Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Soosikaupan lisäksi Chili-Shop24.com on myös ihan suositeltava putiikki. Yli 75 euron arvoset tilaukset tulee ilmaiseksi, sitä halvemmat 6,90 eurolla. Eli käytännössä samalla hinnalla tai jopa halvemmalla kuin kotimaisista kaupoista ja suurin piirtein yhtä nopeastikin. (Soosikaupan postnord-toimipisteiden kanssa kannattaa olla tarkkana.)Mistä tilaatte chilikastiketta? Poppamiehen Ahjo on tulisinta mitä olen maistanut mutta tulisempaa tekis mieli. Maku on myös tärkeää, ei pelkästään tulisuus.
Noista Heinän puutarhan Nagoista on ollut keskustelua aiemminkin. Ovat tosiaan todennäköisesti tulisimpia chilejä mitä tuoreena on Suomessa saatavilla.Pitää välillä kokeilla omatekosta soosia. Etikkaa, muutamat valkosipulin kynnet ja suolaa teelusikallinen. Chilit keittää miedolla lämmöllä pehmeiksi, tehosekoittimeen ja suodatus pulloihin. Pari viikkoa saavat maustua jääkaapissa.
Ostin "eilisen tähtiä" nimelliseen parin sentin hintaan. Kotona katsoin vasta hintalapun alle, ja nagoiksi paljastuivat. Pitihän se toki maistaa yksi podi. En muistanut, että voivatkin olla näin infernaalisia poltoltaan vaikka paljon on tullut 10+ chilejä harrasteltua vuosien varrella. Suottaapi olla että joutuu vielä kastikkeitakin laimentamaan.
Suoraan Heinän verkkokaupasta on toki tulisempiakin saatavilla. Apocalypse Chocolate on saman hintainen, mutta ainakin omaan suuhuni huomattavasti Nagaa pahempi sekä raakana että ruoan seassa. Siinä on oikein sellainen ekstraktimainen polte, mikä ei ole välttämättä enää kiva asia ruoanlaitossa maun kannalta. Vähän tulee mineraalitärpätti mieleen. Heinän Reaperit ovat myös omaan suuhun seuraavalla levelillä Nagoihin verrattuna. Ja ne Heinän Nagatkin on tosiaan ihan kansainvälisestikin verrattuna kunnon kamaa, mitä on noilta ulkomaailman chilinsyöntikisoja kiertäneiltä kuullut ja ite joskus saksasta Nagaa halvemmalla verrokiksi tilannut.Noista Heinän puutarhan Nagoista on ollut keskustelua aiemminkin. Ovat tosiaan todennäköisesti tulisimpia chilejä mitä tuoreena on Suomessa saatavilla.
Sekoitin Nagat tuossa Carolina Reaperiin -->Suoraan Heinän verkkokaupasta on toki tulisempiakin saatavilla. Apocalypse Chocolate on saman hintainen, mutta ainakin omaan suuhuni huomattavasti Nagaa pahempi sekä raakana että ruoan seassa. Siinä on oikein sellainen ekstraktimainen polte, mikä ei ole välttämättä enää kiva asia ruoanlaitossa maun kannalta. Vähän tulee mineraalitärpätti mieleen. Heinän Reaperit ovat myös omaan suuhun seuraavalla levelillä Nagoihin verrattuna. Ja ne Heinän Nagatkin on tosiaan ihan kansainvälisestikin verrattuna kunnon kamaa, mitä on noilta ulkomaailman chilinsyöntikisoja kiertäneiltä kuullut ja ite joskus saksasta Nagaa halvemmalla verrokiksi tilannut.
Paras Tabasco-soossi, harmi että kohta puteli on tyhjä :
Maultaan neutraali, ei etikkainen kuten melkein kaikki muuta tabascot, pl. habanero. Mutta lisää tulisuutta mihin tahansa ruokaan, eli kukkopullo-scirachan korvike kun tuota ei vieläkään saa EU-maissa myydä.
Protip: sinappi + mahdollisimman tulinen chilikastike, jota riittää vain pisara = tulinen sinappi. Toimii tietysti myös ketsupin kanssa.En ole ite herännyt tulisin sinappeihin, johtuu varmaan siitä että en ole päässyt kokeilemaan Perus Dijonilla on täällä menty makkaran päällä. Hyvä tärppi tuo virolainen sinappi. Täytyy ensi kerralla metsästää tuo.
En ole expertti, mutta omaan makuun Healthy Boy Sriracha maistuu kukko-srirachalta. Sen rakennekin on juokseva eikä tomaattipyremäinen kun joissain muissa srirachoissa.Onko tietoa onko se alkuperäinen kukko-sriracha tulossa takaisin? Taisi EU taas olla asialla bannauksen suhteen.
Tämä gotan(tai jotain sinnepäin) on liian mausteista, ei tulista siis, mutta kukkosoossin periaate oli että ei lisää makua, vaan hiukan scovilleja ruokaan kuin ruokaan. Menee spagetista jopa kalakeittoon, mitä tuo gotan ei tee.
Mitä verkkokauppoja käytätte ulkomailta ostamiseen? Itsellä tuli tilattua useasti bbqgourmet mutta valitettavasti eivät lähetä enää eurooppaan.
Omalla kohdalla chileistä ei tule ollenkaan refluksia toisin kuin mässyistä tai vastaavasta.Onko kellään kokemuksia miten Chilin syönti on vaikuttanut vatsaan/terveyteen pitemmällä tähtäimellä? Ei taida olla pahaksi edes refluksissa jos ei ole päässyt ruokatorvi tulehtumaan ja melko oireettomana mennyt jo pitkän aikaa.
Omalla kohdalla chileistä ei tule ollenkaan refluksia toisin kuin mässyistä tai vastaavasta.
Reilu parikymmentä vuotta on tullut syötyä chiliä varmaan reilusti keskivertojantteria enemmän, eli niistä ajoista, kun Suomesta oli vaikea löytää mitään säilöttyjä pepperoneja tulisempaa. Tukusta löytyi jotain pikkelöityjä Scotch Bonnetteja joskus 90-kuvun loppupuolella ja siitä se tais vähän lähteä. Sitten seuraavaksi tilattiinkin jo sooseja jenkkilästä. Joskus on tullut haettua myös SM-kisoista pystiä himaan nagaa toisensa perään syömällä, joten aika kovalle tuo torvisto on välillä joutunut. Ei oo silti ollut mitään ongelmia vatsan kanssa, muuta kuin ne silloin tällöin koetut hetkelliset helvetinlieskat. Juuri pari tuntia sitten pilkoin viimeksi yhden Apocalypse Chocolaten meksikonpataan. Lämmin olo lämmittää sielussakin.Onko kellään kokemuksia miten Chilin syönti on vaikuttanut vatsaan/terveyteen pitemmällä tähtäimellä? Ei taida olla pahaksi edes refluksissa jos ei ole päässyt ruokatorvi tulehtumaan ja melko oireettomana mennyt jo pitkän aikaa.
En ole expertti, mutta omaan makuun Healthy Boy Sriracha maistuu kukko-srirachalta. Sen rakennekin on juokseva eikä tomaattipyremäinen kun joissain muissa srirachoissa.
No nyt on kyllä makuasioita. Tuo Go-Tan on juuri se mausteinen ja tomaattipyremäinen muttei tulinen. Alkuperäinen kysyjä oli samaa mieltä, oli pettynyt Go-Taniin ja halusi "kukko-srirachaa" jota ei enää myydä.Uskaltaisin väittää että ei maistu kukko-srirachalle ei sinnepäinkään, itse en tykännyt ja jäi jääkaappiin "vara" pulloksi. Gotani mielestäni parempaa noista, makuasiat toki makuasioita..
No nyt on kyllä makuasioita. Tuo Go-Tan on juuri se mausteinen ja tomaattipyremäinen muttei tulinen. Alkuperäinen kysyjä oli samaa mieltä, oli pettynyt Go-Taniin ja halusi "kukko-srirachaa" jota ei enää myydä.
Pitää välillä kokeilla omatekosta soosia. Etikkaa, muutamat valkosipulin kynnet ja suolaa teelusikallinen. Chilit keittää miedolla lämmöllä pehmeiksi, tehosekoittimeen ja suodatus pulloihin. Pari viikkoa saavat maustua jääkaapissa.
Mitä suosittelette tilaamaan jos Poppamiehen Ahjo on maultaan tosi hyvä mutta itselle jo turhan mieto? Soosikaupasta tai sitten tuolta Chili-shop24:sta. Tuleeko tuolta Chili-shop24 tuotteen sivun näyttämällä toimitusviiveellä vai onko toimituksissa ollut häikkää?
Ruuassa ei mielestäni maistu muu kuin tulisuus. Suoraan maisteltuna yllättävän hedelmäinen, vähäetikkainen ja vähäsuolainen. Polte tuli ainakin itselle selvällä viiveellä. Puolen minuutin kuluttua nielaisusta ajattelin vielä, että onpa mietoa, tässäkö tämä oli, mutta sitten alkoi polttamaan kunnolla. Oma arvio on 2-3x tulisempaa kuin Poppamiehen Trinidad Scorpion -soosi.Tulisuus varmasti riittää mutta entä maku?
Ruuassa ei mielestäni maistu muu kuin tulisuus. Suoraan maisteltuna yllättävän hedelmäinen, vähäetikkainen ja vähäsuolainen. Polte tuli ainakin itselle selvällä viiveellä. Puolen minuutin kuluttua nielaisusta ajattelin vielä, että onpa mietoa, tässäkö tämä oli, mutta sitten alkoi polttamaan kunnolla. Oma arvio on 2-3x tulisempaa kuin Poppamiehen Trinidad Scorpion -soosi.
Millä toimitusviiveellä? Chilishopista romut ovat viime aikoina tulleet aika tarkalleen viikossa. En ite suosittele noita Fire Demonin kaltaisia uutesooseja, maistuvat omaan suuhun ihan vehkeeltä. Mieluummin niitä Chilishopin taskumatin näkösessä pullossa olevia pyreitä tulisimmista chileistä tai Soosikaupasta nagamurskaa kilon pönttö.Mitä suosittelette tilaamaan jos Poppamiehen Ahjo on maultaan tosi hyvä mutta itselle jo turhan mieto? Soosikaupasta tai sitten tuolta Chili-shop24:sta. Tuleeko tuolta Chili-shop24 tuotteen sivun näyttämällä toimitusviiveellä vai onko toimituksissa ollut häikkää?
Millä toimitusviiveellä? Chilishopista romut ovat viime aikoina tulleet aika tarkalleen viikossa. En ite suosittele noita Fire Demonin kaltaisia uutesooseja, maistuvat omaan suuhun ihan vehkeeltä. Mieluummin niitä Chilishopin taskumatin näkösessä pullossa olevia pyreitä tulisimmista chileistä tai Soosikaupasta nagamurskaa kilon pönttö.
Ongelma on ylipäätään uutesooseissa. En nyt ehdi alkaa tonkimaan chilishopin valikoimaa, mutta niillä pitäisi olla tulisuusluokat siellä aika hyvin näkyvillä. Mikä tahansa uutteeton chilipyree on maultaan parempi kuin nuo uutetta sisältävät kastikkeet.Laitatko muutaman suosituksen.
Onko tuo maku ongelma vain tuossa vain yleensäkin uutesooseissa?
En kyllä ole yhtään samaa mieltä tuosta Fire Demonin maistumisesta pahalle. Löytyy hyvä polte, sopivasti hedelmäisyyttä eikä tosiaan ole etikalla pilattu. Samaa mieltä tuntuvat olevan kaikki kaverit joille kyseistä soossia olen suositellut.
Nämä ovat vissiinkin niitä makuasioita.
Niin taitaa olla. Sopiiko sun mielestä pizzaan tai nachoihin?
En pysty vertaamaan muuhun tulisen pään kastikkeeseen kuin Trinidad Scorpioniin, jonka tulisuus mainostetaan olevan yli 600 000 SHU. Ahjo näyttäisi olevan puolet siitä eli 333 000 SHU. Mielestäni Trinidad Scorpioniin verrattuna Fire Demon on 2-3 x tulisempaa eli Ahjoon verrattuna 4-6 x tulisempaa. Itsellä menee nachojen salsapurkkiin 2-3 tl Trinidad Scorpionia, joten Fire Demonia kokeilisin aluksi yhdellä teelusikallisella. Ahjoon verrattuna pudottaisin annostuksen aluksi neljäsosaan.Tykkään tuosta Ahjon hedelmäisestä mausta. Kuinkas paljon tiukempaa tämä on Ahjoon verrattuna. Nachojen ja pizzan joukkoon menee Ahjoa reilusti mutta mites tämä maun ja tulisuuden puolesta. (Onko siis jo liian tujua tuohon käyttöön?)
Tämä kommenttini tulee nyt ihan takaviistosta, mutta oli pakko avata suu, kun tässä habaneroa juuri juustoleivän päälle siivusin. En ole juuri tuota kyseistä tuotetta maistanut (ja aika huonosti tunnen kaupan chilikastikkeita, koska teen chilisoosini itse), mutta ihan tuota ainesosaluetteloa katsottuani lähestyisin kenties hieman epäillen. Vahvempaa tuotetta hakiessa kääntyisin sellaisen puoleen, joka on lähtökohtaisesti tehty jostain tulisemmasta chilistä kuin habanero (ja johon ei ole tarvinnut lisätä uutetta tulisuutta tuomaan). Pääsisi paremmin kiinni itse chilin makuunkin sillä tavoin.https://www.chili-shop24.com/chili-sauce-hot-sauce/heat/hard-core-10/373/black-widow-hot-sauce
Onko kukaan maistanut tätä? Miten vertaantuu Poppamiehen Scorpioniin maussa ja tulisuudessa?
Secret Aardvark Habanero Hot Sauce 236ml |
Dirty Dick's Hot Pepper Sauce With a Tropical Twist 147ml |
Heartbeat Pineapple Habanero Hot Sauce 177ml |
Torchbearer Garlic Reaper Hot Sauce 142g |
Heartbeat Red Habanero Hot Sauce 177ml |
Soosikauppa on kyllä ollut pelastus. Siinä on jotain samaa fiilistä kuin Poppamiehessä aikoinaan. Saisivat fuusioitua, jotta olisi varaa hieman pudottaa hintoja.Tuo on varmaan paras jos ei ulkomailta halua tilata.Soosikauppa - Mausteet ja chilikastikkeet netistä
Soosikauppa on Suomen mausteisin ja tulisin verkkokauppa! Meiltä chilikastikkeet miedosta tuliseen, sekä mausteet ja lahjat todellisille tulipäille.soosikauppa.fi
En pysty vertaamaan muuhun tulisen pään kastikkeeseen kuin Trinidad Scorpioniin, jonka tulisuus mainostetaan olevan yli 600 000 SHU. Ahjo näyttäisi olevan puolet siitä eli 333 000 SHU. Mielestäni Trinidad Scorpioniin verrattuna Fire Demon on 2-3 x tulisempaa eli Ahjoon verrattuna 4-6 x tulisempaa. Itsellä menee nachojen salsapurkkiin 2-3 tl Trinidad Scorpionia, joten Fire Demonia kokeilisin aluksi yhdellä teelusikallisella. Ahjoon verrattuna pudottaisin annostuksen aluksi neljäsosaan.
Yksi kokeilu tuli kesällä tehtyä Fire Demonilla, Vodkalla ja Salmiakilla. Sekoitin 4 dl 60% vodkaa, 2 dl Apteekkarin salmiakkiuutetta ja 1 maustemitan (1 ml) Fire Demonia. Tuli hyvää ja ihan juotavaa, mutta sopiva kunnioitus juomaan niin, ettei tehnyt mieli juoda liian nopeasti
Olen itsekin miettinyt chilin survomisesta jäätelöön. Pitänee aloittaa pienistä määristä jäätelöä. Ehkä jo kolmella testisatsilla löytäisi oikean suhteen tulisuudelle.Onko kukaan lisännyt noita omatekoiseen jäätelöön? Sekoittuuko ne. Chilijauheet sekoittuu hienosti mutta entä tällainen soosi?