Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju

Viestiketju alueella 'Prosessorit, ylikellotus, emolevyt ja muistit' , aloittaja Sampsa, 15.12.2016.

 1. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Totesin: Samankokoiset tiedostot.
  Siirtokoko on silloin TÄYSIN SAMA, olipa toinen pakattu ja toinen ei, JOS siirtosysteemi ei tue pakkausta. Ja M2:sen siirrossa ei tietääkseni tueta. Jos tuettaisiin, niin PAKATTU menisi HITAAMMIN ja pakkaamaton nopeammin.

  ----------------------
  Ilmeisesti laitteissa on vikaa, jos samsung 960 pro ei kykene vähän yli 2146 keskimääräiseen lukunopeuteen.

  Ehkä testissä on joku emo, jossa esim juurikin DMI on pullonkaulana.

  Toi DMI on vain ollut kautta aikain pullonkaula 115X emoissa, eikä tilanne ole sinänsä muuttunut, sillä I/O:n nopeus on eri liitännöissä kasvanut sitämukaa, kun tuota DMI: välää on nopeutettu.

  Mutta ei tuo haittaa, kun tuon tietää, eikä hölmöile ja osta esim 115x emoa ja sitten yritä rakentaa siihen jotain nopeaa raid0 M2 SSD systeemiä. Se kun ei toimi kunnolla (Jos tuossa ei ole nyt mahdollista liittää noita suoraan prossuun riittävän nopealla väylällä.)
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2017
  Threadripper tykkää tästä.
 2. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Sulla varmaankin käytössä joku AMD: n prossu, kun en huomaa yhtään mitään tahmausta (vaikka käyttää näppäimistöä samaan aikaan), vaikka Prime95 pyörii taustalla. Prossun 100% käyttöastetta ei havaitse mistään muusta paitsi tähtävienhallinnasta katsomalla.
  Ei mitään vaikutusta hiireen, ainakaan minulla.
  Miksi sitten kehumassasi merkissä on noinkin epätasainen lukunopeus levyllä, vaikka slotti on prossua lähimpänä:
  [​IMG]
  Mind you that performance over the ROG DIMM.2 slot will be fairly the same. In fact let me show you that (again an OS drive). There was a bit more drop-off in writes though.

  Emo kuitenkin huippua, ainakin hinnaltaan n. >600€.:rolleyes:

  ASUS ROG Zenith X399 Extreme review
   
 3. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No höpönlöpön. Itse ostin R7 1700:n ja MSI:n B350-emon yhteishintaan ~390€ kolme kuukautta sitten. Ja tuo oli nimenomaan järkevä emo, koska kellotteluvaraa on muutenkin maksimissaan sinne 4GHz luokkaan. x370 tarjoaa käytännössä CF/SLI-mahdollisuuden, joka on ihan marginaalitoimintaa muutenkin. Ennen noita uudempia agesoja, MSI:llä oli ehkä yksi kattavimmista muistituista ja kone toimikin ensimmäisestä päivästä lähtien muistien omilla 3200MHz/CL14-spekseillä. Vakiocoolerilla ajelee 3700MHz ja mitä voltteja katsoo, niin paremmalla jäähyllä voisi päästä sinne +3900MHz-kieppeille. Muistit maksoi 30€ enemmän kuin perusmuistit ja kun mukana tulevalla coolerilla saa ~23% ylikellotustehoa, niin vaikea tuossa on enää Intelin vehkeitä samalle viivalle laittaa.

  Muutenkin on ollut helppo viime aikoina suositella koneita kysyville kavereille/sukulaisille kun on voinut suoraan luetella rysäkombot mistä valita. Nyt saldona jo kolme tyytyväistä päivittäjää ja kaikilla B350-emo, muistit 3200MHz ja 1700-rysä enemmän tai vähemmän päälle 3700MHz stockicoolerilla. Samalla budjetilla ovat sitten saaneet isompaa M.2-levyä ja nopeampaa GPU:ta. :)
   
 4. akselic

  akselic Tukijäsen

  Viestejä:
  1 097
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Luitko sen kommentin mihin vastasin? Kyllä Coffee Lake tulee olemaan enemmän tai vähemmän samassa hintaluokassa Ryzenin kanssa. Kommentti johon vastasin kysyi miksi ei sitten osteta Threadripperiä joka emoineen maksaa yli tonnin. Painitaan eri hintaluokissa ja se oli pointti.

  Joo kyllä Ryzeniä saa halvemmallakin kuin esimerkeissäni ja niin tulee Coffee Lakeakin saamaan. Threadripperiä + X399 emolevyä ei tule saamaan lähellekään tuota hintaluokkaa.
   
 5. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tämä esimerkki ei tunnukaan toimivan ollenkaan Windows 10:ssa. Oikeastaan hyvä niin. Tietyissä Windowseissa taustalla oleva laskentaohjelma sai hiiren juntturaan, vaikka oli Intelin prosessori. Edistystä siis tapahtuu.

  Miten testasit tuon DMI kaistan vaikutuksen? Peleissä huomaa mikäli hiiri vähänkin tahmaa.

  Asuksen ROG DIMM mikä lieneekään ei toimi kunnolla, eli huonoa laatua. Katso sitä ylempää kuvaa

  [​IMG]
   
 6. fly

  fly

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  21.07.2017
  otin expiriencellä videota samalla kun mittasin samsungin magicillä nopeutta, lisäks käytin peliä windowed modessa ja prime 95 1-4 corea

  msi z270 pro a jossa m.2 socket ja i5 7600k @5Ghz sekä g-skill 2800 @ 3200 16-18-18 ja gtx670 sekä http://hinta.fi/977330/samsung-950-pro joka on aikalailla täynnä

  nopeus tippui 2000 -> 1700 kun prossulle tuli tarpeeksi kuormaa

  pelkkä magician tiputti fps noin 230 -> 220, tämä siis prossun kuorman lisääntymisestä

  samoin prime 4 corea tiputti 60fpsään ja 1core jonkin verran

  tuo DMI ei siis näkynyt tuollaisella testillä mitenkään, ainoastaa prossun tukehtuminen sai jotain aikaan fpsässä ja nopeudessa

  tein vielä pelkällä hyperpiillä 2-4 corea testin, josta näkee että 2corea 100% ei vaikuta m.2 nopeuteen
  (hyperpi ei ole luotettava testi muistille, 16-17-17 oli vakaa piissä muttei pelissä)

  en jaksa nyt uppia noita videota, jos joku haluaa ne välttämättä nähdä niin kertoo samalla mihin on helppo uppia :)

  edit: ainiin: hiirihän toimii intelillä aina, vaikka kuormaa olisi helvetisti, ainoastaan jos piirisarjan ajurit on väärät tai muuta häikkää koneessa niin silloin voi jumittaa, onneksi en edes harkinnut amdtä ;)
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2017
 7. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Otetaan takaisin, Windows 10 kärsii samasta ongelmasta. Prime95 on aivan liian kevyt kuorma aiheuttamaan ongelmia, joku Sisoft Sandran benchmark laittaa huomattavasti paremmin koneen kyykkyyn. Kokeilin Intel koneella ja tuskaisen hitaaksi sillä sai koneen jos oli muutama kevyt ohjelma taustalla.

  DMI kaista ei kovin äkkiä lopu prosessoria kuormittamalla. Annoin prosessorikuorma-hiiri esimerkin koska se on jossakin määrin vastaava ja sen pystyy helpommin saamaan aikaan kuin tuon DMI väylän tukkeutumisen, mikäli ei satu olemaan paria nopeaa SSD levyä.

  Prime95 ei tunnu missään AMD eikä Intel koneella, Sandra tuntuu molemmilla.
   
 8. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Laita Intel koneesta video näkyville.
   
 9. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Sinullahan on Intel, joten kokeile?
   
 10. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Juurihan kerroit itse kokeilleesi Intel- koneella?:rolleyes:

  Ei ole nyt asennettuna Sisoft. Viimeksi kun oli, ei ollut benchmarkissa mitään kyykytysfiiliksiä :) (paljon tarkemmat ennakkotiedot pitää saada, että lähden uudelleen kokeilemaan).
   
 11. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Aivan sama, selitetän asian helposti ymmärrettävässä muodossa.

  Piirisarja on yhteydessä DMI väylällä prosessoriin ja kaikki laitteiden kommunikaatio "kiertää" väylän kautta. DMI väylällä ei ole erityisiä prioriteetteja eli mikäli usea laite haluaa varata väylää samanaikaisesti, jokainen laite saa käyttää väylää yhtä suurella prioriteetilla kuin kaikki muutkin. Tästä seuraa usean laitteen kanssa ongelmaa. Vaikka jollakin laitteella olisi selvästi suurempi tarve saada väylää käyttöönsä (hiiri, näppäimistö), ne eivät sitä saa sen suuremmalla prioriteetilla kuin muutkaan. Tästä seuraa väistämättä suurempaa viivettä mikäli usea laite tai paljon kaistaa (siirtoja sekunnissa) käyttävä laite haluaa väylää käyttää. Tämän takia väylän voi saada tukkoon vaikkei kaistaa käytettäisi läheskään 4 GB/s verran. Kun moni laite haluaa samanaikaisesti käyttää väylää, siitä seuraa väistämättä viivettä.

  Ryzenissä on sekin etu ettei näppäimistöä tai hiirtä tarvitse välttämättä liittää piirisarjaan, ne voi siirtää myös prosessoriin. Siksi Ryzen tarjoaa monissa tilanteissa selvästi sulavamman toiminnan.
   
 12. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuskinpa olet edes nyt kokeillut Prime95/ Sisoft benchmark/ rasitustestiä Intel- koneessa.

  Vaikka niin väitit.:geek:

  Itsellä 4x SSD, 1x HDD, optinen- asema sekä kaikki emon USB- paikat käytössä (ehkä yksi vapaana, myös USB laajennus takana). Vanhempi ja puolta hitaampi DMI 2.0 (2GB/s) eikä väylää ahdista yhtään. :cool:
  Ei tullut kauppoja.
   
 13. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  No lähinnä se itseäni ärsyttää tuossa että tehdään tarkoituksella epärealistinen tilanne. Jos itse ostaisin nyt kumman tahansa valmistajan prossun ja näytönohjaimen mikä olisi parhautta, niin en minä sillä pelailisi jollain 2000 luvun alun resoilla ja kaikki asetukset low. Kyllä minun mielestä testeissä pitäisi pyrkiä säilyttämään se normaali use case. Ja jos pelit eivät sitten ole riittävä mittari saamaan eroja siin, niin onhan niitä muista testejä olemassa joilla saadaan. Tuolla kun tehdään epärealistinen use case ja saadaan joskus suuriakin eroja prossujen välillä aiheuttaa vain sen että pahimmat fanboyt juoksevat sitten muna pystyssä pitkin kyliä saarnaamassa miten huono se kirpailijan tuote on ja unohtavat samalla kertoa testitilanteesta mitään.
  Lisäksi henkilöt jotka eivät ymmärrä että testitilanne ei vastaa oikeaa use case tilannetta voivat tehdä johtopäätöksen että "ompa tuo huono!" vaikka real use case tilanteessa eroja ei ole.


  Tuo revodrive 350 on kylläkin PCI-E gen 2 x8 laite. Lisäksi tuo revo on jonkinverran hitaampi kuin sampan asema. Revolla mainos megat on 1800/1700MB/s kun ne sampalla on huomattavasti suuremmat ja käytännössä myös erot on huomattavat.


  Se 3948MB/s on teoreettinen maksimi, todellisuudessa se on tukossa ennen tuota. Ja nyt tarkkana. Eräs palstalainen laittoi minulle yksityisviestiä aiheesta kun tästä jauhettiin toisessa ketjussa ja kertoi että hänellä on sampan evo 960 ja dirtiä pelatessa on ihmeellistä pätkimistä kun on näppistä hiirtä ja rattia samaan aikaan kiinni ja kyseli josko nimenomaan tuo kaista loppuisi kesken.
  Varmastihan en voi sanoa että näin tosiaam on, mutta nyt pitää muistaa että USB laitteet toimii niin että niitä pollataan jatkuvasti, eli riittää että se laite on koneessa kiinni niin se kuluttaa kaistaa, ei ainoastaan silloin kun sitä käytetään.

  Ja kuinkas paljon niistä 4500+ muistoista on oikeasti hyötyä? Sen mitä olen Intelin muistiskaalautuvuudesta testejä nähnyt, niin Intelillä ei saavuteta lähellekään samanlaista hyötyä muistokellojen nostolla mitä AMD:llä saavutetaan. Eli hulluutta maksaa jostain 4500+ muistoista premiumia kun hyöty on se 2FPS.
   
  sushukka ja Threadripper tykkäävät tästä.
 14. akselic

  akselic Tukijäsen

  Viestejä:
  1 097
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tästähän oli vuosi sitten ihan testiäkin missä vähän prosessorin kykyjen mukaan myös Intel puolella nopeat muistit auttavat erityisesti minimi fps nostamaan.

  Olen täällä varmaan useammassakin paikassa sanonut että olisi kiva saada sellaisia testejä joissa ajetaan Ryzeniä maksimikelloilla ja 3200+ muisteilla tiukennetuilla ajoituksilla ja 7700K:ta maksimikelloilla ja niin tiukoilla muistiseteillä kun saa irti. Näitä testejä vaan ei ole olemassa. Se on selvää että Ryzen skaalautuu muistien kanssa paremmin mutta se skaalautuminen hidastuu siinä 3200Mhz liepeillä. Intel skaalautuu selvästi huonommin mutta se ei pysähdy 3200Mhz vaan jatkuu korkeammilla muistinopeuksilla joita Ryzeneillä ei ole mahdollista edes saavuttaa tällä hetkellä.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 15. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Pari Intel konetta löytyy, sain ilmaiseksi molemmat.

  Ehkä et huomaa asiaa kun et vertaa AMD-laitteistoon?

  Tämä. Ei tarvita kuin jossakin benchmarkissa 2% ero niin se hitaampi on fanipoitsujen mielestä roskaa jolla ei tee mitään.

  Tuo teoria voisi hyvinkin pitää paikkaansa. Toki kohta joku tulee näyttämään Dirt 4 benchmarkkia jossa asia ei näy, joten eihän se sitten voi paikkaansa pitää :p
   
  sushukka ja JiiPee tykkäävät tästä.
 16. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  DDR4 Memory at 4000 MT/s, Does It Make a Difference?

  Tuossa tommonen testi. Itte kattelin lähinnä tuota 3000 vs 4000 kun noi 3200 muistot alkaa olla aika default kamaa nyt. Niin en tiedä kumpi on fiksumpaa, laittaa lisää hilloa jotta saa 4000+ muistot vai laittaa lisää hilloo jotta saa tuplasti hiukan hitaampaa muistoa?
   
 17. akselic

  akselic Tukijäsen

  Viestejä:
  1 097
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuokin kertoo vain Intel puolelta eikä tossa prossua ole kellotettu kuin "vain" 4,5Ghz asti. Toisekseen itse ajelin 7700K:lla ja Apexilla ihan 3200CL14 muisteja yli 4000Mhz. Ei niitä kalleimpia ole pakko ostaa vaan hyvin kellottuvat muistit riittävät.
   
 18. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Todella nätisti ja reippaasti kyllä nousu suorituskyky raskaassa kuvankäsittelyssä.
  Coffeelakessa kun on 2C4T enemmän, niin se ei varmastikaan tule skaalautumaan siksi ainankaan huonommin, vaan päinvastoin, jos vain mahdollista..

  2 Muistikanavaa kun on selkeä jarru, kun coreja alkaa olla 4 tai enemmän.. HT vielä siihen päälle ja nopeat m2 SSD:t..
   
 19. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuossa nyt on paljon ihan muita syitä - Mitenköhän sitä on ennen pystytty pelaamaan kun pelit ladattiin HDD: ltä!?:geek:

  Tuossa hyvä testi:

  Valmistaja lupaa; jopa 2150 MB/s lukunopeutta Samsung SM951 PCIe NVMe M.2 2280 256GB.

  Levy pystyy käytännössä (1674MB/s):
  [​IMG]

  2 kpl M.2 levyjä RAID0: ssa (3161MB/s):
  [​IMG]
  Prossussa jossa vain 16 PCIe- linjaa (Intel® Core™ i5-6600K).

  Eipä näy hidastumista tai pullonkaulaa.:tup:

  Testi: A Year With NVMe RAID 0 in a Real World Setup | eTeknix
   
 20. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Paskaa rautaa.
  Kyllä yhdellä M2 SSD:llä pitää yli 3000MB/s mennä:
  The Samsung 960 Pro (2TB) SSD Review
  Samsung NVMe SSD 960 Pro M.2 review | TechRadar
  ------------
  Juu, mekaanisella levyllä olevat koneet pitäisi kaikki polttaa tai pitäisi tullä käyttispäivitys, joka tutkisi, jos käyttis on mekaanisella levyllä, niin osion poisto, ylikirjoitus ja sammutus.
  ------------
  Nykyiset M2 levyt ylikuumenevat, jos ei pistä niihin jäähyä. Kun levyohjainpiiri kuumenee liikaa, niin se hidastaa. Se on yksi syy, miksi eri testit antavat niin eri tuloksia. Eli jos haluaa nopean M2 RAID 0 kokoonpanon, niin tuuletus kohti levyjä on välttämätön paha tai jonkinkokoiset piikkirivat levyn päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2017
  Threadripper ja Kortes tykkäävät tästä.
 21. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tarkoitat että HDD:ta käytettäessä prosessorin ja piirisarjan välinen kaista muodostui pahemmaksi ongelmaksi? Vai miten HDD tähän liittyy?

  Liittyy asiaan miten? Testattiinko pelaamista samaan aikaan kun RAID 0 kävi täydellä höyryllä? Eipä testattu, joten ei tuo kerro mistään muusta kuin siitä ettei DMI väylä sovi kunnolla M.2 SSD käyttöön.
   
 22. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Voi nyt saatana.. Trollatko sinä vai oletko oikeasti niin helvetin aasi ettei mikään asia mene jakeluun ilmat hirveetä vääntöä?
  Se ettei NVMe pysty JATKUVASTI työntämään maksimi vauhdilla tavaraa ei tarkoita etteikö se hetkittäin pystyisi. Kyseisessä tapauksessa ilmeisesti on kyseessä DMI 2.0 linkki, jonka tuo sampan asema tukkii HELPOSTI hetkittäin. Ei se tarvi kuin sekunnin töötätä tavaraa yli väylän siirtokyvyn niin alkaa pätkiminen.

  Mitä tulee tuohon HDD trolliisi niin tarvittaisiin aika monta HDD asemaa että saataisiin tuo DMI 2.0 väylä tukkoon.
  Eli koita nyt ymmärtää että tallennusmedioissa on tapahtunut niin suurta kehitystä tässä lähivuosina että piirisarja insinöörit ei ole kestäny kehityksen mukana.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 23. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  No, ei todellakaan!
  Jos pelin latausnopeutta ei nyt huomioida (peli ei silloin ole pelattavissa) kiintolevy ei koskaan ole ollut pelaamisen pullonkaulana, ei lukunopeus -> eikä väylä!
  Liittyy täysin, kun väitettiin DMI 3.0 olevan pullonkaulana M.2 levylle. Sitähän se EI ole.
  Vaikka olisi DMI 2.0, ei vaikutusta. Väylä riittää erinomaisesti peleihin. USB- hiiri & ratti tuo lisäliikennettä väylään 1,5-12MB/s per laite (pelatessa).

  Paremmalla Pro: lla pelin siirtonopeudet 1455 MB/s (kun TB: n asema), jota tulee kun peli alkaa tai kartta vaihtuu ts. peli EI ole käynnissä! Peli ei pätki!:
  [​IMG]
  Samsung 960 PRO M.2 1TB NVMe SSD review

  Ei kannata tuijottaa liikaa niihin luvattuihin siirtonopeuksiin.:vihellys::happy: Ihmisillä on erikoisia uusia pelkotiloja.:rolleyes:
  Lähdit AMD- trollin mukaan.:facepalm:
   
 24. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Ilmeisesti sinulle on täysin tuntematon käsite että pelit lataa tavaraa myös pelatessa. Ei se asema mene maagisesti offline tilaan sillä hetkellä kun se saa pelin ladattua.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 25. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lisäksi kannattaa huomioida, että sikäli, kun ladattavia tiedostoja on suuria määriä, oso I/O:sta on tiedostojärjestelmän käsittelyä, joka ei näy noissa mittauksissa. Lisäksi samaan aikaan voi tapahtua esim virusscannausta, joka ei taaskaan näy noissa mittauksissa. se I/O on siellä kuitenkin jokatapauksessa ja jos emossa on pullonkaula, niin se on sitten ongelma.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 26. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Siihen juuri viittasin tässä HDD- viittauksessa. Pelit ei lataa nykyään enempi dataa (ei edes tarvetta) kuin ettei HDD: in pystyisi siihen. Peleissä ei ole minimi vaatimuksena M.2- levy.
   
 27. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Openworld pelit lataa ihan jatkuvasti tavaraa asemalta. Esimerkikisi Lord of the Rings Online oli melkoista takkuamista paikoin HDD aikana, tarkoittaen että kartta-alueelta toiselle siirtyessä saattoi tulla useiden sekunttien pysähdyksiä sen takia että HDD ei pystynyt lataamaan dataa riittävän nopeasti.
  SATA SSD:n kanssa nuo ongelmat taas katosi kokonaan koska se SSD on riittävän nopea lataamaan tarvittavan datan lennosta.

  Nyt NVMe asemien aikana saattaa joissain peleissä tapahtua vastaavaa pykimistä mutta pienemmässä mittasuhteessa, nyt kyse ei ole siitä että asema ei ehtisi tavaraa ladata, vaan kyse on siitä että asema tukkii jaetun väylän jolloin voi esiintyä äänien hetkellistä pätkimistä, hiiren ja näppiksen tahmailua jne.
  Eli nopeiden NVMe asemien kanssa on syytä olla tarkkana laittaako sen aseman piirisarjan taakse vai suoraan CPU linjoihin. Ensimmäisen ollesaa kyseessä on täysin mahdollista törmätä pullonkaulaan.
   
  Threadripper, sushukka ja Nerkoon tykkäävät tästä.
 28. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ymmärrätkö mistä tässä keskustellaan?

  Pelikokemuksesi on tämän perusteella melkoisen vajaata.

  Todistin jo ettei sitä väylän kaikkea kaistaa tarvitse käyttää, voi pätkiä vajaammallakin käytöllä mikäli laitteita on useampi.

  Jaa että pelit eivät koskaan lataa kesken pelaamisen? Kuten tuolla myöhemmin sanottiin, kyllä monet lataavat.

  Ei ollut minun kirjoittamaani.
   
 29. 9700 Pro

  9700 Pro Blondi SER-mies Premium-jäsen Make ATK Great Again Team SER

  Viestejä:
  2 778
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Melko tuuheaa pelata Battlefieldejä HDD:ltä, mistäkö tiedän. :kahvi:
   
  Threadripper tykkää tästä.
 30. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tottakai lataa, mutta kokeiltu: GTA V, todella mitätöntä levyn käyttöä pelatessa.
  Et todistanut mitään.
  Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju
  Tuo oli:
   
 31. peksi

  peksi

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulostaisi melko erikoiselta että pelin streamatessa kamaa taustalla jokin liitäntätapa tulisi pullonkaulaksi. SSD vs. HDD käytännön erossa usein kyse hakuajoista/random readista eikä sequential throughputista.

  Mitenköhän muuten Guru3D:n latausaikatesti on tehty käytännössä? "We now measure based on game sequence load and translate that into the number of MB/s the storage unit can manage and load." ei hirveästi kerro mitä tarkottavat game sequence loadilla, jonkin tietyn pelin latausruutua? Varmaan on pelejäkin jotka ei tee hirveästi prosessointia latauksen aikana (pl. jokin shaderien kääntö ja sekin cachettuu) mutta usein tuntuu olevan vaihtelevaa cpu-käyttöä latauksen aikana kun asioita dekompressoidaan ja mahdollisesti rakennetaan jotain apustruktuureja tilanteen mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2017
 32. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nyt häpeä ja mene katsomaan, paljonko mekaanisten levyjen max datanopeus on ja paljonko laadukkaan M2 SSD:n Normi mekaaniset levyt jäävät kauas kauas taakse..
   
 33. peksi

  peksi

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin? Erot on huomattavia sekä random readissa että sequentialissa.
   
 34. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Randomissa SSD tappaa HDD:n, hakuajan SSD:llä ollessa olematon VRT mekaanisten lukupäiden arpominen.

  Ja Sustained rate (to/from drive) taas esim WD Gold 8TB Datacenter asemalla on valmistajan mukaan 249MB/S, joka on kymmenesosa M2 SSD:n nopeudesta..
   
 35. peksi

  peksi

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En edelleenkään ole väittänyt vastaan missään vaiheessa - ero streamauslatensseissa HDD/SDD välillä on epäilemättä suuri. Pointtina oli pullonkaulan oleminen usein muualla kuin _liitännässä_, ts. juurikin hakuajoissa HDD:lla esimerkiksi. Itse säilytän pelejä jollain SATAssa roikkuvalla SER-tason SSD:llä eikä I/O ole nykypelien aikaan vaikuta kovinkaan kaistaintensiiviseltä.

  Latausaikojen suhteen isosta kaistasta voi olla enemmän iloa, siksi kiinnostaisi miten Guru3D:n testi esimerkiksi on tehty oikeasti. Aika paljonhan ollaan menossa suuntaan jossa kohta vain mmapataan kaikki assetit jostain flashin nurkalta aina GPU:lle asti ja silloin moni asia muuttuu, HBCC:stä on enemmän apua jne mutta ei siitä sen enempää täällä.
   
 36. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Ei satalla mitään pullonkaulaa saada aikaiseksi oli se sitten HDD tai SSD data, HDD:llä toki se itse HDD on pullonkaulana openworld peliessä.
  Tässä ollaan spekuloitu sitä että noilla kovilla NVMe asemilla voi olla mahdollista tukkia DMI linkki jossa kulkee paljon muutakin kuin pelkästään se data asemalta, kuten näppis, hiiri, lan, ääni. Ja tästä tukkimisesta vaikka olisi ihan hetkellinen, voi aiheutua peliin pykimistä, ei kuitenkaan samanlaisia freeze tiloja kuten HDD:ltä dataa lataillessa.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 37. peksi

  peksi

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä data sen käytännössä sitten tukkisi ja missä kohtaa systeemiä latenssi kasvaisi? Kuulostaa vähän erikoiselta.
   
 38. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tuossa viestissähän se sanottiin:

  Latenssi kasvaa piirisarjan ja prosessorin välillä joka vaikuttaa mm. mainittuihin datasiirtoihin.
   
 39. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Mitä erikoista siinä on jos asema koittaa tunkea 2GT/s väylään rojua 3GT/s nopeudella? Olet varmaan joskus nettiä käyttänyt kun kaista on kaikki käytössä? Se on aika "kivaa" touhua. Ihan samat lait pätee mihin tahansa kaistaan joka ei ole rajaton.
  Voit samaan ilmiöön törmätä myös ihan tuolla aamuruuhkassa, kun tielle tungetaan tarpeeksi autoja, niin se tie ei vaan enää vedä.
   
 40. peksi

  peksi

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pidän mielessä ensi kerran atkia ostaessa että näppis, ääni, ja hiiri voi tukkia sisäiset atk putket tietokoneessa ja ostan suosiolla AMD:tä :geek:
   
  Threadripper tykkää tästä.
 41. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Onhan se AMD:llä ihan sama homma jos piirisarjan kautta aletaan ajaa vauhilla rojua. Sama 4x linkki se on AMD:llä myös piirisarjalla, tosin AMD:llä käsittääkseni pystyy noita laitteita paremmin säätämään että ovatko piirisarjan takana vai suoraan CPU:lle jos oikein olen ymmärtänyt.

  Eikä se ole näppis + muut jotka tukkii vaan nopeat asemat. Ennen NVMe aikaa tuollaista asiaa ei edes tarvinnut miettiä kun kaistaa oli vaikka lampaitten syötäväksi mutta nyt kun noi NVMe asemat on tullu niin nopeiksi että ne alkaa sopivassa tilanteessa työntää rojua sen koko kaistan leveydeltä niin tuota kyllä mielestäni pitää jo alkaa hiukan miettiä. Eli siis varsin uusi tilanne kaikenkaikkiaan.
   
 42. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  [H]ardOCP: AMD Ryzen Threadripper 1950X and 1920X CPU Review

  Vaikuttaa hyvin voimakkaasti siltä, että Threadripper kärsii pahasti prossun rakenteesta peleissä. Intelille pärjätään vain Core ylivoimalla silloin, kun sovellutus todellakin säikeistyy ongelmitta kaikille coreille. Pelejä varten threadripper kokoonpanoa ei tuon testin perusteella todellakaan kannata rakennella..

  Saa nähdä, onnistutaanko ongelmaa korjaamaan käyttiksen scheduleria viilaamalla minkäverran seuraavan vuoden aikana..
   
 43. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Premium-jäsen Team AMD

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No eipä tuota Threadrippriä kukaan järkevä pelikoneeseen osta muutenkaan, joten ongelma on varsin olematon.
   
  sushukka tykkää tästä.
 44. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Käytännön todisteita kaivataan edelleen?
  Tuo on niin kyllä jo ennalta odotettu asia.
  Intellin vastaavia taas voi (siksi omakin valintani). "Monster" / HEDT- pelikoneeseen.:hungry:

  Intelhän puhui "liimatuista" piireistä.;)
   
 45. svk

  svk

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Eikös tuo rakeenteen aiheuttama pullonkaula ole vain optimointi kysymys? Näin mututuntumalla väittäisin threadripperin olevan n. yhtä nopea, kuin vastaavalla kellotaajuudella toimiva ryzen 7 peleissä, jos peli käyttää vain toista zeppeliiniään.
   
 46. Jage

  Jage Tukijäsen

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei Intelin HEDT alustaa kukaan järkevä pelikoneeseen (huom. PELIKONE) laita kun saman pelisuorituskyvyn ilman haittoja saa halvemmallakin.
   
  sushukka tykkää tästä.
 47. Puurokulho

  Puurokulho

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Etenkin kun Broadwell-E pieksee Sky Lake-X:n pelisuorituskyvyssä, joten en suoraan sanottuna nää kyllä tuonkaan takia X299:ssä pienintäkään järkee pelikoneeseen. Vielä jos meinaa noita HCC-kiviä sinne koneeseen tunkee ni mikäli 7900X antaa mitään osviittaa ni sietää olla kompressorijäähy käytössä mikäli mielii päästä sellasille kelloille että noi menis edes Ryzenien ohi pelisuorituskyvyssä.
   
 48. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Itsellä se on myös harrastekone, benchmark- kone ja jonkin verran kuvan/ videon käsittelykone. Eikä nykyistä viitsi vaihtaa uuteen 6- ytimiseen.

  On ihan kiinnostavaa itse kokeilla käytännössä noita uusia 10-14c: ja (yhtä niistä).:tup:

  En oikeen innostu noista ns. mainstream- alustoista.
  Mulla nyt on kyseessä Sandy-E: n vaihto. Enkä innostu BW-E: n n. +700€ lisähinnasta ja vanhemmasta alustasta.

  Kuitenkin pelitestejä UHD- resolla mitä olen katsonut, niin ainakin juuri omissa peleissä on SKL-X vähintään BW-E tasolla, joissain on parempikin.
   
 49. 9700 Pro

  9700 Pro Blondi SER-mies Premium-jäsen Make ATK Great Again Team SER

  Viestejä:
  2 778
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omassa käytössä lähinnä vituttaa rajalliset PCI-E kaistat kun on ns. mainstream-kannan emo. SLI:äkin ajellaan @ 8x/8x :(

  Totuus: PCI-E 3.0 x8 kyllä riittää GTX970:lle, mutta onhan tuo rajallinen kaista perseestä. Oispa AMD:tä ja kaistoja. :hungry:

  Voinee soveltaa tätä: GeForce GTX 980 PCI-Express Scaling
   
 50. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Premium-jäsen Team AMD

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sama koskee tasan tarkkaan myös Intelin vastaavia siruja ja syyn pitäisi olla sinullekin ilmiselvä