Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Joo toki se noinkin onnistuu. Mutta jätän käyttämättä ite ton korin.
Kun viereinen laite vetää vaikka melkein 2kg ranuja ja tarvitaan paljasta kättä, ni en ala säätämään, odottelemaan et kori pyörii kohdalleen jne ja käyttämään patalappuja, ja erillis kahvoja. Ja ranuja menee 500g.

Muutoinkin kaikki ton laitteet ”ongelmat” ja ärsyttävyydet on sellasia et ei ne kenenkään elämää kaada. Lähinnä ne haluan tuoda ilmi siksi, että jos on vasta ostamassa jotain laitetta, niin osaa ottaa nuo huomioon kun toinen laite ei vaadi mitään noista säätämisistä.


Tänään tein lapsille kanaa ja itselle/vaimolle lasagnea ja en taida enää näitä vertailuja tehdä enempää. Tuo laite ei yksinkertaisesti pääse lähellekään phillipsiä. Philips tekee kaikesta nopeammin parempaa kuin meidän uuni. Princess ei tee edes parempaa, eikä nopeuskaan ihan älyttömästi nopeampi.

Kana: philips 180/12min, puolivälissä kääntö. Tein vielä normi korilla enkä paistoalustalla että vertailu on reilu. Sen jälkeen pihvi oli kypsää ja kiva väri pinnassa. Sisältä aivan äärettömän mehukas. Ja oli tosiaan korin pohjalla, kauimpana vastuksista mitä saa.
Princessissä tein verkkotasolla ja ylimmällä tasolla mihin saa, jotta on lähellä vastuksia. Heti taas törmäsin tuohon ongelmaan kun yritti kääntää. Pakko pohjalla olevaa peltiä ujuttaa samalla ulos, tai suojata uunin luukku muutoin, koska rasvaa tippuu.
Vaikka sprayasin ohuelti öljyä pintaan, oli puolivälissä pihvit tarttunut tosi rajusti kiinni siihen verkkoon. Jouduin ”sahaamaan” lastalla irti.
Kaiken kaikkiaan pihvit oli lähes 5min kauemmin Princessissä jotta tuli kypsäksi, eikä väriä ollut ollenkaan. Sellaisia valkoisia kanoja. Olivat myös sinne pohjalla olleelle pellille valuttaneet nesteitä yllättävän paljon, toisin kuin Philipsissä. Kana ei ollut mitenkään kuivaa, mutta ei mehukastakaan ja ilman mitään paistopintaa maku oli valju. En toiste kanaa tee siinä.

Sit mun lasagne. Jauhelihaa en alkanu uuniin edes säätää, pöntössä tuli täydellistä taas. Sit lasagnekastike ja jauheliha kahteen astiaan. Hauduttelin molemmissa laitteissa omaa astiaa. Philipsissä 180/10min ja 5min jälkeen kiehui hennosti ja hautui. Princessissä ei alkanut kiehumaan kymmenessä minuutissa.

Sen jälkeen tein samoihin astioihin varsinaisen lasagnen.
Philips 180/10min ja 150/10min
Princess 180/10min, koska mitään ei tapahtunut, laitoin 5min lisää. Sen jälkeen 10min 150:ssä ja kun edelleen oli raakaa, laitoin 10min 140:ssä päälle.

Lopputulos: philips tuli 20minuutissa todella pehmeää ja se lasagnekastike tuntui kuin ois ollu pitkäänkin hautumassa. Juusto pinnalla oli ottanut väriä ehkä jopa liikaa vaikka molemmissa oli kansi päällä, mutta silti juusto oli pehmeää ja suussa sulavaa.

Princessissä sit taas kaikesta extra-ajasta huolimatta oli levyt edelleen osittain raakaa, mutta muu ruoka oli aivan kuivahtanutta. Kastike menettänyt kosteutensa. Juuston väri ei ollut ihan niin tumma. Aika sopiva. Mutta se ei ollut pehmeää, vaan läpi asti kuivaa ja koppuraista.
Princessin lasagne ei rehellisesti ollut kovin hyvää, Philipsin oli selvästi parempaa kuin normi uunista.
Astiat molemmissa samoja, raaka-aineet täysin samoja jne.

Harmittavinta tässä on se, että ostin tosiaan uunimallisen vähän eri tyyppiseen käyttöön kuin pönttömallin, mutta siitä huolimatta se ei ole hyvä niihin, tai pahimmillaan se ei sovellu siihen ollenkaan.

Sen kanssa ei voi tehdä useammalla tasolla kerralla, koska ilma ei kierrä kunnolla. Se ei kypsennykseltään ole edes samalla sivulla Philipsin kanssa. Ja nekin mitä Philipsissä pystyy tekemään hankalammin, on lopputulokseltaan sen vaivan arvoinen.

Haluaisin palauttaa koko laitteen. Se varmaan onnistuisi vaikka sitä onkin käytetty?
Mutta. Laite maksoi 99e. Siihen rahaan pönttömalli aiheuttaisi yhtälailla ongelmia.
Eli tuo on varmasti 99e ostokseksi hyvä, jos ei ole mitään ennestään.
Mutta oikeasti hemmetin hyvän laitteen rinnalle ostettuna toi lähinnä itkettää. Eikä kyllä silti tarve kahdelle ois niin iso, että maksaisin 150e extraa normi xxl versiosta.

Luojankiitos en maksanut täyttä hintaa. Sit ois palautunut jo.
Ton kanssa kaikki on yksinkertaisesti hankalampaa, monimutkaisempaa, vaatii täysin turhia toimenpiteitä. Ne ei itsessään mikään ole mitenkään isoja, mutta tosiaan kun toinen ei niitä tarvitse ollenkaan, niin silloin se jää vain käyttämättä.
Ja kun sitä ei pelasta edes useamman tason kypsennys, eikä muut uunin edut.

Kai noissa ihan wateissakin eroja on, mutta uskoisin et ilmankierto siellä laitteen sisällä pohjalle ja pohjalla ohjurit ylös. Ja ylipäätään kovempi puhallus. Uskoisin et kypsennystulos olisi paljon lähempänä phillipsiä, kuin tehoja kasvattamalla.
Tälläisenään Princess ei korvaisi edes uunia, siinä missä philips on jo korvannut mikron, uunin ja paistinpannun.
 
En lähde väittelemään kummankaan mallin paremmuudesta, mutta kun itse olen valmistanut kokonaisen broilerin joko ranukorissa tai vartaassa pyörittämällä 180 astetta / 60 minuutissa, niin on tullut jopa parempaa ja mehukkaampaa kuin kuin mitä olen ostanut valmiina kaupasta lihatiskiltä.

Liha on niin mureaa ja kosteaa, että se irtoaa luista melkein itsestään ja missään vaiheessa ei ole tarvinnut valella tai lisätä mitään valmistuksen aikana.

Ainut miinus siitä, että ranukorissa kypsentäessä korin puhdistaminen on hankalaa, mutta ei sitä olekaan alunperin tarkoitettu kokonaisen broilerin valmistamiseen.

grillattu-broileri.png
 
En lähde väittelemään kummankaan mallin paremmuudesta
Moni juttuhan tossa on nyt ton laitteen ongelmaa, ei sen uunimallin ongelmaa. Toisenlaisia teknisiä ratkaisuja taatusti on olemassa, jolloin lopputulos esimerkiksi eri tasoilla kypsentessä olisi ihan toinen. Eli en minä niinkään uuni mallia hauku, vaan tota 99e tarjous princessiä. Se ei vain ole hyvä laite kypsentämään mitään.
Tuota samaa malliakin myyty pitkään ja esim tuo paistokorin mekanismit ja itse korin rakenne on täysin eri (paljon parempi) vanhassa. Eli must tuntuu et tästä samasta mallista on tehty kaikessa hiljaisuudessa halvemmalla uusi versio, jonka yleinen laatu on laskenut samalla. Koska tuota samaa mallia on monessa paikassa ylitetty niin paljon.

Edit: mitä sulla on marinaadina kanan pinnasta?
 
Alkaa itestä tuntumaan, että taidan niputtaa Princessin takasin laatikkoon ja palautella verkkikseen :D Kai tosta jotain rahaa vielä takasin saa.
"Kerran se vaan kirpasee" panostaa samointein Philipsin vehkeeseen, kun tuntuu ylivertanen olevan. Nyt saa sitten vaan empiä muiden ohella että onko smart technology vielä satasen arvonen kirpasun päälle :asif:
 
Kuinkas porukka on pessyt noita vehkeitä täällä.. Pinttynyttä rasvaa on kaikkialla hyvinkin nopeasti. Ajattelin tempasta uunin puhdistus ainetta sisuksiin ja sitten pestä. fairy ei tohon omaa masiinaan enää auta :D
 
Alkaa itestä tuntumaan, että taidan niputtaa Princessin takasin laatikkoon ja palautella verkkikseen :D Kai tosta jotain rahaa vielä takasin saa.
"Kerran se vaan kirpasee" panostaa samointein Philipsin vehkeeseen, kun tuntuu ylivertanen olevan. Nyt saa sitten vaan empiä muiden ohella että onko smart technology vielä satasen arvonen kirpasun päälle :asif:
Smart on rahansa arvoinen vain jos teet todella paljon raakaa/pakasteperunaa, kanaa tai kalaa. Niissä se oikeasti toimii tosi hyvin, mutta muuhun niistä ei sit olekaan.
 
Kuinkas porukka on pessyt noita vehkeitä täällä.. Pinttynyttä rasvaa on kaikkialla hyvinkin nopeasti. Ajattelin tempasta uunin puhdistus ainetta sisuksiin ja sitten pestä. fairy ei tohon omaa masiinaan enää auta :D

Joka käytön jälkeen puhdistan korin ja pyyhkäisen talouspaperilla vekottimen sisuskalut+lämpöelementin.Ei vie paljoa aikaa ja sotku/siivoustarve on minimaalinen. Sotkuisempia safkoja varten leivinpaperi/foliota pohjalle keräämään enimmät jätteet pois.
 
Onko tänne saatu aikaiseksi jotain propagandaa uunimallista pöhistintä vastaan, kun muutamat käyttäjät ovat jo palauttelemassa ostamiaan laitteita liikkeeseen?

Olisi kiva tietää, onko vain yhden käyttäjän oman huonon käyttökokemuksen ja siitä tehdyn "arvostelun" perusteella tehtyjä päätöksiä, vai onko ihan oikeasti yritetty tehdä erilaisia ruokia ja havaittu sitä kautta kelvottomaksi laitteeksi?

Tuntuu aika pikkusieluiselta jos pelkästään jonkun lämpötilan- tai kypsennysajan säätäminen pitää tapahtua silmänräpäyksessä, kun laitetta ei varmasti joka taloudessa edes joka päivä käytetä jos laite muuten lunastaa lupauksensa ja tekee hyvää ruokaa.

EDIT: Kun pelkästään lukee ko. aiheen Facebook -ryhmää ja sinne tulleita kyselyitä minkä mallinen kannattaa valita, niin aika usein uunimallista suositellaan sen helpon puhtaanapidon, laitteessa olevan sisävalon ja luukussa olevan ikkunan vuoksi.

Laitteet ovat jo itsessään nopeita ruoanvalmistukseen, joten joku kahden minuutin ero kypsennyksen välillä on ihan turha valintakriteeri.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ei tarvisi tehdä kompromissia niin isohko hyvä kiertoilmauuni ja sille kaveriksi 6-8l vetoinen neliönmallinen air fryer olis mun käyttöön paras kombo. Best of both worlds. Uuniin mahtuis isommat ja air fryer:lla hyvä tehdä pienemmät satsit ja sivuosumat kuten kasvikset ja ranskalaiset. Bonusta sais, jos olis vielä erillinen älypainekeitin lihan haudutushommiin/riisi/puurot.
 
Puhtaana pidon kannaltahan pönttö nimenomaan vie voiton heittämällä. Saa samankokoiset osat irti kuin ne pellit uunissa (korin pohja ja rasva-astian pelti. Mutta jos sotkua tulee enemmän, saa nekin vain koneeseen pesuun (kori ja koko kaukalo). Uunissa ollaankin itse jynssäämässä seiniä ja luukkua. Eli puhtaanapito on moninkertaisesti helpompaa pöntöllä. Ne halpikset on asia erikseen kun mitään et saa irti mistään. Sellaista en suosittelisi juuri pesun vuoksi.

Ja tuo ajansäätö jonka otit irti tuolta oli ainut joka ei liittynyt mitenkään laitteen malliin. Myös pöntöissä on tuota idioottimaisuutta paljon käytössä noiden hipaisukytkimien osalta.

Eikä tässä ole mitään uuni mallia vastaan. Voisin edelleen ottaa niihin tarkoituksiin uunimallisen mihin tuon halusin alunperinkin, mutta tuo kyseinen Princess vain on sysipaska laitos ja siitä tässä ollut kyse.
Mieluusti otan vinkkejä uunimallisesta joka ohjaa ilmaa eritavalla, jotta oikeasti saa kolmessa tasossa kypsennettyä. Kun nyt ei onnistu kahdessakaan, vaikka pöntöllä onnistuu lisäosan kanssa hyvinkin.

Ja ei noista mun muista ongelmista mun mielestä mikään ollu mitään propagandaa. Tuskin edes uunimallin käyttäjät voi sanoa ettei nuo samat asiat ole todellisuutta. Iteki sanoin ettei se kenenkään elämää pilaa, mulla itsellä vaan sattuu olemaan vieressä kone joka ei moisia kommerverkkejä tarvitse ollenkaan, jolloin niistä pienistäkin asioista tulee selvästi ärsyttävämpiä.
Jos sitä ei olisi vieressä ni en välttämättä ajattelisi asiaa. Samat asiat uunia käyttäessä in todellisuutta ollu vuosikymmeniä.

Lähinnä tää on tarjonnu mulle itelleni ahaa-elämyksen et saman asian voi tehdä paremmin. Ja todella toivon et toi teksti herättää ihmiset miettimään noi asiat ennen kuin hankkii kumpaakaan. Sit hankkii sen kumman haluaa
 
Mulla oli ennen air fryer:ia toaster oven käytössä. Ei jäänyt ikävä sitä laitetta. Toaster oven:in puhtaanapito ja sinne ruuan asettaminen suurinpiirtein pinseteillä oli enempi kuin ärsyttävää. Uunin tarvii olla sen verran iso, että se on helppo jynssätä puhtaaksi ja heittää ruuat sisään. Lisäksi pitää mahtua vuoka tms. jotka kerää jemmaan mahdolliset valumat ettei tule turhaa siivottavaa sotkua. Pieni toaster oven oli niin huono idea mun käyttöön. Mut tulipa sekin reitti testattua.

Tärkeetä kyllä miettiä mitä siltä laitteelta tarvitsee ja ostaa juuri omiin tarpeisiin sopiva erikoistunut tai kompromissilaite. Ei tota hipaisukytkimet versus pyörivä nappula käyttömukavuusasiaa välttämättä edes hoksaa miettiä. Toinen on erikätevä ajan ja lämmönsäätöön, toinen ei.
 
@omenanraato

Klarstenista löytyy käsittääkseni uunimallinen laite missä on lämpövastukset ylhäällä sekä alhaalla.

Tämä voisi olla ehkä sinun käyttöösi sopiva malli.
 
@omenanraato

Klarstenista löytyy käsittääkseni uunimallinen laite missä on lämpövastukset ylhäällä sekä alhaalla.

Tämä voisi olla ehkä sinun käyttöösi sopiva malli.
Fryerin rapeuden ja mehevyyden tekee nimenomaan kova puhallus, eli onko siinä myös toinen puhallin alhaalla? Uskoisin et yläpuolisen lämmityksen ja puhalluksen omaava toimisi ihan hyvin, kun sieltä sivusta ohjattaisiin kunnon puhallus alas ja ohjureilla takaisin ylös, kuten esim just philips tekee. Kaikki pöntötkään ei tuota tee. Eli ei se ole uunin ongelma yksin.
 
Olisi kiva tietää, onko vain yhden käyttäjän oman huonon käyttökokemuksen ja siitä tehdyn "arvostelun" perusteella tehtyjä päätöksiä, vai onko ihan oikeasti yritetty tehdä erilaisia ruokia ja havaittu sitä kautta kelvottomaksi laitteeksi?

Tuntuu aika pikkusieluiselta jos pelkästään jonkun lämpötilan- tai kypsennysajan säätäminen pitää tapahtua silmänräpäyksessä, kun laitetta ei varmasti joka taloudessa edes joka päivä käytetä jos laite muuten lunastaa lupauksensa ja tekee hyvää ruokaa.
Niin kuin kirjoitin, omat rainani liittyvät puhtaasti laitteen "kypsentämisen" ulkopuoliseen epäkäytännöllisyyteen, joka ihan muutamalla kokkauskerralla on alkanut jo kyrsimään melkoisesti. Oma käyttötarkoitukseni laitteelle oli puhtaasti simppeli ruoanlaitto ja "frying"-ominaisuudet ikäänkuin kylkiäisinä. Kyllä tuo tavarat kokkaa, mutta niinku omenanraato tossa ylempänä taisi kuvata, että kuinka helvetin monta ärsyttävää lisästeppiä esim. ranskalaisen valmistamisessa on tällä princesillä vs. ämpärimalli. Ei vaan jaksa noiden huterien ritiläkilkkeiden kanssa taistelua :D
Mutta tämä siis yksilöllinen subjektiivinen käyttötarpeeni. Varmasti uunimallinen voi toimia jollekin paremmin, varsinkin jos pyörivää kanaa haluaa valmistaa. Omenanraadon osuvan uskottavalla raportaasilla tiedän vain että itse on syytä vaihtaa leiriä :)

Kiitoksia vaan @omenanraato informatiivisuudesta, prinsessa odottelee paketissa palautustaan. Osaisitko vielä molemmat laitteet omistavana kertoa Philipsin piippauksen äänenvoimakkuudesta miten vertautuu Princessiin? Noihan on ihan törkysen hävyttömän kovat tuossa, että naapuri on varmaan luullut palovarottimen patterin hiipuvan ku meikäpoika kokkas tolla..
 
Minusta hienoa että omenanraato viitsi noin tehdä noin seikkaperäiset vertailut ja raportit kahdesta erityyppisestä airfryeristään. Ei voi muuta sanoa kun hattua nostaa. Olin ite joskus vähän kipuillut siitä, olisiko uunityypin laite ollut parempi vaikka Philips XXL on mieleinen ollutkin. Tirkistelyikkuna olisi mulle yhdentekevä, mutta se että voisi kahdella tai kolmella tasolla paistaa ilman tarvetta asetella teräksinen väliritiläsysteemi niin kuin Philipsissä pitää tehdä, olisi tuntunut houkuttavalta ainakin joissakin kokkailuissa. Mutta jos usealla tasolla paistaminen ei puutteelliseksi jäävän ilmankierron takia onnistu kunnolla niin menetetään ne hyödyt. Lisäksi uunin verkko/ritiläpeltejä oletin käytännöllisiksi ja helpoiksi pestä, mutta niissä näyttääkin olevan omat hankaluutensa ja sottaisuutensa, ja kömpelönä ihmisenä pystyn nyt näkemään itseni kiroilemassa, kun pitäisi saada patakintaat kädessä pelti otettua pienestä uunista pois sotkua aiheuttamatta ja käsiä polttamatta. Aivan varmasti löytyy prinsessauunillekin monia tyytyväisiä käyttäjiä, varmasti voi olla toimiva laite osaavissa käsissä ja näyttää living_death sillä tehneen vaikka mitä hyvän näköistä evästä. Onhan se etenkin alennushinnallaan myös todella edullinen laite. Mutta näiden omenanraadon tekemien todella tarkkaan raportoitujen vertailujen perusteella vaikuttaa aika selvältä, että itselleni uunifryer ei olisi ollenkaan niin sopiva laite kuin mitä on tuo nykyinen pönttö.
 
Kiitoksia vaan @omenanraato informatiivisuudesta, prinsessa odottelee paketissa palautustaan. Osaisitko vielä molemmat laitteet omistavana kertoa Philipsin piippauksen äänenvoimakkuudesta miten vertautuu Princessiin? Noihan on ihan törkysen hävyttömän kovat tuossa, että naapuri on varmaan luullut palovarottimen patterin hiipuvan ku meikäpoika kokkas tolla..
Raadolta kysyttiin, mutta kun nyt tässä ite olen niin rohkenen vastata, että eihän toi XXL ainakaan päästele muita keinotekoisiä ääniä kuin melko hienovaraisen "dingdingdingin" kypsennysajan päätyttyä.

Se tossa XXL.ssä on epäkäytännöllistä, että kori ei ainakaan täällä omassa köksässä mahdu tiskialtaaseen kun kahva kinnaa vastaan. Saisi olla normaalia isompi allas että sen saisi kikkailematta pestyä tiskialtaassa.
 
Fryerin rapeuden ja mehevyyden tekee nimenomaan kova puhallus, eli onko siinä myös toinen puhallin alhaalla? Uskoisin et yläpuolisen lämmityksen ja puhalluksen omaava toimisi ihan hyvin, kun sieltä sivusta ohjattaisiin kunnon puhallus alas ja ohjureilla takaisin ylös, kuten esim just philips tekee. Kaikki pöntötkään ei tuota tee. Eli ei se ole uunin ongelma yksin.
Tässä muutama malli ja tuon ensimmäisen tilavuus on jopa 23 litraa.

Näyttää siltä, että nämä laitteet alkavat vasta nyt kehittymään ja löytymään enemmän erilaisia malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Optimaalista olisi jos olisi paksu lompakko ja keittiössä tilaa useammalle laitteelle.

 
Puhtaana pidon kannaltahan pönttö nimenomaan vie voiton heittämällä. Saa samankokoiset osat irti kuin ne pellit uunissa (korin pohja ja rasva-astian pelti. Mutta jos sotkua tulee enemmän, saa nekin vain koneeseen pesuun (kori ja koko kaukalo). Uunissa ollaankin itse jynssäämässä seiniä ja luukkua. Eli puhtaanapito on moninkertaisesti helpompaa pöntöllä. Ne halpikset on asia erikseen kun mitään et saa irti mistään. Sellaista en suosittelisi juuri pesun vuoksi.

Ja tuo ajansäätö jonka otit irti tuolta oli ainut joka ei liittynyt mitenkään laitteen malliin. Myös pöntöissä on tuota idioottimaisuutta paljon käytössä noiden hipaisukytkimien osalta.

Eikä tässä ole mitään uuni mallia vastaan. Voisin edelleen ottaa niihin tarkoituksiin uunimallisen mihin tuon halusin alunperinkin, mutta tuo kyseinen Princess vain on sysipaska laitos ja siitä tässä ollut kyse.
Mieluusti otan vinkkejä uunimallisesta joka ohjaa ilmaa eritavalla, jotta oikeasti saa kolmessa tasossa kypsennettyä. Kun nyt ei onnistu kahdessakaan, vaikka pöntöllä onnistuu lisäosan kanssa hyvinkin.

Ja ei noista mun muista ongelmista mun mielestä mikään ollu mitään propagandaa. Tuskin edes uunimallin käyttäjät voi sanoa ettei nuo samat asiat ole todellisuutta. Iteki sanoin ettei se kenenkään elämää pilaa, mulla itsellä vaan sattuu olemaan vieressä kone joka ei moisia kommerverkkejä tarvitse ollenkaan, jolloin niistä pienistäkin asioista tulee selvästi ärsyttävämpiä.
Jos sitä ei olisi vieressä ni en välttämättä ajattelisi asiaa. Samat asiat uunia käyttäessä in todellisuutta ollu vuosikymmeniä.

Lähinnä tää on tarjonnu mulle itelleni ahaa-elämyksen et saman asian voi tehdä paremmin. Ja todella toivon et toi teksti herättää ihmiset miettimään noi asiat ennen kuin hankkii kumpaakaan. Sit hankkii sen kumman haluaa

Onko siis tämä malli kyseessä?
 
Lisäksi tuon laitteen piippausäänet on aivan helvetin ärsyttävän kovat, eikä kytkettävissä pois.

Sama ongelma täälläkin tuon Prinsessan kanssa, äänet on luokkaa palovaroitin. Vielä en ole ruokaa sillä tehnyt, mutta huomasin tuon kun kytkin koneen kiinni ja kokeilin toimintoja. Noh, kaippa tuohon tottuu.
 
Onko siis tämä malli kyseessä?

On joo, mutta siihen 240e versioon tuossa ei oo eroa kuin noi älyjutut.

Sama ongelma täälläkin tuon Prinsessan kanssa, äänet on luokkaa palovaroitin. Vielä en ole ruokaa sillä tehnyt, mutta huomasin tuon kun kytkin koneen kiinni ja kokeilin toimintoja. Noh, kaippa tuohon tottuu.
Joo toi on kyllä ihan kamala.
Miten toi laite sammutetaan? Siis jos vahingossa hipaisee päälle.
Joutuu aina käyttämään päällä ja kun sit painat uusiksi virtanappia ni ruudulla lukee off, mutta laite on varmaan puoli minuuttia pöhisemässä, sit tulee tää palovaroitin piippaus.
 
Tässä muutama malli ja tuon ensimmäisen tilavuus on jopa 23 litraa.


Tuollaisen vaihdoin toissavuonna normikokoisen Philipsin tilalle tilavuuden takia. Hinta näytti olleen sillon Amazon.de:ssä 109€.
Tuossa on tilavuutta 14 litraa eli kahden XXL:n verran. Sinne mahtuu tavaraa kahdessa tasossa.
Lämpötila-alue on 40-220°C eli sillä tekee jerkyäkin helposti.
Käyttöliittymä on sitten ihan helvetillinen Philipsiin verrattuna, hipaisukytkimet ja ihan turhia valmiita ohjelmia joiden läpi pitää kelailla.Luukku avautuu alaspäin ja sitä saa puhdistaa aina kun on kokkaillut jotakin.
Ylä- ja/tai alalämmön saa valittua mutta se pelkkä ylälämpö kyllä tuntuu riittävän oikein hyvin.
 
Tuollaisen vaihdoin toissavuonna normikokoisen Philipsin tilalle tilavuuden takia. Hinta näytti olleen sillon Amazon.de:ssä 109€.
Tuossa on tilavuutta 14 litraa eli kahden XXL:n verran. Sinne mahtuu tavaraa kahdessa tasossa.
Lämpötila-alue on 40-220°C eli sillä tekee jerkyäkin helposti.
Käyttöliittymä on sitten ihan helvetillinen Philipsiin verrattuna, hipaisukytkimet ja ihan turhia valmiita ohjelmia joiden läpi pitää kelailla.Luukku avautuu alaspäin ja sitä saa puhdistaa aina kun on kokkaillut jotakin.
Ylä- ja/tai alalämmön saa valittua mutta se pelkkä ylälämpö kyllä tuntuu riittävän oikein hyvin.
Oikeestikko tommosessa riittää 1700w kun pelkästään puolta pienemmässä Philipsissäkin on 2225w..
 
Oikeestikko tommosessa riittää 1700w kun pelkästään puolta pienemmässä Philipsissäkin on 2225w..
Tuossa omassa Emerion 8l boksissa on 1800w ja ainakin toistaiseksi riittänyt ihan hyvin mitä nyt olen nopeasti testaillut lihapullien ja kanan kanssa. Toki ei ole muista laitteista kokemuksia niin ehkä niillä saa valmistettua nopeammin ruoat.
 
Tuossa omassa Emerion 8l boksissa on 1800w ja ainakin toistaiseksi riittänyt ihan hyvin mitä nyt olen nopeasti testaillut lihapullien ja kanan kanssa. Toki ei ole muista laitteista kokemuksia niin ehkä niillä saa valmistettua nopeammin ruoat.
Ei se nopeus ole tässä tapauksessa se wattihuoletus vaan että jos ei ole tarpeeksi tehoa niin ei saa sitä frittimäistä rapeaa pintaa. Kun nimenomaan fryerin tarkoitus olisi puhaltaa kuumempaa ilmaa kuin uuni. Muuten ei esimerkiksi mozzarellatikuista saa rapeita päältä ja pehmeitä sisältä.
 
Tuollaisen vaihdoin toissavuonna normikokoisen Philipsin tilalle tilavuuden takia. Hinta näytti olleen sillon Amazon.de:ssä 109€.
Tuossa on tilavuutta 14 litraa eli kahden XXL:n verran. Sinne mahtuu tavaraa kahdessa tasossa.
Lämpötila-alue on 40-220°C eli sillä tekee jerkyäkin helposti.
Käyttöliittymä on sitten ihan helvetillinen Philipsiin verrattuna, hipaisukytkimet ja ihan turhia valmiita ohjelmia joiden läpi pitää kelailla.Luukku avautuu alaspäin ja sitä saa puhdistaa aina kun on kokkaillut jotakin.
Ylä- ja/tai alalämmön saa valittua mutta se pelkkä ylälämpö kyllä tuntuu riittävän oikein hyvin.

Toi meidän uuni on vissiin 11l, ja xxl on 5l??
Ohjeessa sanotaan et esim ranuja menee koriin 500g tai kolmelle tasolle yhteensä 750g, Philipsiin tais mennä 1,7kg.

Sit toi uuni, ni tosiaan teoriassa sillä vois tehdä kolmessa tasossa jolloin toki ois isompi, mutta sillä nyt ei todellisuudessa tehon puolesta riitä kuin yhdessä kerrallaan. Mut jos ajattelee et vois tehdä edes kahdessa, niin philipsiin on sekä jakaja, että sit se kakkostaso olemassa varusteena. Eli pystyy tekemään myös kahdessa tasossa ja koska ilma ohjataan myös alas erikseen kypsennysalueen ulkopuolelta, se myös kypsentää kahdessa tasossa.

Sit taas kun mietitään yhtä tasoa, niin uunin pellin ”ruokapinta-ala” (ei laskettuna kiskoille menevää osuutta) oli leveyssuunnassa sama kuin xxl:ssä ja syvyyssuunnassa sentin pienempi.
Philipsin pizzakitillä korissa ei ole reunoja, jolloin saa vielä useamman sentin lisätilaa. Eli se mitä itse eniten odotin..isompia astioita esim kiusauksiin, lasagneen jne ei toteutunut sekään.

Siinä mielessä noi litrat on tosi hämääviä ja menin itse siihen ansaan vähän kun uunia himoitsin. Eli kannattaa uunia hankkiessa oikeasti katsoa ne mitat ja googletella miten realistisesti siellä saa useammassa tasossa ruokaa tehtyä.
 
Eilen tein lihaperunasoselaatikkoa ja mielestäni on ihan riittävää kun uunimalliseen mahtuu joko kaksi pienempää tai yksi isompi alumiinivuoka kerralla kypsymään.

Harvoin tulee laitettua yhtä peltiä useampaa kerrallaan sisälle, mutta jos laitan niin silloin vaihdan jossain vaiheessa kypsennystä peltien paikkoja keskenään, eli toinen on ns. kypsennysvaiheessa ja toinen jää alemmaksi pitämään ruokaa lämpimänä, mutta kuitenkin on vielä kypsyttämässä ruoan loppuun.

Airfryerin käytössä ja ruokien kypsennyksessä on niin paljon siitä kiinni minkälaisessa astiassa ruokaa kypsennetään ja minkälainen laitteen sisälle mahtuu.

Heti alkuvaiheessa joutuu alkaa hankkimaan normaalia pienempiä leikkimökin astiastoja, jollei niitä löydy valmiiksi kaapista.

Tämä on ollut melkoista tekniikkalajia opetellessa oikeat kypsennysajat ja lämpötilat ja koko ajan oppii lisää uutta.

EDIT: Lisään vielä, että laitteissa on erilaisia ominaisuuksia, mutta lopulta vasta pikäaikainen käyttö ja oikeiden lämpötilojen löytäminen osoittaa sen, onko laite susipaska vai hyvä ja tietenkin se, oppiiko laitteella ylipäätään koskaan valmistamaan kunnolla ruokia.

Jos ei ole alkujaankaan ollut hyvä valmistamaan normaalilla uunilla ruokia, niin haastavaksi tulee niiden valmistaminen myös airfryerilla, ja silloin laite jää monesti koristeeksi ja sillä tulee tehtyä sitten ainoastaan niitä makkaraperunoita ja muita helppoja ruokia. Rohkeasti vaan kokeilemaan ja kyselemään hyviä menetelmiä ja kypsennysaikoja sekä niiden lämpötiloja.

Suosittelen kokeilemaan kypsennyksen aikana erilaisia lämpötiloja riippuen siitä mitä valmistaa, ettei tulee raakaa tai sitten liian kypsää valmistettua, eli nostaa tai pudottaa lämpötilaa kypsennyksen aikana.

IMG_20220104_205053.jpg
 
Viimeksi muokattu:
silloin laite jää monesti koristeeksi ja sillä tulee tehtyä sitten ainoastaan niitä makkaraperunoita ja muita helppoja ruokia.

Tää on havaittavissa lähes kaikkialla missä tästä laitteesta puhutaan. Mun mielest osa syy on myös laitteiden markkinointi. Enemmän tätä mainostetaan rasvakeittimen korvaajana.

Mun mielestä kannattaa ajatella niin, että on kyse aamupalasta, välipalasta, iltapalasta, pääruoasta/lisukkeista, kahvipöydän tarjottavista tai muista leivonnaisista. Eli kaiken mitä ihminen pistää suuhun.

Arjessa/juhlassa. Oot tekemässä mitä tahansa mitä ennenkin. Sit vaikka Googleen kyseinen ruoka ja airfryer perään. 99,9% tapauksessa löytyy joku ohje mitä voi vähintään soveltaa.

Pitää ajatella aika paljon boxin ulkopuolelta rohkeasti tosiaan ton kanssa. Parhaimmillaan se korvaa täysin ison osan keittiön laitteista.
Mulla korvannut rasvakeittimen, mikron, paistinpannun, osittain kattilan, ja luonnollisesti kokonaan uunin.
 
Tämän takia yritän kannustaa muitakin kokeilemaan rohkeasti kaikkea erilaista ja toivon, että tähän ketjuun laittamani kuvat ovat auttaneet hahmottamaan miten ruoka on valmistettu.

Pitäisi vaan muistaa joka kerta laittaa kuvan yhteyteen myös kypsennysaika ja lämpötila, koska se on aika olennainen tieto airfryerilla ruokaa valmistettaessa.
 
Eilen tein lihaperunasoselaatikkoa ja mielestäni on ihan riittävää kun uunimalliseen mahtuu joko kaksi pienempää tai yksi isompi alumiinivuoka kerralla kypsymään.

Harvoin tulee laitettua yhtä peltiä useampaa kerrallaan sisälle, mutta jos laitan niin silloin vaihdan jossain vaiheessa kypsennystä peltien paikkoja keskenään, eli toinen on ns. kypsennysvaiheessa ja toinen jää alemmaksi pitämään ruokaa lämpimänä, mutta kuitenkin on vielä kypsyttämässä ruoan loppuun.

Airfryerin käytössä ja ruokien kypsennyksessä on niin paljon siitä kiinni minkälaisessa astiassa ruokaa kypsennetään ja minkälainen laitteen sisälle mahtuu.

Heti alkuvaiheessa joutuu alkaa hankkimaan normaalia pienempiä leikkimökin astiastoja, jollei niitä löydy valmiiksi kaapista.

Tämä on ollut melkoista tekniikkalajia opetellessa oikeat kypsennysajat ja lämpötilat ja koko ajan oppii lisää uutta.

EDIT: Lisään vielä, että laitteissa on erilaisia ominaisuuksia, mutta lopulta vasta pikäaikainen käyttö ja oikeiden lämpötilojen löytäminen osoittaa sen, onko laite susipaska vai hyvä ja tietenkin se, oppiiko laitteella ylipäätään koskaan valmistamaan kunnolla ruokia.

Jos ei ole alkujaankaan ollut hyvä valmistamaan normaalilla uunilla ruokia, niin haastavaksi tulee niiden valmistaminen myös airfryerilla, ja silloin laite jää monesti koristeeksi ja sillä tulee tehtyä sitten ainoastaan niitä makkaraperunoita ja muita helppoja ruokia. Rohkeasti vaan kokeilemaan ja kyselemään hyviä menetelmiä ja kypsennysaikoja sekä niiden lämpötiloja.

Suosittelen kokeilemaan kypsennyksen aikana erilaisia lämpötiloja riippuen siitä mitä valmistaa, ettei tulee raakaa tai sitten liian kypsää valmistettua, eli nostaa tai pudottaa lämpötilaa kypsennyksen aikana.

IMG_20220104_205053.jpg
Tuo sinun Princess näyttääkin olevan hieman eri malli kuin se satasen tarjouksessa oleva deluxe malli. Ainakin on eri tehoinen ja kokoinen. Voisin veikata että toteutukseltaan muuten hyvin sama.
 
Tuo sinun Princess näyttääkin olevan hieman eri malli kuin se satasen tarjouksessa oleva deluxe malli. Ainakin on eri tehoinen ja kokoinen. Voisin veikata että toteutukseltaan muuten hyvin sama.
Tuosta verkkiksen 99 laitteesta (normi hinta 250) on myös eri versioita. Samalla nimellä siis.
Esim tämä mun kritisoima ranukori on täysin erilainen pari vuotta vanhassa, vaikka uunin malli on sama. Eli siellä on tehty ilmeisesti valmituskulujen halvennuksia kesken elinkaaren ja se näkyy myös negatiivisena kuluttajalle.
Tuon takia pari vuotta vanha arvio voi osittain olla väärä nykytilanteeseen verrattuna.
 
Oikeestikko tommosessa riittää 1700w kun pelkästään puolta pienemmässä Philipsissäkin on 2225w..
Samaa epäilin itsekin ennen ostosta mutta pelko oli turha. En tiedä mihin Philips sen tehon tunki mutta ei se nopeammin tai tehokkaammin toiminut, ennemminkin päinvastoin. En tiedä vaikuttaako nuo sekä ylä- että alalämpö sitten asiaan niin paljon kun se kiertävä ilma lämmitetään kahdessa paikassa.
 
Tää on havaittavissa lähes kaikkialla missä tästä laitteesta puhutaan. Mun mielest osa syy on myös laitteiden markkinointi. Enemmän tätä mainostetaan rasvakeittimen korvaajana.

Mun mielestä kannattaa ajatella niin, että on kyse aamupalasta, välipalasta, iltapalasta, pääruoasta/lisukkeista, kahvipöydän tarjottavista tai muista leivonnaisista. Eli kaiken mitä ihminen pistää suuhun.

Arjessa/juhlassa. Oot tekemässä mitä tahansa mitä ennenkin. Sit vaikka Googleen kyseinen ruoka ja airfryer perään. 99,9% tapauksessa löytyy joku ohje mitä voi vähintään soveltaa.

Pitää ajatella aika paljon boxin ulkopuolelta rohkeasti tosiaan ton kanssa. Parhaimmillaan se korvaa täysin ison osan keittiön laitteista.
Mulla korvannut rasvakeittimen, mikron, paistinpannun, osittain kattilan, ja luonnollisesti kokonaan uunin.

Juurikin näin. Meillä käytiin pitkä keskustelu ostovaiheessa vaimon kanssa laitteen hyödyllisyydestä, minä puolesta ja hän vastaan. Päädyttiin P XXL Smart-malliin ja ollut loistava. Olennainen pointti tässä on se, että nykyään VAIMO käyttää laitetta enemmän kun minä....!:D Paljon ohjeita löytyy jos vaan aikaa ja kiinnostusta kokeilla. :thumbsup:
 
Juurikin näin. Meillä käytiin pitkä keskustelu ostovaiheessa vaimon kanssa laitteen hyödyllisyydestä, minä puolesta ja hän vastaan. Päädyttiin P XXL Smart-malliin ja ollut loistava. Olennainen pointti tässä on se, että nykyään VAIMO käyttää laitetta enemmän kun minä....!:D Paljon ohjeita löytyy jos vaan aikaa ja kiinnostusta kokeilla. :thumbsup:
Meillä käytiin samanlainen neuvottelukierros kotona :D Aika kauan sain pehmitellä taas "yhdestä pölyttymään jäävästä romusta" mutta sen kun sain puhuttua ja hommattiin niin kyllä se vähintään pari kolme kertaa viikossa tossa pöhisee sen puolentoista vuoden aikana mitä se tossa on ollu ja niinkuin sanottu niin mikrokin lensi toiseen huoneeseen kun sitä tulee harvemmin enää käytettyä..
 
Pöhistin toimii myös täysin jäässä olevien pakasteiden lämmittämisessä.

Olisi jopa rikollista alkaa lämmittämään tämmöistä ylijäänyttä pakastettua pizzaslaissia normaalissa kiertoilmauunissa ja mikrossa pohjasta olisi tullut löysä.

Nyt on käytännössä samanlainen kuin kotiin tilatessa ja rapealla pohjalla.

IMG_20220105_154503.jpg
 
Tää on havaittavissa lähes kaikkialla missä tästä laitteesta puhutaan. Mun mielest osa syy on myös laitteiden markkinointi. Enemmän tätä mainostetaan rasvakeittimen korvaajana.

Mun mielestä kannattaa ajatella niin, että on kyse aamupalasta, välipalasta, iltapalasta, pääruoasta/lisukkeista, kahvipöydän tarjottavista tai muista leivonnaisista. Eli kaiken mitä ihminen pistää suuhun.

Arjessa/juhlassa. Oot tekemässä mitä tahansa mitä ennenkin. Sit vaikka Googleen kyseinen ruoka ja airfryer perään. 99,9% tapauksessa löytyy joku ohje mitä voi vähintään soveltaa.

Pitää ajatella aika paljon boxin ulkopuolelta rohkeasti tosiaan ton kanssa. Parhaimmillaan se korvaa täysin ison osan keittiön laitteista.
Mulla korvannut rasvakeittimen, mikron, paistinpannun, osittain kattilan, ja luonnollisesti kokonaan uunin.
Totta tämäkin. Mutta olen kyllä vähän sitäkin ihmetellyt, että onko sille führerillä ihan pakko saada kaikki tehtyä. Joskus kun on lukenut facebookin airfryer-palstaa niin tuntuu että ihan kaikki mahdollinen haluttaisiin suunnilleen riisipuurosta lähtien tehdä pöhistimellä, vaikka muitakin ja jopa sopivampia välineitä voisi olla olemassa. Väline alkaa sanella ruoanlaittoa eikä ruoanlaiton tarpeet siihen käytettävää välinettä.

Käytän laitetta itsekin varsin monipuolisesti ja monessa asiassa se on paras tai tilanteessa kätevin laite. Mutta jos teen vaikka lasagnen, niin ilman muuta teen sen normaalissa uunissa. Siinä on niin iso homma vääntää liha- ja juustokastikkeet, että tekee sitten ison uunivuoallisen kerralla vaikka paistoaika vähän pitemmäksi muodostuukin normaalissa uunissa. Jos jää yli, niin kyllä ne jääkaappiin mahtuu ja seuraavana päivänä katoavat parempiin suihin. Toisaalta pieneksi lounaaksi saa nimenomaan fryerillä huomattavan helposti vaikka jonkun tonnikalakiusauksen tehtyä.

Airfryer on hyvä ja monipuolinen laite ruoanlaittoon, mutta omissa leivonta- ja kokkauspuuhissani joutuisin rajoittamaan tekemistä ja näkemään enemmän vaivaa jos lähtisin siitä että korvaisin kaikki muut vehkeet sillä. Mutta hyvä lähtökohta on tietysti tutkia, mitä kaikkea airfryerillä voi tehdä ja sitten miettiä, kannattaako sillä vai kuitenkin jollain muulla.
 
Lehtikaalista tulee super rapeaa air fryer:ssa. Revi lehdet irti, jätä runkopalaset veks. Öljyä ja mausteita pintaan. 190C 4minuuttia. Kannattaa laittaa jotain lehtien päälle ettei ne lentele ympäriinsä lämmittelyn aikana. Mun eka yrityksellä tuli alla olevaa. Maistui hyvälle

1641426846874.png
 
Viimeksi muokattu:
Onko kukaan kokeillut kuivattaa esim. appelsiininsiivuja?

Itse en niin rehuista ja pupunruoasta välitä, mutta jotkut sitrushedelmät maistuisi.
 
Onko kukaan kokeillut kuivattaa esim. appelsiininsiivuja?

Itse en niin rehuista ja pupunruoasta välitä, mutta jotkut sitrushedelmät maistuisi.

Omenasiivut ja banaanislaissit onnistui hyvin kuivattaa. Appelsiinia en ole testannut. Toi mun pupunruoka maistuu lähinnä mausteille ja on rapeaa. Kannattaa kokeilla, ei ollenkaan maistunut sille mitä kuvittelin perustuen aikaisempiin kokemuksiin lehtikaalista osana salaattia/kastikkeita.

Yritin tehdä kaurakeksejä. Ei mennyt ihan putkeen. Laiska kun olin niin tein kaksi isoa ja paksua keksiä. VIRHE, paloi reunoilta, jäi keskeltä melkeinpä raa-aksi. Banaani maistui tosi kivalle, kaura oli lattea. Ens kerraksi fiksaan niin, että teen pienempiä ohuita keksejä, keksien muotoilun jälkeen vähän enemmän marjoja ja jätän pähkinät pois.

Resepti, yksi about keskikokoinen banaani muusataan pilttiä muistuttavaksi mössöksi, Sekoita banaanimössö ja 1dl kaurahiutaleita hyvin sekaisin. Odota 25-30minuuttia että kaurat imevät nesteet. Sekoita taikinaan marjoja/suklaapalasia/... , muotoile keksit leivinpaperille, Lämpötilasta en ole vielä ihan varma, jotain 150-170 välille riippuen kiireestä, keksien koosta jne. Sama epävarmuus jatkuu uunitusajalle. Jättikeksit vaativat 20 minuuttia, pienemmät saattaisivat tulla 5-10 minuutissa valmiiksi

Toki on paljon paremmanmakuisia reseptejä olemassa kaurakekseille. Yritän tehdä minimalistista versiota jolla välttäisi extra sokerin, rasvan jne.

1641432256807.png
 
Viimeksi muokattu:
Pitkään olen seurannut airfryereitä, mutta en ole päätynyt ostamaan, koska ovat olleet suht pieniä viiden hengen perheeseen, paitsi Philipsin XXL versio.

Aloin sitten etsimään XXL mallia halvimmalla ja amazon.de näytti olevan vähän päälle 300 € se kultainen, perusmalli loppunut. Selailin muita malleja ja löysin tälläisen Ninja merkkisen ( malliAF400EU) jossa on kaksi luukkua, yht. 9,5l. Tähän ei tietty iso kana mahdu, mutta reilu määrä ruokaa kuitenkin kerralla. Hyviä arvosteluja ovat myös saaneet. Tänään läksi tulemaan, niin koitan antaa jotain mielipidettä kun olen päässyt käyttämään.

 
Nyt tuli uuni versiolle sitä käyttöä mihin sen ostinkin. Xxl pähötti perunat automaattiohjelmalla samalla, kun kahdessa tasossa tein uunilla nugetteja.
Nugettien paikan vaihdoin puolivälissä, mutta unohdin kääntää ne, jolloin verkkoa päin ollut puoli ei rapeutunut, muistaa sit ens kerralla. Hyviä oli silti ja sai tehtyä samaan aikaan koko aterian. Toki kahdessa tasossa onnistuu pöntölläkin, et ois voinu tehdä toisinkin päin, tai uunissa vaikka lapsille jotain, mut jokatapauksessa nyt alkaa kapasiteetti riittämään kun on kaksi laitetta.
Kylkeen oli sit vähän currymajoa jne.

Perunat tosiaan automaattisella ohjelmalla, näytti ensin kypsentävän 160 asteessa, sut nosti 180 ja lopussa 200, yhteensä 15min.

Nugetit oli 16min/180c ja puolivälissä vaihdoin niiden verkkojen paikkaa keskenään, mutta ois vaatinut jokaisen nugetin kääntämisen myös.

5A9D1605-3A00-465A-986E-40EB8C74EE66.jpeg


@HikinenM
Mutta tuohan on kokoluokaltaan kuin xxl, mutta jaettu kahtia? Xxl:ään on olemassa myös se jakaja, jolloin korin saat jaettua haluamallasi tavalla.
Aika harvoin niin eri lämmöissä tehdään mitään, että täytyis saada sitä säädettyä.
 
@HikinenM
Mutta tuohan on kokoluokaltaan kuin xxl, mutta jaettu kahtia? Xxl:ään on olemassa myös se jakaja, jolloin korin saat jaettua haluamallasi tavalla.
Aika harvoin niin eri lämmöissä tehdään mitään, että täytyis saada sitä säädettyä.

Luin että Philips xxl ois 7,3l joten tuo olisi vielä sitä suurempi. En kyllä tarkemmin katsonut että onko pinta-ala isompi vai vain tilavuus.
 
Luin että Philips xxl ois 7,3l joten tuo olisi vielä sitä suurempi. En kyllä tarkemmin katsonut että onko pinta-ala isompi vai vain tilavuus.
Yleensä litrat tuppaa nostamaan vain korkeutta.
Tuo uunimallinen mulla on pienempi kuin xxl, vaikka litroja on yli kaksinkertaisesti.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 833
Viestejä
4 567 443
Jäsenet
75 029
Uusin jäsen
Wisbargo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom