- Liittynyt
- 22.12.2016
- Viestejä
- 19 911
Aika hassua, koska nykyaikana nimenomaan jokainen yksilö VOI vaikuttaa ihan yksilötasolla siihen, millaista tarjontaa tulee. Ei muuta kuin kanava pystyyn esim. Youtubeen. Siellä onkin jo parikymmentä tuhatta suomalaista samoissa puuhissa.Ei toimi. Markkinataloudessa yksilöt voivat joissain tapauksissa poistaa tuotteen markkinoilta, mutta eivät voi juurikaan vaikuttaa tuotteiden ilmaantumiseen markkinoille.
Ja tuottavat kyllä ihan asiapitoistakin sisältöä, esim. TV-toimittaja Puopolokin pyörittää siellä omaa keskusteluohjelmaa.
Ja kyllä markkinataloudessa tunnetaan sellainen käsite kuin "kysynnän ja tarjonnan laki". Voi olla vähän vieras niissä teidän sossukommaripiireissä. Mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos on kysyntää, niin kyllä joku sen tarjonnankin sitten tuottaa.
Ja tällaisen kriisiviestintään sopivan "stand-by" henkilökunnan ylläpito ei ole mitenkään kallista. Eipä ei, vain 550 miljoonaa euroa vuodessa.Kyllä yle on ihan perus viestintäinfraa. Jos tänne joku kriisi tulee, valtio voi mahtikäskyllään ottaa Tv ja radioverkot omaan omistukseensa jos tarpeen. Ne ei ole ongelma vaikkei mitään järkeä niitäkään ole ollut ulkomaalaisille myydä. ylen juttu on siinä, että sillä on toimittajisto, tuottajat jne. mitkä sitä kriisiviestintää on valmiina tuottamaan nopealla aikataululla ilman ylihintasten sopimusten hieromista jonkun ulkomaalaisen yksityisen toimijan kanssa. Nuo julkiset palveluhankinnat yksityiseltä tuottaa lähes aina huonoa laatua kalliiseen hintaan, joten mitään järkeä sellaisessa ei ole.
Lailla ja sopimuksilla yksityisten toimijoiden kanssa voidaan määrittää tasan tarkkaan mitä tapahtuu kun kriisiviestintää tarvitaan. Ja jos se henkilökunnasta on kiinni, niin fine, säilytetään Eduskunnan varastotiloissa paria toimittajaa stand-by tilassa hätätilanteita varten, jos se on siitä kiinni.. Vaikka maksaisi parisataa tonnia vuodessa, niin se on aika paljon vähemmän kuin 550 miljoonaa.