Olen falafeleja yrittänyt muutaman kerran uunissa tehdä, mutta epäonnistunut surkeasti . Lähdin nyt airfryerillä yrittämään. Resepti oli seuraava:
- Kikherneitä ehkä 5dl (kuivia, liotettuna yön yli)
- Puska persiljaa
- Puska korianteria
- Vähän tuoretta minttua
- Yksi keltasipuli
- Muutama kynsi valkosipulia
- Muutama tiukka chili
- Parin limen mehut ja kuorta
- Luraus oliiviöljyä
- Jauhoja taikinan kasassa pysymiseen
Mausteet: reilusti juustokuminaa, pikkasen kanelia, kurkumaa, mustapippuria, reilu suola. Kardemummaa olisin laittanut, jos olisi ollut.
Kikherneet vedin blenderillä karkeaksi silpuksi (ei kannata vetää yli). Yrtit hienonsin veitsellä ja raastoin valkosipulit. Sekoitin käsin. Tulos oli sellainen karkeahko massa. Ei kannata yrittää mennä mistä aita on matalin ja heittää kaikkea blenderiin: sitä aikaisemmin olen yrittänyt ja tulos muistuttaa smoothieta.
Vähän öljyä pintaan ja airfryerissä 180'c@15min.
Täytyy sanoa, että onnistui erinomaisesti. Eivät nyt uppopaistetuille pärjää, mutta voittavat kyllä esimerkiksi kaupan pakasteet. Rapsakka kuori ja mukavasti tekstuuria sisältä. Maku oikein hyvä. Seuraavan kerran annoksen kanssa vähän halloumia ja jogurttikastiketta vielä. Nyt oli vähän pelkistetty versio omatekoisella hummuksella ja salsalla.