Veneet ja veneily

Liittynyt
16.08.2024
Viestejä
8
Onko vinkkejä miten korjata lasikuituveneen kolhuja? Otti veneen pohja vähän kiveen osumaa. Sopisiko korjaukseen esim. tämä? Vai onko suositella jotain muuta?

Alla vielä kuva
Se sopii ihan hyvin, motonetissä on hempelin pienempi epoxi filleri halvemmalla niin ota sitä. Hiot tota auki muutamia senttejä joka puolelle ja paikkaat kohdan, oikein tasasesti levitettynä ei tarvi edes hioa.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
914
Lähinnä kiinnostaa porukan käytännöt juuri tuon bensatankin täyttämisen suhteen. Eli täytättekö piripintaan juuri normibensalla ja sekaan lisäaine vai sitten bensat pois ja esim pienkonebensaa kanisterillinen tankkiin?
Mitä ilmiötä tässä halutaan välttää? Jos tankki on vajaa, niin sinne voi kondensoitua talven aikana vettä. Sama tilanne lienee, jos tankki on kokonaan tyhjä.

Jos vajaassa tankissa on puhdasta bensaa, vesi jää eri faasiksi tankin pohjalle eikä sekoitu bensaan. Jos tankissa on etanolibensaa, niin se kykenee liuottamaan jonkin verran vettä itseensä (paljonko?) ja vie veden seuraavana kesänä mukanaan moottoriin. Jos tankista ei keväällä lasketa vesiä pois, kesän etanolibensat tekee saman ja vesi lähtee tankista bensan mukana.

Kun vene on vesillä ja ajossa, tankin sekoittuminen on tehokasta. Talvisäilytyksessä taas ei.

Olisiko hyvä ajatus jatkaa kausi mahdollisimman pitkäksi? Vene vesiltä nollakelissä ja takaisin vesille heti jäiden lähdettyä. Kylmä ilma ei paljon kanna kosteutta - eikä paljon kondesoi - mutta lämpöjen sahatessa 5-15 asteen välillä kosteutta voi olla ilmassa toisinaan runsaasti ja välillä taas ei.
 
Liittynyt
21.09.2023
Viestejä
288
Edellinen veneeni on maksanut uutena vuonna 2002 noin 120 000e, ja myin sen 2019 ~80 000 hintaan. Aika hämmentävää, kun miettii että olisi ostanut tuolloin saman hintaisen auton. Mitä olisi jäljellä? Muutama tonni oletettavasti..
Ja saman 120ke olisit käyttänyt saari mökin ostoon mereltä. Olisi summa hieman toinen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 359
Viestejä
4 379 164
Jäsenet
72 763
Uusin jäsen
hiivat

Hinta.fi

Ylös Bottom