Grillit & grillaus

Mutta jos se anturi sielä grillin sisällä on sama, niin näinköhän sillä on jotain merkitystä.

Meater ykkönen ei tosiaankaan kyllä pallogrillin sisältä kanna kuin siihen aivan grillin viereen. Plussassa asetan itse sen toistimena toimivan lataustelakan grillin alle esim. ilmansäätövivun tai tuhka-astian kahvan päälle, josta sitten kantavuutta löytyy reilusti.

Kyllä tuo heikko kantama on Meaterin feature nähdäkseni, eikä vika. Plussa kannattaa hakea joko jostain tarjouksesta, tai sitten Motonetista kanta-asiakkaan liittymisedun kera, joka antaa muistaakseni 10% alen.
 
Itselläni ei mitään ongelmia ko. mittarin kanssa. Aktiivikäytössä ollut pari vuotta weberin pallogrillin kanssa.

Kiitokset, ehkä ohjeistan lahjansaajaa olemaan pesemättä antureita tiskikoneessa. :smile:

Mahtaako nuo Kickstarterin kautta hankitut Meaterit olla sen verta nollasarjaa, että niiden signaalinvahvuus on heikompi kuin nyt myynnissä olevien mallien? Tai sitten plus-mallissa on parempi antenni, tai mun Weberin kansi ei ole niin tiivis. :interested:
 
Tai sitten plus-mallissa on parempi antenni

Siis ei kai plus-mallissa ole eroa normaali Meateriin kuin se, että plussan lataustelakka osaa toimia toistimena Meater-tikulle.

Toki varmasti jonkinlaista tuotekehitystä toivottavasti on tehty antennissa muutenkin mutta tuo on se perustavanlaatuinen ero, jonka takia Meater+ kantomatka on niin paljon parempi kuin tavallisessa.
 
Kiitokset, ehkä ohjeistan lahjansaajaa olemaan pesemättä antureita tiskikoneessa. :smile:

Mahtaako nuo Kickstarterin kautta hankitut Meaterit olla sen verta nollasarjaa, että niiden signaalinvahvuus on heikompi kuin nyt myynnissä olevien mallien? Tai sitten plus-mallissa on parempi antenni, tai mun Weberin kansi ei ole niin tiivis. :interested:
No tätä vähän epäilenkin, sillä ei tosiaan riitä että puhelin (joka siis jakaa yteyden pilveen) on lähellä grilliä, ellei sitten tarkoiteta että niin lähellä että puhelin alkaa kuumenemaan huomattavasti grillin lämmöstä. Kyllä se siinä alle metrin etäisyydellä yhteyden saa, mutta pätkii tai hävittää yhteyden. Kiva sitten esim. katella telkkaria tms. kun puhelimesta kuuluu vähän väliä plimplom.
Plussan antenni ei tosiaan ole sen parempi, vaan se "telakka" toimii toistimena. Eli jos signaali ei tule grillistä ulos, niin ei se mitään toistakkaan.

Mutta kuten sanottu, niin hoidin ongelman tuon Weberin mittarin avulla. Signaali ei jää grilliin, sillä se tulee johdolla ulos. Lisäksi ei tarvitse toista puhelinta siihen väliin sillä weber on WLAN:illa yhteydessä puhelimeen.
 
Plussan antenni ei tosiaan ole sen parempi, vaan se "telakka" toimii toistimena.

Tiedän toki että telakka on BT repeater, mutta tarkoitin että Meaterit jotka on valmistettu ennen tuon plus mallin markkinoille tuloa voi hyvinkin olla jo sisuksiltaankin erilaisia tuotekehityksen ansiosta, antennin, BT piirin tms. raudan osalta.

Bluetoothissa on tapahtunut kehitystä kantavuuden suhteen, esmes uudet BT5 nappikuulokkeet kantaa todella paljon paremmin kuin vanhemmat.
 
Itsellä olisi myös hakusessa langaton mittari vähintään kahdella anturilla, jossa joko a) vastaanotin tilanteen seuraamiseen tai b) järkevä mobiiliappi
Suosituksia otetaan vastaan, otetaan vastaan.

+P
 
IMG_20201222_204849.jpgIMG_20201222_222846.jpg
IMG_20201223_182416.jpg
Edit. Lopputulos....!

Siinä se nyt on! Eka joulukinkkuni kamadossa! Aivan loistava savumaku. Käytin omenapuuta savustukseen. N. 5kg luuton juhlakinkku. 10 h, reilu, meni kamadossa. Paistolämpötila n 110C. 82 C otin ulos. Pöytään huomenna....=)
 
Viimeksi muokattu:
Marras/Joulukuun vaiheessa tuli pari pikkukinkkua (2-3kg) savusteltua omenapuulla snake tyylillä harjoituksena. Lämmöt tasaiset 115c kokoajan. Huomenna lähtee kinkusta potka savustukseen. Pitää nakata tuo nahka/kamara jatkossa pois päältä niin saa vielä enemmän savua tuohon itse lihaan.

IMG_20201121_123747.jpg IMG_20201220_181720.jpg
 
Oispa Kamadoa :p


Onneksi löytyy edes takkaleivinuuni, vaikkei sillä järkevästi saakaan savustettua.
 
Marras/Joulukuun vaiheessa tuli pari pikkukinkkua (2-3kg) savusteltua omenapuulla snake tyylillä harjoituksena. Lämmöt tasaiset 115c kokoajan. Huomenna lähtee kinkusta potka savustukseen. Pitää nakata tuo nahka/kamara jatkossa pois päältä niin saa vielä enemmän savua tuohon itse lihaan.

IMG_20201121_123747.jpg IMG_20201220_181720.jpg

Tuo kamaranpoisto kävi itelläkin mielessä....ehkä ensi kerralla poistetaan. Ei kai kuivu liikaa...?
 
Testasin grillata verkossa olevaa pikkukinkkua ja lopputuloksena se verkko jämähti täysin ulkokuoreen kiinni ja se kun veitsellä vuoltiin irti niin eipä väliä olisiko kinkku ollut uunissa.
Onko kukaan testannut weberiä normipuilla, yläkansi ja ylimmäinen ritilä pois niin onnistuisi hyvin?
 
Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.
 
Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.

Pullon otin sisään että tulee kaasua paremmin ulos sitten kun taas innostuu grillaamaan. Läpi talven tulee weberiä käytettyä.
 
Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.
Ruostunut kaasugrilli lähti kaatikselle, mutta pellettisavustimella tuli tehtyä tänään ribsejä ja kassler pulled porkkia. Joulun välipäivinä myös hamppareita.
 
Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.
Eilen grillasin punarapuja kaasuweberillä parvekkeella, kai tässä niin kauan grillataan kun toimii vaan. Ja pääkaupunkiseudulla siis.
 
Toisin sanoen turha ressata pakkasista. Antaa mennä vaan tai olla vaan niin kuin suvenakin. Ehkä makkarat hyvä grillata silloin tällöin että saa Weberin heräteltyä talviunilta.
 
Kassleria hitaamman mukaan ja matkalla makkaraa. Ihan vaan koska teki mieli ja talvella on hienoa grillailla. Ja ihan rauhassa saa fiilistellä koska vaimoa ei kiinnosta kökkiä ulkona kylmässä
 

Liitteet

  • 20210108_183724.jpg
    20210108_183724.jpg
    1,7 MB · Luettu: 203
Olipa hyvä ajoitus sitten kun sain 6 säkkiä 10 kipale...:) Mutta silti edullista! :thumbsup:
 
Viimeksi muokattu:
Toisin sanoen turha ressata pakkasista. Antaa mennä vaan tai olla vaan niin kuin suvenakin. Ehkä makkarat hyvä grillata silloin tällöin että saa Weberin heräteltyä talviunilta.

Ihan hyvin se grilli toimii talvellakin, valot vaan pitää olla. Pidempiä vetoja ei paljoakaan ite tuu talvisin tehtyä, mutta kyllä napoleon silti varmaan keskimäärin kerran viikossa kuumenee.
 
Hyvin toimi weber -17 pakkasessa, premium hiilet alkoi tosin hyytymään kun vähensin liikaa kiertoa, testaillaan briketeillä ensikerralla
 
IMG_20210123_114411.jpg

Nyt rillataan...! Pulled pork tulossa...



IMG_20210123_200950.jpg
Valmis! Fajitas-time...!! :thumbsup: :thumbsup::thumbsup:

Edit. Ja tuli kokeiltua ensi kertaa karhunkäpälät revitykseen myös...aivan loistavat ja edulliset. Voittavat haarukat 6-0 varsinkin jos isompi lihaklöntti.
 
Viimeksi muokattu:
@Six Paljonko pidit munassa lämpötilaa ja kauanko kesti valmistus?

Oletko ollut tyytyväinen tuohon Meater+:aan?
 
@Six Paljonko pidit munassa lämpötilaa ja kauanko kesti valmistus?

Oletko ollut tyytyväinen tuohon Meater+:aan?

Kesti 8h 11min , lämpötila n 120-130. Sisä 89. Kassleri 3kg.
Olen ollut tyytyväinen mittariin. Alussa ongelmia käyttäjällä mutta nyt toimii. Luurin akkua kuormittaa liikaa mielestäni varsinkin slow foodissa.
 
Viimeksi muokattu:
Mistäs porukka tilailee hiiliä kamadoon ja minkälaiset ois hyviä? Ainakin pizzan grillaamiseen pitäisi saada kovat lämmöt aikaiseksi, mutta toki tulee tehtyä paljon muutakin, eli myös miedolla lämmöllä tarve grillailla.
 
Mistäs porukka tilailee hiiliä kamadoon ja minkälaiset ois hyviä? Ainakin pizzan grillaamiseen pitäisi saada kovat lämmöt aikaiseksi, mutta toki tulee tehtyä paljon muutakin, eli myös miedolla lämmöllä tarve grillailla.
Tokmannilta tai mätänetistä Marienburgeja. Ennen sai homkkaristaki mutta rustassa ei enää taida olla.
 
Jos jollakulla on tarvetta ns. Butchers paperille, niin täältä ihan hyvään hintaan pienierä.
esim Savustintukussa tuplahinta.


2x50M oli vajaa 50€ kotiin toimitettuna.
 
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.

 
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.


Kannattaa tosin huomioida että noi Longanit on sitten melkosta jöötiä, eli perus pentille siihen marketin pallogrilliin ihan liian järeetä kamaa. Kannattaa ennemmin ottaa sitä Quebrachoa. Kamadoon noi on kyllä omiaan ja esim Pizzan paistoon saa kunnon lämmöt ja hiilet kestää pitkään. Molemmat erinomaisia hiiliä ja tosiaan ei Marienburgia voi noihin verratakkaan
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.


Jos nyt ymmärsin oikein niin on kyllä halpoja hiiliä.
Vertasin marienburgeihin mitä pääsääntöisesti käytän hinnan ja helpon saatavuuden takia. Marienburg 50l (6.5kg jonkun esitteen mukaan) 14.90€ motonet.
 
Kuinka hyvin eri kamadomerkkien lisävarusteet (lämmönjakolevyt, korokeritilät jne) sopivat ristiin? Olettaen että molemmat ovat 21". Lähinnä mietin näitä halvempia mustangeja, nordgardenia, kobea.... Hinnoissa näyttäisi olevan kuitenkin eroja.
 
Viimeksi muokattu:
Kuinka hyvin eri kamadomerkkien lisävarusteet (lämmönjakolevyt, korokeritilät jne) sopivat ristiin? Olettaen että molemmat ovat 21". Lähinnä mietin näitä halvempia mustangeja, nordgardenia, kobea.... Hinnoissa näyttäisi olevan kuitenkin eroja.
Nuo halvemmat saattaa olla tismalleen sama mallikin vain brändättynä uusiksi. Uskoisin lisäkilkkeiden sopivan ilman ongelmia.
 
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.


Tuliko hiilet perille? Itsekin laitoin juuri parin säkin testitilauksen menemään.
 
Kuinka hyvin eri kamadomerkkien lisävarusteet (lämmönjakolevyt, korokeritilät jne) sopivat ristiin? Olettaen että molemmat ovat 21". Lähinnä mietin näitä halvempia mustangeja, nordgardenia, kobea.... Hinnoissa näyttäisi olevan kuitenkin eroja.

Itsellä erimerkkisiä varusteita eikä ongelmia. Kannattaa hieman vertailla hintoja koska tooodella isoja eroja "samasta" tuotteesta.
 
Onkos kellään kokemusta kotikäyttöön tarkoitetuista kebab-grilleistä? Tokihan noissa voi muitakin vartaita grillailla tai kokonaista broileria. Mutta tekeekö noilla oikeasti jotain?

Esim. tällaisiin olen törmännyt:

 
Onkos kellään kokemusta kotikäyttöön tarkoitetuista kebab-grilleistä? Tokihan noissa voi muitakin vartaita grillailla tai kokonaista broileria. Mutta tekeekö noilla oikeasti jotain?

Esim. tällaisiin olen törmännyt:

Aika turhia on. Sotkee ja jos kepua teet ni saat yhden ohuen kerroksen kerralla ja taas venaat puolituntia että seuraava kerros kypsyy jne.
 
tänään tuli, olis pitänyt tilata blancoa eikä xxl, joka on melkosta halkoa (weberissä tekee vähän tiukkaa korien kanssa)

Tänään saapui mullekin viime viikolla tilatut hiilet, eli nopeasti tuli! Paketti oli ilmeisesti kohdannut kuriirin käsittelyssä vähän väkivaltaa, mutta itse hiilisäkit (ja kaupanpäälliset) oli kunnossa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 771
Viestejä
4 516 212
Jäsenet
74 469
Uusin jäsen
Peuzhi
Back
Ylös Bottom