Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mutta kielletyksi se ei sitä tee.Sit voit myös miettii sitä mitä se naapuri tuumaa ku sä sytytät sen hiiligrillin tai kamadon. Ne kaikki savut on helposti siellä naapurin kämpässä. Ihan suosiolla kannattaa hommaa sähkö- tai kaasugrilli mikäli parvekkeella grillaa.
Jos ne seuraavassa yhtiökokouksessa kieltävät parvekkeella grillaamisen, pahimmassa tapauksessa hajuhaittojen vuoksi saattavat ehdottaa kaiken grillaamisen kieltoa siinä samalla.Mutta kielletyksi se ei sitä tee.
En itsekkään kyllä parvekkeelle hiiligrilliä hommais, mutta ei se kiellettyäkään ole. Naapurisopu saattaa joutua koetukselle, mutta niinhän se aina noissa kommuuneissa.
Senkus kieltävät. Eipä ne paljoa voi tehdä mitään jos jatkaa grillaamista eikä pelastuslaitos ole sitä erikseen kieltäny.Jos ne seuraavassa yhtiökokouksessa kieltävät parvekkeella grillaamisen, pahimmassa tapauksessa hajuhaittojen vuoksi saattavat ehdottaa kaiken grillaamisen kieltoa siinä samalla.
Mutta taloyhtiön järjestyssäännöt ei mene LAIN yli ja laki sitä ei kiellä. Usko jo.Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltää grillauksen parvekkeella, silloin sä et saa grillata. Vaikka laki sanoisi mitä. Taloyhtiön järjestyssääntöä on noudatettava. Mutta se ehkä sitte siitä asiasta jo..![]()
Voiko taloyhtiö kieltää parvekkeella grillaamisen?
Taloyhtiö ei voi yksiselitteisesti kieltää parvekegrillausta järjestyssäännöissään. Parveke kuuluu osakkaan hallintaan ja siksi grillaaminen, kuten mikä tahansa muukin ruuanlaitto, huoneistossa kuuluu jokaisen asukkaan oikeuksiin.
Suora lainaus tuolta linkistä sihen hiiligrillaukseen "Avotulen tekeminen parvekkeella ei sen sijaan ole luvallista. Siksi esimerkiksi kertakäyttögrilliä tai hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää."Mutta taloyhtiön järjestyssäännöt ei mene LAIN yli ja laki sitä ei kiellä. Usko jo.
![]()
Parvekegrillaajan muistilista - Retta
Parveke kuuluu osakkaan hallintaan ja siksi grillaaminen parvekkeella kuuluu jokaisen asukkaan oikeuksiin.www.realiaisannointi.fi
Teräsritilä on helppo pitää puhtaana kun kuumentaa sen ja harjaa. Kevyt siirrellä ja kestävä. En oo haittoja nähny.. ja saahan kamadoonkin valurautaritilää sekä parilaa. Suosittelen kyllä hommaamaan.Itse siirtymässä todennäköisesti kamadoon perus hiili ja kaasigrillin jälkeen.
Suurin epäilys on enää tuo ruostumaton teräsritilä, jolla grillaamisesta ei kokemuksta.
Tähän saakka grillannut kaikki valurautaisella parilalla tai ritilällä, joka antaa mukavan tekstuurinpintaan ja johtaa hyvin läpöä itsestään grillattaviin ruokiin.
Monella kokeneemmalla on kokemusta molemmista materiaaleista.
Mitkä ovat teräsritilän edut ja haitat mielestänne ?
Ja toinen kysymys, miten Kamadossa estätte rasvapalot kun grillaatte rasvaista lihaa suoralla tulella?
Ja tässä lähteenä instanssi, jolla oikeasti jotain kompetenssia arvioida asiaa:Suora lainaus tuolta linkistä sihen hiiligrillaukseen "Avotulen tekeminen parvekkeella ei sen sijaan ole luvallista. Siksi esimerkiksi kertakäyttögrilliä tai hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää."
Ja siis puhuin siitä hiiligrillistä, en sähkö-tai kaasugrillistä.
Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä. Tiilisiä tai kivisiä tulisijoja, joista tuli ei pääse leviämään myöskään kipinöinnin vuoksi. Sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Esimerkiksi tuulelta suojatut ja huuvalla varustetut grillikatokset.
aluepalomestari Petri Vallin sanoi:Kunhan järki pysyy kädessä, voi esimerkiksi pallogrilliä käyttää myös metsäpalovaroituksen aikaan.
Mietin tuossa että muurikkalettua tekis takapihalla mieli, mutta en viittis kyllä ostaa polttorengasta sitävarten. Tai polttorenkaassa ei mitään, mutta pitäs se kaasupullokin hommata... Takapihalla on Weber GBS 57, onkohan tuohon kukaan virittänyt pannua letunpaistoa varten? Periaatteessahan sen siihen sais kyllä, mutta varmaan tarvis miettiä jotain pientä koroketta että se ei tulisi lepäämään pallon rungon päälle...
Mites ihan sopiva paistolevy/pannu tuohon grilliin? Siis grillin sisään menevä tai päälle jäävä tuollaiseen grilliin mitoitettu, toki jos muurikkapannu on jo varastossa...
Ei oo valmiina olemassa, sillä ajattelinkin että onko jollakin kokemusta minkä tuohon saisi pienellä vaivalla suoraan sopimaan. Mietin kyllä että tuommoinen 45cm halkaisijaltaan oleva pikkumuurikka vois mennä ihan suoraan ritilän päälle, (ehkä joutuu parsimaan kahvat irti) mutta mitenhän sen käytettävyys kun siihen tulee kummiskin sitten grillin reunat eteen...
Ei ole kiellettyä ja jos on jokin betonibunkkeri se parveke, niin tuskin edes vaarallista muuten kuin, että naapuri voi nepata nyrkillä nekkuun.Eli ei, hiiligrilli ei lähtökohtaisesti ole avotuli eikä sen käyttöä voi kieltää kuin pelastusviranomainen. Idiotismiahan hiiligrillin käyttö parvekkeella toki on.
kyllä mahtuu!Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne.![]()
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne.![]()
Juuri katselin Youtubesta videon, jossa laittettin vähän nyrkkiä isompi puupalikka brisketin alle, niin mahtui kamadoon paremmin. Käyttäisin tuota ennemmin kuin foliota. Meinaatko kääriä Butcher paperiin?Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkinToivottavasti joku kuvaa kun valmista....!
Itse taivutin brisketin vanhalla grillin ritilällä. 47cm wsm ja tais olla yli 8kg brisket.
![]()
Niin kauan että se on valmis. Ei ole mitään aikaa mitä voi sanoa. Siksi pitää olla mittari joka ilmoittaa sulle puhelimeen että no nyt. Sitten se vielä lepäilee ainakin pari tuntia. Mutta jos aikaa pitäs arvioida niin 15h ehkä kauemminkin..kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?
Jos en tietäisi että puhutaan grillauksesta, kysessä vois olla vaihtoehtoisesti Alien elokuva....
Mahtava mötikkä. kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?
Levy toimii juurikin savustamiseen ja hitaaseen kypsentämiseen. Tuo kivi ei lämpene tarpeeksi, jos levy on välissä.Tuli haettua Master Touch 5770 ja muutamat lisävehkeet paahtoparila, pizzakivi ja wok pannu.
Voiko tuota lämmöntasauslevyä ja brikettirengasta käyttää pizzan paistamiseen? Eli irtoaako sillä myös kunnolla lämpöä vai onko vain savustamiseen/hitaaseen kypsentämiseen? Ja vieläpä kannattaako käyttää brikettien sijaan hiiliä, jotta saa kovemmat lämmöt aikaiseksi? Viikonlopun vapailla sitten tositoimiin!
Ostin suoraan Weberin valurautaparilan Amazonista, saa pikkusen halvemmalla kuin Suomesta.Onkohan näillä hintavilla Weberin omilla lisävarusteilla mitään käytännön eroa halpiksiin kun puhutaan valuraudasta? Mitatkin näyttävät olevan aikalailla samoissa.
Esim:
![]()
Paistolevy | Ruoanlaitto | WEBER CRAFTED Gourmet BBQ System
Aamuisin on ihana nousta nauttimaan raikkaasta aamuilmasta ja oman kotipihan rauhasta. Nouse vuoteesta, sytytä grilli ja valmista suussa sulava aamiainen Gourmet BBQ System -paistolevyllä. Paistolevy kuumenee nopeasti ja tasaisesti, minkä jälkeen voit kypsentää sen päällä kuohkeita lettuja...www.weber.com
![]()
Paistinpannu BBQ Gastronomy System Valurauta
Tee grillauksesta vieläkin parempaa paistinpannulla! Paista munakas tai pekonia suoraan grillissä! Sopii Gastronomy-järjestelmän grillausritilään.www.rusta.com
Hieman jäi mietityttämään esim 60€ hinta pizzakivestä vs cellot yms alle 20€.
No en kyllä äkkiseltään keksi mitään syytä miksi en voisi vaan kääntää sitä Weberin omaa ritilää, kuten olen tähänkin asti tehnyt.Onkos tälläsiä näkynyt olevan saatavilla 57cm halkasijaltaan olevaan weberiin?
Ei ole ainakaan liikkeissä tullut vastaan itsellä.
En mä mielestäni sitä kysynytNo en kyllä äkkiseltään keksi mitään syytä miksi en voisi vaan kääntää sitä Weberin omaa ritilää, kuten olen tähänkin asti tehnyt.
No ei ole mullakaan hanskat kädessä, mutta yleensä grillipihdit on siinä lähellä kun grillaan. Niillä ottaa kiinni toisesta ritilän kahvasta ja pyöräyttää ritilän haluttuun asentoon. Mitään ei tarvitse nostaa.En mä mielestäni sitä kysynytMutta, siis itse ei tule hanskoja pidettyä juurikaan kädessä grillaillessa, niin olisihan tuo mukava/helpompi pyöritellä kun vetää lapasta tassuun ja nostella tulikuumaa ritilää.
Tarpeeksi kun on esim. pieniä herkkusieniä grillissä niin olisi helpompi pyörittää kerralla koko satsi toiselle laidalle kuin nostaa yksitellen.
Makuasioita siis.
Niin kauan että se on valmis. Ei ole mitään aikaa mitä voi sanoa. Siksi pitää olla mittari joka ilmoittaa sulle puhelimeen että no nyt. Sitten se vielä lepäilee ainakin pari tuntia. Mutta jos aikaa pitäs arvioida niin 15h ehkä kauemminkin..
Tästä olis kiinnostava kuulla tarkemmin. En oo briskettiä vieläkään tehnyt. Ja monen kilon ja yli puolen vuorokauden settiä varten pitäs kaikki olla ns. selvillä.Juuri brisketin kanssa mikään mittari ei kerro valmiudesta oikeastaan juuri mitään. Tai ainakin on erittäin suuri riski sille, että menee yli. Tikulla tuota kypsyyttä kokeilla loppuvaiheessa ja aikaikkuna hyvän ja yli menneen välillä ei ole iso.
No sit kaasupulloa hakien ja poltat karstat grillistä. Sit vaikka hk:n sinistä parilalle. Siitä se lähtee taas.Mun grilli on niin rajun ruosteen syömä, ei sitä ole käytetty moneen vuoteen kun ex ryyppykaveri kuoli 8v sitten. Tosiaan entinen se on, mutsille annoin sen kaasupullon käyttöön.
Tästä olis kiinnostava kuulla tarkemmin. En oo briskettiä vieläkään tehnyt. Ja monen kilon ja yli puolen vuorokauden settiä varten pitäs kaikki olla ns. selvillä.
Ehkä hieman muotoilin huonosti, mittarista nyt näkee sen että milloin se alkais olee valmis. Tökkimällä toki sitten sen lopullisen.Juuri brisketin kanssa mikään mittari ei kerro valmiudesta oikeastaan juuri mitään. Tai ainakin on erittäin suuri riski sille, että menee yli. Tikulla tuota kypsyyttä kokeilla loppuvaiheessa ja aikaikkuna hyvän ja yli menneen välillä ei ole iso.
Autodudelta tilasin vuosi sitten. Nitriilikertakäyttökäsine, säästöpakkaus 180kpl pakkaus maksoi silloin 17e.Mistäs porukka tilailee/ostaa nitriilikäsineitä? Vinyli hanskoja löytää joka lävestä mutta niitä ei rasvaisille safkoille suositella joten siksi olen pitäny nitriilejä. Suolaisen hintaisia vaan tuppaa olemaan..
Itse olen käyttäny Rainbown käsineitä, joskin hinta niissäkin tuplaantunu vuodessa. Muuten hyviä hanskoja ja teoriassa edullisia.Mistäs porukka tilailee/ostaa nitriilikäsineitä? Vinyli hanskoja löytää joka lävestä mutta niitä ei rasvaisille safkoille suositella joten siksi olen pitäny nitriilejä. Suolaisen hintaisia vaan tuppaa olemaan..
Kestävyys varmasti yksi, mutta sitten on vielä tiiveys ja ritilöiden kestävyys jne. Ja ohuet lankaritilät mitkä on ruosteessa jo ekan käytön jälkeen.Menossa hakemaan Weberin 5770 ja nuukuus iskee
Bauhaussissa olisi tämän näköinen 79 €:
![]()
Pallogrilli Kingstone Bullet 57 cm
Kingstone Deluxe pallogrilli, jonka posliiniemaloitu materiaali ja kromattu grilliritilä takaavat pitkän käyttöiän. Kannessa lämpömittari ja lämmönsäätö luukku. Tuhkankeräysastia helpottaa grillin puhtaanapitoa. Halkaisijaltaan 57 cm grilliritilä sopii mainiosti kaikkiin grillaushetkiin.www.bauhaus.fi
Mitä veikkaatte, mikä on isoin ero tähän 349 € Weberiin? Weber kestää 20 vuotta kun tämä 2-3 ?
Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkinToivottavasti joku kuvaa kun valmista....!
Ihan hyviä noikin on tohon hintaan. Kaverille ostettiin 50e vastaava muutama vuosi sitten ja vielä toimii. Eikä siinä ainakaan ritilöissä ollu mitään eroa Weberiin paksuudessa.Menossa hakemaan Weberin 5770 ja nuukuus iskee
Bauhaussissa olisi tämän näköinen 79 €:
![]()
Pallogrilli Kingstone Bullet 57 cm
Kingstone Deluxe pallogrilli, jonka posliiniemaloitu materiaali ja kromattu grilliritilä takaavat pitkän käyttöiän. Kannessa lämpömittari ja lämmönsäätö luukku. Tuhkankeräysastia helpottaa grillin puhtaanapitoa. Halkaisijaltaan 57 cm grilliritilä sopii mainiosti kaikkiin grillaushetkiin.www.bauhaus.fi
Mitä veikkaatte, mikä on isoin ero tähän 349 € Weberiin? Weber kestää 20 vuotta kun tämä 2-3 ?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.