Ylivertainen ydinvoima

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja kiberes biberes, 22.10.2016.

 1. Seeteufel

  Seeteufel

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2018
  Jopa Kiinassa on kuitenkin havahduttu, että ilmansaasteille pitäisi tehdä jotain tai muuten kansalaiset kuolee niistä saamiinsaa sairauksiin. Delhissä saa ihan kadulla kävelemällä saman määrän paskaa keuhkoihinsa kuin polttamalla askin röökiä päivässä.
  ‘Pollution in Delhi akin to smoking 15-20 cigarettes a day’
   
 2. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 458
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Vihreät vastaavat tähän aivan kuten jäteongelman ratkaisemiseen moderneilla polttolaitoksilla: ydinvoima on aivan liian helppo ratkaisu ilmastokysymykseen.

  Siksi siitä ei tarvitse keskustella, se on aivan off-the-table, varsinkin keskieurooppalaisten vihreiden mielestä.
   
  kusiainen, taxman ja mRkukov tykkäävät tästä.
 3. munse

  munse

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Oma maailmankatsomus on jossain määrin Vihreiden kannalla, mutta ydinvoiman kohdalla olen räikeästi eri mieltä. Miten ihmeessä voi olla, että saasteeton ja tilastollisesti erittäin turvallinen energiamuoto ei saa kannatusta heidän keskuudessaan?

  Kyllähän Vihreissäkin on teknisesti päteviä henkilöitä, mutta jostain kumman syystä mielikuvat ja ideologia menee järjen edelle. Koulutus on mennyt hukkaan, jos insinööri on ydinvoimaa vastaan.
   
  kusiainen tykkää tästä.
 4. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 695
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 5. uce

  uce

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Matala-aktiivinen jätehän jo loppusijoitetaan toiseen monttuun muistaakseni betonivaluun. Kyllähän Posiva jo jonkin verran myy konsulttipalvelua ulkoimaille. Näissä loppusijoitushankkeissa ei ilmeisesti ole ison ongelma insinöörityö, vaan raha sekä paikallisten asukkaiden / maanomistajien vastustus. Toki Posivan osaaminen & kokemus on tällä hetkellä verrattain ainutlaatuista.

  Suomessa rahaa on reilusti viimeistään ydinjätehuoltorahaston myötä, joten en näe mitään syytä, miksi hommaa ei saataisi vietyä kunnialla maaliin. Puuhastelun järkevyydestä voidaan sitten olla montaa mieltä.
   
  ttjm tykkää tästä.
 6. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 695
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noilla tarkoitin jotain niitä työvaatteita ja muita romuja. Ilmeisesti eivät käytännössä säteile normaalia enempää, mutta jonkun säännön takia piti säilyttää jossain vähän aikaa. Olivat jossakin tynnyreissä vaan pinottuna.
  Vähän epäselvästi ehkä ilmaisin ensin tuon :)
   
 7. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 223
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olet varmaan käynyt vierailulla TVO:n voimalaitosjäteluolassa (VLJ-luola), sinne järjestetään säännöllisesti "turistireissuja". Ko. toiminta kuuluu ihan normaaliin voimalaitostoimintaan (Suomessa), Loviisassa on vastaava luola syvemmällä. En nyt äkkiseltään muista mihin Olkiluodon paineastiat yms. reilusti aktiivinen purkujäte on suunniteltu sijoitettavan, mutta tuskin sekään Posivan luoliin menee. Todennäköisempää, että VLJ:n yhteyteen louhitaan omat lokerot näille tavaroille.

  e: Nämä voimalaitosjäte-touhut eivät kuulu siis Posivalle.
   
  ttjm tykkää tästä.
 8. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Matala- ja keskiaktiiviset jätteet on sijoitettu voimalaitosjäteluolaan, joka on täysin eri luola kuin Onkalo. Matala-aktiivisessa jätteessä on nimensä mukaisesti hieman aktiivista jätettä, esimerkiksi juuri niitä suojavaatteita tai huolloista syntyvää jätettä, joita ei kuitenkaan ole voitu mitata laitokselta ulos. Kaikki ei-aktiivinen jätehän lähtee laitokselta ihan kaatopaikalle. Keskiaktiivisen jätteen siilossa taas on esimerkiksi prosessista syntyvää jätettä, kuten reaktoriveden puhdistukseen käytettäviä hartsimassoja. Nuo ovat jo melko aktiivista tavaraa.

  Onkalo on muutaman kilometrin päässä tästä VLJ-luolasta, ja siellä ei kovin yleisesti järjestetä vierailukierroksia. VLJ-luolaan taas pääsee vierailukierroksilla, ja näin kesäaikaan niitä taitaa olla joka keskiviikkokin. Etukäteen pitää vaan ilmoittautua.
   
  ttjm tykkää tästä.
 9. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 695
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo oli tosiaan vuosia sitten tuo luolareissu, niin saatan tosiaan muistaa vähän omiani :D
   
 10. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Itsekin kävin siellä muutama vuosi sitten. Siellä oli tavarat sellaisissa siiloissa luukkujen alla. Se loppusijoituspaikka oli vain noin 20 metrin syvyydessä. Se tuntui kyllä pitkältä se matka alas.

  Ydinjätteet menee satojen metrien syvyyteen eri luolaan.
   
  ttjm tykkää tästä.
 11. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 223
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olkiluodon luola on siilojen päällä 60 m pinnalta, Loviisassa mennään yli 100 m kiveen.

  e: TVO 2019
  Jätteiden hallinta | fortum.fi
  Matala- ja keskiaktiivisen jätteen loppusijoitus Suomessa - STUK
   
  ttjm ja Muumi tykkäävät tästä.