- Liittynyt
- 14.04.2022
- Viestejä
- 414
Mikäli päädyit lampaan sisäfileeseen, kerrohan, kuinka onnistuit!Pääsiäinen lähestyy ja viime vuonna tein karitsan karetta Kamadossa. Se oli kyllä älyttömän hyvää ja nelivuotias tyttö taisi vetää 6kpl kiekkoa
Nyt voisi mennä lampaan sisäfileellä.
Sitruunamarinadiin yön yli. Marinaadin pois pyyhintäja grilliin -> 110c lämpötila ja sitten odotellaan 53sisälämpöä.
Vinkkejä muilla pääsiäiseen grillaukseen?
Meillä oli pakkasessa reilun kilon painoinen hirven vasan paisti, joka tuli grillattua näin pitkäperjantain ateriaksi.
Paistoin lihan pinnat kiinni suoralla grillauksella kunnollisen hiilikeon ja kuuman ritilän päällä. Pintojen grillaamisen jälkeen nostin lihan rosterivuoalle (vähäiset lihasnesteet talteen ja kastikkeeseen) epäsuoraan lämpöön ja panin ilmaventtiileitä kiinni. Paistolämpömittarin grillauslämpötila-asetus oli 58 °C ja vetäytymisen aikana lämpö nousi n. 60 asteen tietämille.
En muista, koska viimeksi olisin saanut näin mureaa ja maukasta lihaa! Panen oheen parit kuvat grillauksesta ja lopputuloksesta. Lisäilen postaa kokkauskuvia -ketjuun muuta tietoa menusta, niin ei mene ketjut sekaisin.

