Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Lidlissä on tarjouksessa nyt noita teräspaistinpannuja, saatavilla 28cm ja 24cm.

1741623660125.png


Tuommonen aika "entry"-levelin pannu jos ei ole koskaan moista käyttäny. Eipä harmita niin paljon jos ei tykkää kun ehkä se 100€ pannu :lol:
Kestääköhän nuo induktiolieden nopeita lämpötiloja? Tekisi mieli suositella eräälle mutta en tiedä uskaltaako.
 
Ostin verkkiksestä tarjouksesta ton rst pannun.
Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että keraaminen liesi ei vain halua lämmittää tarpeeksi kuumaksi pannua? Tommosta yhtä vesihelmeä en saa pannulla syntymään kui johonkin pannun osaan. Termostaatti rajoittaa vaikka on täysillä.
Tuo hella on kyllä tuntunut aina siltä että se ei paista mitään, keittää vaan...
 
Ranskalaisia Mauviel hiiliteräspannuja vedetään nyt EU:ssa myynnistä kuten Matfereiden (rauta, arsenikki) kanssa on jo käynyt. Pannuista lähtee äärioloissa liian paljon mangaania ja rautaa. Toivottavasti tämä ei saa EU:ssa aikaan että ihmiset alkaisivat pelkäämään hiiliteräspannuja :
 
Ostin verkkiksestä tarjouksesta ton rst pannun.
Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että keraaminen liesi ei vain halua lämmittää tarpeeksi kuumaksi pannua? Tommosta yhtä vesihelmeä en saa pannulla syntymään kui johonkin pannun osaan. Termostaatti rajoittaa vaikka on täysillä.
Tuo hella on kyllä tuntunut aina siltä että se ei paista mitään, keittää vaan...
Minkä pannun, linkki?
 
Ranskalaisia Mauviel hiiliteräspannuja vedetään nyt EU:ssa myynnistä kuten Matfereiden (rauta, arsenikki) kanssa on jo käynyt. Pannuista lähtee äärioloissa liian paljon mangaania ja rautaa. Toivottavasti tämä ei saa EU:ssa aikaan että ihmiset alkaisivat pelkäämään hiiliteräspannuja :


Muurikalla oli juuri valurautapannun takaisinveto.

 
Ostin verkkiksestä tarjouksesta ton rst pannun.
Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että keraaminen liesi ei vain halua lämmittää tarpeeksi kuumaksi pannua? Tommosta yhtä vesihelmeä en saa pannulla syntymään kui johonkin pannun osaan. Termostaatti rajoittaa vaikka on täysillä.
Tuo hella on kyllä tuntunut aina siltä että se ei paista mitään, keittää vaan...
Minulla ei ole kokemusta kyseisestä pannusta mutta Fiskarsin nettisivujen mukaan All Steelin pitäisi toimia induktiolla. Ehkä se liesi on väsähtänyt ja ei enää tuota tarpeeksi magneettista tehoa. Käsittääkseni mitä isompi ja paksumpi esine, sen enemmän tehoa tarvitaan, että se lämpenee tarpeeksi. Mainitsit, että jotain viitteitä tehottomuudesta on ollut aikaisemminkin.

Onko sinulla kokemusta vastaavan painoisen ja kokoisen toisen pannun kuumentamisesta tuolla liedellä?
 
Saa kyllä selvästi olla varovaisempi näillä kuparipannuilla. Vaikka on 2,5 mm laatupannu niin olin aistivinani että pohja rupeaa venymään jos käytän pannua ruuanvalmistukseen hetken 2/3 teholla ja myöhemmin lämmitin 1/3 teholla tyhjänä jotta saisin valurautakahvan kuivaksi sen ensipesun jälkeen.

Muuten olen kyllä otettu miten nopeasti ruokatauolla onnistu sipulien paisto, sipulit ruskettuivat minuutissa ennen kun sain munat sekoitettua, kuitenkin munakkaan pysyessä sisältä vähän kosteana:

 
Ranskalaisia Mauviel hiiliteräspannuja vedetään nyt EU:ssa myynnistä kuten Matfereiden (rauta, arsenikki) kanssa on jo käynyt. Pannuista lähtee äärioloissa liian paljon mangaania ja rautaa.
Mitä aktuaalista *****a nyt taas. Pannusta liukenee muka liikaa metalleja - kuten rautaa, kun siinä keitetään sitruunahappoa kaksi tuntia. Vastaako tämä **mitenkään** paistinpannun tavallista käyttöä?

On aivan selvää, että etsaamalla pannua kiehuvalla hapolla, siitä saadaan liukenemaan kaikkea mitä metallissa on mutta tämä ei mitenkään edusta normaalia käyttöä. Jos tämä on taas joku uusi EU-tuoteturvallisuusnormi, niin sillähän tapetaan rautaiset paistinpannut, ja kilpailijat kiittävät. Onneksi näiden käyttöikä on sata eikä kaksi vuotta.

Helvetin aivovammainen EU, taas kerran!
 
Mitä aktuaalista *****a nyt taas. Pannusta liukenee muka liikaa metalleja - kuten rautaa, kun siinä keitetään sitruunahappoa kaksi tuntia. Vastaako tämä **mitenkään** paistinpannun tavallista käyttöä?

On aivan selvää, että etsaamalla pannua kiehuvalla hapolla, siitä saadaan liukenemaan kaikkea mitä metallissa on mutta tämä ei mitenkään edusta normaalia käyttöä. Jos tämä on taas joku uusi EU-tuoteturvallisuusnormi, niin sillähän tapetaan rautaiset paistinpannut, ja kilpailijat kiittävät. Onneksi näiden käyttöikä on sata eikä kaksi vuotta.

Helvetin aivovammainen EU, taas kerran!
Siellä on ollut rosteri- ja teflonporukka lobbaamassa testejä. Kurjaa kun pannuja voi tehdä liian halvalla ja katteet jää muilla ujoiksi :)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
272 120
Viestejä
4 700 274
Jäsenet
76 866
Uusin jäsen
Stubaratisti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom