Kannattaako ottaa riskiä tuntemattoman tuotteen kanssa, kun ei otettu edes omien tuotteiden kanssa. Kuka olisi maksanut kaiken tarvittavan lisätestauksen? Entä kuka olisi maksanut, jos olisikin tullut ongelma?
AMD ihan itse maksaa prosessoreidensa testaamisen ja niiden bugien korjaamisen
Intel testaa että kääntäjä tuottaa ehjää koodia joka ajautuu sen omalla ehjällä prossulla oikein. (Ja intel voi jopa tehdä kääntäjäänsä workaroundeja, jotka välttävät käskyjä tai käsky-yhdistelmiä, jotka ovat särki sen omalla prosessorilla, mutta joku muu kuitenkin ennen pitkää käyttäisi niitä, joten kyllä nämä pitäisi kuitenkin korjata)
Jos Intelin kääntäjän tuottama täysin speksinmukainen koodi ei toimi AMDn prosessorilla, sen pitäisi olla sitten AMDn ongelma, ei intelin
ja AMDn on ongelma olisi vaan intelille voitto. Intel on onnistunut luomaan maineen, että sen prosessorit ovat toimivampia ja vakaampia, minkä takia jopa pentium4-aikakautena niitä myytiin todella paljon yrityskoneisiin, sellaiseen työpöytäkäyttöön jossa niiden suorituskyky oli todella onneton, ja jos intel paljastaisi AMDn prossusta bugeja, tämä entisestään pönkittäisi tätä intelin mainetta ja vahvistaisi intelin prossujen asemaa markkinoilla.
Inteli päätuote oli/on prossu, ei se kääntäjä. Kääntäjä on silkka työkalu niille intelin prossuille.
-------------------
Ei nvidiakaan ole tehnyt CUDAsta AMD yhteensopivaa, kun AMDtä ei kiinnostanut maksaa siitä.
Tässä on kyse täysin eri asiasta.
x86 on standardi, jonka laajennokset molemmat prossuvalmistajat ovat lisensoineet toisiltaan. Intelin kääntäjä tuottaa x86sta näillä standardeilla käskykantalaajennoksilla, jota AMD myös tukee.
Näyttiksissä taas kaikilla valmistajilla on
erilaiset käskykannat eikä ole mitään standardia käskykantaa.
Ja mitähän ihmettä nyt edes tarkoitat AMD-yhteensopivalla ?