Grillit & grillaus

Sit voit myös miettii sitä mitä se naapuri tuumaa ku sä sytytät sen hiiligrillin tai kamadon. Ne kaikki savut on helposti siellä naapurin kämpässä. Ihan suosiolla kannattaa hommaa sähkö- tai kaasugrilli mikäli parvekkeella grillaa.
 
Sit voit myös miettii sitä mitä se naapuri tuumaa ku sä sytytät sen hiiligrillin tai kamadon. Ne kaikki savut on helposti siellä naapurin kämpässä. Ihan suosiolla kannattaa hommaa sähkö- tai kaasugrilli mikäli parvekkeella grillaa.
Mutta kielletyksi se ei sitä tee.
En itsekkään kyllä parvekkeelle hiiligrilliä hommais, mutta ei se kiellettyäkään ole. Naapurisopu saattaa joutua koetukselle, mutta niinhän se aina noissa kommuuneissa.
 
Mutta kielletyksi se ei sitä tee.
En itsekkään kyllä parvekkeelle hiiligrilliä hommais, mutta ei se kiellettyäkään ole. Naapurisopu saattaa joutua koetukselle, mutta niinhän se aina noissa kommuuneissa.
Jos ne seuraavassa yhtiökokouksessa kieltävät parvekkeella grillaamisen, pahimmassa tapauksessa hajuhaittojen vuoksi saattavat ehdottaa kaiken grillaamisen kieltoa siinä samalla.
 
Jos ne seuraavassa yhtiökokouksessa kieltävät parvekkeella grillaamisen, pahimmassa tapauksessa hajuhaittojen vuoksi saattavat ehdottaa kaiken grillaamisen kieltoa siinä samalla.
Senkus kieltävät. Eipä ne paljoa voi tehdä mitään jos jatkaa grillaamista eikä pelastuslaitos ole sitä erikseen kieltäny.
 
Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltää grillauksen parvekkeella, silloin sä et saa grillata. Vaikka laki sanoisi mitä. Taloyhtiön järjestyssääntöä on noudatettava. Mutta se ehkä sitte siitä asiasta jo.. :)
 
Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltää grillauksen parvekkeella, silloin sä et saa grillata. Vaikka laki sanoisi mitä. Taloyhtiön järjestyssääntöä on noudatettava. Mutta se ehkä sitte siitä asiasta jo.. :)
Mutta taloyhtiön järjestyssäännöt ei mene LAIN yli ja laki sitä ei kiellä. Usko jo.
Voiko taloyhtiö kieltää parvekkeella grillaamisen?
Taloyhtiö ei voi yksiselitteisesti kieltää parvekegrillausta järjestyssäännöissään. Parveke kuuluu osakkaan hallintaan ja siksi grillaaminen, kuten mikä tahansa muukin ruuanlaitto, huoneistossa kuuluu jokaisen asukkaan oikeuksiin.
 
Mutta taloyhtiön järjestyssäännöt ei mene LAIN yli ja laki sitä ei kiellä. Usko jo.
Suora lainaus tuolta linkistä sihen hiiligrillaukseen "Avotulen tekeminen parvekkeella ei sen sijaan ole luvallista. Siksi esimerkiksi kertakäyttögrilliä tai hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää."
Ja siis puhuin siitä hiiligrillistä, en sähkö-tai kaasugrillistä.
 
Mutta tää menee taas täällä suomessa sihen että joka helvetin asiaan pitää olla laki. Jos järjestyssäännöissä sanotaan että hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää, ni eiköhän joku Timo-Pirjo tule ja sano että mutta ku laki ei sitä kiellä..
 
Samantien joku kunnon Offset smoker, ni johan on kaikilla kivaa. Kymmenen vuotta tuli aikoinaan asuttua kerrostalossa. Ei ole kyllä naapureita ikävä :facepalm:

Mitäs LAILLISIA naapurien kiusaamis keinoja keksitään niille, joilla ei ole edes sitä parveketta?
 
Itse siirtymässä todennäköisesti kamadoon perus hiili ja kaasigrillin jälkeen.
Suurin epäilys on enää tuo ruostumaton teräsritilä, jolla grillaamisesta ei kokemuksta.
Tähän saakka grillannut kaikki valurautaisella parilalla tai ritilällä, joka antaa mukavan tekstuurinpintaan ja johtaa hyvin lämpöä itsestään grillattaviin ruokiin.
Monella kokeneemmalla on kokemusta molemmista materiaaleista.
1. Mitkä ovat teräsritilän edut ja haitat mielestänne ?
2. Miten Kamadossa estätte rasvapalot, kun grillaatte kuumalla rasvaista lihaa suoralla tulella vai auttaako ritälän korkeus asiaan?
 
Viimeksi muokattu:
Itse siirtymässä todennäköisesti kamadoon perus hiili ja kaasigrillin jälkeen.
Suurin epäilys on enää tuo ruostumaton teräsritilä, jolla grillaamisesta ei kokemuksta.
Tähän saakka grillannut kaikki valurautaisella parilalla tai ritilällä, joka antaa mukavan tekstuurinpintaan ja johtaa hyvin läpöä itsestään grillattaviin ruokiin.
Monella kokeneemmalla on kokemusta molemmista materiaaleista.
Mitkä ovat teräsritilän edut ja haitat mielestänne ?

Ja toinen kysymys, miten Kamadossa estätte rasvapalot kun grillaatte rasvaista lihaa suoralla tulella?
Teräsritilä on helppo pitää puhtaana kun kuumentaa sen ja harjaa. Kevyt siirrellä ja kestävä. En oo haittoja nähny.. ja saahan kamadoonkin valurautaritilää sekä parilaa. Suosittelen kyllä hommaamaan.
Ei mulla ole rasvapaloja tullut suoralla tulella, eli sitä ei tarvii pelätä. Lämpösuojat kyllä palaa puhtaaksi kun laittaa lämmöt korkeelle.
 
Mietin tuossa että muurikkalettua tekis takapihalla mieli, mutta en viittis kyllä ostaa polttorengasta sitävarten. Tai polttorenkaassa ei mitään, mutta pitäs se kaasupullokin hommata... Takapihalla on Weber GBS 57, onkohan tuohon kukaan virittänyt pannua letunpaistoa varten? Periaatteessahan sen siihen sais kyllä, mutta varmaan tarvis miettiä jotain pientä koroketta että se ei tulisi lepäämään pallon rungon päälle...
 
Suora lainaus tuolta linkistä sihen hiiligrillaukseen "Avotulen tekeminen parvekkeella ei sen sijaan ole luvallista. Siksi esimerkiksi kertakäyttögrilliä tai hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää."
Ja siis puhuin siitä hiiligrillistä, en sähkö-tai kaasugrillistä.
Ja tässä lähteenä instanssi, jolla oikeasti jotain kompetenssia arvioida asiaa:
Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä. Tiilisiä tai kivisiä tulisijoja, joista tuli ei pääse leviämään myöskään kipinöinnin vuoksi. Sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Esimerkiksi tuulelta suojatut ja huuvalla varustetut grillikatokset.


aluepalomestari Petri Vallin sanoi:
Kunhan järki pysyy kädessä, voi esimerkiksi pallogrilliä käyttää myös metsäpalovaroituksen aikaan.

Eli ei, hiiligrilli ei lähtökohtaisesti ole avotuli eikä sen käyttöä voi kieltää kuin pelastusviranomainen. Idiotismiahan hiiligrillin käyttö parvekkeella toki on.
 
Mietin tuossa että muurikkalettua tekis takapihalla mieli, mutta en viittis kyllä ostaa polttorengasta sitävarten. Tai polttorenkaassa ei mitään, mutta pitäs se kaasupullokin hommata... Takapihalla on Weber GBS 57, onkohan tuohon kukaan virittänyt pannua letunpaistoa varten? Periaatteessahan sen siihen sais kyllä, mutta varmaan tarvis miettiä jotain pientä koroketta että se ei tulisi lepäämään pallon rungon päälle...

Mites ihan sopiva paistolevy/pannu tuohon grilliin? Siis grillin sisään menevä tai päälle jäävä tuollaiseen grilliin mitoitettu, toki jos muurikkapannu on jo varastossa...
 
Mites ihan sopiva paistolevy/pannu tuohon grilliin? Siis grillin sisään menevä tai päälle jäävä tuollaiseen grilliin mitoitettu, toki jos muurikkapannu on jo varastossa...

Ei oo valmiina olemassa, sillä ajattelinkin että onko jollakin kokemusta minkä tuohon saisi pienellä vaivalla suoraan sopimaan. Mietin kyllä että tuommoinen 45cm halkaisijaltaan oleva pikkumuurikka vois mennä ihan suoraan ritilän päälle, (ehkä joutuu parsimaan kahvat irti) mutta mitenhän sen käytettävyys kun siihen tulee kummiskin sitten grillin reunat eteen...
 
Ei oo valmiina olemassa, sillä ajattelinkin että onko jollakin kokemusta minkä tuohon saisi pienellä vaivalla suoraan sopimaan. Mietin kyllä että tuommoinen 45cm halkaisijaltaan oleva pikkumuurikka vois mennä ihan suoraan ritilän päälle, (ehkä joutuu parsimaan kahvat irti) mutta mitenhän sen käytettävyys kun siihen tulee kummiskin sitten grillin reunat eteen...

Yksi vaihtoehto voisi olla "wok ring" tms. jolla saa wokin tasaiselle alustalle. En tiedä riittääkö noissa koko muurikalle, mutta ei maksaisi paljon. Erilaisia grilliin meneviä teräslevyjä jne. on, mutta hinta Suomeen toimitettuna on monesti järkyttävä.
 
Eli ei, hiiligrilli ei lähtökohtaisesti ole avotuli eikä sen käyttöä voi kieltää kuin pelastusviranomainen. Idiotismiahan hiiligrillin käyttö parvekkeella toki on.
Ei ole kiellettyä ja jos on jokin betonibunkkeri se parveke, niin tuskin edes vaarallista muuten kuin, että naapuri voi nepata nyrkillä nekkuun.

Eri asia sitten, jos parvekkeella on liian lähellä grilliä jotain palavaa materiaalia. Tai esim. puurakenteinen parveke. Siinä kohtaa se sitten onkin kiellettyä ihan vaan paloturvallisuuden laiminlyöntinä.

Ja tosiaan melkoisen idioottimaista touhua joka tapauksessa.
 
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne. :tup:
 

Liitteet

  • IMG_20210423_160235__01.jpg
    IMG_20210423_160235__01.jpg
    2,9 MB · Luettu: 270
  • IMG_20210423_164846.jpg
    IMG_20210423_164846.jpg
    4,6 MB · Luettu: 267
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne. :tup:
kyllä mahtuu!
 
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne. :tup:

Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkin :p Toivottavasti joku kuvaa kun valmista....!
 
Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkin :p Toivottavasti joku kuvaa kun valmista....!
Juuri katselin Youtubesta videon, jossa laittettin vähän nyrkkiä isompi puupalikka brisketin alle, niin mahtui kamadoon paremmin. Käyttäisin tuota ennemmin kuin foliota. Meinaatko kääriä Butcher paperiin?
 
Tuli haettua Master Touch 5770 ja muutamat lisävehkeet paahtoparila, pizzakivi ja wok pannu.

Voiko tuota lämmöntasauslevyä ja brikettirengasta käyttää pizzan paistamiseen? Eli irtoaako sillä myös kunnolla lämpöä vai onko vain savustamiseen/hitaaseen kypsentämiseen? Ja vieläpä kannattaako käyttää brikettien sijaan hiiliä, jotta saa kovemmat lämmöt aikaiseksi? Viikonlopun vapailla sitten tositoimiin!
 
Vasta eilen tuli Napolen R425 korkattua, kun on ollut niin surkeeta keliä. ( no eipä se eilenkään mikään shortsikeli ollut, mutta ei ainakaan satanut ) Ja olihan se aika juhlaa kun vertasi vanhaan halpis grilliin . Lämmöt grillissä nousi aivan eri tavalla ja sen sain myös oikeasti myös kuumaksi. Lämpöjä joutui pienenetämään monen otteeseen kun vanhalla oli tottunut että käytännössä hanat piti olla melkein täysillä. Hetiki mene vielä opetelelssa tämän grilliin tavoille, mutta hyvät ensiharjoitukset tuli pidettyä eilen. Lämmönjako toimi myös loistavasti, tasainen paistojälki tuli sapuskoihin, kun ennen griliissä oli vähän kuumempia paikkoja ja sitten vähemmän kuumia paikkoja. Ilmeisen hyvin tuo kaksitasoinen lämmönjakosysteemi toimii.
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Itse taivutin brisketin vanhalla grillin ritilällä. 47cm wsm ja tais olla yli 8kg brisket.

_20210428_074215.JPG

Jos en tietäisi että puhutaan grillauksesta, kysessä vois olla vaihtoehtoisesti Alien elokuva....
Mahtava mötikkä. kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?
 
kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?
Niin kauan että se on valmis. Ei ole mitään aikaa mitä voi sanoa. Siksi pitää olla mittari joka ilmoittaa sulle puhelimeen että no nyt. Sitten se vielä lepäilee ainakin pari tuntia. Mutta jos aikaa pitäs arvioida niin 15h ehkä kauemminkin..
 
Jos en tietäisi että puhutaan grillauksesta, kysessä vois olla vaihtoehtoisesti Alien elokuva....
Mahtava mötikkä. kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?

Paino tais olla ennen trimmausta ~9kg. Kuvien tietojen perusteella meni 15h. Lämmöt karkas välillä 125-150c niin oli hieman ylikypsä. Lopussa pitäis enemmän kokeilla kuin tuijottaa lihan lämpöä. Jokainen brisket kun taitaa käyttäytyä eri tavalla.

DSC_0289.JPG

DSC_0294.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Tuli haettua Master Touch 5770 ja muutamat lisävehkeet paahtoparila, pizzakivi ja wok pannu.

Voiko tuota lämmöntasauslevyä ja brikettirengasta käyttää pizzan paistamiseen? Eli irtoaako sillä myös kunnolla lämpöä vai onko vain savustamiseen/hitaaseen kypsentämiseen? Ja vieläpä kannattaako käyttää brikettien sijaan hiiliä, jotta saa kovemmat lämmöt aikaiseksi? Viikonlopun vapailla sitten tositoimiin!
Levy toimii juurikin savustamiseen ja hitaaseen kypsentämiseen. Tuo kivi ei lämpene tarpeeksi, jos levy on välissä.
 
Aika vaikee tolla 5770 on mitään ryssiä täysin, lue ohjeet ja kokeile kaikkea niin äkkiä oppii tuntemaan salat.
 
Onkohan näillä hintavilla Weberin omilla lisävarusteilla mitään käytännön eroa halpiksiin kun puhutaan valuraudasta? Mitatkin näyttävät olevan aikalailla samoissa.

Esim:



Hieman jäi mietityttämään esim 60€ hinta pizzakivestä vs cellot yms alle 20€.
 
Onkohan näillä hintavilla Weberin omilla lisävarusteilla mitään käytännön eroa halpiksiin kun puhutaan valuraudasta? Mitatkin näyttävät olevan aikalailla samoissa.

Esim:



Hieman jäi mietityttämään esim 60€ hinta pizzakivestä vs cellot yms alle 20€.
Ostin suoraan Weberin valurautaparilan Amazonista, saa pikkusen halvemmalla kuin Suomesta.

Nimittäin ainakin kaasugrilleissä tuossa GBS systeemissä on sellaiset pienet ohjurit/hahlot mitkä lie ja noissa halpiksissa ne ei aivan täsmää.

Kaveri ostin jonku halpiksen, Toro?, ja se jäi ikävästi keikkumaan.
Päätyi sitten lähettämään takaisin ja osti sen Weberin oman.
En sano että kaikki on tuollaisia mutta varoituksena.
 
Ehdotuksia miten tällaisen parilan saisi suoristettua? MUSTANG VALURAUTAPARILA 46X23CM

Se on ollut siis uudesta asti vähän banaanilla ja nyt kun pitäisi rasvanpolttoa tehdä, niin se on aika mahdotonta kun kaikki rasva kerääntyy keskelle ja sitten pinta alkaa kuplia. Oon koittanut päästää parilan kuumaksi, nostaa sen kahden tiilen varaan ja sitten puukalikalla ja moskalla nuijinut keskeltä, mutta eipä tuo suoristunut yhtään. Pitäiskö vaan päästää vielä kuumemmaksi?

Ja sitten onko kellään kokemusta, että onko tämä Rosterin puhdistusneste 650 ml hyvää puhdistusainetta rst pinnoille?
 
No en kyllä äkkiseltään keksi mitään syytä miksi en voisi vaan kääntää sitä Weberin omaa ritilää, kuten olen tähänkin asti tehnyt.
En mä mielestäni sitä kysynyt :hmm:Mutta, siis itse ei tule hanskoja pidettyä juurikaan kädessä grillaillessa, niin olisihan tuo mukava/helpompi pyöritellä kun vetää lapasta tassuun ja nostella tulikuumaa ritilää.
Tarpeeksi kun on esim. pieniä herkkusieniä grillissä niin olisi helpompi pyörittää kerralla koko satsi toiselle laidalle kuin nostaa yksitellen.
Makuasioita siis.
 
Mun grilli on niin rajun ruosteen syömä, ei sitä ole käytetty moneen vuoteen kun ex ryyppykaveri kuoli 8v sitten. Tosiaan entinen se on, mutsille annoin sen kaasupullon käyttöön.
 
En mä mielestäni sitä kysynyt :hmm:Mutta, siis itse ei tule hanskoja pidettyä juurikaan kädessä grillaillessa, niin olisihan tuo mukava/helpompi pyöritellä kun vetää lapasta tassuun ja nostella tulikuumaa ritilää.
Tarpeeksi kun on esim. pieniä herkkusieniä grillissä niin olisi helpompi pyörittää kerralla koko satsi toiselle laidalle kuin nostaa yksitellen.
Makuasioita siis.
No ei ole mullakaan hanskat kädessä, mutta yleensä grillipihdit on siinä lähellä kun grillaan. Niillä ottaa kiinni toisesta ritilän kahvasta ja pyöräyttää ritilän haluttuun asentoon. Mitään ei tarvitse nostaa.
 
Niin kauan että se on valmis. Ei ole mitään aikaa mitä voi sanoa. Siksi pitää olla mittari joka ilmoittaa sulle puhelimeen että no nyt. Sitten se vielä lepäilee ainakin pari tuntia. Mutta jos aikaa pitäs arvioida niin 15h ehkä kauemminkin..

Juuri brisketin kanssa mikään mittari ei kerro valmiudesta oikeastaan juuri mitään. Tai ainakin on erittäin suuri riski sille, että menee yli. Tikulla tuota kypsyyttä kokeilla loppuvaiheessa ja aikaikkuna hyvän ja yli menneen välillä ei ole iso.
 
Juuri brisketin kanssa mikään mittari ei kerro valmiudesta oikeastaan juuri mitään. Tai ainakin on erittäin suuri riski sille, että menee yli. Tikulla tuota kypsyyttä kokeilla loppuvaiheessa ja aikaikkuna hyvän ja yli menneen välillä ei ole iso.
Tästä olis kiinnostava kuulla tarkemmin. En oo briskettiä vieläkään tehnyt. Ja monen kilon ja yli puolen vuorokauden settiä varten pitäs kaikki olla ns. selvillä.
 
Mun grilli on niin rajun ruosteen syömä, ei sitä ole käytetty moneen vuoteen kun ex ryyppykaveri kuoli 8v sitten. Tosiaan entinen se on, mutsille annoin sen kaasupullon käyttöön.
No sit kaasupulloa hakien ja poltat karstat grillistä. Sit vaikka hk:n sinistä parilalle. Siitä se lähtee taas.
 
Tästä olis kiinnostava kuulla tarkemmin. En oo briskettiä vieläkään tehnyt. Ja monen kilon ja yli puolen vuorokauden settiä varten pitäs kaikki olla ns. selvillä.

Kun tikku menee siitä juurikaan tai ollenkaan vastustelematta läpi, niin se on valmis grillin osalta. Sen jälkeen X tunniksi vaikka pyyhkeen sisään ja kylmälaukkuun vetäytymään.
 
Juuri brisketin kanssa mikään mittari ei kerro valmiudesta oikeastaan juuri mitään. Tai ainakin on erittäin suuri riski sille, että menee yli. Tikulla tuota kypsyyttä kokeilla loppuvaiheessa ja aikaikkuna hyvän ja yli menneen välillä ei ole iso.
Ehkä hieman muotoilin huonosti, mittarista nyt näkee sen että milloin se alkais olee valmis. Tökkimällä toki sitten sen lopullisen.
 
Mistäs porukka tilailee/ostaa nitriilikäsineitä? Vinyli hanskoja löytää joka lävestä mutta niitä ei rasvaisille safkoille suositella joten siksi olen pitäny nitriilejä. Suolaisen hintaisia vaan tuppaa olemaan..
 
Mistäs porukka tilailee/ostaa nitriilikäsineitä? Vinyli hanskoja löytää joka lävestä mutta niitä ei rasvaisille safkoille suositella joten siksi olen pitäny nitriilejä. Suolaisen hintaisia vaan tuppaa olemaan..
Itse olen käyttäny Rainbown käsineitä, joskin hinta niissäkin tuplaantunu vuodessa. Muuten hyviä hanskoja ja teoriassa edullisia.
 
Menossa hakemaan Weberin 5770 ja nuukuus iskee :lol:

Bauhaussissa olisi tämän näköinen 79 €:


Mitä veikkaatte, mikä on isoin ero tähän 349 € Weberiin? Weber kestää 20 vuotta kun tämä 2-3 ?
 
Menossa hakemaan Weberin 5770 ja nuukuus iskee :lol:

Bauhaussissa olisi tämän näköinen 79 €:


Mitä veikkaatte, mikä on isoin ero tähän 349 € Weberiin? Weber kestää 20 vuotta kun tämä 2-3 ?
Kestävyys varmasti yksi, mutta sitten on vielä tiiveys ja ritilöiden kestävyys jne. Ja ohuet lankaritilät mitkä on ruosteessa jo ekan käytön jälkeen.
Osta Weber. Noitten paskojen kanssa ei mene ku hermo.
 
Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkin :p Toivottavasti joku kuvaa kun valmista....!

Brisketin teko onnistu aivan mahtavasti ja mahtu hienosti L-kamadoon. Tällä kertaa joutu käärriin folioon lihan. Tosin se nopeutti vamistusta hieman liikaa. Jostain syystä koko operaatio jäisestä valmiiksi kesti noin 16h. Sulatus vesihauteessa, trimmaus, maustaminen, savustus/grillaus, lepuuttaminen, leikkaus, jäähdyty ja pannun kautta burgerin väliin. Burnt endsien haudutus siihen lisäksi noin 1,5h.

Ohan toi oma ruljanssi tehdä. Jostkus tarvitsee nähdä vaivaa hyvän lihan takia. :D:thumbsup:

photo_2021-05-01_12-07-45.jpg

photo_2021-05-01_12-07-56.jpg

photo_2021-05-01_12-08-06.jpg
photo_2021-05-01_12-08-14.jpg
 
Menossa hakemaan Weberin 5770 ja nuukuus iskee :lol:

Bauhaussissa olisi tämän näköinen 79 €:


Mitä veikkaatte, mikä on isoin ero tähän 349 € Weberiin? Weber kestää 20 vuotta kun tämä 2-3 ?
Ihan hyviä noikin on tohon hintaan. Kaverille ostettiin 50e vastaava muutama vuosi sitten ja vielä toimii. Eikä siinä ainakaan ritilöissä ollu mitään eroa Weberiin paksuudessa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 117
Viestejä
4 881 377
Jäsenet
78 752
Uusin jäsen
AllanT

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom