Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Jos ostaisi philipsin airfryerin, niin onko noita astioita pinnoitettu jollain myrkyllä (esim. teflon) vai ovatko oikeaa metallia? Mitä tuo musta on noissa kuvissa? Just päässyt eroon teflon pannuista.
Oliko mitä eroa tavallisella XXL:llä ja kultakahvaisella?
 
Ninja AF400EU saapui ja huomasin heti että paketti on avattu. Pikainen tutkiminen paljasti että laitetta ei ole käytetty, mutta otettu pois pakkauksesta ja käpistelty. Aika röyhkeää että ovat Amazonilla myyneet uutena, kyllä tämän pitäisi olla "Used - Like New" tai millä nimellä nyt asiakaspalautusta myydään. Taidan laittaa asiakaspalveluun viestiä, vaikka tuote itsessään käyttämättömältä vaikuttaa. Mukana tuli ohjekirja jossa oli jopa suomenkieliset ohjeet. Valitettavasti reseptikirjassa on vain englanniksi (+ ranska/saksa jne.)

Nopea testaus ranskalaisilla ja tuli todella hyvää ja rapeaa, mutta varmasti kaikilla laitteilla tulee. Pitää valmistella tällä ruokia jonkin aikaa niin voin antaa jotain kunnon arviota. Otin pari kuvaa jos jotain kiinnostaa tietää astioiden mitat. Molemmat astiat ovat identtisiä sisämitoiltaan. (PxLxK). 210x 160 x 115 mm. Korkeus on ehkä 1cm enemmän jos valmistaa ilman grillilevyä jotain.
 

Liitteet

  • PXL_20220111_081609055.jpg
    PXL_20220111_081609055.jpg
    2,4 MB · Luettu: 96
  • PXL_20220111_081638236.jpg
    PXL_20220111_081638236.jpg
    1,9 MB · Luettu: 101
  • PXL_20220111_081730241.jpg
    PXL_20220111_081730241.jpg
    579,7 KB · Luettu: 92
Viimeksi muokattu:
Jos ostaisi philipsin airfryerin, niin onko noita astioita pinnoitettu jollain myrkyllä (esim. teflon) vai ovatko oikeaa metallia? Mitä tuo musta on noissa kuvissa? Just päässyt eroon teflon pannuista.
Oliko mitä eroa tavallisella XXL:llä ja kultakahvaisella?

Teflonilla pinnoitettua kaikki sisällä olevat asiat joo. Käsittääkseni kultakahvaisessa on joku ruuan automaaginen tunnistussysteemi.
 
Laitteesta vielä kuva, jossa banaani skaalaksi. Napit näyttävät kosketusnäppäimiltä, mutta ovat fyysisiä.
 

Liitteet

  • PXL_20220111_085932989.jpg
    PXL_20220111_085932989.jpg
    613 KB · Luettu: 247
Teflonilla pinnoitettua kaikki sisällä olevat asiat joo. Käsittääkseni kultakahvaisessa on joku ruuan automaaginen tunnistussysteemi.
Automaagia varmaan käytännöllinen jos kokkailee vaihtelevasti kaikkea, eikä siis pysty etukäteen arvioimaan paistoaikaa. Itse kokkailen 99% samoja ruokia (seiti, kana, perunat, kasvikset), joten en näe yhtään lisäarvoa tunnistussysteemeistä.

Tuli muuten lämmitettyä @living_death :in innoittamana kotipizzan lättyä viikonloppuna, ja pitää kyllä sanoa että tuli omasta mielestä jopa parempaa kuin paikanpäällä syötynä! Pohjasta tuli erittäin rapea (200c 2min) ja tulee varmaan heitettyä ensi kerrallakin koko pitsa fryerin kautta :D

Laitteesta vielä kuva, jossa banaani skaalaksi. Napit näyttävät kosketusnäppäimiltä, mutta ovat fyysisiä.

Todella kätevän näköinen tuo tuplakori. Paljonko laite painaa? Onko talouden ensimäinen airfryer vai pystytkö vertaamaan johonkin toiseen fryeriin?
 
Tuli muuten lämmitettyä @living_death :in innoittamana kotipizzan lättyä viikonloppuna, ja pitää kyllä sanoa että tuli omasta mielestä jopa parempaa kuin paikanpäällä syötynä! Pohjasta tuli erittäin rapea (200c 2min) ja tulee varmaan heitettyä ensi kerrallakin koko pitsa fryerin kautta :D
kokeile joskus 175 astetta ja 5-7 minuuttia ja ei tosiaan uskoisi miten pizzan maku vaan paranee.
 
Todella kätevän näköinen tuo tuplakori. Paljonko laite painaa? Onko talouden ensimäinen airfryer vai pystytkö vertaamaan johonkin toiseen fryeriin?

Painaa jotain vajaa 9 kg. Talouden ensimmäinen joten en osaa verrata kunnolla muihin.
 
Teflonilla pinnoitettua kaikki sisällä olevat asiat joo. Käsittääkseni kultakahvaisessa on joku ruuan automaaginen tunnistussysteemi.
Juu eikä teflon ole tuossa muodossaan mitenkään vaarallista vaikka sellainen luulottelu jonkin verran vallalla onkin.
 
Jos ostaisi philipsin airfryerin, niin onko noita astioita pinnoitettu jollain myrkyllä (esim. teflon) vai ovatko oikeaa metallia? Mitä tuo musta on noissa kuvissa? Just päässyt eroon teflon pannuista.
Oliko mitä eroa tavallisella XXL:llä ja kultakahvaisella?

Kai nykyteflonista on poistettu se myrkyllisin aine jo useampien vuosien ajan? Toisaalta air fryer:lla ei edes teoriassa pääse lämpöihin mistä pinnoitteesta irtoaisi jotain asiaankuulumatonta.
 
Jos siinä olis jotain vaarallista niin se olisi kielletty jo aikoja sitten.

Nimimerkillä originaalia "Kukko" srirachaa ja popcornmausteita kaipaava
 
Tuli ihan huipulta vaikuttava perunalasturesepti vastaan. Tarvii tämä kokeilla seuraavan kerran kun tekee naksuja mieli

 
Jos siinä olis jotain vaarallista niin se olisi kielletty jo aikoja sitten.

Nimimerkillä originaalia "Kukko" srirachaa ja popcornmausteita kaipaava

Näemmä 2013 asti teflon on ollut ei niin hyvä valinta

However, this chemical was removed from Teflon coatings of cookware in 2013. Any non-stick cookware manufactured after 2013 is free from PFOA. It’s not like the PFOA was being mixed into the food of people using air fryers.
 
Jos siinä olis jotain vaarallista niin se olisi kielletty jo aikoja sitten.
DuPont tiesi jostain 70- tai 80-luvulta lähtien C8 (käytetty teflonissa 2015 vuoteen asti) tappoi tai aiheutti syöpää rotissa. Dupontin työntekijöillä tuli sikiövaurioita. Niin vaarallista se oli, mutta tietoa pitimettiin ja kiellettiin kunnes 2015 oikeuden voimalla korvasivat tuotteen toisella aineella. Kukaan ei tiedä kuinka myrkyllistä se on.

Kannattaa katsoa Netflixistä Dark Waters elokuva tai vastaava dokumentti (nimeä en muista). En viitsi enempää spoilata :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Tämän mukaan Philipsissä ei olis teflonia ja PTFE:tä:

Mitä se sitten on?

Edit: Kysyin Philipsin chatistä ja siinä tosiaan on PTFE, mutta ei PFOA:ta. Tuo PTFE on saman Dupont yrityksen tuote, eli sama firma joka ensin valehteli myy nyt jotain muuta vastaavaa. Ei herätä kovin paljoa luottamusta. Sulamispiste kyseisellä aineella jotain 320C.

Onko kellään tullut naarmuja tohon pintaa, kun joskus näkee teflon pannuissa?
 
Viimeksi muokattu:
DuPont tiesi jostain 70- tai 80-luvulta lähtien C8 (käytetty teflonissa 2015 vuoteen asti) tappoi tai aiheutti syöpää rotissa. Dupontin työntekijöillä tuli sikiövaurioita. Niin vaarallista se oli, mutta tietoa pitimettiin ja kiellettiin kunnes 2015 oikeuden voimalla korvasivat tuotteen toisella aineella. Kukaan ei tiedä kuinka myrkyllistä se on.

Kannattaa katsoa Netflixistä Dark Waters elokuva tai vastaava dokumentti (nimeä en muista). En viitsi enempää spoilata :lol:

Mutta joo, jospa sitä uskaltais tollasen ostaa ja seurais lähteekö pintaa pois. Olis parempi jos noi tehtäis ilman tuota pinnotetta.
Tässä nyt ei mitään uutta ole mutta kun virallinen tieto vaarallisuudesta tulee niin kyllä ne lähes poikkeuksetta saman tien kielletään.
 
Laitteesta vielä kuva, jossa banaani skaalaksi. Napit näyttävät kosketusnäppäimiltä, mutta ovat fyysisiä.

Paljonko tuo tuli maksamaan toimitettuna?
Vaikuttaa kyllä näppärältä laitteelta. Onko tossa molemmille puolille x tehoinen vastus vai jotenkin jaettu? Jos erikseen niin minkä tehoiset ne on? Tuliko mitään lisävarusteita mukana?
laitatko vaikka linkin sinne amazoniin vielä?

Tuli ihan huipulta vaikuttava perunalasturesepti vastaan. Tarvii tämä kokeilla seuraavan kerran kun tekee naksuja mieli


Useamman kerran vuosien saatossa sipsejä (ja ranuja) tullu ite tehtyä sekä rasvakeittimellä, että nyt airfryerillä. Mut täytyy kyl sanoa, että suhteessa siihen vaivaan mitä noiden teossa on ja miten älyttömän vähän niitä kerralla saa, niin en jaksa kyllä enää ite tehdä.
Sipseistä saa luokkaa ”ihan ok”, ranuista mun mielestä ei oikein edes vältäviä.
 
Tämän mukaan Philipsissä ei olis teflonia ja PTFE:tä:

Mitä se sitten on?

Edit: Kysyin Philipsin chatistä ja siinä tosiaan on PTFE, mutta ei PFOA:ta. Tuo PTFE on saman Dupont yrityksen tuote, eli sama firma joka ensin valehteli myy nyt jotain muuta vastaavaa. Ei herätä kovin paljoa luottamusta. Sulamispiste kyseisellä aineella jotain 320C.

Onko kellään tullut naarmuja tohon pintaa, kun joskus näkee teflon pannuissa?

air fryerit ei taida mennä yli 205C lämmöissä.
 
Paljonko tuo tuli maksamaan toimitettuna?
Vaikuttaa kyllä näppärältä laitteelta. Onko tossa molemmille puolille x tehoinen vastus vai jotenkin jaettu? Jos erikseen niin minkä tehoiset ne on? Tuliko mitään lisävarusteita mukana?
laitatko vaikka linkin sinne amazoniin vielä?

Maksoi 230 €, mutta veromuunoksen jälkeen 239 € toimitettuna. Sain aspasta tänään 15 % alennusta, koska omani oli avattu/asiakaspalautettu. Nyt näyttää olevan tippunut 216 € hintaan (+veromuunnos).

Näyttää olevan kaksi erillistä elementtiä. Maksimiteho laitteella on 2470w. En tiedä kuinka paljon yksi elementti voi tuottaa. Se pitäisi tarkistaa siten että laittaa vain toisen puolen päälle ja maksimipyynti eli 240c. Mulla ei vaan ole sähkönkulutusmittaria. Käyttäjäkokemuksia lukiessa oli puhetta että molemmat puolet käytössä kestää hieman kauemmin valmistus kuin yhdellä.

Ei tullut mitään lisävarusteita mukana, paitsi jos nuo grillilevyt voi sellaisiksi laskea.


PXL_20220111_164605270.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Sääntöketjussa heräsi keskustelua tästä viestistä, koska en referoinut linkkiä lainkaan.

Pahoittelut siitä! Viestiä muokattu ja lisätty lainaukset.
Airfryerien suosio on kasvanut voimakkaasti parin viime vuoden aikana. Korona-aika ja etätyöt lisäsivät ruoanvalmistusta kotona, mikä on luonut tarpeen saada ruoka lautaselle mahdollisimman nopeasti erityisesti lounasaikaan.

Esimerkiksi isot kodintekniikkayritykset eivät pidä airfryereita enää ohimenevänä trendi-ilmiönä. Verkkokauppa.comissa airfryereiden myynti on kasvanut vuodesta 2019 asti jopa yli 30 prosentin vuosivauhdilla. Heidän arvionsa mukaan Suomessa on myyty noin sata tuhatta airfryer-laitetta.

Suosiosta kertovat myös muun muassa airfryer-aiheiset Facebook-ryhmät. Vuonna 2019 perustetussa, airfryer-vinkkejä jakavassa suomenkielisessä ryhmässä oli vuoden vaihtuessa 70 500 jäsentä.
 
Viimeksi muokattu:
Kasviksista oma suosikki on bataattilohkot. Ei tule maailman rapeinta tuoreista bataateista tehtyinä, mutta ihan törkeän hyvää. Varsinkin, kun maustaa savustetulla valkosipulimausteella missä on hieman sokeria seassa. Toi maustehässäkkä turboahtaa bataattilohkojen maun

1642105706820.png

Kinders-WoodfiredGarlic-Handcrafted-PDP_800x800.png
 
Olen testaillut ranskalaisia eri tekniikoilla ja toistaiseksi parhaat ovat tulleet näillä (Philipsin Airfryer XL käytössä):

Versio 1:

Jauhoinen peruna.
Leikattu kapeisiin lohkoihin (keskeltä halki ja ehkä 1/4 lohko keskikokoiselle perunalle).
Laitettu kiehuvaan keitinveteen, jossa lihaliemikuutio ja luraus etikkaa.
Pyöritetty kattilassa suolan ja rapsiöljyn kanssa, että pinta menee rikki.
20-25min@190'c.

Etikka pitää perunan kasassa, niin ei mene yhtä helposti muussiksi keittäessä. Vaihtoehtona laittaa ruokasoodaa keitinveteen, jolla päinvastainen vaikutus: enemmän muussia, mutta toisaalta se myös rapeutuu herkullisesti.

Versio 2, ei keittämistä:

Jauhoinen peruna.
Leikattu kapeisiin lohkoihin.
Huudeltu tärkkelys lohkojen pinnoilta.
Liotettu pari tuntia kylmässä suolavedessä, jossa reilu ruokalusikallinen ruokasoodaa.
Kuivattu (tässähän voi myös hyödyntää airfryerin matalampia asteita)
Rapsiöljyä pintaan.
20-25min@180'c.

Ei ihan yhtä rapea kuin ensimmäinen versio, mutta aika hyvä silti. Parempi vaihtoehto varsinkin perinteisillä ohuilla tikuilla, jotka eivät kattilassa pyörittelyä kestä.

Varmaan tyydyttyneempää paistorasvaa, kuten palmuöljyä, käyttämällä saisi vielä rapeampaa, mutta kyllä näissäkin on rapeutta kerrakseen. Perunan laadulla tuntuisi olevan iso merkitys; kiinteistä perunoista en ole rapeita saanut.
 
Viimeksi muokattu:
Olen testaillut ranskalaisia eri tekniikoilla ja toistaiseksi parhaat ovat tulleet näillä (Philipsin Airfryer XL käytössä):

Versio 1:

Jauhoinen peruna.
Leikattu kapeisiin lohkoihin (keskeltä halki ja ehkä 1/4 lohko keskikokoiselle perunalle).
Laitettu kiehuvaan keitinveteen, jossa lihaliemikuutio ja luraus etikkaa.
Pyöritetty kattilassa suolan ja rapsiöljyn kanssa, että pinta menee rikki.
20-25min@190'c.

Etikka pitää perunan kasassa, niin ei mene yhtä helposti muussiksi keittäessä. Vaihtoehtona laittaa ruokasoodaa keitinveteen, jolla päinvastainen vaikutus: enemmän muussia, mutta toisaalta se myös rapeutuu herkullisesti.

Versio 2, ei keittämistä:

Jauhoinen peruna.
Leikattu kapeisiin lohkoihin.
Huudeltu tärkkelys lohkojen pinnoilta.
Liotettu pari tuntia kylmässä suolavedessä, jossa reilu ruokalusikallinen ruokasoodaa.
Kuivattu (tässähän voi myös hyödyntää airfryerin matalampia asteita)
Rapsiöljyä pintaan.
20-25min@180'c.

Ei ihan yhtä rapea kuin ensimmäinen versio, mutta aika hyvä silti. Parempi vaihtoehto varsinkin perinteisillä ohuilla tikuilla, jotka eivät kattilassa pyörittelyä kestä.

Varmaan tyydyttyneempää paistorasvaa, kuten palmuöljyä, käyttämällä saisi vielä rapeampaa, mutta kyllä näissäkin on rapeutta kerrakseen. Perunan laadulla tuntuisi olevan iso merkitys; kiinteistä perunoista en ole rapeita saanut.

Sit jos tekee mieli hifistellä ohuita, niin keitto, (lyhyempi) paisto 1, pakastus ja paisto 2:
 
  • Tykkää
Reactions: MkH
Keittiösyvennyksessä on niin huonosti tilaa että uskaltaisiko tuollaista airfryeriä käyttää ruokapöydän päällä ollessa?
 
Keittiösyvennyksessä on niin huonosti tilaa että uskaltaisiko tuollaista airfryeriä käyttää ruokapöydän päällä ollessa?
Meillä normaali keittiötaso on melkein samaa tavaraa ku ruokapöytäkin. Ei tuo lämmitä pöytää, eikä seinää sen takana tms yhtään. Vaikka maton päällä tekis (älä silti tee) ni ei syty palaa jos sitä meinaat.
 
Broilerinkoipi ja valkosipuli lohkoperunat

Ainekset yhdelle hengelle:

  • Yksi broilerinkoipi
  • 3 kpl Annabelle lajikkeen perunoita (yhdestä perunasta tulee 4kpl lohkoja)
  • Kylmää vettä
  • Suolaa
  • Kuivattua valkosipulia myllystä
  • Oliiviöljyä tai ruokaöljyä
  • Mausteita
Valmistus:
  1. Kuori perunat, tee niistä lohkoja ja laita ne 30-60 minuutin ajaksi ajaksi kylmään veteen likoamaan, että suurin määrä perunoiden tärkkelyksestä poistuu.
  2. Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöliinalla.
  3. Laita kuivatut perunat kulhoon ja suihkuta niiden päälle spray-pullosta oliiviöljyä tai pyöräytä perunat vähäisessä määrässä ruokaöljyä.
  4. Mausta perunat oman maun mukaan esim. suolalla, valkosipulilla, peruna- tai grillimausteella ja ravistele kaikki sekaisin kulhossa.
  5. Aseta broilerinkoipi ja perunat pellille ja kypsennä samaan aikaan 180°C asteessa noin 25 minuuttia.
Vinkki:
Lohkoperunat kannattaa kääntää 15 minuuutin kypsennyksen jälkeen, että ne kypsyvät tasaisesti.

Valmistusaika:
Noin 1 tunti ja 30 minuuttia, riippuen siitä kuinka kauan lohkoperunoita halutaan pitään kylmässä vedessä likoamassa.

Itse käytin valmiiksi marinoituja broilerinkoipia, joista poistin marinadin huuhtelemalla ja maustoin koivet itse oliiviöljyllä, mineraalisuolalla, pippurisekoituksella, tulisella curry mausteella ja ripauksella grillimaustetta.

Princess 182065

272016850_10159825588699295_5346258455391305957_n.jpg 272055604_10159825588589295_6563321483921134616_n.jpg
 
Broilerinkoivet
1f414.png
1f414.png
1f414.png


Ainekset:

  • 2 kpl broilerinkoipia
  • Oliiviöljyä
  • Hienoa merisuolaa
  • Sitruunapippuria
  • Tulista curry maustetta
  • Grillimaustetta

Valmistus:
  1. Tee koipiin terävällä veitsellä muutamia viiltoja helpottakseen lihan kypsymistä, laita pintaan oliiviöljyä ja mausta koivet haluamallasi mausteilla (ehdotus yllä).
  2. Aseta koivet pellille, kypsennä ensin 150°C asteessa 15 minuuttia ja sitten vielä 180°C asteessa 15 minuuttia.

Tulee varmasti kypsää vaikka valmistaisi suoraan 180°C asteessa 25-30 minuuttia, mutta halusin tällä kertaa kokeilla kypsennyksen aloittamista alemmalla lämpötilalla.

FotoJet.jpg IMG_20220120_132800.jpg
 
Broilerinkoivet
1f414.png
1f414.png
1f414.png


Ainekset:

  • 2 kpl broilerinkoipia
  • Oliiviöljyä
  • Hienoa merisuolaa
  • Sitruunapippuria
  • Tulista curry maustetta
  • Grillimaustetta

Valmistus:
  1. Tee koipiin terävällä veitsellä muutamia viiltoja helpottakseen lihan kypsymistä, laita pintaan oliiviöljyä ja mausta koivet haluamallasi mausteilla (ehdotus yllä).
  2. Aseta koivet pellille, kypsennä ensin 150°C asteessa 15 minuuttia ja sitten vielä 180°C asteessa 15 minuuttia.

Tulee varmasti kypsää vaikka valmistaisi suoraan 180°C asteessa 25-30 minuuttia, mutta halusin tällä kertaa kokeilla kypsennyksen aloittamista alemmalla lämpötilalla.

FotoJet.jpg IMG_20220120_132800.jpg
Vai viiltoja... Ainutlaatuinen oivallus ja turha sellainen.
 
Nyt on ollut uunimallinen Princess käytössä pari viikkoa ja olen tosi tyytyväinen ostokseen. Ainut miinuspuoli on tarpeettoman kova piippausääni. Mutta itse pöhötys on miellyttävämmän kuuloista kuin Philipsin pönttöversiossa.

On tullut kokeiltua pakastepitsaa, kalapuikkoja ja kalafileitä, kotitekoisia ranskiksia, falafelejä, joulutorttuja jne. ja kaikki ovat onnistuneet hienosti. Tänään kokeilin ensi kertaa uuniperunoita (200 astetta, 55 min) ja vaikka vähän mietitytti että mitenkähän käy, tosi hyviä tuli!

Vielä en omista mitään lisäosia (kanavarras ja ranskiskori tuli mukana), mutta olen harkinnut niiden hankkimista.

IMG_00561.jpg
 
Onko kukaan vielä kokeillut tämmöisiä murskattuja rapeita perunoita?
 
Onko kukaan vielä kokeillut tämmöisiä murskattuja rapeita perunoita?
En nyt jaksanu katsoa miten noi on tehty, kun tekstiä ja erityisesti mainoksia oli niin tolkuttoman paljon. Mutta mulla oli läjä keitettyjä perunoita joten menin vain ja murskasin ne mukin kanssa äsken.
Osaan ”sipulipommi” sekoitusta ja osaan grillimaustetta.
Philips xxl:ssä 6min ja pinta oli jo menossa ihan just yli, mutta oli vielä ok.

Maku/rakenne. Muistutti todella paljon lohkoperunaa, mutta tässä oli tietenkin sitä paistopintaa paljon enemmän. Eli hyviä oli, mutta lopulta vain paistettuja perunoita.
Mutta tästä innostuneena päätin, että seuraavaksi koitan kuoria perunat ja muussaan ihan kunnolla ja laitan johonkin pyöreään piparimuottiin tai jotain ja teen ihan sileäksi massaksi sen.
Tälläisenään en ehkä jaksa jatkossa murskailla, kun vedän vain 2-4 osaan sen perunan nopeasti veitsellä ja teen lohkoja.
 
Ite tuli tosiaan palautettua Princessin deluxe-versio verkkikseen ja ostettua huomattavasti kalliimpi Philipsin perus XXL tilalle, olllu kyllä hemmetin tyytyväinen päätökseen.
Paris viikos tullu tehtyä ranskalaisia, nugetteja, perunoita muodossa jos toisessa, kanafileitä, pizzaa ja lämmitettyä satunnaisia ruokia. Kootut tärpit:

+ Parempi paistotulos
+ Hiljasempi käymisääni, parempi käyttöliittymä ja varsinkin hiljaisemmat piippausäänet
+ Putsaaminen tonnin helpompaa
+ Ämpärimallisuus antaa huomattavasti helpomman/laiskemman/siistimmän ruoanlaittokokemuksen
- Laitteeseen ei mahdu pakastepizza (Princess imas just ja just Ristoranten pizzan)
- Laite on umpinainen, ei pysty seuraamaan ruuan valmistumista luukun läpi

Nämä subjektiivisia kokemuksia ja jokainen arvioikoon laitetarpeen omien käyttötarpeiden mukaan!

Helvetin mullistaava kyllä kun saa kymmenessä minuutissa läpikypsää ja rapsakkaa kanafilettä käytännössä nappia painamalla. Vielä kun keksii samassa ajassa kypsyvät vaivattomat lisukkeet kylkeen, niin ai että.
 
No ainakin jos on keittänyt edellisenä päivänä riisiä ja laittaa vaikka tänään kanankoipia tai siipiä uunimalliseen, niin laittaisin "rasvapellille" alimmaksi riisit samaan aikaan kanojen kanssa, että saisi niistä valuvat nesteet talteen maustamaan riisin.
 
Helvetin mullistaava kyllä kun saa kymmenessä minuutissa läpikypsää ja rapsakkaa kanafilettä käytännössä nappia painamalla. Vielä kun keksii samassa ajassa kypsyvät vaivattomat lisukkeet kylkeen, niin ai että.
Jos helpolla haluaa päästä eikä ole pakko aina tehdä kaikkea ruokaa alusta asti itse raaka-aineista, niin pussillinen pakaste-uuni/grillivihanneksia valmistuu kanan tai minkä tahansa muunkin terveelliseksi lisukkeeksi mukavasti 10 minuutissa. Halutessaan voi hommata väliritilän jonka päälle asettelee kanafileet kasvisten kypsyessä pöntössä samanaikaisesti.

Finduksen Provence-sekoitus on oma suosikkini.
 
Pientä mättöä näin lauantaiksi. Mini-Sloppy Joes Princess 182055 fryerillä 10min 170°C asteessa.
Resepti on kopioitu Lärvisen Youtube-kanavalta omin pienin muutoksin.
Tuli kyllä juuri loistavan rapsakoita päältä ja niin meheviä sisältä, ehdottomasti jatkoon. :tup:
Yhtään pidempään jos olisi pitänyt olisi saattanut palaa päältä.

Vasta syömisen jälkeen jälkeen muistin että jääkaapissa olisi Aurajuustoa, ehdottomasti sopisi tähän vielä lisukkeeksi. :hungry:
Tällä määrällä saa kyllä täytettyä nuo kaikki 5 juustosämpylää ja taitaa jäädä vielä tähteeksikin. Illemmalla lisää sitten, tuli tehtyä vasta pari pahimpaan nälkään.

Kuvassa näkyvät raaka-ainekset:
- Fazerin juustosämpylöitä
- Jensenin pulled porkkia
- 1 paprika
- pari pientä punasipulia
- creme fraichea
- Texas Peten kastiketta
- Santa Marian BBQ-kastiketta
- juustoraastetta

sloppy2.jpgsloppy3.jpgsloppy5.jpgsloppy6.jpgsloppy1.jpg
 
Olisko Philiphs XXL over kill 1-2 henkilön käyttöön vai riittäisikö tuo Essential Airfryer? Itselleni yritän perustella aina että ostan kerralla kunnollisen.
 
Vähintään Essential XL. Käsittääkseni XXL:ssä on silti jotain käytettävyysetuja, kuten kiskoilla liikkuva kaukalo, josta korin saa nostettua pois. XL:n kohdalla joutuu koko kaukalon irrottamaan ja laskemaan jollekin kuumuutta kestävälle alustalle. Itsellä on tuo XL -malli, eikä siinäkään liikaa tilaa ole. Paras lopputulos kuitenkin tulee (ruuasta riippuen), jos ruokaa ei joudu pinoamaan päällekkäin.
 
Tila on kriittistä näissä laitteissa. Itellä yksin XXL ja rajoilla, että riittääkö sekään.
 
Entäs sitten kun pesette noita pesukoneessa, viekö isompi taas vaan liikaa tilaa? Vai pesettekö pelkästään käsin?
Joo nuo kiskot olis hyvät.
 
Entäs sitten kun pesette noita pesukoneessa, viekö isompi taas vaan liikaa tilaa? Vai pesettekö pelkästään käsin?
Joo nuo kiskot olis hyvät.
Tossa on just se hyvä ku voi pestä pelkän verkon korin pohjalta, tai sen ilmanohjaimen. Sit esim kerran viikossa koko kori ja alusastia. Eli vaikka kaikkinensa vie paljon tilaa koneesta, ne saa kuitenkin puhtaaksi ja toisaalta normipäivänä voi pestä vaan pienet osat.

ite koitin nyt tätä Facebookista vastaan tullutta riisipuuron ohjetta ja laitan alle saman kommentin ku laitoin tuohon ketjuunkin.
Laitan kuvana tuon orkkis ketjun jutut:
2186786C-485B-4EA2-9A70-909835FD3B0D.jpeg
7D7D6A81-75C4-4A35-AFA7-51ECBCEEEB92.jpeg

Testasin nyt tätäkin, mutta koska mainittiin kommenteis et xxl:llä vähän vähemmän, niin ajat oli 18+18+12.

Molemmilla sekoituskerroilla ja valmiinakin oli pinnalla todella paksu kerros jonka joutui kaapimaan pois. Tosin lähti kuin muovi jauhelihapaketin päältä, eli vaivaa ei ollut ollenkaan.

Lopulta kun oli valmista, niin 8dl maidon kanssakin oli kaikki haihtunut pois, eli todella tönkköä. Laittaisin siis sen normi ohjeen mukaan (litra).

Sit se erikoinen juttu. Maku oli aivan kuin normi riisipuurossa, mutta se riisi ei käytännössä puuroutunut, vaan siitä oli täysin erotettavissa jokainen jyvä erikseen. Makuun eikä kyllä suutuntumaankaan ei kyllä vaikuttanut mitenkään.

Eli kaiken kaikkiaan tuohon meni nyt aikaa 48min ja oli aivan kypsää ja hyvänmakuista riisipuuroa. Esteettisesti ei kaunista kylläkään.
Ja aina luukun avatessa sai kaapia ylimääräisen kerroksen pois, mutta kokonaisuutena vaiva oli pienin mitä olen eri tavoilla riisipuuroa tehnyt. Menee siis toistekin testiin. Pitäskö koittaa sillä kuohulla tehdä ja tosiaan enemmän nestettä xxl:ään.

Lisähuomiona, käytin sitä Philipsin omaa roiskesuojaa päällä, koska ajattelin sen estävän ton kuoren muodostuksen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 183
Viestejä
4 504 174
Jäsenet
74 337
Uusin jäsen
Sipulix

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom