Iso ongelma on että monissa maissa vuokralainen maksaa sähkö- ja lämmityskulut, se että miten energiatehokas talo on ei kiinnosta vittuakaan vuokranantajaa koska se ei maksa sitä lämmityslaskua. Samasta syystä myöskään investoinnit energiatehokkuuteen ei kiinnosta vuokranantajaa millään tasolla, joten ehdotuksesi rajautuu vain oman asuntonsa omistavien ryhmään ja monissa maissa kuten Saksassa vuokra-asuminen on todella suosittua. " In 2020, just under 29 million people lived in a house they owned, 36.9 million rented and 4.8 million lived in shared accommodation. "
Anteeksi OT, mutta mielestäni tämä on yksi osoitus tästä viherhömpän tekopyhyydestä, varsinkin juuri Keski-Euroopan osalta ja miten se korreloi sitten Suomeen. Eli tuolla hollitallit, ja meillä verotellaan autoilua ihan kestämättömästi. Ja tietenkin vielä mennään etukenossa näissä asioissa, paljon vauhdikkaammin kuin mitä EU vaatii = huono maan kilpailukyvylle. Mutta toisaalta, eipä se tunnu hallitusta kiinnostaneen hetkeen.
Mikähän tuo Kiinan paletti on nyt tässä keississä? Tuntuu, että ei tule juuta eikä jaata suuntaan tai toiseen, mutta Venäjä puolestaan jaksaa ylistää kuinka ovat sitoutuneet entistä paremmin.
Jokainen järkevä yritys laittaisi Kiinan investointeja nyt kovasti mietintään. Jossain vaiheessa Taiwan -case kai purskahtaa käsille.
Pienenä positiivisena lisänä tällainen uutisointi:
Venäjän kansalliskaartin jäseniä kieltäytynyt sotimasta Ukrainassa – ainakin 12 sotilasta saanut potkut
Referointina pätkä:
"Venäjä on irtisanonut 12 kansalliskaartin jäsentä sen jälkeen, kun nämä kieltäytyivät liittymästä Ukrainan sotaan. Asiasta kertoo venäläismedia
Meduza, joka toimii Latviasta käsin.
Irtisanottuja jäseniä edustava asianajaja
Mihail Benjash kertoo Meduzalle, että kansalliskaarti valmistautui lähettämään sotilaat Ukrainaan 25. helmikuuta, mutta nämä kieltäytyivät. Maaliskuun 1. päivänä sotilaat saivat irtisanomismääräyksen, koska eivät olleet noudattaneet käskyjä. Sotilaat olivat Krimillä, kun käsky siirtyä Ukrainaan tuli.
Asianajajan mukaan irtisanomispäätös on riitautettu oikeudessa, ja hän katsoo sen olevan laiton. Benjash kertoo, että sotilaiden työsopimusta voidaan muuttaa ilman heidän suostumustaan puolen vuoden ajaksi, jos kyseessä on sotilaallinen konflikti, hätätilanne tai voimassa on sotatilalaki.
– Mutta meillä ei ole sotilaallista konfliktia tai sotaa, on vain ”sotilaallinen erikoisoperaatio”. Laki ei sano mitään sellaisesta. Ukrainaan voi mennä (kansalliskaartin jäsenenä), mutta vain jos sotilas itse suostuu siihen, hän sanoo. "