Grillit & grillaus

En tiedä mitä nuo erikseen maksaa, mutta vahva suositus täältä tuolle systeemille. Parasta kalaa tähän asti saanut tuolla systeemillä. Pätee varmasti moneen muuhunkin, mutta itse olen vielä noviisi tässä lajissa.
 
En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.

Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
 
En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.

Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
Jos ei muuten löydy, niin voihan sitä aina suoraan valmistajalta kysyä.


Jos tarvitset grilliisi varaosia, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme +358 931 579 169 – autamme sinua löytämään juuri oikeat osat. Otathan valmiiksi esille grillin sarjanumeron, niin löydämme varmasti juuri sinun grilliisi sopivan osan.
 
Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..
 
Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..
Tuo taitaa olla vähän tyyppivikana. Itse tein alla olevan jousitempun ja sen jälkeen löysyttelin alaosan mutterit, tasasin kuvun painamalla tiiviiksi ja kiristelin. Nyt on niin tiivis, että saa lämmöt pidettyä todella tarkasti ja briketit sammuteltua räppänöiden avulla. Sormia kannattaa vähän varoa, mutta muuten helppo, nopea ja peruutettavissa.
 
Viimeksi muokattu:
Ekat grillailut Mustang kamadolla ja yksi mihin kannattaa ensikertalaisen kiinnittää huomiota on hiilien ja sytykkeiden määrään, huom. ei liikaa tai liian vähän ;)

Ja ekalla kerralla ei kannata niitä parhaita leikkuita tai muuta vähän enempi taitoa vaativaa lähteä kokemattoman tekemään.

Aloittelin itse vähän liiankin varovaisesti hiilien määrällä niin meinasi lämmöt jäädä 150-200 väliin. Toki aattelinkin jo ennalta et täytyy tutustua ja totuttautua lämmönsäätöihin tms. niin aloittelin helpolla ruualla jonka raa'aksi jääminen vaatii jo yritystä, ja joutu kyllä hiiliä lisäämään et sai lämpöä ylemmäs.
Lataa täyteen vaan ja säätelet sitten vaan peltiä ja ylähattua pienemmälle.Ei se lähde lapasesta. Ja kun grillattu niin suljet kaikki. Seuraavan kerran jatkat taas mihin jäit. Rohkeesti vaan! :thumbsup: Itsellä samanlainen. Ja tiedoksi, se paikallinen mittari valehtelee sen 20-50 astetta....suosittelen digimittarin ostoa kun taitoa karttuu...:)
 
Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..

Itseäni lainaten

Tarkkana sai olla saranassa ja sen vastakappaleessa, että sai just suoraan, väärässä järjestyksessä kiristäminen ja ylikiristäminenkin vääntää kantta. Lisäksi kansi oli ihan pikkusen soikea, yks napakka puristus sylissä karhuotteella niin helposti oikeni ja alkoi sopia napakasti ilman hölskymisiä. Menee kansi siis napakasti laakista kiinni ilman Youtube-videon jousikääntöäkin kun vaan tarkasti pohtii ton saranan kiristelyn jne. Ei keiku eikä heilu yhtään.

Eli kiristä mutterit ristiin ja tasaisesti, juuri ku ottaa kiinni, niin käytä kansi tarkoin paikallaan ja sen jälkeen kiristä kaikkia tasaisesti pikku hiljaa (jos vedät peräkkäin jokaisen löysältä kireelle niin wituiks mänee). On nyt vuoden pysynyt suorana. Ja tiiviinä.
 
Aloittelin ohjeitten suuntaisesti niin sai vähän suuntimia miten toi käyttäytyy. Ja huomenna jatkellaan niin kyllä tulee ehdottomasti enempi hiiliä kyllä pesään, onneks en alotellut pizzan teolla :D

Joo vähän aattelinkin et tohon mittariin ei passaa täysin luottaa, meinasin jahka alan slowcook tekemään niin viimeistään siinä vaiheessa digimittarin kävis hakemassa. Ja samaan syssyyn aattelin jos hyväksi osoittautuu niin ostaa vielä:

Sais kuuman ja viileemmän puolen, sen mitä katsonut revikoita youtubesta niin vaikuttaa kyllä melko passelilta ja tais olla Kamado Joe:ssa vakiona.

Teline Tuosta sama värkki puoleen hintaan. Toimii.
 
Uus kamado kyl kärsinyt tässä konttipulasta ja varmaan suezista sun muusta. Alkaa kyllä niin kyrsimään, piti tulla huhtikuun lopulla, sitten toukokuun alussa ja nyt ennuste näyttää kesäkuun alulle suomeen saapumista. Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.

Täytyy vaan elvyttää grillauksen himoa tolla savupöntöllä ja vanhoilla romuilla leikkimällä.
 
Uus kamado kyl kärsinyt tässä konttipulasta ja varmaan suezista sun muusta. Alkaa kyllä niin kyrsimään, piti tulla huhtikuun lopulla, sitten toukokuun alussa ja nyt ennuste näyttää kesäkuun alulle suomeen saapumista. Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.

Täytyy vaan elvyttää grillauksen himoa tolla savupöntöllä ja vanhoilla romuilla leikkimällä.

Mikä tulossa ja mistä tilasit?
 
Mikä tulossa ja mistä tilasit?

Bono Limited ja bbq import group oy

Hassuahan tässä oli, että alunperin grillimarket.ee piti tää toimittaa, siellä kun tämä iso bono oli ns hyllyssä. Noh, täältä vakuuteltiin ja mainostusta et saapuu seuraavat melko nopealla aikataululla huhtikuun lopulla, nyt sitten tilanne se että venyy ainakin kesäkuulle ja myöskään grillimarket.ee ei tuotetta saa.

Toki ns maahantuojista riippumatonta asiaa, en epäile ettei he haluaisi kamaa myydä juuri tähän vuodenaikaa.
 
Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.

Ei pitäisi tarttua trolliin mutta kyllä on mustangilla tullut hyvää brisua, ribsejä ja pulled porkia viime viikkoina <3 Ja tällä viikolla laitetaan pastrami savuun!
 
Ei pitäisi tarttua trolliin mutta kyllä on mustangilla tullut hyvää brisua, ribsejä ja pulled porkia viime viikkoina <3 Ja tällä viikolla laitetaan pastrami savuun!
Tuskinpa sillä makueroja saa millä kamadolla se tehdään. Tarkoitettiin varmasti laatueroja ja kestävyyttä ns. pitkässä juoksussa. On kivempaa ostaa kamado jossa on "ikuinen takuu" vs 2 vuotta ja sen jälkeen kaivat lompakkoa esille.
 
Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:

- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.

Nyt haussa seuraavilla spekseillä:

- Helposti puhdistettava
- Savustus/slow cook mahdollisuus plussaa, mutta 80 % grillauksesta nopeasti kypsyvää (kana, kasvis, vähärasvainen liha)

Olin jo päättänyt hankkia jonkun 200 - 300 € "kiinanihmekaasugrillin", mutta jäin nyt miettimään josko palaisi taas Weberiin mutta nyt parempaan hiiligrillimalliin.

Onko niin, että tämä 5770 / 5775 olisi se järkevin? Melkein se ja sama maksaa +300 € jos 279 € versiossa ei ole tuota hyvää lämmönsäätöominaisuutta. Eniten kiehtoo vaihtoehto, että voisi aamusta laittaa jonkun kimpaleen muhimaan, mutta saisi myös lämmöt nopeasti ylös halutessaan.

Kommentteja / ehdotuksia? Mökillä tykkään kyllä kunnolla haista savulle ja sotata käsiä, mutta tämä grilli tulisi omakotitaloon taajamaan ja mitään kovin suurta pesu/savuoperaatiota en haluisi järjestää. Onko tämän weber lämmöntasauslevyn / hiiligrillin perus puhtaanapito mielestänne miten vaivatonta?
 
En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.

Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
Tuote ei ole tuttu, muta jos oikein ymmärsin niin kyseessä lienee tämä setti:
Weber suomen kautta kyllä saa noita osia, mutta mitään katalogia ei oikein tunnu löytyvän.
Soittelin joskus tuonne, kun pohjassa oleva propelli oli hieman vääntynyt, että saako noita tilattua jos en saa tuota oiottua. Sain kuitenkin väännettyä omani kuntoon, niin ei tarvinnut ostaa uutta.
 
Ekat grillailut Mustang kamadolla ja yksi mihin kannattaa ensikertalaisen kiinnittää huomiota on hiilien ja sytykkeiden määrään, huom. ei liikaa tai liian vähän ;)

Ja ekalla kerralla ei kannata niitä parhaita leikkuita tai muuta vähän enempi taitoa vaativaa lähteä kokemattoman tekemään.

Aloittelin itse vähän liiankin varovaisesti hiilien määrällä niin meinasi lämmöt jäädä 150-200 väliin. Toki aattelinkin jo ennalta et täytyy tutustua ja totuttautua lämmönsäätöihin tms. niin aloittelin helpolla ruualla jonka raa'aksi jääminen vaatii jo yritystä, ja joutu kyllä hiiliä lisäämään et sai lämpöä ylemmäs.

Itsellä tuulee laitettua hiiliä palopesän ja korokerenkaan rajaan asti. Jos lämmpöjä ei meinaa saada nousemaan niin syynä voi olla liian pieni hiili tai pussin pohjalta kaadettu hiilimurska. Silloin ilma ei virtaa riittävästi, että lämpöä syntyisi. Lämmön hallinnan kannalta karkeempi hiili on hyvä ja lämmön saa säädettyä ilman kierrolla sopivaksi. Sytyttää kannattaa aina muutamasta kohtaa.

Yks asia mikä kannattaa kanssa muistaa. Kovilla hiilillä (esim. marabu) lämmön tuotto alkaa huomattavasti myöhemmin verrattuna esim, leppähiileen, mutta lämmön tuotto on kovempi. Kärsivällisyy kannattaa niin saa säädettyä lämmön paremmin. Kamadoilla lämmön alas saanti on aina hieman ongelmallista.
 
Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:

- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.

Nyt haussa seuraavilla spekseillä:

- Helposti puhdistettava
- Savustus/slow cook mahdollisuus plussaa, mutta 80 % grillauksesta nopeasti kypsyvää (kana, kasvis, vähärasvainen liha)

Olin jo päättänyt hankkia jonkun 200 - 300 € "kiinanihmekaasugrillin", mutta jäin nyt miettimään josko palaisi taas Weberiin mutta nyt parempaan hiiligrillimalliin.

Onko niin, että tämä 5770 / 5775 olisi se järkevin? Melkein se ja sama maksaa +300 € jos 279 € versiossa ei ole tuota hyvää lämmönsäätöominaisuutta. Eniten kiehtoo vaihtoehto, että voisi aamusta laittaa jonkun kimpaleen muhimaan, mutta saisi myös lämmöt nopeasti ylös halutessaan.

Kommentteja / ehdotuksia? Mökillä tykkään kyllä kunnolla haista savulle ja sotata käsiä, mutta tämä grilli tulisi omakotitaloon taajamaan ja mitään kovin suurta pesu/savuoperaatiota en haluisi järjestää. Onko tämän weber lämmöntasauslevyn / hiiligrillin perus puhtaanapito mielestänne miten vaivatonta?
Jos budjetti on noin 300€, osta Weberiltä 57XX-malli, jos budjetti yli 600€ osta Bono, jos budjetti yli 1300 osta KJ tai Green Egg.
 
Kylläpä menee grillin hankinta vaikeaksi. Kommentteja kokeneemmilta toivotaan:

- Aikanaan tykkäsin grillata perus Weberin "halppis" hiiligrillillä, mutta tuhkaluukun tyhjäys oli raivostuttavaa kun oli vain se laakea pelti alla.
- Tämän jälkeen ostanut aina halppis kaasugrillejä, mutta alkanut menemään maku kun polttimet eivät kestä nimeksikään.

Kyllästyin kanssa siihen, että halvat grillit menevät todella nopeasti käyttökevottomiksi, ja ennen sitä on jo muutakin ongelmaa.
Äsken löin kaupat kiinni Napolen Rogue R425 PK-stä. Illalla pitää kiirehtiä hakemaan se kotiin, joten vapuksi on välineistö nyt kunnossa.

Varmaan myöhemmin hommaan tuohon sen hiili/savustus kaukalon, kun se ei pahan hintainen ole. Jos sillä sitten saisi vähän hiiligrillin tuntumaa tarvittaessa. Kaasulla kyllä 90 % tarpeistä tyydyttyy. Ja Parila nyt ainankin tarvitaan......

Toivotaan että Napoleon kestää seistä pihassa pidempään kuin Kiinan ihmeet.
 
Neuvona toki hyvä mutta kysyjän budjettiin tuo ei osu ja mielestäni halvimpien kamadojen, joita kannattaa harkita (Bonot), saatavuus on aina tähän aikaan vuodesta tosi huonoa. Sama homma oli viime vuonna, kun harkitsin ostoa ja olin jonotuslistallakin. Edelleen Kamado on jossain vaiheessa menossa hankintaan mutta olen jättänyt kiireen siitä tyystin pois. Weber Master Touchilla pärjää oikeasti tosi pitkälle tässä harrastuksessa ja sopii kysyjän budjettiin. Siksi annan suosituksen sille.
 
Tuote ei ole tuttu, muta jos oikein ymmärsin niin kyseessä lienee tämä setti:
Weber suomen kautta kyllä saa noita osia, mutta mitään katalogia ei oikein tunnu löytyvän.
Soittelin joskus tuonne, kun pohjassa oleva propelli oli hieman vääntynyt, että saako noita tilattua jos en saa tuota oiottua. Sain kuitenkin väännettyä omani kuntoon, niin ei tarvinnut ostaa uutta.
Itse tilasin Kuninkojan K-Raudasta vanhaan 57cm Weberiin tuhkasäiliön ja brikettiritilän. Olisi ollut myös kaikkea muuta mahdollista varaosaa tarjolla. Se varaosalista on kyllä kuin joku valtionsalaisuus, että sieltä voit osat valkata, mutta mukaasi et saa. Lisäksi tuli kohtuu suolaiset vajaan parin kympin toimitusmaksut päälle, vaikka piti varaosat vielä myymälästä hakea.
 
Leppäpuuhiilet käytössä, tänään laitoin reilusti hiiltä pesään ja komeesti nous haluttuihin lämpötiloihin. Päivä pari muuta ruokaa, ensi kerralla pizzaa.


Sen mitä itse tutkailin valmistusmaita kun olin kamadoa ostamassa, niin pääosin Kiinassa valmistetaan valtaosa (ml. Kamado Joe). Taitaa olla jopa samalla tehtaalla. BGE valmistetaan Meksikossa. Ja taitaa kyllä tuo Bonokin olla Kiinassa tehty. Sen mitä Bonon Limited mallia katselin niin pieniä eroja on tuohon Mustang kamadoon, jopa tuo mukana tuleva tuhkaliippa on samanlainen :D

Ja Weberi on kyllä kanssa kelpo ostos.
Itselleni on henkilökohtaisesti aivan se ja sama missä ne valmistetaan. Ei meinaa minulle yhtään mitään vaikka tulisivat samasta tehtaasta joka ainoa. Se mikä itselleni nuo erottaa toisistaan on takuun laajuus ja muutenkin se mitä saan vastineeksi rahoilleni. Näissä seikoissa on eroja.
 
Olipa mukava grillin ostosmatka Kaasuvaloon. Aluksi piti vain pistää kaasuvalon nettikaupasta tilaus sisään ja hakea griilli heiltä pois varastosta. Onneksi tuli mentyä ihan kivijalkakauppaan ostoksille. Erittäin asiantunteva ja mukava myyjä ja kaikki sujui todella hienosti. Tässä nettimyynnin ja jättihallimarkettien aikana on jo tottunut siihen, että netissä oleva hinta on se myyntihinta. Täälläpä sai tingata ja hinta tippui vieläpä reilusti. Varastosta grilliä hakiessa, sujauttivat vielä auton perään Kikkomanin jonkun grillipaketin mukaan. ( soijaa, bbq kastiketta, erinlaisia maustekastikkeita, grillikinnasta , sivellintä ja analoginen pihvilämpömittari ). Jos grillin hankinta edessä, kannattaa soittaa tuonne ja kysyä tarjous. Suosittelen lämpimästi !


Nyt se Napoleon tönöttää tossa pihalla, jos huomenna vetäisi Puuha-pete varusteet päälle ja kasaisi sen valmiiksi.
 
Näin valveutuneena kuluttajana ja kuluttajasuojalakiin perehtyneenä en oo mieltänyt takuulle niin merkittävää painoarvoa. Harvassa tuotteessa tuo "takuu" kumminkaan ei ole sen odotetun käyttöiän mukainen, ja jos tuotteet ovat melko varmasti samasta tehtaasta tulleita ja käytännössä samoja pienin eroin niin en itse lähde makselemaan preemiota.

Toki se miten itse näet ja koet on oma asiasi :D
En tiedä mitä olet Mustangista maksanut mutta oletan, että jos ostat siihen samat varusteet mitä esim. Bonoon tulee vakiona, hinta on jokseenkin sama molemmissa. Mustangissa ehkä jopa korkeampi. Bono vaan tarjoaa paremman "takuun" samalla hinnalla.
 
Ei varmaankaan sovi tuonne tarjousketjun puolelle, mutta InkBirdiltä piikkimittaria (IHTP-1P) ja neljän anturin Wi-Fi mittaria (IBBQ-4T) (plus kotelot ja kombo missä molemmat mittarit) -30% alennuksella koodilla PORIBBQ. Koodi voimissaan 17.5.2021 InkBirdin verkkokaupassa.
 
Tuli myös hankittua Weberin kaveriksi nopeaan grillaukseen pienempi rosterinen Napoleon infrapunasivukeittimen kera. Pari tuntia meni kasatessa ja aika jämäkän oloinen on vanhaan halpikseen verrattuna. Ostin samalla tuulisuoja-nimellä myytävän kapineen vartaineen infrapunakeittimelle ja silläpä tuntuu olevan helpointa vartaiden kärvennys ikinä. Uskon että tulee tänä kesänä tehtyä paljon aiempaa enemmän vartaita ja muitakin pienempiä grillauksia pelkästään tuon sivukeittimen varassa, kun aina ei ole tarvetta koko grillin pinta-alalle.
 
Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.

Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.

Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
 
Älä osta kamadoa.

Soitappa tonne kaasuvaloon, sieltä saat todella hyvän konsultaation ja kenties samalla hyvän tarjouksenkin. Siellä on myös noita Traegereitä.
 
Näin valveutuneena kuluttajana ja kuluttajasuojalakiin perehtyneenä en oo mieltänyt takuulle niin merkittävää painoarvoa. Harvassa tuotteessa tuo "takuu" kumminkaan ei ole sen odotetun käyttöiän mukainen, ja jos tuotteet ovat melko varmasti samasta tehtaasta tulleita ja käytännössä samoja pienin eroin niin en itse lähde makselemaan preemiota.

Toki se miten itse näet ja koet on oma asiasi :D
Niin, premiumeissa takuuasiat menee siten että laitat kuvan sähköpostilla paikkaan x ja sieltä toimitetaan sulle takuuna uusi osa. Muissa sitten saatkin ihmetellä että mitä nyt tehdään.

Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.

Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.

Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
Traeger on varmasti näistä se parempi vs Weber. Loistava ja helppo appi joka auttaa alkuun, kunnes tiedät mitä jo teet. Onnistuu grillaus yms. jne. Eli jos oot ostamassa/harkinnassa pellettigrilli, niin Traeger on se joka on varmasti laadukas laite. Pellettigrillit on käytännössä poistanut järjen hankkia kaasugrilliä.
 
Niin, tossakin sä vaan saat tehdä sitä duunia että saat noi kaikki hoidettua. Premium kamadossa se vaan menee niin että jos sulla on takuuasia, laitat siitä s-postin, kuvan ongelmasta sekä kopion kuitista tms.
Sen jälkeen sun ei tarvi tehdä mitään muuta ku odottaa että se tuodaan sulle.

Tasan tarkkaan jollain Roastmaster @motonet ei mene ihan niin. Kyllä sä joudut ihan ite roudaa sen kulhon sinne motonettiin ja ihmettelee että niinku mä tän 5 vuotta sitte ostin ja nyt tää on paskana. Motonetin ei tarvi takuuna hommaa sihen tasan yhtään mitään.
Edit: jaa verkkokauppa antaa Mustangin kamadolle ihan koko vuoden takuun :D oivoi. Runko Mullite-savea... Toivotaan ettei hajoo parin vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Tasan tarkkaan jollain Roastmaster @motonet ei mene ihan niin. Kyllä sä joudut ihan ite roudaa sen kulhon sinne motonettiin ja ihmettelee että niinku mä tän 5 vuotta sitte ostin ja nyt tää on paskana.
Sen verran mitä näistä on tullut kokemuksia luettua eri palstoilta, niin Roastmasterille 5 vuoden kestoikä on kyllä hyvin optimistinen ennuste :lol:
 
Omakotitaloon muutettu syksyllä ja viime ajat eletty vain pienellä marketin pallogrillillä. Nyt pitäisi päivittää grilliasiat kuntoon terassille. Käyttötarpeena grilli sekä perinteiseen arkigrillailuun (makkarat, sienet, pihvit, kasvikset) mutta myös low & slow ja savustus kiinnostaa. Aiemmin ajatuksena oli hommata noin 600e kaasugrilli ja jossain vaiheessa kaveriksi parilla sadalla halpa hiiligrilli tai savustin, mutta sitten silmäni iskivät pellettigrilleihin.

Kuulisin mielelläni kokemuksia ja ajatuksia siitä, mikä voisi tilanteessani olla järkevin valinta. Budjettia noin touhutonnin verran:
a) Ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi hankkia Weber Smokefiren pienempi malli, uutta 2nd generationia. Mainospuheiden mukaan myös pihvien paistaminen onnistuisi tällä. Uusi teknologia, puupellettivaihtoehdot ja tuote muutenkin kiinnostaa kovasti. Läytyykö täältä jo kokemuksia tästä?
b) Varavaihtoehtona olisi hankkia kaksi laitetta, esim. halvempi pellettigrilli (esim. Traeger t22) + viereen halpa kaasugrilli, tai vaihtoehtoisesti noin 600e kaassugrilli ja viereen Bauhausin halpa hiiligrilli.

Yhden laitteen taktiikka tuntuisi jotenkin paljon mieluisammalta vaihtoehdola. Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, että "osta kamado", vaikka se hyvä peli varmasti olisikin.
a) En ole seurannut mikä on Smokefiren tilanne nykyään, mutta ainakin viime vuonna vielä oli suositus kiertää kaukaa.
b) Traeger Pro 22 on ihan hyvä laite (omistan). Siitä se kalliimpi malli on käytänössä saman kokoinen, mutta sisältää Wifi ohjauksen ja paremman moottorin pellettien syöttöön. En osaa sanoa onko tuosta paremmasta moottorista kovin suurta etua. Se on nopeampi, joten ensitäyttö tapahtuu nopeammin, samoin kannen avaamisen jälkeen sillä saadaan tavoite lämpö nopeammin. Wifi ohjaus olisi ollut ihan kiinnostava. Lämpötilaa pystyy ohjaamaan etänä ja luonnollisesti anturit lähettävät dataa myös puhelimeen. Hintaero näiden kahden mallin välillä on vaan melko kova.
Savuaromin määrä ei sitten ainakaan omassa Tragerissa ole samaa luokkaa mitä saa esim. Weberin pallolla (omistan) tai Kamadolla. Kaasugrilliä tuon viereen ei kyllä kaipaa, vaikka sellainenkin löytyy :vihellys:
Pellettigrillstä pitää sitten imuroida tuhkat pois tasaisin väliajoin. On tuolla Tragerillä pihvejäkin tehty ja kyllä ne parempia on kuin kaasulla tehtynä.
 
^ Traegerin Ironwood tai Timberline sarjoissa onkin sitten supersmoke toiminto jolla tuota savuaromia saadaan enemmän aikaan. Motonetista taitaa saada halvimmalla tuon Ironwood 650 1499€ ja jos ei vielä ole sitä kantis alea käytetty niin 1350€ ois sillon lapussa.
 
Huomautus - jätä nämä mussutuspuheet kirjoittamatta, ei kuulu asialliseen keskusteluun
Mä veikkaan että tiedän noista asioista ihan riittävästi... ehkä jopa enemmänkin kuin sinä.. Nimimerkillä Yrittäjä. Että älä sä mussuta poika..
Ja edelleenkin premium kamadoissa riittää vain ilmoitus ja uutta tuodaan. Ei tarvi muuta.
Mutta onnea Mustangin omistajalle.
 
Olisko jotain oikeeta faktaa noiden mustang-kamadoiden huonommuudesta vs. Bonot ja siitä kalliimmat? Takuuasia tulikin jo käsiteltyä edellä, mutta keraamiosien laatu ja niiden rikkoutumisen vaikutus käyttöön.
 
Olisko jotain oikeeta faktaa noiden mustang-kamadoiden huonommuudesta vs. Bonot ja siitä kalliimmat? Takuuasia tulikin jo käsiteltyä edellä, mutta keraamiosien laatu ja niiden rikkoutumisen vaikutus käyttöön.
No Mustang on tehty mulliitti-savesta, eli perus laatuinen tavara. Halpa ja ei yhtä kestävä mitä kordieriitti, joka on laadukkaammissa kamadoissa käytettävä materiaali. Kärry ja sivupöydät eivät ole yhtä laadukkaat saatikka tukevat mitä kalliimmissa jne.
Edit: näköjään jotain kehitystä tuossa mustangin kärryssä on tapahtunut, mutta se metallin värinen on aivan kamala käyttää.
 
^ Traegerin Ironwood tai Timberline sarjoissa onkin sitten supersmoke toiminto jolla tuota savuaromia saadaan enemmän aikaan. Motonetista taitaa saada halvimmalla tuon Ironwood 650 1499€ ja jos ei vielä ole sitä kantis alea käytetty niin 1350€ ois sillon lapussa.
Eikös tuo Ironwood ole myös isompi, joten saa siinä muutakin kuin tuon supersmoken. Mutta ilmeisesti noihin perusmalleihinkin porukka on tainnut lisäillä savurasioita, lisäsavun toivossa.
 
Traeger PRO D2 575 Grillausala kaksitasoinen - (lxs) 56x48 ja 56x18 cm, 3690 cm2

Ironwood kaksitasoinen - (lxs) 56x48 ja 56x27 cm, 4193 cm2
Eli vain se "ylähylly" on isompi . Ja nää mallit on niitä pienempiä, molemmistahan on ne isommat versiot. Se mikä on suurin ero on siinä että tuo Ironwood on huomattavasti tukevamman oloinen laite kuin tuo PRO.

Timberlinessa on sitten kolme kerrosta mutta mitat vähä erilaisia (lxs) 56x41, 56x34 ja 56x23 cm, 5484 cm2
 
Mä veikkaan että tiedän noista asioista ihan riittävästi... ehkä jopa enemmänkin kuin sinä.. Nimimerkillä Yrittäjä. Että älä sä mussuta poika..
Ja edelleenkin premium kamadoissa riittää vain ilmoitus ja uutta tuodaan. Ei tarvi muuta.
Mutta onnea Mustangin omistajalle.

IH-anaa kattella kun isot miehet pissii netissä ristiin
 
IH-anaa kattella kun isot miehet pissii netissä ristiin
Tieks viel ihanampaa se oli ku hän viel lähesty yksityisviestillä että miten hän tietää takuu&virhevastuuasioista niin paljon enemmän kuin minä. Onneks on blokki..
 
Mustang-kamadossa homehtui puunosat parissa kuukaudessa(huputettuna, ei enää sen jälkeen...). Kyssäri+kuvat grillikauppaan. Uudet osat postissa kotiin tuotuna parin päivän päästä. Loistopalvelu. Kiitos Grillikauppa.com! :thumbsup:
 
Nyt se Napoleon tönöttää tossa pihalla, jos huomenna vetäisi Puuha-pete varusteet päälle ja kasaisi sen valmiiksi.

Nyt on Puuha Peteilty ja Napsu on saatu jaloilleen. Aina yhtä vaikeeta tulkita asennuskuvia, että mikä osa tulee mitenkin päin ja mihin reikään ruuvi tulee. Oli hieman tuskaisia hetkiä kun seurasin ohjeita ja en löytänyt yhtä osaa sitten millään, manasin jo Napsun alimpaan helvettiin, kunnes tajusin, että se osa jota olin etsinyt kissojen ja koirien kanssa , ei kuulunutkan siihen malliin mikä minulla oli :)

Pieni puutekin löytyi. Oven toinen magneettilukituksen magneetti puuttui. Pysyyhän se yhdelläkin kiinni, mutta hiemna heppoisesti. Pitää huomenna kilautta liikkeeseen ja pyytää puuttuva osa.

Muuten Napsu vaikutti tukevalta peliltä ja olihan se vanhan Grillin vieressä aika takankka ilmeistys. Nyt kun pääsi vertaileen rinnakain halpaa ja hyvää, niin onhan niissä hemmetin iso ero, vähän kaikessa.

Musta tuntuu että minä ja Napsu tullaan hyvin juttuun jatkossa !
 
Törmäsin tämmöiseen tänään. JOS nyt olisin hakemassa kamadoa, ostaisin varmaan tämän Cello n. Siinä varustetaso kohillaan, kaikki mukana mitä tarvitsee. Ja löytyisi heti hyllystä. Jos joku ei kestä odottaa....
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ebu
Törmäsin tämmöiseen tänään. Jos nyt olisin hakemassa kamadoa, ostaisin varmaan tämän Cello n.

Tuo taitaa olla tulossa myös tänne. Ennestään löytyy Cellon 15", mutta omaan käyttöön se on vaan turhan pieni. Viime vuonna kaikki isommat kamadon oli pitkälti loppu, niin 15" mentiin.
 
  • Tykkää
Reactions: Six

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 699
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom