Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvä idea. Resepti kannattaa yksinkertaistaa. Minulle ainakin riittää yksinkertaisesti täytteeksi joku voimakas Koskenlaskija. Ihan turha alkaa raastamaan cheddaria ja sekoittamaan tuorejuustoon. Monien reseptien mukaan pitäisi käyttää jotain makkaraa, mutta hyvin maustettu jauheliha toimii hyvin ja on huomattavasti helpompi muotoilla.En ole ennen Armadillo munia tehny, mutta ny teen!
Haen vaan isompia perus jalapenoja ja hakkaan sinne juusto sekaan noita tulisempia antamaan sen jutun
Tämä vaihe on jokaisella tsilipäällä joskus. Nykyään teen ne tuliset jutut ominaaan. Ei tarvii joka paikkaan survoa.Itellä ongelma vähän päinvastainen nykyään, kun pitäisi miettiä ruokia mihin chili ei sopisi.
Kaurapuuro taitaa olla aika lailla ainoa mihin ei tule laitettua.
Kestänyt onneksi vasta 20 vuotta.Tämä vaihe on jokaisella tsilipäällä joskus.
Hyvä idea. Resepti kannattaa yksinkertaistaa. Minulle ainakin riittää yksinkertaisesti täytteeksi joku voimakas Koskenlaskija. Ihan turha alkaa raastamaan cheddaria ja sekoittamaan tuorejuustoon. Monien reseptien mukaan pitäisi käyttää jotain makkaraa, mutta hyvin maustettu jauheliha toimii hyvin ja on huomattavasti helpompi muotoilla.
Tuoteseloste ei ainakaan käytä perinteistä käytäntöä jossa ainesosat ovat lajiteltu voluumin perusteella. Tuskin paprika tai chili on pääosassa kummassakaan.Tiablo chili ja wings kastikkeet, onko kokemuksia?
Tiablo kotisivut
Ei, mutta ei vaikuta hyvälle siitä syystä, että chilin nimeä/lajiketta ei ole eritelty ja on valmistettu Suomessa. Lisäksi tuotelistassa seisoo tuossa toisessa paprika ensimmäisenä. Eli todennäköisesti kyseessä joku tunkkainen markettichili, eikä sitäkään viitsitty laittaa edes paprikan vertaa.Tiablo chili ja wings kastikkeet, onko kokemuksia?
Tiablo kotisivut
...Monet pelkäävät chiliä, sen sanotaan olevan sellainen varman närästyksen tekijä mikä peittää kaikki maut alleen ja polttaa vielä kielenkin mennessään, jota vain harva rakastaa. Tiablossa rakastan sitä, että se polttaa pehmeästi eikä peitä muita makuja alleen...
Taidan laittaa kaikesta huolimatta tuotteen tilaukseen ja testiin.Ei, mutta ei vaikuta hyvälle siitä syystä, että chilin nimeä/lajiketta ei ole eritelty ja on valmistettu Suomessa. Lisäksi tuotelistassa seisoo tuossa toisessa paprika ensimmäisenä. Eli todennäköisesti kyseessä joku tunkkainen markettichili, eikä sitäkään viitsitty laittaa edes paprikan vertaa.
Ja kun sivuillaan seisoo näin niin voi arvata, että mitään poltetta tuosta lienee turha hakea:
Laita ihmeessä ja muista raportoida. Voihan se muuten olla ihan käyttistä, vaikka ei lämpöä antaisikaan.Taidan laittaa kaikesta huolimatta tuotteen tilaukseen ja testiin.
Käyttää sitten vaikka alapääpesuun, jos ei muuhun kelpaa
Tilattu Wings kastike. Laitan raporttia tänne, kun saan tuotteen käsiini.Laita ihmeessä ja muista raportoida. Voihan se muuten olla ihan käyttistä, vaikka ei lämpöä antaisikaan.
Harmi kun ei saa muuten kuin noudettuna. Rocotoja on nyt tilattavissa, pitää kokeilla Rocoto Rellenoja.
Heinän puutarhalta saisi taas ehkä suomen tulisinta chilimakkaraa. Näihin rocoto-makkaroihin on käytetty kunnolla chiliä eikä vain vähän näytetty kepin päässä puolivälissä linjastoa. Suosittelen lämpimästi.
Minä syön täällä lounaaksi juuri ihan perus kasviskeittoa (peruna, porkkana, kikherne), jossa on tuoretta habaneroa ja sitten Koskenlaskijaa pehmentämässä tulisuutta ja tuomassa kermaisuutta. Sellainen perus arkiruoka, jota teen kerran kuussa parin litran satsin vähintään ja pakastan annosbokseissa. Munakkaisiin tulee heitettyä chiliä, samoin kuin pitsan tai lämpimien leipien päälle, vaikkapa. Ja tätä currya mulla on aina pakkasessa varalla.Citymarketissa oli tarjolla erittäin hyvä chilivalikoima ja mukaan lähti myös 10+ tulisuuden saaneita. Nyt en vaan keksi ruokaa tekisi mihin upottaisi? Chili con carne on yksi kyllä.. chilibataattikeittia tein just viime viikolla nii ei sitä. Mitähänsitä?
Ai että. Mulla on shortlistattuna kirjanmerkeissä useampi chili tilattavaksi Heinän puutarhalta. Viime vuodelta pakkasessa on jäljellä vielä tulisia chilejä ja muutama Thai Dragon, joten painopiste tänä kesänä on miedoissa ja keskitulisissa. Ja iso kasa jalapenoja, että pääsee tekemään poppersseja. Kohtapuoliin lähtee tilaus menemään. ^_^
Pilkon tuoreet chilit minipusseihin pakkaseen, niitä on sitten tosi helppo ottaa käyttöön pitkin vuotta yksittäin. Osan säilöin viime vuonna öljyyn ja paria sorttia kuivatin kuivurissa, mutta kaikista eniten mulla kuluu noita pakastettuja versioita, joten pakastamisella taidan mennä tämän kesän chilien kanssa täysin.
Minä syön täällä lounaaksi juuri ihan perus kasviskeittoa (peruna, porkkana, kikherne), jossa on tuoretta habaneroa ja sitten Koskenlaskijaa pehmentämässä tulisuutta ja tuomassa kermaisuutta. Sellainen perus arkiruoka, jota teen kerran kuussa parin litran satsin vähintään ja pakastan annosbokseissa. Munakkaisiin tulee heitettyä chiliä, samoin kuin pitsan tai lämpimien leipien päälle, vaikkapa. Ja tätä currya mulla on aina pakkasessa varalla.
Tiablo chili ja wings kastikkeet, onko kokemuksia?
Tiablo kotisivut
Hyvältä näyttää. Aji Panca, Aji Cristal ja Rocoto (jos kyseessä sattuu olemaan Rocoto Montufar eikä joku muu Rocoto) olivat mulla viime kesänä mukana Heinän puutarhan tilauksessa. Ja pari noista on shortlistattuna tällä hetkellä, joten voi olla, että ne lähtevät kokeiluun tämän kesän tilauksessa.Espoossa Sellon Citymarketissa oli aika jeppis valikoima vielä viime viikolla
Tuo on kyllä yleinen ongelma, että kaikista kotimaisista sinapeista tehdään ihme sokerisiirapeita. Etenkin silloin, jos siihen laitetaan hyppysellinen chiliä pitää sokeria olla sisällöstä neljännes pyöristämässä inhasti poppaa makua.Tästä on viimeksi ollut puhetta noin vuosi sitten, mutta kun uusia tuotteita tulee markkinoille ja vanhoja häviää, niin otan taas asian uudelleen esille:
Mitkä ovat tällä hetkellä Suomessa myynnissä olevista chilittömistä sinapeista oikeasti väkeviä? Entä chilillisistä "tulisia"?
Chilittömistä hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen on tietenkin täälläkin usein mainittu virolainen Põltsamaa Kange sinep, joka näyttää muuttaneen pakkauksen ulkonäköä, toivottavasti ei makua! Tätä kuulemma saa Suomestakin, mutta itse en ole siihen täällä törmännyt. Viimeksi Virossa käydessäni, josta on jo aikaa, toin tuubeja muovikassillisen. Onneksi se säilyy useamman vuoden viimeisen myyntipäivän jälkeen.
Chilillisissä hetken aikaa myynnissä ollut Savuhovin Kipu Naga morich oli chilillisistä ihan ok, kunnes se vesitettiin (ko. firmalle tyypilliseen tapaan). Nyt kaikki kokeilemamme chililliset sinapit ovat aivan liian makeita eivätkä edes sen verran tulisia kuin Kipu Naga morich oli (ennen vesitystä).
Nyt ensipuraisut Tiablo Wings chilikastikkeesta.Tiablo chili ja wings kastikkeet, onko kokemuksia?
Tiablo kotisivut
Onkohan Tabasco Habanerolle mitään korvaajaa? Kaipaisin vähän enemmän tulisuutta ja mielellään halvempaa hintaa, tuota menee aivan järkyttävä määrä ja lähimarketissa hinta on jo yli 5 euroa. Vaikuttaa olevan aika uniikki soosi, mm. Poppamiehen tuotoksia olen kokeillut ja ei niistä ole korvaajaa saanut.
Tuo Moruga on törkeän tulista ,mutta siinä on aika kiva makuEspoossa Sellon Citymarketissa oli aika jeppis valikoima vielä viime viikolla
Vaatii kyllä aikamoista totuttelua, että noin tulisesta maistaa aromit. Tosin, minäkin olen samaa mieltä, että jauhettuna tämä chili on parasta ruoan maustamiseen. Jauhettu Reaper on sitten sitä varten, että sapuska on varmasti tulista, mutta että kaikki mausteet maistuu edelleen. Reaper ei siis itsessään muuta ruoan makua millään tavalla. Harmillisesti näitä saa vain amerikasta. Oliko 8prk toimituskulut kaikkineen n. 22e.Tuo Moruga on törkeän tulista ,mutta siinä on aika kiva maku
Saa olla melko chilipää kyllä. Morugoista en ole kyllä maistanut kuin Trinidad Moruga Scorpionia. Siitä on muutama hetki, niin en kyllä osaa sanoa mausta mitään. Oli helvetin tulista. Carolina Reaperia testasin viime keväänä syömällä puolikkaan ja voin sanoa etten maistanut mitään eikä se tuntunut "tuliselta". Se oli 100% puhdasta kipua suussa siitä hetkestä kun reaper kosketti kielen ja limakalvojen pintoja. Melkein ottaa mieluummin turpaan kuin laittaa enää suuhun. Nyt kuin sanoin niin Dragon's Breathia pitää vielä maistaa.Vaatii kyllä aikamoista totuttelua, että noin tulisesta maistaa aromit. Tosin, minäkin olen samaa mieltä, että jauhettuna tämä chili on parasta ruoan maustamiseen. Jauhettu Reaper on sitten sitä varten, että sapuska on varmasti tulista, mutta että kaikki mausteet maistuu edelleen. Reaper ei siis itsessään muuta ruoan makua millään tavalla. Harmillisesti näitä saa vain amerikasta. Oliko 8prk toimituskulut kaikkineen n. 22e.
Ylimainostettu tulisuuden puolesta. Mm. Primotalii on aivan saatanan tulinen. Heittämällä tulisin mitä tullut syötyä.. Nyt kuin sanoin niin Dragon's Breathia pitää vielä maistaa.
Just katsoin heinän puutarhan sivuilta ja laitoin ostoskoriin primotaliin myös.Ylimainostettu tulisuuden puolesta. Mm. Primotalii on aivan saatanan tulinen. Heittämällä tulisin mitä tullut syötyä.
Aika moni chiliin tottumaton varsinkin sanoo että kaikki chilit vaan peittävät ruoan oikean maun. Itse kun olen tottunut chiliä käyttämään niin itse olen heille sanonut että kun chiliin tottuu niin se periaatteesa jopa korostaa ainakin tiettyjä makuja, Meillä valitettavasti on sellainen tilanne että emäntä ei oikein kestä mitään chiliä, joku jalapeno on jo "todella tulinen, ei maista mitään sen lisäksi" ja itse taas käytän esim omiin ruokiin Nagaa tai vastaavia päivittäin.Vaatii kyllä aikamoista totuttelua, että noin tulisesta maistaa aromit. Tosin, minäkin olen samaa mieltä, että jauhettuna tämä chili on parasta ruoan maustamiseen. Jauhettu Reaper on sitten sitä varten, että sapuska on varmasti tulista, mutta että kaikki mausteet maistuu edelleen. Reaper ei siis itsessään muuta ruoan makua millään tavalla. Harmillisesti näitä saa vain amerikasta. Oliko 8prk toimituskulut kaikkineen n. 22e.
No, meillä tuo ero chilin sietämisessä on sitä luokkaa että jos laitan keitokseen yhden säilykejalapenoviipaleen niin sekin on jo liikaa, itse taas vedän noita kasan leivän päällä. En sitten tiedä mistä aloittaisi tuon totuttamisenMinä olen aina salaa totuttanut, kokkaan aina, niin laitan joka kerta vähän enemmän tulisuutta. Lopulta ovat aina päässeet samalle tasolle kuin itse ja tykästyneet tulisuuteen
Oisko hyviä suosituksia kastikkeista joissa ei maistu etikka ja tulisuus on tasolla Tabasco Scorpion / Poppamies Ahjo?
Ei taida ihan yhtä paljon olla potkua, mutta mites Poppamiehen Naga Jolokia
On erittäin loistavaa tavaraa. Käytän sellaisenaan ruoanlaittoon ja notkistan vähän omenaviinietikalla pullosta tuupattavaksi pöytäkastikkeeksi kun olen sitä koulukuntaa, joka ei kaihda etikkaisia kastikkeita.Nyt on se Tabasco Scorpion testattu, vähän tulisempaa se oli, mutta ei tarpeeksi, 1/5 pulloa meni annokseen. Mielenkiintoisesti poltteli, ei semmoinen äkkipikainen, vaan hiljalleen nousi ja lähinnä hikoilutti sen tuskan sijaan. Ostin myös aikoinaan paljon käyttämääni Poppamiehen Habaneroa, sillä ei tehnyt yhtään mitään, edes taukoa tulisuudesta pitänyt puoliso ei maininnut mitään, vaikka läträsin kauhean määrän ruokaan.
Olisikohan tässä pelastus, onko joku kokeillut tätä? Tuossa pitäisi ainakin teoriassa tehoa riittää ja saisin maustettua omaan makuun sopivaksi.
E: Voisi ehkä habaneromurskakin riittää jos noissa on tulisuus kohdallaan, firman sooseissa ei ainakaan ole.
Poppamies Tuore Naga Jolokia Chilimurska 1KG - Soosikauppa
Saisiko olla Naga Jolokiaa? Tässä erittäin tulisessa tuotteessa sitä on 88% ja se todella maistuu ja tuntuu… Tämä tuote on lähimpänä tuoretta naga jolokiaa ja koska se on valmiiksi tuoreena murskana on se myös erittäin helppokäyttöistä. Purkki säilyy avattuna jääkaapissa ja siitä on helppoa...soosikauppa.fi
On erittäin loistavaa tavaraa. Käytän sellaisenaan ruoanlaittoon ja notkistan vähän omenaviinietikalla pullosta tuupattavaksi pöytäkastikkeeksi kun olen sitä koulukuntaa, joka ei kaihda etikkaisia kastikkeita.
No perus-Tabascon etikkaisuus on toiselta planeetalta, eikä siinä ole mitään potkua tasapainottamaan sitä etikkaisuutta. Niinku sanoin niin notkistan vähän omenaviinietikalla (tai siiderietikalla tai vaalealla balsamicolla). En että kaadan 50/50 suhteessa väkiviinaetikkaa.Mulla jo tavan Tabascokin on aivan liian etikkaista, oikein luotaansatyöntävä se etikan katku.
Sama vika, markkinoilta tulee joskus ostettua noita pikkufirmojen chilituotteita. Nuo ovat siitä mukavia ostopaikkoja että yleensä on maistiaisia tarjolla niin ei tarvitse ihan sokkona ostaa. Toki kun suurin osa ihmisistä irvistelee jo miedoimmillekin chileille niin pari kertaa on myyjä katsonut aika pitkään kun olen maistanut heidän jotain "tappotulista" chilisoosia eikä ilmekään ole värähtänyt.Olen pari kertaa markkinoilta ja sun muista tapahtumista ostanut paikallisten tuottajien chilikastikkeita, chilihilloja sekä mm chiliglögiä. Ovat yleensä vähän tyyriimpiä mutta ovat melkein aina todella erinomaisia tuotteita. Hyvä esimerkki on Piian Herkku strömforsin ruukissa: Piian Herkut - Suomalaista käsityötä
Nyt on maistettu Primotalii (2,2M scoville) sekä Dragon's Breath (2,5M scoville), kun Heinän puutarhan lähetys saapui. En nyt uskalla sanoa kumpi on tulisempi. Primotaliista tuntui kuin polte olisi tullut hitaammin alussa, mutta todellakin kova polte. Dragon's Breathin osalta tuntui, että polte alkoi paljon terävämmin.Ylimainostettu tulisuuden puolesta. Mm. Primotalii on aivan saatanan tulinen. Heittämällä tulisin mitä tullut syötyä.