- Liittynyt
- 19.01.2017
- Viestejä
- 404
Soosista nyt tiedä, mutta...Onko kukaan lisännyt noita omatekoiseen jäätelöön? Sekoittuuko ne. Chilijauheet sekoittuu hienosti mutta entä tällainen soosi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Soosista nyt tiedä, mutta...Onko kukaan lisännyt noita omatekoiseen jäätelöön? Sekoittuuko ne. Chilijauheet sekoittuu hienosti mutta entä tällainen soosi?
Fataliille toinen ääni täältä. Ovat kansainvälisesti tunnettuja alallaan.Täältä tilailin vasta siemeniä itse Fatalii Seeds
Hyvin kuvattu eri lajikkeet sivuilla, listattu tulisuus, makuprofiilia ja kasvatuksen helppous yms. Siemenet tulee kirjepostissa ripeästi, Suomesta tulevat vaikka sivut englanninkielellä.
Testaa sellaista kuin Tabasco sriracha. Omaan suuhun tämä on kaikista lähimpänä tuota alkuperäistä, mm tuo poppamiehen tekele häviää tälle minun mielestä. Ja tämä etu on että löytyy jokaisesta kaupasta, eikä maksa paljoa.Täältä varmasti löytyy mielipide mikä olisi nyt lähimpänä tätä "legendaarista" kukkokastiketta? Vähän junasta myöhässä ja vasta hiljattain tutustuin näihin chilisoosseihin.
En ole koskaan siis maistanu tätä kukkokastiketta, ensimmäinen soossi oli joku poppamiehen tekele ja nyt on menossa Lidlistä ostettu. Molemmista tykkään, ehkä hieman enemmän Lidlin tuotteesta (v-sipulin ystävä ja mielestäni tuossa sitä on hyvin).
Danke schön
Fataliille täältäkin kehut, helpoin päästä alkuun niiden siemenillä. Iso valikoima, nopea toimitus ja viimeksi kun kasvatin, idätysprosentti oli todella hyvä.Mistä kannattaa tilata chilin siemenet ja mitä lajikkeita kannattaa testata kun ensikertaa ajattelin kasvattaa (tulisuus ja hedelmäisyys prioritaatti listassa ykkösenä)?
En valitettavasti osaa sanoa tomaateista (vielä) mitään - äidille ollaan tekemässä myöhemmin tänä vuonna tomaatinsiementilausta tuolta myös. Se tosin päättää itse tilaamistaan siemenistä, joten ei ole joululahjasta kyse meidän tapauksessa. On mielenkiintoista nähdä, mitä lajikkeita äiti kahteen(!) kasvihuoneeseensa valitsee, intohimoinen kasvattaja kun on.Suositelkaas fataliilta chilin siemeniä. Tulisi joululahjaksi äidilleni joka kasvattaa omassa kasvihuoneessaan kurkkua ja minitomaatteja. Ei mitään liian tulisia lajikkeita saisi olla. Myös saman firman tomaattilajikkeita saa suositella.
Blended lemon, starfish, pequante ja goliath jalapeno on ainakin ihan toimivia kasvihuonelajikkeita. Ja kaipa sinne voisi jonkun tulettoman ramironkin sekaan heittää.Suositelkaas fataliilta chilin siemeniä. Tulisi joululahjaksi äidilleni joka kasvattaa omassa kasvihuoneessaan kurkkua ja minitomaatteja. Ei mitään liian tulisia lajikkeita saisi olla. Myös saman firman tomaattilajikkeita saa suositella.
Pitää harjoitella syömällä jonkin aikaa pelkkää raakaa nagaa, skorpparia tmv. maustepaprikaa. Kyllä se vatsa oppii siitä sitten olemaan tekemättä voltteja jokaisen tabascotipan takia.Miten teillä vatsa kestää näitä kastikkeita? Itsellä nyt hyllyssä vaikka mitä kastikkeita ja Poppamiehen Naga, Ahjo ja Lidlin bring the pain tulisimmat ja tänään tuli taas Ahjoa ruuan kanssa vedettyä. Tykkään tuon kastikkeen mausta ja tulisuudesta mutta näillä vahvemmilla kastikkeilla pakki ei tykkää yhtään. Saa vessassa ravata jatkuvasti muutama tunti syömisen jälkeen ja se kipu on kaukana mukavasta
Toki sanonta menee että hyvä chili polttaa kahdesti mutta omalla kohdalla hyvä chili polttaa 10-15 kertaa.
Millaista tuo on rakenteeltaan? Eli miten tarkoitus käyttää? Harissatahna on tuttua kamaa, mutta kastike on tuntematon.Harissakastiketta kannattaa kokeilla jos tulisuutta haluaa:
Harissakastiketta kannattaa kokeilla jos tulisuutta haluaa:
Spice Up! Harissakastike 100 g
www.finefoods.fi
Voipi olla että joutuu kermatilkalla laimentamaan..
Tuo on hyvä ihan perus vanilija jäätelön kanssa. Chilisiirappi | Piian Herkut verkkokauppaOlen itsekin miettinyt chilin survomisesta jäätelöön. Pitänee aloittaa pienistä määristä jäätelöä. Ehkä jo kolmella testisatsilla löytäisi oikean suhteen tulisuudelle.
Mitä tykkäätte Poppamiehen Barbados -kastikkeesta? Oon nyt kuukauden syöny tuota ja siitä on tullut uusi suosikki.
Juu, mullekin maistuu. Ei liian tulista niin annostelukin on vielä helppoa kun ei haittaa jos tulee tippa tai kaksi enemmän ruokaan kun oli ajatellut.Mitä tykkäätte Poppamiehen Barbados -kastikkeesta? Oon nyt kuukauden syöny tuota ja siitä on tullut uusi suosikki. Hampurilaiseen ku laittaa 4-6 tippaa niin tulee mukavasti lisää makua, eikä alkuperäiset maut jää tulisuuden alle. Erityisen hyvin tuntuis toimivan Scanburgerin Superburgerin välissä, mäkkärin juustoburgereihin ei tuo yhtä hyvää makua, mutta paremmalta nekin maistuu tuon kanssa kuin ilman.
Harissakastiketta kannattaa kokeilla jos tulisuutta haluaa:
Spice Up! Harissakastike 100 g
www.finefoods.fi
Voipi olla että joutuu kermatilkalla laimentamaan..
Noista Spice Up!:n pienistä kastikepusseista pidän eniten tästä : Szechuan kastike 100 g Sopii vähän kaikkeen wokkaukseen.En muista yhtään mitä Spice Up! -kastiketta koitin (joku "keskitulinen" Aasialainen), mutta paras valmiskastike se on ollu wokkivihanneksille tähän mennessä.
Miten teillä vatsa kestää näitä kastikkeita? Itsellä nyt hyllyssä vaikka mitä kastikkeita ja Poppamiehen Naga, Ahjo ja Lidlin bring the pain tulisimmat ja tänään tuli taas Ahjoa ruuan kanssa vedettyä. Tykkään tuon kastikkeen mausta ja tulisuudesta mutta näillä vahvemmilla kastikkeilla pakki ei tykkää yhtään. Saa vessassa ravata jatkuvasti muutama tunti syömisen jälkeen ja se kipu on kaukana mukavasta
Toki sanonta menee että hyvä chili polttaa kahdesti mutta omalla kohdalla hyvä chili polttaa 10-15 kertaa.
Minulla ei chili polta kuin kerran. Se mikä vaivaa, niin närästää. Mitä enemmän toleranssi on kasvanut, sitä mukaa myös närästys. Meni hetki aikaa tajuta, että se johtuu chilistä. Kaikki mahalääkkeet, piimät ja muut helpottavat eliksiirit kokeiltu eikä mikään auta siihen. Kaljaa jos erehtyy ottamaan tulisen ruoan kanssa, niin voi olla varma, että yöllä saattaa laatta lentää närästyksen takia. Huomasin sitten ylläolevan vinkin ja ajattelin, että ei se ota jos ei annakkaan. Vetäisin tuoreen habaneron huiviin ja kärvistelin. Yö oli suorastaan hirveä. Varmasti top 3:een pahimpaan yöhön meni. Ei ollut muuta auttavaa kuin pepsiä, joka vähän edes helpotti. Mikä ihmeellisintä, niin se auttoi. Habaneron jälkeisenä päivänä vähän koski mahaan, mutta sen jälkeen ei piru vieköön ole chili närästänyt!! Kiitoksia vain suunnattoman paljon vinkistä!! Kokeilin tulisia siipiä, joiden marinadissa oli 4rkl smoky reaperia ja vielä otin kaljaa oikein huolella. Ei närästänyt ei sitten yhtään. Kaksi seuraavaa päivää tosin oli maha vähän kipeä.Pitää harjoitella syömällä jonkin aikaa pelkkää raakaa nagaa, skorpparia tmv. maustepaprikaa. Kyllä se vatsa oppii siitä sitten olemaan tekemättä voltteja jokaisen tabascotipan takia.
Mitä tykkäätte Poppamiehen Barbados -kastikkeesta? Oon nyt kuukauden syöny tuota ja siitä on tullut uusi suosikki. Hampurilaiseen ku laittaa 4-6 tippaa niin tulee mukavasti lisää makua, eikä alkuperäiset maut jää tulisuuden alle. Erityisen hyvin tuntuis toimivan Scanburgerin Superburgerin välissä, mäkkärin juustoburgereihin ei tuo yhtä hyvää makua, mutta paremmalta nekin maistuu tuon kanssa kuin ilman.
uusi Rocoto-kastike oli taas pienoinen pettymys. Ihan syötävää, mutta ei kauheasti rocoto maistu.
Barbados ollut omia suosikkejani jo monta vuotta. Myös Poppamiehen Caribbean, Scotch Bonnet ja perus Habanero kuuluvat niihin kastikkeisiin mitä omasta jääkaapistani löytyy aina.
Testaa sellaista kuin Tabasco sriracha. Omaan suuhun tämä on kaikista lähimpänä tuota alkuperäistä, mm tuo poppamiehen tekele häviää tälle minun mielestä. Ja tämä etu on että löytyy jokaisesta kaupasta, eikä maksa paljoa.
Sulfiittien takia. Mutta tietääkseni sitä silti löytyy ainakin joistain aasialaisruokien kaupoista. Muistaakseni Helsingin Kalliossa ainakin oli.Onko tietoa miksi tuota kukko scirachaa ei saa Suomesta vai jopa Euroopasta? Joku kielletty aine?
Viime kesänä ei ainakaan löytynyt enää yhdestäkään.Sulfiittien takia. Mutta tietääkseni sitä silti löytyy ainakin joistain aasialaisruokien kaupoista. Muistaakseni Helsingin Kalliossa ainakin oli.
On tuo ainakin Vii-Voanin listoilla molempina kokovaihtoehtoina:Viime kesänä ei ainakaan löytynyt enää yhdestäkään.
No aitoa ja aitoa. Onhan Kikkomanin soijakin "aitoa Kikkoman-soijaa", vaikka soijaa on ollut monissa muodoissaan tuhansia vuosia ennen Kikkomania ja keksittykin ihan toisessa maassa. Kukko-srirachan konkreettinen ero muihin nähden mikä tekee siitä omalla tavallaan aitoa kukko-srirachaa ja antaa oman makunsa on siihen käytetty chili, eli punaiseksi asti kypsytetty jalapeno. Sehän on perinteinen Amerikkalainen chili eikä sitä ymmärtääkseni ole idässä tavattu. Tabasco taitaa olla ainoa valmistaja, joka myös käyttää srirachassaan jalapenoja, muut valmistajat sitten niitä mitä sattuu halvempia ja pistävämpiä thaikkuchilejä.Piti sitten oikein etsiä lisää asiaa tuosta kukko-scirachasta. Säilönäaineena käytettävät sulfiitit ovat syy kieltoon, niitä ei ilemisesti saa käyttää tiettyjen mausteiden yhteydessä koska voivat allergisoida. Ko. kastikkeen valmistaja ei edes ole Aasiasta vaan Yhdysvaltoista, perustaja on tosin vietnamilainen. Toiset sanoo että tämä on sitä aitoa, mutta eihän se voi mitenkään olla mahdollista kun kastike keksitty Thaimaassa jo aikoja sitten. No ehkä isommassa mittakaavassa se ensimmäinen muttei ainoa oikea ja aito.
Tässä Ylen uutinen.
Ja tässä lyhyt pätkä historiaa Wikipediasta.
Hauskoja nuo noiden käyttämät google-käännökset. Kokovaihtoehdot kunnossa!Tämä on kyllä meillä pitänyt pintansa. Tulee aina hankittua töihinkin pari pulloa ja on kelvannut. Kuuluu myös paikallisen Itämaisen kaupan valikoimaan ( myy lähinnä originaaleja Aasia juttuja ). Nimenomaan punaisella korkilla, vihreä on kyllä todella maukasta mutta enempi ketsuppia.
Flying Goose, Sriracha-kastike, 730ml, eri vaihtoehtoja
Myymme erilaisia elintarvikkeita, maahantuotuna Japanista, Koreasta, Kiinasta, Vietnamista ja Thaimaasta. Eksoottisia tuotteitamme ovat: nuudelit; riisi; mausteet; ruoanlaittokastikkeet; välipalat; makeiset; juomat; pakastetut merenelävät ja siipikarja; pakastetut mykyt; jälkiruoat jne.fi.nurmidao-orientalfood.com
On tuo ainakin Vii-Voanin listoilla molempina kokovaihtoehtoina:
Sriracha hot chili sauce 793g Huy Fong - Vii-Voan - Itämaisia elintarvikkeita verkkokauppa
SRIRACHA HOT CHILI SAUCE Huy Fong Foods Ainesosat: Chili, sokeri, suola, valkosipuli, tislattu etikka, säilöntäaine (E202, E222), stabilointiaine (E415). Ingredviivoan.fi
Ei ne sitä myy. Hanhi on ainoa saatavilla oleva valmiste.Ei tuolta löytynyt mistään mistä tilata?