Eilen tein lihaperunasoselaatikkoa ja mielestäni on ihan riittävää kun uunimalliseen mahtuu joko kaksi pienempää tai yksi isompi alumiinivuoka kerralla kypsymään.
Harvoin tulee laitettua yhtä peltiä useampaa kerrallaan sisälle, mutta jos laitan niin silloin vaihdan jossain vaiheessa kypsennystä peltien paikkoja keskenään, eli toinen on ns. kypsennysvaiheessa ja toinen jää alemmaksi pitämään ruokaa lämpimänä, mutta kuitenkin on vielä kypsyttämässä ruoan loppuun.
Airfryerin käytössä ja ruokien kypsennyksessä on niin paljon siitä kiinni minkälaisessa astiassa ruokaa kypsennetään ja minkälainen laitteen sisälle mahtuu.
Heti alkuvaiheessa joutuu alkaa hankkimaan normaalia pienempiä leikkimökin astiastoja, jollei niitä löydy valmiiksi kaapista.
Tämä on ollut melkoista tekniikkalajia opetellessa oikeat kypsennysajat ja lämpötilat ja koko ajan oppii lisää uutta.
EDIT: Lisään vielä, että laitteissa on erilaisia ominaisuuksia, mutta lopulta vasta pikäaikainen käyttö ja oikeiden lämpötilojen löytäminen osoittaa sen, onko laite susipaska vai hyvä ja tietenkin se, oppiiko laitteella ylipäätään koskaan valmistamaan kunnolla ruokia.
Jos ei ole alkujaankaan ollut hyvä valmistamaan normaalilla uunilla ruokia, niin haastavaksi tulee niiden valmistaminen myös airfryerilla, ja silloin laite jää monesti koristeeksi ja sillä tulee tehtyä sitten ainoastaan niitä makkaraperunoita ja muita helppoja ruokia. Rohkeasti vaan kokeilemaan ja kyselemään hyviä menetelmiä ja kypsennysaikoja sekä niiden lämpötiloja.
Suosittelen kokeilemaan kypsennyksen aikana erilaisia lämpötiloja riippuen siitä mitä valmistaa, ettei tulee raakaa tai sitten liian kypsää valmistettua, eli nostaa tai pudottaa lämpötilaa kypsennyksen aikana.