Windows 10 keskustelu

Viestiketju alueella 'Yleinen ohjelmistokeskustelu' , aloittaja nanob, 17.10.2016.

 1. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  702
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  ilmeisesti Linux on toinen käyttis? Ongelma johtuu siitä että oletuksena Linux käyttää UTC aikaa ja Window paikallista aikaa. Korjaantuu vaihtamalla Linux käyttämään paikallista aikaa tai Windows UTC aikaa. Linkissä ohjeet molempiin:

  https://www.howtogeek.com/323390/ho...ux-showing-different-times-when-dual-booting/
   
  Zmoo tykkää tästä.
 2. temex

  temex

  Viestejä:
  296
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Tässähän nyt kävi niin että ajattelin kuitenkin vetää sileän asennuksen mutta kun löin vanhan WIN10 Home OEM ssd aseman sisään ja unohdin vaihtaa boot orderin... ni jostain syystä se lähtikin normaalisti käyntiin tällä levyllä hetken ruksutuksen jälkeen myös tässä täysin uusista osista kasatussa koneessa ja olisi voinut päivittää.. Olin kuitenkin jo tehnyt alustavan työn puhtaalla asennuksella joten mennään nyt puhtaalla sitten. Oli kyllä outoa toi että OEMi toimi johtusko siitä että OEM versio on päivitetty Win 8->8,1->10
   
 3. Rene

  Rene BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Itsellä kävi juuri noin win 8.1:n kanssa. Mutta asentelin silti tietysti puhtaalta pöydältä.
   
 4. Zmoo

  Zmoo

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  No se on kyllä OS X :) .. täytyy säätää Win kelloa, se vaan ei sitten varmaan ole kovin tarkasti oikeassa mutta jos aina joskus käy synkkaamassa
   
 5. Zmoo

  Zmoo

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  On kyllä hämmentävää että Windowssissa voi asennella kaikenlaista noin vaan, järjestelmä sanoo että tarvii admin-oikeudet ja klikkaa vaan ok. Levytyökalulla taitaa päästä sähläämään ihan tosta vaan ...
   
  neko, Focus0 ja tatulpin tykkäävät tästä.
 6. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 333
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Niin, no, halutaanko käyttöjärjestelmä vai käytönestojärjestelmä?
  Windows on kaupallinen tuote ja käyttäjät haluavat yleensä helppokäyttöisen, ts käyttöjärjestelmän.

  Jos tuntee pakottavaa tarvetta rankaista itseään, niin voi siihen windowkseenkin tehdä käyttäjän, jolla ei ole mitään oikeuksia ja kaikki on sitten turhan hankalaa..

  Onnistui jo XP:llä.
   
  Taker ja Rene tykkäävät tästä.
 7. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Kyllä minusta käyttöjärjestelmää voi suojata ilman että se holhoaa jokaista käyttäjän käynnistämää toimintoa, kuten yksinkertaista tiedoston kopioimista/siirtämistä kohteesta A kohteeseen B, tai .txt -tiedoston luomista ohjelmistojen kansioon. Edelleen Windows 7:ssa tämä oli huomattavasti rennompaa enkä henkilökohtaisesti koskaan törmännyt minkäänlaisiin ongelmiin. Ei minulla sen kanssa olisi mitään ongelmaa jos admin -oikeudet tai muuten vaan korotettu käyttäjätili tarvittaisiin johonkin käyttöjärjestelmän kriittisten osa-alueiden suojaamiseen ettei Jani-Petteri mene poistamaan sitä system32 -kansiota tai vastaavaa, mutta jos alla on olevinaan professional -tittelin omaava versio käyttiksestä sekä koneen ainut käyttäjätunnus on myös järjestelmänvalvoja ollaan vaan ammuttu turhaan yli. Nämä asiat siis nimenomaan aktiivisen käyttäjän toimesta, sen ei pitäisi olla minun ongelma jos käyttöjärjestelmä ei osaa erottaa onko joku toiminto ajettu käyttäjän toimesta manuaalisesti, tai sitten jonkun haittaohjelman/hakkerin toimesta.

  Sitä paitsi Windowsin palauttaminen entiseen kuosiinsa mokan jäljiltä on yksinkertainen asia, jos siis käyttäjä ei ole ottanut näitä toimintoja pois käytöstä.
   
 8. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Windows vs. Linux väittelylle on oma ketju...
   
 9. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mitähän oikein olet lukenut, täällä ole mitään väittelyä kyllä ollut toviin, nytkin pitkälti kaikki windowsiin liittyvää ollut...
   
 10. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Nämä tulikitsin väittelyksi:
   
 11. Focus0

  Focus0 System Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 690
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Tässä menee jo metsään koska Windowsia ei ole vähintään XP(Tai jos oikein aletaan vääntää ni NT lähtien) ajoista lähtien edes kuulunut käyttää pääasiallisesti "Järjestelmänvalvojan"-ominaisuudessa.
  Järjestelmän osalta holhoaminen ja suojaaminen on tässä tapauksessa aivan eri levelin juttuja.
  Myöskään lähtökohtaisesti mitään Windows versiota ei pitäisi käyttää vain "järjestelmänvalvojana".
  Jos et tiennyt niin lokaali Järjestelmänvalvojan(mm. Win7) tunnus on murrettavissa kymmenissä sekunneissa eikä siihen tarvita edes mitään hakkerointitaitoja.
  Tässä Win10 on edistyksellisempi koska ensisijaisesti pyritään käyttämään ms-tiliä jolla saadaan jo osittain "maksimoitua" käyttäjän suoja.
   
  Starglazer tykkää tästä.
 12. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Se johtuu siitä, että olet jo valmiiksi kirjautuneena Administrator -tasoisella tunnuksella. Jos olisit normaalikäyttäjänä, niin silloin tarvitset administrator -tunnuksen ja salasanan UAC kyselyyn.
   
  Seppo77 ja neko tykkäävät tästä.
 13. Rene

  Rene BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Hetkonen, jos olet user tilillä kirjautuneena ja kysyy salasanaa niin onko se vahvempi admin silloin kuin jos olisivat admin-tunnuksilla ja vain tuplaklikkaus ilman suorita-adminina?
   
 14. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jo Windows NT:n manuaalissa luki, että järjestelmää ei koskaan pidä käyttää Administrator -tasoisella tunnuksella päivittäisessä käytössä. Tämähän on Windows maailman suurin ongelma ja se tietoturvamurheiden aiheuttaja kun järjestelmää ajetaan päivittäisessä käytössä Admin -tasoisella tunnuksella. Viime vuosien tietoturvaraporttejakin kun katsoo, niin 90 - 100% löydetyistä haavoittuvuuksista olisi blokattu automaattisesti pelkästään sillä, että käyttäjällä ei ole admin -tasoista tunnusta käytössä.

  Mitä tulee tuohon paikallisen käyttäjätunnuksen murtamiseen, niin sen voi tosiaan tehdä offline -tilassa suhkot helposti mikäli levynsalausta ei ole käytössä riippumatta siitä, että onko kyseessä Windows, Linux tai Mac. Tämä voidaan kuitenkin blokata sillä, että aktivoidaan levynsalaus käyttöön jolloin offline -hyökkäystä ei enää voi tehdä, kun data on kryptattu eikä dataan pääse käsiksi.
   
  neko, Starglazer ja Focus0 tykkäävät tästä.
 15. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse olen toteuttanut 2 tunnuksen taktiikkaa Windowsissa XP -ajoista lähtien. XP:n kanssa se oli vielä hieman kömpelöä, kun täytyi käyttää "run as" komentoa käyttöoikeuksien korotukseen, eikä se edes kaikissa tilanteissa auttanut jolloin oli pakko kirjautua väliaikaisesti eri tunnuksella tekemään asia X mihin normaalin tunnuksen käyttöoikeudet eivät riittäneet

  Sitten tuli Windows Vista ja UAC mikä muutti kaiken. UAC on muuten yleisesti ottaen täysin väärin ymmärretty ominaisuus. Omasta mielestäni se on parasta mitä Windows -maailmaan on tällä vuosituhannella tullut. Se mahdollistaa viimein sen mitä Linux -maailmasssa on ollut jo iät ja ajat. Nimittäin käyttöoikeuksien korotuksen lennosta. Eli nyt kun haluan esim. muuttaa jotain järjestelmätason asetusta mihin normaalin tunnukseni käyttöoikeudet eivät riitä, niin voin lennosta UAC:n avulla korottaa oikeuteni antamalla eri tunnuksen. Jos olet jo valmiiksi Admin -tasoisella tunnuksella kirjautuneena, niin UAC:n hyödyistä suurin osa katoaa.

  Windows 10:n aikana UAC sai vielä yhden merkittävän uudistuksen mistä moni ei varmasti tiedä. Nyt kysely on mahdollista kuitata esim. sormenjäljellä. Itse olen rekisteröinyt toisen etusormen normaalikäyttäjätiliini ja sitten keskisormen admin -tiliin. UAC kyselyt voin tämän myötä kuitata pelkällä keskisormella ja sitten kun kirjaudun koneelle, niin se tapahtuu etusormella jolloin Windows kirjauttaa automaattisesti kyseiseen sormeen rekisteröidyn käyttäjän sisään.
   
  neko, Taker, Aaltoliike ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 16. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei ole mitään ongelmaa tiedostojen siirtelyssä tai luomisessa, kun teet niitä sellaisiin sijainteihin mihin käyttöoikeutesi riittävät. Windows 7:ssa tilanne oli vielä se, että built-in Administrator account oli sellainen erikoistunnus mitä ajettiin automaattisesti elevoidussa tilassa. Windows 10:ssä myös tämä käyttäjätunnus tiputettiin "kerrosta" alemmas ja ihan hyvistä syistä. Jos tietoturvalla ei ole mitään merkitystä, niin Windows 10 on edelleen mahdollista saada käyttäytymään samalla tavalla kuin Windows 7.
   
 17. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 333
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Levynsalauksen kanssa vain on se paha ongelma, että itsellekin on tullut vastaan monia tapauksia, joissa salaus on pistetty päälle ja salasanan palatusmediaa tms ei ole tehty. Salasana on jokatapaksessa joku hukattu tai levy on seonnut ja yleensä kaikki tiedot on menetetty. Kerran on xp koneesta onnistunut tietojen palatus rikkinäiseltä levyltä (windows ei enää bootannut) mutta erittäin työläs (Ja vähän tunnettu) se operaatio oli. Ongelmana on se, että se käyttäjätunnus on vain eräs asia, josta se cryptaus salasana on windowksessa luotu.

  95% ihmisistä ei ole mitään niin salaista tai kiinnostavaa, että levynsalasta kannattaa edes harkita, tietojen häviäminen kun tuntuu olevan paljon ikävämpi juttu.

  Tavalliselle käyttäjälle on melko sama, onko salasana vai ok nappi. Ongelma on se, että käyttäjä ei ymmärrä, milloin salasanaa kysellään asiallisesti ja milloin taas esim haitakkeen tms seurauksena ja se annetaan jokatapauksessa.
   
  Focus0 tykkää tästä.
 18. Zmoo

  Zmoo

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Ihan vaan tiedoksi ettei jatkossa tarvitse väärinymmärtää, OS X on kyllä Applen käyttöjärjestelmä.

  Sen käyttö on erittäin helppoa asennuksenta lähtien ja sen takiahan ihmiset niitä ovat hankkineet. Tiedostoja voi kopioida, wifeihin liittyä, luoda oman wifijaon, jakaa kansioita sun muuta verkossa ja käyttää terminaalia netstat traceroute ping ym. Sitten kun pitäisi tietoturva-asetuksia muuttaa tai ohjelmia asennella kysyy käyttis salasanaa.
   
  Focus0 tykkää tästä.
 19. Stabilo

  Stabilo

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  OS X muuten nimettiin macOS:ksi kolmisen vuotta sitten.
   
  Taker tykkää tästä.
 20. PyleP

  PyleP

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  anteeksi off-topic, mutta kahvit nenässä ja näppäimistöllä siitä ajatuksesta kun voi windowsin kyselyt kuitata näyttämällä keskisormea:D
   
  Taker, lxmo, Starglazer ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 21. Rene

  Rene BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Näyttä @Encrypted kuva siitä sormenlukijasta. Kinostaisi itseänikin
  moinen.
   
 22. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Rene tykkää tästä.
 23. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Normaalikäyttäjän kannalta aivan turhia kuumotteluja tämmöiset. Paljon puhutuista XP-ajoista on tullut käytettyä Windowsia samalla periaatteella ja en kertaakaan ole minkäänlaisiin ongelmiin törmännyt tietoturvan kanssa. En väitä etteikö se olisi mahdollista, mutta kukapa nyt luottaisikaan Windowsin sisäänrakkennettuun tietoturvaan muutenkaan.

  Joku mainitsi Win10 normikäytön tarkoittaen Microsoft-tilin käyttöä. Juu tarkoittaa varmaan kun Microsoftilla on paremmat rahkeet sulkea Windowsin toimintoja loputtomien kyselyiden taakse, tarjota kohdennettua turhaa sisältöä ja urkkia käyttäjän tietoja paremmin tällöin, kuten käyttöjärjestelmä tekee muutenkin oli millaiset tunnukset tahansa.
   
 24. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  UAC on tosin rikki.

  https://2017.zeronights.org/wp-content/uploads/materials/ZN17_James_Forshaw_Bypassing_UAC.pdf

  Täytyy tosin tunnustaa, että osa menee yli hilseen.
   
 25. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  702
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  neko ja Taker tykkäävät tästä.
 26. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 751
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Mulla on Windows 10 läppärissä, jossa on viimeisin päivitys sisällä ollut jo useamman viikon ajan semmoinen juttu kun valitsen "Shut Down", ruudulle ilmestyy lappu, että sammuta siitä huolimatta, eli joku taustasovellus kai jää pollaamaan.

  Voisiko olla Teamviewer tms? Mutta muut koneet ei tee samaa.
   
 27. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Itellä tulee vastaavanlaista: "Sammuta siitä huolimatta, että joku muu on kirjautunut sisään" tjms. vaikka kone on juuri äskön "kylmä" käynnistetty. Tämä on todettu useammalla koneella, joissa on muistaakseni kaikissa W10 Pro. Ja suurimmassa osassa koneita, käyttäjätilejä EI ole kuin yksi, niin ei mahdu omaan kaaliin, että miten sielä voisi olla kylmästartin/reboot jälkeen kukaan kirjautuneena sisään?!!!
   
 28. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 751
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Ihan sama täällä. Mitään nimettyä sovellusta ei lue.

  Tulee myös silloinkin vaikka pelkkä kone on bootattu kirjautumisruudulle, eikä kertaakaan kirjauduttu sisään.
   
 29. Rene

  Rene BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Fast Start pois päältä ja
  Command Prompt (Admin)
  powercfg –h off

  Ei pitäisi enää herjata.
   
 30. Sire

  Sire

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos koneella suuhataan päivittäisessä käytössä admin-tunnareilla ja UAC pois päältä, niin silloinhan se ei ole oikein suojattu :D Toki tämän foorumin käyttäjillä on useimmiten koneella lisäsuojaa verrattuna peruspulliaiseen, esim. selaimista Flashit ym. kikkareet pois, mainosblokkeri asennettuna, ohjelmat päivitettynä ja parempi "common sense". Tietotekniikan kanssa huonosti toimeen tulevalle "kadunmiehelle" rajattomat oikeudet laitteella ovat monesti karhunpalvelus.

  Aina nämä asiat ovat tätä käytettävyys vs tietoturva -dilemmaa. Yksi arvostaa enemmän toista ja toinen toista. Internetin aikakaudella se oma huolimattomuus saattaa kuitenkin vaikuttaa muihinkin.


  Käynnistymistään nopeuttaakseen Windows kirjaa käyttäjätilisi taustalla sisään jo kirjautumisruudussa nököttäessään. Toiminnon saa otettua pois päältä, kun menee Asetukset --> Tilit --> Kirjautumisvaihtoehdot --> Tietosuoja --> Viimeistele laitteen määritykset blaa blaa

  Asetus.PNG
   
  Leo_Greta tykkää tästä.
 31. Zerrod

  Zerrod

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ihmettelin kun ei äänet kuuluneet niin oli windows päättäny vaihtaa äänilähteen näyttöön.
  Sitäkin ihmettelen mistä se tuon nyt yhtäkkiä oli pierassu koska en minä tuolle mitään ajuria ole asentanu eikä geforcekaan ole itseään päivittäny että ois asentanu näyttiksen kautta sen ääniajurin.
   
 32. Unohdus

  Unohdus

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2019
  Tämä! Mulla W10 vaihtaa ääniasetukset joka helvetin kerta kun tulee suurempi päivitys. Mulla on yhtenä kolmesta näytöstä Sonyn telkkari ja olen arvellut, että se sotkee jotenkin Windowsin ääniarvausta.
   
 33. pahnap

  pahnap BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  No niin, mulla on sama ongelma ollut samaisen telkkarin kanssa.
  En enään ihmettele,jos muilakin on sama ongelma.
  Mitähän voisi tehdä?
   
 34. Yeenoghu

  Yeenoghu Neighbour of the beast

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Samaa ongelmaa kirosin oman olkkari-PC:n kanssa kun tapauksesta riippuen äänilähteeksi arvottiin usein joku muu kuin se toivottu. Ratkaisu omalla kohdallani oli hämmentävän yksinkertainen. Menin laitehallintaan ja disabloin ylimääräiset äänilaitteet.
   
  Unohdus tykkää tästä.
 35. pahnap

  pahnap BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  ok, täytyy koittaa. KIITOS
   
 36. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 508
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lyhyestä virsi kaunis:

  Sain töistä läppärin josta on SSD hajonnut. Ostan uuden SSD:n, mutta mistä laillinen Windows tuohon masiinaan? Ilman että tarttee maksaa 100+ euroa kauppaan. :dead:
  Läppärissä itsessään ei ole mitään product key tarroja koska esiasennettu Win 10. Ja jos on ollukin niin arvaan että "työntekijäversiosta" on poistettu tarrat. :D
   
 37. Samat

  Samat

  Viestejä:
  846
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Luultavasti siellä emolla on se lisenssi, asennat vaan usbilta etkä syötä koodia asennuksen yhteydessä.
   
 38. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos koneessa on alun perinkin ollut Windows 8.1 tai 10 niin luultavasti ei edes kysele koko lisenssiä vaan lukee sen automaattisesti suoraan koneen emolta ja hyppää seuraavaan kohtaan (käyttöoikeussopimus)
   
 39. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 508
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli MS:n sivulta vaan Win10 ISO koneeseen ja sormet ristiin? :D
   
 40. tsikakoon

  tsikakoon BANNATTU BANNED Köyhä

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2018
  Ottaisin mieluummin tikulta.
   
 41. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 508
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Äh, niin tottakai. Meni puurot ja vellit nyt sekasin. :D
  Ei tossa koneessa edes ole optista asemaa..
   
  tsikakoon tykkää tästä.
 42. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  572
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Yritän vaihtaa kieltä suomesta englanniksi, mutta Windows sekoaa :D

  Esimerkiksi kieli-valikko näyttää tältä nyt:
  upload_2019-11-10_12-55-19.png

  Edit: Sain palautettua normaaliksi kun säädin regedittiä ja lpksetuppia... tuli rebootissa joku outo "Cleaning up" teksti mitä en ole aiemmin nähnyt :D
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2019
 43. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Missä tämä lisenssi sijaitsee emolevyllä tarkalleen ja pystyykö sen jotenkin sieltä poistamaan? Jos vaikka myy emolevyn.
   
 44. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koodattuna UEFI-piirille tai sen yhteyteen. Koneissa siis joissa se avain sisäänrakennettuna (läppärit, pakettikoneet).

  Edit: En keksi mitään järkevää tapaa poistaa.
   
 45. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Nuo on tietysti itsestäänselvyyksiä, ajattelin asian nykyjään koskevan myös ihan "normaaleja" emolevyjä.
   
 46. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Normi emoilla se lisenssin naitto rautaan tapahtuu Mikkisoftan palvelimilla ekan kerran aktivoitaessa, sieltä vielä piirun hankalampi poistella :D Samalla avaimella pystynee edelleen kuitenkin aktivoimaan asennuksen myös uudella emolla, jolloin vanha aktivointi lakkaa. Tuntuu olevan vaihtelevaa ja tapauskohtaista riippuen lisenssin tyypistä jne..
   
 47. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 315
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Windows Update tarjosi Feature update to Windows 10, version 1909. Tässäkö se sitten oli o_O
   
 48. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 515
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  1903-päivitys näköjään hävitti Windows 10 Pro N versiosta Windows Feature Packin. Samalla tietokone lakkasi sitten yhdistämästä usb-massamuistilaitteisiin kuten puhelimeen. Meni taas hetki aikaa ihmetellessä, että missä vika.
   
 49. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 506
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikös tuosta ole jo pitkään toitotettu, että ei tuo mitään erityistä, vaan keskittyisi korjaamaan. Ehkä välillä hyvä niin. :)
   
 50. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 315
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan hyvä näin. Ihmettelin kun asentui niin nopeasti :D