti luulee että pallogrilli voittaa kamadon, kun ei ne ole edes samalla viivalla, ero on ihan massiivinen
Mee nyt halimaan sitä kamadoasi :facepalm:
 
Emali on vaaratonta plus että sen hajoamiseen tarvittava lämpötila on melkoisen korkea mitä grilleissä harvoin saa. Emalihan on käytännössä lasia, eli booria ja mitä lienee. Toki emalia voi irrota mutta vain kun emalipinnan saa rikki ja sitä ei käytännössä grillilämmöillä saa.
Riippuu kovasti emalipinnan laadusta, huonoimmat kestää hädin tuskin 200 astetta. Ja ongelma ei käsittääkseni ole mahdollinen emali ruoan joukossa, vaan mikrobit joka kasvavat emalipinnan halkeamissa, ja eritoten se että ne eivät lähde sieltä normaalissa pesussa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 713
Viestejä
4 870 915
Jäsenet
78 697
Uusin jäsen
Cob

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom