Ja todellisuus on se, että Trump laittoi Ukrainalle 10% tullit mutta ei Venäjälle (ja osalle Ukrainan teollisuutta 25% tullit)
Ukraina ei ole prioriteettilistalla USA:n kärjessä.
Tämä voi olla ystävällisyydenosoitus Vladimirille, jotta josko vielä lähtisit länteen päin - harkitse. Eli liittolaisuuden hakua ja Bricsin hajoitusta.
Jos et pelaa protektionismia, niin sodan tullen on vaan yksinkertaisesti hankala valmistaa yhtään mitään, jos kaikki valmistus ja tehtaat on muualla.
Lyhyellä aikavälillä aika kamala, mutta juuri tämähän länsimaissa on ollut ongelma jo pitkään, kun erikoistuminen ja halpa valmistaminen vie tehtaat ja työpaikat muualle.
Grönlannin suhteen haussa on kai vaan mineraalit, ja nopeasti. Kiina taisi vastatulleissa jo ilmoittaakin jotain rajoituksia harvinaisten maametallien suhteen tms.
Vaikeahan tässä on kärryillä pysyä ja vituttaa kuin pientä oravaa, kun ei näe kokonaiskuvaa, mutta oletan että näitä pelataan vaan niin laajalla skaalalla, että omaan päähän on haastava hahmottaa ilman laajempaa kuvaa.
Mielenkiintoista, kuitenkin. Joka tapauksessahan on USA:n johto on painottanut sitoutumista Natoon, joka on hyvä asia. Mutta Euro-nato on "vapaamatkustajia täynnä ja tähän kaivataan radikaalia muutosta." ja ilmeisen nopeasti.
Toki, kuten moni muukin, olen tätä asiaa pähkäillyt ja päädyin linjoille joita tämä myötäilee
Tässä on mies, jonka fiksaatiosta kaikki nyt kärsivät – Ja hän ei ole Trump
Lyhyt pätkä välistä kiteyttäen:
"Navarrosta lukiessa muodostuu kuva miehestä, joka hurahti vaihtelevien vaiheiden jälkeen yhteen päähänpinttymään: Kiinaan.
Tästä ensimmäinen räikeä ilmentymä oli vuoden 2008 kirja The Coming China Wars. Sitä seurasi vuoden 2011 Death By China, jossa Navarro syytti Kiinaa kansainvälisten kauppasääntöjen rikkomisesta laittomilla vientituilla sekä valuuttamanipulaatiolla.
Trumpin ykköskauden hallinnossa Navarro penäsikin korkeita tariffeja Kiinalle, ja hän olisi myös halunnut kieltää viisumien myöntämisen kiinalaisille opiskelijoille.
”Hän on kaveri, joka periaatteessa näkee Yhdysvalloille eksistentiaalisen taloudellisen, sotilaallisen ja geopoliittisen uhan Kiinassa”, kommentoi FT:lle eräs Navarroa vuosikymmenet seurannut henkilö."