• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Feminismi ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus

ttm

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 353
Juurihan kirjaimellisesti väitit ettei ole mitään syytä?
En väittänyt.

Ei minusta ole typerää todeta että ihmisarvo on itsestäänselvä konsepti nyky-yhteiskunnassa kun siihen on useampiakin syitä ja vaatii pidemmän selityksen. Eläimillä ei mitään ihmisarvon vertaista eläinarvoa nyky-yhteiskunnassa tarvita sen pyörimiseen tai löydy samanlaisia muitakaan perusteita.
On se typerä todeta, kun se ei vastaa millään tavalla kysymykseen. Näilläkin näkökulmillasi olisi ollut ihan yhtä helppo vastata alkuperäiseen viestiin, että eläinten tappaminen on mielestäsi ok, koska eläimiä ei tarvita toimivan nyky-yhteiskunnan pyörimiseen. Ei olisi vaatinut yhtään pidempää selitystä. Mahdollisesti toki aloittanut keskustelun siitä, onko nyky-yhteiskunta ihanteellisen yhteiskunnan tavoitetilassa.

Eli sinulla ei ollut tuoda henkilökohtaista mielipidettä arvottamisesta. Etkä halua puhua mihin raja laitetaan?
En koe arvottamista erityisen mielenkiintoisena asiana. Loputon turhanpäiväisen vänkäämisen lähde se on, varsinkin kun useimmat kokevat sen oman arvottamisensa itsestäänselvänä faktana. Jos nyt jotain henkilökohtaista mielipidettäni jostain asiasta haluat, niin varmasti vastaan, jos sellaista ymmärrettävällä suomen kielellä kysyt.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 312
En väittänyt.
Näin väitit.


"eikä ole mitään syytä, miksei voitaisi hyväksyä käsite eläinarvo, jossa jokainen eläin on arvokas vain koska se on eläin. Eikä ole mitään syytä miksi kumpaakaan noista arvoista pitäisi pitää toista korkeampana arvona."



On se typerä todeta, kun se ei vastaa millään tavalla kysymykseen. Näilläkin näkökulmillasi olisi ollut ihan yhtä helppo vastata alkuperäiseen viestiin, että eläinten tappaminen on mielestäsi ok, koska eläimiä ei tarvita toimivan nyky-yhteiskunnan pyörimiseen.
Ei ole typerää todeta. Selitys on monimutkaisempi ja ymmärsit vielä väärin. Ei todellakaan huvittaisi yksinkertaisuuksia alkaa selittämään mutta eläinten tappaminen on välttämätöntä nyky-yhteiskunnalle ja ihmisten hyvinvoinnille monessa tapauksessa. Eikä tämä ole mikään mielipide vaan faktan toteaminen.

Siihen on erikseen vielä syitä miksi ihmisillä on ihmisarvo ja on pidempi topicci. Paljon fiksumpaa tiivistää että ihmisillä on ihmisoikeudet kun ei huvita nyt pidempään alkaa selittämään.

Jos asia hirmuisesti kiinnostaa niin voi lukea esim. wikipediasta.

Ihmisoikeudet – Wikipedia

"

Ihmisoikeudet ovat jokaiselle ihmiskunnan jäsenelle yhtäläisesti kuuluvia oikeuksia. Niiden tarkoituksena on taata kaikille ihmisarvoinen elämä.[1] Ihmisoikeudet perustuvat ajatukseen ihmisestä moraalisena olentona ja jokaiselle ihmiselle ihmisyyden osana kuuluvasta ihmisarvosta.[2]

Ihmisoikeudet on määritetty kansainvälisillä sopimuksilla ja julistuksilla, kuten Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallisella julistuksella 1948. Valtioiden välisillä ihmisoikeussopimuksilla on perustettu kansainvälisiä elimiä, joille valtiot ovat tunnustaneet oikeuden tutkia valituksia ja tehdä arviointeja jäsenmaiden ihmisoikeusongelmista.

"
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 540
En koe arvottamista erityisen mielenkiintoisena asiana. Loputon turhanpäiväisen vänkäämisen lähde se on, varsinkin kun useimmat kokevat sen oman arvottamisensa itsestäänselvänä faktana. Jos nyt jotain henkilökohtaista mielipidettäni jostain asiasta haluat, niin varmasti vastaan, jos sellaista ymmärrettävällä suomen kielellä kysyt.
Tämä vaan sattuu olemaan arvokeskustelu. Abortin suhteen voidaan miettiä milloin ihmisestä tulee ihminen, mutta osa pitää alkiota sellaisena ja osa taas vasta tietoisuuden saadessa, mikä taas on hankala määritellä.

Sitten jos eläimet otetaan mukaan, niin raja on vielä vaikeampi laittaa. Osa ottaisi vielä kasvit mukaan. Sitten on päätettävänä onko oikeuksia ylipäätään. Tiede tarkentuu ja saamme koko ajan lisää tietoa. Osa pitää rajana tietoisuutta itsestä ja tuon suhteen on vielä paljon opittavaa.

Premissi on kuitenkin yleensä, että syntynyttä ihmistä ei saa tappaa ja lähdetään tarkastelemaan aborttia siitä näkökulmasta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 332
Viestejä
4 377 970
Jäsenet
72 761
Uusin jäsen
flydenz

Hinta.fi

Ylös Bottom