Minusta nothingin parempi määrittely on 'the absense of something'. Koska silloin siihen voi vastata fysiikalla, eikä filosofialla. Monissa uskonnoissa/kulttuureissa on omat legendansa, mistä maailmankaikkeus sai alunsa. Käytännössä monissa kristinuskoa vanhemmissa kulttuureissa maailmankaikkeus syntyi kaaoksesta. Kuten esim Kreikkalaisessa tai Sumerialaisessa mytologiassa. Ehkä siksi juuri useat Kreikkalaiset filosofit eivät pitäneet tyhjyyttä edes mahdollisena. Sinänsä tyhjästä luomisesta (ex nihilo) höpisevät vain käytännössä Aabrahamilaiset uskonnot, vaikka alkuperistä luomiskertomusta herbeankielisessä Mooseksenkirjassa voi tulkita useammallakin tavalla. Joissain että luominen tehtiin tyhjästä ja toisissa, että maapallo oli tyhjä, viitaten siihen että se oli jo olemassa kun luomistyö alkoi.
Kvanttimekaniikassa, klassisen fysiikan lainalaisuudet eivät välttämättä päde. Termodynamiikan toisesta pääsäännöstä on tiedetty jo pitkän aikaa, että se ei päde kvanttimaailmassa. Mutta myös ensimmäisestä pääsäännön pätemättömyydestä on matemaattista viitettä, kuten esim tämä.
Probabilistically violating the first law of thermodynamics in a quantum heat engine
Toiseksi energia ja materia on joo sama, mutta annattaa myös tarkentaa, että energia levossa on yhtäkuin... Kaikki partikkelit eivät ole materiaa, koska ne eivät ole koskaan levossa, kuten fotoni ja gluoni. Näillä on siis energiaa, mutta ei massaa.