- Liittynyt
- 30.05.2018
- Viestejä
- 3 898
K-ryhmän kaupoista saa sähköisen kuitin K-ruoka -appiin kunhan käy sen vain aktivoimassa.
Toimiiko samalla tavat kuin ässän, eli paperikuittia ei tule tuon jälkeen ollenkaan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
K-ryhmän kaupoista saa sähköisen kuitin K-ruoka -appiin kunhan käy sen vain aktivoimassa.
Ei toimi samalla tavalla. Paperista kuittia tarjotaan kassalla edelleen.Toimiiko samalla tavat kuin ässän, eli paperikuittia ei tule tuon jälkeen ollenkaan?
Toimiiko samalla tavat kuin ässän, eli paperikuittia ei tule tuon jälkeen ollenkaan?
Eli Keskon tyhmät ihmiset pitäisi saada taipumaan siihen että paperikuittia ei tarvitsisi printata ollenkaan vaan pelkkä digiversio ainakin itselleni riittäisi vähintäänkin 99% tapauksista. Tai toisaalta, ainakaan yhtäkkiä ei tule yhtään syytä mieleen miksi haluaisin paperikuitin jos digitaalinen on vaihtoehtona.Ei toimi samalla tavalla. Paperista kuittia tarjotaan kassalla edelleen.
Toi ässän kuititon järjestelmä on kyllä hyvä. Mitä hittoa niitä kuitteja edes tulostamaan kun 90% asiakkaista ei niitä halua.
Kai olet käynyt "päivittämässä" S-korttisi siellä erillisellä asiakaspäätteellä? Ennen sitä tuo kuitittomuus ei aktivoidu. Tuo on jotenkin älytön juttu miksi itse korti pitää käydä päivittämässä, eikö se järjestelmä muuten osaa sitä tajuta.En halua kuittia, ja paperiton asiointi aktivoitu ja kaikki mahdolliset kuittikiellot tietääkseni laitettu, ja kuittia pukkaa ässän kassalla....
En halua kuittia, ja paperiton asiointi aktivoitu ja kaikki mahdolliset kuittikiellot tietääkseni laitettu, ja kuittia pukkaa ässän kassalla....
Kassatäti vaan ei voi tehdä tuota vaan ihan itse pitää mennä erilliselle asiakaspäätteelle ja sieltä painaa "päivitä kortti" tms. En kyllä edelleenkään ymmärrä miksi tuo ei voisi päivittyä ihan itsestään seuraavalla kortin käyttökerralla.Ok jotain jäännyt siis ilmeisesti tekemättä. Täytyy ensikerralla pyytää kassatätiä tekemään kaikki temput.....joita ei ole vielä tehty.
Kassatäti vaan ei voi tehdä tuota vaan ihan itse pitää mennä erilliselle asiakaspäätteelle ja sieltä painaa "päivitä kortti" tms. En kyllä edelleenkään ymmärrä miksi tuo ei voisi päivittyä ihan itsestään seuraavalla kortin käyttökerralla.
Tynmät ihmiset jauhaa Offtopicia Tyhmät ihmiset-ketjussa. Noh... Ainakin ovat siinä mielessä oikeassa paikassa...
Hämmentävän usein polkupyöräillessäni kävelijä edessä kulkee keskellä kevytliikenneväylää, sama myös jos kävelijöitä on useampi. Eivätkö nuo ääliöt oikeasti tajua ongelmaa, jonka aiheuttavat, vai eikö vaan kiinnosta? Kellon soitolla tilanne tietysti selviää lähes aina, mutta silti aika usein joutuu ainakin hidastamaan, kun keskellä kulkijat ovat todennäköisesti myös hyvin arvaamattomia ja saattavat siirtyä kummalle tahansa sivulle ilman mitään varoitusta.
Juu, kävelijänä pitäisi kulkea jompaa kumpaa reunaa.
edit: en kyllä tiedä, miksi noin on. Miksi kävelijöiden ei tarvitse kulkea oikeaa reunaa? Koiran ulkoiluttajat eri asia, heitä väistetään.
Niin siis kävelijät ja koiranulkoiluttajat nimenomaan kulkevat vasenta reunaa eli vastakarvaa.Normaalisti kävelijöiden todellakin kuuluu kulkea omassa oikeassa reunassa, koiraihmiset kuuluvat tähän mukaan. Eri asia sitten, jos pyöräilijöiden kuuluu kulkea lähempänä autotietä kumpaankin suuntaan.
Normaalisti kävelijöiden todellakin kuuluu kulkea omassa oikeassa reunassa, koiraihmiset kuuluvat tähän mukaan. Eri asia sitten, jos pyöräilijöiden kuuluu kulkea lähempänä autotietä kumpaankin suuntaan.
Tieliikennelaki ei siis määrittele kumpaakaan reunaa yksistään pakolliseksi käyttää.
Jalankulkijan paikka tiellä
www.liikenneturva.fi
Juu, kävelijänä pitäisi kulkea jompaa kumpaa reunaa.
edit: en kyllä tiedä, miksi noin on. Miksi kävelijöiden ei tarvitse kulkea oikeaa reunaa? Koiran ulkoiluttajat eri asia, heitä väistetään.
Niin siis kävelijät ja koiranulkoiluttajat nimenomaan kulkevat vasenta reunaa eli vastakarvaa.
Olen miettinyt tätä ja päätynyt siihen, että ajatuksissaan kävellessä jotenkin loogisesti vain ajautuu kävelemään suht keskellä väylää. Reunassa käveleminen vaatii jonkin verran aktiivista keskittymistä kävelylinjalla pysymiseen.Hämmentävän usein polkupyöräillessäni kävelijä edessä kulkee keskellä kevytliikenneväylää, sama myös jos kävelijöitä on useampi. Eivätkö nuo ääliöt oikeasti tajua ongelmaa, jonka aiheuttavat, vai eikö vaan kiinnosta? Kellon soitolla tilanne tietysti selviää lähes aina, mutta silti aika usein joutuu ainakin hidastamaan, kun keskellä kulkijat ovat todennäköisesti myös hyvin arvaamattomia ja saattavat siirtyä kummalle tahansa sivulle ilman mitään varoitusta.
Kävelijät saavat lain mukaan kulkea pyörätiellä ihan kumpaa reunaa haluavat, jos jalkakäytävää tai piennarta ei ole.Normaalisti kävelijöiden todellakin kuuluu kulkea omassa oikeassa reunassa, koiraihmiset kuuluvat tähän mukaan. Eri asia sitten, jos pyöräilijöiden kuuluu kulkea lähempänä autotietä kumpaankin suuntaan.
Ei sellaista liikennemerkkiä ole olemassakaan. Jos et sitten tarkoittanut merkkiä 425, joka vain erottaa jalankulkijat ja pyöräilijät kokonaan toisistaan, mutta silloinkin se jalankulkija saa kävellä omalla kaistallaan kummalla puolella tahansa (mutta ei tietenkään saa tunkea sinne pyöräilijöiden puolelle).Eli jos liikennemerkki osoittaa, että jalankulkijan pitäisi kulkea oikealla puolella kevyen liikenteen väylällä, voi silti kulkea kummalla tahansa puolella? Tämähän on melkoista logiikan riemuvoittoa.
Merkki on nykyään D7 (tai D7.1 ja D7.2 riippuen kummin päin ovat), eli pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain. Merkin tunnukset osoittavat noiden keskinäisen sijainnin. Tuossa kulkee jalkakäytävä, joten pykälä 13 kieltää jalankulkijaa kävelemästä pyörätiellä. Jalkakäytävällä saa kävellä miten parhaaksi näkee, kunhan ei estä ja haittaa muuta liikennettä.Ei sellaista liikennemerkkiä ole olemassakaan. Jos et sitten tarkoittanut merkkiä 425, joka vain erottaa jalankulkijat ja pyöräilijät kokonaan toisistaan, mutta silloinkin se jalankulkija saa kävellä omalla kaistallaan kummalla puolella tahansa (mutta ei tietenkään saa tunkea sinne pyöräilijöiden puolelle).
Olen hämmestävästi huomannut, nyt 20+ vuoden jälkeen pyörän taas hankittuani, etteivät muut liikenteessä olevat ole saaneet minulle ongelmia (saatikka vitutusta) aiheutettua. Ei autokaistoilla, kevyen liikenteen väylillä tai missään muuallakaan.
Et siis ole kertaakaan joutunut edes hidastamaan, jotta pystyisit varmistamaan kolarin välttämisen epämääräisten muiden kulkijoiden kanssa? Ja jos et, millaista vauhtia kuljet pyörän kanssa.
Olen joutunut hidastamaan, päivittäin. En ole kokenut sitä ongelmaksi tai muiden liikkujien tyhmyydeksi.
Vaikeaa on liikkuminen liikenteessä jos hidastaminen koetaan muiden ihmisten tyhmyydeksi. Itsekin joudun päivittäin hidastamaan autolla muiden tielläliikkujien vuoksi.Et siis ole kertaakaan joutunut edes hidastamaan, jotta pystyisit varmistamaan kolarin välttämisen epämääräisten muiden kulkijoiden kanssa? Ja jos et, millaista vauhtia kuljet pyörän kanssa.
Vaikeaa on liikkuminen liikenteessä jos hidastaminen koetaan muiden ihmisten tyhmyydeksi. Itsekin joudun päivittäin hidastamaan autolla muiden tielläliikkujien vuoksi.
Ootko koskaan miettinyt, kumpi määrää puolen, kusettajat vai kusetettavat? Ei siinä mitään logiikkaa tarvita. Hajut vievät koiraa ja koira kusettajaa. Kusettaja valitsee vain reitin. Joskus tosin mietin, mihin oltaisiin päädytty, jos olisin antanut koiran valita myös reitin. No, se on nyt myöhäistä.Koirankusettajat ovat kyllä ihan oma joukkonsa, ne tuntuvat kulkevan juuri sitä puolta mikä heille satuu sopimaan, ainakaan itse en ole vielä keksinyt mitään logiikkaa.
Molempien eikä kyllä jaksa ärsyttää yhtään yleensä jos ei perseillä todella rankasti. Kaikki tekee virheitä.Joudutko hidastamaan liikennesääntöjen vai ihmisten tyhmyyden vuoksi? Huomionarvoinen seikka.
Molempien eikä kyllä jaksa ärsyttää yhtään yleensä jos ei perseillä todella rankasti. Kaikki tekee virheitä.
Kyllä, mutta kun niitä muita ihmisiä on tuhansittain niin niihin kerran pari vuodessa tekemiin virheisiin törmää yllättävän usein. Ja pieniä virheitä nyt ihmiset tekee huomattavasti useammin. Ärsyyntyminen jokaisesta jota liikenteessä näkee kuuluu kyllä minusta tähän ketjuun.Joitain virheitä ihmiset tekee kerran vuodessa tai harvemmin, toisia virheitä päivittäin.
Kun virheiden tekeminen on enemmän sääntö kuin poikkeus, jotain on pahasti pielessä.
Kyllä, mutta kun niitä muita ihmisiä on tuhansittain niin niihin kerran pari vuodessa tekemiin virheisiin törmää yllättävän usein. Ja pieniä virheitä nyt ihmiset tekee huomattavasti useammin. Ärsyyntyminen jokaisesta jota liikenteessä näkee kuuluu kyllä minusta tähän ketjuun.
Vaikeaa on liikkuminen liikenteessä jos hidastaminen koetaan muiden ihmisten tyhmyydeksi. Itsekin joudun päivittäin hidastamaan autolla muiden tielläliikkujien vuoksi.
Ahaa, sama idea voisi olla sisään tuloporteissa, vain vanhan kuitun säilyttäneet.Ensinnäkin, siitä portista ei lappaa kahteen suuntaan jengiä häröilemässä, kun muut on maksamassa ja pakkaamassa ostoksiaan. Ja siinä se suurin syy onkin.
Eipä ole noin. Jalankulkija saa valita kumpaa laitaa kulkee mutta reunassa pitää olla. Tämä reunavaatimus tuli vuosi sitten, ja oikean puolen käyttöpakko poistui 1996. Tarkistin itse finlexistä pari kk sitten, linkki ei kyllä ole tallessa. Tuntui että ihmiset toikkaroi miten sattuu ja alkoi epäilyttää oma lain tuntemusNormaalisti kävelijöiden todellakin kuuluu kulkea omassa oikeassa reunassa, koiraihmiset kuuluvat tähän mukaan. Eri asia sitten, jos pyöräilijöiden kuuluu kulkea lähempänä autotietä kumpaankin suuntaan.
Tuota en tiennyt että joskus on ollut laki että jalankulkijan pitää kulkea oikeaareunaa., eilmeisesti tuossa tarkoitat kevyenliikenteenväylää (tarkoitan väyliä missä jalankuljiat ja pyöräilijät sekaisin) ja pyöräteitä.Eipä ole noin. Jalankulkija saa valita kumpaa laitaa kulkee mutta reunassa pitää olla. Tämä reunavaatimus tuli vuosi sitten, ja oikean puolen käyttöpakko poistui 1996. Tarkistin itse finlexistä pari kk sitten, linkki ei kyllä ole tallessa. Tuntui että ihmiset toikkaroi miten sattuu ja alkoi epäilyttää oma lain tuntemus
Jaa mikä tuli vuosi sitten? Reunassa (kummassa tahansa) kulkemisen vaatimus on ollut voimassa niin pitkään kuin muistan. Tässä yksi artikkeli aiheesta vuodelta 2007 -->Eipä ole noin. Jalankulkija saa valita kumpaa laitaa kulkee mutta reunassa pitää olla. Tämä reunavaatimus tuli vuosi sitten, ja oikean puolen käyttöpakko poistui 1996. Tarkistin itse finlexistä pari kk sitten, linkki ei kyllä ole tallessa. Tuntui että ihmiset toikkaroi miten sattuu ja alkoi epäilyttää oma lain tuntemus
Yhdistetyllä kevyen liikenteen väylällä, missä puolia ei ole erotettu valkoisella viivalla, jalankulkija saa valita, kummassa reunassa kulkee. Jalankulkija voi kulkea yhdistetyn väylän vasemmassa tai oikeassa reunassa, jolloin pyöräilijät pääsevät ohittamaan hänet keskeltä.
Tarkennan vähän, koska jalankulkijan paikka riippuu siitä, ollaanko jalkakäytävällä, pyörätiellä vai ajoradalla.Eipä ole noin. Jalankulkija saa valita kumpaa laitaa kulkee mutta reunassa pitää olla. Tämä reunavaatimus tuli vuosi sitten, ja oikean puolen käyttöpakko poistui 1996. Tarkistin itse finlexistä pari kk sitten, linkki ei kyllä ole tallessa. Tuntui että ihmiset toikkaroi miten sattuu ja alkoi epäilyttää oma lain tuntemus
E: muut olivat näköjään ehtineet ensin..
Silloin kun ajoin ajokortin, oli voimassa juuri tuo, että jalankulkijan piti (yleensä) kulkea oikeaa reunaa. Tämä koski jalkakäytävää, pyörätietä ja suojatietä.Tuota en tiennyt että joskus on ollut laki että jalankulkijan pitää kulkea oikeaareunaa., eilmeisesti tuossa tarkoitat kevyenliikenteenväylää (tarkoitan väyliä missä jalankuljiat ja pyöräilijät sekaisin) ja pyöräteitä.
.
.
Kiitos,Silloin kun ajoin ajokortin, oli voimassa juuri tuo, että jalankulkijan piti (yleensä) kulkea oikeaa reunaa. Tämä koski jalkakäytävää, pyörätietä ja suojatietä.