- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 17 665
Hmm. 1700-luvulla tehtiin aika kovaa tiedettä jo.
Paljon on keksitty, mutta huonosti sitä on hyödynnetty. Homo sapiens ymmärtää, miten elämä on syntynyt tälle planeetalle, mutta ei ymmärrä sen arvoa.
Tämä ei ole tieteen tai jumalan vika. Ihminen kyllä ihan itse osaa kehittää ja käyttää zyklon b5:sta, katariinanpyörää, DDT:tä, miinoja, yms.
Itse muuttaisin Homo sapiensin nimen takaisin sinne Homo habilikseen.
1700-luvulla oltiin täysin kujalla verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Ei hajuakaan ydinfysiikasta, kvanttimekaniikasta, suhteellisuusteoriasta, sähkömagnetismista, hiukkasfysiikan standardimallista, Lambda CDM-mallista, DNA:sta, evoluutioteoriasta, jne. jne.
Toisinsanoen, tieteellisesti katsottuna, 1700-luvulla ei tiedetty hajuakaan siitä miten todellisuus toimii.
Ihminen on myös kehittänyt sähköntuotannon ja sen jakelun, radion, tietokoneet ja internetin jotka mahdollistaa välittömän tiedonsaannin ja kommunikaation, lääketiedettä rokotteista syöpähoitoihin ja monimutkaiseen kirurgiaan jotka pidentävät merkittävästi ihmisten elämiä, paikannuspalvelut joilla pelastetaan lukemattomia henkiä kun saadaan apua oikeaan paikkaan eksymättä, kyvyn matkustaa ympäri maailman tunneissa kuukausien tai viikkojen sijaan joka yhdistää eri kansat täysin ennennäkemättömällä tavalla, kasvien jalostuksen (niin perinteinen kuin GMO) jolla on nälänhätä on muutettu globaalista ongelmasta lokaaleiksi , jne. jne. jne.
Massiivinen määrä asioita jotka parantavat merkittävästi ihmisten elinikää ja elämänlaatua. Valtaosa näistä saavutuksista juurikin siksi että tuon viimeisen 150 vuoden aikana on opittu miten se todellisuus oikeasti toimii jonkun uskovaisen paskanjauhannan sijaan.
Ja ihmisillä ei ole koskaan ollut ongelmia tappaa toisiaan. Siihen ei ole tarvittu modernia tiedettä vaan sitä on tehty miekoilla ja jousilla tai vaikka kivillä ja kepeillä jos muuta ei ole saatu käsiinsä. Oikeastaan voidaan sanoa että moderni tiede kehitti niin tehokkaan aseen että se on viimeisen 75 vuoden ajan estänyt isot globaalit sodat.