Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
MInusta tuntuu että pönttömallissa lämpee/valmistuu nopeemmin. Muuten tuo uunimalli kätevämpi. Molemmat siis käytössä.
 
Enpä ole tuota ite ajatellutkaan. Meillä tosiaan xxl kiskoilla. En kyllä itelleni ois ottanut jos ois tollanen koko kaukalo irtoava.
 
Tuli oikein maukasta broileria airfryer-uunissa sen uudella pyörivällä vartaalla valmistettuna.

IMG_20211226_165846.jpg IMG_20211226_170124.jpg IMG_20211226_154912.jpg
Mikä lämpötila&aika? Verkkiksen tarjousuunia tässä odotellaan nälkäisenä.
 
Mihin teillä mahtuu nuo airfryerit? Itse harkinnut kanssa mutta pöytätilta ja säilytystilat aika pienet. Pidättekö aina näkyvillä vai joku jemma löytyy?
 
Mihin teillä mahtuu nuo airfryerit? Itse harkinnut kanssa mutta pöytätilta ja säilytystilat aika pienet. Pidättekö aina näkyvillä vai joku jemma löytyy?
Pöydälle se pömpeli on pysyväissijoitettu. Tilaa on pikkuisen niukasti meidänkin kyökissä joten pöhistintä käytettäessä joutuu hieman siirtämään kahvinkeitintä pois tieltä. Ei se mikään ongelma olisi vaikka pitäisi säilyttää kaapissa. Yleiskone on monta kertaa viikossa käytössä ja aina sen nostelen esiin kaapista kun tarvii käyttää, varmaan sama onnistuisi airfryerinkin kanssa.
 
Mihin teillä mahtuu nuo airfryerit? Itse harkinnut kanssa mutta pöytätilta ja säilytystilat aika pienet. Pidättekö aina näkyvillä vai joku jemma löytyy?
Aina näkyvillä keittiössä, koska käytän melkein päivittäin. Nyt kun tuo uunimallinen tulee toivon mukaan ensi viikolla, niin vanha pieni Philips menee varastoon pahan päivän varalle.
 
Täälläkin ahdasta, mutta keittiön tasolta löytyi lopulta pysyvä paikka pöhistimelle.

IMG_20211130_134247.jpg
 
Uunimallinen ehdottomasti.

Jotkut ovat kysyneet, että miksi - no siksi, että se korvaa lähes täysin normiuunin ja ei tarvitse esilämmittää, laittaa vaan asteet ja minuutit ja safkat sisään.

Semmoinen vessanpöntön muotoinen varmaa ihan toimiva, mutta kun haluat katsoa kypsyysasteen, pitää kulho ottaa irti ja samalla karkaa osa lämmöistä harakoille.

Nyt kun sähkön hinta on korkealla, jo sen vuoksi pöhistin on järkevä sijoitus.

Kannattaa liittyä tähän FB-ryhmään joka tapauksessa.


Yleisesti ottaen aineksien sekoitus kerran pari valmistamisen aikana on kyllä hyvä idea. Tulee tasaisempi lopputulos kauttaaltaan.
 
Kannattaa harkita tuommoisen lisäosasetin hankkimista.

Itse olen käyttänyt ainakin munffinsseihin, makaronilaatikkoon, munakkaiden ja pitsojen tekemiseen.

Maksoi muistaakseni 30€ pintaan AliExpressistä Tsekeistä tilattuna.

IMG_20210912_103731.jpg
 
Mihin teillä mahtuu nuo airfryerit? Itse harkinnut kanssa mutta pöytätilta ja säilytystilat aika pienet. Pidättekö aina näkyvillä vai joku jemma löytyy?
Mä heivasin mikron syrjemmälle viereiseen kodinhoitohuoneeseen. Enemmän tulee fryeriä käytettyä kuin mikroa..
 
Kannattaa harkita tuommoisen lisäosasetin hankkimista.

Itse olen käyttänyt ainakin munffinsseihin, makaronilaatikkoon, munakkaiden ja pitsojen tekemiseen.

Maksoi muistaakseni 30€ pintaan AliExpressistä Tsekeistä tilattuna.

IMG_20210912_103731.jpg
Ja tuo muuten tulee todella nopeasti. Itelle 10 päivässä ja äidille 7 päivässä. Posteineen 26e.
 
Tuli itekki muutaman päivän pohdinnan jälkeen tilattua Philipsin xxl rinnalle tuo, vaikka philips ollu vasta kuukauden.

Kaiken ruoan tehny sillä, mutta ongelmana ollu vähän se että täytyis tehdä eri vaiheita samaan aikaan, tai lapsille eri ruokaa. Jatkossa onnistuu ku on kaks.

Tuota Philipsin kultakahvan (kaikesta parjauksesta) huolimatta toivon että raportoit kokemuksen.

Kuppikuntia on joka lähtöön, mutta harvoin omaa kahta, jolloin voi antaa puolueettoman näkemyksen asiasta (Olen tähän valmis, ja toivon sitä, vaikka se tulisi tappiokseni).
 
Tuota Philipsin kultakahvan (kaikesta parjauksesta) huolimatta toivon että raportoit kokemuksen.

Kuppikuntia on joka lähtöön, mutta harvoin omaa kahta, jolloin voi antaa puolueettoman näkemyksen asiasta (Olen tähän valmis, ja toivon sitä, vaikka se tulisi tappiokseni).
Juu ehdottomasti laitan vertailuja. Ja muutenkin ollu tarkoitus tänne laittaa pidempi mietintä tuosta ruusukultakahvaiseata xxl:stä, mutta annankin sen nyt odottaa vielä sitä, että on edes vähän testannut uunimallista rinnalla.
 
Saikos tuossa prinsessa uunissa valittua asteen tarkkuuteen lämpötilan, vai meneekö jossain 5 intervalleilla ? Ajattelin että kätevä jos jotain tomaatteja kuivattelis, pullaa nostattais tai creme bruleetä keittelis tuommoisella.
 
On uskomaton vehje toi air fryer verrattua uuneihin mitä olen käyttänyt. Tuli perunoista järjettömän hyvää vaikka jäi varmasti vielä tuunausvaraa reseptiin. Jotain 500-600g tuoreita pikkupottuja palasiksi, maustetta, 1rkl öljyä ja air fryer:iin, 205C 20 minuuttia. 10 minuutin kohdalla sekoitus. Noi mustemmat kekäleet on vihreitä papuja. Niille 20 minuuttia oli liikaa, ens kerralla pavut 5 minuuttia perunoiden jälkeen kypsymään. Öljyä ois voinut varmaan vähän ruiskia lisää sinne perunoihin 10 minuutin kohdalla. Ens kerralla tarvii testata missä kohtaa tuonne uskaltais heittää sipulia, paprikaa yms. sekaan. Eka kertaa laitetta testatessa päätin pitää homman yksinkertaisena.

1640998844898.png
 
Leivitetyt kanan paistileikkeet

Ensin pyöräytys vehnäjauhoissa, sitten kananmunan keltuaisessa ja lopuksi vielä pankojauhoissa.

Lisukkeena joulusta ylijäänyttä perunalaatikkoa.

Perunalaatikko 175°C / 25 minuuttia folio päällä ja 175°C / 5 minuuttia ilman foliota.

Kanan paistileikkeet 175°C / 17 minuuttia.

IMG_20220102_155527.jpg IMG_20220102_155148.jpg IMG_20220102_153144.jpg IMG_20220102_151944.jpg
 
Tuota Philipsin kultakahvan (kaikesta parjauksesta) huolimatta toivon että raportoit kokemuksen.

Kuppikuntia on joka lähtöön, mutta harvoin omaa kahta, jolloin voi antaa puolueettoman näkemyksen asiasta (Olen tähän valmis, ja toivon sitä, vaikka se tulisi tappiokseni).

Nyt on (vasta) kahden päivän vertailut ja siksi en nyt vielä laita sen ihmeemmin kommenttia esimerkiksi siitä miten kypsennystulokset tai ajat eroaa.
Vaan nyt keskityn ensi fiilikseen uunimallista, kun on kuukauden käyttänytjo pönttömallista.

Ja lyhyesti sanottuna tästä ei tule mairitteleva teksti. Ja tiedän jo valmiiksi, että uunimallien kannattajat vetää tästä herneen nenäänsä ja keksii miljoona puolustusta asialle. Ei tarvitse. Jokainen voi nauttia just siitä minkä kokee omaan käyttöönsä hyväksy. Itse en tän alun jälkeen voisi kuvitella että uunimalli olisi talouden ainut airfryer. Tohon rinnalle ehdottomasti jää.

Aloitetaan kuitenkin asiasta mikä ei liity malliin. Nimittäin ”käyttöliittymä”, sisältäen siis napit.
En aikaisemmin olisi voinut kuvitellakaan et tällä on lainkaan merkitystä.
Nimittäin philipsissä on tuo säätörulla. Saan sekunnin murto-osassa säädettyä lämmön ja ajan halutuksi. Mut keskityn nyt aikaan.
95% valmistuksesta on sellaista missä aika on joko 3-9min, tai sit mennään jo tosi isoihin 30-60min aikoihin. Säätörullasta tuon säätö tapahtuu sekunnissa aivan ongelmitta. Näin sen kuuluu olla. Kuin mikrosta vääntäisi ajan tai munakellosta. Tässä vaiheessa ihmettelette että niin…miten muutoinkaan. Näinhän se on aina?
Mutta kun ei. Princesissä on hipaisukytkimet. Siinä missä Philipsissä aika alkaa nollasta, tässä se alkaa oletuksena 15minuutista. Eli hipaisukytkimillä +- napeilla joko naputellaan se 10 kertaa et saat 5min, tai pidät pitkään pohjassa ja odotat että se on oikeassa.
Tää tuntuu tosi pieneltä asialta, mutta alko jo eilen ekojen testien aikana oikeasti ärsyttämään tuo. Ei se maata kaada, mutta huomaa eron kun laitteiden käytettävyyksiä suunnittelee yksi maailman isoimpia firmoja, tai joku muu.
Kaiken lisäksinuo muut napit on Philipsissä nappeja jotka tuntee selvästi. Princesissä ne hipaisukytkimet ottaa kosketuksen jo hieman ennen kuin sormi osuu siihen, jolloin tuntuma on vähän sinne päin. Välillä ottaa, välillä ei, välillä liikaa.


Sit päästään itse pönttö vs uuni.
Mulle koko Philips sai innostuksen ruoanlaittoon takaisin. Siitä puuttui kaikki ne elementit mitkä esimerkiksi tavallisessa uunissa ärsyttää. No luonnollisesti Princess tuo noi kaikki takaisin.

Aloitetaan nyt vaikka siitä, että tekisin ranskalaisia, kasviksia tai mitä vain. (Palaan princessin pyörivään koriin kohta)
- Pöntössä kaadat tavarat koriin ja sprayaat rasvaa vähän päälle, kori kiskoa pitkin laitteeseen. Puolivälissä vedät korin ulos, nostat kahvasta ilmaan, pieni ranneliike ja kaikki sekaisin ja kun lopulta kaikki on valmista, niin kori kiskoa pitkin ulos ja otat joko suoraan korista ruoan lautaselle, tai kippaat astiaan. Mahdolliset rasvat valuu sinne korin alla olevaan astiaan joka pistetään sit astianpesukoneeseen kun tarvii.

- Uunimallissa…Huoh. Tän takia en koskaan jaksanu ees normi uunin kanssa tehdä mitään, minkä sai esim pannulla tehtyä:
Ensin otat sellasen verkkomallisen ”uunipellin”. Ranut/kasvikset siihen, sprayaat vähän öljyä päälle -> öljy menee verkon läpi pöydälle tai missä sulla se onkaan.
Uunin pohjalla oltava uunin mukana tullut kiinteä pelti aina ”rasva-astiana”. Puoli välissä sekoitus. Sun täytyy aina ottaa patalappu käsiin, vetää ritilä ulos. No se luullu on niin pieni, että se on ensinnäkin aika hankalaa et parempi ottaa kokonaan ulos. Mut tekee kumminpäin vain, rasva tippuu verkon läpi uunin lasille/luukulle, koska luukku aukeaa alaspäin.
Lopulta kun on valmista, joudut taas patalapulla ottamaan sen ulos ja laittamaan…niin minne? Rasva valuu läpi, pakko kipata heti jonnekin koska et voi vain sieltä uunista ottaa pienen luukun vuoksi suoraankaan.


Toinen esimerkki. Lapset tykkää karjalanpiirakoista vaikka aamupalaksi.
- Pönttömallissa karjalanpiirakka (lihapiirakka, croisant, pizzan pala tai mitä vain) korin pohjalle, luukku kiinni, sekunnissa aika ja kone päälle. Kun valmista, kori taas kiskoa pitkin ulos ja käsillä/pihdeillä ruoka lautaselle. Pienetkin lapset onnistuu helposti.

- Testasin itse uunimallisessa karjalanpiirakkaa tänään aamulla. Ensinnäkin piti todella ylös laittaa, jotta ne otti väriä ja lämpesi kunnolla, mutta palaan näihin testattujen ruokien valmistustuloksiin myöhemmin.
Jokatapauksessa, kun otin piirakoita ulos patalapulla, niin ensinnäkään en meinannut saada patalapua sormien kera mahtumaan uuniin sinne ylätasolle ja poltin sormeni siinä jo. Ei siinä, tämä on näitä uunien huonoja puolia mitä ei käy pönttömallisissa. Mutta kun lopulta sain sen verkko”uunipellin” sieltä ulos, patalappu osui hieman karjalanpiirakkaan ja siitä irtosi sitä taikinakuorta ja tippui sen verkon läpi suoraan uunin saranan saumaan.
Taas tuli sellainen aaaargh fiilis hetkeksi. Tuo luukun sarana tulee olemaan aivan rasvassa ja roskassa hetken päästä, ei kiva. Philipsissä kaiken likaantuvan voi vain heittää astianpesukoneeseen.


Sit tuo pyörivä paistokori, esim ranskalaisille. Ideana loistava. Ei tarvi edes sitä yhtä Philipsissä sekunnin vievää nopeaa sekoitusta. Näppärää, eikö? No ei…
Miten…siis miten silmät kiinni insinöörit näitä suunnittelee? Tuo härveli tarvitsee käyttönsä mahdollistamiseksi _kaksi_ työkalua (periaatteessa kolmas on patalappu/kinnas).
Kun ranut on valmiita, otat eräänlaisella ”haarukalla” sen korin pois uunista. Eli sillä nostat korin akselista sen korin pois uunista.
Kun saat sen tuolla äärettömän epävarmalla ja huteralla systeemillä sieltä ulos, niin siihen koriin kiinnitetään todella typerällä puristus systeemillä kahva, jotta sulla ois mahdollisuus kaataa ruoka ulos sieltä korista. Kun olet saanut sen oikeaan kohtaan puristettua, käännät lukkosalvan eteen, jotta et purista kahvaa irti vahingossa. Siitä huolimatta se on todella hutera.
Noni, nyt sulla on korillinen ranuja ja kahva millä kaataa. Eikun kaatamaan eikö? No ei! Siellä korin toisessa päässä on luukku. Joka on metallisella aivan hävyttömän tiukalla puristusmekanismilla kiinni. Eli 200 asteinen metslliklipsi joka pitäis puristaa ja vääntää auki…kiva, millä? Patalapulla ja kintaalla se oli todella hankalaa ainakin. Tän jälkeen pääset kippaamaan ranut ulos.

Tuo oli niin typerä systeemi kuin kerran pääsee. Kaiken lisäksi sinne ei kovin paljoa kerralla mene. En keksi oikeastaan mitään käyttöä tolle pyörivälle korille. Jos tolla pakko ois ranuja tehdä ni sillä verkolla kahdessa tasossa.


Sit asia jonka tajusin vasta tässä kirjoittaessa. Ihmettelin kun ranut, eikä karjalanpiirakka, eikä jalapeno poppersit tulleet alkuunkaan yhtä rapeiksi kuin Phillipsillä. En usko että on pelkästä tehosta/puhalluksesta kiinni. Uuni on suorakaiteen muotoinen ja mitään ilman ohjausta ei ole. Eli ilma puhalletaan ylhäältä alas ja se kiertää minkä kiertää. Philips puhaltaa myös pöntön astian ohi sinne alas ja siellä korin alla on sellainen spiraalin/tähden mallinen ohjain joka ohjaa ilman myös alapuolelta ylöspäin ja silloin rapeus on parempi.
Sen mitä tossa nyt 4-5 ruokaa testannut, olen tehnyt aina saman myös Phillipsillä. Philips on joka kerta ollut useamman minuutin nopeampi, mutta myös rapeus ollut ihan omaa luokkaansa. Tähän en kuitenkaan vielä isosti ota kantaa kun en niin paljon ole eri ruokia ehtinyt testaamaan, mutta tuntuisi että Philips kierrättää ilman eri tavalla ja mahdollisesti nopeammin ja tekisi selvästi parempaa laatua.

No onko tuo uuni jossain hyvä? On taatusti ja me tehdään paljon esim lasagnea, makaronilaatikkoa, kiusauksia, kermaperunoita jne jne. Uunimalliseen menee isompi astia ja ajattelin jopa koittaa joskus kahta astiaa päällekkäin, jolloin saisi tuplattua kapasiteetin.
Tälläisissä ruoissa se ilman kierto ei ole ihan yhtä oleellinen, koska on kiinteä astia kuitenkin estämässä alapuolelta tulevan ilman.
Samoin leivonnaisia jne mahtuu yksinkertaisesti enemmän tuohon.
Ikkunansa ansiosta tämäntyyppisten kypsyyden näkee suoraan siitä. Joskin nopeammin avaan Philipsin ja kurkkaan kuin kyykistyen tuhon ikkunaan, mutta kuitenkin.

Minähän olen korvannut myös paistinpannun tuolla. Pönttömallinen on ihan täydellinen esimerkiksi jauhelihan paistoon, tuota uunimallista en oikein näe siihen käyttöön.
Mutta uskoisin et jatkossa paistelee paistoalutalla pöntössä jauhelihat jne ja siirrän vaikka lasagnen sitten uunimalliseen kypsymään ja samalla voin tehdä pöntössä vaikka kasviksia näppärämmin tai vaikka lapsille ihan eri ruokaa.

Kaiken kaikkiaan jos miettii kumman ostaa, niin en mä edes harkitsisi. Ottaisin 10/10:stä pöntön. Ihan ehdottomasti. Ja jos kaipaa lisää tilaa ja miettii toista rinnalle, niin jos ei näin älyttömän halvalla ois saanu niin ottaisin toiseksikin pöntön.
Uunimallisille on iso fanikunta ja näille on kohdeyleisönsä. Minä en valitettavasti kuulu niihin, mutta hienoa se on et jokaiselle on jotain. Mulle pönttömallinen on tuonut ilon ruoanlaittoon ja poistanut lukuisia ärsyttäviä keittiön asioita mitä ruoanlaittoon liittyy. Se vähentää tiskiä, helpottaa puhtaanapitoa, säästää aikaa ja tekee ruoasta parempaa kuin pannu tai normi uuni. Uunimallinen ei tee muuta kuin säästää kypsennysajassa ja luultavammin tekee parempaa ruoasta kuin normi uuni/pannu.


Lisään kokemuksia joskus kun tulee enemmän tehtyä ruokaa tuolla uunimallisellakin.
 
Tuli ostettua tuollainen Emerion kahdeksan litrainen airfryer kun sai halvalla outletista ja vaikuttaa ihan pätevältä vehjeeltä lukuunottamatta ihan hemmetin kovaäänisiä piippauksia aina nappia painaessa tai kun valittu ohjelma päättyy. Suunnitellaanko nämä laitteet kuulovammaisille?

Oikea syy miksi kirjoitan tänne on se että ohjekirjassa kielletään erittäin rasvaisten ruokien valmistus kuten makkara. Oletan että syynä on se että rasva voi alkaa savuttamaan masiinan sisällä? Tiedän toki että monet valmistaa rasvaisia ruokia ongelmitta airfryerissä. Toinen asia minkä huomasin ohjekirjassa oli se että siellä mainittiin ainesten vähimmäis- ja maksimimäärät. Esimerkiksi ranskalaisten kohdassa se on 600g-900g. En minä nyt yksinasuvana viitsi noin paljoa ruveta valmistamaan kerralla. Luulin että mitä vähemmän aineksia airfryerissä sitä parempi. :D
 
Tuo Princessin uunimallinen tuli ostettua ja vähän ristiriitaset on fiilikset laitteesta. Tähän mennessä tullut testattua pakasteranuja, pakastepizzaa, eineksien ja leipien lämmitystä.

Tuolla laitteella saa kyllä pirun näppärästi hyvää ja rapsakkaa ruokaa parhaimmillaan, mutta tää lienee yleinen ominaisuus kaikille fryereille. Ranskalaisista tuli kyllä pirun hyviä kanssa, en tiedä kuinka paljo pyörivä ranukori auttoi asiaa vs. ämpärimalli.
Mutta vähän nuo oheiskilkkeet hieman vaihtelevasti ärsyttävät: Pyöriviä lisäosia melko kömpelö syöttää ja ottaa pois uunista, ranukorin kömpelyys ja elinikä arvelluttaa ja ranuja vaikea suolata ilman erillistä kippoa, kaikki asiat uunista pitää ottaa luonnollisesti patakintaiden kanssa ulos uunista ja tosiaan kaikkien ritilöiden ja reikähäkkyröiden kanssa sotkua tuntuu syntyvän melkoisesti. Noiden mukana tulleiden kilkkeiden putsaaminen ei tunnu lähtökohtaseti kovinkaan simppeliltä.

Ihan hemmetin näppärä tolla on jotai pientä ja nopeaa paistaa/lämmittää, mutta suurempi kokkaus tuntuu kyllä melkoselta vaivalta. Pizzaa ja ranskalaisia tekee suht vaivatta, mutta jos haluaisi vaikka kanafilettä paistella ja pussillisen wokkivihannekisa kylkeen, niin menee vähä sormi suuhun miten asiaa lähestyä, ettei saa puolta keittiötä siivota perään..
Lisäksi tuon laitteen piippausäänet on aivan helvetin ärsyttävän kovat, eikä kytkettävissä pois. Laite hakee vielä paikkaa köökissä ja on toistaseks liesituulettimen alla (soosoo) ja laitetta ei viiti kyllä hiljasuuden jälkeen käyttää, kun huutaa joka käänteessä niin saatanan kovaa varmasti naapurinkin puolella.

Pitänee varmaan nurinkurisesti koittaa kattoa jotain ämpärilisäosia tähän, jahka kovin ärsytys laantuu. Halpahan tuo nyt toki kyllä oli, mutta.. niinh. :asif: Nooh, pitää maistatella muutama kuukaus.
Niin ja kiinnostuneille, niin tuo laite imasee just Ristorante-pakastepizzun.
 
Tuli ostettua tuollainen Emerion kahdeksan litrainen airfryer kun sai halvalla outletista ja vaikuttaa ihan pätevältä vehjeeltä lukuunottamatta ihan hemmetin kovaäänisiä piippauksia aina nappia painaessa tai kun valittu ohjelma päättyy. Suunnitellaanko nämä laitteet kuulovammaisille?

Oikea syy miksi kirjoitan tänne on se että ohjekirjassa kielletään erittäin rasvaisten ruokien valmistus kuten makkara. Oletan että syynä on se että rasva voi alkaa savuttamaan masiinan sisällä? Tiedän toki että monet valmistaa rasvaisia ruokia ongelmitta airfryerissä. Toinen asia minkä huomasin ohjekirjassa oli se että siellä mainittiin ainesten vähimmäis- ja maksimimäärät. Esimerkiksi ranskalaisten kohdassa se on 600g-900g. En minä nyt yksinasuvana viitsi noin paljoa ruveta valmistamaan kerralla. Luulin että mitä vähemmän aineksia airfryerissä sitä parempi. :D
Rasvaiset ruuat alkaa kyllä iloisesti nopsaan käryttämään..
 
Tuo Princessin uunimallinen tuli ostettua ja vähän ristiriitaset on fiilikset laitteesta. Tähän mennessä tullut testattua pakasteranuja, pakastepizzaa, eineksien ja leipien lämmitystä.

Tuolla laitteella saa kyllä pirun näppärästi hyvää ja rapsakkaa ruokaa parhaimmillaan, mutta tää lienee yleinen ominaisuus kaikille fryereille. Ranskalaisista tuli kyllä pirun hyviä kanssa, en tiedä kuinka paljo pyörivä ranukori auttoi asiaa vs. ämpärimalli.
Mutta vähän nuo oheiskilkkeet hieman vaihtelevasti ärsyttävät: Pyöriviä lisäosia melko kömpelö syöttää ja ottaa pois uunista, ranukorin kömpelyys ja elinikä arvelluttaa ja ranuja vaikea suolata ilman erillistä kippoa, kaikki asiat uunista pitää ottaa luonnollisesti patakintaiden kanssa ulos uunista ja tosiaan kaikkien ritilöiden ja reikähäkkyröiden kanssa sotkua tuntuu syntyvän melkoisesti. Noiden mukana tulleiden kilkkeiden putsaaminen ei tunnu lähtökohtaseti kovinkaan simppeliltä.

Ihan hemmetin näppärä tolla on jotai pientä ja nopeaa paistaa/lämmittää, mutta suurempi kokkaus tuntuu kyllä melkoselta vaivalta. Pizzaa ja ranskalaisia tekee suht vaivatta, mutta jos haluaisi vaikka kanafilettä paistella ja pussillisen wokkivihannekisa kylkeen, niin menee vähä sormi suuhun miten asiaa lähestyä, ettei saa puolta keittiötä siivota perään..
Lisäksi tuon laitteen piippausäänet on aivan helvetin ärsyttävän kovat, eikä kytkettävissä pois. Laite hakee vielä paikkaa köökissä ja on toistaseks liesituulettimen alla (soosoo) ja laitetta ei viiti kyllä hiljasuuden jälkeen käyttää, kun huutaa joka käänteessä niin saatanan kovaa varmasti naapurinkin puolella.

Pitänee varmaan nurinkurisesti koittaa kattoa jotain ämpärilisäosia tähän, jahka kovin ärsytys laantuu. Halpahan tuo nyt toki kyllä oli, mutta.. niinh. :asif: Nooh, pitää maistatella muutama kuukaus.
Niin ja kiinnostuneille, niin tuo laite imasee just Ristorante-pakastepizzun.
Tässä tuli juuri sitä pohdintaa minkä vuoksi mulle toi pönttö on se ensisijainen jatkossakin.


Asiasta toiseen.. mielenkiinnosta aloin miettii miten paljon isompi tuo uuni edes on, jo vaikka jotain ranuja tekee tolla verkko”uunipellillä”. Koska mullahan isoin kriteeri oli et isompi astia menee uuniin -> enemmän vaikka lasagnea.

Oli itseasiassa vähän shokki. Nimittäin tuo peltihän on muotoiltu, jotta reunat menee sinne ”uriin” uunin reunoihin.
Tuo varsinainen pinta-ala ruoalle on 22,5x21cm
Philipsin xxl on 22,5x23cm, eli isompi!

Ja siinäkin mulla on erillinen osa millä saan kahdessa kerroksessa yhtälailla tehtyä ruokaa. Eli ei tuo Princess edes olekaan isompi
 
Lämmitin eilen valmistetut leivitetyt kanan paistileikkeet uudestaan sutaisemalla päälle ennen lämmitystä ruokaöljyä ja suolaa.

Ennen syömistä laitoin päälle savunmakuista BBQ-kastiketta ja reunalle chilimajoneesia (aivan hiton hyvää tuli).

Jälkkäriksi valmistin Lidlin pakasteita, juustotaskuja.

IMG_20220103_183519.jpg


IMG_20220103_182850.jpg
 
Air Fryer:in käyttöliittymä on kyllä tärkeä asia. Omassakin air fryer:ssa on nuppi ajan/lämpötilansäätöä varten. Joku hipaisukytkin ja naputtelu/pohjassapito olis ziljoona kertaa ikävämpi ratkaisu.

Korin pitää mun makuun ehdottomasti olla sellainen, että nykäset ulos, ranneliikkeellä ravistukset, että potut tms. sekoittuu ja sit työntää takaisin. Ideana ne monimutkaisemmat ratkaisut kuten ranskalaispyörä on kivoja, mutta käytännössä yksinkertainen ratkaisu on mun mieleen. Jälkikäteen ajatellen 4l vetotilavuus oli virheostos, 6l olis parempi että saa lastattua tavaraa ohuemman kerroksen ja siten paremman lopputuloksen.

Vekottimen pitää olla helposti puhdistettava.

Spoilerissa pari mielenkiintoista reseptiä mitkä ei olis itselle tulleet ekana mieleen. On toi air fryer kiinnostava laite. Tosiaan tullut nyt intoa kokkailuun uuden lelun myötä. Asiaa auttaa yksinkertaisuus ja lopputuotteiden uskomattoman hyvä maku. Ruuanlaiton nopeus on myös iso bonus. Air Fryer lämpenee hetkessä ja ruuat saa valmiiksi melkein heti eikä huomenna.

 
Yksi erikoisempi airfryerilla kypsennettävä tuote on mielestäni kananmunien keittäminen.

Pitäisi onnistua laittamalla kananmunat suoraan semmoisenaan koriin tai paistotasolle ja lämmittämällä 130°C asteessa ja 12-13 minuuttia.

Itse en ole vielä kokeillut, mutta aiheen Facebook-ryhmässä on paljon kuvia onnistuneista kokkailusta.
 
Yksi erikoisempi airfryerilla kypsennettävä tuote on mielestäni kananmunien keittäminen.

Pitäisi onnistua laittamalla kananmunat suoraan semmoisenaan koriin tai paistotasolle ja lämmittämällä 130°C asteessa ja 12-13 minuuttia.

Itse en ole vielä kokeillut, mutta aiheen Facebook-ryhmässä on paljon kuvia onnistuneista kokkailusta.

Youtubessa on kans videoita aiheesta. Hyvin näyttää onnistuvan. Samoin näyttää munakaskin onnistuvan, kunhan vain on astia missä kypsentä munakkaan(ei suoraan koriin). Muffinseja, keksejä, puuroakin näyttää jengi tekevän air fryer:lla.

Paksuhko sianmahasiivu tarvii kokeilla air fryer:ssa(kind of bacon).

 
@finWeazel

Munakkaita olen tehnyt ja tulee muuten hyvää ja just sopiva annos yhdelle henkilölle.

Tuossa kuvakollaasissa vähän valmistusvaiheita ja tuo sinapin värinen on Valion Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddaria.

Tuli vatkattua vähän liian innokkaasti kananmunia kun vaahtosi, mutta ei lopulta haitannut menoa :D

photo-collage.png


IMG_20211007_134202.jpg
 
@omenanraato Tuliko tuon kultakahvaisen XXL mallin mukana jokin paistoalusta millä olet jauhelihoja paistellut? Itselläni on nyt vuoden ajan ollut käytössä Philipsin jokin hinnat-alkaen malli, mukana se perus kori ja semmonen "leivontakulho". Eipä ole käynyt mielessä kokeilla jauhelihaa paistella tuolla pöntöllä, vaikka saattaisihan se ehkä onnistua tuon kulhon avustuksella.

Hyvinhän tuo halpis pöhistinkin on toiminut, mutta isompaa tässä olen haaveillut. Tuo kultakahva kuulostaa hyvältä, mutta näkyy olevan hintaakin. Pitää tässä ite vielä selvitellä onko tuolla sen 'smart sense' ominaisuudella mitään virkaa ja että onko tuo halvempi XXL malli käytännössä sama ilman smart senseä.

Hyvän vertailun / arvostelun heitit. :thumbsup:
Omalla kohtaa esim hipaisunapit kuuluvat sinne 80-90 luvun televisioihin ja sinne saisivat jäädäkin. Käyttöliittymä on yllättävän tärkeä asia.
 
@omenanraato Tuliko tuon kultakahvaisen XXL mallin mukana jokin paistoalusta millä olet jauhelihoja paistellut? Itselläni on nyt vuoden ajan ollut käytössä Philipsin jokin hinnat-alkaen malli, mukana se perus kori ja semmonen "leivontakulho". Eipä ole käynyt mielessä kokeilla jauhelihaa paistella tuolla pöntöllä, vaikka saattaisihan se ehkä onnistua tuon kulhon avustuksella.

Hyvinhän tuo halpis pöhistinkin on toiminut, mutta isompaa tässä olen haaveillut. Tuo kultakahva kuulostaa hyvältä, mutta näkyy olevan hintaakin. Pitää tässä ite vielä selvitellä onko tuolla sen 'smart sense' ominaisuudella mitään virkaa ja että onko tuo halvempi XXL malli käytännössä sama ilman smart senseä.

Hyvän vertailun / arvostelun heitit. :thumbsup:
Omalla kohtaa esim hipaisunapit kuuluvat sinne 80-90 luvun televisioihin ja sinne saisivat jäädäkin. Käyttöliittymä on yllättävän tärkeä asia.
Mukana ei tule, mutta on mulla se paistoalusta.
Olen kyllä testannut tuota kolmella tavalla.

Vakio koriin (vastaa sun koria)
Paistoalustalle
Paistoalustalle esilämmitettynä 200 asteeseen.

Kahdella ensinmainitulla ei oo rehellisesti mitään eroa lopputuloksessa. Aivan aavistuksen vähemmän putsattavaa tuossa erillisessä alustassa.
Esilämmitettynä rasvaa tulee aavistuksen vähemmän sinne alle, jolloin liha on hieman mehukkaampaa.

Kaikilla kolmella tavalla tulee erittäin hyvää jauhelihaa ilman rasvan käryä ja jatkuvaa hellan vieressä oleilua. Ja jos tiedätte sen kun kauhealla kiireellä arki-iltana alat paistamaan..et jaksa pienissä erissä paistella, vaan koko paketti kerralla sinne. Paistamisesta ei tietoakaan, vaan tasaisen harmaata ”keitettyä” jauhelihaa. Puolella siitä ajasta tolla saa kunnolla paistettua.

Jauhelihapaketti korin pohjalle. Levittää sen verran jollain kauhalla tms et se on siellä ympäriinsä, eli en pilko mitenkään pieneksi erityisemmin.
200 astetta (tai täysille mikä sit onkaan laitteen maksimi). Ja 6 minuuttia, siis ilman esilämmitystäkin. 4min kohdalla pause ja mausteet päälle ja kauhalla pilkkoo vähän pienemmäksi. Tässä vaiheessa on vielä vähän raakaa. Loput kaks min ja voi kipata johonkin astiaan, missä voi tarvittaessa vaikka haarukalla tai sillä kauhalla pilkkoa pienemmäksi jos vielä tarvii.

Kana sama homma. 12min ja 180astetta toimii vaikka olisi missä muodossa. Pilkottuna, nugettina, pihvinä jne.
Teen usein niin et pihvinä paistan, sit esim sellanen aasialainen valmislasipurkkikastike fryeriin sopivaan astiaan, pilkon kanat sinne ja 170-180 asteessa 10min ni hautuu se kastike kiehuvaksi samalla kun riisi kypsyy.


Asiasta toiseen.
Testasin itse tehtyjä sipsejä.
Philsissä laitoin kolmeen varrastikkuun. Vartissa todella rapeita.

Princesissä käytin koria. Siihen koriin ei voinu laittaa ku 1/3 siitä määrästä kuin philipsiin, koska muuten ne otti kiinni toisiinsa.

Huomattavasti pienemmästä määrästä huolimatta 15min jälkeen olivat täysin lötköjä ja raakoja. Jouduin pitämään 10min pidempään. Siinä ajassa tuli väri, mutta edelleenkään ne ei ole täydellisen rapeita, mutta muistuttaa jo sipsiä.
9AFFC931-A861-4FAC-A058-6EA0DAFC3077.jpeg


Ja sit loppuun. Onko jollain toi täysin sama verkkiksen tarjous Princess? Se korin luukun lukon salpa tms ottaa kiinni pyöriessään sinne uunin reunaan. Mahtuu pyörimään mut nykäsee joka kerta ku ottaa kiinni. Kaiken lisäksi mun mielestä koko akseli on väärinpäin siinä. Korissahan on L ja R merkinnät, mutta jos laitan sen väärinpäin sinne, mun mielestä akseli olisi silloin oikeinpäin ja ei ota salpa kiinni.
Voisiko joku ottaa siitä akselin päästä kuvaa (moottorin puolelta, eli vasemmalta missä se luukkukin on)

Edit: ja @JokuHullu Tehdäänkö teillä paljon ranskalaisia pakastimesta? Tai teetkö raa’asta perunasta mitä vaan (lohkot, uuniperunaa jne), tai kanaa, tai kalaa.
Toi smartsense toimii todella hyvin. Säätää lämpötilaa kypsennyksen aikana, säätää ajan aina sopivaksi määrästä riippumatta.

Meillä perunaa ja kanaa menee niin paljon, et sanoisin jopa et toi 100e on ihan ok. Iso summa tosta mut maksaisin. Jos kanaa, tai perunaa menisi meillä vähänkään vähemmän, en missään nimessä maksaisi. Mun vanhemmat osti sen normi xxl:n 100e halvemmalla ja tosiaan mitään eroa ei missään muussa ole.
 
Päivä lounas. Kasvikset air fryer:in kautta, munakas pannun kautta. Kasviksina vihreät pavut, ruusukaali, sipuli, herkkusienet, paprika ja serrano-chilit. Törkeän hyvää ja helppoa. Oletettavasti myös terveellistä maukkauden lisäksi. 205C 15 minuuttia muille kasviksille paitsi paprikat ja serranot olivat vain 10 minuuttia lämmössä. Vielä on tuunattavaa valmistusajoissa ja lämpötiloissa eri kasviksille.

1641241005711.png
 
Teinpä tekstiksi pekonipastaa varten pekonia.
Philips 200c/6min, oli jo vähän liikaakin. 5min ois riittänyt. Oli silti todella rapeaa ja hyvää.

Princess:
- ylätasolla vaati 7min, jotta väri oli sama kuin Phillipsillä, mutta ne olivat vasta ”hieman rapeita”. Hyvää ja kypsää pekonia toki, mutta ei rapeaa.
- keskitasolla ei riittänyt 10minuuttiakaan. Ja yritin siirtää ne vielä philipsiin, mutta ei auttanu enää sekään. Väri meni ihan ihmeelliseksi ja ei alkuunkaan rapeaksi.

Eli kahdessa, tai kolmessa tasossa ei voi tehdä pekonia. Molempiin meni siis lopulta kerralla sama määrä. Philips teki nopeammin selvästi rapeampaa. Edelleen epäilen et ilman ohjaus on se avainsana, ei laitteen muut erot.

Uunin verkoille oli paljon mukavampi laittaa pekonit, kuin pöntön koriin.
Mutta ulos ottaminen… Huoh. Pöntöstä nostin lautaselle, mutta uunista hivuttelin vuorotellen verkkoja ja alhaalla ollutta peltiä. Siitä huolimatta luukun lasiin ja saranaan lensi jonkun verran rasvaa, jota en saranasta saanut edes pois nyt kuumana ainakaan.
Tämä oli yksi niistä mitä eniten odotin uunimallilta.
Helpompi levittää, saa monessa kerroksessa ja helpompi ottaa pois ja laatu sama. Vain ensimmäinen kohta toteutui, eikä pekonia tule tuossa toiste tehtyä. Testaillaan lisää huomenna..
 
Yksi erikoisempi airfryerilla kypsennettävä tuote on mielestäni kananmunien keittäminen.

Pitäisi onnistua laittamalla kananmunat suoraan semmoisenaan koriin tai paistotasolle ja lämmittämällä 130°C asteessa ja 12-13 minuuttia.

Itse en ole vielä kokeillut, mutta aiheen Facebook-ryhmässä on paljon kuvia onnistuneista kokkailusta.
Voin vahvistaa että munien keittäminen todellakin onnistuu pöhistimellä juurikin tuolla n. 130 C / reilut 10 minuuttia systeemillä. Hieman sellaista ruskeaa väriä tulee muniin osittain, ehkä se pääsee hieman palamaan. Ei haittaa käytettävyyttä eikä makua. Mielummin jostain syystä teen kyllä itse munankeitimellä. Munat ja vettä sisään, kypsyysasteen valinta säätimellä ja laite käyntiin. Sama aika menee mutta jotenkin enemmän tykkään silti munankeittimestä tässä hommassa.
edit. pitäisi varmaan airfryerissä hieman lyhentää valmistusaikaa tai lämpöä. Vaikka ei sitä tummaksi värjäytyvää kohtaa ole ollut enimmilläänkään kuin etusormen kynnen verran jossain kohdassa.
 
Onko joku koittanu tehdä tällä jotain sellaista mihin normaalisti tarttis kattilaa.

Siis vaikka nyt öö, keittää perunoita, riisiä, keittää keittoa. Tai vaikka joku kana riisipedillä. Välillä siis tulee laitettua uunivuokaan riisiä, vettä ja päälle kanaa raakana. Sit uuniin ja antaa kaiken kypsyä.

Toimiiko tälläiset täysin vetiset ruoat tuolla mitenkään?

Miksikö? Isoin syy on ihan teoreettinen pohdinta, oma hullu kokeilunhalu, mutta tosielämän esimerkkinä kesähelteellä asuntovaunussa on monesti tilanne jossa hellaa käytetään vain vaikka perunoiden/riisin keittoon ja muu ruoka tulee ulkoa grillistä, tai kylmänä jääkaapista tai vastaavaa. Tai sit joku makkarakeitto.
Ja vaunun kaasuliesi kesähelteellä on eräs ärsyttävämpiä asioita mitä tiedän. Se kuumuus on jotain mielipuolista. Tollanen fryer ei samalla tavalla nosta sitä ympäröivää lämpöä.
 
En tiedä perunoiden keittämisestä, mutta ainakin nämä Hasselbackan perunat on pirun hyviä.

Kana riisipedillä luulisi onnistuvan, kunhan löytyy sopiva alusta missä kypsentää.

Olen valmistanut pari kertaa kokonaisen kanan. Ensimmäisen pyörivässä ranukorissa ja toisen pyörivässä vartaassa (maku on järkyttävän hyvä ja liha suussa sulavaa).

Huomenna ajattelin tehdä jauheliha-perunalaatikkoa.

Keittoruoka voi olla aika sotkuista puuhaa jos kiehumisesta lentelee roiskeita ympäriinsä, mutta mikä niiden tekemisen estäisi?

269812146_10159783520759295_5006765530014775886_n.jpg
 
Keittoon vois heittää ihan vaikka kattilan uunimalliin ja kansi päälle. Teoriassahan kai toi ois ihan toimiva. Vaikka normi uunissakin. En oo ikinä vaan koittanu. (Miksiköhän näin ”mieletöntä ideaa” en oo koittanu :D )
 
Keittoon vois heittää ihan vaikka kattilan uunimalliin ja kansi päälle. Teoriassahan kai toi ois ihan toimiva. Vaikka normi uunissakin. En oo ikinä vaan koittanu. (Miksiköhän näin ”mieletöntä ideaa” en oo koittanu :D )
Foliota päälle ja siihen pari reikää, niin ei ainakaan pääse liemet roiskumaan ympäriinsä.

Käytän itsekin foliota aina jos kypsennän laatikkoruokia ja otan folion pois vasta 5-10 minuuttia ennen kuin on valmista, ettei pinta pääse palamaan.

EDIT: Makaronilaatikko on helppo tehdä pöhistimessä, varsinkin jos käyttää pikamakaronia jota ei tarvitse lainkaan esikeittää.

Toi pata on melkein litran vetoinen ja meillä siitä riitti kolmelle minä + kaksi lasta.

IMG_20211117_174529.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Churrosit tarvii testata seuraavan kerran, kun on makeannälkä pahasti päällä. Perinteisempi uppopaistettu churros on ihan järjettömän hyvää. Ei tuo air fryer versiokaan huonolta vaikuta

 
Käytän itsekin foliota aina jos kypsennän laatikkoruokia ja otan folion pois vasta 5-10 minuuttia ennen kuin on valmista, ettei pinta pääse palamaan.

Mulla on tää suojus jonka laitan astian päälle jos on roiskeiden vaara toiminu lasagneissa jne tosi hyvin.

 
, kun otin piirakoita ulos patalapulla, niin ensinnäkään en meinannut saada patalapua sormien kera mahtumaan uuniin sinne ylätasolle ja poltin sormeni siinä jo.


Eli sillä nostat korin akselista sen korin pois uunista.
Posti kantoi tunti sitten laatikon kontiin, joten ruokaa en ole princessillä tehnyt, pari huomiota kuitenkin.

Sillä isommalla "nostovehkeellä" saa näppärästi vedettyä noita paistintasoja sen verran ulospäin, että saa patalapulla otteen.

Ei sitä koria tarvitse akselista nostaa ulos, vaan sillä pienemmällä kahvalla. Kokeilin useamman kerran ja hyvin onnistuu, vaikkakin se kahvan kiinnityssysteemi on melko susi. Kuten myös se korin kannen sulkija, mielenkiinnolla odotan testailua kuuman korin kanssa.

edit. sen verran jo pelkkä laitteen hypistely kertoi, että ovh:lla en tällaista olisi ostanut.
 
Posti kantoi tunti sitten laatikon kontiin, joten ruokaa en ole princessillä tehnyt, pari huomiota kuitenkin.

Sillä isommalla "nostovehkeellä" saa näppärästi vedettyä noita paistintasoja sen verran ulospäin, että saa patalapulla otteen.

Ei sitä koria tarvitse akselista nostaa ulos, vaan sillä pienemmällä kahvalla. Kokeilin useamman kerran ja hyvin onnistuu, vaikkakin se kahvan kiinnityssysteemi on melko susi. Kuten myös se korin kannen sulkija, mielenkiinnolla odotan testailua kuuman korin kanssa.

edit. sen verran jo pelkkä laitteen hypistely kertoi, että ovh:lla en tällaista olisi ostanut.
Se korin kahvan vastinpari vain ei aina ole näkyvillä, että saa kahvan siihen kiinni. Todella huono viritelmä tuo. Kuumaa koria hankala pyöritetä kohdalle.
 
Se korin kahvan vastinpari vain ei aina ole näkyvillä, että saa kahvan siihen kiinni. Todella huono viritelmä tuo. Kuumaa koria hankala pyöritetä kohdalle.
Ainakin omassa prinsessassa on vasemmassa reunassa punainen lukitusvipu, jolla ranukorin saa vapautettua ja pyöritettyä sopivaan asentoon.

lukitusvipu.PNG
 
Onko missään tullut vastaan philipsin xxl:ään sopivia patoja? Nuo mitä aliexpressistä saa on ihan järkyn pieniä. Tuohon pöhöön menis kyllä isompikin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 606
Viestejä
4 552 113
Jäsenet
75 030
Uusin jäsen
Kumikala

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom