Ymmärrätkö että jokin haswell pohjainen läppäri on tänäpäivänä sellaista antiikki romua että se on ihan selvää veren kaivamista nenästä käyttäjältä kun sellaiseen alkaa windows 11 asentamaan.
Itsekin ajan Windows 11 sellaisessa raudassa joka ei ole tuettu, mutta tiedostan sen että ongelmia jos esiintyy niin voi vaan katsoa peiliin enkä ala syyttää mikrosoftia.
Haswell kannettava käytti siis Windows 10:iä, ja puhuin viestissä siis Windows 10:stä alkaneesta laadun laskemisesta. 10 ja 11 ovat varsin samanlaisia veljeksiä keskenään kuin myös ideologioiltaan (automatisoidaan kaikki mahdollinen, eli pakotetaan esimerkiksi ei toimivaa ajuria asentumaan Updatesta, vaikka sille ei tarvetta tai siitä on haittaa. Tähän seikkaan taitaa kuitenkin olla olemassa stopperi nykyisin).
Jos Windows 10-koneeseen on asennettu vain Firefox, Thunderbird ja Office, niin melko kehnoa on, että ilman räpellyksiä päivityksissä on sellaista heikkoutta, että voidaan päätyä uudelleen ja uudelleen päivittämisen kierteeseen yhden päivityksen osalta.
Tämä ei ole vain oma kokemukseni, vaan myös naapurin mummolla on sama tilanne sen omassa halpa hp:ssa, jossa on AMD A4-1000, 8Gt ramia ja 1Tb MX500 spekseinä. En ole tarkistanut, onko sama KB vai ei, mutta samaa ilmiötä tapahtuu, vaikka mummo ei todellakaan twiikkaile konettaan.
Ja oliko taas kyseessä jokin antiikki romun kanssa kikkailu?
Ihan pätevää Windows 10-rautaa, Z390E-Strix ja Core i9 9900K. Eikös Coffee Laken pitäisi olla mitä mainioin valinta Windows 10:lle? Vieläpä Intelin omalla verkkokortilla, joilla on ollut pitkään laadukkaan valmistajan titteli niissä.
Yhden rekisteriavaimen poisto tai arvon muuttaminen pois auttoi silloin täysin asiaan. Oli varsin erikoinen bugi, harmi ettei ole enää kirjanmerkeissä sitä Redditin keskustelua asiasta. Voi olla MS:n sijaan myös Chromen heikkoutta.
No eihän ole. Toikin ongelma liittyi todella vanhoihin asennuksiin kun se pulautusosion koko oli vielä riittävä. Ajan kuluessa sen pulautusosion koon tarve muuttui ja josain vaiheessa törmättiin tilanteeseen että se vanhan asennuksen osio olikin liian pieni.
Niin, mutta kyllähän tämä on silti kiistatta Microsoftin omaa mokailua, koska ei käyttäjän tule tietää, onko palautusosioni oikean kokoinen vai ei, jos
Microsoft itse pakottaa päivityksiä asentamaan koneelle.
MS:n pitää itse huomioida se, että osa osioista voi olla liian pieniä tämän uuden päivityksen asentamiseksi ja tehdä päivityksestä sellainen, että se asentuu ilman uudelleen ja uudelleen yrittämisien rallia kaikkiin Windows 10-koneisiin, olipa asennus vuodelta 2015 tai myöhemmin. Yksi tapa olisi siis tehdä päivityksestä sellainen, että se muuttaa halutun osion kokoa isommaksi, jos kerran se isompi palautusosio on nyt niin elintärkeä, että päivitys on pakollista asentaa koneelle.
Se voi olla ehkä sinulle "faktaa" mutta todellisuus on toista. Itse olen sen verran pitkään näiden kanssa puljannut ja työksenikin toiminut mikrotukena että on vähän laajempaa näkemystä tilanteeseen ja faktaa on että parempaan suuntaan on menty kokoajan verrattuna joku XP aika.
Tossa on sulle MS:n laatua vuodelta 2019, Toms Hardwaren uutinen:
”Problems with network adapters are a bit more complicated. One user said that
Windows appeared to create phantom devices and hide their actual networking equipment, which resulted in their system claiming it didn't have an Ethernet connection, even though it did.
These aren't the KB4515384 update's only problems. The release was originally criticized for
not actually fixing an issue with Windows Desktop Search that led to high CPU usage. A few days later, people started to complain
that the update caused problems with their audio. Now, there are
issues with Action Center, network adapters and other aspects of the operating system, like the Taskbar.
Microsoft has been slow to respond to these issues. The company didn't acknowledge the reports about these problems for several days, and when it did, it said a solution wouldn't arrive until late September.
None of the most recent reports involving Action Center and network adapters have been acknowledged in the "Known issues" section of the update's page on Microsoft's support website at time of writing.”
Complaints about the KB4515384 Windows 10 cumulative update keep coming. Users have reported the action center and network adapters don't work after updating.
www.tomshardware.com
Melkoinen paketti MS:n laatua yhdellä päivityksellä, ongelmia niin internetin toimivuudessa mistä puhuinkin jo aiemmin (vaikka yhteys oikeasti toimii), korkeaa CPU:n käyttöä, ääniongelmia ja hidasta myöntämistä näihin ongelmiin.
Windows 10 ja 11 ovat pääsääntöisesti kyllä toimivia ja tekevät parannuksia aiempiin versioihin nähden, mutta laadunvalvonnan osalta pysyn edelleen kannassani siitä, että Windows 7:n kaltaiseen päivitysten laatua ei enää ihan ole. Ei Windows 7:n päivitykset ole itselleni koskaan aiheuttaneet hakukentän toimimattomuutta, äänen toimimattomuutta, CPU:n korkeaa käyttöä tai sitä, että palautusosioni olisi väärän kokoinen.
Minkähänlainen Windows 7:n päivitys on ollut lainkaan samanlainen laadultaan kuin tuo 10:n moniongelmainen päivitys? Windows 11:n osalta on ollut myös jonkinlaista narinaa täällä, mutta pysyttelen vielä 10:ssä, koska 10 tuntuu tämän hetkisistä vaihtoehdoista parhaimmalta.
Mitäs muuten tuumit tuosta Windows 10 laskimen bugista josta kerroin aiemmin, eli on onnistuttu laskimen osaltakin koodaamaan jotain niin, että se friizaili minuutin pari aina kännistyessään. Ei Windows XP:n ja 7:n laskin koskaan bugaillut yhtään mitään itselläni.