Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Lidlissä on tarjouksessa nyt noita teräspaistinpannuja, saatavilla 28cm ja 24cm.

1741623660125.png


Tuommonen aika "entry"-levelin pannu jos ei ole koskaan moista käyttäny. Eipä harmita niin paljon jos ei tykkää kun ehkä se 100€ pannu :lol:
Kestääköhän nuo induktiolieden nopeita lämpötiloja? Tekisi mieli suositella eräälle mutta en tiedä uskaltaako.
 
Ostin verkkiksestä tarjouksesta ton rst pannun.
Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että keraaminen liesi ei vain halua lämmittää tarpeeksi kuumaksi pannua? Tommosta yhtä vesihelmeä en saa pannulla syntymään kui johonkin pannun osaan. Termostaatti rajoittaa vaikka on täysillä.
Tuo hella on kyllä tuntunut aina siltä että se ei paista mitään, keittää vaan...
 
Ranskalaisia Mauviel hiiliteräspannuja vedetään nyt EU:ssa myynnistä kuten Matfereiden (rauta, arsenikki) kanssa on jo käynyt. Pannuista lähtee äärioloissa liian paljon mangaania ja rautaa. Toivottavasti tämä ei saa EU:ssa aikaan että ihmiset alkaisivat pelkäämään hiiliteräspannuja :
 
Ostin verkkiksestä tarjouksesta ton rst pannun.
Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että keraaminen liesi ei vain halua lämmittää tarpeeksi kuumaksi pannua? Tommosta yhtä vesihelmeä en saa pannulla syntymään kui johonkin pannun osaan. Termostaatti rajoittaa vaikka on täysillä.
Tuo hella on kyllä tuntunut aina siltä että se ei paista mitään, keittää vaan...
Minkä pannun, linkki?
 
Ranskalaisia Mauviel hiiliteräspannuja vedetään nyt EU:ssa myynnistä kuten Matfereiden (rauta, arsenikki) kanssa on jo käynyt. Pannuista lähtee äärioloissa liian paljon mangaania ja rautaa. Toivottavasti tämä ei saa EU:ssa aikaan että ihmiset alkaisivat pelkäämään hiiliteräspannuja :


Muurikalla oli juuri valurautapannun takaisinveto.

 
Ostin verkkiksestä tarjouksesta ton rst pannun.
Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että keraaminen liesi ei vain halua lämmittää tarpeeksi kuumaksi pannua? Tommosta yhtä vesihelmeä en saa pannulla syntymään kui johonkin pannun osaan. Termostaatti rajoittaa vaikka on täysillä.
Tuo hella on kyllä tuntunut aina siltä että se ei paista mitään, keittää vaan...
Minulla ei ole kokemusta kyseisestä pannusta mutta Fiskarsin nettisivujen mukaan All Steelin pitäisi toimia induktiolla. Ehkä se liesi on väsähtänyt ja ei enää tuota tarpeeksi magneettista tehoa. Käsittääkseni mitä isompi ja paksumpi esine, sen enemmän tehoa tarvitaan, että se lämpenee tarpeeksi. Mainitsit, että jotain viitteitä tehottomuudesta on ollut aikaisemminkin.

Onko sinulla kokemusta vastaavan painoisen ja kokoisen toisen pannun kuumentamisesta tuolla liedellä?
 
Saa kyllä selvästi olla varovaisempi näillä kuparipannuilla. Vaikka on 2,5 mm laatupannu niin olin aistivinani että pohja rupeaa venymään jos käytän pannua ruuanvalmistukseen hetken 2/3 teholla ja myöhemmin lämmitin 1/3 teholla tyhjänä jotta saisin valurautakahvan kuivaksi sen ensipesun jälkeen.

