Maista. Kyllä se kertoo onko valmis vai mitä. Ajan kanssa tunnistat mikä on hyvä ja mikä on huono. Ja jos laji maistuu p*ltä koko matkan. Kannattaa vaihtaa lajia tai tutkia kasvatus olosuhteita.Mistä tietää, että chilit on kypsiä?
Ei aavistustakaan, mitä nämä ovat.
Nämä ensimmäiset on jotain jättiläisiä, lähempänä pientä paprikaa kooltaan, isoimmait luokkaa 5cm halkaisijaltaan.
Ei tietenkään! Mutta kyllä yleensä sen tuntee onko vahvasti kuorettunut, siemenöitynyt Yms… Tulisuus voi vaihdella todella voimakkaasti. Mutta sehän on osa matkaa.Eli mitään ”nyrkkisääntöä” ei ole?
Kaikista ei voi maistaa, koska silloin saattaisi mennä paljon hukkaan. Jalopenotkin taidetaan käytännössä syödä ”raakana”.
En minä ole mihinkään matkalle lähdössä. Haluan vain tietää, että milloin nuo kannattaa poimia?Ei tietenkään! Mutta kyllä yleensä sen tuntee onko vahvasti kuorettunut, siemenöitynyt Yms… Tulisuus voi vaihdella todella voimakkaasti. Mutta sehän on osa matkaa.
Kun olen maistanut yhtä, niin menenkö värin vai minkä mukaan noiden muiden kanssa?Maista yhtä. Kai sielä on enmmän kuin yksi.
Chilin hedelmä voi vaihtaa väriänsä useamman kerran elinkaarensa aikana. Siemenistä voi päätellä jotain eli poimimalla koemaistiaisen ja tarkastaa ovatko siemenet kypsyneet.Jo on yksinkertaisesta asiasta tehty monimutkainen.
Paria poikkeusta lukuunottamatta chili on kypsä kun se on vaihtanut väriä. Siinä se.