Käytännössä noita isompia laitoksia rakennetaan kustannusten takia. Turvajärjestelmävaatimukset olisivat nykyään 600-1000MW laitokselle samat kuin isommillekin, joten laitoksista tulisi joka tapauksessa melko kalliita luvitusten takia. Isoa laitosta voidaan ajaa suhteellisesti pienemmillä kustannuksilla. Toki parasta olisi nyt luvittaa ns. massatuotantoon niitä oikeasti pienempiä reaktoreitakin esimerkiksi EU-tasolla, jolloin jokainen jäsenmaa voisi ostaa halvalla valmiiksi luvitusprosessin käyneitä malleja.
Se mitä projektin myöhästymiseen tulee, niin eihän Framatome ollut ennen rakentanut kokonaista laitosta. Heidän ydinosaaminen on ainoastaan reaktori- ja primääripiirin järjestelmissä. TVO tilasi avaimet käteen -laitoksen, joten Framatome lähti sellaista rakentamaan itse yhdessä Siemensin kanssa. Kiinalaiset tilasivat Framatomelta EPR:n reaktori- ja primäärikomponentit ja rakensivat loput käytännössä itse, joten ovat nyt tuotannossa.
OL3 tulee tuottamaan noin 1720MW bruttosähkötehoa, ja se on Pohjoismaiden sähköverkkoon aika iso pala. Toivottavasti saa ajaa täydellä teholla. Fingrid rakensi tätä varten oman järjestelmäsuojankin, sillä verkko ei kestä tuon kokoisen laitoksen putoamista verkosta. Suoja pudottaa sekunnin kymmenyksissä 400MW kuormaa pois verkosta, jotta koko verkko ei kaadu.