Windows 10 keskustelu

Viestiketju alueella 'Yleinen ohjelmistokeskustelu' , aloittaja nanob, 17.10.2016.

 1. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 597
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
 2. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  577
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Pienimmilläkin UAC-asetuksilla ainoassa tilissä koko koneessa ja jolla järkkärioikeudet on Win10 silti kyselee noista välillä sekä ohjelmia saa erikseen ajaa oik.klikki menun kautta run as administrator, tai mikä ikinä se Suomiversiossa onkaan. Käsittääkseni oikeastaan koko "oikea" admin-tili on piilotettu oma erillinen tili kokonaan irrallisena käyttäjän admin-tilistä Win10:ssä johon pääsi kirjautumaan pitämällä jotain näppäinkomboa pohjassa ja valitsemalla Start-menusta tilinvaihdon.
   
 3. caddy

  caddy

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Lienee jo käsitelty kysymys, mutta silti: jos vaihdan emon ja prosun, saanko pidettyä kympin lisenssin voimassa?
  Näyttis ja kovalevy(jossa nykyisellä kokoonpanolla aktivoitu 10 pro) jäävät mutta kaikki muu vaihtuu.
  Käyttikseen on kirjauduttu MS-tunnuksella ja se on digitaalisesti aktivoitu.
   
 4. altar-from-shadow

  altar-from-shadow

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  28.09.2019
  Jos olen ymmärtänyt oikein tuossa tapauksessa se on tilissä kiinni mutta jos emo ja prossu vaihtuu voi tulla pieniä ongelmia
   
 5. caddy

  caddy

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Jep, näistä pienistä ongelmista tämä kysymys oikeastaan lähteekin. Niiden ratkaisuun opastus olisi kohdallaan ja se sellainen step-by-step -ohje olisi oikein hieno juttu.
  Pieni tarkennus, Intel oli alkuperäisessä kokoonpanossa, Intelillä jatketaan myös tulevalla raudalla; Xeon X5450/Asus P5Q/8gddr2/GTX680-> AsRock z77pro3/ i5 2400 /8gtddr3/sama GTX680

  Onko tämä mahdollista? Täytyykö vaihto tehdä osissa?
   
 6. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Jos sulla on se Product Key tallessa, niin tuskin tulee ongelmia kun annat sen asennuksen yhteydessä ja käytät myös asennuksessa sitä samaa Mikkisoftan-tiliä.

  Se tais olla varmaa, että ÄLÄ missään tapauksessa mene poistamaan sieltä Mikki-tililtä niitä aktivoituija koneita/product keyitä. Ite menetin yhden avaimen tuota kautta ja mikki-tuki ei sitä suostunu palauttamaan jostain syystä...
   
 7. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  702
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Riippuu tietysti onko OEM versio vai ei. Tavallisen win kanssa ei tule ongelmia, aktivoituu kun kirjaudut ms tilille, ei tartte avainta asennuksessa. OEM versiosta ei itellä kokemuksia.
   
 8. Jny

  Jny

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Niin jos sulla on avain tallessa niin laitat sen asennuksen yhteydessä ja sit ku se alkaa valittaa et ei oo aktivoitu niin soitat sinne automatisoituun puhelinpalveluun josta ne antaa sen kilometrinpitkän koodin jolla vaihdat tuotetunnuksen vanhasta uuteen. Siis näin minä oon ymmärtäny et ton voi tehdä. Ja oon ite kerran tehny.
   
 9. caddy

  caddy

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Product key on lainattu jostain raatoläppäristä jota ei enää ole tallessa.. taitaa olla siis OEM-koodi.
  Saihan sen kai kuitenkin jollain softalla kaivettua esiin rekisteristä?
  Tuo puhelinaktivointi on tuttu juttu seiskan ajoilta, silloin sitä joutui tekemään useammankin kerran mutta kymppien ajalta tuo ei ole tullut edes mieleeni.
  Kiitokset neuvoista, katsotaan miten tämän kanssa käy, vanhan romuraudan kanssa ei oikein raaski uuttakaan lisenssiä ostella.
   
 10. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mikäli käytit ilmaista päivitystä hyödyksi, niin silloin on käytetty geneerisiä koodeja, jotka jokaisella on sama, eli silloin et voi sitä kautta alkuperäistä koodia enää löytää, voit tarkistaa itse tällä softalla:
  ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
  (TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99 for Windows 10 Home and VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T for Windows 10 Pro)

  Tuotekoodi on asennusvaiheessa yhdistetty laitteiston hardware ID ja rekisteröity M$ palvelimelle. Teoriassa jos laitteisto ei muutu niin käyttöjärjestelmän voi asentaa uudestaan ja se sitten osaa aktivoitua itsestään ku pääsee nettiin.

  Siirtäminen sitten onkin eri juttu, liittämällä se M$ tiliin riippuen koodista mahdollistaa siirron eri koneeseen/rautaan. Tästä on vaihtelevia kokemuksia riippuen juuri siitä, mistä se koodi on peräisin. Tässä ohjeet. jolla ainakin näet onko koodi ollut OEM, Retail taikka volyymi:
  Determine if Windows License Type is OEM, Retail, or Volume
  Täältä näet, miten katsoa kuinka tuote on aktivoitu:
  https://support.microsoft.com/fi-fi/help/12440/windows-10-activate
   
  FinnMa tykkää tästä.
 11. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 096
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mitähän hemmettiä täällä taas tapahtuu o_O

  Uusimman päivityksen yhteydessä windows päätti lisätä skaalausta maksimit niin että taskbarin oikea alanurkka täyttää nyt puolet näytöstä. Mitenkähän tämän nyt saisi korjattua, kun sokkona on aika hankala päästä säätämään näytön asetuksia?
   
 12. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onnistuisko, että painat WIN näppäintä, kirjoitat "scaling", paina enter, sit nuolinäppäimellä ylös, pitäs pienentää skaalausta pienellä viiveellä...
   
  VuohiKauhu tykkää tästä.
 13. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 506
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä liittyy aiheeseen siten, että täälläkin on aika ajoin kiistelty UAC:n hyödyistä. UAC:sta tosin aika harva näyttää ymmärtävän vähän, vain sen "ärsyttävän dialogin", tajuamatta esim. miten ohjelmien kehitys parantui sen myötä, että kehittäjien kannatti/piti ottaa huomioon tarvitseeko ohjelma oikeasti korotettuja oikeuksia (ei, todella harva tarvitsee tavallisessa käytössä, sen on huomannut). Vanhoja ohjelmia varten UAC sisältää myös tiedostojärjestelmän ja rekisterin virtualisoinnin, joka helpottaa vanhojen ohjelmien toimintaa niiden luullessa niillä olevan korotetut oikeudet, kun tosiasiassa näin ei ole. No, ne keskustelut on käyty monta kertaa (vaikka tähänkin vastannee useampi käyttävänsä vain admin tiliä, tiedetään jo).

  Apple mollasi aikoinaan Vistan UAC:tä, joka on parantunut käytettävyydeltään paljon jo Windows 7:n myötä. Apple on nyt lisännyt vastaavanlaisen toiminnan macOS:ssään, jonka jälleen se lienee onkin hieno ominaisuus. ;)

  Apple embraces Windows UAC prompts after a decade of finger pointing - MSPoweruser

  Itselläni ei ole kokemusta macOS:n vastaavasta, kuinka vastaava se on. Jutun twiiteistä päätellen siitä valitetaan kuin UAC:stä aikoinaan, mutta siitä se tasaantunee. ;)
   
 14. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hei onks tuo uusi ominaisuus että voi skaalata erikseen secondary näytön?
   
 15. Sire

  Sire

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On ollut jo pitkään.
   
 16. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 116
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  mistä löyty bootloaderin setuppi valikko, et sai valittua mikä käyttis on ensimmäisenä boottauksena.

  edit:löytykin jo
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2019
 17. kapseli

  kapseli

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2019
  Aion myydä vanhan koneen ja ajattelin että olisi hyvä jos siinä olisi jo valmiina windows 10. Miten pitäisi toimia että mahdollinen uusi käyttäjä voisi käyttää mun windowssia? Mulla on nyt se local tili käytössä muistaakseni. Voinko jotenkin siirtää lisenssin toiselle henkilölle? Vai onko helpompi ostaa uusi lisenssi?
   
 18. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muuten tiesitkö että Windows 10 voi asentaa ja käytää ilman lisensiä joten voit asentaa koneeseen lisenssittömän käyttiksen ja sen uusi omistaja voi halutessaan hankkia lisensin.

  Mutta jos tuo sinuhn nykyinen lisensisi on OEM lisensi on se jokatapauksessa sidottu tuon koneen komponenteihin joten se on sama myydä samalla kuin konekkin sille uudelle omistajalle (konetta uudelleen asentasssa voi samalla lisensillä luoda geneerisen paikallisenkäyttäjän sille lisensille).
   
 19. kapseli

  kapseli

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2019
  se oli aiemmin sidottu mun ms tiliin mutta muutin käyttäjän lokaaliksi jossain vaiheessa, ostin lisenssin kolme vuotta sitten murosta, sain semmoisen kuvan jossa se koodi näkyi win 10 pro. jos voisin sen jotenkin irrottaa omista sähköposteista yms niin että ois sen uuden käyttäjän sähköposteilla.
   
 20. Sire

  Sire

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kirjaudu MS-tilillesi selaimella ja poista koneesi sieltä jos et vielä ole sitä tehnyt. Sitten koneen levy(i)lle secure erase tai ylikirjoitus jos haluat homman hoituvan itsesi kannalta tietoturvallisesti. Lopuksi asennat puhtaan Windows 10:n koneelle. Se aktivoituu automaattisesti kun kone pääsee nettiin. Seuraava käyttäjä voi sitten halutessaan lisätä oman Microsoft-tilinsä koneelle.
   
  kapseli tykkää tästä.
 21. kapseli

  kapseli

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2019
  ok, kiitos näistä vinkeistä
   
 22. SeoulFinn

  SeoulFinn

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kaverilla on Asrokin z170 emolevy. Samsung 840 PRO SSD (SATA, 250Gt) alkaa olla Win 10:lle ja ohjelmille ahdas. Emolla on yksi M.2 slotti, jossa on Samsung PM951 nvme SSD (256Gt) ja siinä pari Adoben ohjelmaa. Nyt hän haluaa kloonata käyttislevyn ostamalleen Samsung 970 Evo Plus nvme SSD (1000Gt) -asemalle. Hän ei suosituksistani huolimatta halua asentaa kaikkea uudestaan. *Puuh!*

  • Käyttislevyn kloonaaminen onnistunee esim. Samsungin Data Migration -ohjelman avulla, joten sen ei pitäisi olla ongelma. Kunhan ottaa nykyisen nvme:n pois ja laittaa uuden isomman tilalle, ohjelma tulille jne. Tarvittaessa voin laittaa kaverin asemat omalle koneelle ja kloonata ne siinä. Parempia ilmaisia ehdotuksia otetaan kuitenkin kiitollisena vastaan, jos sellaisia on.

  Varsinainen ja ainakin etäisesti winkkariin liittyvä kysymykseni onkin tuosta poistuvasta nvme-asemasta, jolla on Adoben tekeleet ja kirjastot(?). Kuvat ja videot ovat kuitenkin ulkoisilla asemilla.

  • Jos pienemmän M.2-aseman sisällön siirtää kokonaisuudessaan ulkoisen kovalevyn kautta vapautuvalle 840 PRO:lle ja vaihtaa asemien kirjaimet kuten ne olivat alkuperäisessä kokoonpanossa (esim. C "bootti" ja D "adobe"), niin toimiiko kuvien käpistelyohjelmat suoraan? Vai joutuuko käpistelyohjelmat joka tapauksessa asentamaan uudestaan? Käsittääkseni isompaa asemaa (256) ei voi kloonata pienemmälle (250) asemalle.

  Hjälp?
   
 23. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 036
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Jos olis oma projekti niin hoitaisin sen tuttuun tyyliin linux livecd:n kanssa ja dd komennolla. Tuo tie on vaan riskaabeli koska dd tekee just sitä mitä kerrot sille ilman kyselyitä että oletko nyt aivan varma että haluat näin tehdä.

  Isomman aseman kloonaus onnistuu pienellälle kyllä mikäli siellä isommalla on sen verran tyhjää tilaa että voit pienentää sen esim 200 kikaan tai kuitenkin alle sen 250, tämä onnistuu siis ihan windowsin levyhallinnan kautta. Sen jälkeen se kloonaus ei ole mikään ongelma ja kloonauksen jälkeen voi windowsilla taas muuttaa sen partition koon takaisin maksimiin.

  Varsinkin jos tuon dd:n kanssa kikkailee niin pitää olla tarkkana siitä että asema jonka kloonaat niin siellä partitio taikka partitiot ovat pienempiä kokonaisuudessaan kuin kohdeaseman tilavuus. Kaupallisissa ohjelmissa tämä onnistuu lennossa mutta vaatii edelleen sen että isomman aseman partitiolla taikka partitioilla on sen verran tyhjää tilaa että niiden sisältämä data mahtuu sinne pienemmälle.
   
  SeoulFinn tykkää tästä.
 24. SeoulFinn

  SeoulFinn

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kiitos vinkistä!

  En ole koskaan ollut Linuxin kanssa tekemisissä, joten ensin yrittän kloonaamista laitevalmistajan ohjelmalla. Muutamaan kaupalliseen ohjelmaan (EaseUS, Aomei jne.) ehdin jo tutustua, mutta Samsung Data Migration Tool on ilmainen ja pitäisi toimia.

  Yön aikana sain viestin, että Adoben ohjelmat voi kuulema asentaa uudestaan, kunhan ensin ottaa talteen tärkeät mitänäitänytolikaan ja siirtää ne oikeille paikoille. No, onhan sekin jo jotain.
   
 25. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 288
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Macrium reflectille ääni jos cloonailla pitää...
   
  Atorox ja SeoulFinn tykkäävät tästä.
 26. topiv

  topiv

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Käytössäni on Windows 10 Professional versio 1903, tarkka versio on 18362.418.

  Parin viikon sisällä tulleessa päivityksessä Windowsiin kirjautuminen muuttui seuraavalla tavalla: Kun kone käynnistyy ja tulee lukitusnäyttöön, sen sai aikaisemmin katoamaan, kun painoi esimerkiksi Esc-painiketta tai välilyöntiä. Nyt lukitusnäyttö pysyy aktiivisena vaikka painaisin mitä näppäintä hyvänsä näppäimistöltä.

  Tarkoitan lukitusnäytöllä Windowsin alkuruutua, jossa on Microsoftin tarjoamia valokuvia ja erilaisia klikattavia kohteita.

  Pääsen kirjautumaan vasta, kun vedän hiirellä lukitusnäytön alaosasta hiiren painike pohjassa ylöspäin. Tämä on ärsyttävää ja turha välivaihe, koska olen joka tapauksessa laittamassa kädet näppäimistölle salasanan syöttämistä varten.

  Onko olemassa näppäin-yhdistelmää, jolla lukitusnäytöltä pääsee suoraan syöttämään salasanansa ilman hiiren käyttämistä? Tai voiko lukitusnäytön ohittaa jollakin siten, että kirjautumisruutu olisi oletuksena näkyvissä?
   
 27. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 506
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä painan aina Enteriä, sama versio kuin sulla.
   
 28. tonkar

  tonkar

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Koko lukitusruutu on rasittava kikkare. Suoraan poistoon vaan

  Avaa Windows PowerShell admin-oikeuksilla, liitä
  Koodi:
  New-Item -Path "HKLM:\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization"
  ja sen jälkeen:
  Koodi:
  Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization" -Name "NoLockScreen" -Type DWord -Value 1
  Jos ei miellytä niin voi palauttaa takaisin käyttöön:
  Koodi:
  Remove-ItemProperty -Path "HKLM:\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization" -Name "NoLockScreen"
  tai vaihtoehtoisesti vaihtamalla tuon avaimen arvoon 0.
   
 29. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 506
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä olen oikein tyytyväinen lukitusnäytön olemassaoloon. Saa kiinni kun häippäsee paikalta jne. sulkematta konetta. Mutta jokainen tarpeen ja tilanteen mukaan.
   
 30. tonkar

  tonkar

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Tuon siis muistaakseni pitäisi vain poistaa se ärsyttävä slide-mekanismi siitä lukituksesta. Edelleen pysyy se vanha tuttu kirjautumisruutu ja alhaalla verkko/sammuta/kirjaudu ulos/uudelleenkäynnistys jne.
   
  neko tykkää tästä.
 31. topiv

  topiv

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Suurkiitos! Tämä ohje toimi ja poisti tuon lukitusnäytön, mutta kirjautumisruutu on edelleen toiminnassa.
   
 32. topiv

  topiv

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuossa on se ongelma, että lukitusnäyttö ei poistu enää Enterillä, vaan vaatii hiirellä ylöspäin tehtävän "liu'uttamisen". On kokeiltu 1000 kertaa.
   
 33. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Esiintyykö tuo pelkästään kylmäbootissa vai myös silloin jos lukitset koneen kesken käytön?

  Minulla on tuo sama versio Windowsista ja jos nyt lukitsen koneen näppäinyhdistelmällä [Win] + [L] niin koneelle palattuani saan yhä normaalisti näppiksellä esimerkiksi välilyöntinäppäimellä (jota yleensä käytän) tai Enterillä salasanan lootan näkyville.

  Tosin minulla on mielestäni jo ehkä vuosiakin satunnaisesti esiintynyt tilanteita joissa näppäimistö ei siinä tilanteessa välttämättä aina toimi ja tällöin tosiaan hiirellä pitää raahata (muistaakseni tuplaklikkauskin toimii?) se loota näkyville. Muistan sellaisenkin tapauksen että kerran en saanut millään ilveellä enkä konstilla loggauduttua koneelle koska en vain jostain syystä päässyt hiirellä enkä näppäimistöllä siihen vaiheeseen jossa olisin voinut naputella salasanani. Tällöin kirjauduin koneelle ja siitä ulos toisen tietokoneen kautta Remote Desktoppia käyttäen (kirjautuminen toimi aivan normaalisti) ja sen jälkeen toimi myös tältä varsinaiselta koneelta kirjautuminenkin.
   
 34. Joenssen

  Joenssen

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Ostin uuden isomman SSD-levyn kun nykyinen C-asema on täynnä. Voinko jotenkin siirtää tuon osion tälle isommalle kovalevylle jotta ei tarvitse asentaa Windowsia uudestaan?
   
 35. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 036
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Kyllä. Tästä käsittääkseni juuri keskusteltiin ihan äsken ja on keskusteltu varmaan aiemminkin jo moneen kertaan.
   
 36. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kuten tosiaan sanottiin, niin hieman ylempänä tosiaan on asiasta keskusteltu, vastaukseksi saatiin macrium reflect niminen ohjelma, jos ei tahdo linuxien kanssa räplätä.
   
 37. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 510
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Onko joku viime päivinä saanut ilmoituksen että microsoft tilin tietoja ja sähköposti vaatii korjausta viestin?
  Tuli eilen outlook s.postiin sekä myöhemmin illalla microsoft tilin ilmoitus.
  En ainakaan itse muista että on aikasemmin tullut kyseistä viestiä.
  On pro versio kysessä.
   
 38. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 510
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Jos on samsung ssd voi käyttää samsung data migration ohjelmaa mutta muilla merkeillä ei toimi.
   
 39. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  702
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Helpoin tapa pikkusijoituksella https://www.google.com/amp/s/www.verkkokauppa.com/fi/product.amp/0150/djxff. Tosin kloonaa koko levyn mutta voi ylimääräiset osiot sitten poistella jos semmoisia on

  Clonezillaa olen itse joskus käyttänyt jos ilmaista tapaa etsitään
   
 40. Joenssen

  Joenssen

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  No niinpä olikin juuri keskusteltu! Kirjotan mutten lue.. Kiitos :)
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
 41. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 572
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Laitoin Xbox beta softasta gamepassiin kuuluvan F1 2018 pelin lataukseen. Tuon softan kautta laitetut pelit latautuu todellisuudessa Windows Storen kautta.
  No peli ehti latautumaan silloin noin 2 gigaa, kunnes se jämähti siihen. Nyt en saa sitä jatkumaan, enkä peruuntumaan.

  Jos laitan peruuta, se välähtää pois ja palautuu takaisin jonoon. Olen yrittänyt molemmista kirjautua ulos jne, ei auta. Ja se kansio minne store nuo asentaa on täysin estetty, enkä keksinyt keinoa päästä poistamaan käsin niitä tiedostoja.

  Eli onko vinkkejä millä saan latauksen jatkumaan, tai poistumaan ja aloittamaan alusta? Kaikki muut on asentanut ok.
   
 42. topiv

  topiv

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Lukituksen ongelma ilmenee kylmäbuutissa. Samutan kannettavan kokonaan aina työpäivän lopussa, tullut tavaksi.

  Mielenkiintoista on, että pöytäkoneella, jossa Windows 10 Home (sama koontiversio kuin yllä), kirjautuminen toimii edelleen siten, että lukitusnäyttö katoaa esim. välilyöntiä, tai Esc-näppäintä painamalla.
   
 43. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ettei kyseisessä läppärissä olisi kosketusnäyttö? Jolloinka noita "mobiili" ominaisuuksia tulee aktiiviseksi....
   
  MrM tykkää tästä.
 44. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  1 129
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oikeudet haltuun kansioon, niin poiston pitäisi onnistua? Properties->Security->Advanced->Change owner->Oma käyttäjänimi->Ok. Tuon jälkeen pitäisi onnistua ottamaan kansion oikeudet haltuun. Ja oletko kokeillut peruutusta myös Windows storen puolelta?
   
  omenanraato tykkää tästä.
 45. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onko muut huomanneet viime aikoina että jos on oikein vanhaa satoa oleva tulostin, niin se olisi lakannut yhtäkkiä toimimasta. Itsellä on koneessa 64-bit Windows 10, tulostimena HP Laserjet 6L vuosimallia 1997 joka liitetty koneeseen Centronix-USB-adapterikaapelilla. Ajurit tulostimelle on saanut aina ladattua, kun tulostinta lisätessä valinnut ajurien lähteeksi Windows Updaten.

  Jokunen viikko sitten viimeksi tulostanut ja nyt aamulla yritin tulostaa, niin ei mitään tapahdu. Tulostin kyllä näkyy laitelistassa, mutta laitehallinnassa lukee "no printer attached". Kokeilin toisella Windows 10 -koneella niin ilmoittaa ihan samaa ja sillä kun koitti tulostinta lisätä, niin ei Windows Update -listalta löytynytkään enää vanhojen 4/5/6-sarjalaisten HP Laserjettien ajuria.

  Testasin Windows 7:ssa tulostimen, toimii heittämällä. Googlella löytyi keskustelua aiheesta Windows 10 Missing HP LaserJet Driver ja tuolta löytyi myös linkki ajuripakettiin. Latailin tuon ja taas pelaa.

  Eli jos vastaavaa ongelmaa tulee vastaan, niin kokeilkaapa ladata tuolta ajurit uudestaan. Itsellä taas epäilys, että MS on jonkun Windows 10 -päivityksen yhteydessä ryssinyt jotain tahallaan tai vahingossa.
   
 46. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 47. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 572
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Olen myös sieltä koittanut ja Storen cachen resetointia.
  Yritin noita oikeuksia klikkailla, mutta en onnistunut, täytyy noilla ohjeilla koittaa uusiksi.
   
 48. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Omia läppäreitäni en kylmäboottaile käytännössä koskaan. Pakollisten Cumulatiivisten päivitysten ym. takia joutuu aina silloin tällöin restarttaamaan koneet mutta muutoin läppäreiltä poistuessani pistän ne käytännössä poikkeuksetta hibernoimaan. Tällöin esim. siinä tapauksessa että läppärin akku on irrotettavaa sorttia ja se on irrotettu ei haittaa vaikka virtalähteen stöpselin irrottaa seinästä jos vaikkapa haluaa siirtää läppäriä huoneesta toiseen.

  Lisäksi, jos sammuttaa Kymppi-koneen jossa on Fast Startup -ominaisuus aktiivisena niin sammuttaminen ja koneen käynnistäminen uudelleen seuraavana päivänä ei "refreshaa" käyttistä. Toisin kuin uudelleenkäynnistys. Muistaakseni täydellisen sammuttamisen (mikäli siis Fast Startup on käytössä) voi kuitenkin tehdä painamalla Shift + Sammuta, jolloin operaatio vastaa käyttiksen (Windows 10) kannalta normaalia restarttia kun kone jälleen käynnistetään.
   
 49. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 572
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Tällä keinolla pääsin kyllä jo näkemään kansion. Kansiosta ilmoittaa ettei se ole laisinkaan käytettävissä, eli joku virhe siinä on.
  Mutta minnekään näistä kansioissa en pysty määrittelemään käyttöoikeuksia, kaikki valinnat on harmaana, paitsi ”näytä kansion sisältöä”.
   
 50. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Windows Update tyrkytti minulle eilen yhteen ikiwanhaan koneeseen päivitystä "KB4523786 Cumulative update for Autopilot in Windows 10 version 1903" vaikka pätchin tiedoissa luetellut ehdot eivät koneen osalta edes täyty (mm. TPM chippi puuttuu):

  Päivitys ei kuitenkaan asentunut vaikka kahdesti yrittikin.

  Monen muunkin käyttäjän koneeseen tuota on ilmeisesti ollut tarjolla ja eräille se on asentunutkin, jopa Home-versioon. Toisille taas vaatimuksia vastaaviin koneisiin (Win 10 Pro with a TPM chip) päivitys ei ole asentunut ja se on mahdollisesti vedetty jakelusta.

  KB4523786 Cumulative update for Autopilot in Windows 10 v1903 Oct. 22

  edit: Kyseinen Update pulled
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2019