Grillit & grillaus

Kävin katsomassa Cellon 21” ja 23” Kamadoa K-Raudassa. isompi vaikutti todella varteenoteetavalta, koska piti sisällään kaksikerrosritilän, lämmönjakolevyt, säänkestävöt kahvat ja sivupöydät, suojahupun, tuhkakauhan.
Ainut heikkous näytti olleen tosi pienet pyörät tuon painoisille grilleille.
Pikkasen huolestutti 23” mallin kannen iskunvaimennin jousi, oliko kyse vaan paskasta asennuksesta vai ominaisuudesta, sillä känsi jäi liikaa kantamaan jouselle ja lasikuitutiivisteet vain juuri ja kuuri tavoittivat toisensa.
Onko kellään omistajalla tästä kokemuksia, saako tämän säädettyä kiinnitysruuveilla.
 
Harraste-grilliä Kaasugrilli Weber Spirit II E-310 GBS musta ?
Mitä suosittelisitte? Harrastaja
Jos kaasugrilliä on ostamassa niin ei Weberillä voi pahasti mennä metsään.

Itse hankin tuosta pienemmän Weber Spirit II S-210:n kun sain viime keväänä 399€ hintaan. Juuri sellainen kaasugrilli kun halusin, en parempaa "ulkokeittiötä" olisi voinut toivoa. Sopivan kokoinen, yllättävän syvä grillausala joten 2 polttimon grilliksi tilava. Pitää lämmön hyvin sisällä ja laadukas. Talven seisoi tuossa pihalla pressun alla ja nyt keväällä pieni rasvapoltto valurautaritilöille niin on kuin uusi.

On mulla Weberin Go Anywhere hiiligrillikin jos haluaa fiilistellä hiilimakkarat tai ottaa retkelle mukaan. Itse pidän kaasun helppoudesta ja tähän elämänvaiheeseen kun ruoanlaitto on nopeaa ja hektistä niin on nyt täydelliset vehkeet.
 
Kävin katsomassa Cellon 21” ja 23” Kamadoa K-Raudassa. isompi vaikutti todella varteenoteetavalta, koska piti sisällään kaksikerrosritilän, lämmönjakolevyt, säänkestävöt kahvat ja sivupöydät, suojahupun, tuhkakauhan.
Ainut heikkous näytti olleen tosi pienet pyörät tuon painoisille grilleille.
Pikkasen huolestutti 23” mallin kannen iskunvaimennin jousi, oliko kyse vaan paskasta asennuksesta vai ominaisuudesta, sillä känsi jäi liikaa kantamaan jouselle ja lasikuitutiivisteet vain juuri ja kuuri tavoittivat toisensa.
Onko kellään omistajalla tästä kokemuksia, saako tämän säädettyä kiinnitysruuveilla.

Äsken kävin Skanssin K-raudassa tutustumassa malliin, enkä huomannut mainitsemaasi ongelmaa. Jousitus toimi ok ja kansi meni tasaisesti kiinni joka puolella palloa. Olisiko asennuksen yhteydessä mokailtu jotenkin?

En tosin huomannut ottaa kuvaa, kun kansi oli kiinni...
20210426_190201.jpg
 
Jos olet harrastaja niin silloin varmasti tiedät ettei kaasugrilliä tarvita mihinkään. Ennemmin ostat pellettigrillin jos sen pitää olla helppoa sekä nopeaa.

tai weber performer deluxe, hiiligrilli kaasusytytyksellä. Aikasemmin oli master touch, eikä kyllä ole ikävä piippusytytintä ja sytytyspaloja.
 
Haussa parvekkeelle mahdollisimman monikäyttöinen grilli, millä onnistuu myös pizzojen paistaminen paistinkiven päällä yli 400 asteen lämpötilassa. Olisiko järkivalinta kamado vai jokin muu?
 
Haussa parvekkeelle mahdollisimman monikäyttöinen grilli, millä onnistuu myös pizzojen paistaminen paistinkiven päällä yli 400 asteen lämpötilassa. Olisiko järkivalinta kamado vai jokin muu?
Parvekkeelle ei saa laittaa hiiligrilliä. Joko sähkö- tai kaasugrilli on vaihtoehto parvekkeelle. Muutto on myös yksi vaihtoehto :D
 
Parvekkeelle ei saa laittaa hiiligrilliä. Joko sähkö- tai kaasugrilli on vaihtoehto parvekkeelle. Muutto on myös yksi vaihtoehto :D
Hyvä pointti. Ooni pizza-uunia saa ainakin kaasulla. Ei vaan huvittais hommata jokasta ruokaa varten omaa pömpeliä.
 
Avotuli ja hiiligrilli on eriasia, ne ei ole verrattavissa samaan. Silti hiiligrillillä saatikka kamadolla 400+ lämmöillä parvekkeella grillaaminen on täysin idioottimaista touhua. Tosta kun googletat tuota hiiligrilliä parvekkeella niin jokaisessa kyllä lukee että kielletty, kuten avotuli ja kertakäyttöiset.

Kunnon kaasugrillillä saa tehtyy hyvin safkaa, myös pizzaa ja lämmöt saa sinne 300+. Kannattaa miettii minne sä sit tyhjennät sen hiiligrillin, puhdistat sen jne. Veikkaanpa että viranomaiset on hyvin äkkii ovella jos hiiligrilliä pistät parvekkeelle.
 
En silti lähtisi parvekkeella grillaamaan muulla kuin sähkö- tai kaasugrillillä.

Naapureiden on sitten mukava haistella sytytysnesteen ja savun hajua + kipinät voivat sytyttää naapurin parvekkeelta materiaalia, vaikka oma parveke olisi turvassa ja huomioitu paloturvalliseksi.

Grilli-innostus iski nyt suomalaisiin: katso suosituimpien mallien kärki ja parvekegrillauksen pelisäännöt
Saako parvekkeella grillata?

Grillaaminen kerrostalojen parvekkeilla herättää keskustelua ja jopa erimielisyyttä joka kesä. Laki ei estä parvekegrillaamista, mutta taloyhtiön järjestyssäännöissä se voidaan kieltää. Suorassa kiellossa on kuitenkin usein ongelmana sen valvominen, sekä se, minkälaisia seurauksia kiellon rikkomisella voi olla.

Kiinteistöliitto on koonnut sivustolleen kattavat ohjeet parvekegrillaukseen liittyen. Liitto korostaa, että parvekegrillaamisen suoran kieltämisen sijaan tulisi kiinnittää huomiota siihen, ettei paloturvallisuus vaarannu eikä ruuanlaitosta aiheudu selkeää haittaa tai häiriötä muille asukkaille tai ympäristölle. Jos grillaaminen on kuitenkin kielletty taloyhtiön järjestyssäännöissä, kieltoa on syytä noudattaa.

Tärkein parvekegrillaamiseen liittyvä seikka on paloturvallisuus. Parvekkeilla on usein palavaa materiaalia, ja parvekkeen muoto tai lasitus saattaa aiheuttaa sen, ettei parvekkeella ole tarvittavaa ilmanvaihtoa grillaukseen. Tämän vuoksi taloyhtiön grillauskielto voi joskus olla hyvin perusteltu.

Jos grillaa parvekkeellaan, tärkeintä on muistaa seuraavat kohdat:
  • Käytä parvekkeella vain sähkö- tai kaasugrilliä, ei hiiligrilliä.
  • Älä jätä kuumaa grilliä valvomatta.
  • Noudata turvallisuusetäisyyksiä ja muista, että erityisesti puiset materiaalit ovat tulenarkoja.
  • Pidä sammutusvälineistöä, kuten sammutuspeitettä, käden ulottuvilla.
Lähde: Kiinteistoliitto.fi
 
Avotuli ja hiiligrilli on eriasia, ne ei ole verrattavissa samaan. Silti hiiligrillillä saatikka kamadolla 400+ lämmöillä parvekkeella grillaaminen on täysin idioottimaista touhua. Tosta kun googletat tuota hiiligrilliä parvekkeella niin jokaisessa kyllä lukee että kielletty, kuten avotuli ja kertakäyttöiset.

Kunnon kaasugrillillä saa tehtyy hyvin safkaa, myös pizzaa ja lämmöt saa sinne 300+. Kannattaa miettii minne sä sit tyhjennät sen hiiligrillin, puhdistat sen jne. Veikkaanpa että viranomaiset on hyvin äkkii ovella jos hiiligrilliä pistät parvekkeelle.
Taloyhtiö saa kieltää ihan mitä haluaa, mutta laki ei parvekegrillaamista kiellä joten antaa grillata vaan. Ainoastaan pelastuslaitos voi kieltää tietynlaisen grillin käytön esmes paloturvallisuuten vedoten.

Mutta joo, siinä olen samaa mieltä että en lähtis parvekkeella tekemään mitään mikä vaatii +400c lämmöt vaikka laitos olis mikä.
 
Porukka puhuu kahdesta täysin eri asiasta täällä ja perustelee ristiin. Väitetään että laki kieltää jotain koska se on jossain lainvastaisessa yhtiöjärjestyksessä ehkä kielletty tai koska se ei ole naapuriystävällistä. Ihan turha väittää hiiligrillaamista parvekkeella kielletyksi koska se ei sitä ole. Se voi olla vittumaista naapurille mutta sillä ei ole mitään tekemistä kieltojen tai lakien kanssa. Ei puhuttais aidasta ja aidanseipäistä yhtä aikaa ja vielä niitä sekoittaen.
 
Sit voit myös miettii sitä mitä se naapuri tuumaa ku sä sytytät sen hiiligrillin tai kamadon. Ne kaikki savut on helposti siellä naapurin kämpässä. Ihan suosiolla kannattaa hommaa sähkö- tai kaasugrilli mikäli parvekkeella grillaa.
 
Sit voit myös miettii sitä mitä se naapuri tuumaa ku sä sytytät sen hiiligrillin tai kamadon. Ne kaikki savut on helposti siellä naapurin kämpässä. Ihan suosiolla kannattaa hommaa sähkö- tai kaasugrilli mikäli parvekkeella grillaa.
Mutta kielletyksi se ei sitä tee.
En itsekkään kyllä parvekkeelle hiiligrilliä hommais, mutta ei se kiellettyäkään ole. Naapurisopu saattaa joutua koetukselle, mutta niinhän se aina noissa kommuuneissa.
 
Mutta kielletyksi se ei sitä tee.
En itsekkään kyllä parvekkeelle hiiligrilliä hommais, mutta ei se kiellettyäkään ole. Naapurisopu saattaa joutua koetukselle, mutta niinhän se aina noissa kommuuneissa.
Jos ne seuraavassa yhtiökokouksessa kieltävät parvekkeella grillaamisen, pahimmassa tapauksessa hajuhaittojen vuoksi saattavat ehdottaa kaiken grillaamisen kieltoa siinä samalla.
 
Jos ne seuraavassa yhtiökokouksessa kieltävät parvekkeella grillaamisen, pahimmassa tapauksessa hajuhaittojen vuoksi saattavat ehdottaa kaiken grillaamisen kieltoa siinä samalla.
Senkus kieltävät. Eipä ne paljoa voi tehdä mitään jos jatkaa grillaamista eikä pelastuslaitos ole sitä erikseen kieltäny.
 
Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltää grillauksen parvekkeella, silloin sä et saa grillata. Vaikka laki sanoisi mitä. Taloyhtiön järjestyssääntöä on noudatettava. Mutta se ehkä sitte siitä asiasta jo.. :)
 
Mikäli taloyhtiön järjestyssäännöt kieltää grillauksen parvekkeella, silloin sä et saa grillata. Vaikka laki sanoisi mitä. Taloyhtiön järjestyssääntöä on noudatettava. Mutta se ehkä sitte siitä asiasta jo.. :)
Mutta taloyhtiön järjestyssäännöt ei mene LAIN yli ja laki sitä ei kiellä. Usko jo.
Voiko taloyhtiö kieltää parvekkeella grillaamisen?
Taloyhtiö ei voi yksiselitteisesti kieltää parvekegrillausta järjestyssäännöissään. Parveke kuuluu osakkaan hallintaan ja siksi grillaaminen, kuten mikä tahansa muukin ruuanlaitto, huoneistossa kuuluu jokaisen asukkaan oikeuksiin.
 
Mutta taloyhtiön järjestyssäännöt ei mene LAIN yli ja laki sitä ei kiellä. Usko jo.
Suora lainaus tuolta linkistä sihen hiiligrillaukseen "Avotulen tekeminen parvekkeella ei sen sijaan ole luvallista. Siksi esimerkiksi kertakäyttögrilliä tai hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää."
Ja siis puhuin siitä hiiligrillistä, en sähkö-tai kaasugrillistä.
 
Mutta tää menee taas täällä suomessa sihen että joka helvetin asiaan pitää olla laki. Jos järjestyssäännöissä sanotaan että hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää, ni eiköhän joku Timo-Pirjo tule ja sano että mutta ku laki ei sitä kiellä..
 
Samantien joku kunnon Offset smoker, ni johan on kaikilla kivaa. Kymmenen vuotta tuli aikoinaan asuttua kerrostalossa. Ei ole kyllä naapureita ikävä :facepalm:

Mitäs LAILLISIA naapurien kiusaamis keinoja keksitään niille, joilla ei ole edes sitä parveketta?
 
Itse siirtymässä todennäköisesti kamadoon perus hiili ja kaasigrillin jälkeen.
Suurin epäilys on enää tuo ruostumaton teräsritilä, jolla grillaamisesta ei kokemuksta.
Tähän saakka grillannut kaikki valurautaisella parilalla tai ritilällä, joka antaa mukavan tekstuurinpintaan ja johtaa hyvin lämpöä itsestään grillattaviin ruokiin.
Monella kokeneemmalla on kokemusta molemmista materiaaleista.
1. Mitkä ovat teräsritilän edut ja haitat mielestänne ?
2. Miten Kamadossa estätte rasvapalot, kun grillaatte kuumalla rasvaista lihaa suoralla tulella vai auttaako ritälän korkeus asiaan?
 
Viimeksi muokattu:
Itse siirtymässä todennäköisesti kamadoon perus hiili ja kaasigrillin jälkeen.
Suurin epäilys on enää tuo ruostumaton teräsritilä, jolla grillaamisesta ei kokemuksta.
Tähän saakka grillannut kaikki valurautaisella parilalla tai ritilällä, joka antaa mukavan tekstuurinpintaan ja johtaa hyvin läpöä itsestään grillattaviin ruokiin.
Monella kokeneemmalla on kokemusta molemmista materiaaleista.
Mitkä ovat teräsritilän edut ja haitat mielestänne ?

Ja toinen kysymys, miten Kamadossa estätte rasvapalot kun grillaatte rasvaista lihaa suoralla tulella?
Teräsritilä on helppo pitää puhtaana kun kuumentaa sen ja harjaa. Kevyt siirrellä ja kestävä. En oo haittoja nähny.. ja saahan kamadoonkin valurautaritilää sekä parilaa. Suosittelen kyllä hommaamaan.
Ei mulla ole rasvapaloja tullut suoralla tulella, eli sitä ei tarvii pelätä. Lämpösuojat kyllä palaa puhtaaksi kun laittaa lämmöt korkeelle.
 
Mietin tuossa että muurikkalettua tekis takapihalla mieli, mutta en viittis kyllä ostaa polttorengasta sitävarten. Tai polttorenkaassa ei mitään, mutta pitäs se kaasupullokin hommata... Takapihalla on Weber GBS 57, onkohan tuohon kukaan virittänyt pannua letunpaistoa varten? Periaatteessahan sen siihen sais kyllä, mutta varmaan tarvis miettiä jotain pientä koroketta että se ei tulisi lepäämään pallon rungon päälle...
 
Suora lainaus tuolta linkistä sihen hiiligrillaukseen "Avotulen tekeminen parvekkeella ei sen sijaan ole luvallista. Siksi esimerkiksi kertakäyttögrilliä tai hiiligrilliä ei parvekkeella saa käyttää."
Ja siis puhuin siitä hiiligrillistä, en sähkö-tai kaasugrillistä.
Ja tässä lähteenä instanssi, jolla oikeasti jotain kompetenssia arvioida asiaa:
Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä. Tiilisiä tai kivisiä tulisijoja, joista tuli ei pääse leviämään myöskään kipinöinnin vuoksi. Sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Esimerkiksi tuulelta suojatut ja huuvalla varustetut grillikatokset.


aluepalomestari Petri Vallin sanoi:
Kunhan järki pysyy kädessä, voi esimerkiksi pallogrilliä käyttää myös metsäpalovaroituksen aikaan.

Eli ei, hiiligrilli ei lähtökohtaisesti ole avotuli eikä sen käyttöä voi kieltää kuin pelastusviranomainen. Idiotismiahan hiiligrillin käyttö parvekkeella toki on.
 
Mietin tuossa että muurikkalettua tekis takapihalla mieli, mutta en viittis kyllä ostaa polttorengasta sitävarten. Tai polttorenkaassa ei mitään, mutta pitäs se kaasupullokin hommata... Takapihalla on Weber GBS 57, onkohan tuohon kukaan virittänyt pannua letunpaistoa varten? Periaatteessahan sen siihen sais kyllä, mutta varmaan tarvis miettiä jotain pientä koroketta että se ei tulisi lepäämään pallon rungon päälle...

Mites ihan sopiva paistolevy/pannu tuohon grilliin? Siis grillin sisään menevä tai päälle jäävä tuollaiseen grilliin mitoitettu, toki jos muurikkapannu on jo varastossa...
 
Mites ihan sopiva paistolevy/pannu tuohon grilliin? Siis grillin sisään menevä tai päälle jäävä tuollaiseen grilliin mitoitettu, toki jos muurikkapannu on jo varastossa...

Ei oo valmiina olemassa, sillä ajattelinkin että onko jollakin kokemusta minkä tuohon saisi pienellä vaivalla suoraan sopimaan. Mietin kyllä että tuommoinen 45cm halkaisijaltaan oleva pikkumuurikka vois mennä ihan suoraan ritilän päälle, (ehkä joutuu parsimaan kahvat irti) mutta mitenhän sen käytettävyys kun siihen tulee kummiskin sitten grillin reunat eteen...
 
Ei oo valmiina olemassa, sillä ajattelinkin että onko jollakin kokemusta minkä tuohon saisi pienellä vaivalla suoraan sopimaan. Mietin kyllä että tuommoinen 45cm halkaisijaltaan oleva pikkumuurikka vois mennä ihan suoraan ritilän päälle, (ehkä joutuu parsimaan kahvat irti) mutta mitenhän sen käytettävyys kun siihen tulee kummiskin sitten grillin reunat eteen...

Yksi vaihtoehto voisi olla "wok ring" tms. jolla saa wokin tasaiselle alustalle. En tiedä riittääkö noissa koko muurikalle, mutta ei maksaisi paljon. Erilaisia grilliin meneviä teräslevyjä jne. on, mutta hinta Suomeen toimitettuna on monesti järkyttävä.
 
Eli ei, hiiligrilli ei lähtökohtaisesti ole avotuli eikä sen käyttöä voi kieltää kuin pelastusviranomainen. Idiotismiahan hiiligrillin käyttö parvekkeella toki on.
Ei ole kiellettyä ja jos on jokin betonibunkkeri se parveke, niin tuskin edes vaarallista muuten kuin, että naapuri voi nepata nyrkillä nekkuun.

Eri asia sitten, jos parvekkeella on liian lähellä grilliä jotain palavaa materiaalia. Tai esim. puurakenteinen parveke. Siinä kohtaa se sitten onkin kiellettyä ihan vaan paloturvallisuuden laiminlyöntinä.

Ja tosiaan melkoisen idioottimaista touhua joka tapauksessa.
 
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne. :tup:
 

Liitteet

  • IMG_20210423_160235__01.jpg
    IMG_20210423_160235__01.jpg
    2,9 MB · Luettu: 266
  • IMG_20210423_164846.jpg
    IMG_20210423_164846.jpg
    4,6 MB · Luettu: 264
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne. :tup:
kyllä mahtuu!
 
Neljän kaverin kanssa saunailta viikonloppuna. Ehkä näillä selvitään akuunsa ja olutta kyytipojaksi. Isoin mysteeri tulee oleen mahtuuko brisketti L-koon kamaddon vai joutuuko laittaa pelletti pöhötin tulille. Omatekonen pekoni huomenna savuihin ja perjantaina brisketin vuoro. Illalla sitten burgerien tekoa jne. :tup:

Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkin :p Toivottavasti joku kuvaa kun valmista....!
 
Kuva ei kerro ihan todellista kokoa mutta voi tehdä tiukkaa. Jossain näin myös että folioitiin tiiliskivi ja pistettiin brisketti roikkumaan yli ja kun vetäytynyt hieman niin tiiliskiven voi ottaa pois. Hyvältä näyttää kuitenkin :p Toivottavasti joku kuvaa kun valmista....!
Juuri katselin Youtubesta videon, jossa laittettin vähän nyrkkiä isompi puupalikka brisketin alle, niin mahtui kamadoon paremmin. Käyttäisin tuota ennemmin kuin foliota. Meinaatko kääriä Butcher paperiin?
 
Tuli haettua Master Touch 5770 ja muutamat lisävehkeet paahtoparila, pizzakivi ja wok pannu.

Voiko tuota lämmöntasauslevyä ja brikettirengasta käyttää pizzan paistamiseen? Eli irtoaako sillä myös kunnolla lämpöä vai onko vain savustamiseen/hitaaseen kypsentämiseen? Ja vieläpä kannattaako käyttää brikettien sijaan hiiliä, jotta saa kovemmat lämmöt aikaiseksi? Viikonlopun vapailla sitten tositoimiin!
 
Vasta eilen tuli Napolen R425 korkattua, kun on ollut niin surkeeta keliä. ( no eipä se eilenkään mikään shortsikeli ollut, mutta ei ainakaan satanut ) Ja olihan se aika juhlaa kun vertasi vanhaan halpis grilliin . Lämmöt grillissä nousi aivan eri tavalla ja sen sain myös oikeasti myös kuumaksi. Lämpöjä joutui pienenetämään monen otteeseen kun vanhalla oli tottunut että käytännössä hanat piti olla melkein täysillä. Hetiki mene vielä opetelelssa tämän grilliin tavoille, mutta hyvät ensiharjoitukset tuli pidettyä eilen. Lämmönjako toimi myös loistavasti, tasainen paistojälki tuli sapuskoihin, kun ennen griliissä oli vähän kuumempia paikkoja ja sitten vähemmän kuumia paikkoja. Ilmeisen hyvin tuo kaksitasoinen lämmönjakosysteemi toimii.
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Itse taivutin brisketin vanhalla grillin ritilällä. 47cm wsm ja tais olla yli 8kg brisket.

_20210428_074215.JPG

Jos en tietäisi että puhutaan grillauksesta, kysessä vois olla vaihtoehtoisesti Alien elokuva....
Mahtava mötikkä. kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?
 
kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?
Niin kauan että se on valmis. Ei ole mitään aikaa mitä voi sanoa. Siksi pitää olla mittari joka ilmoittaa sulle puhelimeen että no nyt. Sitten se vielä lepäilee ainakin pari tuntia. Mutta jos aikaa pitäs arvioida niin 15h ehkä kauemminkin..
 
Jos en tietäisi että puhutaan grillauksesta, kysessä vois olla vaihtoehtoisesti Alien elokuva....
Mahtava mötikkä. kauankos tuota joudut kypsyyttelemään ?

Paino tais olla ennen trimmausta ~9kg. Kuvien tietojen perusteella meni 15h. Lämmöt karkas välillä 125-150c niin oli hieman ylikypsä. Lopussa pitäis enemmän kokeilla kuin tuijottaa lihan lämpöä. Jokainen brisket kun taitaa käyttäytyä eri tavalla.

DSC_0289.JPG

DSC_0294.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Tuli haettua Master Touch 5770 ja muutamat lisävehkeet paahtoparila, pizzakivi ja wok pannu.

Voiko tuota lämmöntasauslevyä ja brikettirengasta käyttää pizzan paistamiseen? Eli irtoaako sillä myös kunnolla lämpöä vai onko vain savustamiseen/hitaaseen kypsentämiseen? Ja vieläpä kannattaako käyttää brikettien sijaan hiiliä, jotta saa kovemmat lämmöt aikaiseksi? Viikonlopun vapailla sitten tositoimiin!
Levy toimii juurikin savustamiseen ja hitaaseen kypsentämiseen. Tuo kivi ei lämpene tarpeeksi, jos levy on välissä.
 
Aika vaikee tolla 5770 on mitään ryssiä täysin, lue ohjeet ja kokeile kaikkea niin äkkiä oppii tuntemaan salat.
 
Onkohan näillä hintavilla Weberin omilla lisävarusteilla mitään käytännön eroa halpiksiin kun puhutaan valuraudasta? Mitatkin näyttävät olevan aikalailla samoissa.

Esim:



Hieman jäi mietityttämään esim 60€ hinta pizzakivestä vs cellot yms alle 20€.
 
Onkohan näillä hintavilla Weberin omilla lisävarusteilla mitään käytännön eroa halpiksiin kun puhutaan valuraudasta? Mitatkin näyttävät olevan aikalailla samoissa.

Esim:



Hieman jäi mietityttämään esim 60€ hinta pizzakivestä vs cellot yms alle 20€.
Ostin suoraan Weberin valurautaparilan Amazonista, saa pikkusen halvemmalla kuin Suomesta.

Nimittäin ainakin kaasugrilleissä tuossa GBS systeemissä on sellaiset pienet ohjurit/hahlot mitkä lie ja noissa halpiksissa ne ei aivan täsmää.

Kaveri ostin jonku halpiksen, Toro?, ja se jäi ikävästi keikkumaan.
Päätyi sitten lähettämään takaisin ja osti sen Weberin oman.
En sano että kaikki on tuollaisia mutta varoituksena.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 703
Viestejä
4 509 764
Jäsenet
74 482
Uusin jäsen
nup
Back
Ylös Bottom