Jos oikein muistan niin tämä ei pidä täysin paikkaansa. Ainakin yhdessä tapauksessa kyseessä oli henkilö joka kieltäytyi ilmoittautumasta työttömäksi työnhakijaksi te-toimistoon jolloin toimeentulotukea alennettiin kuukaudesta toiseen 40% ties kuinka pitkään ja tästä oli joku oikeuden päätöskin että ihan oikein toimittu tuo alennus.Toimeentulotukea ei voi leikata peräkkäisiltä kuukausilta, vain kun jättää tekemättä jonkin velvoitteen, silloinkin leikataan vain määräajaksi. Esim. 40% ensimmäiseltä kuulta ja 20% toiselta kuulta.
Kunta-ala ja erityisesti kunnan hoitoala kouluineen ja päiväkotineen on varmasti suurin työkokeilijoiden käyttäjä. Sinne ei sitten niin vain työllistytä kokeilun jälkeen johtuen koulutusvaatimuksista ja tietenkin siitä että uusi ilmainen kokeilija saadaan jo pikapuoliin. Olisi kiinnostavaa nähdä vähän tarkempia tilastoja minne työllistytään tai mille alalle työkokeilun jälkeen varmimmin tai edes jotenkin eriteltynä eikä vain könttänä kaikkien kokeilujen työllistymisprosentteja. Tästäkään ei saisi ihan todenmukaista kuvaa, monet menevät työkokeiluun sukulaisen tai tutun kautta jolloin työllistyminen on varmempaa ellei jopa ennalta tiedossa.Mahdollisesti vaikuttaa todennäköisyyteen jos työtön voi jollain tavalla vaikuttaa minne pääsee harjoitteluun. On tietysti paikkoja jotka ovat työttömien sijoituspaikkoja, joka vastaa lähinnä kuntouttavaa toimintaa, silloin mahdollisuudet aika pienet.
Työkokeilun tarkoitushan ei edes ole työllistyminen vaan uuteen alaan tutustuminen, ylipäätänsä kokeileminen jaksaako töissä tai mahdollinen kouluttautuminen kyseiselle alalle jos ala tuntuu oikealta. Toki sitä käytetään tästä huolimatta myös tavallaan ylimääräisenä perehdyttämis- tai koeaikana.