Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
ja pitäisi käyttää liesituuletinta että lähtisi kaasut pihalle. No omapahan on vaivanne kun tarpeeksi typpioksidia hengittää.Onhan kaasuliesiä ollut iät ja ajat käytössä sisätiloissa.
Legionellan kurissapitoon riittää että boileri kuumenee yli 55 asteen esim. kerran parissa viikossa. Nibessä luulisi tämä automatiikka olevan. Eli ihan hyvin voi pitää lämmöt vielä alempanakin jos se omaan käyttöön riittää.En jotenkin usko että mitään ongelmaa legionellan suhteen tulee jos pidemmän suihkuttelun jälkeen esim. 47c -> 55c menee vaikka 2h nousta takaisin hiljalleen. Eri asia tietty jos kattila olis päivätolkulla noissa lämpötiloissa.
Tästä tulikin mieleeni että pitäisi muistaa itselle laittaa tuo päälle. Automatiikka näytti olevan pois päältä kun viime syksynä katsoin, talvisin tosin mennään yli 55 asteen yli lämmityksessä, mutta varmaan koko kesä mennyt tuon allaLegionellan kurissapitoon riittää että boileri kuumenee yli 55 asteen esim. kerran parissa viikossa. Nibessä luulisi tämä automatiikka olevan. Eli ihan hyvin voi pitää lämmöt vielä alempanakin jos se omaan käyttöön riittää.
On toi kaasulevy vaan mainio keksintö. Haluan kyllä keittiöremontin yhteydessä ehdottomasti kaasulevyn induktion kaveriksi. Mukava haudutella lihapataakin kun kuplii hyvin niin pienellä kaasulla kuin vaan saa säädettyä.
On toi kaasulevy vaan mainio keksintö. Haluan kyllä keittiöremontin yhteydessä ehdottomasti kaasulevyn induktion kaveriksi. Mukava haudutella lihapataakin kun kuplii hyvin niin pienellä kaasulla kuin vaan saa säädettyä.
Onko kaasulevy jotenkin energiatehokkaampi kuin induktio?Suosittelen. Meillä on ollut noin viisi vuotta kaasutaso keittiön saarekkeessa integroituna. Paistuu piffit ja jauhelihatkin ihan eri malliin kuin sähköliedellä ja lämpötila säätyy todella nopeasti. Ei ihme, että ammattikokit noita käyttää. Wokki paistuu myös kunnolla, eikä tule sellaista lilluvaa mössöä niinkuin sähköliedellä.
Ainoa ongelma ainakin silloin viisi vuotta sitten kun tuollaista etsin, oli niiden heikko saatavuus Suomessa. Päädyin sitten tilaamaan omani Virosta ja olen ollut todella tyytyväinen.
En tiedä onko tästä jo ollut juttua, mutta aloin miettimään takan lämmitystä sähköllä.
Meillä on varaava takka, jota pitäisi lämmittää ostopuilla. Tällä hetkellä irtomotti koivuklapeja näyttää maksavan 80€.
Energialaskurin mukaan lämpöenergian hinnaksi tulee tällöin 0.093 €/kWh kun takan hyötysuhde on 85%.
Meillä on pörssisähkö, ja öisin kello 01 ja 06 välillä sähkön hinta saattaa olla paljonkin tuon 0.093 alle, joskus jopa alle puolet siitä. Näin ollen öisin kannattaisi lämmittää varaava takka sähköllä ja nauttia päivisin varatusta lämmöstä.
Mikä olisi paras tapa lämmittää takkaa sähköllä? Voisiko joku yksinkertainen lämpöpuhallin toimia, jos sen ajastaisi menemään päälle yöllä?
Vai onko tässä ideassa joku ajatusvirhe, mitä en tajua?
Miksei tuossa olisi ihan ideaa, vaatii vain muurarimestarin paikanpäälle tutkimaan miten asian voisi toteuttaa, ja mielellään aiempaa kokemusta kyseisistä modauksista tai muuten pioneerihenkeä. Takan mallista riippuen voisi olla joko helppo tai vaikea. Vaatisi kuitenkin jonkinlaisia muutoksia takan rakenteisiin, lähinnä korvata jotain takan sisuksista umpi valulla, joka taas ei varmaankaan kestä puun polttamista halkeamatta. Toki onhan kiukaan vastuksetkin kivien keskellä kivien nojatessa sieltätäältä vastuksiin.En tiedä onko tästä jo ollut juttua, mutta aloin miettimään takan lämmitystä sähköllä.
Meillä on varaava takka, jota pitäisi lämmittää ostopuilla. Tällä hetkellä irtomotti koivuklapeja näyttää maksavan 80€.
Energialaskurin mukaan lämpöenergian hinnaksi tulee tällöin 0.093 €/kWh kun takan hyötysuhde on 85%.
Meillä on pörssisähkö, ja öisin kello 01 ja 06 välillä sähkön hinta saattaa olla paljonkin tuon 0.093 alle, joskus jopa alle puolet siitä. Näin ollen öisin kannattaisi lämmittää varaava takka sähköllä ja nauttia päivisin varatusta lämmöstä.
Mikä olisi paras tapa lämmittää takkaa sähköllä? Voisiko joku yksinkertainen lämpöpuhallin toimia, jos sen ajastaisi menemään päälle yöllä?
Vai onko tässä ideassa joku ajatusvirhe, mitä en tajua?
Jos vaikka tuollaista 2200W sähkövastusta pitäisi päällä takassa 5 tunnin ajan, niin siitä saisi 11kW lämmitysenergiaa.
Onko tuollaisessa vastuksessa sulaminen riskinä?
Yksi vaihtoehto olisi laittaa sopivankokoinen metallinen loota minne asettelis vastukset irti seinistä ja valais ite sen laastilla umpikuutioksi.
Vai onko tässä ideassa joku ajatusvirhe, mitä en tajua?
Näitähän pidettiin sitten ihan hölmöläisen ratkaisuinaAikanaanhan noita varaavia pönttöuuneja "modernisoitiin" aika paljonkin laittamalla niihin sähkövastukset pesään ja villaa nuohousluukku täyteen. Yleensä ne oli käsittääkseni jotain 9-15kw tehoiset vastukset ja juurikin yösähköä niillä yritettiin varastoida.
Jaa tätä ei enää ole?Varsinkin nykytilanteessa ihmettelen miksei aromipesää/tmv ole jo tuotu uudelleen markkinoille?
Olisi naurettavan halpaa tehdä vastaava styroksi-boksi johon sopisi edes 4-5l kattila, mutten ole törmännyt moiseen. Varsinkin keitoissa ja padoissa haudutus tekee jopa hyvää maulle ja vaatii vain tunnin-pari enemmän aikaa.
Varaavan takan lämpeneminen perustuu siihen, että palokaasut kiertää poskikanavissa. Tuollaisen vastuksen kun lykkää tulipesään, niin ei se lämmitä kuin sen tulipesän.Tarviiko tuollainen vastus massaa ympärilleen, jos sen vain sijoittaisi irralleen tulipesään?
Alkuperäisessä tuotteessakin tuo vastus on "vapaana" ilmassa.
Hmm... Meillä taitaa olla vielä jossain sellainen vähän normaalia styrox-kylmälaukkua pienempi malli. Muistelisin että se olisi aikalailla sen kokoinen että sinne mahtuisi meidän pienemmät kattilat sisään, olisi kuitenkin joutilas kun on vähän hölmön kokoinen alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Pitääpä kaivella jos löytäisi sen jostakin ja testaisi olisiko siitä aromipesän korvikkeeksi. Kyllähän tuollaisella tyylillä varmaan jotain ruokia oppisi tekemään.Helppo heinälaatikon korvike on normaali styroksinen kylmälaukku ja lisäfylliä voi laittaa vaikka rutistetuista sanomalehdistä. Erään version olen nähnyt tehdyn niin, että tuollaiseen styroksiseen kylmälaukkuun laitettiin muovikalvo sisälle (jätesäkki), kattila sinne sisälle (kangasliinaan käärittynä, ettei tule liian tiukka.) ja sen jälkeen ruiskutettiin uretaanivaahtoa sen kalvon alapuolelle. Sopii lähes kattila kuin kattila.
Näitähän pidettiin sitten ihan hölmöläisen ratkaisuina
Ei ole itsellä kokemusta noista, mutta jo hiukan pohtimalla tuossa on monta heikkoa kohtaa. Kivi on sinällään erittäin huono lämmönjohde. Puun poltossa savukaasuja kierrätetään siellä kanavistoissa ympäriinsä, niin se koko kiviläjä saadaan lämpenemään. Jotenkin tuntuu ihan mahdottomalta saada pistemäisellä lämmönlähteellä kovin isoa tilavuutta lämpimäksi. Saati sitten, että valaisi vielä ne vastukset osaksi sitä kiveä.
Varaavan lämmityksen toteutus 2kw vastuksella kuulostaa myös tuhoon tuomitulta. Ehkä jollekin alle 50m2 alalle voisi toimiakin.
Savupelteissä on tavallisesti myös häkäreikä. Äkkiä häviää tuo 2kw taivaan tuuliin, jos ei piippua tuki kokonaan.
10 kg halkoja sisältää kuitenkin n. 40kWh energiaa.
Eikös tää ajtus nyt vähän vastaa sitten varaavaa lattialämmitystä? Laskin hyvin pikaseen, että itsellä ois lämpöä varaavaa lattialaattaa noin 30 tonnia ja lämmitystehoa noin 11 kW, eli noin 0,37 kW/t. Jos varaava takka on vaikka jotain 2 tonnia, niin kyllähän teoriassa ois linjassaan pistää joku 1-2kW lämmitin takkaan, mutta eihän sillä kyllä tosiaan pysy lämpimänä minkäänlainen torppa ja kuulostaa kyllä sen tason puuhastelulle, että ehkä sille halvalle yösähkölle löytyisi jotain muuta käyttöä...?
Puuhasteluahan se juuri nimenomaan on, mutta mihin muualle varastoisit sitä halpaa sähköä nollabudjetilla? Jos takka on jo olemassa ja vanha grillivastus.
Täällä hieman turhan herkästi dumataan sinänsä ihan toimiviakin konsteja, kun ne eivät ole "riittävän tehokkaita". Pienistä puroista muodostuu iso meri jne..
Monella ei ole halua tai mahdollisuutta panostaa kymmeniä tuhansia johonkin superekofancytehokkaaseen, vain jotta voisi sitten sen jälkeen paukutella henkseleitä että ei kulu energiaa eikä ole hiilenjälkiä perässä tms.
Ehkä tuosta ideasta jotenkin toimivan voisi saada siten, että ottaa 9kw puhaltimella varustetun raksalämmittimen ja tiivistää sen uuninluukun tilalle. Pelti kiinni ja avaa piipun alapään nuohousluukun. Nuohousluukusta vielä sulloo villaa hormiin, että ilma ei mitenkään pääse harakoille.
Nyt on kohtuullisesti tehoa ja ilmavirta lämmittää koko tulisijan sisälmykset. Hukkaankaan ei lämpö mene, vaan kun tulisija on varautunut, niin tarttumaton lämpö virtaa huoneilmaan.
Edit: päivällä lämmönluovutusta voi tehostaa pitämällä päällä pelkkää puhallinta.
Muistaakseni viimeksi vuosi-pari sitten hain moista mutten löytänyt, ja tuokin on hiukan liian pieni. 4-4.5L kattilan pitäisi mahtua koska sellainen jo on. Juu valivali ja elämä on. Mutta ainakin nyt tiedän jotta niitä vielä saa joten kiitosJaa tätä ei enää ole?
Aromipesä haudutusrasia | Karkkainen.com verkkokauppa
Aito ja alkuperäinen Aromipesä on ollut hauduttajien slow food -suosikki jo yli 20 vuotta.<br /><br />Tämä konepesun kestävä kotimainen laatutuote on tehty kestämään kovaa käyttöä niin veneessä, mökillä kuin kotonakin.<br /><br />Aromipesään sopii sisälle esimerkiksi OPA Mari 3 litran...www.karkkainen.com
Upload failed: java.time.DateTimeException: Invalid value for EpochDay (valid values -365243219162 - 365241780471): 365241780838Just käytin eikä ollut ongelmaa….
Teen nykyään aina liedellä haudutettavat ruoat, en oo huomannut mitään vaikutusta lopputuotteeseen. Ja tietysti se liemi pysyy jokseenkin 100-asteisena riippumatta lämmönlähteestä, joten loogista lienee, että kovasti eroa ei tule.Jos tekee uunissa pitkän haudutuksen pataruokia.
Ilman ominaislämpökapasiteetti on sen verran pieni, ettei se ilmamäärä tee isoa eroa energian kulutukseen. Lisäksi hukkalämpö vähentää muuta lämmityksen tarvetta talossa. Tästä toki hyötyy vain, jos itse maksaa lämmityksensä suoraan vaikka sähkö- tai öljyfirmalle. Toki tuollainen varmasti ihan kätevä ja esimerkiksi vapauttaa uunin muuhun käyttöön.Niin haudutuspadassa lämmitettävä ilma määrä on inasen pieni verraten uuniin.
ja asiaa voi pohti vaikka onko 30 neliön asunnon lämmittäminen
halvempaa kuin 100 neliön.
Riippuu vähän mitä hauduttaa. Jotkin ruuat palaa pohjaan hellalla vaikka levy olis pienimmällä mutta uunissa ei koska lämpö on tasaisempaa.Teen nykyään aina liedellä haudutettavat ruoat, en oo huomannut mitään vaikutusta lopputuotteeseen. Ja tietysti se liemi pysyy jokseenkin 100-asteisena riippumatta lämmönlähteestä, joten loogista lienee, että kovasti eroa ei tule.
Induktiolieden ajattelisin itse olevan energiatehokkain haudutuksessa.
Ilman ominaislämpökapasiteetti on sen verran pieni, ettei se ilmamäärä tee isoa eroa energian kulutukseen. Lisäksi hukkalämpö vähentää muuta lämmityksen tarvetta talossa. Tästä toki hyötyy vain, jos itse maksaa lämmityksensä suoraan vaikka sähkö- tai öljyfirmalle. Toki tuollainen varmasti ihan kätevä ja esimerkiksi vapauttaa uunin muuhun käyttöön.
Joku laskutaitoinenhan tämän meille voisi ratkaista.
On kumma jos muilla toimii. Tämmöinen vilahtaa vielä ruudussa:Ollut jo pitkään:
"Upload failed due to server error"
On kumma jos muilla toimii. Tämmöinen vilahtaa vielä ruudussa:
Voi hyvinkin olla user error. Näköjään siellä jotain ylimääräistä on viimeisillä riveillä. Olen ladannut useamman kerran ja aina tulee identtinen tiedosto datahubista. En saanut silti toimimaan, vaikka käsin nuo viimeiset rivit kokeilin poistaa...eiköhän se ole user error. Veikataan null olevan siellä filussa. Eli avaa se excelillä ja tarkista.
Voi hyvinkin olla user error. Näköjään siellä jotain ylimääräistä on viimeisillä riveillä. Olen ladannut useamman kerran ja aina tulee identtinen tiedosto datahubista. En saanut silti toimimaan, vaikka käsin nuo viimeiset rivit kokeilin poistaa.
On pienitehoisissa laitteissa ainakin se hyvä puoli, että kohtuullisen kokoisella omalla varavoimalla saattaakin pystyä tekemään näitä asioita. Koko verkon kuormituksen kannalta vaikutus on melko mitätön, sillä vaikka liesi tai uuni onkin tehokkaampi, niin ei joka kodissa ole samalla hetkellä levy kutosella ja uunin termari päälle napsahtaneena.Jos tekee uunissa pitkän haudutuksen pataruokia.
vs
Haudutuspata
Niin haudutuspadassa lämmitettävä ilma määrä on inasen pieni verraten uuniin.
ja asiaa voi pohti vaikka onko 30 neliön asunnon lämmittäminen
halvempaa kuin 100 neliön.
tämmösen hankin itselle ja on hyvä tuote
Crock-Pot haudutuspata 201009
Crock-Pot -haudutuspata kypsentää ruoan matalassa lämpötilassa sillä aikaa, kun sinä keskityt muihin asioihin. Tilavuus 4.7 litraa.www.gigantti.fi
Riippuu vähän mitä hauduttaa. Jotkin ruuat palaa pohjaan hellalla vaikka levy olis pienimmällä mutta uunissa ei koska lämpö on tasaisempaa.
Nimimerkillä lihapadan viime viikolla pilannut..
Varmistetaan nyt vielä, onhan tuo ladattu Fingrid sivuilta eikä sähkön myyjän sivuilta? Ei näytä nimittäin oikealta tuo. Pitäisi nähdä sen ensimmäinen rivi, niin tietäisi mitä mikäkin sarake on, mutta pikaisesti vilkaistuna tuossa ei näyttäisi olevan ollenkaan kulutusta (kulutusta ei ilmoiteta tasa kilowateissa, vaan muodossa x,xx (ainoastaan nolla kulutus ilmoitetaan ilman desimaaleja).