Muuten olen kyllä otettu miten nopeasti ruokatauolla onnistu sipulien paisto, sipulit ruskettuivat minuutissa ennen kun sain munat sekoitettua, kuitenkin munakkaan pysyessä sisältä vähän kosteana:

 
Ranskalaisia Mauviel hiiliteräspannuja vedetään nyt EU:ssa myynnistä kuten Matfereiden (rauta, arsenikki) kanssa on jo käynyt. Pannuista lähtee äärioloissa liian paljon mangaania ja rautaa.
Mitä aktuaalista *****a nyt taas. Pannusta liukenee muka liikaa metalleja - kuten rautaa, kun siinä keitetään sitruunahappoa kaksi tuntia. Vastaako tämä **mitenkään** paistinpannun tavallista käyttöä?

On aivan selvää, että etsaamalla pannua kiehuvalla hapolla, siitä saadaan liukenemaan kaikkea mitä metallissa on mutta tämä ei mitenkään edusta normaalia käyttöä. Jos tämä on taas joku uusi EU-tuoteturvallisuusnormi, niin sillähän tapetaan rautaiset paistinpannut, ja kilpailijat kiittävät. Onneksi näiden käyttöikä on sata eikä kaksi vuotta.

Helvetin aivovammainen EU, taas kerran!
 
Mitä aktuaalista *****a nyt taas. Pannusta liukenee muka liikaa metalleja - kuten rautaa, kun siinä keitetään sitruunahappoa kaksi tuntia. Vastaako tämä **mitenkään** paistinpannun tavallista käyttöä?

On aivan selvää, että etsaamalla pannua kiehuvalla hapolla, siitä saadaan liukenemaan kaikkea mitä metallissa on mutta tämä ei mitenkään edusta normaalia käyttöä. Jos tämä on taas joku uusi EU-tuoteturvallisuusnormi, niin sillähän tapetaan rautaiset paistinpannut, ja kilpailijat kiittävät. Onneksi näiden käyttöikä on sata eikä kaksi vuotta.

Helvetin aivovammainen EU, taas kerran!
Siellä on ollut rosteri- ja teflonporukka lobbaamassa testejä. Kurjaa kun pannuja voi tehdä liian halvalla ja katteet jää muilla ujoiksi :)
 
Mitä aktuaalista *****a nyt taas. Pannusta liukenee muka liikaa metalleja - kuten rautaa, kun siinä keitetään sitruunahappoa kaksi tuntia. Vastaako tämä **mitenkään** paistinpannun tavallista käyttöä?

On aivan selvää, että etsaamalla pannua kiehuvalla hapolla, siitä saadaan liukenemaan kaikkea mitä metallissa on mutta tämä ei mitenkään edusta normaalia käyttöä. Jos tämä on taas joku uusi EU-tuoteturvallisuusnormi, niin sillähän tapetaan rautaiset paistinpannut, ja kilpailijat kiittävät. Onneksi näiden käyttöikä on sata eikä kaksi vuotta.

Helvetin aivovammainen EU, taas kerran!
Nuo muut (vaaralliset) aineet erikseen vaikuttaa tosiaan älyttömältä testata tuota raudan liukenemista, tai noh voiko siinä edes eri pannuilla samasta materiaalista (hiiliteräs tässä tapauksessa) olla eroja hmm?

Olen lukenut, jos totta, että miehille ainakin liika rauta tosin voi olla vähän epäterveellistä kun taas naisille terveellistä.
 
Ha, ajattelin että ehkä olisi aika kauivaa taas hiukan tuota mustaa kerrosta ohuemmaksi Sklepphultista, teräsharja poraan ja hommiin, pari minuuttiahan siinä menee! Kihnutin ehkä 45 minuuttia ja olin aivan loppu ;-)
Olisi pitänyt laittaa hiontalaikka vikkelämpään vehkeeseen, mutten jaksanut enää hakea lisää kaluja ulos. Sen jälkeen pannu tiskikoneseen huuhtoutumaan ja itse risottokeittoon...ja päälle tirsat.
Nno, pannuhan oli tietenkin koneesta otettuna pintaruosteessa, joten käsinpesu ja kaksi pikapolttoa liedellä öljyllä, ja piti sitten kokeeksi paistaa kananmuna. Hyvin heilui, vaikka pannu ei kyllä miltään "rasvapoltetulta" toki näytä, enemminkin lievästi ruskealta kun sitä ruostetta on habituksessa vielä, mutta mitäs tuosta -sitä kuuluistaa rautaahan se ;-)
_1280254.JPG
 
Ha, ajattelin että ehkä olisi aika kauivaa taas hiukan tuota mustaa kerrosta ohuemmaksi Sklepphultista, teräsharja poraan ja hommiin, pari minuuttiahan siinä menee! Kihnutin ehkä 45 minuuttia ja olin aivan loppu ;-)
Olisi pitänyt laittaa hiontalaikka vikkelämpään vehkeeseen, mutten jaksanut enää hakea lisää kaluja ulos. Sen jälkeen pannu tiskikoneseen huuhtoutumaan ja itse risottokeittoon...ja päälle tirsat.
Nno, pannuhan oli tietenkin koneesta otettuna pintaruosteessa, joten käsinpesu ja kaksi pikapolttoa liedellä öljyllä, ja piti sitten kokeeksi paistaa kananmuna. Hyvin heilui, vaikka pannu ei kyllä miltään "rasvapoltetulta" toki näytä, enemminkin lievästi ruskealta kun sitä ruostetta on habituksessa vielä, mutta mitäs tuosta -sitä kuuluistaa rautaahan se ;-)
_1280254.JPG
Ja valurautapannusta noi kuvat näyttää aina paljon "likaisemmilta" kuin luonnossa. Varmasti kovassa iskussa taas.
 
OOja, tuli parempi kuin uskoinkaan, vaikka ensiksi tarkoitus olikin ohentaa jämähtäneen mustan osuutta ulkopuolella pannun...

Nyt on munan lisäksi koepaistettu pottuja ja lettuja.

...vielä yksi käsinpesu:
_1280258.JPG

pottuja:
_1280296.JPG

lettuja:
_1280311.JPG

ja varas paikalla!
_1280317.JPG
 
Tuli nyt hankittua pääasiassa vaimon kokkailuille Debuyer 24cm maalaispannulle vastine - Heirol rosteripannu jossa pohja hyvin saman kokoinen, vähän vielä pyöreämpi pannun reunan ja sivun väliltä. Paras tässä on että paino on noin 500 grammaa pienempi vaikka Heirol on paksumpi (3 mm vs 2,5 mm).

Kuitenkin jo pelottaa vääntyykö mulla taas yksi uusi pannu kun sitä testasin ihan veden keitossa vähän pienemmällä levyllä missä Debuyer pannua aina käytetään niin keittämisen jälkeen oli pientä heilumista havaittavissa. Muuten Heirol vaikuttaa joka suhteessa varsin laadukkaalta pannulta/kattilalta.

Taidan tehdä vertailu-videon näistä kahdesta kunhan löydän sopivan kohdan ja motivaation puhua vaimolle miksi tämä uusi pannu voisi olla hyvä. Debuyer ruoste ja painon epätasaisuus on siis syy miksi en viitsisi tätä Debuyer pannua aina huoltaa kun vaimo sitä 99% ei pese tai huolla mitenkään.

Screenshot_20250408_201938.jpg
 
Tuli aivan antiikkisen (1930-1945) hienouden takia hankittua ruotsin traderasta uushopea pannu. Eli ei tosiaan liene oikeaa hopeaa. Traderasta muuten voi löytää halvallakin laatu metallipannuja vaikka ellei paikallisesta kirppiksestä tai huutonet, tori ym kotimaisista löydy mitä etsii.

Pelkkä kananmunan paisto hyvin pienellä lämmöllä sai aikaan vaikean pesu-operaation mikä kyllä onnistunee tällä niksillä ihan helposti eli pesin kannen laittamalla lavuaariin alumiinifolion ja päälle reilusti ruokasoodaa, vähän etikkaa ja muutamia lusikallisia suolaa ja sitten kaadoin päälle kiehuvaa vettä.

Kuvissa pannu ennen myyntiä, pesun jälkeen minulla hiiliteräspannun kantena ja sitten munan paiston jälkeen (ei ihme että pannu näyttää lähes käyttämättömältä) :D

Screenshot_20250405_163150.jpg


IMG_20250412_165503_edit_15409801190877.jpg


IMG_20250414_163143_edit_55449236497788.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Satake kevyt valuraudalle pisteet. Lämpenee nopeasti, varaa hyvin lämpöä (massaa on) ja non-stick. Toki vasta reilun viikon ollut käytössä. Hintakaan ei päätä huimannut, 45€/28cm.

EDIT: Unohdin mainita, että induktiolla käytän.

katso liitettä 1516251

Näkyy olevan pinnoitettu pannu että ehkä niistä ei täällä sen enempää tarvetta keskustella.
 
Huomasin eilen muissa asioissa Motonetissa, että grilliakmojen seassa oli Lodgelta myös hiiliteräspannu. Kiinnostavaa oli että oli moiseksi aika jömö, ei niin peltinen kuin mitä olen ennen nähnyt. Toki oli habitukseltaan arvattavastikin aika "made in usa". Lodge CRS12HH61 hiiliteräspannu 30 cm | Motonet Oy
Mä ottaisin semmosen jonka voi laittaa uuniin. Jos sulla on esim liha jonka haluut kypsentää uunissa sopivaan haluttuun lämpötilaan tai munakasta teet.
 
Mä ottaisin semmosen jonka voi laittaa uuniin. Jos sulla on esim liha jonka haluut kypsentää uunissa sopivaan haluttuun lämpötilaan tai munakasta teet.
Tuon Lodgen pystyy muuten laittamaan uunin, kun vaan ottaa ton oranssin silikonisen kahvansuojan tuosta pois.

Kai toi ihan hyvä olisi, itellä ei vaan ole käyttöä tuon kokoiselle pannulle. Lisäksi just nyt tällä hetkellä vältän amerikkalaisten tuotteiden ostamista kun siel on toi oranssipelle presidenttinä mielistelemässä Putinia.
 
Tuon Lodgen pystyy muuten laittamaan uunin, kun vaan ottaa ton oranssin silikonisen kahvansuojan tuosta pois.

Kai toi ihan hyvä olisi, itellä ei vaan ole käyttöä tuon kokoiselle pannulle. Lisäksi just nyt tällä hetkellä vältän amerikkalaisten tuotteiden ostamista kun siel on toi oranssipelle presidenttinä mielistelemässä Putinia.
Silikoni varmaan kestää noi perusuunilämpötilatkin. En näe syytä ostaa tuota kun A. Lodge ei ole tunnettu teräslevytuotteistaan B. De Buyerin saa samaan hintaan.
 
Usalaista tavaraa on hyvin harvoin ollut tarvetta hommata, kun on huonoa, mutta myönnän että siihen on ollut poikkeus, Microplanen juustoraastin. Tuossa pannussa huomion kiinnitti materiaalin paksuus.
 
Tuon Lodgen pystyy muuten laittamaan uunin, kun vaan ottaa ton oranssin silikonisen kahvansuojan tuosta pois.

Kai toi ihan hyvä olisi, itellä ei vaan ole käyttöä tuon kokoiselle pannulle. Lisäksi just nyt tällä hetkellä vältän amerikkalaisten tuotteiden ostamista kun siel on toi oranssipelle presidenttinä mielistelemässä Putinia.
Katos vaan. Ranskalaista vaan sitte :)
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
274 726
Viestejä
4 734 091
Jäsenet
77 219
Uusin jäsen
ateks

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom