USB C kaapelit ja laturit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Purple
  • Aloitettu Aloitettu
Ei varsinaisesti liity otsikon aiheeseen, mutta täällä voisi olla tietoa eli mistä mahtaisi saada laadukkaan lightning jatkokaapelin? Eli lightning uros-naaras kaapeli. Mitalla ei niin väliä jos jonnekiin 0,5-1m maastoon osuu.
 
Meni Dellin näytön mukana tullut USB-C kaapeli rikki ja yllätyin miten vaikea löytää vaihtoehtoja missä yli 60w PD, 4k video ja pituutta 2 metriä.

Löytyisiköhän täältä apuja ja kokemuksia em. letkuista?

Ostin uuden Dellin näytön(P27221Q), ja sen mukana tullut ~metrin USB-C kaapeli oli mielestäni varsin jäykkä ja kömpelö olemukseltaan. Ostin tilalle tälläisen, joka oli kyllä hinnan ja laadun puolesta varsin hyvän oloinen. Suht taipuisa kun vertaa orkkispiuhaan, ja kangaspäällyste vaikuttaa hyvältä. aika kertoo miten kestää käyttöä, mutta ensivaikutelma on ihan laadukas. Puskee läpi ainakin 4k kuvaa ja lataa läppäriä samalla(=antaa ainakin 60W vähintään), speksin mukaan pitäisi riittää 100W asti.

PS. voin myydä tuo Dellin mukana tulleen kaapelin edukkaasti jos haluat ostaa ;)
 
Mitä lataus tekniikoita Raspberrysi tukee? (alkuun ei kai mitään, imi vain virtaa)

En tarkkaan tiedä, mutta USB-C pitäisi 3A tukea, mutta jos sinulla jokin USB-A lähtö, niin se ei tue ja fiksu poweri rajoittaa virtaa, vaikka asikas yrittäisi virtaa imeä yli USB perustason.

RPi 4 ei tue mitään lataustekniikoita (USB power delivery), vaan 3A on mitä vakiona USB-C tukee 5V:lla. Tuolla on mm. keskusteltu RPI4 USB C Power Delivery negotiation - Raspberry Pi Forums. USB-powerin ei kuulu kyllä rajoittaa virtaa (siis toimia vakiovirtalähteenä) jos menee yli vaan ylivirtasuojan katkaista virta kokonaan. Esim. jos on poweri, jossa on samaan linjaan kytketty monta liitintä, ei se mitenkään välttämättä analysoi, paljonko virtaa otetaan.

Jotkin rasbit on ymmärtääkseni aika herkkiä jännitteen syötön suhteen, joten en epäile yhtää etteikö moiset virrat voisi olla herkkä myös kaapelista, varsinkin jos powerikin jänniteeltään alarajoilla virtojen heiluessa.
Ongelma on siinä, että RPi voi napata hetkellisesti ihan maksimivirrat, mitä aiemmat usb-liitinstandardit tarjosivat. Osa powereista kyykkää siitä ja ongelma pahenee sitä enemmän, mitä ohuempi ja pidempi kaapeli on välissä. Kaapelin lisäksi micro usb on liittimenä ongelmallinen näillä tehoilla. Kyllä RPi toimii GPIO-pinnien kautta poweroituna, vaikka olisi alle 5V:n säädetty labrapoweri, kunhan vaan jännite ei ala laskea isommilla tehoilla. USB voi speksien mukaan laskea 4,75V asti ja tyypillisesti latureissa jännite alkaa laskemaankin kuorman myötä, kun on halvempaa tehdä hiukan alitehoisempi laite.
 
RPi 4 ei tue mitään lataustekniikoita (USB power delivery), vaan 3A on mitä vakiona USB-C tukee 5V:lla.
Ok, tuossa (RPi 4) siis on USB-C poweri liitin.
Vanhemmissa ei ollut.

Eli jos USB-A liittimellä poweri, niin vaatii yhteensopivan kaapelin, jossa poweri osaa (suostuu) antaa sen kolmeamppeeri ja myös kykenee sen antamaan. Ja pitäisi olla sen RPi 4 vaatimalla tasolla. Eli jonkin yhteensopiva standarti.

Siis ajan sitä takaa että USB - a liitin rajoitaa virtaa USB perus speksiin ellei asiakkaan kanssa muuta sovittu.


USB-powerin ei kuulu kyllä rajoittaa virtaa (siis toimia vakiovirtalähteenä) jos menee yli vaan ylivirtasuojan katkaista virta kokonaan. Esim. jos on poweri, jossa on samaan linjaan kytketty monta liitintä, ei se mitenkään välttämättä analysoi, paljonko virtaa otetaan.
Tässä kai vaihtelua, en tunne mitä standartit vaatii, mutta ainakin osa ihan ok toimivista osaa palautua kun ylikuorma poistuu.
Osa antaa ylivirtaa siihen saakka kun poweri vain kestää.

Pointti oli siinä että fiksu poweri en anna virtaa yli sovitun, tai jos ei sovittu niin rajoittaa sen perus standartiin.
Turvallisinta jos lopettaa ylivirta tapauksissa sen virransyötön kokonaan, käyttömukavuuden kannalta liianherkkä voi olla ikävä, samoin käyttömukavuuden kannalta parempi että osaa palautua automaattisesti, sekin taasen käyttöturvallisuuden kannalta riski.


Ongelma on siinä, että RPi voi napata hetkellisesti ihan maksimivirrat, mitä aiemmat usb-liitinstandardit tarjosivat.
Vanhemmatkin rasbit imi virtaa yli maksimien.
Kyllä RPi toimii GPIO-pinnien kautta poweroituna, vaikka olisi alle 5V:n säädetty labrapoweri, kunhan vaan jännite ei ala laskea isommilla tehoilla. USB voi speksien mukaan laskea 4,75V asti ja tyypillisesti latureissa jännite alkaa laskemaankin kuorman myötä, kun on halvempaa tehdä hiukan alitehoisempi laite.
ELi laite ottaa isoa virtaa ja on sen suhteen aika herkkä, verrattuna tyypilliset usb poweroidut isovirtaiset laitteet.
Joku korkeampi jännite parempi.

Mutta ajatus kai se että siirretty kustannuksia laitteen ulkopuolelle ja käyttäjä hankkii laiteta varten powerin, joita kai myyjät myy .

Saa toki käyttää muitakin ja arvokasta tietoa mitkä toimii, vaikka ei mainosta. Mutta USB-A käytössä vaatii spesiaali kaapelin, tai sitten powerin joka antaa mukisematta ylivirtaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä kai vaihtelua, en tunne mitä standartit vaatii, mutta ainakin osa ihan ok toimivista osaa palautua kun ylikuorma poistuu.
Osa antaa ylivirtaa siihen saakka kun poweri vain kestää.
[..]
Pointti oli siinä että fiksu poweri en anna virtaa yli sovitun, tai jos ei sovittu niin rajoittaa sen perus standartiin.
Joo kyllä turvalliseksi luokiteltavalle powerille virran rajoittaminen on ihan välttämätön ominaisuus. Rajoituksen pointti on kuitenkin pistää stoppi ylikuormitukselle eikä sen pointti ole säätää tehoa. Esim. laturikäytössä olen eri latureilla huomannut, että jos ylivirtasuoja aktivoituu, latauskin hidastuu eikä ole suositeltavaa. Esim. autossa pari halvempaa tupakansytyttimen reikään tulevaa 2,1A laturia alkaa katkoa virtaa kun kuorma on ~2A. Kännykän lataus kestääkin tästä syystä tosi pitkään jos varaus laskee melkein nollaan, jolloin latausvirta kasvaa. Jostain 25% varaustasosta ylöspäin tuollainen halpislaturi sitten lataa kuitenkin ihan hyvin. Sama ongelma yhdellä kameran laturilla, joka teoriassa lataa kahta litium-akkua, mutta ylivirtasuojansa takia ei kovin tehokkaasti - on nopeampaa ladata yksi kerrallaan kuin kahta samaan aikaan. Selvä suunnittelumoka, kun tarjolla on ne kaksi paikkaa silti.

Tietokoneet kuten rpi eivät tosin osaa sopeuttaa toimintaansa virran loppuessa. Minkäänlainen syöttöpuolen rajoittaminen kaataa systeemin. Jännitteen laskua kestävät sen verran mitä reguloinnilla on pelivaraa.

Vanhemmatkin rasbit imi virtaa yli maksimien.
Ei sentään ilman lisälaitteita. Raspin kanssa isoin ongelma on, että powerin jännite laskee liian alas, kun pääsee laudalle asti. Hapettunut tai huono USB-liitin, ohut johto ja syöttöpään liian matala jännite haittaavat tässä. Jos kytket 2A powerin suoraan GPIO-pinniin paksulla johdolla ja syöttöjännite on 5,25V, niin toimii hyvin. Standardin sallima 4,75V on jo paljon riskialttiimpi.
 
Esim. autossa pari halvempaa tupakansytyttimen reikään tulevaa 2,1A laturia alkaa katkoa virtaa kun kuorma on ~2A. Kännykän lataus kestääkin tästä syystä tosi pitkään jos varaus laskee melkein nollaan, jolloin latausvirta kasvaa.
Feikkaako se kykenevänsä antaa enemmän virtaa, vai onko sinulla jokin haaroitin joka sekoittaa kuvion.


Ei sentään ilman lisälaitteita. Raspin kanssa isoin ongelma on, että powerin jännite laskee liian alas, kun pääsee laudalle asti. Hapettunut tai huono USB-liitin, ohut johto ja syöttöpään liian matala jännite haittaavat tässä. Jos kytket 2A powerin suoraan GPIO-pinniin paksulla johdolla ja syöttöjännite on 5,25V, niin toimii hyvin. Standardin sallima 4,75V on jo paljon riskialttiimpi.
Kiitos linkistä, eli itse laite pysyy rajoissa, mutta jos siihen kytkee USB poweroituja laitteita niin sitten imee liikaa virtaa.
USB-C poweroitu nelos rasbi ainoa joka pysyy tontilla. sivu osumana, siinä ilmeisesti ollut jotain teknisiä kaapeli haasteita (yhteensopivuus ongelmia) , joihin kai uusimmissa rautapäivitys joka sitä korjaa.


Passiivi haaroittimista ja lataamisesta tuli mieleen, tilanteet missä laitetaan kaksi laitetta yhtäaikaa, miten laturi (jotka tukee pikalatuaksia laajasti) ne tilanteet hanskaa turvallisesti? Siis oikeasti, kokeileen ei oikein uskalla.

Viittaat esim niihin suosittuihin kaapeleihin joissa on esim iPhone, Micro USB ja ehkä USB-C, toisessa päässä A liitin.

Kunnolliset kaksi tai useampi reikäiset laturit tuntuvat homman hanskaavan hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Meinasin vetää kotelon etupaneeliin emolta kaksi USB type-C naarasliitintä. Yhden takaa valmiista IO-liitinrimasta ja toisen emon sisäisistä liittimistä, mikä on tähän tarkoitettukin. Kyselen noissa kaapelivalinnoissa jeesiä. Eli IO-blokista löytyy 3.2 Gen 2x2 Type-C-liitin ja sen ja etupaneelin välille tarvitsis 0,7-1 m uros-naaraspäisen piuhan. 0,7m on ihan minimi ja mielellään ei juuri yli metrin pituinen häviöiden välttämiseksi, koska kyseessä jatkojohdon 1. osa. Ihanteellista olis, jos urospäässä olisi sivuttain kääntyvä liitin, niin itse johtoon ei tarvitsisi vetää tiukkaa 180-asteen käännöstä, mutta se olis pelkkä ylimääräinen plussa. Jälkimmäinen on ihan spessu emon etupaneelijohto ja sen pituudeksi riittänee 40 cm ja siitä mahdollisimman vähän ylöspäin. Kriteerinä kyseisten liitinten maksiminopeutta tukevat johdot - ei haittaa jos ylittyy, onpahan future prooffia. Toinen toivomus fiksu hinta. Suomesta tai tilaus ulkomailta, ei suuremmin väliä. Meinaan kiinnittää johtojen naaraspäät etupaneelin valmiiden type-A-leikkausten suulle esim. Sugrulla.

Emo on Asus TUF GAMING Z590-Plus WiFi:
emon usbi Ceet.jpg

Kattelin alkuun Deltacon sivujen USB type-C johdot läpi, eikä niissä ollut yhtään uros-naarasjohtoa ainakaan pituuksissa 0,7 ta 1,0 m.
 
Onko kokemuksia Unisynk 20W USB-C laturista iPhone 11 kanssa? Gigantin myyjä möi tämmösen (alkuperäistä Applen laturia ei kuulemma ollut hyllyssä, eikä saa kun vasta joskus joulukuun lopussa). Lähinnä lataakohan yhtä nopeasti kuin alkuperäinen Apple ja vaikuttaneeki akun käyttöikään jotenkin kun ei ole Applen oma.

 
Meinasin vetää kotelon etupaneeliin emolta kaksi USB type-C naarasliitintä. Yhden takaa valmiista IO-liitinrimasta ja toisen emon sisäisistä liittimistä, mikä on tähän tarkoitettukin. Kyselen noissa kaapelivalinnoissa jeesiä. Eli IO-blokista löytyy 3.2 Gen 2x2 Type-C-liitin ja sen ja etupaneelin välille tarvitsis 0,7-1 m uros-naaraspäisen piuhan. 0,7m on ihan minimi ja mielellään ei juuri yli metrin pituinen häviöiden välttämiseksi, koska kyseessä jatkojohdon 1. osa. Ihanteellista olis, jos urospäässä olisi sivuttain kääntyvä liitin, niin itse johtoon ei tarvitsisi vetää tiukkaa 180-asteen käännöstä, mutta se olis pelkkä ylimääräinen plussa. Jälkimmäinen on ihan spessu emon etupaneelijohto ja sen pituudeksi riittänee 40 cm ja siitä mahdollisimman vähän ylöspäin. Kriteerinä kyseisten liitinten maksiminopeutta tukevat johdot - ei haittaa jos ylittyy, onpahan future prooffia. Toinen toivomus fiksu hinta. Suomesta tai tilaus ulkomailta, ei suuremmin väliä. Meinaan kiinnittää johtojen naaraspäät etupaneelin valmiiden type-A-leikkausten suulle esim. Sugrulla.

Emo on Asus TUF GAMING Z590-Plus WiFi:
emon usbi Ceet.jpg

Kattelin alkuun Deltacon sivujen USB type-C johdot läpi, eikä niissä ollut yhtään uros-naarasjohtoa ainakaan pituuksissa 0,7 ta 1,0 m.

Helvetti. Selaillut nyt reilu puoltuntia etsien tuollaista 2x2 20Gbps uros-naaraspäistä kaapelia tuloksetta. Lähin mitä löysin on Aliexpressistä tällaiset:

Missä siis täysin ristiriitaiset tuotetiedot - esim. kuvassa kaapelissa lukee "10" ja spekseiksi kirjoitellaan tällaista luottamusta herättämätöntä "Transmission rate: Male to male: 2000Mb/s, Male to female:1000Mb/s", eli lähdetään siitä, että ainakin nollat puuttuu perästä. Enpä löytänyt Amazonistakaan. Pitäisikö se sitten vaan tyytyä 10Gbps kaapeliin...

edit: Helkkari. Nytkö tärppäsi? Pitää vielä tutkia tarkemmin:

1. kauneusvirhe mikä löytyy on, että tossa nyt ainakin lukee otsikossa USB-C 3.1, kun pitäisi olla 3.2. Ei luottamusta herättävää. Ja tuotekuvissa kun vertaillaan USB-standardien nopeutta, niin nopeimpana on kaapelin brändilogolla varustettu palkki USB 3.1 Gen2 10 Gbps. Eli siis tämmösiä nää hakutulokset nyt oli, siis hyvin ristiriitaisia, eikä oikein varmaa tietoa monenkaan sinne päin olevan kaapelin kohdalla.

Mahdollisesti samaa kaapelia näyttää saavan eBaysta, tosin nyt myydäänkin selvästi 10Gbps nopeustiedoilla:

Mites tuollaiset Thunderbolt 3 / USB4 kaapelit voisi sopia asiaan? Lähinnä siis onko liitännältään fyysisesti identtinen USB 3.2 Gen2x2 kanssa? Voisi suoraan ottaa 40Gbps piuhan, jos yhteensopiva ristiin.

Aiheesta:
 
Viimeksi muokattu:
Toveri @=JP= suosiollisella avustuksella (kiitti), postaan tämän tänne:

Olisko kokemuksia / suosituksia / epäsuosituksia langattomista latureista?

Tuli Jabran langattomasti ladattavat napit tilattua ja jos puhelintakin joskus tulis vastaavaan päivitettyä niin kiinnostais. Koitin noista netin kaupoista arvioita katsella, oli vain kaikista valitusta, että kuumenee kuin paistinpannu, tai muuten huono.
 
Onko kokemuksia magneettisista usb-c latauskaapeleista? Eli siis tälläisistä: USB-kaapeli magneettiliitännällä
Ei juuri noista Bilteman kaapeleista ole kokemusta, mutta käytössä ollut vuoden päivät Ugreen vastaavat. On sekä micro-USB että USB-C päillä ja hyvin on toimineet. Olen käytännössä joka laitteeseen nuo liittänyt ja autossakin on mukana koko ajan magneettinen latauskaapeli.
 
Ei juuri noista Bilteman kaapeleista ole kokemusta, mutta käytössä ollut vuoden päivät Ugreen vastaavat. On sekä micro-USB että USB-C päillä ja hyvin on toimineet. Olen käytännössä joka laitteeseen nuo liittänyt ja autossakin on mukana koko ajan magneettinen latauskaapeli.

Toimiiko pikalataus noiden kanssa kuten perinteisen kaapelin kanssa? Säästäisi hieman sitä usb-porttia ja olisihan tuo käteväkin verrattuna perinteiseen.
 
Toimiiko pikalataus noiden kanssa kuten perinteisen kaapelin kanssa? Säästäisi hieman sitä usb-porttia ja olisihan tuo käteväkin verrattuna perinteiseen.
Mulla on Xiaomin Redmi 5G -luuri ja käytän milloin mitäkin pikalaturia (vanha Huawei, Xiaomin mukana tullut, Ugreen tai Kuulaa 65W Gan) ja jokaisen kanssa ilmoittaa luuri magneettisella kaapelilla "nopea lataus / pikalataus". Data liikkuu myös noilla magneettikaapeleilla sähkön lisäksi. Datan nopeutta en ole testaillut...
 
Viimeksi muokattu:
Kaipa noi on ihan toimivia kapistuksia, mutta eivät käsittääkseni noudata mitään USB Type-C Speciä joten itse jätän toistaiseksi kokeilematta.



e. r/UsbCHardware - Magnetic USB-C Cables are not recommended

Linkissä jotain mainitsemisen arvoista, varoitettiin Staattisesta sähköstä, näin talvella ajankohtainen aihe.

Mutu kommenttina, portit on suojattu ko purkauksilta, ehkä taskussa riski on isompi, tiedä sitten.

Toinen tuohon liittyvä on se kytkentä, perinteisesti liittimiä lennossa kytkiessä ensin kytketään maddoitus ja sen jälkeen kuumatkarvat. Tämän kai ajatellaan lisäävän tuota staattisen sähkön riskiä, ja potenttiaalieroja. Tavis laturit usein keluu (ei maa potenttiaalissa), mikä vähän pontettiaalieroja lieventää, varauksia voi silti olla.

Isoja virtoka ei pitäisi mennä ennen kuin kunnolla kytketty ja yhteys voi pätkiä sillä C liittimelläkin ja varsinkin mobiilissa näillä pyritään niitä pätkimisiä välttään (C liittimen likaantuminen).

Toinen mitä mainittiin, on häriöt, ei täytä speksejä, ei kannata keräillä kamaa mikä aiheuttaa häiriöitä.


Se on tunnettua että Suomessakin on magneetti liittimiä käytetty mobiilissa ja niistä positiivisia kokemuksia, liitin ongelma vähentyneet. Mutta USB-C puolella on puhelimienkin lataustehot kasvaneet, ja sillä liittimellä voi olla monenlaista käyttöä, joten vähän voi miettiä millä asetuksilla touhuaa.


Linkissä mainittii vielä se että on kama on sitä kiinakuraa, miten asiakas voi erottaa roskan, sellaisesta joka voisi toimia. Eli valinnan kohdistuu tuttuihin brandeihin.

Jos ei nyt lähde vaatiin mitään fiksumpaa adapteria, vaan ihan suoran, niin kiinittää huomiota siihen ettei liitoksen heiluessa, irrotessa voi tapahtua selleista mikä voisi vaurioittaa laitteita. Materiaalit sellaisia että ne ei happane ja seuraa niiden kuntoa. Käyttöympäristä riippuen sellalinen että niihin jää oikosulkevia tekijöitä, magneetti voi lisätä riskiä.

Puhelimissa miettisin kuitekin langatonta latausta.

Jos joku lukija löytää hyvän tuotteen tai huonone tuotteen, niin kiinnostaa.
 
Mikä langaton latausalusta?

Hintaa alle 100e, pitäisi olla nopea ja tukea androidia sekä applea. Onko joitain malleja joita suosia tai välttää?
 
Minäkin etsin nyt latausalustaa langattomaan lataukseen. Tarkoitus on ladata mahdollisimman hitaasti puhelimen istuessa tietokonepöydällä koko päivän. Pehmeä pinta pitäisi olla naarmujen välttämiseksi ja ulkonäölläkin on väliä.

Yllättäen halvin kriteerini täyttävä latausalusta löytyi Ikealta, mutta hepä eivät suostukaan toimittamaan sellaista Jyväskylään. Native Union Drop näyttäisi hyvältä harmaana, mutta saatavuus on ongelma, ellei tilaa ulkomailta tullattavana. Niinpä tilasinkin Upström Hämpin UPSTRÖM HÄMP - Fast wireless charging in a sleek Danish design

Ikävä kyllä tuo pitää tikittävää ääntä jatkuvasti ja ladattaessa tiheämmin. Näin herkkäkuuloisena ihmisenä hiljaisessa ympäristössä en kestä yhtään tuollaisia ääniä, joten palautan laitteen.

Mutta onko edes olemassa langattomia latureita, jotka eivät tikitä? Esim. yhden Moshin latausalustan on joku maininnut tikittävän, johon valmistaja oli vastannut sen olevan normaalia.
 
Minäkin etsin nyt latausalustaa langattomaan lataukseen. Tarkoitus on ladata mahdollisimman hitaasti puhelimen istuessa tietokonepöydällä koko päivän. Pehmeä pinta pitäisi olla naarmujen välttämiseksi ja ulkonäölläkin on väliä.

Yllättäen halvin kriteerini täyttävä latausalusta löytyi Ikealta, mutta hepä eivät suostukaan toimittamaan sellaista Jyväskylään. Native Union Drop näyttäisi hyvältä harmaana, mutta saatavuus on ongelma, ellei tilaa ulkomailta tullattavana. Niinpä tilasinkin Upström Hämpin UPSTRÖM HÄMP - Fast wireless charging in a sleek Danish design

Ikävä kyllä tuo pitää tikittävää ääntä jatkuvasti ja ladattaessa tiheämmin. Näin herkkäkuuloisena ihmisenä hiljaisessa ympäristössä en kestä yhtään tuollaisia ääniä, joten palautan laitteen.

Mutta onko edes olemassa langattomia latureita, jotka eivät tikitä? Esim. yhden Moshin latausalustan on joku maininnut tikittävän, johon valmistaja oli vastannut sen olevan normaalia.
Itse viime kesänä hain DNAlta tuon Anker Powerwave II pad alustan, ku sai 19e hintaan ja kangaspäällysteinen juurikin, ettei hankaa turhia (latailen S20 FE 5G luuria tarvittaessa)., tuossa tulee ihan virtalähde mukana, perinteinen pyöreä liitin, eli ei pysty perus USB virtalähteillä käyttämään. Kokeilinpa nyt tuossa heti ja ladatessa ku pistin korvan ihan viereen niin hento tikitys sieltä kuului, mutta ainakaan minua ei haittaa, ehkä ikäni puolesta ny ei paras kuulokaan enää kyllä ole. Enpä tiennytkään että nuo pitää ääntä...
 
Viimeksi muokattu:
Ikean langaton laturi on täällä käytössä iPhone 13 Pro:n kanssa ja voin sitä kyllä suositella, jos tosiaan 5W latausteho riittää, itsekin halusin hitaasti latautuvan. Ei kuulu mitään ääntä ainakaan omasta, on Baseus 65W GaN laturin perässä. Toimii myös paksuhkon Spigen-suojakuoren kanssa mikä ei ole kaikilla langattomilla latureilla ihan itsestäänselvää.

Näköjään jostain syystä ei Ikea postilla sitä lähetä vaikka muita akkuja ja latureita postittaa. Ehkä johtuu siitä, että ei ole varastossa Kuopiossa mistä Ikean verkkotilaukset lähetetään.


Halvempi Livboj on täysin sama, mutta kovamuovinen pinta eikä tekstiili. Sen postilla toimitus onnistuu ainakin tällä hetkellä.

 
Minäkin etsin nyt latausalustaa langattomaan lataukseen. Tarkoitus on ladata mahdollisimman hitaasti puhelimen istuessa tietokonepöydällä koko päivän.
itsekin halusin hitaasti latautuvan.
Uteliaisuutta, miksi mahdollisimman hidasta ? Onko ne varmatoimisempia jollain laitteilla (yhteenosopivuus ongelmia)?

Jos tuolla käytännön merkitystä, esim yhteensopivuduessa, niin yleisempi kysymys, onko nopeampia speksejä tukevissa mahdollisuus pakottaa hitaampaan ?

(hitaustahan , tai jopa "Järkyttävä" hitaus langattoman latauksen kritiikki tyypillisempää)
 
Viimeksi muokattu:
Uteliaisuutta, miksi mahdollisimman hidasta ? Onko ne varmatoimisempia jollain laitteilla (yhteenosopivuus ongelmia)?
Ei lämpene niin paljon, hitaampi lataus säästää mahdollisesti akkua (ainakin teoriassa) ja koska itselle ei latausnopeudella ole väliä, pikalatausta piuhalla en käytä kuin ehkä joskus reissussa.

Yhteensopivuudesta en tiedä kunhan käyttää Qi-standardia, mutta toimivuusongelmia on ainakin joillakin latausalustoilla, erityisesti suojakuoren kanssa. Muihin väittämiin en osaa vastata, kun vasta ensimmäinen oma langatonta latausta tukeva laite.
 
Itse viime kesänä hain DNAlta tuon Anker Powerwave II pad alustan, ku sai 19e hintaan ja kangaspäällysteinen juurikin, ettei hankaa turhia (latailen S20 FE 5G luuria tarvittaessa)., tuossa tulee ihan virtalähde mukana, perinteinen pyöreä liitin, eli ei pysty perus USB virtalähteillä käyttämään. Kokeilinpa nyt tuossa heti ja ladatessa ku pistin korvan ihan viereen niin hento tikitys sieltä kuului, mutta ainakaan minua ei haittaa, ehkä ikäni puolesta ny ei paras kuulokaan enää kyllä ole. Enpä tiennytkään että nuo pitää ääntä...
Kiitos tiedosta, osaanpanhan sitten välttää ainakin tuota laitetta.
Ikean langaton laturi on täällä käytössä iPhone 13 Pro:n kanssa ja voin sitä kyllä suositella, jos tosiaan 5W latausteho riittää, itsekin halusin hitaasti latautuvan. Ei kuulu mitään ääntä ainakaan omasta, on Baseus 65W GaN laturin perässä. Toimii myös paksuhkon Spigen-suojakuoren kanssa mikä ei ole kaikilla langattomilla latureilla ihan itsestäänselvää.

Näköjään jostain syystä ei Ikea postilla sitä lähetä vaikka muita akkuja ja latureita postittaa. Ehkä johtuu siitä, että ei ole varastossa Kuopiossa mistä Ikean verkkotilaukset lähetetään.


Halvempi Livboj on täysin sama, mutta kovamuovinen pinta eikä tekstiili. Sen postilla toimitus onnistuu ainakin tällä hetkellä.

Aika jännä juttu. Täytyypä pitää silmällä milloin ilmestyisi varastoon Kuopiossa, jos saisi sitten tilailtua. Vaikuttaisi olevan hinta-laatusuhteeltaan aivan ylivoimainen kriteereihini sopiva laite.
Uteliaisuutta, miksi mahdollisimman hidasta ? Onko ne varmatoimisempia jollain laitteilla (yhteenosopivuus ongelmia)?

Jos tuolla käytännön merkitystä, esim yhteensopivuduessa, niin yleisempi kysymys, onko nopeampia speksejä tukevissa mahdollisuus pakottaa hitaampaan ?

(hitaustahan , tai jopa "Järkyttävä" hitaus langattoman latauksen kritiikki tyypillisempää)
Kun akkua lataa hitaammin, se ei kulu siitä (käyttöikä) niin paljon. Ainakin osassa puhelimia voi asetuksista laittaa pikalatauksen pois päältä niin langalla kuin langattomasti. Itse laturi kyllä pyrkii lataamaan suurimmalla tukemallaan teholla mitä käytetty virtalähde antaa myöten. Myös langatonta latausta voinee hidastaa käyttämällä tietokoneen USB-porttia virtalähteenä. Olen myös rajoittanut puhelimen asetuksista, että akku latautuu vain 85% kapasiteettiin.

Omalle kohdalle sattui äänetön yksilö. Ihan tyytyväinen olen tähän 15W lätyskään ollut. En tosin käytä kuoria.
Kiitos suosituksesta. Ulkonäkö ei ole mielestäni ihan tyylikkäimmästä päästä, mutta hyvä tietää äänettömien latausalustojen olemassaolosta!

Laitoin muutamille valmistajille kyselyä ja ainakin Decoded lupasi, ettei mitään tikitysääniä heidän laitteestaan lähde. Uskaltauduin täten tilaamaan heiltä nahkapintaisen latausalustan: FastPad Wireless Charger Black / Black
 
Kun akkua lataa hitaammin, se ei kulu siitä (käyttöikä) niin paljon.
Ok. Kiitos vastauksesta. Jos sopii käyttöprofiiliin, niin en suoranaisesti tuomitse.

Seuraava maalikko mutu kommentti yleisemmällä tasolla, ei tarkoitettu sun käyttöprofiiliin. Sopii kai laturi keskusteluun, (lopussa linkki otsikkoon c-kaapelin muodossa:) )

Langattomat lataukset, ne nopeatkin kärsii yleensä hitaudesta, taviskäyttäjälle parempi latailla nopeasti, jotta akku olisi mahdollisimman täynnä kun lähtee liikkeelle ja mahdollisimman paljon pelivaraa siellä loppupäässä.

Ja se että ladatessa riittäisi potkua reilusti yli kulutuksen. Vaikka enään ei puhuta virransuunnan vaihtelusta

Jäänyt mututuntuma että hitailla enemmän haasteita.
Olen myös rajoittanut puhelimen asetuksista, että akku latautuu vain 85% kapasiteettiin.
Vedät aika äärimmilleen :)
Kelasin viestejä takaisin päin, niin käyttöprofiilisi taisi olla sellainen että liki 24/7 latauksessa, postaa joskus kokemusta että kuinka vanhaksi akku kestää.
Siis ihan sillä että itse enään aikoihin moisia optimointeja, vaan 24/7 piuha vehkeetkin oletus asetuksin. (*

Omassa käyttöpuhelin profiilissa tuo 85% olisi akun turmaksi , mutta lataankin lähinnä vain öisin, ja säännöllisesti mennään alle 50%, usein alle 25%

(*
Vuosien saatossa toki malleja mitkä ei kestäneet niin hyvin ja malleja missä lataukset toimii.
 
Viimeksi muokattu:
Ok. Kiitos vastauksesta. Jos sopii käyttöprofiiliin, niin en suoranaisesti tuomitse.

Seuraava maalikko mutu kommentti yleisemmällä tasolla, ei tarkoitettu sun käyttöprofiiliin. Sopii kai laturi keskusteluun, (lopussa linkki otsikkoon c-kaapelin muodossa:) )

Langattomat lataukset, ne nopeatkin kärsii yleensä hitaudesta, taviskäyttäjälle parempi latailla nopeasti, jotta akku olisi mahdollisimman täynnä kun lähtee liikkeelle ja mahdollisimman paljon pelivaraa siellä loppupäässä.

Ja se että ladatessa riittäisi potkua reilusti yli kulutuksen. Vaikka enään ei puhuta virransuunnan vaihtelusta

Jäänyt mututuntuma että hitailla enemmän haasteita.

Vedät aika äärimmilleen :)
Kelasin viestejä takaisin päin, niin käyttöprofiilisi taisi olla sellainen että liki 24/7 latauksessa, postaa joskus kokemusta että kuinka vanhaksi akku kestää.
Siis ihan sillä että itse enään aikoihin moisia optimointeja, vaan 24/7 piuha vehkeetkin oletus asetuksin. (*

Omassa käyttöpuhelin profiilissa tuo 85% olisi akun turmaksi , mutta lataankin lähinnä vain öisin, ja säännöllisesti mennään alle 50%, usein alle 25%

(*
Vuosien saatossa toki malleja mitkä ei kestäneet niin hyvin ja malleja missä lataukset toimii.

Puhelimeni tosiaan asuu yötä lukuunottamatta tietokonepöydällä, missä pidän sitä yleensä kiinni laturissa. Parempi olisi antaa akun kulua tyhjemmäksi, mutta vaikkapa se puhelimeni asetuksista löytynyt 85% varaustaso on hyvä aina olla yllättäviä tarpeita varten. Edellisessä puhelimessani ei sellaista asetusta ollut, joten annoin sen olla täydessä latauksessa. Eli en minäkään täysin optimoi akun elinikää. Hitaasta latauksesta ei vaan yleensä ole minulle mitään haittaa, joten ei ole mitään syytä turhaan kuumentaa akkua isolla latausteholla.

Yöllä en ole ladannut ihan vaan kun ei ole laturia yöpöydällä, enkä yleensä tarvitse heti aamusta (lähes) täyttä akkua. Tarvittaessa puhelimen voi sitten ennakoiden kiinnittää laturiin yöksi.

Minulla on myös langattomat kuulokkeet, joita yleensä käytän iltaisin ja joskus harvoin reissussa. Niissä kuitenkin kestää akku lähemmäs parikymmentä tuntia, joten arjessa olen vaan aina heittänyt ne tietokoneeseen kiinni latautumaan yöksi vasta kuulokkeiden saavutettua alhaisesen varaustason. Eli käytännössä ne tulee ladattua aika optimaalisesti. Jotain aktiivisessa käytössä olevia nappikuulokkeita on varmaan syytä latailla aina tilaisuuden tullen ja pitää akkua mahdollisimman täynnä.

Jokaisen täytyy kuitenkin latailla laitteitaan käyttötarpeen mukaan. Jos tarvitsee käyttää akkua enemmän ja useammin, täytyy sitä myös kuluttaa enemmän. Mutta jos on mahdollista välttää akun kuumenemista, kannattaa niin tehdä. Ja kovan käytön aikana ei ole hyvästä ladata, vaikka jäähdytys olisikin kunnossa (ja tuskin on).

Tässä on mielestäni hyvä artikkeli miten puhelimen akkua kannattaa ladata: Charging habits to maximize battery life

"Here’s a TL;DR summary of the battery tips above:
What’s the best way to charge your smartphone?
  • Avoid full cycle (0-100%) and overnight charging. Instead, top up your phone more regularly with partial charges.
  • Ending a charge at 80-90% is better for the battery than topping all the way up to completely full.
  • Use fast charging technologies sparingly and when your device is cool.
  • Heat is the battery killer. Don’t cover your phone when charging and keep it out of hot places.
  • Don’t play intensive games, stream videos, or run other intensive workloads while charging to avoid heat and mini-cycles."
 
[] puhelimeni asetuksista löytynyt 85% varaustaso on hyvä aina olla yllättäviä tarpeita varten. Edellisessä puhelimessani ei sellaista asetusta ollut, joten annoin sen olla täydessä latauksessa.

Vähän OT mutta mikä puhelin teikäläisellä että pystyy asetuksista säätämään noin? Vai onko nykyään ihan normaaliasetus puhelimissa. Itsellä Galaxy S10 vielä käytössä ja siihen ei kai saa kyseistä ominaisuutta kuin roottaamalla.
 
Vähän OT mutta mikä puhelin teikäläisellä että pystyy asetuksista säätämään noin? Vai onko nykyään ihan normaaliasetus puhelimissa. Itsellä Galaxy S10 vielä käytössä ja siihen ei kai saa kyseistä ominaisuutta kuin roottaamalla.

Sonylla on tainnut ainakin tuo olla aika vakiokamaa jo pidemmän aikaa. Samsungillakin joissain puhelimissa/tabeissa tuota ollut ja olis sellanen muistikuva että Android 12 mukana tulis useammille laitteille…

näytti löytyvän maininta tästä että betassa oli s21:lle
 
Vähän OT mutta mikä puhelin teikäläisellä että pystyy asetuksista säätämään noin? Vai onko nykyään ihan normaaliasetus puhelimissa. Itsellä Galaxy S10 vielä käytössä ja siihen ei kai saa kyseistä ominaisuutta kuin roottaamalla.
Itsekin huomasin tuollaisen option tulleen nyt Samsung S20 FE 5G luuriin Android 12 myötä, eli kannattanee vilasta asetuksista, jos vaan luuriin saa uusimman Androidin...
Ei varmaan tuollaisen ominaisuuden tuominen asetuksiin taida olla kummoinen asia nykyään ja toivon mukaan valmistajat alkaisivat yleistämään enemmänkin. Kuitenkin tuosta on tietoa, että pidentää akun elinikää, niin asiakkaat varmaan mielellään ottaa käyttöön tarvittaessa.
 
Vähän OT mutta mikä puhelin teikäläisellä että pystyy asetuksista säätämään noin? Vai onko nykyään ihan normaaliasetus puhelimissa. Itsellä Galaxy S10 vielä käytössä ja siihen ei kai saa kyseistä ominaisuutta kuin roottaamalla.
Samsung Galaxy S21 FE:stä (Android 12) löytyi tuo akun maksimivarauksen rajoitin ja se on sen 85%, eikä lukuarvo ole säädettävissä.
 
Itse olen asennoitunut niin, että kun ostaan 800€ puhelimen, niin varaudun siihen että 3v käyttöiän kohdalla vaihdatan akun uuteen valmistajan alkuperäiseen virallisessa huollossa.

Virallisessa huollossa akun vaihto maksaa alle satasen ja jos sen avulla tuplaa luurin käyttöiän, niin halvalla menee.
 
Ikean langaton laturi on täällä käytössä iPhone 13 Pro:n kanssa ja voin sitä kyllä suositella, jos tosiaan 5W latausteho riittää, itsekin halusin hitaasti latautuvan. Ei kuulu mitään ääntä ainakaan omasta, on Baseus 65W GaN laturin perässä. Toimii myös paksuhkon Spigen-suojakuoren kanssa mikä ei ole kaikilla langattomilla latureilla ihan itsestäänselvää.

Näköjään jostain syystä ei Ikea postilla sitä lähetä vaikka muita akkuja ja latureita postittaa. Ehkä johtuu siitä, että ei ole varastossa Kuopiossa mistä Ikean verkkotilaukset lähetetään.


Halvempi Livboj on täysin sama, mutta kovamuovinen pinta eikä tekstiili. Sen postilla toimitus onnistuu ainakin tällä hetkellä.

Aika jännä juttu. Täytyypä pitää silmällä milloin ilmestyisi varastoon Kuopiossa, jos saisi sitten tilailtua. Vaikuttaisi olevan hinta-laatusuhteeltaan aivan ylivoimainen kriteereihini sopiva laite.
Useamman ikean langattoman laturin purkanut ihan mielenkiinnosta ja kaikissa ollut sama "moduuli" sisällä elektroniikkaa myöten, sen ympärillä olevat kuoret sitten enemmän tai vähemmän paremmasta materiaalista. Tällä hetkellä käytössä sellainen joka pitää ladatessa siritystä, mutta kaikissa ei ole ollut joten tuon osalta ilmeisesti arpapeliä. Tosiaan tuolla 5€ hinnalla aivan ylivoimainen hinta-laatusuhde, ja helppo heittää langattomien korvanappien kotelo tuon päälle aina kun tulee ja napata matkaan kun lähtee jonnekkin.

Mitä tulee tuohon akkujen lataukseen ja niiden kestävyyteen, niin nykyisin valmistajat optimoi nuo niin pitkälle että käyttäjän itse tekemät hidastukset vaikuttaa lähinnä käyttökokemukseen latauksen suhteen. Ei se puhelin koko yötä väkisin yritä nostaa akun varausta, vaan siellä on algoritmi joka hoitaa sen järkevästi. Esim. OnePlus Nord 2 latauskäppyrästä näkee hyvin kuinka kriittisimmät alkupää ja loppupää mennään hitaammalla nopeudella, ja väli sitten rallatellaan hurjalla teholla tuo väli. Osa valmistajista alkaa myös hidastaa 60% paikkeilla.

OnePlus-Nord-2-latausnopeus.png


Osa valmistajista myös jakaa akkujansa useampaan yksikköön, mikä nostaa korkeinta lataustehoa. Ylipäätään olen sitä mieltä, että vaikka akkujen kestävyydessä ja sen optimoinnissa on nyt ihan viime vuosina tullut suuria harppauksia niin niiden merkitys vähenee kun latausnopeudet kasvaa.
 
Ainakin Pixelissa (4a) on Adaptive charging mahdollisuus, eli kun laite on yöllä laturissa kiinni niin se lataa hitaammin mikä säästää (ainakin periaatteessa) akkua pidemmän päälle. Kun härvelin lyö illalla kymmen jälkeen laturiin niin se ottaa adaptiivisen latauksen käyttöön ja lataa siihen tahtiin että akku on täynnä kello 07 tai hiukan ennen. Tuon määritellyn "yöajan" ulkopuolella lataus tapahtuu täydellä nopeudella, en muista oliko tuo "yöaika" jotenkin konffattavissa vai joku kovakoodattu fiitsöri, mutta toi adaptive charging on ihan fiksu systeemi kyllä sinällään, ja ei siitä varsinaisesti mitään haittaakaan ole jos yöaikaan lataa hitaammin.
 
  • Avoid full cycle (0-100%) and overnight charging. Instead, top up your phone more regularly with partial charges.
  • Ending a charge at 80-90% is better for the battery than topping all the way up to completely full.
  • Use fast charging technologies sparingly and when your device is cool.
  • Heat is the battery killer. Don’t cover your phone when charging and keep it out of hot places.
  • Don’t play intensive games, stream videos, or run other intensive workloads while charging to avoid heat and mini-cycles."
Yksi tuokin.
Yleensä korostetaan sitä ettei akkua ajeta tyhjiin,

Jos yksi ohje pitäisi antaa, niin se kuuluu

lataa aina kun voit .

Ei toki ole sinulle optimi, jos se akku sinulla on aina puolillaan tai enemmän, ja tavoittelee pitkää käyttöikää (kallisakku)
Suomessa kun ollaan, niin seuraavaksi tärkein on se ettei lataa liiankylmää akku, se ehkä se jopa isompi riskipaikka, tosin toimivat latausautomatiikat siitä kieltäytyy. Kuumassa päässä pitäisi olla hanskassa.

Vuosien saatossa keskimääräinen akkukoko on kasvanut, nykyään puhutaan useamman amppeeritunnin akuista, joten pikalataus vaatii jo aika kovia tehoja. Qi latauksella 15W ei ihmeitä tehdä.

Vähän yleistän väitän että jos ei ajele akkua tyhjäksi, , Jos laitteen lataus systeemit ja kapasiteetti mitoitus toimii , android laitteissa se akku kestää laitteen eliniän ja pitkälle yli.

tosin en väitä että jos laitteen akku pieni suhteessa kulutukseen, vuorokaudessa yksi lataussykli (tyhjästä täyteen vastaava määrä), niin kolmen neljän vuoden päästä voi joutua lataileen useammin. Ja ison malli kirjoon toki mahtuu malleja jotka syö akun nopeammin.

Sori kova tilitys.

Taustalla se että niin moni virtaa tarvitseva nuukailee lataamisen kanssa.

Edit, toki sama ohje nykyaikaisiin sähkötyökaluihin sun muihin joissa toimivat laturit (joo varmasti no jossain vielä jokin kenno kemia mikä vaatii toisenlaista huomiota)

Edit2:
Mitä nopeampi pikalataus niin sitä helpompi pitää laitteen akku täynnä.
 
Viimeksi muokattu:
Kelasin viestejä takaisin päin, niin käyttöprofiilisi taisi olla sellainen että liki 24/7 latauksessa, postaa joskus kokemusta että kuinka vanhaksi akku kestää.

Vaihdoin eilen pois iPhone 8:in joka ehti olla omassa käytössä 3,5 vuotta. Öisin ladattu langattomalla, päivisin ekat kaksi vuotta puhelin oli käytännössä koko päivän asiakaskäyntejä lukuunottamatta autossa langattomassa telineessä laturissa ja päällä navi+musiikki stream. Viimeisen puolitoista vuotta "perinteisempää" käyttöä eli täällä konttorilla 8h pöydällä pientä sometusta lukuunottamatta idlenä.

Jossain välissä puhelimeen tuli se feature että lataus keskeytyy yöllä ja jatkuu aamusta siten, että puhelimessa on 100% hiukan ennen kuin normaalisti otat sen pois laturista.

Olisko akun kunto ollut 83% - se ei kuitenkaan käytännössä kestänyt enää mitään, lisäksi puhelimen tehot oli rajoitettu joten se tuntui aika hitaalta.

Applen akun vaihto maksaa 55e+postit, ajattelin sitä käyttää ja antaa puhelimen eteenpäin. On sillä monta käyttövuotta vielä jäljellä.

Itse langattomiin latureihin liittyen: en ole yhdenkään käyttämäni laturin huomannut pitävän ääntä. Se ei tietenkään tarkoita etteikö niistä voisi ääntä lähteä :)

Oma käyttö on mennyt sillä periaatteella että aina laturissa ja jos akku menee paskaksi, se vaihdetaan. Melkein neljä vuotta siihen meni. Yhtään en ole säästellyt.
 
Itse ostin Samsung galaxy s21 ja galaxy watch 4 ja siinä tuli mukana langaton alusta kellolle ja puhelimelle "kaupanpäälle". Se on ainakin ääneton ja valot on hyvin sijoitettu niin ei loista silmään mutta näkee kumminkin onko lataus päällä.

Itse käytän puhelimessa latauksen rajoitusta mikä katkaisee latauksen 85% kohdilla, hyvin kestää akku koko päivän aktiivisellakin käytöllä.
 
Viimeksi muokattu:
Itse langattomiin latureihin liittyen: en ole yhdenkään käyttämäni laturin huomannut pitävän ääntä. Se ei tietenkään tarkoita etteikö niistä voisi ääntä lähteä :)
Muistelen että jossain on ollut joku ääntä pitävä tuuletus. En väitä,kun en nyt muista mikä malli, jotta voisi tarkistaa. (edit hakujen perusteella mm Samsungilla )

Ääntä pitäviä latureita on ollut, joten en epäile etteikö vinkunaan myös langattomistakin löytyisi.
 
Laitoin muutamille valmistajille kyselyä ja ainakin Decoded lupasi, ettei mitään tikitysääniä heidän laitteestaan lähde. Uskaltauduin täten tilaamaan heiltä nahkapintaisen latausalustan: FastPad Wireless Charger Black / Black
Paskan möivät. Sai vielä vängätä palautuksesta että suostuivat kattamaan kulut, vaikka olivat luvanneet ettei tikitystä kuulu. Ei kyllä varmaan kovin moni sitä kuulisi.

Sain paskan äänityksenkin tehtyä tikityksestä laittamalla puhelimen mikrofonin sentin päähän latausalustasta:

Tuossa latausalusta on kiinni laturissa lataamatta mitään. Se vaan tikittää jatkuvasti. Ääni ei todellakaan ole voimakas, suhina taustalla on 4xNoctua NF-A20 @ 360RPM vajaan metrin päässä. Mutta kyllä se vaan ärsyttää esim. kun yrittää nukkua latausalusta pään vieressä. Piti muuten vahvistaa tuota äänityksen äänenvoimakkuutta 48dB, jotta sen sai noin selvästi kuulumaan.

EDIT: Nyt on kolmaskin latausalusta testattu, tällä kertaa Ikean 5€ malli. Tikittää. Taitaa olla väistämätöntä tälle tekniikalle. :(

Ehkä ääntä voisi vaimentaa tarpeeksi tyyliin peittämällä piirilevyn värisevät komponentit jollain tökötillä. Sellaista tuskin on tehty valmiiksi yhdessäkään kaupallisessa tuotteessa.

Täytynee luovuttaa langattoman latauksen osalta ja tyytyä nyhtämään johtoa.
 
Viimeksi muokattu:
Paskan möivät. Sai vielä vängätä palautuksesta että suostuivat kattamaan kulut, vaikka olivat luvanneet ettei tikitystä kuulu. Ei kyllä varmaan kovin moni sitä kuulisi.

Sain paskan äänityksenkin tehtyä tikityksestä laittamalla puhelimen mikrofonin sentin päähän latausalustasta:

Tuossa latausalusta on kiinni laturissa lataamatta mitään. Se vaan tikittää jatkuvasti. Ääni ei todellakaan ole voimakas, suhina taustalla on 4xNoctua NF-A20 @ 360RPM vajaan metrin päässä. Mutta kyllä se vaan ärsyttää esim. kun yrittää nukkua latausalusta pään vieressä. Piti muuten vahvistaa tuota äänityksen äänenvoimakkuutta 48dB, jotta sen sai noin selvästi kuulumaan.

EDIT: Nyt on kolmaskin latausalusta testattu, tällä kertaa Ikean 5€ malli. Tikittää. Taitaa olla väistämätöntä tälle tekniikalle. :(

Ehkä ääntä voisi vaimentaa tarpeeksi tyyliin peittämällä piirilevyn värisevät komponentit jollain tökötillä. Sellaista tuskin on tehty valmiiksi yhdessäkään kaupallisessa tuotteessa.

Täytynee luovuttaa langattoman latauksen osalta ja tyytyä nyhtämään johtoa.


Tämä alusta ei pidä mitään ääntä

 
Ei kyllä pidä minusta toi Samsung Trio-okaan, tosin harvoin on kahtakaan laitetta yht-aikaa niin ei voi varmaksi sanoa. Myös jos hitaat kiinnostaa, niin Ikealla kans jotain Qi latureita jotka ei kyllä minusta äännä - mutta eipä ole tehoakaan.
 
Tämä alusta ei pidä mitään ääntä


Hmm, kaippa tuon Single-versiota voisi kokeilla, kun kerran Samsung tarjoaa ilmaiset toimituskulut ja palautuksen. Raportoin sitten takaisin laitteen saatuani.

Ei kyllä pidä minusta toi Samsung Trio-okaan, tosin harvoin on kahtakaan laitetta yht-aikaa niin ei voi varmaksi sanoa. Myös jos hitaat kiinnostaa, niin Ikealla kans jotain Qi latureita jotka ei kyllä minusta äännä - mutta eipä ole tehoakaan.

Nämä testaamani laturit ovat kyllä pitäneet ääntä, vaikkeivat lataisikaan. Ladatessa tikityksen tiheys vaan kasvaa. Ja tosiaan Ikean laturi on nyt myös testattu ja se tikitti ihan samaan tapaan kuin kaksi edellistäkin testaamaani. En kyllä yhtään ihmettele, jos useimmat eivät sitä ääntä edes pysty kuulemaan.
 
löytyykö autolatureita jotka antaisi vähintään 65W. Nyt mulla on joku Baseuksen 45W malli ja se ei tunnu herättävän edes Dellin XPS:ää, vaikka pitäisi. Puhelin latautuu kyllä, että ei se rikkikään ole. Voisi tilata kyllä tehokkaamman jokatapauksessa jos markkinoille olisi tullut parempia? Pikainen ebay tarkastus ei oikein tuottanut tulosta.
edit. Baseuksella näyttäisi olevan pari mallia jotka antaa 100W Baseus 100W USB Type-C Car Charger Cigarette Lighter Socket Cable 2 Adapter Kit | eBay
 
Viimeksi muokattu:
löytyykö autolatureita jotka antaisi vähintään 65W. Nyt mulla on joku Baseuksen 45W malli ja se ei tunnu herättävän edes Dellin XPS:ää, vaikka pitäisi. Puhelin latautuu kyllä, että ei se rikkikään ole. Voisi tilata kyllä tehokkaamman jokatapauksessa jos markkinoille olisi tullut parempia? Pikainen ebay tarkastus ei oikein tuottanut tulosta.
Löytyy.
Mutta riippuu vaatimuksista.

Jos omasi ei toimi, niin katso sen speksit, ja katso läppärisi vaatimukset. Jos sinulla 12/24v sytkä laturi ja USB-PD latausta haluavat läppäri, niin varsinkin 12v autosähköillä harva pikku sytkä laturi antaa yli 12v jännitteitä, jos läppäri haluaa enemmän, ja 24v sähköt ei ajoneuvossa ole, niin tarjonta vähenee, tai kasvaa isommaksi.
230v AC inverterin perään saat kyllä ihan verkkovirtalaturia, kunhan katsot tarpeeksi tukevan inverterin.

Jos se 12v riittää, niin tarkista kaapeli, jotkut läppärit haluaa pienilläkin jännnitteillä sen "teho" kaapelin (mitkä speksattu isoille tehoille), niin ja katso että auto käy.
 
31. tammikuuta tulee näköjään Lidlin myyntiin 30-wattinen PD-seinälaturi, PD3.0-virtapankkihan on jo siellä myynnissä.

PSX_20220129_212553.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 071
Viestejä
4 561 229
Jäsenet
75 102
Uusin jäsen
Äyrämöinen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom