RAPEAT PÄIJÄNTEEN MUIKUT
Ainekset:
• 500g muikkuja
• ½ dl ruisjauhoja
• ¼ dl vehnäjauhoja
• 2 tl suolaa
• Valkopippuria
• 25g voita (muikut tarvitsevat reilusti rasvaa rapeiksi paistumiseen)
Valmistaminen:
1. Perkaa, huuhtele ja kuivaa muikut.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
3. Lisää muikut kulhoon ja pyörittele niitä jauhoseoksessa.
4. Sulata voi airfryerissa samassa astiassa, jossa muikut kypsennetään ja voitele astia sulaneella voilla.
5. Lado muikut vierekkäin ja pyöräytä jokaista kerran, että kumpikin puoli on kastunut voisulassa.
Paistaminen:
1. Esilämmitä airfryeria muutaman minuutin ajan 180°C asteessa, jotta muikkujen paistuminen alkaisi heti, eikä ne alkaisi kiehumaan.
2. Paista 180°C asteessa noin 15-18 minuuttia tai sen aikaa, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniin kullanruskean värin pintaan.
3. Muista kääntää muikuja kerran valmistumisen aikana, että ne kypsyvät tasaisesti kummaltakin puolelta.
Jos tykkää extrarapeista, kannattaa paistaa muutamia viimeisiä minuutteja 200°C asteessa.