Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Nyt tarttis tietäjien tietoa :) jotta saadaan vaimolle kastiketta joka polttaa kunnolla. On aikaisemmin käyttänyt Poppamiehen Ahjoa ja jonkun valmistajan Scorpionia (ei ehkä Poppamies), ja nykyään Lidlin Bring the Painia. Ilmeisesti tulisuus on kohtuullisen riittävä mutta ajattelin hommata jotain muuta vaihteeksi, kun tuota Lidlin kamaa on täällä haukuttu maun puolesta. Onko hyviä ideoita mitä ja mistä voisi hommata? Onko kokemuksia Poppamiehen Smoky Reaperista, tätä ei vaan tunnu kaupoissa hirveästi hyllyssä olevan, vain noita lepiskastikkeita jotka riittää itelle. Ja jos jäi epäselväksi niin kunnon poltetta halutaan joten ehdottakaa ihan niitä tulisimpia - alkuperäinen lemppari taisi olla se Poppiksen Naga Chilimurska jonka lopettivat, tai saa sitä hillittömän pömpelin vieläkin jostain mutta kokeillaan jotain muuta ensin.
Katsopas se k-ruoka.fi ja pistä smoky reaper tuotehakuun. Aika laajasti näyttää kuitenkin kaupoista löytyvän.
 
Onko hyviä ideoita mitä ja mistä voisi hommata?
Satan's Revenge. Löytyy yleensä useimmista chilikastiketta myyvistä nettikaupoista. Nyt näyttäis olevan monesta loppu, mutta tuolta ainakin saa. Ihan ehdoton lemppari itellä. Ei paskaa tinnerin makua kuten Bring the painin kaltaisissa kapsaisiinisooseissa, mutta liekkiä ihan kiitettävästi ruoka-annoksen päälle ripsittäväksi.
 
Satan's Revenge. Löytyy yleensä useimmista chilikastiketta myyvistä nettikaupoista. Nyt näyttäis olevan monesta loppu, mutta tuolta ainakin saa. Ihan ehdoton lemppari itellä. Ei paskaa tinnerin makua kuten Bring the painin kaltaisissa kapsaisiinisooseissa, mutta liekkiä ihan kiitettävästi ruoka-annoksen päälle ripsittäväksi.
Täähän se oli, sekoitin tuohon poppamiehen scorpioniin kun sitäkin meillä ollut joskut. Tästä siis tykätty eniten mutta saatavuus vaihtelevaa.


Loistava kastike. Varovainen saa kyllä olla.
Kiitos tästä, menee kokeiluun.

Katsopas se k-ruoka.fi ja pistä smoky reaper tuotehakuun. Aika laajasti näyttää kuitenkin kaupoista löytyvän.
Kahdesta isosta K Marketista katsonut eikä kummassakaan ollut juuri tätä kastiketta, pitää etsiä Citymarketista vielä.
 
Ei makua ainakaan voi kehua, keinotekoisen oloinen, tulisuus on myös mainoslukemissa.
"AINESOSAT: Carolina reaper -chili (24,9%), vesi, ananas, sokeri, chiliuute (8%),"

Tuo tekee aina tympeän maun. Ikävää, että Poppiskin on tuohon langennut.
 
Laitoin kuitenkin tuon ja Smoky Reaperin tulemaan. Liekö tuo tulidemoni sitten Bring the Painin kanssa samaa osastoa kerta ovat lisänneet kapsaisiiniuutetta.
 
Minua ärsyttää tuo nykytyyli, että laitetaan ripaus jotain myyvää maailman ensteks tai tokaks tulisinta chiliä pulloon, kaadetaan sinne lähes yhtä paljon kapsaisiiniuutetta viemään kaikki chililajikkeelle ominaiset maut mennessään ja täytetään sitten pullo vedellä, sokerilla ja ananasmehulla. Kun kapsaisiiniuutteen SHU voi olla helposti päälle 10 miljoonan luokkaa, niin kyllähän jo 10%:lla saa varsin tulisen myrkyn aikaiseksi pulloon, mutta makukin on sitten jotain ihan muuta kuin niitä lajikkeille ominaisia makuja.
 
Minua ärsyttää tuo nykytyyli, että laitetaan ripaus jotain myyvää maailman ensteks tai tokaks tulisinta chiliä pulloon, kaadetaan sinne lähes yhtä paljon kapsaisiiniuutetta viemään kaikki chililajikkeelle ominaiset maut mennessään ja täytetään sitten pullo vedellä, sokerilla ja ananasmehulla. Kun kapsaisiiniuutteen SHU voi olla helposti päälle 10 miljoonan luokkaa, niin kyllähän jo 10%:lla saa varsin tulisen myrkyn aikaiseksi pulloon, mutta makukin on sitten jotain ihan muuta kuin niitä lajikkeille ominaisia makuja.
Veli sanoi fire demon soossia tärpätiksi, huonoin soossi mitä on ikinä maistanut. Tietysti jos osaa laittaa sopivasti tuota ja hakee maun sitten jollakin toisella, mutta turhaa säätämistä sekin on. Tarkkana saa nykyisin olla.
 
Minua ärsyttää tuo nykytyyli, että laitetaan ripaus jotain myyvää maailman ensteks tai tokaks tulisinta chiliä pulloon, kaadetaan sinne lähes yhtä paljon kapsaisiiniuutetta viemään kaikki chililajikkeelle ominaiset maut mennessään ja täytetään sitten pullo vedellä, sokerilla ja ananasmehulla. Kun kapsaisiiniuutteen SHU voi olla helposti päälle 10 miljoonan luokkaa, niin kyllähän jo 10%:lla saa varsin tulisen myrkyn aikaiseksi pulloon, mutta makukin on sitten jotain ihan muuta kuin niitä lajikkeille ominaisia makuja.

Täähän se ois, aika harvoin tulisuus ja hyvä maku kulkee käsi kädessä näissä :( Edelleen minusta maultaan parhaat soosit on noi El Yucatecon tuotteet, mutta menekki noissa on aika kova kun kastiketta menee se 1-2 rkl per annos että saa sopivan tulista.
 
Täähän se ois, aika harvoin tulisuus ja hyvä maku kulkee käsi kädessä näissä :( Edelleen minusta maultaan parhaat soosit on noi El Yucatecon tuotteet, mutta menekki noissa on aika kova kun kastiketta menee se 1-2 rkl per annos että saa sopivan tulista.
Omia sekoituksia vaan peliin. Esim tuolla Satan's Revengellä oon tuunannut moniin miedompiin chilikastikkeisiin ja etenkin BBQ-kastikkeisiin lisää potkua.
 
Vieläkös sitä alkuperäistä kukkosrirachaa sai jostain tilattua? Sitä missä on naminami e222 tms. myöskin mukana.
Tamperelaisessa East Asia Martissa Tullintorin kauppakeskuksessa ainakin ollut kukkosrirachaa hyllyssä. Noin kuukausi takaperin taisin viimeksi ostaa.
 
Tässä on muuten ihan törkeän tulista soosia. Saattaa löytyä muualtakin kuin etnisestä Virolaisesta kaupasta nimellä Adjika kastike.

En tiennyt tulisuutta ja vetäisin teelusikallisen grillatun makkarapalan päälle suuhun ja meinasi kärppä katsoa kurkusta.

IMG_20210424_220402.jpg
 
Tuosta saattaa tulla pieni pettymys nagasooseja ripsuttelevalle chilipäälle, jos Völkerin adjikoiden kanssa odottaa törkeää tulisuutta. Hyvää tavaraa kuitenkin etenkin tuo valkosipuliversio. Ei mitään hirveän tulista ja suolaa on reippaasti, mutta toimii tosi hyvin kastike- ja pataruoissa luonnollisena arominvahventeena, kun muistaa huomioida suolaisuuden muussa suolankäytössä.

1619333741763.png


Löytyy useimpien K-kauppojen valikoimista ja mm. Puuilosta. Etiketti on nykyään muuttunut ja myydään gruusialaisena chilitahnana:

1619334011014.png
 
Poppamiehen Fire Demonilla tuli hyvät makkarat. 2 kg makkarataikinassa oli oma Cajun -mausteseos (ei tulisuutta) ja 10 valkosipulin kynttä. Lisäsin taikinaan 0,5 dl Fire Demonia.

Etukäteen vähän hirvitti, että tuliko laitettua liikaa. Laskelmat perustuivat siihen, että Poppamiehen Trinidad Scorpion -soosia pystyy maistelemaan teelusikallisen ilman vettä ja kipuilua. Fire Demonista laskin, että 8% chiliuute tarkoittaisi noin 1,2 milj SHU (100% uute 15-16 milj SHU) ja 24,9% Carolina Reaperia noin 0,5 milj SHU lisää eli Fire Demon olisi noin 1,5-1,8 milj SHU eli noin kolme kertaa tulisempaa kuin Trinidad Scorpion -soosi.

Kypsensin makkaraa 150C 20 min ja 5 min 225C grillivastuksella. Tulisuus oli ensimmäisellä puraisulla tuntuva ja tuntui, että koko makkaran syöntiin menee ikuisuus, mutta lopulta pari makkaraa oli aivan loistava "side dish" savuribseille ja coleslaw -salaatille. Loput makkarat käy vielä pitkän ja matalan lämmön savustuksen, joten tulisuus laskee vielä tästä.

Kommentteja, onko nuo Fire Demonin SHU -laskut ihan perseellään? ½ teelusikkaa maistaneena tuntui selvästi tulisemmalta kuin Trinindad Scorpion. Raakana polte tuli todella pitkällä viiveellä ja ehdin jo pettyä ennen kuin kunnon polte alkoi ja sen jälkeen piti jo turvautua kylmään veteen.
 
Viimeksi muokattu:
Poppamiehen Fire Demonilla tuli hyvät makkarat. 2 kg makkarataikinassa oli oma Cajun -mausteseos (ei tulisuutta) ja 10 valkosipulin kynttä. Lisäsin taikinaan 0,5 dl Fire Demonia.

Etukäteen vähän hirvitti, että tuliko laitettua liikaa. Laskelmat perustuivat siihen, että Poppamiehen Trinidad Scorpion -soosia pystyy maistelemaan teelusikallisen ilman vettä ja kipuilua. Fire Demonista laskin, että 8% chiliuute tarkoittaisi noin 1,2 milj SHU (100% uute 15-16 milj SHU) ja 24,9% Carolina Reaperia noin 0,5 milj SHU lisää eli Fire Demon olisi noin 1,5-1,8 milj SHU eli noin kolme kertaa tulisempaa kuin Trinidad Scorpion -soosi.

Kypsensin makkaraa 150C 20 min ja 5 min 225C grillivastuksella. Tulisuus oli ensimmäisellä puraisulla tuntuva ja tuntui, että koko makkaran syöntiin menee ikuisuus, mutta lopulta pari makkaraa oli aivan loistava "side dish" savuribseille ja coleslaw -salaatille. Loput makkarat käy vielä pitkän ja matalan lämmön savustuksen, joten tulisuus laskee vielä tästä.

Kommentteja, onko nuo Fire Demonin SHU -laskut ihan perseellään? ½ teelusikkaa maistaneena tuntui selvästi tulisemmalta kuin Trinindad Scorpion. Raakana polte tuli todella pitkällä viiveellä ja ehdin jo pettyä ennen kuin kunnon polte alkoi ja sen jälkeen piti jo turvautua kylmään veteen.
Noutaja on miljoonan verran, ei vaikuta fire demon lähellekään siltä.
 
Noutaja on miljoonan verran, ei vaikuta fire demon lähellekään siltä.
Jos Poppamiehen Trinidad Scorpion -soosi on yli 600 000 SHU, kuten pullossa ilmoitetaan niin Fire Demon on selkeästi tulisempaa. Mielestäni menee yli 1 milj SHU:n. Mutta hankala tästä on enempää kiistellä jos en tiedä, mitä tuo 8% chiliuute tarkoittaa - onko puhdasta kapsaisiinia vai jotain muuta. Raakana maisteltuna ½ teelusikkaa Fire Demonia oli selvästi tulisempaa kuin 1 teelusikka Trinidad Scorpion -soosia.
 
Minulla taas on ihan päinvastainen kokemus. Noutaja sijoittuu Trinidad Scorpionin ja Fire Demonin väliin.
Fire demon on aika pehmeä poltteeltaan, ei lämmitä mahassa. Noutaja lämmitti aikanaan hodarin kera 45 min mahassa ja pyrki vielä ulos useampaan kertaan. Trinidad scorpion tuntuu myös aika miedolta, smoky reaper tarjoaa omasta mielestä enemmän potkua. Habanero on itselle kryptoniittia, joten after death on melkein yksi tulisimmista soosseista, tuntuu äkäsemmältä kuin trinidad scorpion soossi.
 
Fire demon on aika pehmeä poltteeltaan, ei lämmitä mahassa. Noutaja lämmitti aikanaan hodarin kera 45 min mahassa ja pyrki vielä ulos useampaan kertaan. Trinidad scorpion tuntuu myös aika miedolta, smoky reaper tarjoaa omasta mielestä enemmän potkua. Habanero on itselle kryptoniittia, joten after death on melkein yksi tulisimmista soosseista, tuntuu äkäsemmältä kuin trinidad scorpion soossi.

Voihan se toki näinkin olla että eri chilit koetaan eri tavalla. Habanero on itselleni kuin paprika :D
 
Fire demon on aika pehmeä poltteeltaan, ei lämmitä mahassa.

Jep, sama huomio itsellä sellaisenaan maistettuna. Kunnon polte tuli lähes minuutin viiveellä, mutta sen jälkeen oli suhteellisen kova, ei kuitenkaan mikään infernaalisen kivulias ja paistamisen jälkeen makkaroissa oli hyvin pehmeä, mutta riittävän voimakas, jota itseasiassa olin hakenutkin. Aivan varmasti voin sanoa, ettei 0,5 dl Trinidad Scorpionia olisi saanut tuollaista (sopivaa) tulisuutta aikaan.
 
Viimeksi muokattu:
Voihan se toki näinkin olla että eri chilit koetaan eri tavalla. Habanero on itselleni kuin paprika :D
Tuoreet chilit on sitten oma asiansa kuin soossit, habaneroa tulisempaa en ole kokeillut enkä kokeile! Jotenkin sain jopa äkäisellä jalapenolla mahan lämpimäksi, soossit ja niiden tulisuudet on markkinointia varsinaisiin verrattuna.
 
Juu, tuo chilien kokemus on aika yksilöllistä. Habanero itselläni on joissakin tapauksissa aikalailla lähellä nagaa mutta itse en niin hirveästi pidä habaneron mausta paljaaltaan. Naga tosiaan itselläni tuntuu miedommalta kuin scovillet antaisivat ymmärtää. Jalapenoa tuli säilykkeenä tuossa vedettyäkin oikein urakalla kun oli fiksuruoassa tai matsmartissa 8 purkkia lähes ilmaiseksi pari kk sitten tarjouksessa. Sitä siis tuli laitettua about joka ruokaan ja paljon. Itse tykkään nagan ja jalapenon mausta mutta esim juuri tuo habanero tuntuu aina vähän pistävältä omasta mielestäni. Habatabascossa se tosin menee ihan kivasti. Trinidad scorpion ja moni muukin vastaava tosiaan omaan suuhun tuntuu jopa välillä habaneroa miedommalta.

Tuli kokeiltua tuota olikohan se nyt joku Wilhelm Fire Demon -makkaraa ja oli kyllä sellainen pettymys ettei tosikaan, ilmeisesti makkarapaketille on ihan nopeasti vilautettu chilipalkoa kun itse en ainakaan aistinut minkäänlaista poltetta. Kuitenkin Carolina Reaper-makkarassa sentään on ihan kivasti potkua vaikka ei sekään minun mielestäni vielä tulinen ole. Vähän kaipaisi wanhaa kunnon Tuska-makkaraa jossa sentään oli vähän lämpöä, nykyisessä kun ei ole sitäkään...
 
Tuli kokeiltua tuota olikohan se nyt joku Wilhelm Fire Demon -makkaraa

Varmaan tuo Devil's Sauce. Paketissa lukee medium hot, eli en usko että se on tippaakaan tulinen. Wilhelm Carolina Reaper -paketissa lukee extra hot eikä sekään oikein jaksa poltella.
 
Juu, tuo chilien kokemus on aika yksilöllistä. Habanero itselläni on joissakin tapauksissa aikalailla lähellä nagaa mutta itse en niin hirveästi pidä habaneron mausta paljaaltaan. Naga tosiaan itselläni tuntuu miedommalta kuin scovillet antaisivat ymmärtää. Jalapenoa tuli säilykkeenä tuossa vedettyäkin oikein urakalla kun oli fiksuruoassa tai matsmartissa 8 purkkia lähes ilmaiseksi pari kk sitten tarjouksessa. Sitä siis tuli laitettua about joka ruokaan ja paljon. Itse tykkään nagan ja jalapenon mausta mutta esim juuri tuo habanero tuntuu aina vähän pistävältä omasta mielestäni. Habatabascossa se tosin menee ihan kivasti. Trinidad scorpion ja moni muukin vastaava tosiaan omaan suuhun tuntuu jopa välillä habaneroa miedommalta.

Tuli kokeiltua tuota olikohan se nyt joku Wilhelm Fire Demon -makkaraa ja oli kyllä sellainen pettymys ettei tosikaan, ilmeisesti makkarapaketille on ihan nopeasti vilautettu chilipalkoa kun itse en ainakaan aistinut minkäänlaista poltetta. Kuitenkin Carolina Reaper-makkarassa sentään on ihan kivasti potkua vaikka ei sekään minun mielestäni vielä tulinen ole. Vähän kaipaisi wanhaa kunnon Tuska-makkaraa jossa sentään oli vähän lämpöä, nykyisessä kun ei ole sitäkään...
Säilykkeenä jalapeno on ihan eri asia kuin Hollannin 1st laatu ja kokonaisena syöty palko, ostin Prismasta jonkin verran muovipussiin puntarin kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan tuo Devil's Sauce. Paketissa lukee medium hot, eli en usko että se on tippaakaan tulinen. Wilhelm Carolina Reaper -paketissa lukee extra hot eikä sekään oikein jaksa poltella.
Minä olen sitä mieltä, että nämä normaalikaupan valmiiksi tuliset kastikkeet on tarkoitettu normi jantterille joka ei kestä yhtään tulista. Sama asia on hesen/muiden burgeripaikkojen "tulisilla" hamppareilla. Lidlistä tulinen tomaattikastike on miedompi kuin ei-tulinen. Kanansiivissä voi aistia vähän tulisuutta, mutta voi sitä asiakaspalautteiden määrää jos ne olis ihan oikeasti syömäkelvottomia tulisuuden vuoksi...
 
Olen lidlistä ostanut kanan paistileikkeitä ja vasta huomasin, että heillä on myös myytävänä kana corma, kana tikka ja kana madras tomaattikastikkeita. Näillä ei ole mitään eroa tulisuudessa vaikka lasipurkin kyljessä onkin tulisuusasteet. Korma ja Madras ovat oikeasti ihan hemmetin hyviä jos meinaa marinoida kanan ennen paistoa. Toki se kastike pitää maustaa valitsemallaan chilillä jos meinaa poltetta saada.
 
Yleensä meillä noita hieman tulisempia kastikkeita on käytetty pöytämausteina tai sitten pataruoissa, mutta tässä muutama päivä sitten paistoin kaupan valmiiksi leivitettyjä wieninleikkeitä paistinpannulla voissa ja lorautin reippaasti leikkeitten päälle (tai siis alle!) Poppamiehen smoky reaperia. Kun toinen puoli oli paistunut tarpeeksi, käänsin, ja taas ennen pannullepanoa laitoin paistopinnalle reippaasti smoky reaperia. Kahden paistinpannullisen jälkeen alkoi henkitorvessa yskittämään sen verran, että oli melko pakko avata ikkuna :-) Enpä tullut ajatelleeksi, että vaikka suu ei tuota minään kovin tulisena kastikkeena pidä, henkitorvi olisikin eri mieltä.
 
Nämä on parhautta

IMG_20210510_194621.jpg

Löytyy Aasia kaupoista ja netistä saa tietty tilattua. Oli päässyt loppumaan ne punasessa pussissa olevat 2x versiot noista vasen ylänurkka nuudeleista.
Se mikä yllätti oli että nuo oikea alakulma Stew Samyangit oli lähes samaa tulisuus luokkaa kuin ne punaisessa pussissa olevat. Litra maitoa meni kyytipoikana kun yhen pussin vedin.
Ostin Espoon keskuksen Aasia kaupasta samalla pari tuommoista putelia, saa makua muihin mauttomiin nuudeleihin :)
1620818718203.jpeg
 
Onkohan tätä soosia kukaan nähnyt missään Suomalaisessa kaupassa myynnissä?

1620846018269.png
 
Löysin liiteristä tämmöisen uuden tuttavuuden, mutta en ole vielä ennättänyt maistamaan.

Onkohan mistään kotoisin?

IMG_20210513_000505.jpg
 
Löysin liiteristä tämmöisen uuden tuttavuuden, mutta en ole vielä ennättänyt maistamaan.

Onkohan mistään kotoisin?

IMG_20210513_000505.jpg
Aika hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää, että jos sokeri tulee ennen chiliä ainesosaluettelossa niin tuote on ainakin omaan suuhun kuraa. Onko paljonkin sokeria?
 
Tämä näyttäisi täysin samalta tuotteelta.

Devil’s Red Pepper Jam 330 g - Herkkumaa
Siinä ei ihan hirveitä mahdu jalapenoa kyytiin, jos paprikaa on 70% ja sokeria 30%. En oikein ymmärrä miten tota paprikaa vois olla mainitut 70%, ellei sokerin jälkeen kaikkia mainittuja ainesosia ole ainoastaan hyppysellinen.

Joka tapauksessa ois kyllä omaan makuun ihan liian makeeta tököttiä, kun 1/3 on puhdasta sokeria.
 
Siinä ei ihan hirveitä mahdu jalapenoa kyytiin, jos paprikaa on 70% ja sokeria 30%. En oikein ymmärrä miten tota paprikaa vois olla mainitut 70%, ellei sokerin jälkeen kaikkia mainittuja ainesosia ole ainoastaan hyppysellinen.

Joka tapauksessa ois kyllä omaan makuun ihan liian makeeta tököttiä, kun 1/3 on puhdasta sokeria.
Avasin purnukan ja on tosiaan aika makeaa litkua, mutta voi sopia joidenkin ruokien kanssa jos makua terästää jollain oikeasti tulisella soosilla.
 
En oikein ymmärrä miten tota paprikaa vois olla mainitut 70%, ellei sokerin jälkeen kaikkia mainittuja ainesosia ole ainoastaan hyppysellinen.

Paprikassa on itsessään sokeria viitisen grammaa sadassa grammassa, tuossa muodossa mahdollisesti enemmänkin. On siinä siis jopa muutama prosentti muita ainesosia.
 
Paprikassa on itsessään sokeria viitisen grammaa sadassa grammassa, tuossa muodossa mahdollisesti enemmänkin. On siinä siis jopa muutama prosentti muita ainesosia.
Juu otin tuon kyllä huomioon. Kun loput ainesosat ovat määräjärjestyksessä: "punaviinietikka, muunnettu maissitärkkelys, vesi, jalapeno, suola, etikka, kaliumsorbaatti", niin ei niitä tosiaan saisi olla kuin hyppysellinen, jos ne edustaa paria prosenttia koko tavaramäärästä. Suolaakin tuossa tökötissä kuitenkin on 1,2%, vaikka se tulee suht lopussa, joten joku tuossa ainesosaluettelossa mättää. Todennäköisesti tuo paprikan ilmoitettu määrä, suolaa kun ei paprikassa luontaisesti juuri ole. Ettei ois typotettu 60% 70%:ksi.
 
Srirachaa tullut käytettyä hurjasti ja jokainen brändi käyty läpi, alkuperäisen poistuessa oli pitkä liuta huonoja soosseja markkinoilla mutta viime vuoden puolella löytyi tuo Royal Thai Sriracha joka on erittäin hyvä korvike originaalille, mutta tosiaan vaihtelua kaivaten tuli tilattua seuraavat soossit:

Heartbeat Pineapple Habanero Hot Sauce 177ml
Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger 147ml
Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee 147ml
Dawson’s Sweet Pear Chili Hot Sauce 155ml
El Chivo Roasted Garlic Reaper Hot Sauce 150ml

Ensimmäisenä otin testiin tuon Heartbeat Pineapple Habanero kastikkeen ja vaikka en ananaksesta välitäkkään ja suorastaan vihaan pizzassa sen koostumusta niin habaneron kanssa soossin muodossa tämä yhdistelmä on suorastaan nerokas. Ananas maistuu tosi vahvasti ja samaan aikaan habanero antaa erittäin maukkaan potkun sille eikä maku jää pelkästään imeläksi tai ole liian tulinen, on löydetty makujen suhteen erittäin hyvä tasapaino.
Suosittelen ehdottomasti testaamaan, postailen muista soosseista mietteet sitä mukaan kun tulee avattua mutta jokainen näistä on aika kehuttu niin en usko että pettymyksiä tulee.
 
Srirachaa tullut käytettyä hurjasti ja jokainen brändi käyty läpi, alkuperäisen poistuessa oli pitkä liuta huonoja soosseja markkinoilla mutta viime vuoden puolella löytyi tuo Royal Thai Sriracha joka on erittäin hyvä korvike originaalille, mutta tosiaan vaihtelua kaivaten tuli tilattua seuraavat soossit:

Heartbeat Pineapple Habanero Hot Sauce 177ml
Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger 147ml
Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee 147ml
Dawson’s Sweet Pear Chili Hot Sauce 155ml
El Chivo Roasted Garlic Reaper Hot Sauce 150ml

Ensimmäisenä otin testiin tuon Heartbeat Pineapple Habanero kastikkeen ja vaikka en ananaksesta välitäkkään ja suorastaan vihaan pizzassa sen koostumusta niin habaneron kanssa soossin muodossa tämä yhdistelmä on suorastaan nerokas. Ananas maistuu tosi vahvasti ja samaan aikaan habanero antaa erittäin maukkaan potkun sille eikä maku jää pelkästään imeläksi tai ole liian tulinen, on löydetty makujen suhteen erittäin hyvä tasapaino.
Suosittelen ehdottomasti testaamaan, postailen muista soosseista mietteet sitä mukaan kun tulee avattua mutta jokainen näistä on aika kehuttu niin en usko että pettymyksiä tulee.
Tuosta ananaksesta olen kyllä samaa mieltä, itse en tykkää siitä paljaaltaan enkä pizzassa mutta joku habasoosi mitä sai aikanaan jostain citymarketista oli todella hyvää maultaan. Ei ehkä mikään tulisin mahdollinen mutta siinäkin oli erittäin hyvin maku tasapainossa. Samanlaisessa putelissa oli kuin blairsin taikka poppamiehen soosit ja joku pineapple habanero oli soosin nimi mutta harmi kun ei aikanaan tullut pistettyä nimeä mieleen kun silloin oli niin paljon sooseja kaapissa. Tottakai ajatteli että saahan sitä lisää kun on muut käytetty vähiin mutta... Yllättäen nimi ei jäänyt mieleen ja kyseisen kaupan valikoima oli vaihtunut.

Eli kerrankin on löydetty combo missä minäkin kelpuutan ananaan, se on habaneron kaverina. Muuten en niin hirveästi habanerosta monesti tykkää, omaan suuhun siinä on sellainen jotenkin vähän häiritsevä tietty terävä maku mutta tuo ananas juuri sopivasti taittaa sen pois. Toinen missä mulle habanero toimii on habanero tabasco, siinä on kanssa tehty jotain taikuutta että on se itseäni häiritsevä tietty maku saatu peitettyä. Lähes kaikissa muissa habatuotteissa sekä tuoreissa habaneroissa tuo "epämiellyttävä" maku on joukossa.
 
Muuten en niin hirveästi habanerosta monesti tykkää, omaan suuhun siinä on sellainen jotenkin vähän häiritsevä tietty terävä maku mutta tuo ananas juuri sopivasti taittaa sen pois. Toinen missä mulle habanero toimii on habanero tabasco, siinä on kanssa tehty jotain taikuutta että on se itseäni häiritsevä tietty maku saatu peitettyä. Lähes kaikissa muissa habatuotteissa sekä tuoreissa habaneroissa tuo "epämiellyttävä" maku on joukossa.
Minäkin kirjoittelin jokin aika sitten, että minä maistan raa'assa habanerossa, erityisesti siis itse hedelmissä/podeissa, miksi niitä nyt kutsuukin, häiritsevästi metallin maun. Metallin maku kyllä häviää kuumennettaessa.
 
Minäkin kirjoittelin jokin aika sitten, että minä maistan raa'assa habanerossa, erityisesti siis itse hedelmissä/podeissa, miksi niitä nyt kutsuukin, häiritsevästi metallin maun. Metallin maku kyllä häviää kuumennettaessa.
Itselläni tuo habaneron häiritsevä maku ei ole metallinen, ehkä enemmänkin Trinidad Scorpionin puraisun tyylinen (joka on ihan ok) mutta samalla jotenkin tunkkainen maku. Pari tuttua valittelee ihan samaa habanerosta joten tuo on varmaan joku samankaltainen ilmiö kuten korianteri, sitähän jotkut eivät voi sietää ollenkaan ja väittävät saippuaksi ja se on todettu johtuvan geeneistä. Itsellä tosin korianteri menee kyllä.
 
Itselläni tuo habaneron häiritsevä maku ei ole metallinen, ehkä enemmänkin Trinidad Scorpionin puraisun tyylinen (joka on ihan ok) mutta samalla jotenkin tunkkainen maku. Pari tuttua valittelee ihan samaa habanerosta joten tuo on varmaan joku samankaltainen ilmiö kuten korianteri, sitähän jotkut eivät voi sietää ollenkaan ja väittävät saippuaksi ja se on todettu johtuvan geeneistä. Itsellä tosin korianteri menee kyllä.
Itsekkin ensimmäisiä kertoja kun maisteli korianteria, se maistui saippualle. Nyt se on yksi suosikkimausteista/yrteistä.
Habaneroa taas en itse voi sietää. Se on liian "tuhkainen". Pancho villakin meni omalla kohdalla boikottiin, kun otin siellä jonkin tulisen annoksen. Se ei maistunut kuin tuhkalle...jäi syömättä.:wtf:

Mutta mitä yritän tässä hakea, on että kyllähän noita makuaistimuksia varmaan voi kehittää. Itse en kyllä halua kehittää tuota habaneron aistimuksia, koska parempiakin chilejä löytyy. Esim Aji Cristal. :drool:
 
3bf5bf_cc50bbc73cf94e8296bcc6902c68b92c_mv2.jpg


Jotain tällästä nuudelia tul prismasta ostettua. Yllätti positiivisesti tulisuudellaan. Uustuttavuus, näitä vissii viel tulisempiakin tarjolla.
 
Onko tuon tullaus muutoksen 1.7 jälkeen jotain muuttunut jos tilaa vaikka vitacostasta chilikastikkeita?
 
Saako suomesta mistään oikeasti tulisia sinappeja? Tuttu toi tuliaisiksi Virosta ja oli oikeasti väkevää tavaraa. Vieläpä oikealla tavalla, missä tulisuus tuntuu pureskeltaessa, mutta ei jää kurkkuun kummittelemaan syönnin jälkeen. Saati ulos tullessaan. Vähän Wasabia muistutti.
 
Saako suomesta mistään oikeasti tulisia sinappeja? Tuttu toi tuliaisiksi Virosta ja oli oikeasti väkevää tavaraa. Vieläpä oikealla tavalla, missä tulisuus tuntuu pureskeltaessa, mutta ei jää kurkkuun kummittelemaan syönnin jälkeen. Saati ulos tullessaan. Vähän Wasabia muistutti.
Olisiko ollut Sineppiä (lue nimi väärinpäin)?

Löytyy 99% varmuudella Virolaisista etnisistä kaupoista.

FELIX Põltsamaa kange sinep 65g

sinep.jpeg
 
Tämähän se juuri oli! Pitääpä heti laittaa pari(10) pulloa tilaukseen. :eat:
Tuskaisena koitin suomen kauppojen sinappihyllyjä koluta läpi, missä väkevyys käytännössä tarkoittaa tuotteen maistuvan etäisesti sinapilta. Vauvasuukansa ja niin pois päin.
 
Tuo on muuten hyvää kamaa. Olen nyt jokaisella viron reissulla tuota roudannut kaljalavojen välissä, kun on kyl suun mukainen tuote.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 463
Viestejä
4 552 456
Jäsenet
74 989
Uusin jäsen
Verri_T

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom