Työttömän elämä -thread

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Madrunner, 17.10.2016.

 1. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Tuossa voi ottaa puoli vuotta työttömyyttä, tykittää se aika koodia ja sitten hakemusta.
   
 2. Lager7

  Lager7

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  itse olin työttömänä tammikuusta syyskuuhun joilloin hain työkkärin kurssin aikana logistiikkapuolen kouluun ja pääsin sisään. kaksi kuukautta koulua ja nyt olen ollut viikon jo ekalla työharjottelujaksolla joka kestää tonne tammikuulle. 9e kulukorvaus per päivä palkaksi sillä pitää nyt lähes 3kk ahertaa duunissa.
   
 3. Damathacus

  Damathacus

  Viestejä:
  584
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
 4. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Haitko tarjoilijan, myyntiedustajan ja siivoojan kaltaisia töitä?
   
 5. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Ihan mielenkiintoista että joka ryhmässä naisnimi sai selvästi todennäköisemmin kutsun (ihmeen hyvin muuten työnantaja on tunnistanut sukupuolen esim. somalinkielisestä nimestä?). Tutkimuksen metodiikka on saattanut painottaa tuloksia tähän suuntaan, joten pitänee odottaa kokoomatutkimusta.

  Sinänsä miesten kannalta hieman huono juttu jos naiset on sekä todennäköisemmin koulutettuja että myös jo nimen perusteella keräävät valtaosan matalan koulutustason haastatteluista. Mutta tämä on vain tuon tutkimuksen perusteella sanottu, ja en suoriltaan laittaisi sille varmaa painoa.
   
 6. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Mielenkiintoinen näkemys rahoitusvastikkeesta. Asun kasarilla rakennetussa rivitalokämpässä, jossa naapurin katto tuli toissa talvena sisään. Vähemmän yllättäen katto piti korjata ja samalla uusittiin katto koko taloyhtiöön (sekä ovet ja ikkunat jotka olivat huonossa kunnossa nekin.) Tästä johtuen tietysti maksamme rahoitusvastiketta seuraavat ~15 vuotta. Omistusasunnoissa asuminen maksaa pääsääntöisesti huomattavan vähän verrattuna vuokralla asumiseen. Hoitovastike + nykyinen rahoitusvastike on siis edelleen huomattavasti pienempi, kuin vaikkapa itsemurhayksiön vuokra kerrostalosta samalla paikkakunnalla. Toki omaisuuteni kasvoi varsin ikävästi ja kohtuuttomasti remontin myötä, mutta miten se veronmaksaja mielestäsi hyötyy siitä, jos myyn kämpän ja muutan vuokralle johonkin Kelan piikkiin? Tai kenties siitä, että rahoitan rötöstelyllä 120€/kk vajeen?

  Ehkäpä tässä on haettu nimenomaan sitä, että saadaan isompi osa niistä Kelan maksamista tuista ohjattua niitä eniten himoitsevalle taholle, eli porvareille, kokonaiskustannuksista vähät välittämättä? Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät ja kapitalismi toimii, ainakin siihen asti kunnes kuluttajilla ei ole varaa kuluttaa.

  Ja mainittakoon, että paikkakunnalta löytyy toki töitä, mutta ongelma on se, ettei niistä makseta enempää kuin 9€/päivä. Yhdeksän euron orjuudesta näkisin mieluusti enemmän puhuttuvan, varsinkin mediassa, koska ainakin tääläpäin se on todellinen ongelma. Kaupunki pyörittää palveluitaan orjilla, lain sanasta huolimatta, eikä mediaa tunnu asia juttuvinkeistä huolimatta kiinnostavan. Tässä kylässä jokaisesta kaupungin puljusta löytyy "mahdollisuus" kuntouttavaan, ja varikolla on jo yli puolet työntekijöistä 9€ orjia (joiden työaikaa nostettiin ensin neljästä kuuteen tuntiin, sitten kuudesta seitsemään ja sen jälkeen kuulemma kerrottiin että töissä pitää käydä vähintään neljänä päivänä viikossa) ja se ainoa lehtijuttu joka aiheesta on saatu aikaiseksi, ylisti sitä kuinka ihanaa on että työttömille on tarjottu mahdollisuus tehdä vittu töitä.

  Käsittääkseni kuntouttavaan alettiin pakottamaan porukkaa karenssin uhalla vasta kun Sipilän hallitus suuressa viisaudessaan päätti, että kaupungit joutuvat maksamaan 50% työttömien tuista, joita ei ole "aktivoitu." Vasta viimevuoden lopulla oikeusasiamies puuttui touhuun. Aktiivimalli kuuluu myös Sipilän hallituksen urotekoihin, jonka rangaistuksilta välttyy käymällä "kuntoutumassa." Eli toisinsanoen, kummankin pelleilyn tarkoituiksena on 1) siivota työttömyystilastoja 2) maksaa rahaa täysin tyhjänpäiväisestä pelleilystä sitä vetäville tahoille ja 3) murtaa työtön henkisesti, jolloin työtön suostuu tekemään oikeita töitä 9€ päiväpalkalla.

  Edellämainituista pelleilyistä on meikäläisellä vahva kokemus, en tosin ole myöntynyt tekemään oikeita töitä kaupungin iloksi 9€:llä, mutta kuntouttavan nimellä tapahtuvan äpäröinnin muut muodot ovat tulleet kovin tutuiksi. Eivät kyllä ole auttaneet meikäläistä työllistymisessä millään tavalla, vaan päinvastoin kannustaneet pelkästään rikollisuuteen, kun näkee käytännössä mihin verorahoja käytetään. Rötöstelyyn en ole toistaiseksi ryhtynyt, mutta alkaa niin sanotusti paukut loppua. Mihinkään hyvinvointiyhteiskuntaan on tässä vaiheessa hankala uskoa. Pahoinvointi tässä tuntuu olevan se päämäärä, eliitin käpyvarastojen kartuttamisesta tietysti puhumattakaan. Ehkäpä matalapalkkahommistakin voisi maksaa säällistä palkkaa, jollei suuri osa varoista menisi eliitin älyttömiin palkkoihin ja eläkkeisiin. Ammatinvalintapsykologillakin on tullut käytyä jo pitkään, joka tuntuu olevan horroskooppeihin verrattavaa hölynpölyä. Täti sanoi kyllä kivasti viimekerralla, kun oli kaikenlaiset persoonallisuuskyselyt yms täytetty ja tulokset saatu: uskon että osaamisestasi on apua jossain ammattissa, en vain tiedä mikä sellainen ammatti voisi olla. :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2019
  Skøgø, Jakarizz, jos ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 7. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Tuo sakkomaksujen nosto on varmasti lisännyt kuntouttavassa olevien määrää mutta aktiivimalliin se ei sinänsä liittynyt. Onpa tuota toimenpidettä itsellenikin markkinoitu oikeana työnä mitä se ei missään nimessä ole eikä saa olla. Kieltäydyin ja onnekseni se onnistui. Ihan asiaa kirjoitit että joku roti tuohon touhuun pitäisi saada.

  Ja ammatinvalintapsykologilla on myös itselläni tullut käytyä aikoinaan ja tasan sama kokemus kuin sinulla. Olen ainakin neljästi eri yhteyksissä tehnyt sitä ammatinvalintatestiä minkä tein ensimmäisen kerran jo 2000-luvun alussa. Aina se testi antaa vielä samat ammatit joista usein ykkösenä on ammatti jota tietääkseni ei ole enää olemassa.
   
  erikoisninja tykkää tästä.
 8. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 192
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten voi olla tilanne ”ei tietääkseni ole enää olemassa”? Et edes sen vertaa ole jaksanut selvittää?
   
 9. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Ehkä kyseinen henkilö ei selvittele itselleen merkityksettömiä asioita parin vuosikymmenen takaa?
   
 10. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  No en tiedä onko vielä olemassa esim. raitiovaunun rahastajia, konekirjoittajia tai puhelinvaihteenhoitajia näin esimerkkinä eikä kyllä edes kiinnosta. Voi olla olemassa tai ei tai nimike on vaihtunut tai yhdistynyt johonkin toiseen tai kyseistä hommaa on vain tietyillä paikkakunnilla. Miksi minun edes pitäisi asiaa selvittää jos en ole koskaan nähnyt kyseisestä työstä työpaikkailmoitusta eikä kyseinen työ muutenkaan kiinnosta?
   
  skiip tykkää tästä.
 11. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 856
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
 12. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  847
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Tuli 3 työtarjousta. Työtarjoukseen on pakko laittaa työhakemus jos meinaa saada tukirahoja.

  Mutta tässä tapauksessa ku niitä tuli 3, pitääkö jokaista työpaikkaa hakea?

  Yksi noista on ihan mielenkiintoinen, toinen työtarjous ei kauheasti kiinnosta mutta kyllä sitäkin työtä voisi tehdä ja kolmanteen työhön en kyllä hakisi ellei ole ihan pakko.

  IMG_20191107_153047.jpg
   
 13. ikuhappy

  ikuhappy

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Työtarjoukseen vastaat, että kiitos tarjouksesta otan tämän. Siis tuo termi on jotain käsittämätöntä, kun kyseessä on työnhakuvelvoite eikä missään merkityksessä tarjous. Mutta se siitä.

  Kaikkia on pakko hakea, jos et halua olla 3 kuukautta ilman tuloja / sossun varassa, jos olet varaton. Harvaan duuniin kai nykytyömarkkinoilla joutuu jos ei tahdo - taitaa "pulaa" olla lähinnä puhelinmyyjistä (palkkaus, työehdot) ja lääkäreistä (lääkäriliiton onnistunut lobbaus).
   
  Mechanical Man, Tott, taxman ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  847
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Tuo kolmas velvoite on aikalailla puhelinmyyntiä, mutta laitetaan kaikkiin hakemusta. Puhelinmyynti on ehkä yksi vähiten sopivista töistä ihmisille joka ei tykkää puhua puhelimessä kun hikikarpalot valuu jo pelkästään kavereille soittaessa
  :ssweat:
  Tosiaan irtisanouduin itse viimeisestä työpaikasta joten siitä tuli automaattinen 3kk karenssi, toista 3 kuukautta ei mielellään ottaisi. Työtön ollut nyt kuukauden.
   
  Ragnarök- tykkää tästä.
 15. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Kymmenisen vuotta takaperin olin tiimarissa töissä 9€ päiväkorvauksella kolme kuukautta ja sain jatkopestiä joulun pyhille. Sen jälkeen kela lätkäisi karenssia, kun en ollut hakenut ammatilliseen koulutukseen ja paikallinen sosiaalitoimi kieltäytyi maksamasta toimeentulotukea koska en ollut hakenut ammatilliseen koulutukseen.
   
  Tott ja Ragnarök- tykkäävät tästä.
 16. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Luulisi että jos mainitset puhelinkammon haastattelussa niin voi jäädä paikka saamatta, et liene ainut jolle laitettu velvoite.
  Toisaalta en ole varma jos tieto tuollaisenaan menisi työkkärille niin pistäisivätkö omaksi syyksesi ettet saanut työpaikkaa, joka meinaa myös karenssia.
   
 17. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 818
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luulisi että ensimmäinen kontakti tuohon duuniin olisi puhelimessa, ja eiköhän siinä selviä miten supliikisti (et) selviä siitä hommasta, joten eipä liene ongelma.

  Tuosta kirjenipusta tuli mieleen että jos ja kun posti menee maanantain lakkoon pariksi viikoksi, niin kuinka paljon pistävät "tarjouksia" tulemaan kirjeitse sinä aikana.

  Ja on sellainen mutu että posti hoitaa myös netpostin, mikä on kai omaposti nykyään, joten eipä sinnekään välttämättä mitään saavu, ajoissa. Tätä en voi varmaksi väittää kun en tarkkaan muista. Meinaan että melkoinen karenssiautomaatti voi olla luvassa jos näin käy.
   
 18. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Ymmärsinkö oikein että ensimmäinen karenssi on tullut ihan lähiaikoina? Toinen karenssi puolen vuoden sisään tietää työssäolovelvoitetta eli pelkällä karenssilla ei siitä selviä. Kyseessä on toistuva työvoimapoliittisesti moittittava menettely.
  Mitä karenssi tarkoittaa?- TE-palvelut
   
 19. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Taisipa sossu toimia vastoin lakia. Kouluun hakematta jättäminen ei ole hyväksyttävä syy evätä toimeentulotukea kokonaan. Ehkä jonkun alennuksen olisivat voineet laittaa. Muutenkin mielestäni kyseenalaista pitää alle 25-vuotiaat ammattikouluttamattomat eriarvoisessa asemassa työttömyysturvan suhteen. Jos tästä tapauksessasi oli kyse.

  Silloin kun toimeentulotuki oli vielä kunnilla niin päätöksiä tehtiin vähän miten sattuu. Olen itsekkin saanut huomata jälkikäteen että tukea jätettiin myöntämättä väärin perustein. Myös suoraa kusetuksen makua on ollut eräälle tuttavalle tehdyssä päätöksessä mutta siihen ehdin onneksi väliin neuvomaan. Toivottavasti Kelalla on nykyisin ammattitaitoisempaa ja lakia noudattavampaa väkeä töissä.
   
  taxman tykkää tästä.
 20. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 856
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Kannattaa soittaa työkkäriin ja kertoa jos joku työtarjouksista on sellainen, ettei se sovi sinulle.

  Itse soitin kerran kun laittoivat työtarjouksen, jossa vaadittiin hyvää suullista ja kirjallista englanninkielentaitoa, vaikka heidän järjestelmissään on tieto siitä, etten hallitse englantia tarpeeksi hyvin suoriutuakseni ko. työtehtävän vaatimuksista.

  Merkkasivat soiton perusteella koneelle, ettei minun tarvinnut hakea ko. työpaikkaa.
   
 21. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kyllä tuohon aikaan ihan tarkoituksella rikkoivat lakia monessa kunnassa, halvempaa pihdata rahaa ja käydä todella vähän oikeudenistuntoja, kuin maksaa kaikille lakisääteiset tuet. Oikeusavun saaminen kun on jo yksistään aika iso prosessi, kun pitää inventoida lähes sukkien määrästä lähtien mitä omistaa
   
  demas, Ihmemies ja Tott tykkäävät tästä.
 22. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  On tuo toimeentulotukikäsittely Kelassa tuntunut sujuvammalta kuin sossun puolella.

  Omalla kohdalla sossu laski kerran virheellisesti sekä sen että edellisen vuoden veronpalautuksen tulona samalle kuulle, vaikka tilitapahtumista näkyi että eri vuosien palautukset. Laitoin oikaisupyynnön niin vastauksena tuli sossun templaattilappuun käsin kirjoitettu viesti, jossa tyyppi edelleen väitti että kyllä ne on saman vuoden tuloa (perään monta huutomerkkiä). Käsittämätön päätös ja asia selvisi vasta henkilökohtaisessa tapaamisessa toisen työntekijän kanssa.

  Joskus myös tullut haettua sossusta hautausavustusta, ja vaikka tuon lopulta sinänsä saikin ilman kohtuutonta byrokratiaa niin omituisen sekava prosessi. Päätökseen oli mm. merkitty virheellinen tieto siitä että avustus maksettaisiin kuolinpesän tilille, kun oikeasti oltiinkin hiljaisuudessa pistetty se hautaustoimiston tilille jollain epäsopivalla viitenumerolla tms. jota kukaan ei huomannut. Kuumottavaa kun rahoja ei kuulu ja hautaustoimisto lähettää jotain tonnin laskua jonka eräpäivä on ensi viikolla.
   
 23. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 856
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Joo ja joo.

  Tiesin jo hakemusta laittaessa, että Kela evää hakemuksen täydentävästä toimeentulotuesta ja olisin halunnut laittaa sen kunnalle.

  Ei onnistu, koska kunta haluaa ensin Kelan päätöksen, eli yhden hakemuksen käsittelyssä menee se Kelan 7-10 päivää + sama kunnalta.

  EDIT: Kela ilmoitti, että laittoi kunnalle pyynnöstäni, mutta siitä ei ole löytynyt viiteen päivään mitään tietoa Maisa järjestelmästä :rage:
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2019
 24. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tämä siis ensiasunnossa asuvalla armeijan jälkeen. Lensin sieltä pihalle, kun ei pelkkä asumistuki riittänyt vuokran maksuun. Onneksi löytyi elossa olevia sukulaisia, etten joutunut kadulle. (Pikavippejä ollut vielä markkinoilla siihen aikaan jotka juontaa toisen asunnon menettämiseen)
   
  Tott tykkää tästä.
 25. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Minulla eräs mielestäni laittomuus tapahtui Danske Pankin pankkikorttisekaannuksen vuoksi, eli kahden kuukauden pankkikorttiostokset jäivät varaukseksi tilille siihen sakka kunnes pystyivät korjaamaan vian järjestelmäsään. Eli laskut oli maksamatta kunnes varaukset poistuvat järjestelmästä. Edellisen kuun laskut oli tarkoitus maksaa ajoissa, mutta jäi maksamatta koska "ei ollut katetta". Vaikka tilillä oli rahaa 700€ ja katevarauksia 700€ niin sossu ei tuota katevarausta huomioinut ollenkaan, vaan epäsi tuen kokonaan. Olin opiskelija, joten sossu oli kesäkuulta ainut tulomuoto. Vaikeutti elämääni sen verran että irtisanoin pankkitilin välittömästi, sossu ei valituksia noteerannut muuten kuin sanomalla että "700€ on paljon rahaa". Oikeusaputoimisto olisi halunnut inventoida asunnon ja katsoa voisinko myydä vaikka tietokoneen tai kiinalaisen moposkootterin että pärjäisin sen kuukauden.

  Samalla olin hieman sairastellut, ja sossu "unohti" hakemukseni pöytälaatikkoon kesälomien ajaksi. Tarkoitus oli vain saada maksumääräys lääkärin määräämää hoitoa varten. Vaikka kyseessä oli kunnallinen erikoislääkäri, ei hänen lausuntoaan uskottu vaan jouduin vielä käymään sossun osoittaman asiantuntijan arvioitavana. Sieltä tuli puoltava todistus että erikoislääkäri on oikeassa. Mahdollisesti yrittivät pitkittää päätöstä että olisivat saaneet kulut menemään opintokuukausille, jäi tietysti kesätyöt sen takia tekemättä, kun en ollut työkykyinen, tarvitsin sen kolme hoitokertaa, eli noin viikon. Hoito alkoi 8 viikkoa myöhässä...

  Eikä sitten voinut itse maksaa ja kysellä tukia jälkikäteen kun sossu vei tuon 700€ pois.

  Aikaisempia omia mokia on että varasin silmälääkärin itse ja hankin silmälasit itse, kun se homma olisi pitänyt jättää sossun tädin hoidettavaksi. Eli hakemus silmälääkärin tarpeesta, mukaanlukien lausunto tk-lääkäriltä ettei silmäpoli voi asiaa hoitaa. Sitten lääkärin reseptin mukaan hakemus maksusitoumusta vasten, jolla saisi silmälasit. Omatoimisesti hankituista silmälaseista korvattiin vain 70€ (optikko ei ottanut vastaan, joten pelkkä lääkäri maksoi yli 70€, vrt. kunnallisen silmäpolin nykyhinta on yli 50€).

  Kaikesta kyllä selvisin, siinä sossu on ollut jälkeenpäin oikeassa sanoessaan että (Olethan tähän asti pärjännyt).
   
  demas, Tott ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 26. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Merkonomi opintojen jälkeen luin itseni sähköasentajaksi töitten ohessa iltakoulussa. Itse koulutus oli melko suppea, mutta työllistynyt alalta siitä asti.
   
  rane58, Vihuri ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 27. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Ainakaan oman hakemuksen hylkäämisessä ei ollut kyse mistään näistä. Tuttavan tapauksessa taas sama sosiaalitoimisto oli saanut jo ainakin 10 vuotta sitten ensimmäisen oikeudenpäätöksen virheellisestä toiminnastaan (oikeuden päätös löytyi netistä ja hyvä niin). Ja vielä yrittivät samaa kikkaa. Kaipa se oli joillain hakijoilla mennyt läpi.
   
 28. Ladattumissi

  Ladattumissi

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  25.12.2016
  onks täällä ketää työtöntä sähkäriä pk-seudulta?
   
 29. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Toinen on että laitat siihen haastatteluun puhelinmyyjän toimesta tumman puvun ja solmion ja aloitat keskustelun, että ihan ensimmäiseksi haluaisin kiittää tästä mahdollisuudesta.
   
 30. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Täyttä faktaa se on. Suurimmalle osalle ihmisistä Kela ja sossu toimivat kuten pitääkin, mutta kaikille ne eivät todellakaan toimi. Tästä on itsellänikin kokemusta. Aikanaan sossu uhkaili että tuet tulevat meikäläisellä olemaan pysyvästi -40%, johon auttoi sosiaaliasiamiehelle valitus. Laki siis määrää, että vähintään joka toinen kuu pitää saada täydet, vaikka jonkinsortin rangaistus olisikin päällä.

  On kokemusta myös laittomasta karenssista, jonka työministeriö kumosi parin vuoden viiveellä ja sain parin vuoden tuet takautuvasti. Noiden touhujen jälkeen sekä sossu että Kela toimikin meikäläisen kohdalla mitenkuten lain puitteissa, mitä nyt sossun pomo kertoi että edellämainitusta parinvuoden tuista aiheutuneet mätkyt kannattaa jättää maksamatta, kun menevät sitten kivasti seuraavalle vuodelle ilman mitään murheita. Jälkeenpäin "ei muistanut" kyseistä tapahtumaa, josta meikäläisen luottotiedot olisivat menneet mukavasti vituralleen, jollei verottaja olisi soittanut hyvää hyvyyttään ja kertonut miten asia todellisuudessa menee.

  Noiden touhujen jälkeen virastot ovatkin toimineet meikäläisen kohdalla mitenkuten asiallisesti (mitä nyt työkkäri pakotti kuntouttavaan karenssin uhalla) mutta se taitaa johtua pääasiassa siitä, että jaksan valittaa noiden touhuista. Kuntouttavissa pyöriessä on tullut tutustuttua myös moneen niistä, joilla nuo eivät toimi. Aihetta on käsitelty kuntoutuessa viimeaikoina suhteellisen paljon, kun nyt eletään taas niitä aikoja kun tuet eivät kuulemma vain tule. Kaveri kertoi jo epäilleensä omaa mielenterveyttään, kun tuntui kuulemma niin ihmeelliseltä, että jo toimitetut liitteet katoavat Kelasta ja nyt tuet ovat kokonaan lakanneet tulemasta, ilman että olisi tehty edes mitään päätöstä asiasta. Sitten selvisi, että heikäläinen ei todellakaan ole ainoa jolle tehdään tuollaista, vaan se on pikemminkin normaali käytäntö niiden kohdalla jotka paskalistalle ovat päätyneet.

  Neuvoin äijää valittamaan asiasta ja saman neuvon annan myös kaikille täälä.

  PS on kuulemma ihan tutkittu juttu, että narsistien ja muiden häiriintyneiden sairaat tarpeet näkyvät uravalinnassa. Samalla tavalla kuin pedofiilit hakeutuvat valmentamaan nuoria, narsistiset lortot hakeutuvat asemaan, joissa pääsee kusemaan huonompiosaisten niskaan. Työkkärin, sossun ja Kelan touhut ovat hyvä esimerkki tästä.
   
  Skøgø, Tott ja Ragnarök- tykkäävät tästä.
 31. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Kuinkas usein työkkäri on nykyään yhteydessä työnhakijaan?
   
 32. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tämän vuoden kokemuksen mukaan 2kk työttömyyden takia ei kertaakaan, muutama vuosi sitten 5kk ja ei kertaakaan.
   
 33. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Ei varmaankaan yleisesti syynä ole tarkoituksellisuus mutta kuinkahan paljon näitä virheitä kokonaisuudessaan tapahtuu. Erityisen tuomittavia nuo virheet ovat silloin jos hakijalla ei ole muuta tuloa kuin toimeentulotuki ja korkeintaan asumistuki. Minkälaista valvontaa esimerkiksi kelalla on nyt asian suhteen? Ja minkälaisen rangaistuksen saa siitä ettei osaa työtään? Suurin osa virheistä jäänee pimentoon joten mitään huomautustakaan ei virkailijalle voi antaa.

  Kerran väänsin jonkun kanssa toimeentulotukeen liittyvästä asiasta ja päädyin sitten tuolle sivulle katsomaan mitä siellä asiasta sanotaan. Muistaakseni alle puolen vuoden sisään oli kolme tai neljä kelan asiakasneuvojaa antaneet vastauksensa ja kukin eri kannan asiaan. Yritä nyt siitä sitten saada selkoa mikä on oikea tulkinta. Olen kyllä itsekkin tuolta joskus kysellyt ja paikkansa pitävän vastauksen saanut.

  Tuskin ainakaan se 3kk välein tapahtuva yhteydenotto toteutuu kovinkaan monella paikkakunnalla.
   
 34. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Mitäs työttömille kuuluu nyt kun vuosi lähenee loppuaan? Vieläkö työnhaku 2019 jatkuu (jos edes alkoi) vai alkaako vähitellen vetäytyminen jouluun?

  Itseltä lähti viime joulukuussa vielä neljä työhakemusta ja opettelin aamusta iltaan webbidevausta. Edellisjouluna devailin aamusta iltaan tuota: soittolista. Mutta mitä tuo seuraava joulukuu? Varmaan pari työhakemusta ja sen jälkeen taas mielenkiintoisten projektien devaamista.
   
 35. Abzu6

  Abzu6

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2019
  Eilen oli sen verta tylsää, että tuli laitettua hakemus vetämään yhteen suht mielenkiintoiseen paikkaan - loppuvuosi meneekin varmaan jännätessä vastausta :D

  Muuten tässä on aika rauhassa saanut olla parisen vuotta - yhden vuoden puolikkaan olin rekrykoulutuksessa, josta piti päästä vakkariksi mutta työnantaja osoittautuikin orjuuttajaksi, joka käyttää ilmaista työvoimaa surutta hyväkseen. Jamppoja ollut useampiakin samassa pestissä aina ½ vuotta kerrallaan ja varmaan sama meno jatkuu vieläkin vaikka ELY-keskukseltakin meni selvityspyyntöä kun avauduin kouluttajalle asiasta.

  Tällä hetkellä tosin vaikuttaa, että TE-keskus alkaa jostain syystä tiukentamaan otetta. Pitkään meni kun riitti, että 3kk välein päivitti suunnitelman verkossa mutta nyt piti käydä ihan henk.koht käynnillä ja virkailija lupasi soitella 3kk:n päästä ellen satu duunia löytämään.
   
 36. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Oma suhtautuminen noihin TE-toimiston kuvioihin on ollut aika rentoa ja karenssihan sieltä nopeasti tuli. Nykyään pysyväiskarenssissa kunnes löytyy töitä. Varmaan omakin tie vie johonkin koulutukseen jossain vaiheessa.
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 37. SundeR

  SundeR

  Viestejä:
  505
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2018
  Pysyväiskarenssi? :O
   
 38. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Eli työssäolovelvoite.
   
 39. SundeR

  SundeR

  Viestejä:
  505
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2018
  Okei, joo en tiedä asioista paljon. Eikai tuossa pysty kuin meneen sussulta sitten hakemaan rahaa? Mietin vaan että mikäköhän järki ja rangaistus tämä sitten on. Siirretään luukulta toiselle.
   
  taxman tykkää tästä.
 40. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Kaikki eivät saa sossusta rahaa. Esim. tilillä on rahaa tai on muuta omaisuutta.
   
  SundeR tykkää tästä.
 41. pottunokka

  pottunokka

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2018
  Mä sanoisin sen että tuskin mutiaisilla ja mustilailaisilla on samanlaista venkslaamista rahojen kanssa. Eiköhän hyö saa korvauksensa automaattisesti ilman senkummempia tutkimuksia. Vantaalla on ulkomaalaisille ja kantikselle omat ovensa työkkärissä niin sopii epäillä miksi näin on.

  Suomessa kuulut työttömänä kahteen eri kategoriaan. Kategoria 1, kyykytetään. Kategoria 2, ei kyykytetä. Voitte "arvata" etnisyyden perusteella kumpaan kuulutte.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 42. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 856
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Romaneilla taitaa ensisijaiset avustusmuodot olla työmarkkinatuki ja eläkkeet.

  Työkyvyttömyyseläkettä voi hakea 16-64 vuotias henkilö.

  On myös käsitöiden tekijöitä ja niitä harvoja, jotka jopa opiskelevat ammatin ja työllistyvät, tai sitten yksityisyrittäjät esim. autokauppiaat yms.
   
 43. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Jos sait työttömyystuen Kelasta niin karenssin aikana saatat saada samalta luukulta toimeentulotukea, olettaen että ei ole omaisuutta. Patistavat sinua myös palaamaan työttömyystuelle ja jossain vaiheessa saattavat pyytää sossun arvioimaan elämäntilanteesi. Jos asia pitkittyy niin ryhtyvät merkittävästi leikkaamaan toimeentulotukeasi, jonka jälkeen ???. Epäilemättä jostain se minimituki aina tulee, mutta byrokratia pyörii kankeasti jos pitää kikkailla.
   
  SundeR tykkää tästä.
 44. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Toimeentulotukea ei voi leikata peräkkäisiltä kuukausilta, vain kun jättää tekemättä jonkin velvoitteen, silloinkin leikataan vain määräajaksi. Esim. 40% ensimmäiseltä kuulta ja 20% toiselta kuulta.
  Toki jos työnhausta ei tahdo tulla mitään, mutta jotain ihan random harjoittelua sattuu tarjolle, niin kannattaa kokeilla jotain uutta "työtä". Useampikin kaveri saanut jatkoi noista harjoitteluista, itsekin aloitin työurani vuosituhannen vaihteessa juurikin työkkärin harjoittelun kautta. Menin paikkaa jossa aluksi ei ollut mitään hajua mitä minun pitää tehdä tai mitä menin firmaan tekemään. Lopulta kun keksin mitä tehdä niin palkkakin alkoi juoksemaan.

  Kaverit ovat vaihtaneet alaa ihan kokonaan, eli työllistyneet alalle jonne ei ollut mitään aikomusta. Mutta kun harjoitteluun pääsee/joutuu, ja siellä jotenkin hommat sujuu, saattaa olla että saa jatkossa ihan palkkaakin. Aina ei onnistu, itsekin vasta kolmannella harjoittelulla.
   
 45. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voi olla että parikytä vuotta sitten oli vähän erilainen meininki..
   
 46. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Nuo ei tästä ole kahta vuotta kun kaveri sai myös töitä samaan tapaan..
   
 47. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 388
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Työkkärin "harjoitteluista" ja vastaavista voi työllistyä, mutta prosenttiluku työpaikkaan johtaneista taisi olla yksinumeroinen jos en väärin muista.
   
  taxman, Kaitzschu ja Ragnarök- tykkäävät tästä.
 48. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mahdollisesti vaikuttaa todennäköisyyteen jos työtön voi jollain tavalla vaikuttaa minne pääsee harjoitteluun. On tietysti paikkoja jotka ovat työttömien sijoituspaikkoja, joka vastaa lähinnä kuntouttavaa toimintaa, silloin mahdollisuudet aika pienet.
   
 49. Tott

  Tott

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Jos oikein muistan niin tämä ei pidä täysin paikkaansa. Ainakin yhdessä tapauksessa kyseessä oli henkilö joka kieltäytyi ilmoittautumasta työttömäksi työnhakijaksi te-toimistoon jolloin toimeentulotukea alennettiin kuukaudesta toiseen 40% ties kuinka pitkään ja tästä oli joku oikeuden päätöskin että ihan oikein toimittu tuo alennus.

  Kunta-ala ja erityisesti kunnan hoitoala kouluineen ja päiväkotineen on varmasti suurin työkokeilijoiden käyttäjä. Sinne ei sitten niin vain työllistytä kokeilun jälkeen johtuen koulutusvaatimuksista ja tietenkin siitä että uusi ilmainen kokeilija saadaan jo pikapuoliin. Olisi kiinnostavaa nähdä vähän tarkempia tilastoja minne työllistytään tai mille alalle työkokeilun jälkeen varmimmin tai edes jotenkin eriteltynä eikä vain könttänä kaikkien kokeilujen työllistymisprosentteja. Tästäkään ei saisi ihan todenmukaista kuvaa, monet menevät työkokeiluun sukulaisen tai tutun kautta jolloin työllistyminen on varmempaa ellei jopa ennalta tiedossa.

  Työkokeilun tarkoitushan ei edes ole työllistyminen vaan uuteen alaan tutustuminen, ylipäätänsä kokeileminen jaksaako töissä tai mahdollinen kouluttautuminen kyseiselle alalle jos ala tuntuu oikealta. Toki sitä käytetään tästä huolimatta myös tavallaan ylimääräisenä perehdyttämis- tai koeaikana.
   
 50. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 151
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tuossahan tulee uusi laiminlyönti jokaiselle kuukaudelle.