Varoitus "carnivore" dieetistä

Juuri laitoin sinulle linkin Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ylläpitämään Fineli tietokantaan jossa on analysoitu naudanliha ja ei ole c-vitamiinia.

Nyt alkaa vaikuttamaan, että et ole täällä tieteen faktojen perässä vaan propagandaa tuuttaamassa.

Ongelmahan näissä Fineli:n ja myös USDA:n ylläpitämissä tietokannoissa on se, että ne olettaa, että lihassa ei ole c-vitamiinia.

Tässä esim. USDA:n sikaa koskeva tieto. Tuolta jos katsoo sivulta 7. Löytyy taulukko, missä kerrotaan ravintosisältä. C-vitamiinin kohdalla se on täynnä nollia. Seuraavaksi pitää katsoa aivan oikeanpuolimmaista saraketta. Siellä on Viite 7. Mitä viittessä 7 sanotaan. No siellä sanotaan: SC= 7 - Assumed Zero. Laitan kuvankaappauksen sivusta spoilereihin alle.

vitamiini_c_lihassa.png

Sitten kun katsotaan mitä sieltä lihasta löytyy, kun sitä oikeasti tutkitaan, eikä tehdä oletuksia:


"As meat is a complex matrix, different models have been developed for studying the balance and the interaction between anti- and pro-oxidant substances. Antioxidant defences are composed by non-enzymatic hydro and liposoluble compounds like vitamin E, vitamin C, carotenoids, ubiquinols, polyphenols, cellular thiols, and enzymes like superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT) and glutathione peroxidase (GPX). Together enzymatic and non-enzymatic systems operate to counteract the action of pro-oxidants in muscle tissues (Decker, Livisay, & Zhou, 2000, chap. 2)."

Itse olen nyt 9 kuukautta ollut karnivorella ja olo mitä mainion edelleen. Käytännössä naudalihaa, pekonia, rasvaa ja kanamunia, suolaa sekä voita koko ajan. Muutaman kerran naudan maksaa. Edellisestä kerasta tosin taitaa olla jo 4kk. Eipä vielä ikenet vuoda verta ja hampaat tipu. Mistähän tuo johtuu? Yhtään marjaa tai hedelmää en ole koko aikana syönyt, enkä purkista ottanut lisäravinteita.

Vieläkö jollekin jäi epäselväksi, että siltääkö liha C-vitamiinia?

Lihan sisältämä vitamiini riittää hyvin, kun hiilihydraatteja ei syödä. C-vitamiini ja glukoosi ovat molekyylirakenteeltaan hyvin samanlaisia ja kun hiilihydraatteja ei syö, niin käytännössä kaikki lihan c-vitamiini imeytyy.
Kasvikunnan tuotteisssa on todella paljon antiravinteita, jotka haittaavat monen ravintoaineen imeytymistä. Keittäminen niitä vähentää, mutta ei poista kaikkia. Siksi ne suositukset ovat niin korkealla.


"Nutrients are associated with positive effects on human health. Antinutrients, on the other hand, are far less popular for the contemporary man. They are highly bioactive, capable of deleterious effects as well as some beneficial health effects in man, and vastly available in plant-based foods. These compounds are of natural or synthetic origin, interfere with the absorption of nutrients, and can be responsible for some mischievous effects related to the nutrient absorption. Some of the common symptoms exhibited by a large amount of antinutrients in the body can be nausea, bloating, headaches, rashes, nutritional deficiencies, etc. Phytates, oxalates, and lectins are few of the well-known antinutrients."


Haluaako käyttäjä @vindicator rapeto valita seuraavan aiheen, missä haluat, että osoitan, että olet väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Luetko itsekään näitä laittamiasi viitteitä tänne?

Suoraan tuolta sinun laittamastasi linkistä.

"Dietary fiber was first thought to reduce colon cancer susceptibility, and then it was found to have no such effect. Sodium consumption has been linked to high blood pressure in many studies but not in numerous others. High-fat diets cause coronary heart disease, but consider the "French paradox": the French consume at least as much saturated fat as do Americans, but they have considerably fewer heart attacks and other manifestations of coronary artery disease."
Niin, juurikin niitä asioita mitä minä olen täällä moneen kertaan toitottanut.
"In light of such inconsistencies, it is not surprising that dietary recommendations vary. A logical, straightforward, and understandable starting point from which to develop research protocols and upon which generally accepted recommendations may ultimately be based is highly desirable. "
Tästä täysin samaa mieltä
Although many refer to modern times as the "Space Age," genetically speaking, human beings are still Stone Agers. One can argue that the genetic determinants of our current biology were selected not for contemporary circumstances, but for the conditions of life as experienced in the remote past. There are two potential corollaries to this argument. First, that the afflictions of affluence (chronic degenerative diseases such as diabetes, many cancers, atherosclerosis [including coronary heart disease], hypertension, osteoporosis, and obesity) are prompted by dissonance between human genes and the lives of certain groups of people. Second, that the impact of these diseases, which are the major causes of illness and mortality in affluent nations, might be greatly reduced or, in some cases, eliminated altogether by reinstating essential features of the ancestral lifestyle, including relevant nutritional practices, into current existence.
Mitä minä olen koko ajan sanonut?
The vegetable foods available to prehistoric foragers grew naturally, without cultivation, and included nuts, leafy vegetables, beans, fruits, flowers, gums, fungi, stems, and other similar items. These had been primate staples for tens of millions of years, but at some point along the hominid (human-like) evolutionary track, the digging stick came into use. This simple implement widened dietary breadth by providing access to roots, bulbs, and tubers, which were plentiful but previously inaccessible sources of food energy.
Mitä minä olen koko ajan sanonut?
The nutrient values of such foods vary naturally, but if one pools the several hundred representative vegetable foods that hunter-gatherers utilized during the twentieth century and then compared their averaged nutrient content with the mean values of vegetable foods commonly consumed in Western nations, several noteworthy differences emerge. For example, wild-plant foods provide less energy per unit weight. A 3.5-ounce (100 gram) portion of the fruits and vegetables that our ancestors ate would yield, on average, only about one-third the calories that 3.5 ounces of contemporary vegetable food provide.
Mitä minä olen koko ajan sanonut?
Lastly, the plant foods available to ancestral humans afforded a fairly balanced ratio of essential polyunsaturated fatty acids. Like essential amino acids, the body does not synthesize these fatty acids—humans must obtain them from their diet. Polyunsaturated fatty acids are necessary for cell membrane fabrication, especially in the brain, and they are also the basic molecules from which eicosanoids, a large class of important locally acting hormones, are made. Essential fatty acids are divided into two families: omega 6's and omega 3's. Both types are required in mammalian physiology, but they produce opposing biochemical effects, so roughly equal amounts in the diet are desirable.
Jätän tämän vain tähän.

Tuo linkki tosiaan oli "todellinen kultakimpale asiasta aidosti kiinnostuneille" sanojasi laitatakseni
 
Viimeksi muokattu:
Heh, juu. Riekot mainitaan tässä linkissäkin. Ja kunhan muistaa vetää raakana. Jokainen vähänkin ammattimaisempi julkaisu jaksaa muistuttaa tästä pikantista yksityiskohdasta. Se vähäinenkin määrä C:tä kyllä lähtee nopeasti tuhoutumaan kuumennettaessa.

Native foods easily supply those 10 milligrams of scurvy prevention, especially when organ meats — preferably raw — are on the menu.

C- vitamiini on vesiliukoinen vitamiini. Kalassa sitä on liian vähäisiä määriä että sillä olisi mitään merkitystä.
Suoraan tuolta linkistä. Jäikö tämä sinulta huomaamatta? :

If you have some fresh meat in your diet every day and don’t overcook it,” Stefansson declared triumphantly, “there will be enough C from that source alone to prevent scurvy.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai tuota kukaan voi varmasti sanoa mistä se johtuu. Monella muulla vastaavia ongelmia ei ole, jotka eivät vedä hirveästi sisäelimiä.
Yksi typeristä jutuista mitä tuon suusta on tullut että eläintä ei pitäisi syödä nenästä häntään, mitä tulee sisäelimiin. Ilmeisesti typeryys on laajempaakin, kun lukee wikipedia-artikkelia Hypervitaminosis A - Wikipedia

"Hypervitaminosis A is believed to have occurred in early humans, and the problem has persisted throughout human history."

E: tai no onhan sisäelimiä voitu syödä enemmän mihin evoluutio on sopeuttanut silloin kun on lähdetty hedelmä-alueilta pohjoiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Hevosen lihassa ei ole c-vitamiinia, vaikka sinun höpö blogi niin väittääkin. Kalsiumiakin oli lähes pyöreä nolla.


Niistäpä hyvinkin. Alla esimerkkinä naudan maksa c-vitamiinia 32 mg/100 g. Hylkeen maksaa en löytänyt mutta pätee varmaan siihenkin.

Ongelma on juuri se kupla jossa carnivoret elävät. Siihen sisältyy reilusti väärän tiedon levitystä. Lisäksi pitää jo alun alkaen olla taipuvainen salaliittojen kannatukseen. Se että hurahtaa näinkin extremeen ruokavillitykseen ei todellakaan sovellu kaikille, ja auttamatta valtaosalla ihmisistä on perustiedot niin hyvällä tasolla että tämäntyyppiset ruokavillitykset jäävät kokeilematta. Käy siis samoin kuin useissa low-carb, keto, paleo, yms rasvanvetotalkoiden kanssa aina aikaisemminkin- ne vain unohtuvat ajan myötä. C-vitamiini esimerkiksi on erityisen herkkä aihe heille, sillä lihassa sitä on joko erittäin vähän, yleisimmin ei ollenkaan, lisäksi se vähäinenkin on vaarassa tuhoutua kun vähäsen ruokaansa kypsentää. Se että joku salaa ravintolisänsä purkista ottava carnivore- jeesus väittää muuta, ei ole millään mittarilla luotettavaa tietoa.
 
Suoraan tuolta linkistä. Jäikö tämä sinulta huomaamatta? :

If you have some fresh meat in your diet every day and don’t overcook it,” Stefansson declared triumphantly, “there will be enough C from that source alone to prevent scurvy.
Kuten myös sanotaan että söivät lihansa kypsentämättömänä. Näin siis inuiitit ovat varmistaneet C-vitamiinin saantinsa. Nyt carnivoret väittävät, että lihan kypsennys ei haittaa.

Traditional Inuit practices like freezing meat and fish and frequently eating them raw, she notes, conserve vitamin C, which is easily cooked off and lost in food processing.

Lisäksi inuiteilla on suuremmat maksat sekä keholla parempi kyky käsitellä ureaa. Suurempi maksa on tärkeä juuri täälläkin keskustellun glukoneogeneesin takia, ja tuohon liittyen myös urean määrä kehossa kasvaa, eli heidän elimistönsä on oikeasti sopeutunut elämään huomattavasti tavallista länsimaista ihmistä paremmin kuten elävät. Tämä sopeutuminen on vaatinut varmasti vähintään tuhansia vuosia.

Arctic people had plenty of protein but little carbohydrate, so they often relied on gluconeogenesis. Not only did they have bigger livers to handle the additional work but their urine volumes were also typically larger to get rid of the extra urea.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
257 127
Viestejä
4 466 389
Jäsenet
73 897
Uusin jäsen
hal90210

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom