• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Työttömän elämä -thread

Hinnoista on yleensä tiedotettu osakkaita.

Mutta toki paperit voi olla pois heitettyjä, eikä ole muistinvaraista mielikuvaa mitä vesi maksaa. Ei se mitenkään tavatonta ole, vaikka omantalouden hoidan takia olisi hyvä olla kärryillä.

Nyt kerrotun perusteella sitä vettä on mennyt puolet liikaa, se voi syntyä tuhlailevasta käytöstä, tai sitten on vuotoja, jälkimmäinen pitää toki selvittää. Tuhlaileva käyttö sitten oma valinta. Jos vähän optimoi omaa käyttöä niin keskiverto kulutuksen pääsee vaikka olisi tavallista enemmän viherkasveja kasteltavana ja lemmikkejä juotettavana.

Tsekkaa se vedenhinta/todellinen kulutus, ja tsekkaa nuo mihin se vesi menee. turha maksaa sellaisesta joka ei tuo iloa.
Kiitos Kapteeni Itsestäänselvyys.
 
Tässä on hyvä tiivistys monien työttömien ongelmasta, eli työnantajilla on aidosti niin paljon valinnanvaraa, että vain viimeaikaista työkokemusta omaavat otetaan huomioon. Tämän perusteella on turha syyllistää työttömiä työttömyydestä, koska ilmiö todentaa sen tosiseikan, että valtaosalla aloista on enemmän hakijoita kuin työpaikkoja.
Viime aikoina tullut välillä mietittyä, että onko meillä oikeasti vallalla sellaista työvoimapulaa mitä media on välillä antanut ymmärtää? Joillain tietyillä aloilla on kyllä, mutta mietin näin yleisellä tasolla.
 
Viime aikoina tullut välillä mietittyä, että onko meillä oikeasti vallalla sellaista työvoimapulaa mitä media on välillä antanut ymmärtää? Joillain tietyillä aloilla on kyllä, mutta mietin näin yleisellä tasolla.
On pulaa.
On myös se kohtaanto ongelma.

Mutta myös se että palkkaaminen on riski, jos ei löydy sopivaa niin ollaan ennemmin ilman ja jatketaan etsimistä.

Joillain aloilla vuokratyövoima firmat helpottaa.

Jatkuvasti laajenee vaatimukset erilaisista kursseista, eli ajantasaisista korteista, tutkinnoista, jos ne puuttuu, niin seinä nousee heti siinä pystyyn
 
En ole ymmärtänyt tätä "palkkaaminen on riski" perustelua. Eikö nimenomaan tämän takia melkein kaikkialla ole koeaika?
Ensin pitää löytyä se potenttiaalinen jonka halutaan palkata. Riippuen firmasta tehtävästä, niin ei koeajalle otetan henkilöä joka ehkä sinä aikana muuttuu hyväksi valinnaksi. Vaan henkilö jonka osalta uskotaan että jää töihin.

Riippuu toki alasta, työantajasta. Vuokratyöfirmat erikseen, vs työantajat jotka hakee omille listoille työntekiää.

Kesätöihinkään kaikkille työpaikoille oteta väkeä, mutta taasen johonkin kausihommiin haravoimaan joissa työhän pääsee heti kiinni ja henkilokohtaisa varusteitakaan tarvi erikseen tilata, mutta kyllä silloinkin pitää jotain uskoa työantajalla. Sekin vähän vaikuttaa haetaanko yhtä vai kymmentä. Yhden pitäisi osua kerrasta.
 
Ah, nyt se selvisi, taiteilija. Perinteinen pitkäaikaistyöttömyyden muoto on käydä taideaineisiin painottuva tutkinto, ostaa asunto muuttotappiopaikkakunnalta jostain ihan jorpakosta ja päätyä sossun asiakkaaksi.
Selvänäkijöitä piisaa näköjään vieläkin. Kumma juttu että aina kun tämä selvänäkö perustuu pelkkiin stereotypioihin, niin mennään metsään jokaisessa väittämässä. Jopa se meni väärin että päädytään sossun asiakkaaksi, kun sossulla ei ole ollut juuri tekemistä työttömän tukien kanssa enää vuosiin.

Liekö lapinnoidilla tai tv-ennustajilla parempi onnistumisprosentti? :sgiggle:
 
Kyllähän tuo koeajallekkin ottaminen sitoo resursseja niiltä jotka ovat jo tuottavia sekä tarpeeksi päteviä opastamaan muita.
Vähän tapauksesta riippuen saat ohjattavaksi kaverin joka joko keventää omia töitä, tai sitten käytännössä estää niiden tekemisen.
 
Viime aikoina tullut välillä mietittyä, että onko meillä oikeasti vallalla sellaista työvoimapulaa mitä media on välillä antanut ymmärtää? Joillain tietyillä aloilla on kyllä, mutta mietin näin yleisellä tasolla.
Pulaa on ainoastaan niistä jotka tekevät ne työt, jotka on yleisesti havaittu kannattamattomiksi. Lisäksi pulaa luodaan keinotekoisesti työttömyydellä tiliä tekeville aloille, kuten esim tuota linkitettyä barometria katsomalla näkee. Kun ymmärtää käsitteet:

- rakenteellinen työttömyys
- rakenteellinen korruptio
- maahanmuuton kaupallistaminen
- fakenews
- manipulaatio
- follow the money

.. ja osaa laskea yhteen 1+1, niin ymmärtää mitä tässä maassa tapahtuu. Meikäläisen ei kannata vääntää näitä asioita enää sadatta kertaa rautalangasta, koska nämä asiat on jo tuomittu langassa salaliittoteoriaksi, siksi suosittelenkin perehtymään edellämainittujen termien merkitykseen. Ja jos niin tehdessä alkaa tulemaan tarinoita esim:

- ufojen tekniikalla kaivetuista mantereet yhdistävistä tunneleista
- liskomiehistä, maahisista, kummituksista tai muista taruolennoista
- yli tonnin joka kuu sossunrahoja saavista työttömistä
- Suomen olemisesta maailman onnellisin ja vähiten korruptoitunut maa

.. niin tiedät että menit jossain välissä metsään.

On pulaa.
On myös se kohtaanto ongelma.
Pulaa on vain orjista. Kohtaanto on tyhjänpäiväinen meemi, joka tarkoittaa todellisuudessa sitä että ei löydetä ketään tekemään työtä jonka tekemisestä ei makseta taloudellisen toimeentulon mahdollistavaa korvausta.
 
Ensin pitää löytyä se potenttiaalinen jonka halutaan palkata. Riippuen firmasta tehtävästä, niin ei koeajalle otetan henkilöä joka ehkä sinä aikana muuttuu hyväksi valinnaksi. Vaan henkilö jonka osalta uskotaan että jää töihin.
No tämä nyt on itsestäänselvyys. Eli tuo "palkkaaminen on riski" on vain joku kiertoilmaisu sille, että sopivia työntekijöitä ei löydy?
 
Loogisesti ajateltuna nykyisessä järjestelmässä tunnutaan ajavan pikemminkin sitä, että työkyky rapistuu mahdollisimman nopeasti.
Tää on ehkä suurimpia ongelmia. Ihmisten on järkevämpää maata sohvalla kuin tehdä mitään hyödyllistä, ettei työkkäri/kela/maksava taho vie viimeisiäkin tukia. Jos erehdyt opiskelemaan omatoimisesti vähän liikaa, tekemään jotain vapaaehtoishommaa esim. kontaktien ja oman verkoston laajentamiseksi tai harrastat liian aktiivisesti/näkyvästi jotain, niin tuethan siinä lähtee vähintään "selvityksen ajaksi" tai pysyvästi, mikä on monelle ihan liian iso riski. Riski on jopa siinä, jos erehtyy kysymään vaikuttaako ko. asiat tukeen, ja mitä lomakkeita pitäis täyttää jos haluaa tehdä asiat oikein. Helposti menee taas "tuki katkaistu selvityksen ajaksi". Nää tantat ei vissiin ymmärrä, että ihminen kykenee hakemaan töitä ja olemaan työmarkkinoiden käytettävissä vaikka siinä samalla jotain muuta tekeekin. Ehkä kertoo jotain niiden ihmisten kyvyistä, jotka työkkäriin töihin päätyvät.

Eikä tää taida olla edes uus juttu. Itse joskus 15+ vuotta sitten piti nostella tukia tovi. Olin kuitenkin aktiivisesti erinäisissä harrastus/yhdistystoiminnoissa mukana, koska enhän mä niitä kaikkia lopeta vaan tilapäisen töiden päättymisen takia. Erehdyin niistä työkkärin tantalle kertomaan, ja johan sieltä pukkas helvetinmoinen kasa selvityspyyntöjä ja maksut katkes. Sinänsä huvittavaa, että just näiden vapaa-ajan toimintojen kautta löyty seuraava työ aika nopeasti kun niistä tuttu yrittäjä oli perustamassa uutta firmaa johon tarvitsi tekijää. Sai haistattaa pitkät työkkärin tantalle.

E: Ja jos joku epäilee, etteikö esim. 2h päivässä vievän harrastuksen takia katkota tukia, niin etenkin moni urheilija on just siinä tilanteessa: Suomalainen Gajane, 39, sai tylyn kirjeen – työttömyyskorvauksesi katkaistaan harrastuksen takia
 
Kaikki ylimääräinen byrokratia joka työttömän kiusaksi on tehty, on olemassa sen takia että kiusaamista valvomaan voidaan palkata joku täti, joka ei ole minkäänlaisessa vastuussa mistään, ja jotta voidaan maksaa kyseiselle tädille palkkaa (veronmaksajan pussista) tehdystä "työstä" joka ei tuota yhtään mitään. Koko touhu voitaisiin automatisoida jos niin haluttaisiin, mutta silloin siinä ongelmana olisi:

- se että järjestelmästä voitaisiin ja olisi pakko tehdä läpinäkyvä
- se olisi kaikille sama
- siitä puuttuisi sisäänrakennettu korruptio
- yksi jos toinenkin täti joutuisi lopettamaan verovarojen kuppaamisen ja työttömien määrä räjähtäisi käsiin

Voidaan miettiä, että kun työttömyystoimet ovat esimerkiksi sitä, että työttömille opetetaan piirileikkejä, niin kuka siitä hyötyy? Paljonko rahaa edellämainittuu touhuun käytettiin kun Sipilän hallitus teki siitä muotia ja millainen vaikutus sillä oli työllistymiseen? Ja miksi tämä piirileikkejä opetteleva porukka ei näy työttömyystilastoissa työttöminä? Asiakkaistakaan ei oikein voi puhua, koska asiakkaan kuuluisi saada jotain hyötyä palvelusta josta maksetaan.

Tai mites nuo Vittuhallituksen työttömyystoimet: työttömän pitää spämmätä x määrää työpaikkoja kuukaudessa, jolloin riittäväksi laskettavan spämmin määrän päättää touhuun palkattu täti kunhan asiaa on ensin puitu lakisääteinen tuntimäärä työkkärin komerossa, ja ainoa joka työllistyy on kyseinen täti. Tutkimustiedot spämmäämisen vaikutuksista työllistymiseen ovat vielä näkemättä, mutta ei tarvita ennustajaa kertomaan että vaikutus on hyvin todennäköisesti sama kuin tähänkin asti.

Pula on työpaikoista joissa maksetaan toimeentulon mahdollistavaa palkkaa, ja varsinkin työpaikkoja sellaisista puljusta joita ei ole ajettu valtion toimesta niin ahtaalle että konkka on edessä joka tapauksessa lähitulevaisuudessa. Toinen vaihtoehto on tietysti jatkaa samalla linjalla ja keksiä lisää tyhjänpäiväistä pelleilyä työttömien kiusaksi ja palkata lisää tätejä valvomaan touhua.
 
Viimeksi muokattu:
No tämä nyt on itsestäänselvyys. Eli tuo "palkkaaminen on riski" on vain joku kiertoilmaisu sille, että sopivia työntekijöitä ei löydy?
Tuossa kohtaa pohdin ehdokkaita joilla voisi olla piilotettua potenttiaalia. Mutta työnantajan kannalta liian riskipitoinen.

Koeajalle otto jo riski, joten ei kannata ottaa koeajalle jos ei ole riittävästi uskoa.
Koeaika on ilman muuta tärkeä, kaikkia valinta virheitä ei voi silläkään paikata.
Jos koajalle menty, niin päätös pitää tehdä koajalla, jos epävarmuutta niin ei kannata ottaa liikaa riskiä. Koeaika ei poista kaikkia riskejä.


Määräaikainen kausi lehtienharavoija, riskit pienempiä, mutta valinta pitää olla onnistunut ennen koaikaa, jos ja kun tekiä tarvitaan se koko koajan. Jos palkataan paljon tekijöitä, nii riski pienempi, voidaan palkata kokemuksella vähän yli. Mutta jos hakia luo mielikuva että ei kykene tulemaan töihin ajallaan, ei kykene tekemään työtään, terveys riksi, niin jos 9 kymmennestä löydetty, niin työantaja miettii onko mielummin yhtä ilman.

Vakari työ, ammattilaista haetaan, jos löytyy hyvä, niin menee sellaiset puoltoistavuotta että palkattu alkaa oleen talossa sisällä ja tienaan palkkaansa.

Näihin usein tyssää ne tarinnat missä huippu CV, kokemusta kotimaasta ja kansainvälisestä, mutta pitkittynyt työttömyys jolle ei sopivaa selitystä, palkka toive huitelee liiankorkealla. Ikääkin , varsinkin jos ikääkin >50v.

Eli jatketaan edelleen tekijän etsimistä.

Pulaa on vain orjista. Kohtaanto on tyhjänpäiväinen meemi, joka tarkoittaa todellisuudessa sitä että ei löydetä ketään tekemään työtä jonka tekemisestä ei makseta taloudellisen toimeentulon mahdollistavaa korvausta.
-Kohtaanto ongelma elää toki suhdanteinen mukaan, nyt siitä ei puhuta kun tekijöistä pulaa sen verran laajasti.
-"Orjia" ei kukaan palkkaa, vaan motivoituneita osaavia tekijöitä

Kommentoit toiselle nimimerkille rakenteellisesta työttömyydestä.

Meillä on rakenteellista työttömyyttä, eli työttömiä jotka eivät työllisty, heidän työpanos ei ole sellainen että kukaan maksaisi sopparin minimipalkkaa. Tilastoissa on myös henkilöitä jotka eivät jostain muusta syystä ole työmarkkinoiden käytössä.

On myös "vapaaehtoista" työttömyyttä, eli henkilö ei halua töihin.

On hyvin vaikea työllistää henkilö joka pitää työntekimistä "orjana" olemisena, ja ei halua oma ehtoisti työlllistyä, On hyvin vaikea työllistää henkilö joka ei halua töihin, jos korvaus ei ole riittävän reilusti yli etuuksien (mitä saa ilman työntekoa), mutta hänen panokselleen ei ole kysyntää isommalla korvauksella. Ensimmäisiä vaikea työllistää, jälkimmäisiä voi työllistää tukemalla työssäkäyntiä, osittain samoja konsteja voi käyttää henkilöihin joiden panos ei ylitä mini palkkaamis kustannuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Ei työnantajien kannata valittaa mistään pulasta, jos ei voi sitä riskiä ottaa, mikä palkkaamisesta tulee. Ja muutenkin tuntuu, että se koko vastuu kaadetaan työttömien harteille samalla, kun työnantajien ainoa tapa "houkutella" tekijöitä on laatia joitain kahden pennin kliseisiä rekryilmoituksia Duunitoriin.

Työvoimapulasta puhutaan näissä tenteissä ja medioissa siihen sävyyn, että pula koskisi aidosti useita aloja. Eli katsojille jää sellainen kuva, että alalla kuin alalla riittää kuin vaan kävelee töihin. Ennemmin pula koskee esimerkiksi hoitoalaa ja sitten jotain varastohommia, joissa tuntiliksa on yhdeksästä kymmeneen euroa.
 
Ei työnantajien kannata valittaa mistään pulasta, jos ei voi sitä riskiä ottaa, mikä palkkaamisesta tulee. Ja muutenkin tuntuu, että se koko vastuu kaadetaan työttömien harteille samalla, kun työnantajien ainoa tapa "houkutella" tekijöitä on laatia joitain kahden pennin kliseisiä rekryilmoituksia Duunitoriin.

Työvoimapulasta puhutaan näissä tenteissä ja medioissa siihen sävyyn, että pula koskisi aidosti useita aloja. Eli katsojille jää sellainen kuva, että alalla kuin alalla riittää kuin vaan kävelee töihin. Ennemmin pula koskee esimerkiksi hoitoalaa ja sitten jotain varastohommia, joissa tuntiliksa on yhdeksästä kymmeneen euroa.
Tätä olen itsekin miettinyt. Jos meillä kerran oikeasti on joku huutava työvoimapula, niin luulisi että työnantajat olisi silloin myös valmiita ottamaan jonkin verran riskejä niiden työntekijöiden löytämiseksi. Tämä työvoimapula taitaa tosiaan koskea vain joitain tiettyjä aloja joihin vaaditaan koulutusta mutta joille ei ole koulutettu tarpeeksi porukkaa, esim. juurikin hoitoala.

Ennen kuin joku sanoo, niin mulla on omat asiat kyllä kunnossa. Kunhan mietin tätä tilannetta yleisesti. Tuntuu että nämä jutut "työvoimapulasta" ei oikein vastaa todellisuutta.
 
Ei työnantajien kannata valittaa mistään pulasta, jos ei voi sitä riskiä ottaa, mikä palkkaamisesta tulee. Ja muutenkin tuntuu, että se koko vastuu kaadetaan työttömien harteille samalla, kun työnantajien ainoa tapa "houkutella" tekijöitä on laatia joitain kahden pennin kliseisiä rekryilmoituksia Duunitoriin.
Työantaja arvio minkä verran riskiä ottaa, isot yöntaja voi ottaa eri tavalla kuin pieni.

Työantajalla on myös vaihtoehto olla palkkaamatta, tai houkutella toisaalla töissä oleva työntekiä.

Tätä olen itsekin miettinyt. Jos meillä kerran oikeasti on joku huutava työvoimapula, niin luulisi että työnantajat olisi silloin myös valmiita ottamaan jonkin verran riskejä niiden työntekijöiden löytämiseksi. Tämä työvoimapula taitaa tosiaan koskea vain joitain tiettyjä aloja joihin vaaditaan koulutusta mutta joille ei ole koulutettu tarpeeksi porukkaa, esim. juurikin hoitoala.
Isot työantajat, ja niiden HR väki ihan kokemattomia ole, pulassa mahdollisuuksien mukaan lisäävät ns riskinottoa.

"pulaa" myös vahvistaa se että työvoima siirtyy ylöspäin, eli niistä tehtävissä missä vaatimustaso ollut matalempi siirtyy väkeä vaativimpiin tehtäviin, mistä seurannut se että pulaa kaikilla "tasoilla".

Ketjussa viitattu rakenteelliseen työttömyyteen, niin näinä aikoina siellä vapaana olevista alkaa oleen iso osuus sellaisia että työllistymisen esteet on sellaisia ettei ne ole työantajasta kiinni.
 
Yksi iso ongelma mun työttömyydessä on työkkärin jatkuva pelleily. Tällä hetkellä siis työkkäri etsii ja tarjoo mulle töitä alalta johon pitäs olla 4v korkeakoulututkinto ja osata aika spessuja juttuja. En osaa niitä. Sanoin tästä työkkärin tätille. Väiteltiin hetken aikaa ja se päättyi siihen että minä sanon en osaa, täti sanoo että tietää paremmin ja osaan.

Hehkutti myös tuo täti että nykyään perehdytykset ovat niin kattavia että siinä oppii alan vaikka ei osaisikaan. Tiedän työelämässä olleena että resursseja perehdytykseen ei koskaan ole, viimesimmässä työpaikassa valtiolla harjoittelijat perehdytti toisiaan kun vakkarit ei hommaan suostuneet kun eivät korvausta olisi saaneet.

Missä todellisuudessa tässä eletään?
 
Ennen kuin joku sanoo, niin mulla on omat asiat kyllä kunnossa. Kunhan mietin tätä tilannetta yleisesti. Tuntuu että nämä jutut "työvoimapulasta" ei oikein vastaa todellisuutta.
Työvoimapulapuheessa näkökulma on se miten se de facto toimii kansantalouden talouskasvun jarruna.

Ei niinkään se mitä siitä ajattelee pitkäaikaistyötön joka muurahaisena norsun selässä kokee norsun ihopoimut (tai työkkärin ilkeät tädit ja kuntouttavan työtoiminnan kiemurat) kovin keskeisenä maailmanselittäjänä.
 
Mutta työnantajan kannalta liian riskipitoinen.
Suuri osa työnantajan riskeistä on keinotekoisesti luotu. On HELlit LELlit ja VELlit, velvollisuus pitää itsensä peruuttamattomasti telonut työntekijä listoilla, velvollisuus huolehtia työntekijän hammashoidosta, jne jne. Kaikki vain siksi, että voidaan ylläpitää yhtä tai useampaa kerrosta täysin tarpeetonta byrokratiaa, vain koska joku tienaa sillä.

-Kohtaanto ongelma elää toki suhdanteinen mukaan, nyt siitä ei puhuta kun tekijöistä pulaa sen verran laajasti.
-"Orjia" ei kukaan palkkaa, vaan motivoituneita osaavia tekijöitä
Päinvastoin: kukaan ei palkkaa motivoituneita osaavia tekijöitä, koska niille tarvitsee maksaa oikeaa palkkaa. Käy kaupungin varikolla katsomassa mikä on meno nykyään. Koita vaikka selvittää kuinka moni vielä 10-15v sitten olleista työpaikoista on korvattu 9e-orjilla.
Oikea vastaus tämän kaupungin varikolla on 75%, luku saattaa vaihdella kylästä riippuen.

Meillä on rakenteellista työttömyyttä, eli työttömiä jotka eivät työllisty, heidän työpanos ei ole sellainen että kukaan maksaisi sopparin minimipalkkaa.
Niin ja sitten on myös se osaava porukka jotka työllsityisivät heti, jos elettäisiin hieman terveemmässä maassa. Lopeta valtiovallan propagandan levittäminen, sitä ollaan nähty jo niin monen tahon toimesta, puhumattakaan siitä, että sen perättömyys on myös käynyt hyvin selväksi.

Työvoimapulapuheessa näkökulma on se miten se de facto toimii kansantalouden talouskasvun jarruna.

Ei niinkään se mitä siitä ajattelee pitkäaikaistyötön joka muurahaisena norsun selässä kokee norsun ihopoimut (tai työkkärin ilkeät tädit ja kuntouttavan työtoiminnan kiemurat) kovin keskeisenä maailmanselittäjänä.
Huomiohakuista diipadaapaa, kuten tähänkin asti. Näihin nyt ei varmaan kannata kommentoida edes mitään.
 
Suuri osa työnantajan riskeistä on keinotekoisesti luotu. On HELlit LELlit ja VELlit, velvollisuus pitää itsensä peruuttamattomasti telonut työntekijä listoilla, velvollisuus huolehtia työntekijän hammashoidosta, jne jne. Kaikki vain siksi, että voidaan ylläpitää yhtä tai useampaa kerrosta täysin tarpeetonta byrokratiaa, vain koska joku tienaa sillä.
Osa johtuu kasvaneesta elintasosta ja ovat sinänsä ihan perusteltuja, mutta on on tekijöitä joiden osalta syytä miettiä voisiko keventää.

Jos tässä nyt puhutaan työturvallisuudesta ,terveydestä, vaatimuksista, pyrökratiasta, lappusista, lippusista, prosesseista, jne. irtisanomisuojasta.

Eli jos joskus töihin pääsi jos kaveli portista sisään ja toitä oli, sitten jonkun repsikaksi, jos meni hyvin nini huomenna sama homma, palkan sai lähtiessä.


Päinvastoin: kukaan ei palkkaa motivoituneita osaavia tekijöitä, koska niille tarvitsee maksaa oikeaa palkkaa.
Yleissitovuus asettaa minimin, kaikista sitä ei kannata maksaa, eli ei kannata palkata. Silloin kun puhutaan rakenteellisesta työttömyydestä niin he eivät työllisty ilman kohdennettuja ratkaisuja. Joka palkka sellaiseksi että kannattaa palkata, tai palkka tai muuta tukea.

Osa työllistyy aloille joissa ei ole yleissitovuutta, osa ei halua työllistyä, jos palkka ei ole riittävästi yli mitä saa ilman työssäkäyntiä.

Meillä on järjestelmiä missä on soviteltua tukea, se mahdollistaa esim osa-aikaisen työssä käynnin ja tukea sen verran että työssäkäynti ei uhkaa elintasoa. Näissä on aina lieveilmiöt, vaikka olisi tarjolla lisää töitä, niin siinä syntyy kaunnistinluokku, kaikki ei halua lisäätöitä, koska se leikkaa tukiosuutta.
 
Meillä on järjestelmiä missä on soviteltua tukea, se mahdollistaa esim osa-aikaisen työssä käynnin ja tukea sen verran että työssäkäynti ei uhkaa elintasoa.
Todellisuudessa meillä on kylläkin järjestelmä, jossa osa-aikaisen työn tekemisestä on tehty mahdollisimman vaikeaa ja on lähes täysi varmuus että nämä "sovittelut" pitävät huolen siitä, että työtön jää kuukausiksi tyhjänpäälle, eli siis myös ilman niitä muita lakisääteisiä tukia, koska asiaa pitää vatvoa jos jonkinnäköisten jakkukalkkunoiden toimesta kuukausikaupalla. Tästä on puhuttu itseasiassa aika ekstensiivisesti mm. tässä langassa.

Järjestelmän monimutkaisuus ja harkinnanvaraisuus selittyy täsmälleen tuolla. Jos haluttaisiin tehdä järjestelmä, jossa osa-aikaisen työn tekeminen helpottuisi, niin tulisi ensimmäisenä karsia kaikki "harkinnanvaraisuus" kokonaa pois jo pelkästään senkin takia, että se helpottaa osa-aikaisen työn vastaanottamista. Sillon jokainen joka noita touhuja harkitsee tietäisi, että jos teen x, y ja z, ja tietyt kriteerit täyttyvät, niin kukaan ei kuse niskaan ja työn vastaanottamisesta ei rangaista. Sen sijaan nyt meillä on järjestelmä jossa joku saa tehdä töitä joskus jonkun verran, toinen ei saa ja menettää kaikki tukensa ja kolmas saa kymppitonnin laskun jonkun "harkintaa" käyttävän tädin virheistä, eikä kukaan ole vastuussa mistään, paitsi kärsijäksi/maksajaksi jäävä työtön.

Loppuun en viitsi ottaa kantaa, koska samaa ympäripyöreää valtiovallan propagandaa jota suollat vuodesta toiseen ja joka ei merkitse mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Todellisuudessa meillä on kylläkin järjestelmä, jossa osa-aikaisen työn tekemisestä on tehty mahdollisimman vaikeaa ...
Sitä paljon käytetään , eli osalla toimii varsin kivuttomasti.

Harkinnanvaraiset ovat toki työllistymisen jos ei este, niin kynnys, harkinnanvaraisilla halutaan tarjota turvaverkkoja juurikin kipeimmin tarvitseville, jos vedetään jollain yksi kaikille mallilla, niin se ei riitäkaikille.

Osalla on elämäntilanne ja omat vahvuudet jossain muualla kuin byrokratian käsittelyssä, niin he tarvitsisivat sitä tunkihenkilö joka hoitaa nuo jutut, ei kaikki nyt varsinaista holhoojaa tarvi, mutta jelppi. osa enemmän siinä että pitää huolen että menee tlihin, osa siinä talouden ja perin pyöritteöyssä.
 
Ei niinkään se mitä siitä ajattelee pitkäaikaistyötön joka muurahaisena norsun selässä kokee norsun ihopoimut (tai työkkärin ilkeät tädit ja kuntouttavan työtoiminnan kiemurat) kovin keskeisenä maailmanselittäjänä.
En ole työtön, kiitoksia vain.

Määräaikainen kausi lehtienharavoija, riskit pienempiä, mutta valinta pitää olla onnistunut ennen koaikaa, jos ja kun tekiä tarvitaan se koko koajan. Jos palkataan paljon tekijöitä, nii riski pienempi, voidaan palkata kokemuksella vähän yli. Mutta jos hakia luo mielikuva että ei kykene tulemaan töihin ajallaan, ei kykene tekemään työtään, terveys riksi, niin jos 9 kymmennestä löydetty, niin työantaja miettii onko mielummin yhtä ilman.
Miten voi vakavalla naamalla väittää että meillä on joku yleinen työvoimapula, jos joidenkin lehtien haravoijienkin kanssa on varaa alkaa nirsoksi? Se nyt on edelleenkin ihan itsestäänselvää, että mihinkään ei voida palkata ihmisiä jotka ei selvästikään ole työhön sopivia.
 
Osalla on elämäntilanne ja omat vahvuudet jossain muualla kuin byrokratian käsittelyssä, niin he tarvitsisivat sitä tunkihenkilö joka hoitaa nuo jutut, ei kaikki nyt varsinaista holhoojaa tarvi, mutta jelppi. osa enemmän siinä että pitää huolen että menee tlihin, osa siinä talouden ja perin pyöritteöyssä.
Niin paitsi että 1) koko järjestelmä on suunniteltu niin, että meillä ei muka ole mitään muuta kuin niitä työttömiä jotka tarvitsevat apua mitä yksinkertaisimpienkin asioiden käsittelyssä 2) "tukihenkilöitä" joilta onnistuu korkeintaan se niiden yksinkertaisimpien asioiden opettaminen ja parhaassa tapauksessa myös ne piirileikit ja 3) järjestelmän jokaisessa mahdollisessa välissä on joku "neuvonta" täti jolle maksetaan palkkaa siitä, että se vastaa puhelimeen ja lukee edessään olevasta kupongista jonkun puhelinnumeron tai ottaa selvää koska tarpeettoman byrokratian seuraava pikkupomo viitsii vastata puhelimeen, sekä 4) kasa tätejä joilla ei ole muuta virkaa kun pyöritellä papereita joista ei käy ilmi mitään muuta kuin se kuinka työttömiä on hyppyytetty vain sen takia, että sen valvomisesta saadaan maksaa jollekulle palkkaa.

Eli toisinsanoen kyseessä on rakenteellisen korruption/-työttömyyden yksi ilmiö, jossa kupataan veronmaksajien varoja "työn" tekemisestä, joka ei tuota mitään, ja jonka tuottavuutta ei voi mitata mitenkään. Jopa touhuun menevät varat niputataan usein samaan klimppiin kuin työttömien "kaikin puolin kohtuuttomat tuet" jotka tuntuvat monen mielestä olevan se suurin ongelma (ja silloin kun se näyttää kivemmalta niin ne jätetään niputtamatta, kuten Tilastokeskusten kaltaisilta valtion organisaatioilta sopii odottaakin.)
 
Viimeksi muokattu:
Miten voi vakavalla naamalla väittää että meillä on joku yleinen työvoimapula, jos joidenkin lehtien haravoijienkin kanssa on varaa alkaa nirsoksi? Se nyt on edelleenkin ihan itsestäänselvää, että mihinkään ei voida palkata ihmisiä jotka ei selvästikään ole työhön sopivia.
Yritin havainnollistaa.
Mutta, kyllä ihan oikeasti, kyllä moni työantaja jättää palkkaamatta jos työnahkija ei pysty vakuuttamaan.

Voit toki kutsua sitä työhon sopimattomaksi, mutta tässä kommentoin niitä yksilöitä joista olisi työhön, mutta CV, mielikuva on sellainen että ei välttämättä ole.

Jos juttusille pääsee, mutta ei haravoimaan, niin ehkä kyse ei ole haravointitaidoista.


Niin paitsi että 1) koko järjestelmä on suunniteltu niin, että meillä ei muka ole mitään muuta kuin niitä työttömiä jotka tarvitsevat apua mitä yksinkertaisimpienkin asioiden käsittelyssä ...
Työnvaativuus on toki kasvanut, ja hyvivointi yhteiskunta on tuonut byrokratiaa.

Joskus viimevuosisadalla on riittänyt että omin avion liikkuu, ja portille päässyt, jos töitä ollut niin tilipussin kanssa takaisin. ahkerat tienasi enemmän, osa vähemmän. Jos ei menny töihin niin joku läheinen teki sitten kahden edestä, sosialiturva oli läheisten varassa.

Tänäpäivänä vaatimustaso on paljon korkeampi, ja sosialiturva on yhteiskunnan varassa.

Osa väsähää sinne byroratian keskelle, siksi siellä on niitä kuntotuttavia juttuja, on niitä haastetteluita jne, joku vähän kiskoo ja potkii, jos ei ole sitä läheistä joka sen tkee.
 
Viimeksi muokattu:
Työnvaativuus on toki kasvanut, ja hyvivointi yhteiskunta on tuonut byrokratiaa.

Joskus viimevuosisadalla on riittänyt että omin avion liikkuu, ja portille päässyt, jos töitä ollut niin tilipussin kanssa takaisin. ahkerat tienasi enemmän, osa vähemmän. Jos ei menny töihin niin joku läheinen teki sitten kahden edestä, sosialiturva oli läheisten varassa.

Tänäpäivänä vaatimustaso on paljon korkeampi, ja sosialiturva on yhteiskunnan varassa.
Kuulostaa juuri siltä miltä joku huonompiosaisten kurjuudella tiliä tekevä sanoo peilin edessä itselleen illalla.
 
Tänään päättyi yt-neuvottelut ja huomenna saan tietää, että jatkuuko työt vaiko ei. Jännittää kyllä niin vietävästi, että jalatkin painaa kuin mitkäkin ja syke kokoajan tapissa:speechless: 6 vuotta samassa firmassa kohta oltu ja aiemmat yt-neuvottelut olen onnistunut välttämään, mutta nyt on omat työt tulossa hieman vähenemään ja meidän 10hlön tiimistä 3 saa kenkää. Kuulema työvelvoite vielä kaiken kukkuraksi säilyy irtisanottavilla irtisanomisen loppuun asti. Onko sitten hyvä vaiko huono asia sekin... itsellä 2kk irtisanomisaika.
 
Tänään päättyi yt-neuvottelut ja huomenna saan tietää, että jatkuuko työt vaiko ei. Jännittää kyllä niin vietävästi, että jalatkin painaa kuin mitkäkin ja syke kokoajan tapissa:speechless: 6 vuotta samassa firmassa kohta oltu ja aiemmat yt-neuvottelut olen onnistunut välttämään, mutta nyt on omat työt tulossa hieman vähenemään ja meidän 10hlön tiimistä 3 saa kenkää. Kuulema työvelvoite vielä kaiken kukkuraksi säilyy irtisanottavilla irtisanomisen loppuun asti. Onko sitten hyvä vaiko huono asia sekin... itsellä 2kk irtisanomisaika.
Voimia. Kahdessa kuukaudessa ehtii muuten kusemaan aika moneen nurkkaan.
 
Joutuu vielä syytteeseen jos alkaa tietentahtoen harrastaa tyhmyyttä. Mieluiten sitten hakee 2kk saikkua...
 
Itse hieroisin nurkkiin kuseskelun lisäksi vielä paskaa ovenkahvoihin. Työttömän kastiin kun kerran tippuu, niin saattaa olla ettei ylempään kastiin ole enää asiaa.
 
Huomautus - jätetään ne henkilökohtaisuudet pois keskustelusta
Mielenkiintoinen ajatusmaailma, toki osaltaan selittää ja avaa miksi olet päätynyt tilanteeseesi :think:
Joo, kaikkea ei välttämättä tarvitse ottaa aina ihan kirjaimellisesti. Helpompi tietysti takertua siihen kakitsuun kuin koittaa sisäistää tätä kuviota mikä työttömien hyväksikäytön ympärille on rakennettu. Toisaalta ei sitä paskaakaan välttämättä joka asiaan pitäisi liittää mukaan, alkaa vaan kyllästyttää miten tämä karuselli pyörii, mutta jokatapauksessa sori siitä.

Langan varsinaiseen aiheeseen, eli työttömyyteen ja sen ympärille rakennettuun kuvioon palataksemme vielä hetkeksi, niin:


Jos sisäistää nuo termit ja osaa laskea 1+1, niin jokainen ymmärtää miten kuvio pyörii. Kuka uskaltaa sanoa sen ääneen ja mitä sitten tapahtuu? SUPOa pukkaa ovista ja ikkunoista, jonka jälkeen tunnet olosi moottorisahajonglööriksi? Työttömille keksitään uusi työttömyysrangaistus ja sen totetuttamista valvomaan palkataan 400 000 tätiä ja setää, jotka ovat kaikki keskenään sukua? Seuraavat vaalit ovat taas erittäin tiukat ja valtaan päätyy vähemmän yllättäen taas sama kopla?

Vihon viimeinen vinkki: kun nyt on yleisessä tiedossa, että
eläkejärjestelmä on jonkinsortin ponsi, niin mahtaisiko ehkä "työttömyystoimien" seasta löytyä ehkä myös jotain vilunkipeliä, jos oikein tarkkaan viitsisi katsoa?
 
Joo, kaikkea ei välttämättä tarvitse ottaa aina ihan kirjaimellisesti. Helpompi tietysti takertua siihen kakitsuun kuin koittaa sisäistää tätä kuviota mikä työttömien hyväksikäytön ympärille on rakennettu. Toisaalta ei sitä paskaakaan välttämättä joka asiaan pitäisi liittää mukaan, alkaa vaan kyllästyttää miten tämä karuselli pyörii, mutta jokatapauksessa sori siitä.

Langan varsinaiseen aiheeseen, eli työttömyyteen ja sen ympärille rakennettuun kuvioon palataksemme vielä hetkeksi, niin:


Jos sisäistää nuo termit ja osaa laskea 1+1, niin jokainen ymmärtää miten kuvio pyörii. Kuka uskaltaa sanoa sen ääneen ja mitä sitten tapahtuu? SUPOa pukkaa ovista ja ikkunoista, jonka jälkeen tunnet olosi moottorisahajonglööriksi? Työttömille keksitään uusi työttömyysrangaistus ja sen totetuttamista valvomaan palkataan 400 000 tätiä ja setää, jotka ovat kaikki keskenään sukua? Seuraavat vaalit ovat taas erittäin tiukat ja valtaan päätyy vähemmän yllättäen taas sama kopla?

Vihon viimeinen vinkki: kun nyt on yleisessä tiedossa, että
eläkejärjestelmä on jonkinsortin ponsi, niin mahtaisiko ehkä "työttömyystoimien" seasta löytyä ehkä myös jotain vilunkipeliä, jos oikein tarkkaan viitsisi katsoa?
Harva täällä on kiistänyt ettei työttömyystoimissa olisi mitään korjattavaa, mutta sinä olet jatkuvasti kiistänyt ja vähätellyt ihmisen omaa roolia työttömyyden pitkittymisen suhteen ja tälläinen ajatusmaailma pitää saada kitkettyä pois.

Sinullekkin on annettu vinkkejä mutta sen sijaan että ottaisit neuvoista vaarin olet pelkästään trollaillut, uhriutunut ja hyökännyt kanssakeskustelioita vastaan.
 
Työvoimapulapuheessa näkökulma on se miten se de facto toimii kansantalouden talouskasvun jarruna.

Kyllähän se tietystä näkökulmasta hidastaa kansantalouden talouskasvua kun työtön ei innostu painamaan 16 tuntia päivässä 5€/h hommia. Erityisesti 5K/kk julkisen sektorin pullamössöhyvävelikampanjaviineri-työpaikan näkökulmasta...
 
Entisen työnantajan suosituksesta olisi varmaan hyötyä työnhaussa?
Jos kunto ja terveys sallii, niin ilman muuta hommat nätisti loppuun asti. Katse kuitenkin uusissa hommissa. Jos sinä aikana tuuttaa haastattelua niin se sitten hoitaa.

Jos terveyshaasteita, niin toki matalla kynnyksellä työterveyteen, ei sen takia että saa saikkua, vaan sen terveyden takia. Ei viitti käydä töissä saikku ei ole kovin kannustettavaa (jos alkaa napsuun , eikä pysty pidätteleen vessaan asti, niin se eriasia).


Joo, kaikkea ei välttämättä tarvitse ottaa aina ihan kirjaimellisesti. Helpompi tietysti takertua siihen kakitsuun kuin koittaa sisäistää tätä kuviota mikä työttömien hyväksikäytön ympärille on rakennettu. Toisaalta ei sitä paskaakaan välttämättä joka asiaan pitäisi liittää mukaan, alkaa vaan kyllästyttää miten tämä karuselli pyörii, mutta jokatapauksessa sori siitä.
Nimimerkki kyllä vaikutti ihan työkykyiseltä jolla tarjota työpanosta josta maksetaan.

Tässä vaiheessa ykköstavoite se ettei hän siirry siihen jengiin joka seuraavat vuodet postaa otsikkoon omaa ajantasaista kokemusta.



Työttömyyden tuki ja kannustin systeemit ei ole sitä varten että joku saisi korvauksen niiden tuottamisesta, vaan toisin päin.

Postaaja joka kertoi uhkaavista potkuista, niin hänelle nyt alkuun tärkeimpiä palveluita on ne työvoimapalvelut missä etsitään tekijöitä, tai missä tarjotaan tekijöitä.

Tänää ilmeisesti saa tiedon, vaikka ei saisi lappua, niin voi markkinoita silta katsoa, jos ei ole jo katsonut. Muutosneuvottelut on niitä hetkiä joissa herää myös ajatus että oma aloitteista paikan vaihtamisesta.
 
Kyllähän se tietystä näkökulmasta hidastaa kansantalouden talouskasvua kun työtön ei innostu painamaan 16 tuntia päivässä 5€/h hommia. Erityisesti 5K/kk julkisen sektorin pullamössöhyvävelikampanjaviineri-työpaikan näkökulmasta...
Yleensä tuntipalkka Suomessa suorittavassa työssä ilman koulutusvaatimuksiakin on yli 10 euroa ja työpäivän pituus 8 tuntia. Ja yleensä koulutus on vaatimus joten käytännössä palkat ovat kovemmat. Mediaanipalkka on jo yli kolme tonnia.

Palkat määräytyvät vapaasti työmarkkinoilla joita vääristää sosiaaliturvan taso, joten tuollaisia sosiaaliturvan alittavia palkkojahan ei ole, koska työtön ei lähde töihin joista tienaa saman tai vähemmän kuin kotona makoilusta, paitsi jos voimallisesti tahtoo elämässään eteenpäin.
 
Kyllähän se tietystä näkökulmasta hidastaa kansantalouden talouskasvua kun työtön ei innostu painamaan 16 tuntia päivässä 5€/h hommia. Erityisesti 5K/kk julkisen sektorin pullamössöhyvävelikampanjaviineri-työpaikan näkökulmasta...
Kun saisi edes sen 5e/h, mutta kun se on pääsääntöisesti 9e/päivä.

Työttömyyden tuki ja kannustin systeemit ei ole sitä varten että joku saisi korvauksen niiden tuottamisesta, vaan toisin päin.
Kuulostaa mantralta jota joku toisten kurjuudella tiliä tekevä hokee peilin edessä, silloin kun "kohtaanto-ongelman" hokemiselta joutaa. Jokainen loogiseen ajatteluun kykenevä medialukutaidon omaava yksilö näkee mitä tässä maassa tehdään. Ne jotka eivät kykene, kuuluvat hyvin todennäköisesti joihinkin näistä:

- ne joilla on oma lehmä ojassa, eli ne jotka tekevät tiliä huonompiosaisten kurjuudella, eli toisinsanoen "työtä" joka ei tuota mikään ja nyt omatunto soimaa
- ne yhteiskunnan tukipilarit jotka hyväksyvät mieluummin verovarojensa väärinkäytön, kuin suostuvat näkemään todellisuuden jossa eletään, vain koska omituinen deluusio: "Suomi on lintukoto jossa ihmisen on hyvä olla!"
- ne jotka ovat huudelleet mee töihin-meemejä vuodesta toiseen ja nyt omatunto soimaa

ne työvoimapalvelut missä etsitään tekijöitä, tai missä tarjotaan tekijöitä.
Niinpä, valitettavasti sellaisia ei tässä maassa ole. Meillä on vain "palveluita" joista on pelkkää haittaa työllistymisessä, jotka ovat alusta asti suunniteltu niin, että jokainen työtön kuuluu siihen porukkaan joka ei osaa googlettaa ja koko touhu keskittyy näiden itsestäänselvyyksien opettamiseen. Lisäksi tätä touhua pyörittävät sosiopaatit eivät ole minkäänlaisessa vastuussa mistään, jolloin seurauksena on tietysti se, että usein näistä "palveluista" jää sekä tarkoitettu hyöty saamatta, eli se johon verovaroja käytetään, että niistä on PELKKÄÄ HAITTAA SEKÄ ISO LASKU työtä hakevalle, puhumattakaan veronmaksajan varoista jotka on käytetty palkan maksamiseen "työstä" joka ei tuota mitään ja josta ei ole muuta kuin haittaa. Tässä on kyseessä rakenteellinen korruptio, jos joku ei sitä ymmärrä.

Sen sijaan sellaisia "palveluita," joista työttömän ei ole tarkoituskaan edetä mihinkään, vain koska se tuottaa touhua vetäville tiliä, löytyy tästä maasta pilvin pimein, kuten esim edellisen viestini linkeistä käy ilmi ja kuten tässä nyt on vuodesta toiseen kokemusasiantinjoiden toimesta hoettu.

Kuten jo tulikin ennustettua: siitä että nämä asiat vääntää rautalangasta ei ollut taaskaan mitään hyötyä.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä omassa lähipiirissä paljon tuttuja, jotka ovat saaneet töitä työvoimapalveluiden kautta:hmm: Ihan hyvissä töissä ovat. Ei se asia niinkään ole ettei työvoimapalveluista mitään hyötyä ole.
 
Kyllä omassa lähipiirissä paljon tuttuja, jotka ovat saaneet töitä työvoimapalveluiden kautta:hmm: Ihan hyvissä töissä ovat. Ei se asia niinkään ole ettei työvoimapalveluista mitään hyötyä ole.
Meikä tuntee vain sellaisia ihmisiä jotka ovat voittaneet lotossa, mutta syystä tai toisesta en tunne ketään jolle olisi ollut mitään hyötyä itsestäänselvyyksien jankkaamisesta jossain työkkärin komerossa, siitäkin huolimatta että on tullut varmaan satoja työttömiä vastaan kuntouttavassa lusiessa. Kohtaanto-ongelma? :hmm:
 
Niinpä, valitettavasti sellaisia ei tässä maassa ole. Meillä on vain "palveluita" joista on pelkkää haittaa työllistymisessä

Sen sijaan sellaisia "palveluita," joista työttömän ei ole tarkoituskaan edetä mihinkään, vain koska se tuottaa touhua vetäville tiliä.
Jos oletetaan ettei paikkakuntasi ole mikään Muurame tai Nokia josta pääsisi siihen läheiseen kasvukeskukseen töihin "ihan vaan soittamalla", ja koulutusvaihtoehtoja on vaikka ja kuinka, vaan otetaan joku haasteellisempi vaikka Forssa.



Mitä luulet, että kun yritys hakee viittä tai kahdeksaa koulutettavaa, aiempia koulutusvaatimuksia ei ole, se maksaa osan koulutuksesta, ja tarvitsee työntekijöitä, niin onko sillä sellainen intressi että lopuksi se ei yhtään koulutettavaa palkkaisi?

Kannattaa hakeutua sellaisiin julkisiin työllisyyspalveluihin jotka työllistävät, eikä istua kotona odottamassa, milloin taas määrätään cv-kurssille työkkärin kellariin.
 
Aika pahasti jääny kyllä osalla keskustelijoista sama mantra päälle, about joka toisessa viestissä luetellaan kenen vika mikäkin on(mikä on varmasti kaikille tullut selväksi) ja kuinka jotkut hokee joka aamu peilin edessä jotain mantraa. Ois kivaa jos täällä ois keskustelua eikä pelkkää keskustelun paskomista.

Se että jollain muulla on erilaisia kokemuksia ei automaattisesti tarkoita sitä että sitä henkilöä vastaan pitää hyökätä jollain tekstiseinällä missä listaa omat kokemukset ja syyttää kaikkia muita omista ongelmista.
 
Suomessa paljon työttömiä, jotka pitäisi saada töihin. Kuitenkin vaikuttaa siltä, ettei sopivia työpaikkoja ole. En tosin tiedä missä nämä työttömät asuvat ja ovatko ehkä maahanmuuttajia pääkaupunki seudulla vähäisellä koulutuksella jolloin hankala työllistyä. Mielestäni suomessa pitäisi vielä olla helppohkoja tehdastöitä ihmisille mihin voidaan mennä peruskoulu pohjalta. Mutta tämäkin on muuttunut ja arvelisin, että ruotsissakin on teollisuutta eri tavalla jäljellä.

Eli pitäisi miettiä minkälaisia ihmisiä meillä on työttöminä: maahanmuuttajia, nuoria (lukio, amis käytynä, tai peruskoulu), pitkäaikaistyöttömiä joilla voi olla koulutusta tai ei mutta pitkään töissä ulkona oleminen tehnyt työnhausta haastavaa, ikääntyneitä 50-60 vuotiaita, potkut saaneita kun ollut tehostusta ja työpaikkoja siirretty ulkomaille, työhaluttomia kun työttömänä tulee jotenkin toimeen ja työ koetaan liian raskaaksi, alanvaihtajia jotka haluaa jotain uutta elämäänsä, yms.

Työttömiä ei pidä liikaa syyllistää ja tämäkään ei ole hyödyllistä. Kuitenkin työttömiä potkimalla töihin, niin ei välttämättä saada kaikkein parhaimpia ja motivoituneita työntekijöitä, jotka tekee hyvää jälkeä ja joihin voi luottaa. Emme myöskään halua halpatyömarkkinoita suomeen missä työn palkalla ei tule toimeen. Ja nämäkin pikkupalkkaiset joutuvat käyttämään yhteiskunnan sosiaalitukia ja se taas maksaa veronmaksajille.
 
pääsisi siihen läheiseen kasvukeskukseen töihin "ihan vaan soittamalla", ja koulutusvaihtoehtoja on vaikka ja kuinka, vaan otetaan joku haasteellisempi vaikka Forssa.
Suomessa ei ole enää yhtäkään työpaikkaa johon pääsee "ihan vaan soittamalla," jollei sitten satu olemaan pomon epäpätevä pikkuserkku nimeltä Pertti.

Kannattaa hakeutua sellaisiin julkisiin työllisyyspalveluihin jotka työllistävät, eikä istua kotona odottamassa, milloin taas määrätään cv-kurssille työkkärin kellariin.
NIin paitsi että sellaisia työllisyystpalveluita ei tästä maasta löydy, ja syytkin on tullut tässä nyt jankattua siihen pisteeseen että pitäisi jokaiselle olla itsestäänselviö, vaan eipä näytä olevan. Syitä tälle voidaan vain arvailla, itse veikkaan että oma lehmä ojassa.

Aika pahasti jääny kyllä osalla keskustelijoista sama mantra päälle, about joka toisessa viestissä luetellaan kenen vika mikäkin on(mikä on varmasti kaikille tullut selväksi) ja kuinka jotkut hokee joka aamu peilin edessä jotain mantraa. Ois kivaa jos täällä ois keskustelua eikä pelkkää keskustelun paskomista.
Joo niin näkyy olevan tullut kaikille selväksi. :sgiggle: Ja joo, niin olisi, mutta keskustelua häiritsee tämä tosiasioiden näkökyvyttömyys ja rivien välistä paistava tarve "mee töihin" meemuiluun.
 
Asiaton käytös - rakentavaan keskusteluun keskittymisestä juuri huomautettu ketjussa
Suomessa ei ole enää yhtäkään työpaikkaa johon pääsee "ihan vaan soittamalla," jollei sitten satu olemaan pomon epäpätevä pikkuserkku nimeltä Pertti.
No voi vittu, sori sitten kun vein sen viimeisen vuonna 2021.

NIin paitsi että sellaisia työllisyystpalveluita ei tästä maasta löydy, ja syytkin on tullut tässä nyt jankattua siihen pisteeseen että pitäisi jokaiselle olla itsestäänselviö, vaan eipä näytä olevan. Syitä tälle voidaan vain arvailla, itse veikkaan että oma lehmä ojassa.
Älä viitsi puhua paskaa. Noihin linkkaamiini kun menee ja on edes nohevimpien 50% joukossa niin pääsee varmasti töihin. Ja noita on maa täynnä. Ja jos ei ole edellytyksiä olla kouluttamattomien joukossa nohevammassa puolikkaassa, niin sellaiselle on sitten iso liuta palveluja jotka parantaa valmiuksia.

Asennevammaan on vaikeampi vaikuttaa työllisyyspalveluilla, siihen vaivaan auttaa oikeistohallituksen keppi.
 
Viimeksi muokattu:
No voi vittu, sori sitten kun vein sen viimeisen vuonna 2021.


Älä viitsi puhua paskaa. Noihin linkkaamiini kun menee ja on edes nohevimpien 50% joukossa niin pääsee varmasti töihin. Ja noita on maa täynnä. Ja jos ei ole edellytyksiä olla kouluttamattomien joukossa nohevammassa puolikkaassa, niin sellaiselle on sitten iso liuta palveluja jotka parantaa valmiuksia.
Ole hyvä ja lue tuo viesti uudestaan ja koita ymmärtää mitä siinä sanotaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 761
Viestejä
4 515 816
Jäsenet
74 468
Uusin jäsen
KMs
Back
Ylös Bottom