Grillit & grillaus

Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:

- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.

Nyt haussa seuraavilla spekseillä:

- Helposti puhdistettava
- Savustus/slow cook mahdollisuus plussaa, mutta 80 % grillauksesta nopeasti kypsyvää (kana, kasvis, vähärasvainen liha)

Olin jo päättänyt hankkia jonkun 200 - 300 € "kiinanihmekaasugrillin", mutta jäin nyt miettimään josko palaisi taas Weberiin mutta nyt parempaan hiiligrillimalliin.

Onko niin, että tämä 5770 / 5775 olisi se järkevin? Melkein se ja sama maksaa +300 € jos 279 € versiossa ei ole tuota hyvää lämmönsäätöominaisuutta. Eniten kiehtoo vaihtoehto, että voisi aamusta laittaa jonkun kimpaleen muhimaan, mutta saisi myös lämmöt nopeasti ylös halutessaan.

Kommentteja / ehdotuksia? Mökillä tykkään kyllä kunnolla haista savulle ja sotata käsiä, mutta tämä grilli tulisi omakotitaloon taajamaan ja mitään kovin suurta pesu/savuoperaatiota en haluisi järjestää. Onko tämän weber lämmöntasauslevyn / hiiligrillin perus puhtaanapito mielestänne miten vaivatonta?
Jos budjetti on noin 300€, osta Weberiltä 57XX-malli, jos budjetti yli 600€ osta Bono, jos budjetti yli 1300 osta KJ tai Green Egg.
 
Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:

- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.

Kyllästyin kanssa siihen, että halvat grillit menevät todella nopeasti käyttökevottomiksi, ja ennen sitä on jo muutakin ongelmaa.
Äsken löin kaupat kiinni Napolen Rogue R425 PK-stä. Illalla pitää kiirehtiä hakemaan se kotiin, joten vapuksi on välineistö nyt kunnossa.

Varmaan myöhemmin hommaan tuohon sen hiili/savustus kaukalon, kun se ei pahan hintainen ole. Jos sillä sitten saisi vähän hiiligrillin tuntumaa tarvittaessa. Kaasulla kyllä 90 % tarpeistä tyydyttyy. Ja Parila nyt ainankin tarvitaan......

Toivotaan että Napoleon kestää seistä pihassa pidempään kuin Kiinan ihmeet.
 
Neuvona toki hyvä mutta kysyjän budjettiin tuo ei osu ja mielestäni halvimpien kamadojen, joita kannattaa harkita (Bonot), saatavuus on aina tähän aikaan vuodesta tosi huonoa. Sama homma oli viime vuonna, kun harkitsin ostoa ja olin jonotuslistallakin. Edelleen Kamado on jossain vaiheessa menossa hankintaan mutta olen jättänyt kiireen siitä tyystin pois. Weber Master Touchilla pärjää oikeasti tosi pitkälle tässä harrastuksessa ja sopii kysyjän budjettiin. Siksi annan suosituksen sille.
 
Tuote ei ole tuttu, muta jos oikein ymmärsin niin kyseessä lienee tämä setti:
Weber suomen kautta kyllä saa noita osia, mutta mitään katalogia ei oikein tunnu löytyvän.
Soittelin joskus tuonne, kun pohjassa oleva propelli oli hieman vääntynyt, että saako noita tilattua jos en saa tuota oiottua. Sain kuitenkin väännettyä omani kuntoon, niin ei tarvinnut ostaa uutta.
Itse tilasin Kuninkojan K-Raudasta vanhaan 57cm Weberiin tuhkasäiliön ja brikettiritilän. Olisi ollut myös kaikkea muuta mahdollista varaosaa tarjolla. Se varaosalista on kyllä kuin joku valtionsalaisuus, että sieltä voit osat valkata, mutta mukaasi et saa. Lisäksi tuli kohtuu suolaiset vajaan parin kympin toimitusmaksut päälle, vaikka piti varaosat vielä myymälästä hakea.
 
Leppäpuuhiilet käytössä, tänään laitoin reilusti hiiltä pesään ja komeesti nous haluttuihin lämpötiloihin. Päivä pari muuta ruokaa, ensi kerralla pizzaa.


Sen mitä itse tutkailin valmistusmaita kun olin kamadoa ostamassa, niin pääosin Kiinassa valmistetaan valtaosa (ml. Kamado Joe). Taitaa olla jopa samalla tehtaalla. BGE valmistetaan Meksikossa. Ja taitaa kyllä tuo Bonokin olla Kiinassa tehty. Sen mitä Bonon Limited mallia katselin niin pieniä eroja on tuohon Mustang kamadoon, jopa tuo mukana tuleva tuhkaliippa on samanlainen :D

Ja Weberi on kyllä kanssa kelpo ostos.
Itselleni on henkilökohtaisesti aivan se ja sama missä ne valmistetaan. Ei meinaa minulle yhtään mitään vaikka tulisivat samasta tehtaasta joka ainoa. Se mikä itselleni nuo erottaa toisistaan on takuun laajuus ja muutenkin se mitä saan vastineeksi rahoilleni. Näissä seikoissa on eroja.
 
Olipa mukava grillin ostosmatka Kaasuvaloon. Aluksi piti vain pistää kaasuvalon nettikaupasta tilaus sisään ja hakea griilli heiltä pois varastosta. Onneksi tuli mentyä ihan kivijalkakauppaan ostoksille. Erittäin asiantunteva ja mukava myyjä ja kaikki sujui todella hienosti. Tässä nettimyynnin ja jättihallimarkettien aikana on jo tottunut siihen, että netissä oleva hinta on se myyntihinta. Täälläpä sai tingata ja hinta tippui vieläpä reilusti. Varastosta grilliä hakiessa, sujauttivat vielä auton perään Kikkomanin jonkun grillipaketin mukaan. ( soijaa, bbq kastiketta, erinlaisia maustekastikkeita, grillikinnasta , sivellintä ja analoginen pihvilämpömittari ). Jos grillin hankinta edessä, kannattaa soittaa tuonne ja kysyä tarjous. Suosittelen lämpimästi !


Nyt se Napoleon tönöttää tossa pihalla, jos huomenna vetäisi Puuha-pete varusteet päälle ja kasaisi sen valmiiksi.
 
Näin valveutuneena kuluttajana ja kuluttajasuojalakiin perehtyneenä en oo mieltänyt takuulle niin merkittävää painoarvoa. Harvassa tuotteessa tuo "takuu" kumminkaan ei ole sen odotetun käyttöiän mukainen, ja jos tuotteet ovat melko varmasti samasta tehtaasta tulleita ja käytännössä samoja pienin eroin niin en itse lähde makselemaan preemiota.

Toki se miten itse näet ja koet on oma asiasi :D
En tiedä mitä olet Mustangista maksanut mutta oletan, että jos ostat siihen samat varusteet mitä esim. Bonoon tulee vakiona, hinta on jokseenkin sama molemmissa. Mustangissa ehkä jopa korkeampi. Bono vaan tarjoaa paremman "takuun" samalla hinnalla.
 
Ei varmaankaan sovi tuonne tarjousketjun puolelle, mutta InkBirdiltä piikkimittaria (IHTP-1P) ja neljän anturin Wi-Fi mittaria (IBBQ-4T) (plus kotelot ja kombo missä molemmat mittarit) -30% alennuksella koodilla PORIBBQ. Koodi voimissaan 17.5.2021 InkBirdin verkkokaupassa.
 
Tuli myös hankittua Weberin kaveriksi nopeaan grillaukseen pienempi rosterinen Napoleon infrapunasivukeittimen kera. Pari tuntia meni kasatessa ja aika jämäkän oloinen on vanhaan halpikseen verrattuna. Ostin samalla tuulisuoja-nimellä myytävän kapineen vartaineen infrapunakeittimelle ja silläpä tuntuu olevan helpointa vartaiden kärvennys ikinä. Uskon että tulee tänä kesänä tehtyä paljon aiempaa enemmän vartaita ja muitakin pienempiä grillauksia pelkästään tuon sivukeittimen varassa, kun aina ei ole tarvetta koko grillin pinta-alalle.
 
Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.

Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.

Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
 
Älä osta kamadoa.

Soitappa tonne kaasuvaloon, sieltä saat todella hyvän konsultaation ja kenties samalla hyvän tarjouksenkin. Siellä on myös noita Traegereitä.
 
Näin valveutuneena kuluttajana ja kuluttajasuojalakiin perehtyneenä en oo mieltänyt takuulle niin merkittävää painoarvoa. Harvassa tuotteessa tuo "takuu" kumminkaan ei ole sen odotetun käyttöiän mukainen, ja jos tuotteet ovat melko varmasti samasta tehtaasta tulleita ja käytännössä samoja pienin eroin niin en itse lähde makselemaan preemiota.

Toki se miten itse näet ja koet on oma asiasi :D
Niin, premiumeissa takuuasiat menee siten että laitat kuvan sähköpostilla paikkaan x ja sieltä toimitetaan sulle takuuna uusi osa. Muissa sitten saatkin ihmetellä että mitä nyt tehdään.

Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.

Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.

Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
Traeger on varmasti näistä se parempi vs Weber. Loistava ja helppo appi joka auttaa alkuun, kunnes tiedät mitä jo teet. Onnistuu grillaus yms. jne. Eli jos oot ostamassa/harkinnassa pellettigrilli, niin Traeger on se joka on varmasti laadukas laite. Pellettigrillit on käytännössä poistanut järjen hankkia kaasugrilliä.
 
Niin, tossakin sä vaan saat tehdä sitä duunia että saat noi kaikki hoidettua. Premium kamadossa se vaan menee niin että jos sulla on takuuasia, laitat siitä s-postin, kuvan ongelmasta sekä kopion kuitista tms.
Sen jälkeen sun ei tarvi tehdä mitään muuta ku odottaa että se tuodaan sulle.

Tasan tarkkaan jollain Roastmaster @motonet ei mene ihan niin. Kyllä sä joudut ihan ite roudaa sen kulhon sinne motonettiin ja ihmettelee että niinku mä tän 5 vuotta sitte ostin ja nyt tää on paskana. Motonetin ei tarvi takuuna hommaa sihen tasan yhtään mitään.
Edit: jaa verkkokauppa antaa Mustangin kamadolle ihan koko vuoden takuun :D oivoi. Runko Mullite-savea... Toivotaan ettei hajoo parin vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Tasan tarkkaan jollain Roastmaster @motonet ei mene ihan niin. Kyllä sä joudut ihan ite roudaa sen kulhon sinne motonettiin ja ihmettelee että niinku mä tän 5 vuotta sitte ostin ja nyt tää on paskana.
Sen verran mitä näistä on tullut kokemuksia luettua eri palstoilta, niin Roastmasterille 5 vuoden kestoikä on kyllä hyvin optimistinen ennuste :lol:
 
Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.

Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.

Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
a) En ole seurannut mikä on Smokefiren tilanne nykyään, mutta ainakin viime vuonna vielä oli suositus kiertää kaukaa.
b) Traeger Pro 22 on ihan hyvä laite (omistan). Siitä se kalliimpi malli on käytänössä saman kokoinen, mutta sisältää Wifi ohjauksen ja paremman moottorin pellettien syöttöön. En osaa sanoa onko tuosta paremmasta moottorista kovin suurta etua. Se on nopeampi, joten ensitäyttö tapahtuu nopeammin, samoin kannen avaamisen jälkeen sillä saadaan tavoite lämpö nopeammin. Wifi ohjaus olisi ollut ihan kiinnostava. Lämpötilaa pystyy ohjaamaan etänä ja luonnollisesti anturit lähettävät dataa myös puhelimeen. Hintaero näiden kahden mallin välillä on vaan melko kova.
Savuaromin määrä ei sitten ainakaan omassa Tragerissa ole samaa luokkaa mitä saa esim. Weberin pallolla (omistan) tai Kamadolla. Kaasugrilliä tuon viereen ei kyllä kaipaa, vaikka sellainenkin löytyy :vihellys:
Pellettigrillstä pitää sitten imuroida tuhkat pois tasaisin väliajoin. On tuolla Tragerillä pihvejäkin tehty ja kyllä ne parempia on kuin kaasulla tehtynä.
 
^ Traegerin Ironwood tai Timberline sarjoissa onkin sitten supersmoke toiminto jolla tuota savuaromia saadaan enemmän aikaan. Motonetista taitaa saada halvimmalla tuon Ironwood 650 1499€ ja jos ei vielä ole sitä kantis alea käytetty niin 1350€ ois sillon lapussa.
 
Huomautus - jätä nämä mussutuspuheet kirjoittamatta, ei kuulu asialliseen keskusteluun
Mä veikkaan että tiedän noista asioista ihan riittävästi... ehkä jopa enemmänkin kuin sinä.. Nimimerkillä Yrittäjä. Että älä sä mussuta poika..
Ja edelleenkin premium kamadoissa riittää vain ilmoitus ja uutta tuodaan. Ei tarvi muuta.
Mutta onnea Mustangin omistajalle.
 
Olisko jotain oikeeta faktaa noiden mustang-kamadoiden huonommuudesta vs. Bonot ja siitä kalliimmat? Takuuasia tulikin jo käsiteltyä edellä, mutta keraamiosien laatu ja niiden rikkoutumisen vaikutus käyttöön.
 
Olisko jotain oikeeta faktaa noiden mustang-kamadoiden huonommuudesta vs. Bonot ja siitä kalliimmat? Takuuasia tulikin jo käsiteltyä edellä, mutta keraamiosien laatu ja niiden rikkoutumisen vaikutus käyttöön.
No Mustang on tehty mulliitti-savesta, eli perus laatuinen tavara. Halpa ja ei yhtä kestävä mitä kordieriitti, joka on laadukkaammissa kamadoissa käytettävä materiaali. Kärry ja sivupöydät eivät ole yhtä laadukkaat saatikka tukevat mitä kalliimmissa jne.
Edit: näköjään jotain kehitystä tuossa mustangin kärryssä on tapahtunut, mutta se metallin värinen on aivan kamala käyttää.
 
^ Traegerin Ironwood tai Timberline sarjoissa onkin sitten supersmoke toiminto jolla tuota savuaromia saadaan enemmän aikaan. Motonetista taitaa saada halvimmalla tuon Ironwood 650 1499€ ja jos ei vielä ole sitä kantis alea käytetty niin 1350€ ois sillon lapussa.
Eikös tuo Ironwood ole myös isompi, joten saa siinä muutakin kuin tuon supersmoken. Mutta ilmeisesti noihin perusmalleihinkin porukka on tainnut lisäillä savurasioita, lisäsavun toivossa.
 
Traeger PRO D2 575 Grillausala kaksitasoinen - (lxs) 56x48 ja 56x18 cm, 3690 cm2

Ironwood kaksitasoinen - (lxs) 56x48 ja 56x27 cm, 4193 cm2
Eli vain se "ylähylly" on isompi . Ja nää mallit on niitä pienempiä, molemmistahan on ne isommat versiot. Se mikä on suurin ero on siinä että tuo Ironwood on huomattavasti tukevamman oloinen laite kuin tuo PRO.

Timberlinessa on sitten kolme kerrosta mutta mitat vähä erilaisia (lxs) 56x41, 56x34 ja 56x23 cm, 5484 cm2
 
Mä veikkaan että tiedän noista asioista ihan riittävästi... ehkä jopa enemmänkin kuin sinä.. Nimimerkillä Yrittäjä. Että älä sä mussuta poika..
Ja edelleenkin premium kamadoissa riittää vain ilmoitus ja uutta tuodaan. Ei tarvi muuta.
Mutta onnea Mustangin omistajalle.

IH-anaa kattella kun isot miehet pissii netissä ristiin
 
IH-anaa kattella kun isot miehet pissii netissä ristiin
Tieks viel ihanampaa se oli ku hän viel lähesty yksityisviestillä että miten hän tietää takuu&virhevastuuasioista niin paljon enemmän kuin minä. Onneks on blokki..
 
Mustang-kamadossa homehtui puunosat parissa kuukaudessa(huputettuna, ei enää sen jälkeen...). Kyssäri+kuvat grillikauppaan. Uudet osat postissa kotiin tuotuna parin päivän päästä. Loistopalvelu. Kiitos Grillikauppa.com! :thumbsup:
 
Nyt se Napoleon tönöttää tossa pihalla, jos huomenna vetäisi Puuha-pete varusteet päälle ja kasaisi sen valmiiksi.

Nyt on Puuha Peteilty ja Napsu on saatu jaloilleen. Aina yhtä vaikeeta tulkita asennuskuvia, että mikä osa tulee mitenkin päin ja mihin reikään ruuvi tulee. Oli hieman tuskaisia hetkiä kun seurasin ohjeita ja en löytänyt yhtä osaa sitten millään, manasin jo Napsun alimpaan helvettiin, kunnes tajusin, että se osa jota olin etsinyt kissojen ja koirien kanssa , ei kuulunutkan siihen malliin mikä minulla oli :)

Pieni puutekin löytyi. Oven toinen magneettilukituksen magneetti puuttui. Pysyyhän se yhdelläkin kiinni, mutta hiemna heppoisesti. Pitää huomenna kilautta liikkeeseen ja pyytää puuttuva osa.

Muuten Napsu vaikutti tukevalta peliltä ja olihan se vanhan Grillin vieressä aika takankka ilmeistys. Nyt kun pääsi vertaileen rinnakain halpaa ja hyvää, niin onhan niissä hemmetin iso ero, vähän kaikessa.

Musta tuntuu että minä ja Napsu tullaan hyvin juttuun jatkossa !
 
Törmäsin tämmöiseen tänään. JOS nyt olisin hakemassa kamadoa, ostaisin varmaan tämän Cello n. Siinä varustetaso kohillaan, kaikki mukana mitä tarvitsee. Ja löytyisi heti hyllystä. Jos joku ei kestä odottaa....
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ebu
Törmäsin tämmöiseen tänään. Jos nyt olisin hakemassa kamadoa, ostaisin varmaan tämän Cello n.

Tuo taitaa olla tulossa myös tänne. Ennestään löytyy Cellon 15", mutta omaan käyttöön se on vaan turhan pieni. Viime vuonna kaikki isommat kamadon oli pitkälti loppu, niin 15" mentiin.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kävin katsomassa Cellon 21” ja 23” Kamadoa K-Raudassa. isompi vaikutti todella varteenoteetavalta, koska piti sisällään kaksikerrosritilän, lämmönjakolevyt, säänkestävöt kahvat ja sivupöydät, suojahupun, tuhkakauhan.
Ainut heikkous näytti olleen tosi pienet pyörät tuon painoisille grilleille.
Pikkasen huolestutti 23” mallin kannen iskunvaimennin jousi, oliko kyse vaan paskasta asennuksesta vai ominaisuudesta, sillä känsi jäi liikaa kantamaan jouselle ja lasikuitutiivisteet vain juuri ja kuuri tavoittivat toisensa.
Onko kellään omistajalla tästä kokemuksia, saako tämän säädettyä kiinnitysruuveilla.
 
Harraste-grilliä Kaasugrilli Weber Spirit II E-310 GBS musta ?
Mitä suosittelisitte? Harrastaja
Jos kaasugrilliä on ostamassa niin ei Weberillä voi pahasti mennä metsään.

Itse hankin tuosta pienemmän Weber Spirit II S-210:n kun sain viime keväänä 399€ hintaan. Juuri sellainen kaasugrilli kun halusin, en parempaa "ulkokeittiötä" olisi voinut toivoa. Sopivan kokoinen, yllättävän syvä grillausala joten 2 polttimon grilliksi tilava. Pitää lämmön hyvin sisällä ja laadukas. Talven seisoi tuossa pihalla pressun alla ja nyt keväällä pieni rasvapoltto valurautaritilöille niin on kuin uusi.

On mulla Weberin Go Anywhere hiiligrillikin jos haluaa fiilistellä hiilimakkarat tai ottaa retkelle mukaan. Itse pidän kaasun helppoudesta ja tähän elämänvaiheeseen kun ruoanlaitto on nopeaa ja hektistä niin on nyt täydelliset vehkeet.
 
Kävin katsomassa Cellon 21” ja 23” Kamadoa K-Raudassa. isompi vaikutti todella varteenoteetavalta, koska piti sisällään kaksikerrosritilän, lämmönjakolevyt, säänkestävöt kahvat ja sivupöydät, suojahupun, tuhkakauhan.
Ainut heikkous näytti olleen tosi pienet pyörät tuon painoisille grilleille.
Pikkasen huolestutti 23” mallin kannen iskunvaimennin jousi, oliko kyse vaan paskasta asennuksesta vai ominaisuudesta, sillä känsi jäi liikaa kantamaan jouselle ja lasikuitutiivisteet vain juuri ja kuuri tavoittivat toisensa.
Onko kellään omistajalla tästä kokemuksia, saako tämän säädettyä kiinnitysruuveilla.

Äsken kävin Skanssin K-raudassa tutustumassa malliin, enkä huomannut mainitsemaasi ongelmaa. Jousitus toimi ok ja kansi meni tasaisesti kiinni joka puolella palloa. Olisiko asennuksen yhteydessä mokailtu jotenkin?

En tosin huomannut ottaa kuvaa, kun kansi oli kiinni...
20210426_190201.jpg
 
Jos olet harrastaja niin silloin varmasti tiedät ettei kaasugrilliä tarvita mihinkään. Ennemmin ostat pellettigrillin jos sen pitää olla helppoa sekä nopeaa.

tai weber performer deluxe, hiiligrilli kaasusytytyksellä. Aikasemmin oli master touch, eikä kyllä ole ikävä piippusytytintä ja sytytyspaloja.
 
Haussa parvekkeelle mahdollisimman monikäyttöinen grilli, millä onnistuu myös pizzojen paistaminen paistinkiven päällä yli 400 asteen lämpötilassa. Olisiko järkivalinta kamado vai jokin muu?
 
Haussa parvekkeelle mahdollisimman monikäyttöinen grilli, millä onnistuu myös pizzojen paistaminen paistinkiven päällä yli 400 asteen lämpötilassa. Olisiko järkivalinta kamado vai jokin muu?
Parvekkeelle ei saa laittaa hiiligrilliä. Joko sähkö- tai kaasugrilli on vaihtoehto parvekkeelle. Muutto on myös yksi vaihtoehto :D
 
Parvekkeelle ei saa laittaa hiiligrilliä. Joko sähkö- tai kaasugrilli on vaihtoehto parvekkeelle. Muutto on myös yksi vaihtoehto :D
Hyvä pointti. Ooni pizza-uunia saa ainakin kaasulla. Ei vaan huvittais hommata jokasta ruokaa varten omaa pömpeliä.
 
Avotuli ja hiiligrilli on eriasia, ne ei ole verrattavissa samaan. Silti hiiligrillillä saatikka kamadolla 400+ lämmöillä parvekkeella grillaaminen on täysin idioottimaista touhua. Tosta kun googletat tuota hiiligrilliä parvekkeella niin jokaisessa kyllä lukee että kielletty, kuten avotuli ja kertakäyttöiset.

Kunnon kaasugrillillä saa tehtyy hyvin safkaa, myös pizzaa ja lämmöt saa sinne 300+. Kannattaa miettii minne sä sit tyhjennät sen hiiligrillin, puhdistat sen jne. Veikkaanpa että viranomaiset on hyvin äkkii ovella jos hiiligrilliä pistät parvekkeelle.
 
En silti lähtisi parvekkeella grillaamaan muulla kuin sähkö- tai kaasugrillillä.

Naapureiden on sitten mukava haistella sytytysnesteen ja savun hajua + kipinät voivat sytyttää naapurin parvekkeelta materiaalia, vaikka oma parveke olisi turvassa ja huomioitu paloturvalliseksi.

Grilli-innostus iski nyt suomalaisiin: katso suosituimpien mallien kärki ja parvekegrillauksen pelisäännöt
Saako parvekkeella grillata?

Grillaaminen kerrostalojen parvekkeilla herättää keskustelua ja jopa erimielisyyttä joka kesä. Laki ei estä parvekegrillaamista, mutta taloyhtiön järjestyssäännöissä se voidaan kieltää. Suorassa kiellossa on kuitenkin usein ongelmana sen valvominen, sekä se, minkälaisia seurauksia kiellon rikkomisella voi olla.

Kiinteistöliitto on koonnut sivustolleen kattavat ohjeet parvekegrillaukseen liittyen. Liitto korostaa, että parvekegrillaamisen suoran kieltämisen sijaan tulisi kiinnittää huomiota siihen, ettei paloturvallisuus vaarannu eikä ruuanlaitosta aiheudu selkeää haittaa tai häiriötä muille asukkaille tai ympäristölle. Jos grillaaminen on kuitenkin kielletty taloyhtiön järjestyssäännöissä, kieltoa on syytä noudattaa.

Tärkein parvekegrillaamiseen liittyvä seikka on paloturvallisuus. Parvekkeilla on usein palavaa materiaalia, ja parvekkeen muoto tai lasitus saattaa aiheuttaa sen, ettei parvekkeella ole tarvittavaa ilmanvaihtoa grillaukseen. Tämän vuoksi taloyhtiön grillauskielto voi joskus olla hyvin perusteltu.

Jos grillaa parvekkeellaan, tärkeintä on muistaa seuraavat kohdat:
  • Käytä parvekkeella vain sähkö- tai kaasugrilliä, ei hiiligrilliä.
  • Älä jätä kuumaa grilliä valvomatta.
  • Noudata turvallisuusetäisyyksiä ja muista, että erityisesti puiset materiaalit ovat tulenarkoja.
  • Pidä sammutusvälineistöä, kuten sammutuspeitettä, käden ulottuvilla.
Lähde: Kiinteistoliitto.fi
 
Avotuli ja hiiligrilli on eriasia, ne ei ole verrattavissa samaan. Silti hiiligrillillä saatikka kamadolla 400+ lämmöillä parvekkeella grillaaminen on täysin idioottimaista touhua. Tosta kun googletat tuota hiiligrilliä parvekkeella niin jokaisessa kyllä lukee että kielletty, kuten avotuli ja kertakäyttöiset.

Kunnon kaasugrillillä saa tehtyy hyvin safkaa, myös pizzaa ja lämmöt saa sinne 300+. Kannattaa miettii minne sä sit tyhjennät sen hiiligrillin, puhdistat sen jne. Veikkaanpa että viranomaiset on hyvin äkkii ovella jos hiiligrilliä pistät parvekkeelle.
Taloyhtiö saa kieltää ihan mitä haluaa, mutta laki ei parvekegrillaamista kiellä joten antaa grillata vaan. Ainoastaan pelastuslaitos voi kieltää tietynlaisen grillin käytön esmes paloturvallisuuten vedoten.

Mutta joo, siinä olen samaa mieltä että en lähtis parvekkeella tekemään mitään mikä vaatii +400c lämmöt vaikka laitos olis mikä.
 
Porukka puhuu kahdesta täysin eri asiasta täällä ja perustelee ristiin. Väitetään että laki kieltää jotain koska se on jossain lainvastaisessa yhtiöjärjestyksessä ehkä kielletty tai koska se ei ole naapuriystävällistä. Ihan turha väittää hiiligrillaamista parvekkeella kielletyksi koska se ei sitä ole. Se voi olla vittumaista naapurille mutta sillä ei ole mitään tekemistä kieltojen tai lakien kanssa. Ei puhuttais aidasta ja aidanseipäistä yhtä aikaa ja vielä niitä sekoittaen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 984
Viestejä
4 876 971
Jäsenet
78 739
Uusin jäsen
FENRIR666

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom