Grillit & grillaus

Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.

Pullon otin sisään että tulee kaasua paremmin ulos sitten kun taas innostuu grillaamaan. Läpi talven tulee weberiä käytettyä.
 
Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.
Ruostunut kaasugrilli lähti kaatikselle, mutta pellettisavustimella tuli tehtyä tänään ribsejä ja kassler pulled porkkia. Joulun välipäivinä myös hamppareita.
 
Onkos porukat ottanut jo kaasugrillistä kaasut irti Etelä- Suomessa?
Vai meinaatteko grillailla läpi talven?

Ensi viikolla saattaa olla huimat - 7 pk-seudullakin. Melkein jo talvi.
Eilen grillasin punarapuja kaasuweberillä parvekkeella, kai tässä niin kauan grillataan kun toimii vaan. Ja pääkaupunkiseudulla siis.
 
Toisin sanoen turha ressata pakkasista. Antaa mennä vaan tai olla vaan niin kuin suvenakin. Ehkä makkarat hyvä grillata silloin tällöin että saa Weberin heräteltyä talviunilta.
 
Kassleria hitaamman mukaan ja matkalla makkaraa. Ihan vaan koska teki mieli ja talvella on hienoa grillailla. Ja ihan rauhassa saa fiilistellä koska vaimoa ei kiinnosta kökkiä ulkona kylmässä
 

Liitteet

  • 20210108_183724.jpg
    20210108_183724.jpg
    1,7 MB · Luettu: 206
Olipa hyvä ajoitus sitten kun sain 6 säkkiä 10 kipale...:) Mutta silti edullista! :thumbsup:
 
Viimeksi muokattu:
Toisin sanoen turha ressata pakkasista. Antaa mennä vaan tai olla vaan niin kuin suvenakin. Ehkä makkarat hyvä grillata silloin tällöin että saa Weberin heräteltyä talviunilta.

Ihan hyvin se grilli toimii talvellakin, valot vaan pitää olla. Pidempiä vetoja ei paljoakaan ite tuu talvisin tehtyä, mutta kyllä napoleon silti varmaan keskimäärin kerran viikossa kuumenee.
 
Hyvin toimi weber -17 pakkasessa, premium hiilet alkoi tosin hyytymään kun vähensin liikaa kiertoa, testaillaan briketeillä ensikerralla
 
IMG_20210123_114411.jpg

Nyt rillataan...! Pulled pork tulossa...



IMG_20210123_200950.jpg
Valmis! Fajitas-time...!! :thumbsup: :thumbsup::thumbsup:

Edit. Ja tuli kokeiltua ensi kertaa karhunkäpälät revitykseen myös...aivan loistavat ja edulliset. Voittavat haarukat 6-0 varsinkin jos isompi lihaklöntti.
 
Viimeksi muokattu:
@Six Paljonko pidit munassa lämpötilaa ja kauanko kesti valmistus?

Oletko ollut tyytyväinen tuohon Meater+:aan?
 
@Six Paljonko pidit munassa lämpötilaa ja kauanko kesti valmistus?

Oletko ollut tyytyväinen tuohon Meater+:aan?

Kesti 8h 11min , lämpötila n 120-130. Sisä 89. Kassleri 3kg.
Olen ollut tyytyväinen mittariin. Alussa ongelmia käyttäjällä mutta nyt toimii. Luurin akkua kuormittaa liikaa mielestäni varsinkin slow foodissa.
 
Viimeksi muokattu:
Mistäs porukka tilailee hiiliä kamadoon ja minkälaiset ois hyviä? Ainakin pizzan grillaamiseen pitäisi saada kovat lämmöt aikaiseksi, mutta toki tulee tehtyä paljon muutakin, eli myös miedolla lämmöllä tarve grillailla.
 
Mistäs porukka tilailee hiiliä kamadoon ja minkälaiset ois hyviä? Ainakin pizzan grillaamiseen pitäisi saada kovat lämmöt aikaiseksi, mutta toki tulee tehtyä paljon muutakin, eli myös miedolla lämmöllä tarve grillailla.
Tokmannilta tai mätänetistä Marienburgeja. Ennen sai homkkaristaki mutta rustassa ei enää taida olla.
 
Jos jollakulla on tarvetta ns. Butchers paperille, niin täältä ihan hyvään hintaan pienierä.
esim Savustintukussa tuplahinta.


2x50M oli vajaa 50€ kotiin toimitettuna.
 
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.

 
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.


Kannattaa tosin huomioida että noi Longanit on sitten melkosta jöötiä, eli perus pentille siihen marketin pallogrilliin ihan liian järeetä kamaa. Kannattaa ennemmin ottaa sitä Quebrachoa. Kamadoon noi on kyllä omiaan ja esim Pizzan paistoon saa kunnon lämmöt ja hiilet kestää pitkään. Molemmat erinomaisia hiiliä ja tosiaan ei Marienburgia voi noihin verratakkaan
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.


Jos nyt ymmärsin oikein niin on kyllä halpoja hiiliä.
Vertasin marienburgeihin mitä pääsääntöisesti käytän hinnan ja helpon saatavuuden takia. Marienburg 50l (6.5kg jonkun esitteen mukaan) 14.90€ motonet.
 
Kuinka hyvin eri kamadomerkkien lisävarusteet (lämmönjakolevyt, korokeritilät jne) sopivat ristiin? Olettaen että molemmat ovat 21". Lähinnä mietin näitä halvempia mustangeja, nordgardenia, kobea.... Hinnoissa näyttäisi olevan kuitenkin eroja.
 
Viimeksi muokattu:
Kuinka hyvin eri kamadomerkkien lisävarusteet (lämmönjakolevyt, korokeritilät jne) sopivat ristiin? Olettaen että molemmat ovat 21". Lähinnä mietin näitä halvempia mustangeja, nordgardenia, kobea.... Hinnoissa näyttäisi olevan kuitenkin eroja.
Nuo halvemmat saattaa olla tismalleen sama mallikin vain brändättynä uusiksi. Uskoisin lisäkilkkeiden sopivan ilman ongelmia.
 
Pakko tämäkin laittaa. Stalkannut, että koska Longan hiiliä on saatavilla ja nyt niitä oli, niin piti tilata kokeiluun. Näytti olevan jopa ilman rahtikuluja. Longanista ei niin minkäänlaista kokemusta.

Quebrachot 12,95€/10kg ja Longanit 14,95€/10kg.
Ei noilla hinnoilla paljon kannata Marienburgeja ostaa.


Tuliko hiilet perille? Itsekin laitoin juuri parin säkin testitilauksen menemään.
 
Kuinka hyvin eri kamadomerkkien lisävarusteet (lämmönjakolevyt, korokeritilät jne) sopivat ristiin? Olettaen että molemmat ovat 21". Lähinnä mietin näitä halvempia mustangeja, nordgardenia, kobea.... Hinnoissa näyttäisi olevan kuitenkin eroja.

Itsellä erimerkkisiä varusteita eikä ongelmia. Kannattaa hieman vertailla hintoja koska tooodella isoja eroja "samasta" tuotteesta.
 
Onkos kellään kokemusta kotikäyttöön tarkoitetuista kebab-grilleistä? Tokihan noissa voi muitakin vartaita grillailla tai kokonaista broileria. Mutta tekeekö noilla oikeasti jotain?

Esim. tällaisiin olen törmännyt:

 
Onkos kellään kokemusta kotikäyttöön tarkoitetuista kebab-grilleistä? Tokihan noissa voi muitakin vartaita grillailla tai kokonaista broileria. Mutta tekeekö noilla oikeasti jotain?

Esim. tällaisiin olen törmännyt:

Aika turhia on. Sotkee ja jos kepua teet ni saat yhden ohuen kerroksen kerralla ja taas venaat puolituntia että seuraava kerros kypsyy jne.
 
tänään tuli, olis pitänyt tilata blancoa eikä xxl, joka on melkosta halkoa (weberissä tekee vähän tiukkaa korien kanssa)

Tänään saapui mullekin viime viikolla tilatut hiilet, eli nopeasti tuli! Paketti oli ilmeisesti kohdannut kuriirin käsittelyssä vähän väkivaltaa, mutta itse hiilisäkit (ja kaupanpäälliset) oli kunnossa.
 
Tänään saapui mullekin viime viikolla tilatut hiilet, eli nopeasti tuli! Paketti oli ilmeisesti kohdannut kuriirin käsittelyssä vähän väkivaltaa, mutta itse hiilisäkit (ja kaupanpäälliset) oli kunnossa.
Itselle kävi myös noin. Kannattaa kertoa lähettäjälle noista.Käyvät parhaillaan neuvotteluja kuriirin kanssa toimituksista. Tommoista syntyy kun yrittävät tunkea isoa laatikkoa pieneen lokeroon....Miettivät uusia ratkaisuja tähän.
 
Mitä käytännön eroa näissä kahdessa on ja kumpi kannattaa hankkia:
 
5770:ssa on saranoitu kansi, mutta 5750:n kansipidikeratkaisu on niin hyvä, etten antaisi sille juurikaan jos ollenkaan arvoa.
 
Itse tykkään saranallisesta mallista ja saahan sen tarvittaessa pois saranoiltaan. Varmaan huomasitkin niin toinen on korkeampi, mutta muuten näyttää olevan samaa kokoa. Joten en tiedä jos muuta eroa ei ole, että kannattaako maksaa 100€ extraa.
 
Viimeksi muokattu:
Ohan se sarana ihan törkeen hyvä vs. tuo kaadettava jota saa vähän asetella kuiteskin ja hieroo värit pois. Lisäksi 5770:ssa brikettirengas ja lämmöntasauslevy. Osta tää 5775 Premium vaa suosiolla


K-raudas halpakin


Nii saat brikettikorit ja valurautaritilän... Ilman niitä ei tuu kuitenkaan toimeen, korit helpottaa todella piippusytkähommiakin. Kuka jaksaa piippusytkään poimia hiilet tai briketit lapiolla/käsin/manuaalisesti vs. kippaa koreista piippuun ja päinvastoin ja taas mennään?
 
Viimeksi muokattu:
Brikettikorit on kyllä vakiona perus master touchissa myös. Ja normiversiossa on tosiaan vaihtoehtona ottaa kansi pois kokonaan tieltä, tuosta saranasysteemistä on mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Tuossa k-raudan tuotekuvassa ekassa kuvassa on sarana, viimeisessä kuvassa sitten taas kuva perinteisesä kansikippauspidikkeestä :confused:

Itse muuten luulin ensin, että tuo iGrill lämpömittariteline on juomatölkkiä varten :sbeer:
 
Kannattaa ostaa kamado suoraan ja jättää noi peltiset kauppaan. Vaikka hyviä nuo weberit ovatkin mutta esim. kamado bono on ylivoimainen niitä vastaan. Hiiliä kuluu paljon paljon vähemmän, lämmönsäätö on todella helppoa jne.
 
Kannattaa ostaa kamado suoraan ja jättää noi peltiset kauppaan. Vaikka hyviä nuo weberit ovatkin mutta esim. kamado bono on ylivoimainen niitä vastaan. Hiiliä kuluu paljon paljon vähemmän, lämmönsäätö on todella helppoa jne.
Ei ole oikein pätäkkää tunkea paria tonnia Kamadoon.
 
Kamado bono maksaa riippuen mallista 649-799€ ja mukana tulee kaikki mitä tarvitset. Toki lisävarusteita on saatavilla kuten muihinkin grilleihin. Mutta tuossa tulee mukana ne mitä tarviit low&slow ja vaikkapa sinne +400c johon et tavallisella pallolla pääse.
 
Kamadoa en ole käyttänyt, mutta liputan kyllä mielipiteen puolesta. 300e:tä en ainakaan weberin pallosta maksaisi, itse ostin vuosia sitten syksyllä käytettynä keväällä ostetun kamppeen hintaan ~110e. Mutta vuosia käyttäneenä juurikin @braide mainitsemat asiat on alkanut nyppimään. Polttoainetta nyt saa vielä rahalla mutta lämmönsäätö on syvältä pitkissä vedoissa, kamadoihin ymmärtääkseni tai ainakin eggiin saa jopa PID-säätimen hoitamaan tuo homma niin lämmöt on jotain +-5C halutusta. Pallolla ne on +-30C ja jos ei ole etäluettavaa mittari niin tunnin välein saat hypätä vieressä tarkistamassa tilannetta. Joku 1,5h kokonainen kana nyt vielä menee kohtuu itsellään, mutta jotkut 5h ribsit ei puhumattakaan 20h joulukinkusta :).

Tietysti jos pääosa on suoraa grillausta niin sitten ei niin väliä. Lisäksi kamadolla onnistuu pizzakin vissiin paremmin kuin oonilla, joten siinäkin säästää heti 250e :) eli 300e webru+ooni == 550e == ~kamadon hinnoissa...
 
No joo ohan niitä säätimiä saatavilla mutta itsellä ei ole, enkä ole kokenut tarpeelliseksi. Kamadossa on se hyvä puoli jos mä laitan lämmöksi kupoliin 110c niin se pysyy siinä helposti 12h+ eikä mun tarvi tehdä yhtään mitään. Samoilla hiilillä voi painella monta kertaa. Pallogrillissä on käytännössä aina laitettava uudet briketit.
Pizzat onnistuu kyllä helposti ja lämpöä saa kyllä ihan riittävästi. Kamado on paljon monipuolisempi sekä helpompi kuin pallo. Itellä oli weberin smokey mountain savustin sekä 57 master touch. Myin pois ja hommasin kamadon. Päivääkään en ole katunut. Paitsi että nyt tekis mieli hommaa pieni kamado sihen viereen :)
 
Kamado. Ilman muuta. Siihen etä-mittari niin ei tarvitse kytätä vieressä.10-12h menee kevyesti säätämättä/täyttämättä. Tyytyväisyys 110%. Ois voinut olla isompikin mutta loistava noinkin.
 
Onko tuo Kamado vihreän munan kopio? Miten tuo Bono esim. vertautuu Weberin 57cm grillauksen pinta-alalta ja suoran ja epäsuoran "alueen" tekemisessä?

Olen ite vajaa 10v grillannut Weberin 57cm ja onhan siinä vähän säätämistä että lämmöt pysyy. Tulen kyllä hyvin toimeen sen kanssa, mut jos oikeasti keraamiset on paljon edellä, nii alkoi kiinnostamaan.
 
Weberin pallon omistajille vinkiksi, motonetissä on nyt jotkut super outlet päivät, eli outlet tuotteet isommalla prosentilla kun ennen, kävin eilen poistamassa yhden:
Weber Sivutaso :n 35e hintaan, eli bambuinen sivutaso esim Master touch grillille.

Asiasta nakkiin, tuossa lukee että tuo pitäisi käsitellä ennen käyttöönottoa, millähän tuo kannattaa käsitellä?
En aio sitä minään leikkuulautana käyttää vaan apupöytänä, eli säänkestävyys on se tärkein.
 
Weberin pallon omistajille vinkiksi, motonetissä on nyt jotkut super outlet päivät, eli outlet tuotteet isommalla prosentilla kun ennen, kävin eilen poistamassa yhden:
Weber Sivutaso :n 35e hintaan, eli bambuinen sivutaso esim Master touch grillille.

Asiasta nakkiin, tuossa lukee että tuo pitäisi käsitellä ennen käyttöönottoa, millähän tuo kannattaa käsitellä?
En aio sitä minään leikkuulautana käyttää vaan apupöytänä, eli säänkestävyys on se tärkein.
Puuöljy ulkokäyttöön esimerkiksi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 984
Viestejä
4 876 971
Jäsenet
78 739
Uusin jäsen
FENRIR666

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom