Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 725
Mainitsinkin Että jos Suomi saisi etukäteen vaikka 20-30 vähänkäytettyä F-35 Yhdysvalloilta , jolloin hornetteja voisi antaa ainakin osan jo 2024... Tällöinhän apupakettiin osallistuisivat Yhdysvallat ja Suomi.
-Kalliiksihan tuo tulee ,mutta kalliimmaksi jos ei anneta nyt.
Ei tuo siitä paljoa nopeudu. Lentäjät ja huoltohenkilöstö pitää kouluttaa. Operatiivinen kyvykkyyden saavuttaminen vie myös aikaa. Ne myös pitäisi olla block 4 versiota. En tiedä onko noita vielä yhtään valmiina.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 132
Se kanta voi muuttua vain jos Suomi ei tarvitse niitä enää itse, tai saa tilalle jotain muuta kalustoa ja lisäksi on hallussa tarvittava osaaminen ja resurssit sekä lentäjien että huollon osalta sille uudelle kalustolle. Aika vaikea uskoa, että tuota olisi tapahtumassa millään tasolla ainakaan ennen vuotta 2025.
Tässä voi kyllä ilmailua tuntematon maallikko olla vähän pihalla sen suhteen mitä kaikkea koneiden käyttöönottoon liittyy, eihän se nopea prosessi taida olla. Lähinnä maalaisjärjellä ajattelin, etteivät nuo romuksi muutu sillä hetkellä kun käytöstä poistetaan, jos edellisenä päivänä ovat vielä hyviä koneita. Varmasti on järjestettävää huollon ja käyttäjien suhteen. Tietysti jos australia luovuttaa tuollaisia laitteita niin kai noita suomalaisiakin koneita sitten oppivat käyttämään samalla.

Toivottavasti kuitenkin saavat noita hävittäjiä maksimit sillä aikataululla kun se on mahdollista.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
8 109
Mainitsinkin Että jos Suomi saisi etukäteen vaikka 20-30 vähänkäytettyä F-35 Yhdysvalloilta , jolloin hornetteja voisi antaa ainakin osan jo 2024... Tällöinhän apupakettiin osallistuisivat Yhdysvallat ja Suomi.
-Kalliiksihan tuo tulee ,mutta kalliimmaksi jos ei anneta nyt.
Eipä liene vielä yhtä ainutta suomalaistakaan pilottia koulutettu f-35:lle (puhumattakaa muusta infrasta laitteeseen liittyen), ei niitä vaa tuoda tänne ja oteta käyttöön. e: lainaus korjattu
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 857
Eipä liene vielä yhtä ainutta suomalaistakaan pilottia koulutettu f-35:lle (puhumattakaa muusta infrasta laitteeseen liittyen), ei niitä vaa tuoda tänne ja oteta käyttöön. e: lainaus korjattu
Koulutus alkaa 2025 ja ensimmäinen kone saadaan Suomeen 2026.
 
Liittynyt
19.08.2018
Viestejä
193
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 150
Enemmän ja enemmän kyllä todisteet viittaavat Venäjän osallisuuteen tuon padon posauttamisessa. Uutisessa huomio kiinnittyi myös tuohon "vaarallisten aineiden tuotantolaitoksien" kohtaan, sillä eikö tuo Zaporizzjan ydinvoimala voida laskea tuohon. aikookohan ne aiheuttaa ydinonnettomuuden tässä rytäkässä tarkoitusperäisesti?

Venäjä hyväksyi juuri ennen padon tuhoa lain, joka kieltää tutkimasta patojen tuhoamisen
Voiko tuota venäläisittäin yhtään suoremmin myöntää?
 
Liittynyt
28.11.2017
Viestejä
5 616
Minusta tämä Pekka Toveri alkaa vaikuttaa näillä jatkuvilla usein väärässä olevilla spekuloinneillaan hupiukolta.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
8 109
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
257
Suomen ilmavoimien nykyinen kalusto ja uusien F-35 tilaukset on suunniteltu ja mitoitettu ennen liitymistämme puolustusliittoon. Eikö nyt voisi ajatella että saamme ilmavoimiin tukea NATO:lta ja voisimme entisestään syventää yhteistyötä Ruotsin ilmavoimien kanssa, kun Ruotsi liittyy myös jossain vaiheessa NATO:oon. Joten olisiko kuitenkin nyt mahdollista luopua osasta Hornet kalustosta hieman aikaisemmin Ukrainan hyväksi, kun siellä on nyt tilanne "päällä"?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.03.2022
Viestejä
705
Suomen ilmavoimien nykyinen kalusto ja uusien F-35 tilaukset on suunniteltu ja mitoitettu ennen liitymistämme puolutusliittoon. Eikö nyt voisi ajatella että saamme ilmavoimiin tukea NATO:lta ja voisimme entisestään syventää yhteistyötä Ruotsin ilmavoimien kanssa, kun Ruotsi liittyy myös jossain vaiheessa NATO:oon. Joten olisiko kuitenkin nyt mahdollista luopua osasta Hornet kalustosta hieman aikaisemmin Ukrainan hyväksi, kun siellä on nyt tilanne "päällä"?
Mistä kaivat lentäjät ja huoltohenkilöstön Horneteille Ukrainassa?
 
Liittynyt
16.03.2022
Viestejä
705
Jos nyt näitä Hornetteja haluttaisiin lahjoittaa, niin niiden mukana pitäisi saada lentäjät ja mekaanikot lähtemään myös yksityishenkilöinä, ettei NATO joudu konfliktin osapuoleksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 882
Tuosta Timtšenkosta, päätymisestään Suomeen, kansalaisuuden saamisen epäselvyyksistä ja väitteistä että Wagneria vastaava yksityisarmeija Redut taistelisi Ukrainassa kun on viime viikkoina Suomenkin mediassa ollut aika paljon juttua niin osui silmään ketju jossa summataan Venäläiseltä telegram-kanavalta konkreettisia väitteitä siitä että Redutin osana olevan "Veterans PMC":n joukkojen komentoon olisi päätynyt satoja Venäläisiä mobikkeja ja nämä olisivat taistelleet Bakhmutissa:
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 957
Minusta tämä Pekka Toveri alkaa vaikuttaa näillä jatkuvilla usein väärässä olevilla spekuloinneillaan hupiukolta.
Voisitko tarkentaa, että missä P.Toveri on ollut "jatkuvasti usein väärässä"?

Ulkopuolisena tavan kansalaisena hänkin näitä tapahtumia joutuu kyselijöille kommentoimaan, mutta Toverin kokemuksella ja varmaan myös hänen nykyisilläkin kontakteilla hän pystyy kuitenkin analysoimaan tilanteita ja yhdistelemään pisteitä paremmin kuin kaiken maailman tietäjät nettifoorumeilla. Kaikki ei voi mennä tietenkään 100% kohdalleen, mutta eipä noista Toverin kommenteista mitään kovin räikeitä virheitä ole ainakaan omiin silmiin osunut.

Vai onko tässä kyse siitä, että kun evp-kenraali valittiin kansanedustajaksi, niin nyt kaikki osaaminen on mitätöity ja kyse on vaan poliittisesta öyhöttelystä jne? Ainakin somessa on näkynyt jonkin verran tällaista kommentointia, kun Toverin puoluekirjassa on ollut väärä väri.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 227
Mistä kaivat lentäjät ja huoltohenkilöstön Horneteille Ukrainassa?
Noi voi nyt saakeli, kouluttamalla.

Ihan samalla tavalla kuin vaikka Suomi saa F-35 huoltohenkilöstön ja lentäjät. Siinä menee hetki, mutta jos on jo valmiiksi lekoinssejä, teknikoita ja pilotteja niin ei ihan määrättömän kauaa, eiköhän vuodessa saa jo aika hyvän operatiivisen valmiuden aikaiseksi.

Ei minkään lentokaluston (paitsi niiden vanhojen MiGin raatojen) siirto ole mikään nopea keikka, mutta mitä aiemmin aloittaa, sitä aiemmin r***ä saa ottaa koppia JDAMeista. Olen (positiiivisesti) yllättynyt jos homma on jo kokonaan taputeltu ensi kesään mennessä - ja vaikka olisikin niin Ukraina tarvii silti jollain muulla kuin itäkalustolla toimivat ilmavoimat.

Niinkuin joskus aiemminkin kirjoitin niin kuvio jossa Suomen koneita voisi päätyä Ukrainalle on niin monimutkainen yhdistelmä ettei sitä voi mitenkään typistää johonkin "tottakai onnistuu" / "ei tietenkään onnistu" -perusteluksi. Varmaan reunaehtona on se ettei Suomen ilmapuolustus tai Ilmavoimien koulutustoiminta saa ottaa kohtuuttomasti osumaa. Ilmapuolustus on Naton myötä aika puhtaasti järjestelykysymys, mutta koulutustoiminnan jatkuvuus on sitten hankalammin järjestettävissä. Siinä ehkä jotkut jo F-35 operoivat maat voisivat jeesiä, tosin jo ihan normaalin rotaation (jengiä eläköityy ja uusia koulutetaan tilalle) kanssa kikkailemalla voi varmasti saada jotain slackia aikaiseksi. Säätöä jouduttaneen tekemään joka tapauksessa kun porukkaa joka on liian lähellä eläkeikää päästäkseen F-35 tyyppäreille alkaa pakenemaan siviilisektorille. Tai en tiedä miten iso tyyppikoulutus C->E vaihto on, jos jollain järjestelyllä liisais E/F mallin Hornetteja muutamaksi vuodeksi bridgegapiksi - Boeing varmaan olisi kuviossa mielellään messissä koska nuo eivät varsinaisesti viime vuosina ole olleet mikään myyntimenestys.

Hommassa ei varmaan pelkän Suomen kohdalla olisi mitään järkeä, mutta joku Australia / Kuwait / whatnot -yhdistelmällä tuo voisikin olla ihan validi kuvio.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 957
Tämä "hei, annetaan Hornetit Ukrainalle" -keskustelu kiertää nyt vähän kehää, kun tämä on puitu pariin otteeseen aiemminkin.

Alla siitä huolimatta vielä kerran aiemminkin mainitun Pekka Toverin kommenttia aiheesta siltä ajalta, kun Marin kävi puhumassa ohi suunsa Ukrainassa. Tuossa on ihan järkeviä huomioita mm. koneiden määristä, operatiivisen valmiuden aikataulusta (Hornetit Ukrainassa ja vastaavasti F-35:t Suomessa), huoltotarpeesta, kustannuksista jne.

Apua pitää tietenkin antaa, mutta järkevästi ja omaa puolustusta heikentämättä.

Quotessa vain osia, mutta koko kirjoitus löytyy linkin takaa.
PM haluaa antaa F-18 hävittäjiä. Ilmeisesti haluttaisiin tukea Ukrainaa nopeasti. Samalla olisi syytä muistaa, että vaikka Venäjän maavoimat ovat kärsineet suuria tappioita Ukrainassa ja menettäneet pääosan hyökkäyskyvystään, Venäjän ilmavoimat ovat lähes koskemattomat. Ne ovat kärsineet vain 5-10% tappiot. Ilmavoimat ovat Venäjälle viimeisiä reservejä, joilla se voi uhata naapurimaitaan lähivuosina. Jos halutaan tukea Ukrainaa ja samalla säilyttää kotimaan puolustus kunnossa, luovutettava määrä voisi olla varsin pieni, 4-6 koneen lentue.

Lentue edustaisi noin 10% ilmavoimien kapasiteetista. Kyseisellä konemäärällä ei kuitenkaan olisi Ukrainassa juuri mitään merkitystä, mutta samalla sidottaisiin Ukrainan ilmavoimien rajallisia henkilö- ja muita resursseja mittavaan järjestelmän rakentamiseen. Mm siihen kahden miljoonan sivun teknisen dokumentaation kääntämiseen ja kouluttamiseen, lukuisista muista haasteista puhumattakaan. Resursseja kuluisi suhteessa saatavaan hyötyyn merkittävästi enemmän kuin suuremman konemäärän käyttöön ottamisessa. Ukrainalla on sotaa käyvänä maana resursseja rajallisesti.

Ja vaikka koneet luovutettaisiin huomenna, menisi 2 vuotta ennen kuin niillä voitaisiin lähteä taisteluun. Kyseessä on vaativan ja teknisesti monimutkaisen järjestelmän rakentaminen, ei vain koneiden luovuttaminen. Ja tämä on entisen hävittäjälentäjän mielipide, ei minun.

Jos sitten halutaan antaa tukea, jolla olisi merkitystä Ukrainassa ja joka olisi järjestelmän rakentamisen arvoinen, pitäisi lähettää vähintään 12-16 hävittäjän laivue. Se merkitsisi jo lähes 30% ilmavoimiemme kapasiteetista, ja jouduttaisiin ottamaan suuri riski kansallisessa puolustuksessa. Jos halutaan auttaa Ukrainaa pitkällä tähtäimellä ja antaa Hornetteja sitä mukaan, kun F-35 kalusto korvaa niitä, puhutaan jo 2020-luvun lopusta. Ensimmäiset F-35:t saapunevat Suomeen 2026, mutta se ei tarkoita, että järjestelmä olisi vielä operatiivisessa valmiudessa useampaan vuoteen. Eli F-18 koneita Ukraina saisi vuosikymmenen lopussa. Tässä vaiheessa sota on toivottavasti jo päättynyt.

Eli puhuttaisiin Ukrainan ilmavoimien pitkän tähtäimen kehittämisestä rauhan aikana. Silloin Ukraina tuskin olisi kiinnostunut käyttöikänsä lopussa olevista koneista, joiden lyhytkin eliniän pitkittäminen maksaisi miljardeja.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
257
Mistä kaivat lentäjät ja huoltohenkilöstön Horneteille Ukrainassa?
Vastasin lähinnä siihen perusteluun että, emme voi luovuttaa yhtään konetta, koska tarvitsemme niitä kaikkia nyt itse.

Ukraina on "pyytänyt" Suomelta Hornetteja, joten eiköhän käytännön asiat olisi jotenkin järjestettävissä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 227
Alla siitä huolimatta vielä kerran aiemminkin mainitun Pekka Toverin kommenttia aiheesta siltä ajalta, kun Marin kävi puhumassa ohi suunsa Ukrainassa. Tuossa on ihan järkeviä huomioita mm. koneiden määristä, operatiivisen valmiuden aikataulusta (Hornetit Ukrainassa ja vastaavasti F-35:t Suomessa), huoltotarpeesta, kustannuksista jne.
Toveri on noissa perusteluissaan sinänsä ihan oikeassa, mutta silti kyseessä oli mun mielestä ihan puhtaasti puoluepoliittinen kannanotto.

Jos haluaa olkiukkoilla homman siihen kuosiin että Suomi olisi ainoa taho joka Hornetteja tarjoaa ja niille koulutettaisiin lentäjät peruskoulutustasolta (harjoitushävittäjistä) normaalitahdilla niin hommassa ei olisikaan mitään järkeä. Mutta tuohan ei tietenkään ole se ainoa malli jolla Suomi voisi koneita luovuttaa, ja siksi oli oikeastaan aika yksisilmäistä kritisoida edes ehdotusta että asiasta voitaisiin keskustella.

Jos hävittäjistä keskustelua olisi ehdottanut Orpo, niin Toveri olisi kirjoittanut saman tekstin niin että olisi pohtinut mahdollisia reunaehtoja ja yhteistyökuvioita joilla homma voisi onnistua, mutta nyt tuo meni niinkuin meni, mitä puoluekirjaa kannat, sen lauluja laulat...

Tosin Toverin puolustukseksi täytynee sanoa että tuo kirjoitus taisi edeltää Suomen NATO -jäsenyyttä, ja tavallaan tuo ilmapuolustus oli ehkä vähän kriittisempi tekijä silloin.
 

moonshine666

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.05.2023
Viestejä
69
Tämä asia on niin monta kertaa käsitelty aivan 101% puhki, mutta silti sitä vain survotaan julkiseen keskusteluun. Tässä on kyse uskonnosta enemmän kuin Ukrainasta.
Mä veikkaan että näitä hornetteja yritetään luovuttaa vielä 10v tämän sodan jälkeenkin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
8 109
Jos haluaa olkiukkoilla homman siihen kuosiin että Suomi olisi ainoa taho joka Hornetteja tarjoaa ja niille koulutettaisiin lentäjät peruskoulutustasolta (harjoitushävittäjistä) normaalitahdilla niin hommassa ei olisikaan mitään järkeä.
No eipä noita ole muuallakaa pahemmin. Luultavasti jotain muuta konetyyppiä olisi paremmin maailmalla tarjolla.
 
Liittynyt
16.03.2022
Viestejä
705
Kyseessähän olisi oikeastaan Ukrainan ilmavoimien uudelleen luominen lähes tyhjästä, jos sinne tuotaisiin länsikoneita, koska kyse on niin laajasta ekosysteemistä ja sodankäynnin tavasta. Epäilen onnistuuko sota-aikana.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 807
Kyseessähän olisi oikeastaan Ukrainan ilmavoimien uudelleen luominen lähes tyhjästä, jos sinne tuotaisiin länsikoneita, koska kyse on niin laajasta ekosysteemistä ja sodankäynnin tavasta. Epäilen onnistuuko sota-aikana.
Kyllä F-16 -hävittäjiä on nyt ainakin tulossa. Siinä kestää aikansa tai voi tapahtua nopeastikin, jos asioita on puuhailtu kulisseissa jo pitkään...

Lisäksi Ukraina on antanut mahdollisuuden ulkomaisille vapaapiloteille tulla taistelemaan Ukrainaan, jolloin säästyisi koulutukseen vaadittava aika näiden osalta.

Kuka tietää vaikka Suomessakin olisi muutama Hornet-veteraani, joiden sormet syyhyäisi ajatuksesta...
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 175
Kyllä F-16 -hävittäjiä on nyt ainakin tulossa. Siinä kestää aikansa tai voi tapahtua nopeastikin, jos asioita on puuhailtu kulisseissa jo pitkään...

Lisäksi Ukraina on antanut mahdollisuuden ulkomaisille vapaapiloteille tulla taistelemaan Ukrainaan, jolloin säästyisi koulutukseen vaadittava aika näiden osalta.

Kuka tietää vaikka Suomessakin olisi muutama Hornet-veteraani, joiden sormet syyhyäisi ajatuksesta...
Vaimon kummipoika on Hornet -kouluttaja (siis ihan oikeasti on).
En viitsinyt viime lauantaina kysyä, kun olivat käymässä poikamme lakkiaisissa...
(Toki muusta aiheeseen liittyvästä juttelimme, mutta enhän nyt mitään salaisuuksia lähtenyt kyselemään)
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 633
Vaimon kummipoika on Hornet -kouluttaja (siis ihan oikeasti on).
En viitsinyt viime lauantaina kysyä, kun olivat käymässä poikamme lakkiaisissa...
(Toki muusta aiheeseen liittyvästä juttelimme, mutta enhän nyt mitään salaisuuksia lähtenyt kyselemään)
En nyt välttämättä tiedä onko joku perushessu oikea arvioimaan koulutuksia. Ennen f16 luovutuslupauksia aika moni eri maiden asiantuntija lateli kuinka koulutuksissa kestää puolesta vuodesta kahteen. Puhutaan kuitenkin sotaa käyvästä maasta. Ei välttämättä kaikkea niin vimosen päälle tarvitse hioa. Kunhan saa nyt ensi alkuun ohjuksia vihulaisten perään ja niskaan kauempaa kuin nykykoneilla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 150
En nyt välttämättä tiedä onko joku perushessu oikea arvioimaan koulutuksia.
Saattaa tietää peräti paremmin kuin korkeamman profiilin siantuntijat. Perushessulla on varmaankin joku käsitys siitä, millainen se omien oppilaiden yleinen osaaminen tiettyä koulutusta aloittaessa on ja mihin nämä samat pystyisivät esimerkiksi kahden tai kuuden kuukauden kuluttua. Tietenkin vaikka asiasta voisi vapaasti puhua, voi olla vaikea meille ulkopuolisille selittää miten joku osaa käyttää itse lentämisen ohessa asejärjestelmiä taistelussa jne, jos ei riitä sanoa että ei lainkaan/vähän/täysin mestarillisesti.
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 987
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 150
Varmaa siis lienee että venäläiset räjäyttivät padon. Lisäksi on syytä epäillä että joko paska räjähti käteen jo valmisteluvaiheessa tai tapattivat omia joukkoja ja omalla puolella oleskelevaa muuta väkeä vastapuoleen suunnatussa terrorioperaatiossaan yllätysmomentin takia. Jos pitää veikata, niin kallistuisin siihen että kaikki kolme kohtaa pitävät paikkansa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 807
Varmaa siis lienee että venäläiset räjäyttivät padon. Lisäksi on syytä epäillä että joko paska räjähti käteen jo valmisteluvaiheessa tai tapattivat omia joukkoja ja omalla puolella oleskelevaa muuta väkeä vastapuoleen suunnatussa terrorioperaatiossaan yllätysmomentin takia. Jos pitää veikata, niin kallistuisin siihen että kaikki kolme kohtaa pitävät paikkansa.
Padon räjäytystähän oli valmisteltu jo viime vuodesta lähtien. Ei tämä nyt varmaan kovin "yllättäen" tapahtunut kenenkään näkökulmasta, venäläistenkään. Paitsi toki sikäli, että eivät varoittaneet tulvavesien alle jääviä omia joukkoja (siviileistä nyt puhumattakaan), mutta sehän sopii r*ssän mentaliteettiin kuin nyrkki niiden otsaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 807
Niin oli ja valmisteltiin pamaukseen asti. Saattaa olla että piti valmistella vielä tunteja tai päiviä lisää.
Eikös hetki ollut ihan hyvä, jos Ukrainan vasta-hyökkäys on juuri käynnistymässä ja haluttiin pienentää rintamaa?

Minusta kyllä vaikuttaa siltä, että kaikki meni juuri kuten haluttiin venäläisten näkökulmasta. Pitkällä tähtäimellä voi toki olla, että ampuivat itseään jalkaan, jos länsimaiden avustusinto vaan yltyy tämän myötä.

Luulisi, ettei Bidenillakaan pitäisi enää hirveän montaa (teko-)syytä olla jäljellä olla antamatta niitä hemmetin ATACMS-ohjuksia!!! (Ellei ole jotain teknisiä tai käytännön syitä.)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 857
Vai ovatko miinoittaneet sen vuosi sitten, ja nyt vain ryssittiin. Kännissä ja läpällä. Jenkit ilmaisivat asian että ryzzien syyllisyydestä ei ole varmaa näyttöä, eli ei tiedustelutietoa etukäteen.
No onhan se niiden syytä vaikka olisikin vahingossa räjähtänyt kaikki sinne pakatut räjähteet. Oliko viisasta säilyttää räjähteitä padon rakenteissa?
 
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
408
Muutama päivää aikaisemmin, hyväksyivät lain, joka estää paikallisia viranomaisia tutkimasta padon räjäyttämisen kaltaiset tapaukset. Mutta ei siis taatustii liity siihen patoon, sitten niin mitnkään. Ei, ei ja da.

"...miehittämillä ukrainalaisalueilla olevat viranomaiset eivät saa tutkia vaarallisissa tiloissa tapahtuneita onnettomuuksia ja terrori-iskuja..."
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 807
Muutama päivää aikaisemmin, hyväksyivät lain, joka estää paikallisia viranomaisia tutkimasta padon räjäyttämisen kaltaiset tapaukset. Mutta ei siis taatustii liity siihen patoon, sitten niin mitnkään. Ei, ei ja da.

"...miehittämillä ukrainalaisalueilla olevat viranomaiset eivät saa tutkia vaarallisissa tiloissa tapahtuneita onnettomuuksia ja terrori-iskuja..."
Ikäänkuin nyt muutenkaan olisivat lähteneet tutkimaan.

Tuntuu kyllä aivan älyttömältä lailta, ikäänkuin haluaisivat ihan välttämättä myöntää että me ollaan syyllisiä kaikkeen pahaan tästä eteenpäin. Allekirjoitettu tunnustus.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 150
No onhan se niiden syytä vaikka olisikin vahingossa räjähtänyt kaikki sinne pakatut räjähteet. Oliko viisasta säilyttää räjähteitä padon rakenteissa?
En usko että tässä tätä sivujuonnetta käsitellään - itse en ainakaan käsittele - näkökulmasta "ryssät räjäyttivät padon ja jengiä hukkui, mikä sun mp, onko ok?"

Itse ainakin ajattelin sitä, oliko toteutunut hetki strategisesti päätetty vai ryssimällä varmennettu. Sillä saattaa olla tai olla olematta merkitystä. Ei ulkopuolelta vahvistetaan, toisaalta kaalimaasta päin implikoidaan että oli ainakin tulossa.

Tämän tyyppisiä ketunrautoja munille on lisääkin vireessä. Siellä ydinvoimalassakin ihan arvaamaton tilanne sekä paukkujen että infran vaarantumisen takia.
 

Tönölä

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.06.2023
Viestejä
151
Mikä se kaaos teoria olikaan. Venäjä saattaa olla niin peloissaan ukrainan hyökkäyksestä että he vapauttavat paniikissa kaikki ulos, siviilit kärsii koko ajan se on ainakin ikävä kyllä varmaa
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 506
Padon räjäytystähän oli valmisteltu jo viime vuodesta lähtien. Ei tämä nyt varmaan kovin "yllättäen" tapahtunut kenenkään näkökulmasta, venäläistenkään. Paitsi toki sikäli, että eivät varoittaneet tulvavesien alle jääviä omia joukkoja (siviileistä nyt puhumattakaan), mutta sehän sopii r*ssän mentaliteettiin kuin nyrkki niiden otsaan.
Kun muistaa, että veli venäläistä ei muutoinkaan kiinnosta omien sotilaiden kohtalo taistelukentällä, niin miksi sitä nyt yllättäen muutettaisiin tapoja ja olisi omia joukkoja varoitettu etukäteen. Kyllä Venäjältä vapaaehtoisia löytyy, joko pakolla tai väkisin.

Välistä vain tuntui, että ainoa jossa venäläiset eivät pääse oikeasti yllättämään on typeryys jolla omia joukkoja tapatetaan.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 451
Venäläisillä omille aiheutetut tappiot, eli tahalleen tapatetut ukot, tekevät "suuresta isänmaallisesta sodastakin" vain entistä suuremman ja vastustajasta entistä kamalamman. Eipä siinä sen kummempaa takana, varmaan epätoivottuja vähemmistöjen edustajia tms.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 175
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 150
Ehkä siellä joku viimeinkin tajusi, että kukaan ei osta sveitsiläisiä aseita jos niihin ei saa ammuksia kriisin tullessa.
Ilmeisesti se neutraliteettipolitiikka nykyaikana on alettu muutenkin tajuta ummehtuneeksi perinteeksi. Ovat muutenkin siellä vuoren sisässä tavanomaiselta sodalta suojassa.

Aihe laajemmin kuuluu tietysti johonkin muuhun ketjuun, mutta Venäjän hyökkäyksen kannalta on aina iloinen asia kun Venäjän tukijat Euroopassa vähenevät. Sellainenhan Sveitsi on efektiivisesti ollut konfliktin aktiivisen vaiheen ajan.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 645
No eipä noita ole muuallakaa pahemmin. Luultavasti jotain muuta konetyyppiä olisi paremmin maailmalla tarjolla.
Parhaiten on saatavilla f-16ia, mutta on noita Hornettejakin:

Australialla on nelisenkymmentä ylimääräisenä. Suomi voisi auttaa kouluttamalla ukrainan henkilökuntaa käyttämään näitä.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
506
Ehkä siellä joku viimeinkin tajusi, että kukaan ei osta sveitsiläisiä aseita jos niihin ei saa ammuksia kriisin tullessa.
Luulen että se juna meni jo. Ehkä joku *stan maa tai Afrikan valtioista voi hankkia mutta euromaahan tuskin jos ammusten saanti riippuu kellon viisarin asennosta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 146
Luulen että se juna meni jo. Ehkä joku *stan maa tai Afrikan valtioista voi hankkia mutta euromaahan tuskin jos ammusten saanti riippuu kellon viisarin asennosta.
Kyseinen maahan on rikastunut lähinnä piilottelemalla kriminaalien ja veronkiertäjien varoja ja natsien kultaa. Varmaan huikeat määrät myös oligarkkien varoja, minkä vuoksi eivät halua talloa rakkaiden asiakkaidensa varpaille myymällä Ukrainalle aseita. Törkeyden huippu, kun vielä estävät muita lahjoittamasta sotakalustoa Ukrainaan.

Tavallaan halveksin heitä vielä enemmän, kuin itänaapuria. Kovasti toivon, että polttavat vielä näppinsä tämän pelleilyn kanssa, mutta eiköhän kaikki pian taas unohdu ja jatkavat vaurastumistaan kyseenalaisella tavalla…
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 379
Viestejä
3 987 715
Jäsenet
68 065
Uusin jäsen
Smoke

Hinta.fi

Ylös Bottom