- Liittynyt
- 23.02.2017
- Viestejä
- 992
Kiitosta, mietin että pakkohan se on jonkun vekottimen päällä olla. Eli hankituttaa se renkaan myös samalla, pitänee vakavasti harkita hankintaa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jos ei muuten löydy, niin voihan sitä aina suoraan valmistajalta kysyä.En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.
Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
Jos tarvitset grilliisi varaosia, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme +358 931 579 169 – autamme sinua löytämään juuri oikeat osat. Otathan valmiiksi esille grillin sarjanumeron, niin löydämme varmasti juuri sinun grilliisi sopivan osan.
Tuo taitaa olla vähän tyyppivikana. Itse tein alla olevan jousitempun ja sen jälkeen löysyttelin alaosan mutterit, tasasin kuvun painamalla tiiviiksi ja kiristelin. Nyt on niin tiivis, että saa lämmöt pidettyä todella tarkasti ja briketit sammuteltua räppänöiden avulla. Sormia kannattaa vähän varoa, mutta muuten helppo, nopea ja peruutettavissa.Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..
Lataa täyteen vaan ja säätelet sitten vaan peltiä ja ylähattua pienemmälle.Ei se lähde lapasesta. Ja kun grillattu niin suljet kaikki. Seuraavan kerran jatkat taas mihin jäit. Rohkeesti vaan! Itsellä samanlainen. Ja tiedoksi, se paikallinen mittari valehtelee sen 20-50 astetta....suosittelen digimittarin ostoa kun taitoa karttuu...Ekat grillailut Mustang kamadolla ja yksi mihin kannattaa ensikertalaisen kiinnittää huomiota on hiilien ja sytykkeiden määrään, huom. ei liikaa tai liian vähän
Ja ekalla kerralla ei kannata niitä parhaita leikkuita tai muuta vähän enempi taitoa vaativaa lähteä kokemattoman tekemään.
Aloittelin itse vähän liiankin varovaisesti hiilien määrällä niin meinasi lämmöt jäädä 150-200 väliin. Toki aattelinkin jo ennalta et täytyy tutustua ja totuttautua lämmönsäätöihin tms. niin aloittelin helpolla ruualla jonka raa'aksi jääminen vaatii jo yritystä, ja joutu kyllä hiiliä lisäämään et sai lämpöä ylemmäs.
Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..
Aloittelin ohjeitten suuntaisesti niin sai vähän suuntimia miten toi käyttäytyy. Ja huomenna jatkellaan niin kyllä tulee ehdottomasti enempi hiiliä kyllä pesään, onneks en alotellut pizzan teolla
Joo vähän aattelinkin et tohon mittariin ei passaa täysin luottaa, meinasin jahka alan slowcook tekemään niin viimeistään siinä vaiheessa digimittarin kävis hakemassa. Ja samaan syssyyn aattelin jos hyväksi osoittautuu niin ostaa vielä:
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Sais kuuman ja viileemmän puolen, sen mitä katsonut revikoita youtubesta niin vaikuttaa kyllä melko passelilta ja tais olla Kamado Joe:ssa vakiona.
Uus kamado kyl kärsinyt tässä konttipulasta ja varmaan suezista sun muusta. Alkaa kyllä niin kyrsimään, piti tulla huhtikuun lopulla, sitten toukokuun alussa ja nyt ennuste näyttää kesäkuun alulle suomeen saapumista. Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.
Täytyy vaan elvyttää grillauksen himoa tolla savupöntöllä ja vanhoilla romuilla leikkimällä.
Mikä tulossa ja mistä tilasit?
Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.
Tuskinpa sillä makueroja saa millä kamadolla se tehdään. Tarkoitettiin varmasti laatueroja ja kestävyyttä ns. pitkässä juoksussa. On kivempaa ostaa kamado jossa on "ikuinen takuu" vs 2 vuotta ja sen jälkeen kaivat lompakkoa esille.Ei pitäisi tarttua trolliin mutta kyllä on mustangilla tullut hyvää brisua, ribsejä ja pulled porkia viime viikkoina <3 Ja tällä viikolla laitetaan pastrami savuun!
Tuote ei ole tuttu, muta jos oikein ymmärsin niin kyseessä lienee tämä setti:En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.
Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
Ekat grillailut Mustang kamadolla ja yksi mihin kannattaa ensikertalaisen kiinnittää huomiota on hiilien ja sytykkeiden määrään, huom. ei liikaa tai liian vähän
Ja ekalla kerralla ei kannata niitä parhaita leikkuita tai muuta vähän enempi taitoa vaativaa lähteä kokemattoman tekemään.
Aloittelin itse vähän liiankin varovaisesti hiilien määrällä niin meinasi lämmöt jäädä 150-200 väliin. Toki aattelinkin jo ennalta et täytyy tutustua ja totuttautua lämmönsäätöihin tms. niin aloittelin helpolla ruualla jonka raa'aksi jääminen vaatii jo yritystä, ja joutu kyllä hiiliä lisäämään et sai lämpöä ylemmäs.
Jos budjetti on noin 300€, osta Weberiltä 57XX-malli, jos budjetti yli 600€ osta Bono, jos budjetti yli 1300 osta KJ tai Green Egg.Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:
- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.
Nyt haussa seuraavilla spekseillä:
- Helposti puhdistettava
- Savustus/slow cook mahdollisuus plussaa, mutta 80 % grillauksesta nopeasti kypsyvää (kana, kasvis, vähärasvainen liha)
Olin jo päättänyt hankkia jonkun 200 - 300 € "kiinanihmekaasugrillin", mutta jäin nyt miettimään josko palaisi taas Weberiin mutta nyt parempaan hiiligrillimalliin.
Onko niin, että tämä 5770 / 5775 olisi se järkevin? Melkein se ja sama maksaa +300 € jos 279 € versiossa ei ole tuota hyvää lämmönsäätöominaisuutta. Eniten kiehtoo vaihtoehto, että voisi aamusta laittaa jonkun kimpaleen muhimaan, mutta saisi myös lämmöt nopeasti ylös halutessaan.
Kommentteja / ehdotuksia? Mökillä tykkään kyllä kunnolla haista savulle ja sotata käsiä, mutta tämä grilli tulisi omakotitaloon taajamaan ja mitään kovin suurta pesu/savuoperaatiota en haluisi järjestää. Onko tämän weber lämmöntasauslevyn / hiiligrillin perus puhtaanapito mielestänne miten vaivatonta?
Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:
- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.
Neuvona toki hyvä mutta kysyjän budjettiin tuo ei osu ja mielestäni halvimpien kamadojen, joita kannattaa harkita (Bonot), saatavuus on aina tähän aikaan vuodesta tosi huonoa. Sama homma oli viime vuonna, kun harkitsin ostoa ja olin jonotuslistallakin. Edelleen Kamado on jossain vaiheessa menossa hankintaan mutta olen jättänyt kiireen siitä tyystin pois. Weber Master Touchilla pärjää oikeasti tosi pitkälle tässä harrastuksessa ja sopii kysyjän budjettiin. Siksi annan suosituksen sille.^ Osta kamado.
Itse tilasin Kuninkojan K-Raudasta vanhaan 57cm Weberiin tuhkasäiliön ja brikettiritilän. Olisi ollut myös kaikkea muuta mahdollista varaosaa tarjolla. Se varaosalista on kyllä kuin joku valtionsalaisuus, että sieltä voit osat valkata, mutta mukaasi et saa. Lisäksi tuli kohtuu suolaiset vajaan parin kympin toimitusmaksut päälle, vaikka piti varaosat vielä myymälästä hakea.Tuote ei ole tuttu, muta jos oikein ymmärsin niin kyseessä lienee tämä setti:
Weber suomen kautta kyllä saa noita osia, mutta mitään katalogia ei oikein tunnu löytyvän.Suchergebnisse - Grillcenter-Graz
www.grillcenter-graz.at
Soittelin joskus tuonne, kun pohjassa oleva propelli oli hieman vääntynyt, että saako noita tilattua jos en saa tuota oiottua. Sain kuitenkin väännettyä omani kuntoon, niin ei tarvinnut ostaa uutta.
Itselleni on henkilökohtaisesti aivan se ja sama missä ne valmistetaan. Ei meinaa minulle yhtään mitään vaikka tulisivat samasta tehtaasta joka ainoa. Se mikä itselleni nuo erottaa toisistaan on takuun laajuus ja muutenkin se mitä saan vastineeksi rahoilleni. Näissä seikoissa on eroja.Leppäpuuhiilet käytössä, tänään laitoin reilusti hiiltä pesään ja komeesti nous haluttuihin lämpötiloihin. Päivä pari muuta ruokaa, ensi kerralla pizzaa.
Sen mitä itse tutkailin valmistusmaita kun olin kamadoa ostamassa, niin pääosin Kiinassa valmistetaan valtaosa (ml. Kamado Joe). Taitaa olla jopa samalla tehtaalla. BGE valmistetaan Meksikossa. Ja taitaa kyllä tuo Bonokin olla Kiinassa tehty. Sen mitä Bonon Limited mallia katselin niin pieniä eroja on tuohon Mustang kamadoon, jopa tuo mukana tuleva tuhkaliippa on samanlainen
Ja Weberi on kyllä kanssa kelpo ostos.
En tiedä mitä olet Mustangista maksanut mutta oletan, että jos ostat siihen samat varusteet mitä esim. Bonoon tulee vakiona, hinta on jokseenkin sama molemmissa. Mustangissa ehkä jopa korkeampi. Bono vaan tarjoaa paremman "takuun" samalla hinnalla.Näin valveutuneena kuluttajana ja kuluttajasuojalakiin perehtyneenä en oo mieltänyt takuulle niin merkittävää painoarvoa. Harvassa tuotteessa tuo "takuu" kumminkaan ei ole sen odotetun käyttöiän mukainen, ja jos tuotteet ovat melko varmasti samasta tehtaasta tulleita ja käytännössä samoja pienin eroin niin en itse lähde makselemaan preemiota.
Toki se miten itse näet ja koet on oma asiasi
@Kenopappi Mistä on toimitus?
Niin, premiumeissa takuuasiat menee siten että laitat kuvan sähköpostilla paikkaan x ja sieltä toimitetaan sulle takuuna uusi osa. Muissa sitten saatkin ihmetellä että mitä nyt tehdään.Näin valveutuneena kuluttajana ja kuluttajasuojalakiin perehtyneenä en oo mieltänyt takuulle niin merkittävää painoarvoa. Harvassa tuotteessa tuo "takuu" kumminkaan ei ole sen odotetun käyttöiän mukainen, ja jos tuotteet ovat melko varmasti samasta tehtaasta tulleita ja käytännössä samoja pienin eroin niin en itse lähde makselemaan preemiota.
Toki se miten itse näet ja koet on oma asiasi
Traeger on varmasti näistä se parempi vs Weber. Loistava ja helppo appi joka auttaa alkuun, kunnes tiedät mitä jo teet. Onnistuu grillaus yms. jne. Eli jos oot ostamassa/harkinnassa pellettigrilli, niin Traeger on se joka on varmasti laadukas laite. Pellettigrillit on käytännössä poistanut järjen hankkia kaasugrilliä.Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.
Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.
Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
Sen verran mitä näistä on tullut kokemuksia luettua eri palstoilta, niin Roastmasterille 5 vuoden kestoikä on kyllä hyvin optimistinen ennusteTasan tarkkaan jollain Roastmaster @motonet ei mene ihan niin. Kyllä sä joudut ihan ite roudaa sen kulhon sinne motonettiin ja ihmettelee että niinku mä tän 5 vuotta sitte ostin ja nyt tää on paskana.
a) En ole seurannut mikä on Smokefiren tilanne nykyään, mutta ainakin viime vuonna vielä oli suositus kiertää kaukaa.Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.
Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.
Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
TämäSen verran mitä näistä on tullut kokemuksia luettua eri palstoilta, niin Roastmasterille 5 vuoden kestoikä on kyllä hyvin optimistinen ennuste
No Mustang on tehty mulliitti-savesta, eli perus laatuinen tavara. Halpa ja ei yhtä kestävä mitä kordieriitti, joka on laadukkaammissa kamadoissa käytettävä materiaali. Kärry ja sivupöydät eivät ole yhtä laadukkaat saatikka tukevat mitä kalliimmissa jne.Olisko jotain oikeeta faktaa noiden mustang-kamadoiden huonommuudesta vs. Bonot ja siitä kalliimmat? Takuuasia tulikin jo käsiteltyä edellä, mutta keraamiosien laatu ja niiden rikkoutumisen vaikutus käyttöön.
Eikös tuo Ironwood ole myös isompi, joten saa siinä muutakin kuin tuon supersmoken. Mutta ilmeisesti noihin perusmalleihinkin porukka on tainnut lisäillä savurasioita, lisäsavun toivossa.^ Traegerin Ironwood tai Timberline sarjoissa onkin sitten supersmoke toiminto jolla tuota savuaromia saadaan enemmän aikaan. Motonetista taitaa saada halvimmalla tuon Ironwood 650 1499€ ja jos ei vielä ole sitä kantis alea käytetty niin 1350€ ois sillon lapussa.
Mä veikkaan että tiedän noista asioista ihan riittävästi... ehkä jopa enemmänkin kuin sinä.. Nimimerkillä Yrittäjä. Että älä sä mussuta poika..
Ja edelleenkin premium kamadoissa riittää vain ilmoitus ja uutta tuodaan. Ei tarvi muuta.
Mutta onnea Mustangin omistajalle.
Tieks viel ihanampaa se oli ku hän viel lähesty yksityisviestillä että miten hän tietää takuu&virhevastuuasioista niin paljon enemmän kuin minä. Onneks on blokki..IH-anaa kattella kun isot miehet pissii netissä ristiin
Nyt se Napoleon tönöttää tossa pihalla, jos huomenna vetäisi Puuha-pete varusteet päälle ja kasaisi sen valmiiksi.
Törmäsin tämmöiseen tänään. Jos nyt olisin hakemassa kamadoa, ostaisin varmaan tämän Cello n.