Kyllä ainakin omassa Weberin Genesis-II:ssa on tuollainen kanava grillin takaosassa. Aina välillä ehtii poltin syttyä ennen kuin käyttää sytytintä.
Niin on myös meikäläisen viime viikolla saapuneessa Genesis II S-310 grillissä.
Itsekin pohdin pitkään että Napoleon vaiko Weber. Napoleoniin olin jo päätynyt, mutta kun kaikki sellaiset mallit mitkä kiinnosti (mm. tarpeeksi iso pinta-ala) ovat jumissa Kanadassa/missä lie, niin piti alkaa tutustumaan tarkemmin Weberin tarjontaan. Gigantissa sitten oli tuo S-310 ihan hyvässä alennuksessa (999 e -> 849 e, on muuten nytkin sama hinta) ja käynnissä oli viel Weberin kampanja, että saa ilmaiseksi sähkövartaan kun osti grillin huhtikuun aikana. Tämä sitten keikautti vaakakupin Weberin suuntaan lopullisesti, kun ynnäilin päässäni että "säästän" tässä n. 340 euroa.
Sitten vähän omia havaintoja itse grillistä verratuna vanhaan Rebelin kaasugrilliin:
- Pelkästään kasausvaiheessa alkoi ymmärtää, että miksi Weber maksaa niin paljon.
- Tämä lämpenee ihan älyttömästi nopeammin ja kuumemmaksi, alle 5 min 250 *C ja alle 10 min 300 *C, maksimit oli taisi olla jossain 350-360 *C tienoilla. Weber pysyy nupit minimissä kuumempana kuin Rebel maksimissa.
- Weber GBS vaikutti aluksi turhalta ominaisuudelta, mutta nyt kun tutustui noihin palikoihin mitä kaikkea siihen saa, niin mieli kyllä muuttui. Kävin tuon valurautapannun hakemassa ja onhan tuo kiva kun pannu lukittuu paikalleen eikä keiku ja kääntyile ritilöiden päällä. En myöskään aluksi edes hoksannut, mutta tuo GBS on jossain vaiheessa muutettu niin että se ei ole keskellä grilliä vaan hieman sivussa -> Jää paremmin tilaa käytettäväksi sen viereen.
- Rasvankeräys järjestelmä on tosi fiksu. Irrotettava pohja ja iso rasvakuppi.
- Avohylly rakennetta pidin ensin miinuksena. Edellisissä grilleissä on ollut aina kaappi ja sinne on saanut kätevästi ylimääräiset roinat piiloon. Nyt kun tuota on pari kertaa käyttänyt, niin tykkäänkin tästä. Pohjahylly ja ylempi ritilä toimivat lisä laskutilana, grillipihtejä yms. ei tarvitse pitää sivutasoilla ja näin ollen niihin jää enemmän tilaa lautasille yms. yms. Tykkään myös tuosta avorakenteesta, että sitten kun grillin alta tarvitsee jotain, niin se on nopeampi ottaa sieltä kun ei tarvitse väistellä ja availla ovia.
- Avohylly rakenteen miinuksena on kyllä se, että rasvakuppi jää näkösälle. Se voi mahdollisesti houkutella jotain elikoita paikalle. Jossain mainittu kissanhiekka voisi olla ratkaisu. Eli kissanhiekkaa rasvakupin pohjalle, rasva imeytyy sinne ja tuo helpottaa myös puhtaana pitoa kun saa vain kipata hiekat pois ja laittaa uutta tilalle.
Grillisuojus Premium Large Kävin hakemassa Rustasta tällaisen peitteen. Vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, en kehdannut Weberin riistohintaa maksaa peitteestä. 5 vuoden takuu peitteelle (en kyllä tiedä mitä takuu kattaa, kun sitä ei oltu eritelty paketin päällä). Nuo verkot sivuilla varmasti auttaa että ilma kiertää paremmin alla. Tuo tuntui olevan myös paksua tavaraa, materiaalipaino taisi olla 315 g/m2.
Tähän kylkeen olisi tarkoitus hankkia vielä pikku Kamado, mutta saattaa olla että joutuu suosiolla hankkia M tai L koon vehkeen. Täytyy terassinjatko tehdä ensin, niin näkee mihin kaikkeen tilaa riittää