Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

Liittynyt
19.03.2017
Viestejä
202
Oma vuokani on 260x225mm, ehkä puoli milliä alle 225, mutta ovi kuitenkin menee ongelmitta kiinni. Uunini tosin ei ole Deluxe versio vaan "se tavallinen" 182065. Leveyden puolesta vuoka meni sisään taivuttelematta mutta oli vähän ehkä turhankin jämpti joten taivutin reunoja aivan aavistuksen.

Uunin kanssa oli aavistus huonoa tuuria, ensimmäinen kun meni vanhemmille niin ostin toisen itselleni. Tämän uuden propelli pitää uunin lämmettyä hieman ärsyttävää epätasaista ääntä. Edellisen tuuletin piti tasaista ääntä kylmänä ja lämpimänä. Uuni kuitenkin toimii kuten pitää. Aika näyttää miten sen kanssa käy.

Living_death on kyllä hankkinut Prismalle hyvän määrän vuoka-asiakkaita. :)
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 084
Ei olisi tarvinnut hampaita tämän syömiseksi.

Hitaasti haudutettua suussa sulavan mureaa possun suikalepaistia kasslerista.
POSSUN SUIKALEPAISTI (KASSLER)

Ainekset:

• Porsaan kassleria
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Ruokaöljyä
• Vettä

Mausteet lihan paistamiseen:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippurijauhetta
• Suolaa

Mausteet lihan paistamisen jälkeen:
• Kuivattua mausteyrttiseosta
• Lihaliemikuutio
• Laakerinlehtiä

Valmistaminen:
1. Leikkaa lihasta suikaleita tai käytä valmiiksi suikaloitua lihaa.
2. Laita lihat, ruokaöljy ja ensimmäiset mausteet vuokaan ja sekoita.
3. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.
4. lisää vuokaan loputkin mausteet ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
5. Kypsennä ensimmäinen ½ tuntia 180°C asteessa.
6. Pudota lämpötila sen jälkeen 135°C asteeseen ja jätä lihat kypsymään 1½ tunniksi.
7. Kurkkaa välillä tarvitseeko lihoille lisätä nestettä.

Porkkana kuuluisi tähän, mutta nyt ei ollut, enkä jaksanut sen takia sunnuntaina lähteä kauppaan.

Samaa ohjetta voi käyttää esim. karjalanpaistilihojen yms. kanssa, mutta silloin kannattaa lihoja ehkä paistaa lopussa hieman kauemmin.
Käytin jälkilämmöm hyödyksi jättämällä lihat airfryeriin sisälle ohjelman päättymisen jälkeen siksi aikaa, kunnes sain keitettyä perunat ja tehtyä niistä muusia.


DSC08587.JPG DSC08583.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 257
Ei olisi tarvinnut hampaita tämän syömiseksi.

Hitaasti haudutettua suussa sulavan mureaa possun suikalepaistia kasslerista.
POSSUN SUIKALEPAISTI (KASSLER)

Ainekset:

• Porsaan kassleria
• Pieneksi pilkottu sipuli
• Ruokaöljyä
• Vettä

Mausteet lihan paistamiseen:
• Viiden pippurin maustetta
• Valkopippurijauhetta
• Suolaa

Mausteet lihan paistamisen jälkeen:
• Kuivattua mausteyrttiseosta
• Lihaliemikuutio
• Laakerinlehtiä

Valmistaminen:
1. Leikkaa lihasta suikaleita tai käytä valmiiksi suikaloitua lihaa.
2. Laita lihat, ruokaöljy ja ensimmäiset mausteet vuokaan ja sekoita.
3. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.
4. lisää vuokaan loputkin mausteet ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
5. Kypsennä ensimmäinen ½ tuntia 180°C asteessa.
6. Pudota lämpötila sen jälkeen 135°C asteeseen ja jätä lihat kypsymään 1½ tunniksi.
7. Kurkkaa välillä tarvitseeko lihoille lisätä nestettä.

Porkkana kuuluisi tähän, mutta nyt ei ollut, enkä jaksanut sen takia sunnuntaina lähteä kauppaan.

Samaa ohjetta voi käyttää esim. karjalanpaistilihojen yms. kanssa, mutta silloin kannattaa lihoja ehkä paistaa lopussa hieman kauemmin.
Käytin jälkilämmöm hyödyksi jättämällä lihat airfryeriin sisälle ohjelman päättymisen jälkeen siksi aikaa, kunnes sain keitettyä perunat ja tehtyä niistä muusia.


Kun teet karjalanpaistia niin paistatko lihojen pintoja kiinni ennen kuin laitat AF kypsymään? Vai paistetaanko pinnat kiinni tässä kohdassa:

3. Paista 180°C asteessa 25 minuuttia ja sekoittele lihoja noin 5 minuutin välein.

Tän hankkimista harkinnu ja miettiny varmaan pari vuotta. Nyt kun se löytyy niin en kertaakaan ole mitään tehny ns. perinteisessä uunissa. Kaikki ruoka(uunissa tehtävät) on tällä tehty. Onhan tuo nopeampi vrt. perinteinen uuni(uunin esilämmitystä ei tarvi), mutta en mie maussa kyllä mitään eroa ole havainnu(tuskin kukaan?) :smile:

Niin ja tuo prinsessa AF mullaki mikä mm. @living_death'llä
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
12 289
Onko kukaan kokeillut tuollaista ~1kg kassler tms-paistia fryerissa, eli tuollaista joka perinteisesti pitänyt uunissa (Juuri eilenkin itse uunissa, melkein jo sen syönyt...). Vai onko tuollainen paksu lihajöötti juuri sitä no-no osastoa laitteelle.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 084
Onko kukaan kokeillut tuollaista ~1kg kassler tms-paistia fryerissa, eli tuollaista joka perinteisesti pitänyt uunissa (Juuri eilenkin itse uunissa, melkein jo sen syönyt...). Vai onko tuollainen paksu lihajöötti juuri sitä no-no osastoa laitteelle.
Montakin kertaa ja usein vetänyt nyhdöksi saakka.

kuvakollaasi.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 084
Mitens lämmöt, ajat yms? Esim 1kg?
Tästä olin kirjoittanut itselleni talteen tällaisen reseptin ja sisälämpötila on se tärkein, ei lihan paino.

NYHTÖPOSSU

Liha:

• 980g porsaan kasslerpaisti

Maustaminen:
• Ruokaöljyä
• Suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Chilimaustetta
• Valkopippuria
• Savugrillimaustetta

Valmistaminen:
1. Ota liha tuntia ennen valmistamista jääkaapista huoneenlämpöön.
2. Pyöräytä lihapala ruokaöljyssä ja hiero mausteet pintaan.
3. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 130°C asteessa, kunnes sisälämpötila on saavuttanut 93°C asteen lämpötilan.
4. Valele possun pinta paistoliemellä ja anna lihan levähtää folion sisällä noin ½ tuntia ennen sen repimistä nyhdöksi.

Kypsennyksessä airfryerin alatasolla kesti tasan kolme tuntia.

Tuli samalla testattu Prismasta ostettua uutta NDK Swiss paistovuokaa (26x22x6cm).

Vuoka löytyy Googlesta hakemalla tuotekoodilla: 6438460775888

Princess 182065 (1500W)
 
Liittynyt
01.11.2022
Viestejä
28
Oma halpis-airfryer on alkanut enemmän tai vähemmän levitä käsiin, ja mietin nyt uutta. Tuo Princess näyttäisi edelleen olevan alennuksessa, mutta hieman mietityttää nuo laitteen "pellit". Aiempi fryer oli sellainen korillinen malli.

Kokkailen ihan vain itselleni ja heittämällä yleisin "resepti" on ollut heitellä erinäisiä pakastevihanneksia kori täyteen ja lisätä jotain mifua tai tofua tai muuta proteiinia. Äkkiseltään kuvittelisi että jos tuolla Princessillä latelisi pari pellillistä pakastevihanneksia ja ylimmälle tasolle ne protskut, niin lopputulos olisi jokseenkin sama - ellei jopa parempi - kuin korillisella pakastevihanneksia (vaikka niitä toki paiston aikana useaan otteeseen sekoittelinkin). Onko kellään käytännön kokemusta mistään vastaavasta? Eniten mietityttää että kuinka ilma pääsee kiertämään jos laitteeseen latoo samaan aikaan kolme pellillistä tavaraa.

Boonuksena tuossa olisi varmaankin se, että esim. lämpimät voileivät, burritot ja tortillasta väännetyt garlic breadit varmasti onnistuisivat tällä paremmin (niiden tunkeminen kuumaan koriin oli aina pientä taistelua) mutta nuo nyt ovat kuitenkin enmpi sitten erityispäivien herkuttelua, ja pakastevihanneksilla mennään 80% ajasta.
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
625
Onko kellään käytännön kokemusta mistään vastaavasta? Eniten mietityttää että kuinka ilma pääsee kiertämään jos laitteeseen latoo samaan aikaan kolme pellillistä tavaraa.
Mulla oli ennen princess xxl pönttömalli, nyt on toi linkkaamasi malli, käyttökokemuksia ei vielä paljoa ole.
Kyllä siellä ilma kiertää mutta jos kaikki kolme peltiä käytössä samaan aikaan joutuu miettimään mitä laittaa milloin, ylös vai alas.
Ylhäällä vastus ja tuuletin joten siellä kovin lämpötila.
Se hyvä puoli tuossa on kun teki lämpimiä voileipiä ei lennellyt juustot mihin sattuu.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 084
Jokaisella on varmaan oma lehmä ojassa suosituksien suhteen ja tietenkin itse suosittelen uunimallista ja varsinkin prinsessaa, kun sitä saa nyt edullisesti 89€ hintaan.

Ollut käytössä yli 3½ vuotta ja en tulisi enää toimeen ilman.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 084
Ainakin tuossa halvemmassa ne verkkopellit on helvetistä ja niihin tarttuu kaikki ruoka kiinni ja on hankalia puhdistaa.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
364
Täällä käytössä tuo Tristar eikä verkkopeltien kanssa ole ollut hankaluuksia. Tässä negatiivinen asia on lujat piippaukset aina kun painaa jotain, sekä 5 piippausta lopettaessa. Tuon piippauksen volyymi on lähes tasoa palohälytin. Onko Princessassa muuten sama juttu?

Kiitos muuten resepteistä ja inspiraatiosta aterioihin @living_death :tup:
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
253 170
Viestejä
4 407 626
Jäsenet
73 103
Uusin jäsen
silusilu

Hinta.fi

Ylös Bottom