- Liittynyt
- 01.02.2018
- Viestejä
- 64
Tämä on varmaan ollut jo moneen kertaan joten pahoittelen etukäteen. Miten TE-toimistolle tulee raportoida, että on hakenut työtä? Haluaako ne jotain kopsuja sähköposteista vai miten sen pitäisi mennä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Tämä on varmaan ollut jo moneen kertaan joten pahoittelen etukäteen. Miten TE-toimistolle tulee raportoida, että on hakenut työtä? Haluaako ne jotain kopsuja sähköposteista vai miten sen pitäisi mennä?
Ja tämäkään leikkaus ei näytä koskevan toimeentulotukea eli ei mitään merkitystä yhä useammalle työttömälle. Saattaapa jopa saada tukisummat kasvuun kun pitää ihan vaan varalta pitää omaa asuntoa.Nyt meillä on vasemmistohallitus, mutta työttömille on luvassa lisää keppiä. Aikaisempi malli pudotti tuloja 4,65 % ja tämä uusi peräti 100 %. Hallitus suunnittelee ”aktiivimalli kakkosta” – Velvoitteiden laiminlyönnistä lankeaisi 30 tai 60 päivän karenssi, jonka ajaksi työttömyysetuuden maksaminen keskeytettäisiin.
Ei työllisyyttä kyllä tällä tavoin saada nousemaan ja 75 % tavoite tulee jäämään vain tavoitteeksi. Demarit löytävät itsensä oppisitiosta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.
Pelkkä pysyväiskarenssi ei poista sinua työttömien tilastoista jos olet ilmoittunut työttömäksi työnhakijaksi/pitänyt työnhaun voimassa. Ja jos haet tuona aikana toimeentulotukea niin ymmärtääkseni myös kela vaatii pitämään työnhaun voimassa tai alkaa alentamaan toimeentulotukea. Jos taas ei ole oikeutta toimeentulotukeen niin en kyllä henkilökohtaisesti näe tuossa tilanteessa yhtään syytä pitää työnhakua voimassa. Töitähän voi hakea ilmankin ja ilmoittautua vasta sitten takaisin jos vaikka alkaa jokin työkkärin koulutus mihin haluaa hakea.En nyt tiedä onko tuo nykyäänkään paljon lepsumpi. Hain aktiivisesti töitä mutta en mennyt kahteen TE-toimiston osoittamaan tapahtumaan niin tuosta pysyvä karenssi joka säilyy kunnes olet tehnyt kolme kuukautta töitä tms. suoritetta. Ilmeisesti kuitenkin poistaa sinut työttömyystilastoista?
Nyt meillä on vasemmistohallitus, mutta työttömille on luvassa lisää keppiä. Aikaisempi malli pudotti tuloja 4,65 % ja tämä uusi peräti 100 %. Hallitus suunnittelee ”aktiivimalli kakkosta” – Velvoitteiden laiminlyönnistä lankeaisi 30 tai 60 päivän karenssi, jonka ajaksi työttömyysetuuden maksaminen keskeytettäisiin.
Ei työllisyyttä kyllä tällä tavoin saada nousemaan ja 75 % tavoite tulee jäämään vain tavoitteeksi. Demarit löytävät itsensä oppisitiosta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.
Ei noi saa päättää mihin ne hakee vaan työkkäri päättää mihin niiden pitää hakea.On vaan väleissä työkkärin virkailijoiden kanssa niin mistään "työvoimapulasta" ei ole tietoakaan.Pääsisit maksamaan tukia suurempia palkkoja niille jotka hakee huonoimpia mahdollisia töitä.
Mutta se on kuitenkin ok, että tuo sama asunto myydään asuntosijoittajalle ja tämä entinen asukki jatkaa siinä vuokralla ja sitten kela maksaa vastikkeen+rahoitusvastikkeen+10%provikan... Voisi sanoa että poikkeuksetta vastike+rahoitus on edukkaampi yhteyiskunnalla kuin vastaavan kämpän vuokra, koska vuokrassa on aina nuo samat kulut leivottu sisään provikan kanssa... Kysymys on vain puhtaasti siitä että kenen taskuun ja kuinka paljon rahaa halutaan siirtää.En kyllä keksi mitään syytä, että miksi kelan pitäisi maksaa remonttikuluja ihmisille.
Ei se rahoitusvastike vaikuta mitenkään siihen vuokran suuruuteen - vuokra ja siihen saadut tuet ovat tasan yhtä suuret vuokrakämppään riippumatta vuokranantajan kuluista.Mutta se on kuitenkin ok, että tuo sama asunto myydään asuntosijoittajalle ja tämä entinen asukki jatkaa siinä vuokralla ja sitten kela maksaa vastikkeen+rahoitusvastikkeen+10%provikan... Voisi sanoa että poikkeuksetta vastike+rahoitus on edukkaampi yhteyiskunnalla kuin vastaavan kämpän vuokra, koska vuokrassa on aina nuo samat kulut leivottu sisään provikan kanssa... Kysymys on vain puhtaasti siitä että kenen taskuun ja kuinka paljon rahaa halutaan siirtää.
En kyllä keksi mitään syytä, että miksi kelan pitäisi maksaa remonttikuluja ihmisille.
No selitätkö miksi kelan pitäisi maksaa työttömien remontit, mutta ei työssä käyvien pienituloisten remontteja?Keksimättä olisi varmaan jäänyt ruutikin, jos olisi teikäläisen hommaksi jäänyt.
No selitätkö miksi kelan pitäisi maksaa työttömien remontit, mutta ei työssä käyvien pienituloisten remontteja?
Keskimäärin jokaiseen kämppään tulee se rahoitusvastike jossain vaiheessa, jolloin siinä vuokrassa on se rahoitusvastike mukana oli kämpässä sillä hetkellä ko. vastiketta tai ei. Kelan tukea saava omistusasuja voisi teoriassa keplotella sillä että muuttaisi aina seuraavaan kämppään jonne rahoitusvastike on tulossa kun nykykämpästä se loppuu, näin hän saisi aina "halvalla" uuden kämpän ja voisi myydä "kalliilla" vanhan-> varainsiirtovero tosin tuhoaa tämän keplottelun kohtuullisen tehokkaasti.Ei se rahoitusvastike vaikuta mitenkään siihen vuokran suuruuteen - vuokra ja siihen saadut tuet ovat tasan yhtä suuret vuokrakämppään riippumatta vuokranantajan kuluista.
Vuokrassa ei nimenomaan ole rahoitusvastiketta.Keskimäärin jokaiseen kämppään tulee se rahoitusvastike jossain vaiheessa, jolloin siinä vuokrassa on se rahoitusvastike mukana oli kämpässä sillä hetkellä ko. vastiketta tai ei. Kelan tukea saava omistusasuja voisi teoriassa keplotella sillä että muuttaisi aina seuraavaan kämppään jonne rahoitusvastike on tulossa kun nykykämpästä se loppuu, näin hän saisi aina "halvalla" uuden kämpän ja voisi myydä "kalliilla" vanhan-> varainsiirtovero tosin tuhoaa tämän keplottelun kohtuullisen tehokkaasti.
Väitän edelleen että yhteiskunnalle on halvempaa maksaa tukea rahoitusvastikkeeseen kuin vuokraan.
En kadehdi köyhiä. En vaan yksinkertaisesti ymmärrä, että miksi eri ihmisiä pitäisi kohdella eri tavalla.En katso aiheelliseksi. Sillä perusteella että kadehdit meitä tämän maan köyhimpiä, voidaan päätellä, että menisi kirkkaasti yli hilseen.
Väitän edelleen että yhteiskunnalle on halvempaa maksaa tukea rahoitusvastikkeeseen kuin vuokraan.
En kadehdi köyhiä. En vaan yksinkertaisesti ymmärrä, että miksi eri ihmisiä pitäisi kohdella eri tavalla.
Miksi joidenkin ihmisten remontit pitäisi maksaa julkisista varoista, mutta toisten remontteja ei?
Minusta omistusasuminen ei ole asia jota pitää tukea julksista varoista. Asun itsekin vuokralla, vaikka omistan sijoitusasunnon.
Pitkässä juoksussa ja keskiarvoistaen vuokra kyllä määräytyy kulujen mukaan, koska miksi kukaan vuokraisi mitään tappiolla ainakaan pitkässä juoksussa. Tai sanotaanko että _vähintään_ kulujen mukaan, vuokraahaan vedetään niin helvetisti kuin sitä vain saadaan...Vuokra määräytyy kysynnän ja tarjonnan, ei vuokranantajan kulujen mukana.
Markkinavuokra on asettunut tuollaisille asunnoille 750€:hen täysin riippumatta oman kämppäni rahoitusvastikkeista tai muista kuluista. Sen rempan kulut ovat nimenomaan pois minun pussistani vuokranantajana, eikä kela mitenkään maksaisi niitä, vaikka vuokralaiseni kelan tukia saisikin (ei saa, on joku nuorehko autokauppias).
Viittaatko nyt tähän rahoitusvastikekeskusteluun? Ei, hyvätuloinen ei voi saada siihen tukea, eikä oikein mihinkään muuhunkaan... Eikä tässä käsittääkseni kukaan hyvätuloinen ollut itselleen tukia hamuamassakaan, zepi oli leikkaamassa tukea (jotta ihmisiä joutuisi enemmän vuokralle, joka nostaisi vuokria, joka sataisi hänen laariinsa). Tämän nyt voi ehkä tulkita menevän tuhon "kaikkia tuetaan, miksi ei minuakin"-kategoriaan...Keskustelussa näkyy aika hyvin hyvinvointiyhteiskunnan vaikutukset. Miksen minäkin hyvätuloisena voisi saada hieman tukia?
Saavathan maajussitkin hitosti tukia, telakat, lapsilisät rullaa hyvätuloisille, jne jne. Kaikkia tuetaan, miksei muakin?
Jos joku ostaa omalla rahallaan itselleen omakotitalon, niin minusta yhteiskunnan tehtävä ei ole maksaa sen talon kattoremonttia tai putkiremonttia vain, koska sen talon ostanut sattuu olemaan työtön.Viittaatko nyt tähän rahoitusvastikekeskusteluun? Ei, hyvätuloinen ei voi saada siihen tukea, eikä oikein mihinkään muuhunkaan... Eikä tässä käsittääkseni kukaan hyvätuloinen ollut itselleen tukia hamuamassakaan, zepi oli leikkaamassa tukea (jotta ihmisiä joutuisi enemmän vuokralle, joka nostaisi vuokria, joka sataisi hänen laariinsa). Tämän nyt voi ehkä tulkita menevän tuhon "kaikkia tuetaan, miksi ei minuakin"-kategoriaan...
Voisi sanoa että sen asunnon arvo melkein laskee sen rahoitusvastikkeen verran eli ei tuossa varsinaisesti omaisuus kelan avulla kerry. Niin kauan kuin yhteiskunta aikoo pienituloisten asumista tukea ja kun korvaus on keskimäärin pienempi kuin esim. vuokran maksu, niin mielestäni asiassa ei ole mitään ongelmaa (kuten sanottu jotkut yksittäiset tässä hyötyvät, mutta merkittävää hyötyä tuskin saa aikaiseksi mitenkään, ottaen huomioon tuen tarvitsijoiden vaatimattomat lähtökohdat, jos nuo kaikki pakotettaisiin vuokralle niin hyötyjiä olisi enemmän ja veronmaksajia kupattaisiin enemmän). PS. taloyhtiö voi myös hilata tavallisen yhtiövastikkeen ylös ja sillä maksaa remontit, tämmöisen kuprun kela maksaisi edelleen ihan mukisematta....Jos haluat kerryttää ja ylläpitää omaisuutta, se on oma hommasi.
Jos mä alan pienituloiseksi asuntosijoittajaksi (yhden asunnon vuokratuotot 9000€/v, ei sillä elä), niin pitäisikö mullekin ruveta maksamaan remppatukea ja jos ei, niin miksi?
Ehkä tuossa on kyse myös käytäntöjen oikeudenmukaistamisesta. Omakotitalossa asuvan remontteja ei kompensoida mitenkään vaikka yhtä kalliiksi työttömän omakotitaloasujan muutto vuokralle tulee. Omakotitalossa tulee vesivahinko ja esim. työtön asuja maksaa sen kokonaan itse. Kerrostaloasunnossa tulee vesivahinko ja tämän korjaamista yhteiskunta tukee asumistukeen oikeutetulle asujalle.
Mutta jos tuon (oletan kerrostalon) päättäjät sitten onnistuvatkin lyömään läpi isomman remonttihankkeen, jota sinä vastustaisit, ja rahoitusvastike nousisikin 1000€/kk olisit työttömien kanssa (oletettavasti) samassa pinteessä. Olisi mielestäsi OK?Olen itse vuokranantaja. Sijoitusasuntooni on tulossa iso julkisivu, parveke ja lämmityslaite remontti ja sen asunnon vuokra on nyt 750€/kk. Kun rahoitusvastikkeen kk-erä alkaa tikittä 200€/kk vauhtia, niin en voi mitenkään nostaa vuokraa 200€/kk, koska vuokralainen vain ilmoittaa minulle, että ”haistapa paska” ja muuttaa jonnekin muualle, koska vastaavia kämppiä nyt vaan on jatkuvasti tarjolla 750€/kk hinnalla.
Tässä on se ero että muu kuin tuon talon omistaja päättää että remontti tulee tai ei tule. Näihin remontteihin ei mitään tukea tietenkään saisi antaa.Jos joku ostaa omalla rahallaan itselleen omakotitalon, niin minusta yhteiskunnan tehtävä ei ole maksaa sen talon kattoremonttia tai putkiremonttia vain, koska sen talon ostanut sattuu olemaan työtön.
No selitätkö miksi kelan pitäisi maksaa työttömien remontit, mutta ei työssä käyvien pienituloisten remontteja?
Myöskään vanhat kerrostaloasunnot eivät näytä menevän kaupaksi ainakaan tällä alueella yhtään sen helpommin. Jotenkin myös oletan että se kerrostaloasuntokin on ostettu aikoinaan töissä ollessa. Eihän nekään ilmaisia ole. Ja toisaalta mikä estää omakotitalon omistajaa muuttamasta vuokralle vaikka yhä omistaakin sen omakotitalon minkä pakolliseen remontointiin ei nyt sitten rahat riitä. Yhtälailla silloin saa asumistuet ja työttömyystuet siihen kerrostaloasuntoon.Omakotitaloa ei noin vaan myydä järkevään hintaan, riippuen paikkakunnasta. Tulipalolla pääsee eroon, myydessä voi tulla jatkossa sanomista jos talosta löytyy joku ylläri, ja sitten ollaan käräjillä pidemmän kaavan mukaan. Sitäpaitsi todennäköisesti okt ostettu röissä ollessa lainalla, sitten tulee yt, potkut ja maksukyky menikin siinä.
Jos talossa (ei mikään kartano) on kohtuulliset asumiskulut, siis lämmitys ja sellaiset, niin halvempaa se on kuin maksaa jotain 700€/kk vuokraa, josta saa jotain, asumistukea jonkun verran. Kaikki on niin suhteellista.
Sijoituskämppä mistä saa 9000€ vuodessa, jos puhtaana - kuulostaa aika hyvälle diilille, pari kolme tuollaista niin eipä sitä mitään kannata edes tehdä. Toki tuollainen tulo / asunton on utopiaa jollei hesen keskustassa missä kivijalkakaupat maksa vastikkeet, noin suunnilleen näin...
Tässä on se ero että muu kuin tuon talon omistaja päättää että remontti tulee tai ei tule.
Myöskään vanhat kerrostaloasunnot eivät näytä menevän kaupaksi ainakaan tällä alueella yhtään sen helpommin. Jotenkin myös oletan että se kerrostaloasuntokin on ostettu aikoinaan töissä ollessa. Eihän nekään ilmaisia ole. Ja toisaalta mikä estää omakotitalon omistajaa muuttamasta vuokralle vaikka yhä omistaakin sen omakotitalon minkä pakolliseen remontointiin ei nyt sitten rahat riitä. Yhtälailla silloin saa asumistuet ja työttömyystuet siihen kerrostaloasuntoon.
Eipä mene täälläkään kaupaksi. Mulla on siis kerrostalokämppä vuokralla, haluja olisi myydä koko paska pois sitten kun aika koittaa. Mitä kysellyt, niin myyntiaika vuosi tai yli, ja hinnat on laskeneet puoleen siitä mitä oli joskus. Yhtiövastike on kyllä ruhtinaallinen, kun vanha talo on remontoitu käytännössä kokonaan. Hinta minkä siitä jollain pikakaupalla aikanaan saa, ei ole kovin kummoinen. Kun ei ole halua etsia vuokralaista - ja samalla pitää päästä luukusta eroon asap. koska vastike juoksee koko ajan...
Taas jos mä tästä keksisin lähteä vuokralle johonkin, niin vaikka saisin asumistukea (oikeasti en saisi mitään tukea), silti okt:n kulut juoksisi taustalla, vaikka sähkö ja vesimaksut pienenisi, eikä taloa voi kylmilleen jättää. Kiinteistövero, sähkönsiirto, vakuutukset, lämmitys ja mitä tässä nyt on.
En tiedä kuuluuko nyt tähän triidiin, mutta mikä on paras paikka hakea työntekijää? Olisi kokoaikainen vakinainen työ tarjolla, mutta mitä paikkoja työnhakijan/vaihtajat seuraa? Oikotietä joskus käytin, mutta olisiko joku LinkedIn tms nykypäivää?
Onko Mollia enää edes olemassa?Riipuu tietysti minkälaista hommaa on hakemassa. Mollia suosittelen.
Itse löysin ensimmäisen duunin Monsterista (ei pääkaupunkiseutu) ja seuraavan suoraan firman verkkosivujen rekrytointisivuilta. Ensimmäisessä lafkassa työnantaja ei edes harkinnut MOL:ssa ilmoittamista ja oli sitä mieltä ettei sieltä saa tarpeeksi osaavaa väkeä.
Tämä näyttäisi olevan ainakin joillakin aloilla aika peruskäytäntö. Katsellut huvikseni työpaikkoja välillä ja ainakaan oman alan (viestintä ja markkinointi) hommia ei tunnuta ilmoittelevan lähes lainkaan mol.fi:ssä vaan kaikki on monstereissa tai oikotiessä ym. Voihan se olla että Molin kautta tulee niin paljon turhia hakemuksia kun työkkäri pakottaa hakemaan johonkin, että parempi kun ei laittele sinne työpaikkaa lainkaan.