Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Tullissa vastattiin ja sanottiin että soita ruokavirastoon. No soitin sinne, mutta sielläpä ei vastannut kukaan vaihteen jälkeen. Sama homma Oulun kaupungin elintarvikevalvonnassa. Laitoin molemmille nyt spostia siitä, että onko kukkosoosin maahantuonti yksityishenkilönä omaan käyttöön kielletty vai ei.
 
Tilasin myös Hollannista testiksi aitoa kukkosoossia muutaman purkin. Raportoin tänne mitä kävi tilaukselle.
 
sriracha.png


Eli suomeksi, ihan laillista on tilata omaans käyttöön aitoa kukkosoosia ihan normaalisti.
 
Ei oikeastaan kuulu tänne koska ei niin tulinen, mutta mitä olen lukenut niin tästä klassisesta soossista (gochujang) on erittäin tulisia versioita, tahnan muodossa. Ja lähikaupassa näköjään parikin eri tuotetta, eli kohta testiin.

Mutta tämä suomessa valmistettu, pöytämausteeksi :
gochujanslurps.jpg

Yleensä siis tahnana, olen yrittänyt käyttää tuota aika ketsuppimaista ruoanlaitossa, mutta sen loistava makuprofiili aina katoaa jonnekin, tahnana varmasti toimii paremmin.
Suolainen, kallis, kirpeä, makea, syvä ja sopivan tulinen, ja tottakai umaminen, kaikki perusmaut yhdessä lusikallisessa, ja sen takia kummasti olen päätynyt syömään tuota a 'as is', lusikalla.
 
classic-2.png

Poppamiehen classicia tuli ekaa kertaa ostettua kun Lidlissä on nyt tällä ja viime viikolla myynnissä Poppamiehen kastikkeita.
Tykkään, enchilladoja tuli tehtyä tänään ja lisäsin tätä vähän sekaan omiin tortilloihin.
Tätä tulee varman käytettyä pöytämausteena useampaankin ruokaan, ei liian överitulinen, 4/10 Poppamiehen asteikolla.
Ehdottomasti jatkoon. :thumbsup:

Pullossa lukee että soveltuu myös siipikastikkeen tekemiseen jos sekoittaa margariiniin.
Tuo pitää testata kun seuraavan kerran siipiä laittaa.
 
classic-2.png

Poppamiehen classicia tuli ekaa kertaa ostettua kun Lidlissä on nyt tällä ja viime viikolla myynnissä Poppamiehen kastikkeita.
Tykkään, enchilladoja tuli tehtyä tänään ja lisäsin tätä vähän sekaan omiin tortilloihin.
Tätä tulee varman käytettyä pöytämausteena useampaankin ruokaan, ei liian överitulinen, 4/10 Poppamiehen asteikolla.
Ehdottomasti jatkoon. :thumbsup:

Pullossa lukee että soveltuu myös siipikastikkeen tekemiseen jos sekoittaa margariiniin.
Tuo pitää testata kun seuraavan kerran siipiä laittaa.

En muista onko tuota classicia tullut kokeiltua, mutta pääosin nuo ovat hyviä.. Paitsi että sillä Naga Morichilla mikä on kai 6/10 saa suun savuamaan jo pelkästä hajusta.. Sitten taas jokin Aged Jalapeno maistuu hyvältä lusikalla mutta ruokaan sitä on turha haaskata.. Kun ei tunnu eikä maistu. Oiskohan joku chipolte ollut viimeksi päivittäisessä käytössä.
 
Sitten taas jokin Aged Jalapeno maistuu hyvältä lusikalla mutta ruokaan sitä on turha haaskata.. Kun ei tunnu eikä maistu.
Minä tykkään kyllä siitää aged jalapenosta. Sitä joutuu toki laittamaan vähän reilummin, eikä se silloinkaan mitään tulista ole, mutta kyllä siitä jalapenon maun saa ja pienen tulisuuden.
 
No aitoa ja aitoa. Onhan Kikkomanin soijakin "aitoa Kikkoman-soijaa", vaikka soijaa on ollut monissa muodoissaan tuhansia vuosia ennen Kikkomania ja keksittykin ihan toisessa maassa. Kukko-srirachan konkreettinen ero muihin nähden mikä tekee siitä omalla tavallaan aitoa kukko-srirachaa ja antaa oman makunsa on siihen käytetty chili, eli punaiseksi asti kypsytetty jalapeno. Sehän on perinteinen Amerikkalainen chili eikä sitä ymmärtääkseni ole idässä tavattu. Tabasco taitaa olla ainoa valmistaja, joka myös käyttää srirachassaan jalapenoja, muut valmistajat sitten niitä mitä sattuu halvempia ja pistävämpiä thaikkuchilejä.

Chileistä sellainen hauska knoppi, että kaikki chilit ovat alunperin etelä-amerikasta kotoisin. Sieltä sitten roudattu ympäri maailmaa ja jengi eri alueilla jalostanut omanlaisiansa.
 
IMG_20220603_000230.jpg


Tämä löyty ihan vasta S-Marketista. 61% näytti olevan chiliä ainesosissa. Ja ainakin itellä tulee mieleen alkuperänen kukkosoosi.
 
Tulisuudesta nauttivien kulinaristien ystävän, sriracha-kastikkeen tuotanto on jouduttu keskeyttämään, kertoo Bloomberg.

Suosikkikastikkeen valmistuksen ongelmien taustalla on ongelmat chilipippureiden laadussa ja saatavuudessa. Srirachaa valmistava amerikkalainen yritys Huy Fong Foods lähetti asiakkailleen ongelmasta kertovan kirjeen 19. huhtikuuta, joka on noussut nyt julkisuuteen.

– Tällä hetkellä chilipippureiden laatuun vaikuttavien olosuhteiden vuoksi edessämme on entistä vakavampi puute chilistä. Tämä ei valitettavasti ole hallinnassamme, emmekä pysty valmistamaan tuotteitamme (Chili Garlic, Sambal Oelek ja Sriracha Chili Sauce) ilman tätä olennaista ainesosaa, kirjeessä kerrotaan.

Huy Fong Foods ajoittaa kaikki sriracha-kastikkeita koskevat, 19. huhtikuuta tai sen jälkeen kirjatut tilaukset syyskuun alkupuolelle.

Srirachan tuotanto on kohdannut samanlaisia vaikeuksia vuoden 2020 heinäkuussa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
 
Aika häijyt postikulut :jd: No pakko kait tuota on nyt tilata kun en koskaan ole päässy maistamaan tuota "aitoa" ja tuota Go-Tang -srirachaa menee kyllä huolella.

No eipä tuo tunnu missään ku tilaa vaikka 4-5 isompaa pulloa nii riittää joksikin vuodeksi :D
 
Porvoon Aasialaisesta kaupasta löytyi erilaisia tulisia nuudeleita, laitetaan arvosteluja kunhan tulee kaikkia maistettua.
 

Liitteet

Porvoon Aasialaisesta kaupasta löytyi erilaisia tulisia nuudeleita, laitetaan arvosteluja kunhan tulee kaikkia maistettua.
Tuota oikean alakulman Super Spicyä löytyy joistakin K-kaupoistakin mutta hinnat ovat lähteneet ihan laukalle, taitaa olla jotain 3e luokkaa per pussi. Joku pari vuotta sitten oli vielä reilun euron niin silloin vielä raaski ostaakin. Itse ainakin tykkäsin tuosta, esim tonnikalaa tai jotain vastaavaa vähän joukkoon ja ihan kelvollista oli.

Pitäisi itsekin jaksaa taas käydä paikallisessa aasia-kaupassa ostamassa järjetön kasa nuudelia kaappiin, ovat siellä pirun paljon halvempia kuin tavis marketeissa.
 
Tuota alakulman vasenta kerran söin. Oli ensimmäinen ja samalla viimeinen kerta. Nuudelit oli jotenki "ällöjä" näin tottuneena Maman nuudeleihin ja tais olla myös aika perkeleen tulinen kastike. Siinä oleva kastike muistutti lähinnä tervaa koostumukseltaan. Voin muistaa kyllä väärin, mutta tuo pakkaus näyttää hyvin samalta.

Laitoin itekki nyt 3 pulloa sitä isompaa "kukkokastiketta" tilaukseen yllä olevasta kaupasta. Kuten jo aikasemmin sanoin, en ole ennen aitoa muistanu ja makunystyrät on ihastunut tuohon Go-Tang -kastikkeeseen niin saas nähdä tuliko tilattua reilu 2l kastiketta mikä ei miellytä :rofl:
 
...

Laitoin itekki nyt 3 pulloa sitä isompaa "kukkokastiketta" tilaukseen yllä olevasta kaupasta. Kuten jo aikasemmin sanoin, en ole ennen aitoa muistanu ja makunystyrät on ihastunut tuohon Go-Tang -kastikkeeseen niin saas nähdä tuliko tilattua reilu 2l kastiketta mikä ei miellytä :rofl:
Jos kelpaa Hansille, niin luulisi kelpaavan myös sulle.
Hanskukk.jpg
:)
Minusta Go-Tan on pistävämpi ja hiukan tunkkainen maultaan verrattuna kukkoon, joka on neutraali ja pehmeä.
Missään nimessä Go-tan ei ole huono.
 
Jos kelpaa Hansille, niin luulisi kelpaavan myös sulle.
Kuppilat kuntoon Hans Välimäki -sarjan uusimmassa tuotantokaudessa ko. jäppinen kutsui salaattipöydän pepperonipaprikoita "jalopeenoiksi", joten ihan hirveästi en Hansin valintojen laatutietoisuuteen näissä asioissa luottaisi. :D Se lienee ihan sama mitä ketsuppia se laittaa sinne teelusikallisen reseptiikan niin pyytäessä.

Siitä kohdasta 4:30: Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! - Kausi 6 - Jakso 7 - Hans ostarin uumenissa
 
Kuppilat kuntoon Hans Välimäki -sarjan uusimmassa tuotantokaudessa ko. jäppinen kutsui salaattipöydän pepperonipaprikoita "jalopeenoiksi", joten ihan hirveästi en Hansin valintojen laatutietoisuuteen näissä asioissa luottaisi. :D Se lienee ihan sama mitä ketsuppia se laittaa sinne teelusikallisen reseptiikan niin pyytäessä.

Siitä kohdasta 4:30: Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! - Kausi 6 - Jakso 7 - Hans ostarin uumenissa
Myös Akseli Herveli kutsuu noita 'jalopeenoiksi', meillä taitaa olla vain paskoja julkkiskokkeja vaikkei burgerimiehellä paria michelin-tähteä olekaan, vielä. :)
Muistaakseni nuo punaiset ja vihreät chilit ovat 'hollantilaisia', purkeissä myytävät kokonaiset vihreät taas kreikkalaisia chilejä.
Onneksi jo kaikista kaupoista löytyy vähintään tuoretta vihreää jalapenoa, thai-chiliä ja habaneroja.
 
Myös Akseli Herveli kutsuu noita 'jalopeenoiksi', meillä taitaa olla vain paskoja julkkiskokkeja vaikkei burgerimiehellä paria michelin-tähteä olekaan, vielä. :)
Muistaakseni nuo punaiset ja vihreät chilit ovat 'hollantilaisia', purkeissä myytävät kokonaiset vihreät taas kreikkalaisia chilejä.
Onneksi jo kaikista kaupoista löytyy vähintään tuoretta vihreää jalapenoa, thai-chiliä ja habaneroja.
No Herlevistä ei kyllä enää uskoisi, tykkää sen verran kuitenkin meksikolaisesta ymv. Hans sen sijaan on sanonut muissakin yhteyksissä, ettei pidä tulisesta ruoasta niin ei sinänsä ihmetytä, ettei chilit ole hallussa.

Löytyisipä Lidlistä habaneroja, kun se on ainoa lähikauppa, mut ei... Sieltä ei ikävä kyllä mitään oikeasti tulista rehuosastolta saa toisin kuin useimmista vähän isommista S- ja K-ryhmän marketeista.
 
Joo, luin hiukan epätarkasti, siis Herlevi kutsui ihan oikeaa jalapenoa 'jalopeenoksi', eikä mitään geneeristä markettichiliä.

Mutta jos hiukan takaisin topicciin, niin täällähän väki on testaillut Poppamies Scorpion chilikastiketta. Kymysys kuuluukin : Kuinka etikkaisuus vertautuu Tabascon Scorppariin?
EI tuo tabascon etikka haittaa tuossa kylläkään paljon tulisuudesta, ja siitä että vain ranneliike tai pari tarvitaan suurempaakin ruokasatsiin.
 
Poppamiehen Scopparista ei ainakaan omasta mielestä puske etikka läpi, toisin kuin Tabascon versiosta.
 
Tuo Flying Goose Super Hot Sriracha Lidlistä hintaan 4,29€ 455ml on kyllä erittäin pätevä soossi. K-Supermarketissa vastaava perusmalli 7,95€
Nugetteja, pari kertaa fajitaksiinkin laitettuna, ja kanaa + wok vihannekset, toimii. :tup:

Noita on siis useampaakin sorttia ilmeisesti olemassa, mutta itselle tämä Super Hot kyllä maistuu paremmalle kuin se perusversio mitä myydään useimmissa marketeissa.
Onneksi oli Lidl ottanut valikoimiin tuon Super Hot-version, perusversio oli itselle ainakin hieman liian mieto.
Tämä vetää jopa vertoja sille myynnistä poistuneelle Kukkosoossille.
Tätä pitää ostaa vielä pari pulloa hyllyyn puskurivarastoon tällä hinnalla.
Se Black Out-versio tältä brändiltä oli kyllä kovempi tulisuuden suhteen mutta itse tykkään tästä enemmän, hinta-laatusuhde kohdillaan.

Tuolla Flying Gooosellahan tuntuu olevan useampikin erilainen tuote myynnissä...

sriracha.jpg
Tuossa etualalla siis se Super Hot Lidlin tämän viikon valikoimasta.
 
Viimeksi muokattu:
No Herlevistä ei kyllä enää uskoisi, tykkää sen verran kuitenkin meksikolaisesta ymv. Hans sen sijaan on sanonut muissakin yhteyksissä, ettei pidä tulisesta ruoasta niin ei sinänsä ihmetytä, ettei chilit ole hallussa.

Löytyisipä Lidlistä habaneroja, kun se on ainoa lähikauppa, mut ei... Sieltä ei ikävä kyllä mitään oikeasti tulista rehuosastolta saa toisin kuin useimmista vähän isommista S- ja K-ryhmän marketeista.
No jos jo telkkarissakin sekoillaan chileissä ja kaupoissakin on välillä ihan randomilla "chili mieto", "chili medium", "chili tulinen" ja sitten vieressä "jalapeno tulinen", "habanero mieto" tai "maailman tulisin chili" (mainitsematta lajiketta) niin ei ihme että tavalliset tallaajat ovat ihan pihalla mikä chili on mitäkin. Noihin pitäisi mielestäni saada edes joku yksiselitteinen systeemi miten noita nimetään että jollakin tavan tallaajallakin olisi edes joku käsitys mikä on kuinkin tulista jne. Tiedän useammankin tapauksen jotka ovat ottaneet mielestään mietoa chiliä ruanlaittoon ja sitten "mietona" ensimmäistä kertaa kokeillessa on joku habanero kun kerran lapussa luki "mieto". Ja sitten kiroillaan että eihän chiliä voi syödä kun se tappaa ekalla haukkauksella.

edit:
Oli muuten Carolina Reapereita 4-5kpl rasioissa Prismassa myynnissä tuoreena, laitoin ensin omaan evääseen (parin päivän eväs) noin 2/3 palkoa ja emäntä sitten yllytti että "kyllähän sulla menee loput "raakana"... Täytyy sanoa että kun yllytyshullu olen niin nappasin raakana loput naaamariin ja se kun vielä oli sieltä "yläpäästä" se jämä niin kyllähän se pisti irvistämään... Emäntä kyllä nauroi ihan kippurassa kun minä kiroilin ja irvistelin puoli tuntia :D
 
Viimeksi muokattu:
Niinjoo, täällä kun varmaan on alan ammattilaisia niin miten te käytätte noita schiracha-sooseja? Niissähän on se ärsyttävä korkki johon jää aina pikkuisen soosia joka käytön jälkeen ja sitten tekisi joka päivä mieli pestä koko korkki kun se menee niin ällöttääksi parissa päivässä? Itse pyyhin korkkiin jääneet jämät käytön jälkeen talouspaperilla ja muutaman päivän välein vaan on pakko pestä se korkkitekele vedellä ettei ole niin mössöinen.

Onko tuohon jotain fiksumpaa ratkaisua vai annanko vaan kaiken jämäsoosin kertyä korkkiin? Omasta mielestä se ei ole kovin hygieenistä tai muutenkaan esteettistä että siinä korkin irvikuvassa on aina soosinjämiä odottelemassa.

Poppamiehen sciracha-soosissa sentään on fiksumpi korkkiratkaisu mutta mieluummin käyttäisin muisen valmistajien tuotteita.
 
Niinjoo, täällä kun varmaan on alan ammattilaisia niin miten te käytätte noita schiracha-sooseja? Niissähän on se ärsyttävä korkki johon jää aina pikkuisen soosia joka käytön jälkeen ja sitten tekisi joka päivä mieli pestä koko korkki kun se menee niin ällöttääksi parissa päivässä? Itse pyyhin korkkiin jääneet jämät käytön jälkeen talouspaperilla ja muutaman päivän välein vaan on pakko pestä se korkkitekele vedellä ettei ole niin mössöinen.

Onko tuohon jotain fiksumpaa ratkaisua vai annanko vaan kaiken jämäsoosin kertyä korkkiin? Omasta mielestä se ei ole kovin hygieenistä tai muutenkaan esteettistä että siinä korkin irvikuvassa on aina soosinjämiä odottelemassa.

Poppamiehen sciracha-soosissa sentään on fiksumpi korkkiratkaisu mutta mieluummin käyttäisin muisen valmistajien tuotteita.
Minä olen kiertänyt koko korkin auki ja kaatanut sitä soosia ulos, eli skipannut sen korkin läpi tuhertamisen.

Eipä ole kyllä hetkeen tullutkaan noita osteltua, kun on juurruttanut itsensä Poppamiehen Smoky Reaperin orjaksi.
 
edit:
Oli muuten Carolina Reapereita 4-5kpl rasioissa Prismassa myynnissä tuoreena, laitoin ensin omaan evääseen (parin päivän eväs) noin 2/3 palkoa ja emäntä sitten yllytti että "kyllähän sulla menee loput "raakana"... Täytyy sanoa että kun yllytyshullu olen niin nappasin raakana loput naaamariin ja se kun vielä oli sieltä "yläpäästä" se jämä niin kyllähän se pisti irvistämään... Emäntä kyllä nauroi ihan kippurassa kun minä kiroilin ja irvistelin puoli tuntia :D

Ostin paikallisesta S-marketista kanssa talvella niitä ja vedettiin haaste lasten kanssa (6- ja 11- vuotiaat). Lapset sai syödä pienen palan ja itse vedin puolikkaan raakana. Olihan tuo itselle ihan liikaa. En maistanut juuri mitään ja poltetta ei ollut vaan se oli 100% puhdasta kipua suussa. Menihän siinä varmasti puoli tuntia selviytymistaistelua. Kyllähän nuo lapsetkin irvisteli kovin eli palkinto oli ansaittu.
 
Luulin ostaneeni tavallista satay-soosia, mutta vahingossa ostinkin jotain chilisoossia. Suosittelen testaamaan tätä kuitenkin. Nähtävästi jotain kiinalaistyylistä paistettua chiliä.
 

Liitteet

  • 51DHOTcw-rL.jpg
    51DHOTcw-rL.jpg
    52,2 KB · Luettu: 52
No niin, viime keskiviikkona tilatut "kukkokastikkeet" haettu postista, eli päivän yli viikko meni. Nopealla maistelulla niin onhan tämä hyvää. Pidin Go-tan -kastiketta kohtuullisen tulisena, mutta tämähän on vielä pari napsua tujumpaa :thumbsup: Vähän reilu 2l niin luulis hetken pärjäävän. Päiväystä näkyy olevan syyskuulle 2023.

IMG_20220623_163143.jpg

E: Täytynee yrittää muistaa ottaa tuosta Go-Tan -purkista tuo korkki talteen. Näissä on tuommonen kierteinen kortti joka omasta kokemuksesta menee suhteellisen äkkiä aika ryöttäsen näköseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Tästä on tullut vakiotuote aasialaisesta marketista ostettavaksi. Chilin lisäksi vaikuttavana aineena Sichuan pippuri. Jotain toistakin vastaavaa mapo tofu kastiketta tuli testattua, mutta se ei vakuuttanut.


Pääasiassa juuri Mapo Tofussa eli pannulle tofukuutioita + jauhelihaa/pekonirouhetta + extrana vaikka sipulikuutioita. Lopuksi maustetaan ja hetki vielä pannulla. Sitten riisin kanssa ääntä kohti. Voisi tällä varmaan muunkinlaisia ruokia maustaa.
 
No niin, viime keskiviikkona tilatut "kukkokastikkeet" haettu postista, eli päivän yli viikko meni. Nopealla maistelulla niin onhan tämä hyvää. Pidin Go-tan -kastiketta kohtuullisen tulisena, mutta tämähän on vielä pari napsua tujumpaa :thumbsup: Vähän reilu 2l niin luulis hetken pärjäävän. Päiväystä näkyy olevan syyskuulle 2023.
Mistäs tuota aitoa kukkosoosia vielä saa? Itsellä menee tuota tuollainen iso pullo alle kuukaudessa ja omat varastot alkaa jo ehtyä mutta kun ei tätä saa oikein mistään enää.
 
Mistäs tuota aitoa kukkosoosia vielä saa? Itsellä menee tuota tuollainen iso pullo alle kuukaudessa ja omat varastot alkaa jo ehtyä mutta kun ei tätä saa oikein mistään enää.

Muutama kymmenen postausta ylempää :
 
Muutama kymmenen postausta ylempää :
Niinpä olikin. Ehdin jo löytää toisenkin paikan, josta saisi vähän järkevämmässä pakkauskoossa. https://www.myamericanmarket.com/us/huy-fong-sriracha-hot-chili-sauce-large
 
Savuhovin Tuska-makkaraa näyttää olevan taas myynnissä, paikallisessa lähikaupassa oli jopa raakamakkarana. Raakamakkaraversiota en testannut mutta tavallisessa oli kyllä kohtalaisesti potkua, ei niin paljon kuin silloin aikanaan mutta sanoisin että sitä kuitenkin voisi kutsua tuliseksi. Itselläni ei polttanut juurikaan syödessä mutta Tuska antoi itsensä ilmi kyllä kun oli tulossa ulos :D
 
Niinpä olikin. Ehdin jo löytää toisenkin paikan, josta saisi vähän järkevämmässä pakkauskoossa. Buy HUY FONG SRIRACHA HOT CHILI SAUCE (LARGE) | American Food Shop
Tiedä järkevyystä, tulee mieleen kun aikoinaan Heinzin ketsuppia oli lasipulloissa, sieltä sitten tuli 1-2 rkl kerralla ulos, tosin nykyisetkään tuolta valmistajalta ole täysin priimaa kun top down-spruittauspullosta tulee paineella myös se sama 1 rkl, siksipä en noita osta. Jostain syystä esim. Poppamiehen Tomato Ketchup habanero, joka ulkoisesti on samanmoinen, toimii hienosti.
 
Tiedä järkevyystä, tulee mieleen kun aikoinaan Heinzin ketsuppia oli lasipulloissa, sieltä sitten tuli 1-2 rkl kerralla ulos, tosin nykyisetkään tuolta valmistajalta ole täysin priimaa kun top down-spruittauspullosta tulee paineella myös se sama 1 rkl, siksipä en noita osta. Jostain syystä esim. Poppamiehen Tomato Ketchup habanero, joka ulkoisesti on samanmoinen, toimii hienosti.
Minua tuo ei haittaa, kun käytän sitä kerralla muutenkin aivan tolkuttomia määriä, saattaa mennä helposti 0,5 -1dl yhdellä syönnillä. Lähinnä tuossa vajaan 4kg:n pullossa arveluttaa tuon massiivinen koko jääkaapissa tilaa viemässä.
 
Minua tuo ei haittaa, kun käytän sitä kerralla muutenkin aivan tolkuttomia määriä, saattaa mennä helposti 0,5 -1dl yhdellä syönnillä. Lähinnä tuossa vajaan 4kg:n pullossa arveluttaa tuon massiivinen koko jääkaapissa tilaa viemässä.
Jos kaupoista löytyy pehmeitä, järkevällä korkilla varustettuja pulloja tai tyhjiä go-tan tai ketsuppipulloja niin sinne siis. Tiiviit (eli ei kertakäyttöiset) pakastus/säilytysrasiat toiminevat myös.
 
Jos kaupoista löytyy pehmeitä, järkevällä korkilla varustettuja pulloja tai tyhjiä go-tan tai ketsuppipulloja niin sinne siis. Tiiviit (eli ei kertakäyttöiset) pakastus/säilytysrasiat toiminevat myös.
Njoo, periaatteessa mutta edelleen nuo pitäisi tunkea kerralla jääkaappiin, kun säilyvyys tuskin sitten yhtä hyvä kuin sinetöidyillä pikkupulloilla. Tosin hinnan puolestakaan tuossa jättipakkauksessa ei juuri tule etua, joten pitänee katsastaa nuo kaupat joista normipulloja vielä löytyisi.
 
Tuli ostettua pitkästä aikaa Poppamiehen Naga Jolokia kastiketta. Omaan makuun sopivasti potkua ja makukin on oikein hyvä. Nagan maku saatu hyvin mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Citymarketissa oli tarjolla erittäin hyvä chilivalikoima ja mukaan lähti myös 10+ tulisuuden saaneita. Nyt en vaan keksi ruokaa tekisi mihin upottaisi? Chili con carne on yksi kyllä.. chilibataattikeittia tein just viime viikolla nii ei sitä. Mitähänsitä?
 
Citymarketissa oli tarjolla erittäin hyvä chilivalikoima ja mukaan lähti myös 10+ tulisuuden saaneita. Nyt en vaan keksi ruokaa tekisi mihin upottaisi? Chili con carne on yksi kyllä.. chilibataattikeittia tein just viime viikolla nii ei sitä. Mitähänsitä?
Itellä riittää sietokyky hyvin habanerosta tehtyihin Armadillon muniin ja toimii hyvin pelkästään grillissä koskenlaskijalla täytettynä ja pekoniin kietaistuna. Voisi seuraavaksi kokeilla näitä tulisempina Naga jolokiasta tai vast. kun löytyy lähimarketista.
 
Itellä riittää sietokyky hyvin habanerosta tehtyihin Armadillon muniin ja toimii hyvin pelkästään grillissä koskenlaskijalla täytettynä ja pekoniin kietaistuna. Voisi seuraavaksi kokeilla näitä tulisempina Naga jolokiasta tai vast. kun löytyy lähimarketista.

En ole ennen Armadillon munia tehny, mutta nyt teen!
Haen vaan isompia perus jalapenoja ja hakkaan sinne juuston sekaan noita tulisempia antamaan sen jutun
 
Citymarketissa oli tarjolla erittäin hyvä chilivalikoima ja mukaan lähti myös 10+ tulisuuden saaneita. Nyt en vaan keksi ruokaa tekisi mihin upottaisi? Chili con carne on yksi kyllä.. chilibataattikeittia tein just viime viikolla nii ei sitä. Mitähänsitä?
Itellä ongelma vähän päinvastainen nykyään, kun pitäisi miettiä ruokia mihin chili ei sopisi.

Kaurapuuro taitaa olla aika lailla ainoa mihin ei tule laitettua.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 603
Viestejä
4 501 847
Jäsenet
74 234
Uusin jäsen
Theun

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom