Grillit & grillaus

Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa :D

Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.

Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
Mikäli päädyit lampaan sisäfileeseen, kerrohan, kuinka onnistuit!

Meillä oli pakkasessa reilun kilon painoinen hirven vasan paisti, joka tuli grillattua näin pitkäperjantain ateriaksi.

Paistoin lihan pinnat kiinni suoralla grillauksella kunnollisen hiilikeon ja kuuman ritilän päällä. Pintojen grillaamisen jälkeen nostin lihan rosterivuoalle (vähäiset lihasnesteet talteen ja kastikkeeseen) epäsuoraan lämpöön ja panin ilmaventtiileitä kiinni. Paistolämpömittarin grillauslämpötila-asetus oli 58 °C ja vetäytymisen aikana lämpö nousi n. 60 asteen tietämille.

En muista, koska viimeksi olisin saanut näin mureaa ja maukasta lihaa! Panen oheen parit kuvat grillauksesta ja lopputuloksesta. Lisäilen postaa kokkauskuvia -ketjuun muuta tietoa menusta, niin ei mene ketjut sekaisin.
IMG-20230407-WA0016.jpg
lo5Nbs1VP9P6YameqdOjQYdELKjYcCC1_mtDaeb3lW8=_plaintext_638164682555033405.jpg
 
Terassilta löytyy Weberin master touch ja vähälle käytölle jäänyt spiritti. Pitkät savustukset onnistuu pallolla, mutta ovat tuskaisia kun lämpöjen säätelyyn saa tehdä työtä. Grilli tulilla kerran kaks viikossa ja BBQ 2-3vk välein. En tiedä innostuisiko enemmänkin savustaa jos olisi vähemmän sitovaa. Mitä tehdä/ostaa elämää helpottaakseni smoky mountain vai kamado? Ja jos kamado, niin mikä?
 
Terassilta löytyy Weberin master touch ja vähälle käytölle jäänyt spiritti. Pitkät savustukset onnistuu pallolla, mutta ovat tuskaisia kun lämpöjen säätelyyn saa tehdä työtä. Grilli tulilla kerran kaks viikossa ja BBQ 2-3vk välein. En tiedä innostuisiko enemmänkin savustaa jos olisi vähemmän sitovaa. Mitä tehdä/ostaa elämää helpottaakseni smoky mountain vai kamado? Ja jos kamado, niin mikä?
Smoky mountain on todella helppo ja vähän vaativa kunhan saa hivenen kokemusta miten se käyttäytyy. Ekat kerrat menee vähän harjoitellessa. Itselläni on nämä kolme Weberin laitetta ja spirit käytän enää noin 3x vuodessa muiden grillien ritilöiden puhdistukseen polttamalla.
 
Sattuipa sitten kumikinkku pääsiäiseksi ... 3 kiloinen juhlakinkku veti itsensä palloksi paistaessa ja on sitkee kuin mikä. Pitäiskö paistaa uudelleen vai syöttää susille.
 
Sattuipa sitten kumikinkku pääsiäiseksi ... 3 kiloinen juhlakinkku veti itsensä palloksi paistaessa ja on sitkee kuin mikä. Pitäiskö paistaa uudelleen vai syöttää susille.
Roskiin moinen. Ja kannattaa antaa palautetta valmistajalle, voi hyvin olla että korvaavat vähintään rahallisen menetyksen. Itsellä kerran sattui vastaava kinkku ja ei siitä tullut hyvää vaikka miten yritti pelastaa.
 
Kesäksi pitäisi hankkia uusi grilli ja kamado kiinnostaisi. Tähän asti on tullut grillattua lähinnä kaasugrilleillä, joten tekee mieli kokeilla jotain vähän erilaista ja kamado olisi myös monikäyttöisempi.

Tässä ketjussa ei ihan tuoreeltaan ole vertailtu eri merkkejä, mutta mitä kamadoa techiläiset suosittelette? Kamado Joe ja Big green egg saavat yleisesti paljon kehuja ja näistä ehkä Kamado Joe tuntuu jotenkin viimeistellymmältä. Tosiaalta molemmilla on hintaa moninkertaisesti kilpailijoihin verrattuna. Budjetti kyllä venyy näihinkin, mutta kun ei näistä kamadoista lainkaan kokemusta ole, niin kiinnostaa tietää, tarjoaisiko joku muu merkki parempaa vastinetta rahalle?

Mitä eroja näissä grilleissä nyt ylipäätään on? Kuitenkin loppujen lopuksi kamadot vaikuttavat sen verran yksinkertaisilta kapistuksilta, että hintaerot eli valmistajien tuotteiden välillä ihmetyttävät. Selkeimpiä erottavia tekijöitä näyttäisivät olevan esim esim saranat ja tiivisteet. Onko keraamisten osien laadussa paljon eroja? Toimiiko näiden premium kamadojen elinikäinen takuu Suomessa?

Yhtenä kamadogrillejä erottelevana tekijänä pidetään myös lisävarusteita ja tältäkin osin BGE ja KJ saavat kehuja. Mutta onko todella niin, että tietyn valmistajan lisävarusteet eivät sovi kilpailijoiden tuotteisiin? Eli onko esim mahdollista käyttää KJ:n lisävarusteita jossain halvemmassa merkissä?

Miten olette säilyttäneet kamadoja talvella? Kestävätkö nämä Suomen talvea ulkosalla vai aiheutuuko lämpötilojen vaihteluista vahinkoa keraamisille osille?
 
Joo, se halkeaa kun lämmität kuumaksi jos annat koskaan jäähtyä. Joudut grillaamaan 24/7:hmm:
 
Kesäksi pitäisi hankkia uusi grilli ja kamado kiinnostaisi. Tähän asti on tullut grillattua lähinnä kaasugrilleillä, joten tekee mieli kokeilla jotain vähän erilaista ja kamado olisi myös monikäyttöisempi.

Tässä ketjussa ei ihan tuoreeltaan ole vertailtu eri merkkejä, mutta mitä kamadoa techiläiset suosittelette? Kamado Joe ja Big green egg saavat yleisesti paljon kehuja ja näistä ehkä Kamado Joe tuntuu jotenkin viimeistellymmältä. Tosiaalta molemmilla on hintaa moninkertaisesti kilpailijoihin verrattuna. Budjetti kyllä venyy näihinkin, mutta kun ei näistä kamadoista lainkaan kokemusta ole, niin kiinnostaa tietää, tarjoaisiko joku muu merkki parempaa vastinetta rahalle?

Mitä eroja näissä grilleissä nyt ylipäätään on? Kuitenkin loppujen lopuksi kamadot vaikuttavat sen verran yksinkertaisilta kapistuksilta, että hintaerot eli valmistajien tuotteiden välillä ihmetyttävät. Selkeimpiä erottavia tekijöitä näyttäisivät olevan esim esim saranat ja tiivisteet. Onko keraamisten osien laadussa paljon eroja? Toimiiko näiden premium kamadojen elinikäinen takuu Suomessa?

Yhtenä kamadogrillejä erottelevana tekijänä pidetään myös lisävarusteita ja tältäkin osin BGE ja KJ saavat kehuja. Mutta onko todella niin, että tietyn valmistajan lisävarusteet eivät sovi kilpailijoiden tuotteisiin? Eli onko esim mahdollista käyttää KJ:n lisävarusteita jossain halvemmassa merkissä?

Miten olette säilyttäneet kamadoja talvella? Kestävätkö nämä Suomen talvea ulkosalla vai aiheutuuko lämpötilojen vaihteluista vahinkoa keraamisille osille?
Itsellä ollut pari vuotta mustangin L kamado ja oon tosi tyytyväinen ollut.
Olen grillaillut varmaan vähintään kerran viikossa tässä vuoden ympäri ja toi näyttää ulkoisesti edelleen melkein uudelta.

Peitettä en ole pitänyt koskaan päällä, koska muuten kaikki mahdollinen homehtuu mikä voi homehtua, mulla on silleen puoliksi katon rajan alla se että ei se nyt missään suorassa vesisateessa ole mutta ei ihan suojassakaan,

Piippusytyttimet ja muut noloudet kannattaa talvisin (ja muulloinkin) unohtaa ja suosia hitaampaa sytyttämistä esim vain yhdellä sytytyspalalla niin on paremmin turvassa halkeamilta.

Mustang on noiden kalliiden merkkien jälkeen varmasti fiksuin ostos laadun puolesta, siinä on vielä nykyään todella pitkä takuuaika ja on mahdollista löytää tarjouksesta.
 
Kesäksi pitäisi hankkia uusi grilli ja kamado kiinnostaisi. Tähän asti on tullut grillattua lähinnä kaasugrilleillä, joten tekee mieli kokeilla jotain vähän erilaista ja kamado olisi myös monikäyttöisempi.

Tässä ketjussa ei ihan tuoreeltaan ole vertailtu eri merkkejä, mutta mitä kamadoa techiläiset suosittelette? Kamado Joe ja Big green egg saavat yleisesti paljon kehuja ja näistä ehkä Kamado Joe tuntuu jotenkin viimeistellymmältä. Tosiaalta molemmilla on hintaa moninkertaisesti kilpailijoihin verrattuna. Budjetti kyllä venyy näihinkin, mutta kun ei näistä kamadoista lainkaan kokemusta ole, niin kiinnostaa tietää, tarjoaisiko joku muu merkki parempaa vastinetta rahalle?

Mitä eroja näissä grilleissä nyt ylipäätään on? Kuitenkin loppujen lopuksi kamadot vaikuttavat sen verran yksinkertaisilta kapistuksilta, että hintaerot eli valmistajien tuotteiden välillä ihmetyttävät. Selkeimpiä erottavia tekijöitä näyttäisivät olevan esim esim saranat ja tiivisteet. Onko keraamisten osien laadussa paljon eroja? Toimiiko näiden premium kamadojen elinikäinen takuu Suomessa?

Yhtenä kamadogrillejä erottelevana tekijänä pidetään myös lisävarusteita ja tältäkin osin BGE ja KJ saavat kehuja. Mutta onko todella niin, että tietyn valmistajan lisävarusteet eivät sovi kilpailijoiden tuotteisiin? Eli onko esim mahdollista käyttää KJ:n lisävarusteita jossain halvemmassa merkissä?

Miten olette säilyttäneet kamadoja talvella? Kestävätkö nämä Suomen talvea ulkosalla vai aiheutuuko lämpötilojen vaihteluista vahinkoa keraamisille osille?
Sama tilanne tässä ittellä ja tuli käytettyä useita tunteja pähkäilyyn ja tiedon hankkimiseen.
Hyvä FB ryhmä on Kamado Suomi johon kannattanee liittyä. Siellä olleessa galluppissa Kamado Bono ja Kobe yleisimmät vastaajien kesken.
Itte päädyin Koben XL:n kun on tarjouksessa ja kamdoon siksi, että grillailua olisi mahdollista myös talvisin. Ehkä olisin valmis preemioon jos sais tukea paikallisempaa valmistusta.
 
Tuli tehtyä burgereita pallossa ja aika pitkälle itse tehtyä settiä.

Sämpylät Resepti kanavan Mikon ohjeella

Sinne sisään naudan burger jauheliha pihvi, cheddar, salaatti, tomaatti, suolakurkku ja soosi.

Soosi tuli tehtyä niin että majoneesin jämiin sekaan ketsuppia, sinappia, Wings soosia, suola ja pippuri. Silleen arvalla.

Bataattiranet airfryerissä ja salaatti sit.

Oikein onnistunut setti.

IMG_1736.jpegIMG_1735.jpegIMG_1725.jpeg
 
Anton Oliver 3 -kaasugrilli 249,99 onko tämmöisestä kokemusta? Onko aivan susi?
Tuskin aivan susi on, mutta jotain voi päätellä siitä, että takuuta on vain 2v verrattuna Weberin 10 vuoteen. Varaosien saatavuus voi myös olla heikompi.
Tehoa on suht hyvin ja kovasti väitetään materiaalien olevan keskimääräistä markettigrilliä paremmat. Tuskin 250€:n budjetilla kauheasti parempaakaan saa uutena.
 
Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi
 
Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi
Siinä tapauksessa skippaa muut ja siirry Weberiin.
 
Tuli tehtyä burgereita pallossa ja aika pitkälle itse tehtyä settiä.

Sämpylät Resepti kanavan Mikon ohjeella

Sinne sisään naudan burger jauheliha pihvi, cheddar, salaatti, tomaatti, suolakurkku ja soosi.

Soosi tuli tehtyä niin että majoneesin jämiin sekaan ketsuppia, sinappia, Wings soosia, suola ja pippuri. Silleen arvalla.

Bataattiranet airfryerissä ja salaatti sit.

Oikein onnistunut setti.

IMG_1736.jpegIMG_1735.jpegIMG_1725.jpeg

On kyllä herkullisen näköinen annos. Varsinkin sämpylä on kotitekoiseksi sämpyläksi erinomaisen näköinen!
 
Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi
Mä oon nähtävästi jo pari vuotta sitten vastaillut tänne seuraavaa:
Meillä on pihalla kolmatta vuotta tällainen samantyylinen halpis-grilli, joka on ostettu esittelykappaleena Tokmannilta. Toimii juuri siihen perus grillaukseen oikein hyvin. Savustuskaapit meillä on erikseen kylmä-/lämminsavustukseen. Samaa vikaa on meilläkin tuon hieman vääntyneen hiilihyllyn kanssa, mutta olenkin polttanut siinä myös pikkuklapia jonkun kerran. Muuten ei mitään vikaa. Ei ole grilli ruosteessa, koska se on putsattu aina grillausten jälkeen ja grilli on säilytetty myöskin suojahupun alla aina. Tuo hiilihylly on ainut mistä oikeastaan edes näkee, että grillillä on ikää.
Tuo hiilihissi on ihan näppärä ominaisuus, jolla saa vähän pelivaraa grillaukseen, mutta ei se tosiaan mikään "lämmönsäädin" ole.
Tuosta vuotamisesta sen verran, että kun grillauksen jälkeen laittaa ilmaräppänät/piipun/kannen kiinni, niin kyllä meillä sinne aina jää vähän hiiliä, joten kyllä ne sinne tukahtuu, eikä kaikki pala tuhkaksi. Piippusytyttimen kanssa kun grillailee, niin hiilien kulutus on todella pientä. Yhdellä pesälliselläkin grillaa pihvit ja makkarat ihan kepeästi. Isommalla porukalla onnistuu isommankin satsin grillaus kohtuullisella hiilikulutuksella.
Perus grillaukseen siis ihan ok (varsinkin perinteiseen "mökkigrillailuun") ja mielestäni näppärämpi, kuin perinteinen pallogrilli.

Joten kyllä, ihan hyvin näillä halpispaskoilla grillailee.
Eli nyt lähti eilen viides kesä menemään, kun grillaillaan satasen halpispaskalla. Hyvin toimii edelleen, mutta onhan tuota edelleenkin pidetty ns. hyvin ja ei ole tosiaan jätetty säiden armoille. Ei ole pelkoa pystyyn ruostumisesta ja käsiin hajoamisesta.
 
Tässä just pohdin että joko nyt ostan sen Weberin vai vieläkö kokeilen "halppista". Nykyisen grillin ostin pari vuotta sitten tarjouksesta reilu satkulla ja se oli kyllä susi jo syntyessään, grillausalasta on ehkä 50% käyttökelposta ja tuntuu koko grilli ruostuvan käsiin joten toista samanlaista en kyllä haluaisi

Osta se Weberi. En jaksa uskoa että tämän kevään halpispaska olisi yhtään vähemmän paska kuin pari vuotta takaperin.
Omat hiiligrillailut on kautta aikain tapahtuneet satasen (aiemmin markan, sittemmin euron) grilleillä ja kaikilla toki on makkarat mustuneet vaan eipä niihin satunnaista burgeripihviä arvokkaampaa raaka-ainetta ole arvannut heittää. Lämmöt maksimiin ja toivotaan parasta.

Kaasulla meni pari kesää, sillähän tohti jo vähän kanaa ja oikeaa lihaakin kokeilla. Mutta eipä se oikean hiilloksen aromi ruokaan tietenkään sillä menetelmällä tarttunut, joten päätin että tuleva kesä mennään hiilellä.

Kävin potkiskelemassa eri malleja viime kesänä ja melkein tuli joku parin huntin grilli jo ostettua, mutta hylkäsin ajatuksen kun Weber tuntui jo kylmiltään tukevammalta. Ja kehutaanhan noita joka paikassa niin arvelen että satasen säästö voi tulla kalliiksi myöhemmin jos parin vuoden päästä joutuu sitten kuitenkin sen Weberin hommaamaan.

Nyt on Weberi varastossa, vielä paketissa tosin odottelee kasausta ja ekoja lämpöjä! :cool:
 
Anton Oliver 3 -kaasugrilli 249,99 onko tämmöisestä kokemusta? Onko aivan susi?

Itsellä tuo on nyt ollut nelisen vuotta (eli ilmeisen vanhempi malli). Ostin kun sen hinta oli tarjouksessa aikoinaan alle satasen. Sen tuosta vielä voi maksaa. Lämmöt pitää käytännössä olla täysillä ja ainakin oman koppa vuotaa sen verran paljon, että makkara ei paistu etureunassa, vaan pelkästään takana jos on tuulista. Itsellä tuo seinää vasten. Kokoaminen on helppoa, mutta kun tuota siirtää, huomaa kyllä eron esim weberiin. Ihan ohutta peltiähän tuo on. Yhteenvetona, ei se nyt susi ole, mutta kuten tässäkin ketjussa aiemmin mainittu, osta tuo ja muutaman vuoden päästä se kunnollinen tai sitten ostat sen kunnolisen heti.

Edit... Itsellä tuon käyttö pari makkaraa kesässä.
 
Joo eiköhän sitä weberillä lähdetä tähän kesään, toi verkkokaupan 495e vissiin ihan ok hinta e-210:stä?
 
En olis koskaan uskonut sanovani tätä, mutta alkanut houkutella kaasugrillin hankinta. Hiiligrilli käytössä ja varmasti jääkin niihin hetkiin, kun haluaa nautiskella hiilellä tehdystä lihasta.

Mutta "kesäkeittiöön" olisi aika oivallinen ja pienivaivainen tuollainen kaasugrilli, vaikka päivittäiseen käyttöön. Kun asunnossa on maltillinen tuo koneellinen ilmanvaihto, eikä kiinnostaisi kämppää lämmittää kovin usein hellan avulla.

Minkä verran pitää laittaa rahaa kiinni, että saa tolkullisen kamppeen?
 
Weber E-210 tuli haettua ja hyvältä kyllä vaikuttaa :thumbsup: Pelkästään paino jo kertoo että on pikkusen eri tason laite kun noi "markettigrillit" jotka vastaavan kokosena painaa puolet vähemmän:D
 
Weber E-210 tuli haettua ja hyvältä kyllä vaikuttaa :thumbsup: Pelkästään paino jo kertoo että on pikkusen eri tason laite kun noi "markettigrillit" jotka vastaavan kokosena painaa puolet vähemmän:D
Juu se paino oli pienoinen yllätys, itsellä E-310.
Sellainen kiva jumppakuutio, onneksi K-raudassa asiakaspalvelu toimi ja sain kanto-ja nostoapua auton takaluukkuun nostaessa

Joko kasasit? Menee ihan käsittämättömän hyvin yhteen kaikki osat, näkee tuotekehityksen ja valitettavasti sen hinnankin.
Sori että puhkaisin sun kuplan mutta se E-210 on aika pieni :)
E-310 tuntuu välillä jopa kahdelle hengelle pieneltä
 
Juu se paino oli pienoinen yllätys, itsellä E-310.
Sellainen kiva jumppakuutio, onneksi K-raudassa asiakaspalvelu toimi ja sain kanto-ja nostoapua auton takaluukkuun nostaessa

Joko kasasit? Menee ihan käsittämättömän hyvin yhteen kaikki osat, näkee tuotekehityksen ja valitettavasti sen hinnankin.
Sori että puhkaisin sun kuplan mutta se E-210 on aika pieni :)
E-310 tuntuu välillä jopa kahdelle hengelle pieneltä

Pistin viime kesälle Napoleon Freestyle 365:n joka taitaa olla aika lailla Weber E-310 vastaava, ja melkeimpä sanasta sanaan samat huomiot (paitsi aspan kantoapu, kun tilasin suoraan takapihalle) :kahvi:

Pakkauksella painoa ihan hillittömästi, mutta kaikki osat pakattu siististi jokainen nippeli omaan koloonsa ja kasatessa osat vaan meni paikalleen ilman päänraapimista. Ja kahdelle hengelle kokkaillessa välillä kiitellyt menneisyyden minää joka oli sitä mieltä että ei tarvitse isompaa.. olisi pitänyt ottaa se suurempi 465 :tongue:
 
Mitä lisätarvikkeita suosittelette ensimmäisen kaasugrillin kaveriksi (Napoleon Freestyle 365)?

Varmaankin joku välinesarja (grillipihdit ja -lasta sekä puhdistusharja, esim Grillaustarvikesarja Napoleon 3-osainen) sekä mahdollisesti joku irtonainen parila (esim. Valurautainen parila grilliin | Motonet Oy)
Grilliharjoista ylivoimaisesti paras on tämänlainen malli. Weber grilliharja 45 cm | Motonet Oy
Weberin harja on tietenkin kallis mutta vastaavaa mustangia saa vitosella. Pihdit ja lasta sitten mieltymysten mukaan
 
Mitä lisätarvikkeita suosittelette ensimmäisen kaasugrillin kaveriksi (Napoleon Freestyle 365)?

Varmaankin joku välinesarja (grillipihdit ja -lasta sekä puhdistusharja, esim Grillaustarvikesarja Napoleon 3-osainen) sekä mahdollisesti joku irtonainen parila (esim. Valurautainen parila grilliin | Motonet Oy)
Valurautapannu on aika kiva grilliin ku grilliin. Toki myös sisätiloihin sopiva.

Jos ei tosiaan mitään ole niin pihdit ja lasta aika perusväline. Sit jonkinlainen harja. Itse olen tykännyt Weberin grilliharjasta.

Kannattaa melkein ostella aina kun tulee tarvetta... sitähän tulee tietty aina ja on noita kertynytkin... Lidlissä on kesäisin kans hyviä tuotteita ollut.

Itse kaasugrilli aikoina tuli paksulla foliolla päällystettyä se rasvapelti ja sit se oli helppo putsata kun vaihtoi vain folion.
 
Valurautapannu on aika kiva grilliin ku grilliin. Toki myös sisätiloihin sopiva.

Jos ei tosiaan mitään ole niin pihdit ja lasta aika perusväline. Sit jonkinlainen harja. Itse olen tykännyt Weberin grilliharjasta.

Kannattaa melkein ostella aina kun tulee tarvetta... sitähän tulee tietty aina ja on noita kertynytkin... Lidlissä on kesäisin kans hyviä tuotteita ollut.

Itse kaasugrilli aikoina tuli paksulla foliolla päällystettyä se rasvapelti ja sit se oli helppo putsata kun vaihtoi vain folion.
Napoleonissa on suojafoliot rasvapellin päällä ja folio rasvakuppi.


Ite ostin viime vuonna parilan, niin saa helpommin kasviksia yms. Pientä sälää grillailtua
 
Juu se paino oli pienoinen yllätys, itsellä E-310.
Sellainen kiva jumppakuutio, onneksi K-raudassa asiakaspalvelu toimi ja sain kanto-ja nostoapua auton takaluukkuun nostaessa

Joko kasasit? Menee ihan käsittämättömän hyvin yhteen kaikki osat, näkee tuotekehityksen ja valitettavasti sen hinnankin.
Sori että puhkaisin sun kuplan mutta se E-210 on aika pieni :)
E-310 tuntuu välillä jopa kahdelle hengelle pieneltä

Joo kasasin eilen ja ekat pihvit ja makkaratkin grillailin heti kasauksen jälkeen:thumbsup: Ihan riittävän kokonen on meikäläiselle, yhtään isompaa en sais järkevästi mahtuunkaan niin sillä joutu E-210 valitteen:lol:
 
Pistin viime kesälle Napoleon Freestyle 365:n joka taitaa olla aika lailla Weber E-310 vastaava, ja melkeimpä sanasta sanaan samat huomiot (paitsi aspan kantoapu, kun tilasin suoraan takapihalle) :kahvi:
Kävitkö noita jossain vertailemassa? Millä perusteella päädyit Napoleoniin? Noiden kahden välillä pohdin nimittäin tällä hetkellä mökin grillin kanssa. Vai onko samassa hintaluokassa jollain parempia ehdotuksia? Täsmennetään nyt, että kaasugrilliä entisen tilalle. Savustuspönttö, puu/hiiligrilli ja nuotiopaikka löytyy jo ennestään.
 
Mikä olisi hyvä puhdistusaine kaasugrillille?
Ulkopuolelle sopivia tuotteita löytyy marketista, riippuen onko puhdistettava pinta emalia vai terästä. Grillin sisäpuolelle ei tarvitse mitään aineita. Kuumenna grilli niin kuumaksi kuin pystyt ja anna palaa täysillä15min. Harjaa puhtaaksi.
 
Mikä olisi hyvä puhdistusaine kaasugrillille?

Mitä haluat puhdistaa?

Ulkopuolelta?

Rosterisiä ritilöitä?

Parilaa?

Emalipintaisia ritilöitä?


Harjalla on esim. tässä kohtaa paljonkin väliä. Messinkinen harja sisäpuolelle grilliin jos et tiedä mitä materiaalia se on.
Ulkopuolelle riittänee ihan fairy ja sieni. Itse pessyt painepesurilla.
 
Ulkopuolelle sopivia tuotteita löytyy marketista, riippuen onko puhdistettava pinta emalia vai terästä. Grillin sisäpuolelle ei tarvitse mitään aineita. Kuumenna grilli niin kuumaksi kuin pystyt ja anna palaa täysillä15min. Harjaa puhtaaksi.


Olin kaasugrillin sisäosat puhdistanut huonosti syksyllä joten kävin Tokmannista hakemassa tätä ainetta. Huomenissa olisi tarkoitus käydä läpi grilli kokonaan jos tällä viikolla aloittaisi grillikauden.
 
Näyttäisi lähtevän Napoleon Freestyle 365 grillitukusta 466€.

Napoleon Freestyle 365 kaasugrilli
Meinas lähteä jo tilaukseen. Mökillä on Spirit 310 niin olis tullut verrattua. Rahtikulu grillitukusta on 50,- niin en vielä tilannutkaan. Täytyy vielä vähän puhallella....

Edit. Mökille haluaisin kamadoon kokeilla hiilikoria. Käyköhän nuo Kamado Joen korit mun Mustangiin? Niitä kun on vielä eri kokoja...
 
Meinas lähteä jo tilaukseen. Mökillä on Spirit 310 niin olis tullut verrattua. Rahtikulu grillitukusta on 50,- niin en vielä tilannutkaan. Täytyy vielä vähän puhallella....

Edit. Mökille haluaisin kamadoon kokeilla hiilikoria. Käyköhän nuo Kamado Joen korit mun Mustangiin? Niitä kun on vielä eri kokoja...
Onhan se normihintakin Bauhausissa 469€. Niin on myös vielä useassa K-Raudassa, nostivat tuossa viime viikolla verkkokaupassa (ja osassa myymälöistä) hintaa 469->565€. Omani sain alennuksesta viime viikonloppuna 399€ hinnalla.
 
Kävitkö noita jossain vertailemassa? Millä perusteella päädyit Napoleoniin? Noiden kahden välillä pohdin nimittäin tällä hetkellä mökin grillin kanssa. Vai onko samassa hintaluokassa jollain parempia ehdotuksia? Täsmennetään nyt, että kaasugrilliä entisen tilalle. Savustuspönttö, puu/hiiligrilli ja nuotiopaikka löytyy jo ennestään.

En erityisemmin vertaillut, tiesin molemmat ns. laatumerkiksi ja oli tarve kolmen polttimen perusgrillille kahden ihmisen tarpeisiin. Halpiksiin joskus langettuani halusin ne kiertää kaukaa. Napoleon tuli valituksi puhtaasti sen vuoksi että sattui sopivalla hetkellä silmään tarjous edullisemmin kuin mitä Weber E-310:n olisi saanut. En usko että näiden kahden välillä olisi voinut valita väärin.
 
Jaahas.
Tuli taas suututettua vaimo, eli tilattua extempore uusi grilli. :D
Juuri se tuuletteli kun kauppasin master touchin ja smokey joen pois ja oli enää 2 kamadoa jäljellä…:lol:

Tai uunihan tuo periaatteessa on, e-villestä nappasin tällasen:

Pystyykös tällasta oikeesti käyttämään hiilillä vai vaatiiko pelletit että saa tarpeeksi lämpöä?

Jos vaatii pelletit niin käykö noihin siis ihan mitkä tahansa pelletit vai pitääkö ne erikseen olla jotain ruoanlaittoon tarkoitettuja?
Mistähän saisi halvi
 
En muuta kommentoi, kuin nuo pelletit. Kyllä ne pitää ruoanlaittoon olla.

Et halua sinne käryä havupuista tai jos niiden sidosaineena on käytetty ties mitä ainetta, mikä lienee kyllä epätodennäköisempää kuin havupuu. Tällä hetkellä ei mistään saa halvalla.
 
Millä olette putsanneet emaloituja ritilöitä? Ei varmaan tuollaisella perus teräsharjalla kannata kauheasti hinkata?
 
Tulipa tuossa mieleen jotta mitenkähän toimisi grillin ja välineiden putsauksessa jarrukliineri? Siis toimiihan se ja varmasti mutta jättäneekö bräkleeni mitään epämiellyttävyyksiä jälkeensä vaikka ainakin lähes täydellisesti haihtuukin.

Nimim. Kaverin puolesta kyselen :hmm:
 
Millä olette putsanneet emaloituja ritilöitä? Ei varmaan tuollaisella perus teräsharjalla kannata kauheasti hinkata?

Messinkinen harja. Muuta ei saa käyttää.
Kuulemma täysillä ensin ja anna olla täysillä 15min ja tämän jälkeen sammutat polttimot ja alat hankaamaan.
 
Mikä olisi hyvä puhdistusaine kaasugrillille?
Jos eteen tulee ammattikeittöpuolelta Suma Grill D9 niin tuolla lähtee todella hyvin rasvat liikkeelle.
En tiedä miten on saatavilla tavan kuluttajille.
 
Nyt törmäsin Everdure Cube grilliin. Lieköhän joku hankkinut tämmöisen ja olisi jotain kokemuksia? CUBE kannettava hiiligrilli | Everdure by Heston Blumenthal
Kokemusta ei ole, mutta kuvista päätellen ilmavirtaa ei pysty säätelemään ja kantta ei ole. Eli vastannee kertakäyttögrilliä. Kyllä tuossa makkarat tai hampurilaispihvit grillaa ihan varmasti. Mihin se ehkä onkin tarkoitettu.
Weber varmasti parempi ja niitä saa kaksi samalla hinnalla, kun ei tartte maksaa Hestonin nimestä.
 
Kokemusta ei ole, mutta kuvista päätellen ilmavirtaa ei pysty säätelemään ja kantta ei ole. Eli vastannee kertakäyttögrilliä. Kyllä tuossa makkarat tai hampurilaispihvit grillaa ihan varmasti. Mihin se ehkä onkin tarkoitettu.
Weber varmasti parempi ja niitä saa kaksi samalla hinnalla, kun ei tartte maksaa Hestonin nimestä.
Joo samat miettiit on itselläkin et säätö on nolla. Ja jos jotain pistää niin ei voi tukahduttaa yms. Lähinnä just tommoi kannettava kun tota pientä kamadoa ei kanniskele saati sit weber 57.

WGA:han etuna Cubessa ehkä se ettei taida kuumentua pinnat mut ei ehkä niin monikäyttöinen sit. Plussaa ehkä Cubessa se, että saisi terassinpöydälle ja voisi siinä sit vartaat yms. hot&fast kamat grillailla jokainen ehkä jopa itse.

Interwebsistä löysin myös Cube 360 mallin jossa tulee kyllä hyvät lisät hintaan kun cubesta tulee käytännössä isompi WGA.

Pitää ehkä vain tuo WGA seuraavan kerran kun sopiva hinta on niin napata mukaan.
 
Kokemusta ei ole, mutta kuvista päätellen ilmavirtaa ei pysty säätelemään ja kantta ei ole. Eli vastannee kertakäyttögrilliä. Kyllä tuossa makkarat tai hampurilaispihvit grillaa ihan varmasti. Mihin se ehkä onkin tarkoitettu.
Weber varmasti parempi ja niitä saa kaksi samalla hinnalla, kun ei tartte maksaa Hestonin nimestä.
Katsoin mielenkiinnosta ihan käyttöohjeisiin asti ja ei tuossa ole mitään säätöjä, toisaalta jos grillissä ei ole kantta niin ei niillä säädöilläkään kyllä mitään tee. Toisekseen jos grillissä ei ole kantta niin onko se grilli ensinnäkään :). Suurin ja ainoa hyöty lienee siinä että tuo lienee jopa nipommankin pelastusviranomaisen mukaan ns. virallinen grilli eli sitä saisi käyttää myöskin metsäpalovaroituksen aikana, tämä on merkittävä ero jos oma strategia perustuu ruuanlaittoon skutsissa. Tämä toki kannattaisi varmistaa etukäteen, sillä muussa tapauksessa tuo on kyllä käytännössä vain helvetin kallis kertakäyttögrilli.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 718
Viestejä
4 871 028
Jäsenet
78 696
Uusin jäsen
Cob

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom