Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Mitään hajua miten nämä, ts pari kerrallaan kun kaikki ei kerralla mahtuisikaan frierissa? Ohje ei anna uuni-vaihtoehtoa, enkä tosiaan jaksa pannulla säätää. mikä muuten pitäisi olla valmiina sisälämpö?
front_en.20.full.jpg


Edit, oliko jollain tästä tietoa?
 
Viimeksi muokattu:
Pittää tässä muuttaa asuntovaunuun asumaan vähäksi aikaa niin mietin tuollaisen jonkin kunnollisen airfryerin hankkimista sinne. Kaasuliesi toki löytyy, mutta tällä säästäisi hieman kaasua ja muutenkaan siellä ei uunia ole. Lähinnä yhdelle hengelle tehdään sapuskaa. Tiskikonetta siellä ei luonnollisesti ole myöskään, mutta käsin voi tiskata. Kovin isoa laitetta ei parane siis hankkia, mutta hyvä ja helposti huollettava.

Onko suosituksia? :cool:
 
Pittää tässä muuttaa asuntovaunuun asumaan vähäksi aikaa niin mietin tuollaisen jonkin kunnollisen airfryerin hankkimista sinne. Kaasuliesi toki löytyy, mutta tällä säästäisi hieman kaasua ja muutenkaan siellä ei uunia ole. Lähinnä yhdelle hengelle tehdään sapuskaa. Tiskikonetta siellä ei luonnollisesti ole myöskään, mutta käsin voi tiskata. Kovin isoa laitetta ei parane siis hankkia, mutta hyvä ja helposti huollettava.

Onko suosituksia? :cool:
Lue tätä taakseppäin.
 
Kai asuntovaunu on maasähkössä? Muuten syö hupiakun yhdellä puhinalla.
 
On sähkössä. Laitoin verkkiksestä tuon 69e tarjouksessa olleen Strömen. Yhdet kanat ehdin testiksi ajaa sisään ja hyvältä vaikuttaa. Yllättävän vähän tulee sotkua tuolla.
 
On sähkössä. Laitoin verkkiksestä tuon 69e tarjouksessa olleen Strömen. Yhdet kanat ehdin testiksi ajaa sisään ja hyvältä vaikuttaa. Yllättävän vähän tulee sotkua tuolla.
Jos haluut vielä säästyä siltä vähältäkin sotkulta, niin kannattaa käyttää tollasia airfryeriin tarkotettuja leivinpaperikippoja tms.
 
Nyt taisi vihdoin löytyä perunoille valmistustapa, jolla tulee täydellisiä paistinperunoita. Olen kokeillut vaikka mitä eri keinoja, mutta nyt tuli selkeästi paras lopputulos ja pysyy rapeina ulkoa ja pehmeää sisältä.

Oman satsin tein annabella-perunoilla.

Eli ensin sopiviksi, saman kokoisiksi paloiksi potut. Sen jälkeen huuhtelee tarpeeksi monta kertaa kylmällä vedellä, että lähtee tärkkelys pois niin, ettei vesi jää yhtään sameaksi. Vesi kiehuvaksi kattilaan ja perunat sekaan, suolaa oman maun mukaan ja hieman valkoviinietikkaa. Keittää, kunnes juuri ja juuri kypsää. Perunat siivilään ja aggressiivista ravistelua, että menee perunan pinta rikki, mutta ei kuitenkaan muussiksi. Palojen kuivaus, jonka jälkeen öljyä sopivasti ja omat mausteet pintaan. Itse tässä vaiheessa vielä ravistelen kunnolla perunoita. Air fryer hieman esilämmitystä ja sen jälkeen 205 °C ja perunoiden koosta riippuen 15–20 minuuttia, välillä ravistelee. Avain on myös, ettei täytä koria liikaa.

Jos jollain metodilla saa vielä parempia, otan mielelläni reseptiä vastaan :)

20250819_170259.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Nyt taisi vihdoin löytyä perunoille valmistustapa, jolla tulee täydellisiä paistinperunoita. Olen kokeillut vaikka mitä eri keinoja, mutta nyt tuli selkeästi paras lopputulos ja pysyy rapeina ulkoa ja pehmeää sisältä.

Oman satsin tein annabella-perunoilla.

Eli ensin sopiviksi, saman kokoisiksi paloiksi potut. Sen jälkeen huuhtelee tarpeeksi monta kertaa kylmällä vedellä, että lähtee tärkkelys pois niin, ettei vesi jää yhtään sameaksi. Vesi kiehuvaksi kattilaan ja perunat sekaan, suolaa oman maun mukaan ja hieman valkoviinietikkaa. Keittää, kunnes juuri ja juuri kypsää. Perunat siivilään ja aggressiivista ravistelua, että menee perunan pinta rikki, mutta ei kuitenkaan muussiksi. Palojen kuivaus, jonka jälkeen öljyä sopivasti ja omat mausteet pintaan. Itse tässä vaiheessa vielä ravistelen kunnolla perunoita. Air fryer hieman esilämmitystä ja sen jälkeen 205 °C ja perunoiden koosta riippuen 15–20 minuuttia, välillä ravistelee. Avain on myös, ettei täytä koria liikaa.

Jos jollain metodilla saa vielä parempia, otan mielelläni reseptiä vastaan :)

20250819_170259.jpg
Pari teelusikkaa ruokasoodaa keitinveteen.
 
Mitään hajua miten nämä, ts pari kerrallaan kun kaikki ei kerralla mahtuisikaan frierissa? Ohje ei anna uuni-vaihtoehtoa, enkä tosiaan jaksa pannulla säätää. mikä muuten pitäisi olla valmiina sisälämpö?
front_en.20.full.jpg


Edit, oliko jollain tästä tietoa?
Kyllähän nämä pitää paistaa aina rasvassa, jotta saa hyvää.
 
Toisaalta ne kanasnitzelit, täytetyt tai ei, tulee uunissakin hyviksi. Siis lidlin valikoimista/pakaste.
 
Airfryer kiinnosteli ja koitin selata aiempia sivuja läpi mutta vaikutti, että suurin osa keskustelusta liittyi pienempiin yksikorisiin malleihin tai sitten leveisiin kaksikorisiin. Omassa keittiössä ei liikaa ole tasotilaa, joten kaksikoriset saattavat mennä vähän turhan suuriksi vaikka voisivat olla näppäriä. Yksikorisissa pienemmissä taas epäilyttää tuo mahtuvan sisällön määrä. Varmaan siis olisi hyvä mennä tuosta keskeltä ja ostaa jokin suurempi yksikorinen malli..

Onko suosituksia mitä isompia yksikorisia kannattaisi ostaa esimerkiksi n. 150-200€ budjetilla? Gigantista osui silmiin tällaiset kaksi Philipsin mallia, olisiko jompikumpi hyvä tarjous vai löytyykö parempaakin?


Olen siinä ymmärryksessä, että tuo ylempi on hyväksi havaittu ja suhteellisen suosittu malli mutta toki iäkäs (vaikkei tämä tarkoita huonoksi, jos nämä ei ole suuresti kehittyneet ajan saatossa). Ilmeisesti tuo alempi on puolestaan uudempi malli, joka sisältää enemmän toimintoja ja sovelluksen yms. mutta en tiedä onko itse ruuan valmistuksessa parempi. Enkä ehkä muutenkaan ymmärrä tätä, että jokaisesta laitteesta ja asiasta pitää olla sovellus eli en sille suurta painoarvoa antaisi.
 
Airfryer kiinnosteli ja koitin selata aiempia sivuja läpi mutta vaikutti, että suurin osa keskustelusta liittyi pienempiin yksikorisiin malleihin tai sitten leveisiin kaksikorisiin. Omassa keittiössä ei liikaa ole tasotilaa, joten kaksikoriset saattavat mennä vähän turhan suuriksi vaikka voisivat olla näppäriä. Yksikorisissa pienemmissä taas epäilyttää tuo mahtuvan sisällön määrä. Varmaan siis olisi hyvä mennä tuosta keskeltä ja ostaa jokin suurempi yksikorinen malli..

Onko suosituksia mitä isompia yksikorisia kannattaisi ostaa esimerkiksi n. 150-200€ budjetilla? Gigantista osui silmiin tällaiset kaksi Philipsin mallia, olisiko jompikumpi hyvä tarjous vai löytyykö parempaakin?


Olen siinä ymmärryksessä, että tuo ylempi on hyväksi havaittu ja suhteellisen suosittu malli mutta toki iäkäs (vaikkei tämä tarkoita huonoksi, jos nämä ei ole suuresti kehittyneet ajan saatossa). Ilmeisesti tuo alempi on puolestaan uudempi malli, joka sisältää enemmän toimintoja ja sovelluksen yms. mutta en tiedä onko itse ruuan valmistuksessa parempi. Enkä ehkä muutenkaan ymmärrä tätä, että jokaisesta laitteesta ja asiasta pitää olla sovellus eli en sille suurta painoarvoa antaisi.
Minulla on tuo HD9650 ollut pari vuotta, eikä sen käytöstä mitään negatiivista ole tullut mieleen. Yhtäkään valmisohjelmaa on ole käyttänyt. Mielestäni ne ovat tyhjänpäiväisiä, sillä kaikki hoituu lämpötilaa 40..200 astetta ja aikaa 1..60 minuuttia säätämällä. Alinta lämpötilaa olen käyttänyt kasvisten kuivaamiseen, mitä varten olen tilaamistani korin pohjaritilöistä rakennellut kaksi lisäkerrosta. Näin saatoin luopua erillisestä kasviskuivurista. Jossain aiemmin tässä ketjussa on julkaistuna kuvia rakennelmastani.

Tämän mallin valintaan vaikutti myös se, että siihen saa varusteena pizzakorin, jossa on kätevä normikokoisia pakastepizzoja valmistaa. Ainakin aikaisemmin tämä malli oli ainoa, mihin tällaiset pizzat kokonaisina mahtuivat. Pizzoja olen valmistuksen puolivälissä pyöräyttänyt 180 astetta, jolloin ne paistuvat tasaisemmin. Pepperonipizzoja ja vastaavia valmistettaessa täytteet tahtovat lennellä minne sattuu. Silloin olen kuivuritoimintaa varten hankkimani ritilän laittanut pizzan päälle lentelyä estämään. Siihen voi sopivan ritilän jostain muustakin ritilästä muotoilla.

Molempien mallien tarjoushinnat ovat kyllä edullisia, samoin pizzakori.

 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
285 250
Viestejä
4 899 019
Jäsenet
78 947
Uusin jäsen
Petkyns84

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom