Se ratkaiseva ero tässä toki on, että Ukraina _haluaa_ länsimaistua ja olla osa läntistä eurooppaa.
Kuka on Ukraina ja mitä se haluaa? Mitä on läntinen Eurooppa ja mitä se tarjoaa?
Jos puretaan tuota osiin, niin Ukraina on osa idän kulttuuria, jossa korruptio rehottaa. 2010 Janukovits tuli valtaan ja syrjäytettiin 2014. Silloin selvisi että kaveri oli puhaltanut +50mrd€ valtion kassasta. Tilannetta tuli paikkaamaan karkkikauppias Porosenko, joka taisi rosvota vieläkin enemmän omiin liiveihinsä. Politiikka = karismaattinen johtaja = korruptio on pelin henki.
Kansa valitsee yhä uudelleen saman kaavan mukaan johtajansa. Toivoa on toki nykyisen kohdalla ja toivottavasti olisi tolkun kaveri sodan jälkeenkin.
Länsi edustaa Ukrainalle, yllätys yllätys, rahaa, vaurautta ja mahdollisuuksia. Ukrainassa oli 1992 yli 52 miljoonaa asukasta, nyt luku taitaa olla jotain 44m. Ei ole suuri ylläri jos mietitään onko maasta paenneet rikkaat ja koulutetut vai heinähatut? Aika suurelle osalle kansasta läntisen euroopan vouhotukset ilmastosta, vähemmistöjen oikeuksista ja tasa-arvosta ovat myrkkyä.
Samoin jos tehdasduunari tai bussikuski kuvittelee vaurastuvansa, tulee aika shokki kun elintason kasvu aikanaan alkaakin ensimmäisenä näkyä koulutetun kansan lompakossa.
Kyllä näistä katkeruutta aikaan saadaan. Sodan jälkeen palkkataso junnaa paikoillaan, serkun kuolema on Saksan tai Ranskan syytä kun ei tehnyt enempää ja toveri johtajan kaverit heittelee seteleitä ilmaan kuin elokuvissa konsanaan.
Kun sota loppuu niin Ukrainan paras veto on olla Ukraina, ei pala mitään muuta. Varmasti koko maailman sympatiat on heidän puolella ja saisi neuvoteltua 10-20 vuoden vapaakauppasopparit jokaiseen maahan, pl. Venäjä. Pesäero kaikessa venäjään ja rauhassa rakentaa omaa kulttuuriaan. Jos sota loppuu ajoissa, niin tämän vuoden euroviisujen voitto on jo täysin varma, ensi vuonna saa valtavan näkyvyyden isännyyden kautta.
Ranskan valtion osaksi omistama Renault ei vetäydy Venäjältä – Moskovan-tehdas taas käynnissä
Uutistoimisto Reutersin mukaan päätöksellä olisi Ranskan valtion tuki.www.kauppalehti.fi
Kauppalehti ainakin kertoo. Alkaako näin rivit rakoilemaan, jos tehdas saa jatkaa niin katoa Macronilta kyllä uskottavuutta vaaleja ajatellen
Renault on yritys, ei yrityksiä kiinnosta politiikka. Jos maariski haittaa firman pyörittämistä, ne vetäytyy. Voitot vie ne vähin äänin sinne takaisin.
Torvet soi ja hevoset hirnuu kun ihmisiä pidetään tyytyväisenä, mutta jos firman johtajalle ilmoitetaan että "voittoa tulee tämän verran kiitos, jos se tulee ilman venäjää niin hieno homma", niin kyllähän kapitalisti sanansa syö ennemmin kuin tulotasonsa menettää.
Jos eilen jäit kiinni lapsityövoiman käytöstä, niin kunhan tänään suljet myyntikonttorin Moskovassa niin synnit on kuitattu.